-
Λοιπον αργησα αλλα να μαι παλι!!!
Εχω βρει λυση απο μονος μου στους 2 απο τους 3 τριγμους μιας και στη honda πηγα αφοτου τα φτιαξα!! Βεβαια εκρεμμει ο ενας τριγμος ο οποιος θα κανονιστει μεσα στην εβδομαδα οπου θα μου βαλουν μασκα, αεροτομη αλλα type R!
Τριγμος-κουδουνιστρα Νο1 : η πορτα του πορτ παγκαζ οταν εκλεινε δεν ασφαλιζε καλα με αποτελεσμα να τριζει ολοκληρη! Λυση : ρεγουλαρισα λιγο κλειδαρια και τα δυο λαστιχακια δεξια αριστερα της πορτας και τωρα ολα οκ!!
Τριγμος-χτυπημα Νο2 : το μανδαλο οπου ασφαλιζει η ζωνη του οδηγου ηταν χαλαρο με αποτεέσμα να χτυπαει πανω στο κεντρικο τοπυνελ και να μου σπαει τα νευρα. βεβαια και παλι χτυπαει, αλλα θα του κολλησω μια σφουγγαρωτη ταινια και θα φτιαξει!!
Τριγμος-σπασιμο Νο3 : Οταν φρεναρω, επιταχυνω, στριβω ή πεσω σε λακουβας και γενικα οταν προκαλω εκταση η συμπιεση του μπροστινου συστηματος ακουγεται ενας σπαστικο τριξιμο το οποιο το αισθανομαι στο πατωμα. Μιαζει (μπορει να ειναι και αυτο) με το τριξιμο που κανουν τα ελατηρια πανω στ αμορτησερ οταν δεν τους βαζουμε λαστιχα στις σπειρες...
Μηπως ειναι καμια κρεμαργιερα ομως?? Γενικα οταν περασω απο σκατοδρομο ακουω καποια χτυπηματακια απο μπροστα. Ετσι ειναι και στ αλλα?? -
Αλεξανδρε για το 3 προβλημα το μονο που εχω να πω για το δικο μου αμαξι,ειναι οτι σε καποιες μικρες λακουβες ακουγετε καποιος χτυπος.Τωρα απο τα αμορτισερ ειναι,απο τα παμπ στοπ που αναφερουν καποιοι φιλοι ειναι,να ειναι απο τη κρεμαγιερα που αυτο με βαζει σε σκεψεις??? Στο πατωμα ομως δε καταλαβαινω κατι. Και εγω το ψαχνω φιλε,θα τη βρουμε την ακρη παντως,που θα παει. Αυτα ειναι πτεσματα μπροστα στα μηχανικα προβληματα που αντιμετωπιζουν αλλες εταιριες. Ποια αεροτομη θα σου βαλουν,τη γνησια του type r η αυτη που κατασκευαζετε εδω στην ελλαδα??? Εγω προτιμω του type r,αυτη εβαλα και εγω αν και ειναι λιγο ακριβη...Ειναι διαφορετικη,κανει ξεχωριστο το αμαξι !!!
-
Για τα χτυπηματα δεν ξερω τι να πω...θα δειξει!! Θα μου βαζανε την ελληνικη (και καλα type r look) αλλα τους ειπα πως θελω την αυθεντικη, οποτε θα την πληρωσω (550ε) και θα μου δωσουν την ελληνικη στο χερι.
Για να μπει αυτη του type r θελει τρυπες??? Πως μπαινει?? -
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Για τα χτυπηματα δεν ξερω τι να πω...θα δειξει!! Θα μου βαζανε την ελληνικη (και καλα type r look) αλλα τους ειπα πως θελω την αυθεντικη, οποτε θα την πληρωσω (550ε) και θα μου δωσουν την ελληνικη στο χερι.
Για να μπει αυτη του type r θελει τρυπες??? Πως μπαινει??Συγνώμη, 550
-
Εξαρτάται πόσο σημαντικά θεωρεί ο κάθε κάτοχος/χρήστης ενός αυτοκινήτου τα όποια προβλήματα υπάρχουν/παρατηρεί!
Εγώ έξι μήνες έκανα παράπονα για το τιμόνι που είχε γίνει σαν πέτρα, κάτι το οποίο κανένας άλλος δεν μπορούσε να παρατηρήσει γιατί δεν έκανε καθημερινή χρήση στο αυτοκίνητο, τελικά γλίτωσα 3.000 ευρά γιατί το προβλημα βρέθηκε και ήμουν μέσα στο όρια της εγγύησης!
Γενικά και το παραμικρό τσουκ να ακούσω θα το ψάξω...γιατί ποτέ δεν ξέρεις
-
Ναι 550
-
βάλε καμιά φωτό να το θαυμάσουμε ρε...
-
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Για να μπει αυτη του type r θελει τρυπες??? Πως μπαινει??Φιλε εγω την εβαλα στην αντιπροσωπεια στο βολο,απο εκει πηρα και το αμαξι. Ο μαστορας στο φανοβαφειο ειναι γατα. Ηταν ο μοναδικος που ανελαβε να μου βαλει ολα τα σποιλερ απο το type r στο δικο μου 5d. Κανενας,ακομη και στην Αθηνα που επαιρνα τηλεφ ,δεν ηξερε αν μπαινουν τα σποιλερ στο 5d. Για την αεροτομη,ο ιδιος μαστορας,ανοιξε το καπλαμα της πισω πορτας ενος νεου type r, ειδε που ειναι οι τρυπες, και ανελαβε να τρυπησει το χοντρο πλεξυγκλασ της πισω πορτας. Στο civinfo.com στο gallery εχω βαλει φωτο που ακριβως τρυπησαμε. Ο λογος που τρυπησαμε ειναι για πιο σταθερη και να μη κλαπη. Οι περισσοτεροι ομως τη κολανε με παμπριζοκολλα,ειναι και αυτη μια λυση. Πες τους ομως να σου κανουν εκπτωση,αμαξι πηρες απο εκει!!! Εγω πετυχα 20% εκπτωση σε ολα τα σποιλερ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[...]
Πάντως, έχω να παρατηρήσω πως είτε οι ιδιοκτήτες Civic είναι πιο ειλικρινείς, είτε οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων αυτοκινήτων έχουν λιγότερα προβλήματα...ναι ρε εννοείται ! γμστα προβληματικά civic !
Να φανταστείς, αν μπείς σε κανά χψζclub forum δεν πρόκειται να διαβάσεις για προβλήματα. Ούτε κιβώτια που δεν τα πάνε καλά με τις αλλαγές οπότε αλλάζονται αυτά καλύτερα, ούτε κανάς κινητήρας που δυσκολεύεται με την ελληνική πραγματικότητα, και προπαντός κανένας μα κανένας τριγμός και θόρυβος
Τέσπα, μακάρι όλα τα προβλήματα να είναι μόνο λαστιχάκια και τριγμοί που πας να τα κοιτάξεις όποτε έχεις όρεξη και τπτ περισσότερο που να σε αναγκάζει αμέσως.
-
Τελικά παιδιά το τσέκαρα με άλλο τρόπο για να σιγουρευτώ πως όντως έχει κάποιο πρόβλημα το τιμόνι και μάλλον υποψιάζομαι όπως είχε πει και κάποιος απο εδω μέσα στραβιά βέργα. Μέσα στο parkin μου λοιπόν το οποίο είναι σίγουρα χωρίς κλίση ξεκινούσα λίγο γρήγορα απο στάση χωρίς όμως να σπινιάρουν οι τροχοί. όποτε το έκανα το τιμόνι γυρνούσε 5-10 μοίρες προς τα δεξιά......ξανά όπισθεν και το ίδιο.......κάθε φορά λοιπόν το τιμόνι γυρνούσε άλλες 5 μοίρες. Αυτό μου το κάνει και στο δρόμο αλλά είπα να το δοκιμάσω και στο παρκιν για να είμαι σίγουρος πως δεν φτέει το οδόστρωμα. Δεν είμαι μηχανικός για να ξέρω που οφείλεται αυτό αλλά αν κάποιος ξέρει κάτι ας μας πεί.
-
αυτό που περιγράφεις -νομίζω- είναι το λεγόμενο torque steering και δεν έχει να κάνει με τπτ στραβό. Το διαφορετικό μήκος ημιαξονίων υπό τη ροπή του κινητήρα κάνει το τιμόνι να στρίβει.
Αυτό έχω καταλάβει για το power steering, φαινόμενο σε όλα τα προσθιοκίνητα. Αν κάνω λάθος (αρκετά πιθανό) ας με διορθώσει κάποιος.
Τέσπα, αυτό που πρέπει να δεις είναι αν σε επίπεδο έδαφος και χωρίς γκάζι στρίβει το τιμόνι. Όχι επιταχύνοντας.
-
Ναι, αυτό το κάνουν τα περισσότερα προσθιοκίνητα με ανισομεγέθη ημιαξόνια.
-
Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο....πολύ πιθανόν να έχετε δίκιο......στο swift πάντως και στο ibiza που είναι προσθινοκίνητα δεν το κάνει. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει διαφορετικό μήκος ημιαξονίων. Σε άλλους κατόχους civic το κάνει?
-
Γιώργο όπως σου έχω πει και στο msn πιστεύω ότι σε αυτή την αίσθηση παίζει ρόλο και το μέγεθος των ελαστικών. Νομίζω ότι το επιχείρημα του Αντρέα σε κάλυψε.
-
Σε εσένα το κάνει Σπύρο? Γιατί δεν είναι απλά ότι του δίνω πολύ σημασία.....σε όποιο δρόμο και αν το τσεκάρω το ίδιο ακριβώς θα κάνει. Δοκίμασε το σε παρακαλώ όποτε μπορέσεις και πες μου αν στο κάνει και εσένα. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως το τιμόνι τραβάει δεξιά και εν κινήση και κατα την εκίνηση όπως σας περιέγραψα. Αν ήταν τα φαρδιά ελαστικά τότε σε έναν δρόμο που θα είχε κλίση αριστερά δεν θα έστριβε το τιμόνι μου πάλι δεξιά, εκτός και αν έχει να κάνει με τα ανισομεγέθη ιμιαξόνια που περιέγραψαν το πεδιά πιο πάνω.
-
Σε πορεία με σταθερή ταχύτητα σου τραβάει;
-
και βέβαια τραβάει. Το τσέκαρα και αττική οδό και τραβάει και εκεί.......σταθερή πορεία 100-120 ( αλλά και χωρίς γκάζι) θέλει 5-6 δεύτερα για να αλάξει λωρίδα.
-
Κι εγώ πάντος το δοκίμασα και δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα.
-
Α, τότε δεν είναι τα ημιαξόνια το θέμα. Το torque steering εμφανίζεται σε άγρια επιτάχυνση συνήθως.
-
Σε 'μένα πάντως έχει εξαιρετική σταθερότητα το τιμόνι. Δλδ άνετα αφήνω τα χέρια μου από το τιμόνι. Παρ' όλ' αυτά στην τελική ευθεία αμέσως πριν το αεροδρόμιο πήγαινε ελαφρά προς τα δεξιά. Ίσως να είναι και περισσότερο επικλινής εκεί ο δρόμος. Έλεγξέ το και αλλού.
Επίσης τα ελαστικά έχουν ΟΚ πιέσεις; Ή ενδέχεται να έχουν διαφορετικές;
Ηonda Civic 2005