-
Φαινομενο Ελληνικο!!!
Εχω μια απορια εδω και πολυ καιρο οσο αφορα τα τρια μεγαλα περιοδικα αυτοκινητου στην Ελλαδα τα οποια διαβαζω ανελειπως απο μικρος.Οποτε εχει καποιον μεγαλο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ η ΚΥΠΕΛΛΟΥ παντα απογοητευομαι απο τα κειμενα που αναφερονται στους αγωνες.Βλεπω συνεχεια γενικες καταταξεις μεχρι τον 13ο πληρωμα, αντε αν φιλοτιμηθουν βαζουν και 15ο. Για τα υπολοιπα πληρωματα ουτε λογος.Ουτε η μανα τους δεν τους γνωριζει.Αυτοι δεν ειναι αγωνιζομενοι?Και μου φαινεται περιεργο που δεν παραπονεθηκαν ακομα. Και μιλαμε για 40-60 αγωνιζομενους σε καθε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΩΝΑ.Γιατι δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν υπαρχει χωρος 3-4 σελιδων σε περιοδικα 320 σελιδων.
ουτε μπορω να φανταστω την πληθωρα των αγωνων που γινονται στον ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ να γινονται ΜΕ 10-13 αγωνιζομενους.ΚΑΙ σας παραθετω το περιδικο TUTTA RALLY που αναφερεται και στο τελευταιο Ν1.Και δεν μιλαμε για εναν αγωνα αλλα για 15-20 αγωνες. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:αν υπηρχαν 8-10 συμμετοχες Α0 που θα φαινονταν αυτοι οι αγωνιζομενοι. ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!Στην αρχη πηγεναν σε χωματινους αγωνες.τωρα επικεντρωθηκαν στις αναβασεις.
Το ΣΠΟΡ αυτο δεν αποτελειται στην ΕΛΛΑΔΑ ακομα απο τους εχοντες και κατεχοντες.Υπαρχουν και πολλοι αλλοι που συνθετουν αυτο το αθλημα αλλα καλως η κακως δεν φαινονται.Για αυτο ας κανουμε μια προσπαθεια να φανουν και αυτοι οι 'ΗΡΩΕΣ'.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ περιμενω απαντησεις και διαφωτισμο πανω σε αυτο το θεμα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
PS:ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ Α0 -
Φαινομενο Ελληνικο!!!
Εχω μια απορια εδω και πολυ καιρο οσο αφορα τα τρια μεγαλα περιοδικα αυτοκινητου στην Ελλαδα τα οποια διαβαζω ανελειπως απο μικρος.Οποτε εχει καποιον μεγαλο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ η ΚΥΠΕΛΛΟΥ παντα απογοητευομαι απο τα κειμενα που αναφερονται στους αγωνες.Βλεπω συνεχεια γενικες καταταξεις μεχρι τον 13ο πληρωμα, αντε αν φιλοτιμηθουν βαζουν και 15ο. Για τα υπολοιπα πληρωματα ουτε λογος.Ουτε η μανα τους δεν τους γνωριζει.Αυτοι δεν ειναι αγωνιζομενοι?Και μου φαινεται περιεργο που δεν παραπονεθηκαν ακομα. Και μιλαμε για 40-60 αγωνιζομενους σε καθε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΩΝΑ.Γιατι δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν υπαρχει χωρος 3-4 σελιδων σε περιοδικα 320 σελιδων.
ουτε μπορω να φανταστω την πληθωρα των αγωνων που γινονται στον ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ να γινονται ΜΕ 10-13 αγωνιζομενους.ΚΑΙ σας παραθετω το περιδικο TUTTA RALLY που αναφερεται και στο τελευταιο Ν1.Και δεν μιλαμε για εναν αγωνα αλλα για 15-20 αγωνες. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:αν υπηρχαν 8-10 συμμετοχες Α0 που θα φαινονταν αυτοι οι αγωνιζομενοι. ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!Στην αρχη πηγεναν σε χωματινους αγωνες.τωρα επικεντρωθηκαν στις αναβασεις.
Το ΣΠΟΡ αυτο δεν αποτελειται στην ΕΛΛΑΔΑ ακομα απο τους εχοντες και κατεχοντες.Υπαρχουν και πολλοι αλλοι που συνθετουν αυτο το αθλημα αλλα καλως η κακως δεν φαινονται.Για αυτο ας κανουμε μια προσπαθεια να φανουν και αυτοι οι 'ΗΡΩΕΣ'.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
Φαινομενο Ελληνικο!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
Η Α0 δεν υπηρχε ποτε σε χωματινους αγωνες. Οτι Cento ετρεξε (κ οτι αλλο μεχρι 1150cc) ειδικα στο χωμα ανηκε στην Α5.
Η Α0 σαν κλαση δημιουργηθηκε αυτη την χρονια κ ειναι μονο για το Πρωταθλημα Αναβασεων.
Πχ τωρα στο Παλλαδιο τ αυτοκινητα της Α0 μπηκαν μαζι στην Α5. Δεν ξερω το γιατι αλλα ετσι εγινε.Γενικοτερα -οχι μονο για την Α0- συμφωνω κ πιστευω οτι κ ο τελευταιος αγωνιζομενος χρειαζεται κ αξιζει ενα μικρο μεριδιο προβολης απο τον τυπο. Ειδικα αυτοι που ουτε χορηγους εχουν, ουτε μεγαλα ονοματα ειναι αλλα στηριζουν κ αγαπανε τους αγωνες κ στερουνται για να τρεξουν.
-
Εχεις απολυτο δικιο,απλος ενοουσα τα αμαξια σαν συμμετοχες και εφερα την κατηγορια σαν παραδειγμα.Απλως δες τι γινεται με Ν και γενικοτερα με την Ν3. Καπου θα ωφειλεται αυτο.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Η Α0 δεν υπηρχε ποτε σε χωματινους αγωνες. Οτι Cento ετρεξε (κ οτι αλλο μεχρι 1150cc) ειδικα στο χωμα ανηκε στην Α5.
Η Α0 σαν κλαση δημιουργηθηκε αυτη την χρονια κ ειναι μονο για το Πρωταθλημα Αναβασεων.
Πχ τωρα στο Παλλαδιο τ αυτοκινητα της Α0 μπηκαν μαζι στην Α5. Δεν ξερω το γιατι αλλα ετσι εγινε.Γενικοτερα -οχι μονο για την Α0- συμφωνω κ πιστευω οτι κ ο τελευταιος αγωνιζομενος χρειαζεται κ αξιζει ενα μικρο μεριδιο προβολης απο τον τυπο. Ειδικα αυτοι που ουτε χορηγους εχουν, ουτε μεγαλα ονοματα ειναι αλλα στηριζουν κ αγαπανε τους αγωνες κ στερουνται για να τρεξουν.
Α0 ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΙΑΤΑΚΙΑ.ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΗΓΩΡΙΑ Α0«ΜΕΧΡΙ 1150 κκ».
-
Ο χρήστης akela έγραψε:
Α0 ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΙΑΤΑΚΙΑ.ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΗΓΩΡΙΑ Α0«ΜΕΧΡΙ 1150 κκ».
Συγνωμη αν δεν το ξεκαθαρισα αλλα εννοω στο προσφατο παρελθον. Κακως ειπα ποτε δεν υπηρχε. Παντως ενεργοποιηθηκε ξανα στην αρχη της σεζον κ μονο για το πρωταθλημα αναβασεων.
Τοτε υπηρχε σαν κατηγορια ή σαν κλαση? -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Συγνωμη αν δεν το ξεκαθαρισα αλλα εννοω στο προσφατο παρελθον. Κακως ειπα ποτε δεν υπηρχε. Παντως ενεργοποιηθηκε ξανα στην αρχη της σεζον κ μονο για το πρωταθλημα αναβασεων.
Τοτε υπηρχε σαν κατηγορια ή σαν κλαση?ΤΟ Α ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΩΡΙΑ,ΤΟ 0 ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΗ. ΑΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΗ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΚΛΑΣΗ.ΠΑΝΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΩΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ.
-
Οπως ειπα στο Παλλαδιο κ ενω υπαρχει πια η κλαση την εβαλαν μεσα στην Α5. Δεν ξερω το γιατι.
-
Ο χρήστης akela έγραψε:
Τοτε υπηρχε σαν κατηγορια ή σαν κλαση?ΤΟ Α ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΩΡΙΑ,ΤΟ 0 ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΗ. ΑΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΗ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΚΛΑΣΗ.ΠΑΝΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΩΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ.
Το Α είναι ομάδα, το 5 είναι κλάση.
Κατηγορίες έχει στο ποδόσφαιρο!
-
Δυστυχως το ιδιο ισχυει και για αγωνες MX, enduro και scrabble που παρακολουθώ... Στην κατάταξη αναφερονται τα περιοδικα μονο στην 1η δεκάδα, ενω (πχ) στο Scrabble που εγινε την περασμένη Κυριακή εξω από τα Μέγαρα υπήρχαν 100+ συμμετοχές..
Για τον απλό αγωνιζόμενο που συμμετέχει χωρίς χορηγίες κτλ, μια μικρή αίσθηση ικανοποίήσης ειναι να δει και το ονομα του στα περιοδικα μετά από αγώνα
-
Συγνωμη αλλα φυγαμε λιγο απο το θεμα,το οποιο ειναι η προβολη των αγωνιζωμενων.Απλα την Α0 (Α5) την ανεφερα σαν παραδειγμα λογο συμμετοχων.ΤΟ ιδιο συμβαινει για ολες τις κατηγοριες και κλασεις.
Τι πρεπει δηλ να κανουμε:να πλακωνουμε στις μπουνιες αθλητες για να μας μαθουνε και να κερδισουμε λιγο δημοσιοτητα.Λεω εγω τωρα. -
Ο χρήστης kaker έγραψε:
Τι πρεπει δηλ να κανουμε:να πλακωνουμε στις μπουνιες αθλητες για να μας μαθουνε και να κερδισουμε λιγο δημοσιοτητα.Λεω εγω τωρα.Ισως! ειναι μια λυση κ αυτο!
-
OK θα το εφαρμοσουμε απο την νεα χρονια χε,χε,χε.
-
Δοκιμασμένο στο παρελθόν στην ΠΙΣΤΑ, με γνωστό πατέρα γνωστού αγωνιζόμενου.
Πάλι κανείς δεν ήρθε θεατής, ούτε το έδειξε η ΤΙΒΙ.
Αν βέβαια δείρει κανείς τον άντρα της Τατιάνας όταν με το καλό ξανάρθει να τρέξει, θα γίνουμε όλοι σελέμπριτια!!!
-
Σ αυτα που λεει ο kaker περι μη προβολης των μικρων συμμετοχων συμφωνω μαζι του. Αν ειναι να γραφτεις για λαθος (πολυ λαθος για την ακριβεια) λογους... τι να το κανεις...!
Οι πιο αδυναμες, απειρες συμμετοχες πρεπει να εχουν κ αυτες καποια στοιχειωδη προβολη. Σ οποιοδηποτε αγωνα! Δεν ειναι κ τοσοι πολλοι αλλωστε. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν βέβαια δείρει κανείς τον άντρα της Τατιάνας όταν με το καλό ξανάρθει να τρέξει, θα γίνουμε όλοι σελέμπριτια!!!
Αν είναι έτσι τότε για το καλό του αθλήματος (και για να βγάλω τα πωθημένα μου) αναλαμβάνω να πλακώσω εγώ τον Ευαγγελάτο !!! Με ένα σμπάρο δύο τριγώνια !!! (Μιάς και θα ξεκινήσω με τον Τατιάνο να συνεχίσω και με μερικούς άλλους ??)
-
Σωστος,εκτος απο αγωνες θα γυρνατε και σε παραθυρα το μεσημερι και το βραδυ,σαν να λεμε RALLY ACADEMY!!!!
-
Καλησπέρα
Το έχουμε ξανασυζητήσει και όντας από τη μία και την άλλη πλευρά επιτρέψτε μου ένα σχόλιο.
Περιοδικά του χώρου με αξιοπρεπή κυκλοφορία αφιερώνουν ελάχιστα στους αγώνες επηρεαμένα από μετρήσεις και έρευνες που απαγορεύουν περιγραφές ειδικά ελληνικών αγώνων. Καλώς ή κακώς. Σωστά ή λάθος! Και βέβαια οι εναπομείναντες ηρωΙκά μαχόμενοι κατέθεσαν τα όπλα απογοητευμένοι από την κακοπιστία των αθλητών και από τους ψευτοεκβιαμούς χορηγών και εμπλεκόμενων αντιπροσωπειών. Προσθέστε τη γκρίνια του οργανωτή που θεωρεί πως είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο και όχι οι αθλητές και σε συνδυασμό με το κλασικό εγώ δεν ξέρω δεν διαβάζω αλλα μου είπαν ΡΕ πως έγραψες... Απαγορευμένη η κριτική και αν τολμήσεις ώστε να δημιουργηθεί ενδιαφέρον αντίο η καλημέρα, ενώ είναι γνωστό ανέκδοτο η μάχη της φωτό.Πάντως...
... γμτ.... προσπαθήσαμε πολύ με το F1 αλλά και με το Rally XS... Τα γνωρίζετε? Ειδικά στο F1 δεν έλειψαν τα κατεβατά ειδικά για αναβάσεις και αγώνες ταχύτητας, δεν έλειψαν οι συνεντεύξεις και οι αγωνιστικές γνωριμίες, αλλα η κυκλοφορία στον πάτο! Κατεβάσαμε την τιμή στα 3 ευρώ. Σούμπιτο μπήκε μέσα αλλά μία από τα ίδια σε κυκλοφορόια. Εν τέλει το ένα έκλεισε και το άλλο κλείνει τον επόμενο μήνα.Τόσο καλά!
Τι δεν μας-σας καλύπτει και τα φτύσατε?
Επιμένω πως η μόνη ελπίδα είναι να καταφέρουμε ως χώρος (αγωνιζόμενοι, χορηγοί κ.λπ) να υποστηρίξουμε ένα καθαρά αγωνιστικό έντυπο με περιγραφές, αφιερώματα, τεχνικά θέματα, συνεντεύξεις κ.λπ.Για την ιστορία..
το rally gr... δεν καλύπτει τα έξοδά του αφου ουδείς από εταιρείες που εισάγουν αυτοκίνητα ή οτιδή[ποτε άλλο, ή γενικότερα εμπλέκεται με το χώρο επαγγελματικά ενδιαφέρεται να διαφημιστεί... Για το φόρουμ τι να πω? Οποιος καταλαβα΄'ινει, καταλαβαίνει!Αναμένω σχόλια και βρισιές. Κανένα πρόβλημα...
Στρατισινο
-
Προσωπικά όλα μου φαίνονται σαν ένας φαύλος κύκλος.
'Οταν η ίδια η αρχή του αθλήματος το κρατάει 'κρυφό' απο το ευρύ κοινό όταν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι τρώγονται μεταξύ τους σαν τα κοκόρια (δείτε άλλες ενότητες και θα καταλάβετε), όταν οι λέσχες απλά 'κάνουν' αγώνες και δεν διοργανώνουν αγώνες (κάτι αλλάζει εδώ τελευταία), όταν υπάρχει καχυποψία και μιζέρια παντού (ή σχεδόν παντού), τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην υπάρχει και ενδιαφέρον απο εταιρείες να προβληθούν μέσω του σπόρ, να μην ενδιαφέρεται το ευρύ κοινό, να μην μπορούν να 'σταθούν' περιοδικά ή οτιδήποτε παρεμεφερές, να μην μπορούν να βρούν χορηγούς οι αγωνιζόμενοι κλπ κλπ.
Θέλει αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου σκέψης απο όλους μας ξεκινώντας απο την κορυφή και φτάνοντας σε εμάς τους απλούς θεατές.
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ