-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Σκεφτόμαι να αγόρασω συναρμολογούμενη νταλίκα της italeri σε 1:24.Ποσό δυσκολή είναι η συναρμολόγηση της;Ξερεί κανείς;
Ax!!,Σπύρο ξύνεις πληγές.Το 1989 πήρα το πρώτο τεύχος των 4τ και μέσα απο αυτούς βρήκα το Μοντελο.Μέχρι τότε δεν είχα ιδέα πέρι μοντελισμού.Οταν ανέβηκα στην Αθήνα και πήγα μαζί με τον αδερφό μου στα καταστήματα στο κέντρο... Το 1993 πήρα το πρώτο italeri 1/24 φορτηγό.Πριν ομως είχα φτιάξει 4 αυτοκίνητα tamiya,fujimi,esci,1/24 και αυτά.Ανοιγοντας το κουτί της italeri και βλέποντας τα κομμάτια,ξεροκατάπια,αλλά στο τέλος,τα κατάφερα και όλοι οι τροχοί πατούσαν στο έδαφος .Mην ξεχνάμε οτι στα τοτε κιτ της italeri,ξεκίναγες απο τις δυο διαμίκεις δοκούς του σασί, κολώντας επάνω τους τις εγκάρσιες και εν συνεχεία, χτίζοντας ολο το φορτηγό πάνω στο σασί,οπως και στο πραγματικό. Βέβαια υπήρχε και όλος ο κινητήρας με το κιβώτιο και όχι οπως τώρα σε μερικά κιτ που δείνει έτοιμο το σασί χωρίς κινητήρα .Τα πάντα βάφτηκαν με πινέλο και χρώματα humbrol,αλλα η καμπίνα βάφτηκε με σπρευ της tamiya.Μετά απο αυτό ακολούθησαν πολλά κιτ φορτηγών,πολύ καλύτερα απο το πρώτο,αφού τα υλικά που είχα,ηταν πλέον πολύ καλύτερα,οπως αερογράφοι,κομπρεσερ,βελτιωτικά ρητίνης και μεταλικά απο Αγγλία,μετατροπές-μετασκευές και λόγω δουλειάς αργότερα,χρώματα ακριβώς ίδια με το πραγματικό.Τα τελευταία χρόνια όμως, λόγω έλειψης χώρου,δυστηχώς τα έχω αφήσει ,αλλά ελπίζω σύντομα κάτι να καταφέρω και να επανέλθω.Το σημαντικότερο στο στατικό μοντελισμό είναι να έχεις ενα χώρο αποκλειστικά για το χόμπι,ειδικά οταν φτιάχνεις κάτι ποιο μεγάλο σε μέγεθος σαν τα φορτηγά.Μην ξεχνάμε οτι ενα συρόμενο ή επεικαθήμενο ξεπερνά το μισό μέτρο σε μήκος και την πληθώρα των κομματιών που χρειάζονται,ειδικά αν φτιάχνεις κάποια μετασκευή ή 2-3 ίδια κιτ ταυτόχρονα.Η συμβουλή μου λοιπόν Σπύρο είναι,αν γουστάρεις τα πραγματικά φορτηγά και έχεις όρεξη,αλλά κυρίως υπομονή για κιτ φορτηγών στην 1/24,ξεκίνα με ενα MAN TGA ή με ένα DAF XF της italeri,που είναι τα ποιό απλά και εύκολα και μετά να πας σε κάποιο scania,volvo,mb,renault,τα οποία έχουν πολύ περισσότερα κομμάτια,όπως και τα επεικαθήμενα-συρόμενα τρέιλερ.Σορρυ για το σεντόνι,οτι άλλο θες για φορτηγά σε 1/24 εδώ είμαι. [/quote
Ειναι καλη επιλογη για πρωτη φορα η Scania 143M;Οχι με τρειλερ σκετο.
-
spiros,οπως σου έγραψα όλα τα κιτ της italeri για scania, είναι με σασί κομμάτι-κομμάτι και πλήρης μηχανικά μέρη.Για πρώτη φορά σίγουρα θα σου είναι κάπως δύσκολο,αλλα δεν ξέρω και τι εμπιρεία έχεις γενικότερα με τον στατικό μοντελισμό.Αν δεν πάρεις κάποιο κιτ για man tga,daf xf,που είναι ποιο απλά λόγω μονοκόματου σασί και έλειψη κινητήρα,προτίμισε ενα κίτ για scania 143 streamline τράκτορα με κωδικό 0726.Μην πάρεις άλλο κιτ για τράκτορα απλό 143 τριαξονικό, γιατί θέλει κόψιμο το σασί του και οπως έχω γράψει και ποιο πάνω,μέχρι να δω οτι πατάγανε ολοι οι τροχοί κανονικά, είχα ενα άγχος.Οτι άλλο θες ρώτα.
-
spiros,οπως σου έγραψα όλα τα κιτ της italeri για scania, είναι με σασί κομμάτι-κομμάτι και πλήρης μηχανικά μέρη.Για πρώτη φορά σίγουρα θα σου είναι κάπως δύσκολο,αλλα δεν ξέρω και τι εμπιρεία έχεις γενικότερα με τον στατικό μοντελισμό.Αν δεν πάρεις κάποιο κιτ για man tga,daf xf,που είναι ποιο απλά λόγω μονοκόματου σασί και έλειψη κινητήρα,προτίμισε ενα κίτ για scania 143 streamline τράκτορα με κωδικό 0726.Μην πάρεις άλλο κιτ για τράκτορα απλό 143 τριαξονικό, γιατί θέλει κόψιμο το σασί του και οπως έχω γράψει και ποιο πάνω,μέχρι να δω οτι πατάγανε ολοι οι τροχοί κανονικά, είχα ενα άγχος.Οτι άλλο θες ρώτα.AΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΕΛΩ!!!! Πρεπει να το πουλαει ο Καλφακης νομιζω...
-
Mιάς και σε κόβω με τα scania,143 500 steamline,164 580 τα καλύτερα κατα την γνώμη μου scania.Αν είναι και λίγο 'φτιαγμένα' με κανα προγραματάκι,τρομπούλα και εξάτμιση... Αν έχεις δουλέψει κανένα πιστεύω πως με καταλαβαίνεις .Στο θέμα μας,εκτός απο τον καλφάκη,ρίξε και μια ματιά απέναντι στο φάσμα,βάζει μερικές φορές και προσφορές.Επίσης αν ψάξεις λίγο, θα βρείς αναλυτικότατα άρθρα και φωτογραφίες για το συγκεκριμένο μοντέλο.Βέβαια σαν italeri έχει μερικά λαθάκια,οπως τιμόνι, επενδύσεις στις πόρτες,εμπρός προφυλακτήρα και φώτα,εμπρός φτερά τροχών,σπόιλερ καμπίνας,αλλα και έτσι είναι πολύ κοντά στο πραγματικό.
-
Mιάς και σε κόβω με τα scania,143 500 steamline,164 580 τα καλύτερα κατα την γνώμη μου scania.Αν είναι και λίγο 'φτιαγμένα' με κανα προγραματάκι,τρομπούλα και εξάτμιση... Αν έχεις δουλέψει κανένα πιστεύω πως με καταλαβαίνεις .Στο θέμα μας,εκτός απο τον καλφάκη,ρίξε και μια ματιά απέναντι στο φάσμα,βάζει μερικές φορές και προσφορές.Επίσης αν ψάξεις λίγο, θα βρείς αναλυτικότατα άρθρα και φωτογραφίες για το συγκεκριμένο μοντέλο.Βέβαια σαν italeri έχει μερικά λαθάκια,οπως τιμόνι, επενδύσεις στις πόρτες,εμπρός προφυλακτήρα και φώτα,εμπρός φτερά τροχών,σπόιλερ καμπίνας,αλλα και έτσι είναι πολύ κοντά στο πραγματικό.Tα συγκεκριμενα scania ειναι ολα φτιαγμενα;Δεν υπαρχει καποια εργοστασιακη σειρα;;;
-
http://www.youtube.com/watch?v=DB0CcR1hdC4
Στο 2.04 λεει για paint remover.Πουλανε στην Ελλαδα paint remover; -
Ο χρήστης sexyspiros έγραψε:
Mιάς και σε κόβω με τα scania,143 500 steamline,164 580 τα καλύτερα κατα την γνώμη μου scania.Αν είναι και λίγο 'φτιαγμένα' με κανα προγραματάκι,τρομπούλα και εξάτμιση... Αν έχεις δουλέψει κανένα πιστεύω πως με καταλαβαίνεις .Στο θέμα μας,εκτός απο τον καλφάκη,ρίξε και μια ματιά απέναντι στο φάσμα,βάζει μερικές φορές και προσφορές.Επίσης αν ψάξεις λίγο, θα βρείς αναλυτικότατα άρθρα και φωτογραφίες για το συγκεκριμένο μοντέλο.Βέβαια σαν italeri έχει μερικά λαθάκια,οπως τιμόνι, επενδύσεις στις πόρτες,εμπρός προφυλακτήρα και φώτα,εμπρός φτερά τροχών,σπόιλερ καμπίνας,αλλα και έτσι είναι πολύ κοντά στο πραγματικό.
Tα συγκεκριμενα scania ειναι ολα φτιαγμενα;Δεν υπαρχει καποια εργοστασιακη σειρα;;;
Οταν λεω 'φτιαγμενα',σημαίνει πρόγραμμα,πειραγμένες τρόμπες,αλαγμένα μπεκ,εξάτμιση,εκεντροφόρους και παει λέγοντας,για να βγούν 800+ ίπποι .Φυσικά και αναφαίρομαι στα πραγματικά scania και οχι στα κιτ. Ακριβώς τα ίδια scania που σου αναφαίρω υπάρχουν σε κιτ απο την italeri.Paint remover υπάρχει στα ελληνικά καταστήματα,αλλα εξαρτάτε και τι είδους χρώμα θέλεις να αφαιρέσεις.
-
Tα συγκεκριμενα scania ειναι ολα φτιαγμενα;Δεν υπαρχει καποια εργοστασιακη σειρα;;;
Οταν λεω 'φτιαγμενα',σημαίνει πρόγραμμα,πειραγμένες τρόμπες,αλαγμένα μπεκ,εξάτμιση,εκεντροφόρους και παει λέγοντας,για να βγούν 800+ ίπποι .Φυσικά και αναφαίρομαι στα πραγματικά scania και οχι στα κιτ. Ακριβώς τα ίδια scania που σου αναφαίρω υπάρχουν σε κιτ απο την italeri.Paint remover υπάρχει στα ελληνικά καταστήματα,αλλα εξαρτάτε και τι είδους χρώμα θέλεις να αφαιρέσεις.
Γιατι βγαινει για συγκεκριμενα χρωματα το καθε paint remover;
-
Αλλο για τα χρώματα σμάλτου και άλλο για τα ακρυλικά.
-
Αλλο για τα χρώματα σμάλτου και άλλο για τα ακρυλικά.A OK...Xρωματα θα παρω της Tamiya;
-
oποια θες,μπορείς να πάρεις και σπρευ ΤΑΜΙΥΑ,για να βάψεις ποιο εύκολα και γρήγορα,θες μια μικρή εξάσκιση όμως.
-
oποια θες,μπορείς να πάρεις και σπρευ ΤΑΜΙΥΑ,για να βάψεις ποιο εύκολα και γρήγορα,θες μια μικρή εξάσκιση όμως.Ποσο κανει ενα σπρευ της Tamiya;
-
Μηπως να ρωταγες με πμ για περαιτερω αποριες;
-
-
viewtopic.php?f=9&t=53973
-
Καμιά γνώμη για το μαγαζί αυτό
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
http://www.carmodel.com/Καμιά γνώμη για το μαγαζί αυτό
Πολύ θετική από εμένα.
-