-
Στο θέμα Martini και Rallye
-
Ευχαριστω για τα σχόλια,βλέπω το martinaki με την delta αρεσε!
Εχω και Jagermeister μινιατουρα..αλλα λειπει ακόμα το μοντέλο με το αντιστοιχο livery για να ταιριαξει
Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα κομματια,η συλλογη χτιζεται απο τον περασμένο Αυγουστο απ'την αρχη πάλι με αργους(για ευνοητους λογους)ρυθμους.
-
-
-
H κοκκινη η Lancia Integrale martini Μανωλη, ειναι πολυ εντυπωσιακη, για δωσε στοιχεια (κλιμακα, εταιρεια)
-
ok,τωρα το ειδα καλυτερα, Sunstar, με βλεπω να την παραγγελνω
-
Μπορείτε να μου πειτέ που μπορώ να βρω την Mercedes W140 S320 της Norev;Εχώ ψάξει σε 5 καταστημάτα και δεν βρήκα.
-
Έχει παραγγείλει κανείς τίποτα από αυτούς? Γνώμες?
-
colin mc rae 555 winer new zealand limited edition 3999 κοματια sun star λεπτομερια ποιοτητα τυφλα να εχει η autoart.1/18 κλιμακα.
-
Ο χρήστης alexlef123 έγραψε:
colin mc rae 555 winer new zealand limited edition 3999 κοματια sun star λεπτομερια ποιοτητα τυφλα να εχει η autoart.1/18 κλιμακα.
Παρα πολύ ωραιο!!
Το εχω βαλει και εγω στο ματι η αληθεια ειναι.....
Υπαρχει και μια νυχτερινή εκδοση με extra προβολεις με οδηγο τον sainz απο το rally monte carlo
-
ειχα και αλλα μοντελα απο την sun star και ειταν και εκεινα καλα αλλα το συγκεκριμενο με αφησε αφωνο.
-
Ο χρήστης vaggouras έγραψε:
Παρα πολύ ωραιο!!
Το εχω βαλει και εγω στο ματι η αληθεια ειναι.....
Υπαρχει και μια νυχτερινή εκδοση με extra προβολεις με οδηγο τον sainz απο το rally monte carlo
Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν παιζεί να εχεί βγεί σε πολιτικό ετσί;
-
Ευχαριστώ πολύ le man για το πολύ όμορφο μοντέλο, ανήκει στη πρώτη πεντάδα της συλλογής μου
5 ***** στη συναλλαγή!!!!! -
Eγώ ευχαριστώ Χρήστο,ειμαι βέβαιος οτι πήγε σε καλά χέρια!
-
Σκεφτόμαι να αγόρασω συναρμολογούμενη νταλίκα της italeri σε 1:24.Ποσό δυσκολή είναι η συναρμολόγηση της;Ξερεί κανείς;
-
Ο χρήστης sexyspiros έγραψε:
Σκεφτόμαι να αγόρασω συναρμολογούμενη νταλίκα της italeri σε 1:24.Ποσό δυσκολή είναι η συναρμολόγηση της;Ξερεί κανείς;Νταλίκα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.
Ειναι εντυπωσιακότατες αλλα και πιο απαιτητικές.Απο οτι καταλαβαίνω δεν έχεις κατασκευάσει κάποιο συναρμολογουμενο μέχρι τώρα... Σωστά;
Το ερώτημα ειναι λοιπόν τι προσδοκίες έχεις απο την κατασκευή;
Απο τη προσωπική μου εμπειρία (έχω 'σφάξει' 1/24 αυτοκίνητα, 1/72 αεροπλάνα κτλ) πιστεύω οτι ειναι πολυ όμορφο χόμπι ΑΛΛΑ ίσως απογοητεύτεις απο τις άρχικες σου κατασκευές...
Αυτο που με δυσκόλεψε εμένα (και ήταν και ο βασικός λόγος που (ξανα)σταμάτησα να μοντελαρω ήταν το βάψιμο.
Θεωρώ επίσης οτι αν δεν έχεις ένα χώρο σαν εργαστήριο που θα βαφεις, τριβεις, κόβεις κτλ με την ησυχία σου μέλλον σταδιακά θα ξενερωσεις....Υπάρχουν παρα πολλα site και forum (και ελληνικά π.χ www.modelclub/forum και scale-wheelsinGreece ) για τον στατικό μοντελισμό όπου θα δεις απίστευτες κατασκευές!!
Ισως καλύτερα να ξεκινούσες με κάποιο πιο φτηνό και εύκολο 1/24 αυτοκινητάκι και μετα να πας στην νταλίκα....
Καλη αρχή!!
ΥΓ. Ειναι και αυτο μεγάλο ναρκωτικό....σαν τα diecast
-
Ο χρήστης vaggouras έγραψε:
Σκεφτόμαι να αγόρασω συναρμολογούμενη νταλίκα της italeri σε 1:24.Ποσό δυσκολή είναι η συναρμολόγηση της;Ξερεί κανείς;
Νταλίκα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.
Ειναι εντυπωσιακότατες αλλα και πιο απαιτητικές.Απο οτι καταλαβαίνω δεν έχεις κατασκευάσει κάποιο συναρμολογουμενο μέχρι τώρα... Σωστά;
Απο τη προσωπική μου εμπειρία (έχω 'σφάξει' 1/24 αυτοκίνητα, 1/72 αεροπλάνα κτλ) πιστεύω οτι ειναι πολυ όμορφο χόμπι ΑΛΛΑ ίσως απογοητεύτεις απο τις άρχικες σου κατασκευές...
Αυτο που με δυσκόλεψε εμένα (και ήταν και ο βασικός λόγος που (ξανα)σταμάτησα να μοντελαρω ήταν το βάψιμο.
Θεωρώ επίσης οτι αν δεν έχεις ένα χώρο σαν εργαστήριο που θα βαφεις, τριβεις, κόβεις κτλ με την ησυχία σου μέλλον σταδιακά θα ξενερωσεις....Υπάρχουν παρα πολλα site και forum (και ελληνικά π.χ http://www.modelclub/forum και scale-wheelsinGreece ) για τον στατικό μοντελισμό όπου θα δεις απίστευτες κατασκευές!!
Ισως καλύτερα να ξεκινούσες με κάποιο πιο φτηνό και εύκολο 1/24 αυτοκινητάκι και μετα να πας στην νταλίκα....
Καλη αρχή!!
ΥΓ. Ειναι και αυτο μεγάλο ναρκωτικό....σαν τα diecast [/quote
Εχώ δοκιμασεί ενα Audi R8 της Maistο σε 1:24.Για βάψιμο η Tamiya εχεί βγαλεί μπογίες.Το ιδιό δεν ισχυείο με την italeri;Η italeri εχεί και αυτοκολλήτα απο οτι εχώ δεί
-
Νταλίκα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.
Θεωρώ επίσης οτι αν δεν έχεις ένα χώρο σαν εργαστήριο που θα βαφεις, τριβεις, κόβεις κτλ με την ησυχία σου μέλλον σταδιακά θα ξενερωσεις....Υπάρχουν παρα πολλα site και forum (και ελληνικά π.χ http://www.modelclub/forum και scale-wheelsinGreece ) για τον στατικό μοντελισμό όπου θα δεις απίστευτες κατασκευές!!
Καλη αρχή!!
ΥΓ. Ειναι και αυτο μεγάλο ναρκωτικό....σαν τα diecast [/quote
Εχω δοκιμάσει σε 1:24 Αudi R8 της Μaisto.Οσο για το βαψιμο δεν εχει βγαλει μπογιες η italeri σαν την Tamiya;
-
.....
Εχω δοκιμάσει σε 1:24 Αudi R8 της Μaisto.Οσο για το βαψιμο δεν εχει βγαλει μπογιες η italeri σαν την Tamiya;Το maisto Audi R8 μαλλον εννοεις αυτο απο την σειρα assembl line (?)
Αυτα ειναι κατα πολύ προ-συναρμολογημένα και πιστεψε δεν εχουν καμία σχες με τα italery, tamiya κτλ και την δουλεια που απαιτουν τα δευτεραΔες στο site της revell
http://www.revell.de/index.php?id=210&K ... CHL=62&L=1
Όπου υπαρχουν και δηγιες απο κάποια μοντελα για να καταλαβεις πληθος κομματιων και δουλειαςΜπογιες δεν ειναι καθόλου αναγκη να παρεις της ιδιας εταιρέιας με το μοντελο.
Κλασσικες εταιρίες για μπογιες ειναι η humbrol, tamyia, gunze και κάποιες αλλες και σιγουρα ΟΧΙ η italeri (δυσκολα θα βρεις μαλλον italeri μπογιες στη Ελλάδα...).
Στα αυτοκινητα πολυ συχνα χρησιμοποιούνται σπρει tamiya γιατι στρωνουν πολυ ικανοποιητικά.Επισης πολυ καλο και ελληνικό! βιντεο που αναλυει τα χρωματα (ειναι 6 βιντεο συνολικά)
Youtube VideoΕπισης το youtube ειναι γεματο τετοια !!
Youtube VideoΚαλως ορισες στο μαγικο κοσμο του scale modeling!!!
-
Σκεφτόμαι να αγόρασω συναρμολογούμενη νταλίκα της italeri σε 1:24.Ποσό δυσκολή είναι η συναρμολόγηση της;Ξερεί κανείς;Ax!!,Σπύρο ξύνεις πληγές.Το 1989 πήρα το πρώτο τεύχος των 4τ και μέσα απο αυτούς βρήκα το Μοντελο.Μέχρι τότε δεν είχα ιδέα πέρι μοντελισμού.Οταν ανέβηκα στην Αθήνα και πήγα μαζί με τον αδερφό μου στα καταστήματα στο κέντρο... Το 1993 πήρα το πρώτο italeri 1/24 φορτηγό.Πριν ομως είχα φτιάξει 4 αυτοκίνητα tamiya,fujimi,esci,1/24 και αυτά.Ανοιγοντας το κουτί της italeri και βλέποντας τα κομμάτια,ξεροκατάπια,αλλά στο τέλος,τα κατάφερα και όλοι οι τροχοί πατούσαν στο έδαφος .Mην ξεχνάμε οτι στα τοτε κιτ της italeri,ξεκίναγες απο τις δυο διαμίκεις δοκούς του σασί, κολώντας επάνω τους τις εγκάρσιες και εν συνεχεία, χτίζοντας ολο το φορτηγό πάνω στο σασί,οπως και στο πραγματικό. Βέβαια υπήρχε και όλος ο κινητήρας με το κιβώτιο και όχι οπως τώρα σε μερικά κιτ που δείνει έτοιμο το σασί χωρίς κινητήρα .Τα πάντα βάφτηκαν με πινέλο και χρώματα humbrol,αλλα η καμπίνα βάφτηκε με σπρευ της tamiya.Μετά απο αυτό ακολούθησαν πολλά κιτ φορτηγών,πολύ καλύτερα απο το πρώτο,αφού τα υλικά που είχα,ηταν πλέον πολύ καλύτερα,οπως αερογράφοι,κομπρεσερ,βελτιωτικά ρητίνης και μεταλικά απο Αγγλία,μετατροπές-μετασκευές και λόγω δουλειάς αργότερα,χρώματα ακριβώς ίδια με το πραγματικό.Τα τελευταία χρόνια όμως, λόγω έλειψης χώρου,δυστηχώς τα έχω αφήσει ,αλλά ελπίζω σύντομα κάτι να καταφέρω και να επανέλθω.Το σημαντικότερο στο στατικό μοντελισμό είναι να έχεις ενα χώρο αποκλειστικά για το χόμπι,ειδικά οταν φτιάχνεις κάτι ποιο μεγάλο σε μέγεθος σαν τα φορτηγά.Μην ξεχνάμε οτι ενα συρόμενο ή επεικαθήμενο ξεπερνά το μισό μέτρο σε μήκος και την πληθώρα των κομματιών που χρειάζονται,ειδικά αν φτιάχνεις κάποια μετασκευή ή 2-3 ίδια κιτ ταυτόχρονα.Η συμβουλή μου λοιπόν Σπύρο είναι,αν γουστάρεις τα πραγματικά φορτηγά και έχεις όρεξη,αλλά κυρίως υπομονή για κιτ φορτηγών στην 1/24,ξεκίνα με ενα MAN TGA ή με ένα DAF XF της italeri,που είναι τα ποιό απλά και εύκολα και μετά να πας σε κάποιο scania,volvo,mb,renault,τα οποία έχουν πολύ περισσότερα κομμάτια,όπως και τα επεικαθήμενα-συρόμενα τρέιλερ.Σορρυ για το σεντόνι,οτι άλλο θες για φορτηγά σε 1/24 εδώ είμαι.
Μεταλλικά και άλλα μοντέλα - Συλλογές