-
Äéáóêåäáóôéêü ãéá ìÝíá ôïõëÜ÷éóôïí åßíáé ôï áõôïêßíçôï ðïõ åßíáé ìÝóá óôéò äõíáôüôçôÝò ìïõ êáé ìïõ äßíåé ôçí åõ÷Ýñåéá íá ôï 'ôïðïèåôÞóù' üðùò ìïõ êáðíßóåé ..
Ôþñá áõôü åßíáé êáé áíÜëïãï éêáíïôÞôùí áëëÜ êáé åðéèõìéþí -êáôáóôÜóåùí-óõíèçêþí äñüìïõ ...ïõäÝðïôå èá ãßíåé äéáóêåäáóôéêü Ýíá Ì×5 óå ÷ùìáôüäñïìï ,Ýíá ôæéðÜêé üìùò íáé êáé ôïýìðáëéí -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Mα στην πραγματικότητα, αν όντως είσαι κουλός όπως λες, ούτε το ραλί θα το ευχαριστηθείς -εκτός αν το τρέχεις μόνο ευθείες ούτε και θα το πας όπως πρέπει.καταλαβαινοόμαστε??? Η όχι? Μάλλον όχι.... είμαι κουλός για να 'διασκεδάσω' με μια Μ3 ή μια 996. Το ίδιο κι εσύ, και το 95% των οδηγών. Εκτός αν ξέρεις να πηγαίνεις την 996 οριακά (είτε αυτό σημαίνει πραγματικά 'στο όριο', είτε με τις μπάντες όλη την ώρα), οπότε υποκλίνομαι... Για να διασκεδάσω με ένα Ραλλάκι ή ένα ΜΧ5, προφανώς δεν είμαι κουλός, θα παίξω μαζί του και αυτό μαζί μου, θα το στρίψω, θα το φρενάρω, θα το γυρίσω και στο τέλος θα μείνει το χαμόγελο. Κι εσύ επίσης φαντάζομαι. Γι'αυτό μιλάω για γήινα αυτοκίνητα, και επιμένω, ότι δεν είμαι ικανός να διασκεδάσω με την 996, άρα για μένα δεν είναι διασκεδαστική.
Έπειτα, γι'αυτό έγραψα ότι έπρεπε να διευκρινήσει για τι ακριβώς μιλαει κ όχι να καταδικάζει μια ολόκληρη αγορά λόγω κόμπλεξ.
έχεις την τάση να χαρακτηρίζεις τον άλλο εύκολα. Πιο πάνω γράφεις για τον ίδιο 'ρε φίλε είσαι πολύ ακραίος τυπάς'.... Κακό πράγμα..... ειδικά αν δεν το ξέρεις προσωπικά
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Mα στην πραγματικότητα, αν όντως είσαι κουλός όπως λες, ούτε το ραλί θα το ευχαριστηθείς -εκτός αν το τρέχεις μόνο ευθείες ούτε και θα το πας όπως πρέπει.
καταλαβαινοόμαστε??? Η όχι? Μάλλον όχι.... είμαι κουλός για να 'διασκεδάσω' με μια Μ3 ή μια 996. Το ίδιο κι εσύ, και το 95% των οδηγών. Εκτός αν ξέρεις να πηγαίνεις την 996 οριακά (είτε αυτό σημαίνει πραγματικά 'στο όριο', είτε με τις μπάντες όλη την ώρα), οπότε υποκλίνομαι... Για να διασκεδάσω με ένα Ραλλάκι ή ένα ΜΧ5, προφανώς δεν είμαι κουλός, θα παίξω μαζί του και αυτό μαζί μου, θα το στρίψω, θα το φρενάρω, θα το γυρίσω και στο τέλος θα μείνει το χαμόγελο. Κι εσύ επίσης φαντάζομαι. Γι'αυτό μιλάω για γήινα αυτοκίνητα, και επιμένω, ότι δεν είμαι ικανός να διασκεδάσω με την 996, άρα για μένα δεν είναι διασκεδαστική.
Έπειτα, γι'αυτό έγραψα ότι έπρεπε να διευκρινήσει για τι ακριβώς μιλαει κ όχι να καταδικάζει μια ολόκληρη αγορά λόγω κόμπλεξ.
έχεις την τάση να χαρακτηρίζεις τον άλλο εύκολα. Πιο πάνω γράφεις για τον ίδιο 'ρε φίλε είσαι πολύ ακραίος τυπάς'.... Κακό πράγμα..... ειδικά αν δεν το ξέρεις προσωπικά
Σπύρος
Εγώ σου ξαναλέω πως αν είσαι κουλός, ούτε με ραλί θα πας όπως πρέπει, δεν υπάρχει περίπτωση αν είσαι κουλός να κάνεις όλα αυτα με ραλί. Ποιος σου είπε εσένα ότι το ραλί είναι εύκολο, τι το πέρασες, κανα φιλικό αυτοκινητάκι; Έχει παρεξηγηθεί πολύ το ραλί. Κατά τη γνώμη μου, θέλει χέρια για να πάει σωστά, και αν δεν τα έχεις και δοκιμάσεις τα όρια του, σύντομα θα βρεθείς στις μπαριέρες ή στο χαντάκι. Και σου υπογράφω ότι αν έχεις χέρια να πας ένα ραλί γρήγορα, θα τα καταφέρεις και με τη BMW M.
Όσο γι'αυτό που λες, θα σου απαντήσω ότι θεωρώ πως μιλάω με άτομα που έχουν το λίγο μυαλό και την ελάχιστη λογική που χρειάζεται να ξέρουν πως δε θα 'πρεπε να προσβληθούν επειδή κάποιος τους είπε ακραίους τυπάδες μέσω ίντερνετ. Στην τελική δεν τον είπα κ καμπούρη, ακραίο τον είπα. Έτσι μιλάω καλώς ή κακώς, γι'αυτό θα παρακαλούσα όλο το φόρουμ να μην παρεξηγείται από τα λεγόμενά μου, δεν το κάνω κακοπροαίρετα, έτσι μου βγαίνει. Είμαι καλός άνθρωπος κατά βάθος!
Φιλικά. -
ξαναλέω: παρεξήγησες τον τρόπο που χρησιμοποίησα τη λέξη 'κουλός'. Και χέρια έχω και πόδια έχω και εγκέφαλο. Με ραλί έχω στρίψει και έχω στρίψει όμορφα. Με Μ3 ή Porsche δεν ξέρω αν θα έφτανα στα όρια. Ελπίζω να είμαι πιο σαφής τώρα.
Σπύρος
-
Καλύτερα κουλός με Μ3 ή 911 παρά τρελός χεράς με 106
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλύτερα κουλός με Μ3 ή 911 παρά τρελός χεράς με 106Οπως κ με το rallye, ετσι κ με **///**Μ3 η 911, 8ελει ε3οικειωση για να τα μα8εις.. Με τον καιρο αποκτας κ τα καταλληλα χερια για να πηγαινεις οπως 8ες κ με τα 3.. Εγω που εχω μα8ει το GV μου κ τα καταφερνω μια χαρα, δε νομιζω οτι 8α τα καταφερνα το ιδιο αν μου εδιναν ενα απο τα 3 προαναφερ8εντα μοντελα για μια μερα..
Οποτε κ ο dimasabas εχει δικιο κ ο Κrusenstern εχει δικιο!
-
Για μενα το πιο διασκεδαστικό αυτοκίνητο ειναι το Χιουντάι Άτος
Οταν το οδηγώ παω με τις παντες σε καθε στροφή,δεν χρειάζεται να τρεχω σαν τρελός για να το επιτύχω αυτό,και αν τελικά έχω καποια έξοδο ( η οποία θα ειναι με προγεδιεγραμμένη τροχία) ,δεν θα πληρώσω τα κέρατα μου.
Αντιθετα με το FR προσπαθω να κινηθώ σε γραμμές και προσπαθώ να πετύχω τις μικρότερες δυνατές κλίσεις...
Γενικα παντως, ολα τα πισωκίνητα ειναι διασκεδαστικά,αλλα όταν φύγουν για τα καλά και απότομα,η διασκέδαση τελειώνει for sure και δεν ξερεις που θα καταλήξεις εσύ και που το αυτοκίνητο -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Καλύτερα κουλός με Μ3 ή 911 παρά τρελός χεράς με 106
Οπως κ με το rallye, ετσι κ με **///**Μ3 η 911, 8ελει ε3οικειωση για να τα μα8εις.. Με τον καιρο αποκτας κ τα καταλληλα χερια για να πηγαινεις οπως 8ες κ με τα 3.. Εγω που εχω μα8ει το GV μου κ τα καταφερνω μια χαρα, δε νομιζω οτι 8α τα καταφερνα το ιδιο αν μου εδιναν ενα απο τα 3 προαναφερ8εντα μοντελα για μια μερα..
Οποτε κ ο dimasabas εχει δικιο κ ο Κrusenstern εχει δικιο!
Η φωτογραφιούλα που εμφανίζεται κάτω από το όνομά σου θα μπορούσε να ξεσηκώσει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση: BMW M5 vs Porsche Carrera. Μία 5άρα για μένα παρακαλώ. Θα την φάω εδώ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Γενικα παντως, ολα τα πισωκίνητα ειναι διασκεδαστικά,αλλα όταν φύγουν για τα καλά και απότομα,η διασκέδαση τελειώνει for sure και δεν ξερεις που θα καταλήξεις εσύ και που το αυτοκίνητοΕ όχι δα. Το μόνο για το οποίο δε μπορείς να κατηγορίσεις τα πισωκίνητα, είναι αυτό ακριβώς. Όλο το παιχνίδι γίνεται με λίγα χιλιόμετρα και αν τελικά σου γλιστρήσει το αυτοκίνητο παραπάνω από όσο θες και δεις ότι το χάνεις, απλώς πέφτεις στα φρένα. Συνήθως, λόγω μικρής ταχύτητας, σταματάς ανέπαφος για να συνεχίσεις από την αρχή το παιχνιδάκι σου. Στη χειρότερη περίπτωση να ακουμπήσεις κάποια ζάντα. Όπως και να έχει, ο κίνδυνος να τραυματιστείς και τα ενδεχόμενα έξοδα από μία έβγα είναι αμελητέα σε σχέση με ένα τετρακίνητο π.χ., το οποίο το ευχαριστιέσαι μόνο όταν πηγαίνεις τάπα σε κάποιο επαρχιακό δρόμο. Άλλο ένα μεγάλο προτέρημα του πισωκίνητου για εμάς που μποτιλιαριζόμαστε μονίμως στην Αθήνα είναι ότι μπορούν να σε διασκεδάσουν χωρίς να πρέπει να απομακρυνθείς από την καθημερινή σου διαδρομή. Ποια άλλα αυτοκίνητα μπορούν να μετατρέψουν έτσι υπέρ τους τον απαράδεκτο συντελεστής πρόσφυσης των ελληνικών δρόμων;
ΥΓ. Τα παραπάνω δεν ισχύουν αν προσπαθήσεις να τα εφαρμόσεις με μία από τις πρώτες Diablo -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ενα διασκεδαστικο αυτοκινητο ειναι ενα αυτοκινητο που σου επιτρεπει να παιξεις μαζι του (πχ τοποθετηση στην στροφη, drift κλπ κλπ) χωρις να σε φοβιζει πχ χωρις να εχει αποτομες αντιδρασεις περα απο το οριο).
Με αυτη την λογικη (και το λεω με το χερι στην καρδια) το Lada 2105 που εχω ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο διασκεδαστικο απο το AstraG που ειχα....Συμφωνώ με τον τρόπο που το θέτεις, άλλωστε διασκεδαστικό είναι άλλο πράμα για τον καθένα. Για μένα είναι μάλλον η αίσθηση του ελέγχου. Που είναι βέβαια ψευδαίσθηση ας μην γελιόμαστε, λίγοι είναι αυτοί που τελικά ελέγχουν ένα αυτοκίνητο οι περισσότεροι νομίζουμε ότι το ελέγχουμε!
Το Lada Samara που βρέθηκε στο δρόμο μου (πρώτο μου προσθιοκίνητο) μου φαίνεται πολύ πιο διασκεδαστικό από την BMW318i (με την σπόρ ανάρτηση)! Ξεπερνώντας τα αυτονόητα στην ποιότητα κύλισης, υλικών, διακόσμου, συναρμολόγησης, φρένων και επιδόσεων τα όρια είναι πιο ψηλά με τη δεύτερη αλλά δεν το διασκεδάζω τόσο, δεν σφυράνε τα λάστιχα, δεν ρυθμίζεται καθώς αρχίζει να γλυστράει και δεν διαθέτει πολλές βαθμίδες προειδοποίησης όπως το άλλο... Λιγότερο αποτελεσματικό αλλά πιο διασκεδαστικό το Lada. Αν και βέβαια το αποτέλεσμα όπως εννοείται πιο πριν θα ήταν ο απόλυτος χρόνος σε μια απαιτητική διαδρομή... αν όμως ο στόχος είναι το χαμόγελο του οδηγού τότε το διασκεδαστικό είναι και αποτελεσματικό (κι ας είσαι τελευταίος στα χρονόμετρα!)
Αυτά ισχύουν στην Ελλάδα με την κακή άσφαλτο, τους πολλούς επαρχιακούς δρόμους κλπ. 'Εχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στην Αγγλία αν έμενα έξω με αυστηρό έλεγχο και καλή άσφαλτο τότε το Lada δεν είχε καμία ελπίδα... κανένα λόγο ύπαρξης αφού παύει να είναι διασκεδαστικό, απλά η BMW θα πήγαινε βόλτες σε πίστες τα ΣΚ για να διασκεδάσει ο οδηγός! -
Ρε παιδιά πώς γίνεται να είναι πιο διασκεδαστικό το Lada Samara (από τα χειρότερα προσθιοκίνητα) σε σχέση με την 318; Το μόνο στο οποίο μπορώ να φανταστώ ότι υπερτερεί είναι στο ότι ήταν το πρώτο σου αυτοκίνητο και έχεις δεθεί ιδιαίτερα μαζί του. Σε όλα τα άλλα, πρέπει να είναι μίλια (δεν ήσουν στην Αγγλία είπες; ) πίσω της.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
'Από κάθε 100 Γαλλικά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν πέρσι πχ, πόσα ήταν VTS/Rallye κλπ οδηγικά ευχάριστα; 'Eίσαι τελείως άκυρος όμως. Ούτε καν έχεις συνειδητοποιήσει ότι πέρισυ είχε σταματήσει και το ραλί και το σάξο να πωλείται καινούργιο, εις αναμονήν άφιξης του 107, το οποίο όπως είναι στις φωτογραφίες τουλάχιστον είναι πιο άσχημο και από ρενό. 307 και 206 που πουλήθηκαν πάντως, δεν έχουν καμία σχέση με 106 και 306. Ειδικά το 307, αν δεν είχε το σήμα, το πέρναγες άνετα για γερμανικό αυτοκίνητο.
Καλά, πλάκα μου κάνεις;
Μου λές ξανά και ξανά πόσο 'άκυρος' είμαι και έχεις χάσει την μπάλα!
Το μεν 106 (ραλί, κλπ ΟΔΗΓΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ εκδόσεις) επωλείτο καθόλη την χρονιά του 2003 (δηλαδή ΠΕΡΙΣΥ, όπως έγραψα σύμφωνα με τα ελληνικά που έμαθα στο σχολείο).
Το δε Σαξό ομοίως.Οπότε τι μου λες;
Αν το καινούριο είναι όμορφο ή όχι, αυτό είναι άσχετο με την οδηγική ευχαρίστηση... Και οι καινούριες Φεράρι ακόμα σε πολλούς φαίνονται άσχημες...Από την άλλη υπάρχει και το 206, το C2, το Ξαρά κλπ κλπ που είναι επίσης πολύ εμπορικά και πολύ καλά οδηγικά. Και ποσοστιαία τα Γαλλικά-οδηγικά-ευχάριστα σε σχέση με το σύνολο των Γαλλικών που πωλήθηκαν είναι σαφώς καλύτερος από τον αντίστοιχο λόγο για τα γερμανικά...
Άσε που το 307 που θάβεις είναι ασύγκριτα καλύτερο οδηγικά από το Γκολφ4 το οποίο και σχεδιάστηκε να αντιμετωπίσει!!Πάμε παρακάτω.
Από κάθε 100 Ιταλικά, πόσα ήταν Σπόρτινγκ, Άλφα κλπ ευχάριστα;
Για τη στροφή του Γκρούπο πάλι, τι να πω; Άλλοι απο κει. Στη φίατ πια ή φτιάχνουν άσχημα/ αδιάφορα αυτοκίνητα, ή τα κάνουν επίσης Γερμανικά (βλέπε stilo). Στην Άλφα ρομέο είναι ακόμα χειρότεροι, γιατί δε σέβονται ούτε το όνομα της φίρμας κ τη σπορ ιστορία της και φτιάχνουν αυτοκίνητα που ούτε το VDC δεν απενεργοποιείται! Ντροπή για το όνομα της Άλφα.
Συγγνώμη, αλλά μου έχεις δώσει τα μυαλά στο χέρι!!!
Τώρα δηλαδή έτσι υπερασπίζεσαι τα γερμανικά που όταν τα κακολόγησα ήμουν 'άκυρος';;;;Σόρι, αλλά οι Γερμανοί είχαν (στα εμπορικά μοντέλα τους) άχρωμα μοντέλα πολύ πριν τους Ιταλούς, και ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ μου λες πως είναι κακό το ότι οι Ιταλοί τα κάνουν κι αυτοί γερμανικά!!
Επίσης για Άλφα Ρομέο που αναφέρεις, έχεις οδηγήσει ποτέ Άλφα Ρομέο; Έχεις ΣΥΜΒΙΩΣΕΙ με τέτοιο αμάξι; Για μοντέρνο λέω, αυτά που βγάζεις σπυριά να αναφέρεις!!!
Πχ να πάρουμε την 156. Μικρή, μην πας σε τρελλές εκδόσεις! Μια 1800 πχ!! Για πές μου ποιο αντίστοιχου κόστους/μεγέθους γερμανικό την συναγωνίζεται οδηγικά...Από κάθε 100 Γερμανικά πόσα ήταν 'Μ' και Πόρσε; Ή RS;
Ούτε μετά από 100 χρόνια κινέζικων βασανιστηρίων δεν θα πειστώ πως το Γκολφ έστω και σε GTi έκδοση ήταν οδηγικά ευχάριστο (το 4, το 5 δεν ήρθε ακόμα).Τα γκολφ 1,2 και λιγότερο το 3 ήταν ευχάριστα, σύμφωνα με τον ειδικό τύπο. Το 4 σαφώς δεν έχει καμία σχέση και δεν θα'πρεπε καν να λέγεται GTi.
Όμως, είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό γερμανικό αμάξι εμπορικά. Και είναι πατάτα συμφωνείς. Δηλαδή ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ! Άρα έρχεσαι στα λόγια μου...
'Αντιθέτως διασκεδαστικά είναι, υπό το πρίσμα που ανέφερα παραπάνω! '
Αυτό λες τώρα, και παρακάτω λες:
'Τώρα περί οδηγικά 'διασκεδαστικού' δεν πιστεύω πως μπορεί να δοθεί ορισμός...'
Μήπως φάσκεις και αντιφάσκεις; Μήπως είσαι λίγο μπερδεμένος; Μήπως δεν έχεις ιδέα τι πιστεύεις τελικά;
Πού φάσκω και αντιφάσκω δηλαδή;
Για τον καθένα οδηγικά ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ είναι και κάτι διαφορετικό. Για μένα το διασκεδαστικό στα γερμανικά είναι πως είναι για γέλια.
Όχι όλα, αλλά στην πλειοψηφία τους, όπως αυτή εκφράζεται από τα γερμανικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γυρω μας στους δρόμους. Και Μ3-Πόρσε-Άουντι Αρ Ες βλέπω ελάχιστα ΤΟ ΧΡΟΝΟ...'Α! Και με τα λεφτά της Μ3 πόσα Ραλί αγόραζα πέρσι; Γύρω στα 7; '
Πω ρε φίλε είσαι πολύ ακραίος τυπάς. Δεν μιλήσαμε για το πόσο προσιτό είναι ένα αμάξι, αλλά πόσο διασκεδαστικό. Εσύ λοιπόν άμα σου χαρίζανε μια modena ας μην την έπαιρνες, γιατί έχεις το σάξο το υπεραυτοκίνητο. Χαλάρωσε λίγο. Είπαμε, καλά αυτοκίνητα τα σαξοραλλα, γρήγορα, ελαφριά, (χωρίς παθητική ασφάλεια βέβαια σύμφωνα με το euroncap) κ όπου του πεις να πάει θα πάει, αλλά μην πορώνεσαι τόσο.
Απλά σου εξηγώ με ένα απλούστατο παράδειγμα το πόσο εύκολα μπορείς να αγοράσεις ένα οδηγικά ευχάριστο γερμανικό και ένα οδηγικά ευχάριστο γαλλικό (πχ) αυτοκίνητο.
Τώρα αν δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις, δεν φταίω εγώ...'προφανώς ο Τabs μιλάει για γήινα μοντέλα φίλε Skye. Και, αν θες τη γνώμη μου, ναι, για μένα που είμαι κουλός ούτε η Μ3 ούτε η 996 είναι διασκεδαστικά αυτοκίνητα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να διασκεδάσω οδηγώντας τα, γιατί δεν μπορώ να 'τα πάω'. Αλλά και κουλός να μην ήμουν, δεν ξέρω πόσο ρυθμίσιμο μπορεί να είναι στη συμπεριφορά του ένα υπερόπλο σαν τη Μ3. Αν ποτέ οδηγήσω κάποιο από αυτά, θα με πηγαίνει εκείνο = δεν θα διασκεδάσω. Ενώ πχ. με ένα Ραλλάκι ή με ένα Γιαρις TS θα το χαρεί η ψυχούλα μου (οι πρώτες λέξεις που μου περνάνε από το μυαλό είναι 'λούνα παρκ', 'ροντέο', 'η χαρά του παιδιού'...) '
Mα στην πραγματικότητα, αν όντως είσαι κουλός όπως λες, ούτε το ραλί θα το ευχαριστηθείς -εκτός αν το τρέχεις μόνο ευθείες ούτε και θα το πας όπως πρέπει. Έπειτα, γι'αυτό έγραψα ότι έπρεπε να διευκρινήσει για τι ακριβώς μιλαει κ όχι να καταδικάζει μια ολόκληρη αγορά λόγω κόμπλεξ. Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να δεχτώ ότι το Γκόλφ 4 είναι ένα αδιάφορο όχημα. Δεν είμαι υπέρμαχος του Γερμανικού αυτοκινήτου. Αλλά δε μπορείς να τα ισοπεδώνεις όλα κ να κατακρίνεις κάτι μόνο κ μόνο επειδή δεν έχεις λεφτά να το αγοράσεις.
Φιλικά,
Δημήτρης.Καλά, έγραψες πάλι!!!
Με ΜΙΑ δημοσίευσή μου που διάβασες βρήκες πως έχω και κόμπλεξ με τα γερμανικά!!
Που αυτήν την στιγμή έχω αυτοκίνητο του ομίλου VAG στο όνομά μου και άλλα 2 στην στενότατη οικογένειά μου!!Για να ολοκληρώσεις το προφίλ μου, γιατρέ, έχω δικά μου και ένα Ιταλικό, καθώς και ένα γιαπωνέζικο (δίκυκλο), και ένα PSA (που δεν είναι οδηγικά ευχάριστο, αλλά άνετο) και ένα γιαπωνέζικο στην στενότατη οικογένεια.
Ο,τι και να πω περιττεύει πλέον!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
θεωρώ πως μιλάω με άτομα που έχουν το λίγο μυαλό και την ελάχιστη λογική που χρειάζεται να ξέρουν πως δε θα 'πρεπε να προσβληθούν επειδή κάποιος τους είπε ακραίους τυπάδες μέσω ίντερνετ. Στην τελική δεν τον είπα κ καμπούρη, ακραίο τον είπα. Έτσι μιλάω καλώς ή κακώς, γι'αυτό θα παρακαλούσα όλο το φόρουμ να μην παρεξηγείται από τα λεγόμενά μου, δεν το κάνω κακοπροαίρετα, έτσι μου βγαίνει. Είμαι καλός άνθρωπος κατά βάθος!
Φιλικά.Πρόσεξε όμως μην σου γυρίσει μπούμεραγκ, γιατί ενώ ο άλλος μπορεί να παρεξηγηθεί με αυτά που γράφεις, εσύ αντίθετα δεν θα πρέπει να παρεξηγηθείς, αφού έχεις την παραπάνω λογική.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
îáíáëÝù: ðáñåîÞãçóåò ôïí ôñüðï ðïõ ÷ñçóéìïðïßçóá ôç ëÝîç 'êïõëüò'. Êáé ÷Ýñéá Ý÷ù êáé ðüäéá Ý÷ù êáé åãêÝöáëï. Ìå ñáëß Ý÷ù óôñßøåé êáé Ý÷ù óôñßøåé üìïñöá. Ìå Ì3 Þ Porsche äåí îÝñù áí èá Ýöôáíá óôá üñéá. Åëðßæù íá åßìáé ðéï óáöÞò ôþñá.Óðýñïò
Ôá üñéá åßíáé ðéï îåêÜèáññá ãéáôß :
1.ôéò êïõæïõëÜäåò ìå ôï Ñáëëý ôéò êÜíåéò ìÝ÷ñé ôá 100 ïñéáêÜ Üíôå 130 .simple things
2.Ìå ôçí Ì3 ôéò êÜíåéò ìåôÜ ôá 100-130 -ðéï êÜôù åßíáé Üóêïðç öèïñÜ äéáöïñéêïý- êáé ôá ðñÜãìáôá åßíáé óôï fast forward óôï ðïëý ôïõ üìùò -
Ρε παιδιά πώς γίνεται να είναι πιο διασκεδαστικό το Lada Samara (από τα χειρότερα προσθιοκίνητα) σε σχέση με την 318; Το μόνο στο οποίο μπορώ να φανταστώ ότι υπερτερεί είναι στο ότι ήταν το πρώτο σου αυτοκίνητο και έχεις δεθεί ιδιαίτερα μαζί του. Σε όλα τα άλλα, πρέπει να είναι μίλια (δεν ήσουν στην Αγγλία είπες; ) πίσω της.Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν σκαθάρι (και μετά Datsun 120Y, Mercedes 200, άλλο σκαθάρι, άλλος παλιός ιάπωνας σε Daihatsu, Alfa Romeo Spider, 318i, κι άλλη παλιά Mercedes) το Samara ήταν το πρώτο μου προσθιοκίνητο αυτοκίνητο στα 34 μου! Ελπίζω τα άλλα προσθιοκίνητα να είναι καλύτερα... αλλά: η άλλη μου προσθιοκίνητη εμπειρία ήταν ένα Corsa 1,2 που νοίκιασα για μια εβδομάδα που με συγκίνησε οδηγικά όσο και μια ηλεκτρική σκούπα...
Εξήγησα γιατί το βρίσκω πιο διασκεδαστικό. Φαντάζομαι παίζει ρόλο και ο τρόπος οδήγησης κλπ Όμως μπορώ να το κάνω υποστροφικό ή υπερστροφικό όπως θέλω και να παίζω κοντά και πέραν του ορίου χωρίς να φοβάμαι ενώ μου μοιάζει καλά ζυγισμένο (που το Corsa δεν ήταν) ενώ με την 318i (που σαφώς σαν αυτοκίνητο δεν έχει καμία σχέση) που υποστρέφει μόνο μέχρι να αποφασίσει με πολλή πίεση να υπερστρέψει απότομα και για πολύ λίγο, το καλύτερο που μπορώ να καταφέρω είναι να φεύγει με τα 4 και εγώ να μην μπορώ να κάνω τίποτα καθώς πλησιάζω την αντίθετη κατεύθυνση ή τις μπαριέρες.... και καθώς τα όριά της είναι ψηλότερα την κατάσταση αυτή στην οποία μπορώ να βρεθώ (και έχω βρεθεί) δεν την βρίσκω καθολου διασκεδαστική....
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου άρεσε να παίρνω μεγάλα ρίσκα προτιμώ να παίζω πιο σίγουρα και να ρισκάρω σε πίστες και σε λούνα πάρκ! Ίσως είναι ότι ούτε ο τζόγος και τα φρουτάκια με συγκίνησαν ποτέ.... ενώ άλλους.... -
BMW M5 vs Porsche Carrera. Μία 5άρα για μένα παρακαλώ. Θα την φάω εδώΈφτασεεεεεεε!!! Θέλετε και πατάτες μαζί με το κυρίως πιάτο;;;
Στο θέμα...
Για εμένα, το τι είναι ευχάριστη οδήγηση εξαρτάται από τις διαθέσεις μου εκείνη τη στιγμή.
Μερικές στιγμές (τις περισσότερες ) ευχάριστη θεωρώ την οδήγηση με το αυτοκίνητο να γλυστράει, αλλά εντός των (χαμηλών) ορίων των χεριών μου, γιατί αλλιώς θα με μαζεύουν από χαντάκια... . Για τον λόγο αυτόν δεν πιστεύω ότι ένα αυτοκίνητο με υψηλά όρια είναι και τόσο διασκεδαστικό (αν και το Focus μ' έκανε να μην είμαι και 100% σίγουρος...) και άρα προτιμώ ένα ΜΧ-5 από μία Μ3 για διασκέδαση! (εντελώς προσωπική άποψη και σύμφωνη με αυτό που είπα παραπάνω! Μην με φάτε! Το ξέρω ότι η Μ3 είναι κλάσεις ανώτερη! )Κάποιες άλλες στιγμές οδηγική απόλαυση είναι για εμένα το χαλαρό ταξίδι με 110-130 (ή και 90) σε αυτοκινητόδρομο ή σε κάποιον καλό επαρχιακό με καλή μουσική και απουσία συνοδηγού. Πιθανότατα και ανοιχτό παράθυρο. Ιδίως το βράδυ, το απολαμβάνω τόσο πολύ που πολλές φορές με την επιστροφή από νυχτερινή έξοδο (2-3 το βράδυ) βγαίνω στην εθνική για Χαλκιδική και κάνω καμιά 50αριά χλμ χαλαρά απολαμβάνοντας καλή μουσική!
Λίγες φορές απόλαυση είναι για εμένα το στρίψιμο με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα...
Στην ερώτηση για το πόσο συχνά οδηγώ διασκεδαστικά η απάντηση είναι όχι και τόσο. Αυτό οφείλεται καθαρά στην έλλειψη χρόνου και χρημάτων, αλλά και την κίνηση... Αν βέβαια θέλω να οδηγήσω γλυστρώντας το αυτοκίνητο (ελπίζω να γίνεται αντιληπτό τι εννοώ εδώ ) εξαιρετικά σημαντικό είναι να μην κινδυνεύει κανείς άλλος εκτός από εμένα τον τρελό!
Αν παρόλα αυτά κάποιος ενδιαφέρεται να μου χαρίσει μία Μ3, αναιρώ όλα τα παραπάνω!!!
-
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ = ΜΧ5( ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ , ΑΡΚΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ , ΠΙΣΩΚΟΥΝΑ , ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΕΒΑΙΑ , ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !
-
Ο χρήστης geezmo έγραψε:
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ = ΜΧ5...ΑΡΚΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ , ΠΙΣΩΚΟΥΝΑ , ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΕΒΑΙΑ , ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ **ΚΑΛΗ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ!! **ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !Δεν κατάλαβα? Η συνοδηγός 'προσφέρεται' με το ΜΧ5?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ = ΜΧ5...ΑΡΚΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ , ΠΙΣΩΚΟΥΝΑ , ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΕΒΑΙΑ , ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ **ΚΑΛΗ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ!! **ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !
Δεν κατάλαβα? Η συνοδηγός 'προσφέρεται' με το ΜΧ5?
Σε πολλά ναι! Στάνταρ εξοπλισμός, ακόμα και σε 'φτωχές' εκδόσεις!
Συνήθως με μαλλιά ξανθών αποχρώσεων...
-
ειχανε πει τοτε τα τσακαλακια οι Ιαπωνες στην παρουσιαση του MR2 , αν θελεις να κανεις ενα αυτοκινητο διασκεδαστικο μειωσε του την ισχυ........
τα συμπερασματα δικα σας
Περι διασκεδαστικής οδήγησης