-
Το δικό μου και μερικά εκατομμύρια VW & Opel & BMW &...
Με τα μεταβλητά διαστήματα σε 2 χρόνια/30.000χλμ 1 σέρβις θα κάνεις
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
δεν απαντά στην απορία μου για τα σέρβιςαυτό εννοώ φίλε...συχνότερες αλλαγές λαδιών από τον ανταγωνισμό καθώς και συντομότερα σέρβις. Αρχικά σκέφτηκα ότι είναι κόλπο για να τα παίρνουν από τους πελάτες τους...όμως κάνουν το ίδιο παντού σε όλες τις χώρες.
Χωρίς επομένως να είναι ο μοναδικός αποτελεί έναν βασικό παράγοντα της αξιοπιστίας των Honda. Βέβαια δεν φτάνει μόνο αυτό θα πρόσθετα την προσοχή στην λεπτομέρεια, την αρρωστημένη τελειομανία των Ιαπώνων, την χρήση κατάλληλων υλικών και όχι φθηνών λύσεων... (ας θεωρήσουμε εξαίρεση του κανόνα την χρήση ημιάκαμπτου άξονα...)
Σίγουρα όμως διαφωνώ κάθετα(άσχετα αν συμφωνεί ή...τσέπη μου) με τα σέρβις των 30000+ χιλιομέτρων και τις αλλαγές λαδιών σε ανάλογα χιλιόμετρα που για λόγους ανταγωνισμού υιοθετούν πολλές εταιρείες. -
και το Α4 με 1 σέρβις ανά 2 χρόνια, είναι 3ο στην κατάταξη?
-
και το Α4 με 1 σέρβις ανά 2 χρόνια, είναι 3ο στην κατάταξη?Σωστά...οι περισσότερες όμως πωλήσεις audi a4 στην Αγγλία είναι diesel...δεν ισχυει το ίδιο σε accord και civic...εκεί οι πωλήσεις είναι μοιρασμένες
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το δικό μου και μερικά εκατομμύρια VW & Opel & BMW &...Με τα μεταβλητά διαστήματα σε 2 χρόνια/30.000χλμ 1 σέρβις θα κάνεις
η διαφορά είναι ότι εμείς θα πάμε μόνο για σερβις και αλλαγή λαδιών...εσυ;
-
εγώ μόνο για σέρβις
για ότι άλλο και να το πάω εκτός από αναλώσιμα, θα πληρώσω κάτι στα 2 ή στα 4 χρόνια -πλέον-;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
εγώ μόνο για σέρβιςγια ότι άλλο και να το πάω εκτός από αναλώσιμα, θα πληρώσω κάτι στα 2 ή στα 4 χρόνια -πλέον-;
πέρα από πλάκα τώρα οι εταιρείες έχουν διαφορετικές στρατηγικές...H Honda ακολουθεί αυτή την πορεία η οποία μέσα από την αξιοπιστία των μοντέλων της δεν αμφισβητείται, εταιρείες σαν την audi επιλέγουν σέρβις σε περισσότερα χιλιόμετρα. Εφόσον ο αγοραστής το γνωρίζει πριν αγοράσει δεν καταλαβαίνω που χαλιέσαι...εγώ πάντως αν είχα audi από προσωπικό κόλλημα θα άλλαζα λάδια το πολύ στις 10000χλμ. Για μένα όπως έχω ξαναποστάρει οι συχνές αλλαγές λαδιών κάνουν μόνο καλό ενώ από την άλλη η τσέπη μου θα..διαφωνούσε...
περί ορέξεως...ξέρετε φυσικα -
Ναι, αλλά δεν έχει αποδειχτεί ότι οι συχνές αλλαγές λαδιών κάνουν καλό κι ότι οι λιγότερο συχνές κακό. Ότι σου τύχε δεν αποδεικνύει τίποτα γιατί κι εγώ έχω ανάλογα προσωπικά παραδείγματα σε Uno με αλλαγές ανά 20Κ χλμ. όπως έλεγε το βιβλίο.
Οι ηλεκτρονικές βλάβες πχ που μπορεί να είναι σοβαρές, ακριβές κι επηρεάζουν την αξιοπιστία, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη συχνότητα... αλλαγής λαδιών
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Σωστά...οι περισσότερες όμως πωλήσεις audi a4 στην Αγγλία είναι diesel...δεν ισχυει το ίδιο σε accord και civic...εκεί οι πωλήσεις είναι μοιρασμένες
όλα τα Α4 στην Αγγλία είναι diesel, και τα Civic βενζίνη?
άρα μόνο τα diesel Audi είναι αξιόπιστα?
-
Σωστά...οι περισσότερες όμως πωλήσεις audi a4 στην Αγγλία είναι diesel...δεν ισχυει το ίδιο σε accord και civic...εκεί οι πωλήσεις είναι μοιρασμένες
όλα τα Α4 στην Αγγλία είναι diesel, και τα Civic βενζίνη?
άρα μόνο τα diesel Audi είναι αξιόπιστα?
διάβασε καλύτερα τι γράφω...
-
Παραγγελία τον Μάϊο.
Παράδωση τον Νοέμβριο.1.8 5θ Sport
Μαύρο. -
lkar
και σου βγάζει η λυχνία του service computer να πας ακριβώς στα 30k?
δεν το πιστεύω με τίποτα. -
Ο χρήστης 6600 έγραψε:
Παραγγελία τον Μάϊο.
Μαύρο.βλέπω πολλά μαύρα....
τις προάλλες στην αντιπροσωπεία του Γέρακα είδα νταλίκα με 6 Civic επάνω και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ΟΛΑ ήταν μαύρα. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παραγγελία τον Μάϊο.
τις προάλλες στην αντιπροσωπεία του Γέρακα είδα νταλίκα με 6 Civic επάνω και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ΟΛΑ ήταν μαύρα.κρύβει πιο έυκολα το ντιζάιν
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
βλέπω πολλά μαύρα....
τις προάλλες στην αντιπροσωπεία του Γέρακα είδα** νταλίκα με 6 Civic **επάνω και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ΟΛΑ ήταν μαύρα.Μη τα λες έτσι απλά αυτά, πρέπει να συνειδητοποιείς τις συνέπειες... Τώρα τουλάχιστον ισάριθμοι prospective ιδιοκτήτες και ένα τηλεφωνικό κέντρο θα περνάνε δύσκολες στιγμές
Πες βρε παιδί μου '6 Civic με σπασμένο κινητήρα ήδη, στο γερανό', όπως θα έλεγαν για τα TSI. Θα έρεθει πιο ομαλά...
Όσο για τα λάδια στα 30.000χλμ γιατί δεν πας μια βόλτα ρε lkar από εδώ και εδώ ;
Πέραν από γνώμες, που κάλλιστα μπορείς να μην εμπιστεύεσαι, έχει και μια πληθώρα χημικών αναλύσεων. Κι αυτές μλκίες λένε; Τέσπα, για μένα δεν είναι τόσο ότι θα 'χαλάσει', αλλά πότε βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ή μάλλον σε λιγότερο κακή...
Τέσπα, οι 6 αλλαγές λαδιών είναι περίπου 300-400euro αναλόγως και των λαδιών που βάζεις. 300 ευρώ σε 6 χρόνια είναι 50 το χρόνο. Τεράστιο ποσό...
-
Παραγγελία τον Μάϊο.
τις προάλλες στην αντιπροσωπεία του Γέρακα είδα νταλίκα με 6 Civic επάνω και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ΟΛΑ ήταν μαύρα.κρύβει πιο έυκολα το ντιζάιν
δηλαδή στο vag group που έχετε τσακωθεί με το design τι κάνετε; Τα βάφετε όλοι μπλε και τα πετάτε στην θάλασσα;
@elteo: παρόλο που λερώνει εύκολα είναι το χρώμα που του ταιριάζει περισσότερο...αν και είδα στο νετ ένα alabaster silver που μου άρεσε επίσης πολύ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τέσπα, οι 6 αλλαγές λαδιών είναι περίπου 300-400euro αναλόγως και των λαδιών που βάζεις. 300 ευρώ σε 6 χρόνια είναι 50 το χρόνο. Τεράστιο ποσό...σιγα μην ειναι 200ε για 6 χρονια οι αλλαγες!
ουτε στη Φιατ δεν κοστιζουν τοσο...
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Αλλαγή Λαδιών 10.000
Shell Ultra 5B-40 4 15,71 62,84
Φίλτρο Λαδιού 1 10,6 10,6
Σύνολο 73,44Service 20.000
Shell Ultra 5B-40 4 17,17 68,68
Φίλτρο Λαδιού 1 10,9 10,9
Καθαριστικο Μπαρμπρίζ 1 1,31 1,31
Shell Υγρό μπαταρίας 1 2,86 2,86
Φίλτρο Αέρος 1 22,48 22,48