-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Κοιτάξτε να σας πω πως το βλέπω εγώ.Αν βάλεις ένα συναγεργμό και στο χαλάσουν τα παράθυρα... Δε φταίς και εσύ που έβαλε πλακέτα που δε σου συνιστούν?
Αν βάλεις έναν συναγεργμό χωρίς παράθυρα... ΟΚ δε μπορούν να σου πουν τίποτα
αυτοί είναι ικανοί να σου πουν ότι πείραξες την εργοστασιακή...καλωδίωση οπότε πάει το +4... Ειλικρινά τους έχω φοβηθεί πλέον γι' αυτό και δέχομαι την καζούρα από τον Γρηγόρη
-
Προχτές στο ράδιο άκουσα από εκπρόσωπο της εταιράις ότι ο ηλεκτροκινητήρας στο υβρικό δουλεύει μέχρι τα 60 και μετά μπαίνει ο άλλος....
Τι άλλο θα ακούσουμε.... Αφού είναι γνωστό ότι ειναι επικουρικός και δε δουλεύει ποτέ μόνος του....
Ας διαβάσουν και λίγο δε πειράζει.... Υπάρχουν και μηχανικοί που τους ακούνε,, Δεν είμαστε όλοι άσχετοι
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Κοιτάξτε να σας πω πως το βλέπω εγώ.
Αν βάλεις ένα συναγεργμό και στο χαλάσουν τα παράθυρα... Δε φταίς και εσύ που έβαλε πλακέτα που δε σου συνιστούν?
αυτοί είναι ικανοί να σου πουν ότι πείραξες την εργοστασιακή...καλωδίωση οπότε πάει το +4... Ειλικρινά τους έχω φοβηθεί πλέον γι' αυτό και δέχομαι την καζούρα από τον Γρηγόρη
έλα τωρα υπερβολές.... Ετσι κι αλλιως υπάρχει πάντα λύση
ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙΣ
-
καταλαβαίνω τι εννοείς για την διαφήμιση απλά σκέφτομαι μήπως τα νέα πρόσωπα στη διοίκηση του Σ προχωρήσουν σε θετικές αλλαγές αφού είναι απίθανο να μην ξέρουν την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει η αντιπροσώπευση του Σ στην χώρα τόσα χρόνια για την χόντα και την μίτσου.
Αυτό που με εκνευρίζει είναι η ανοχή της Honda Europe που επειδή ο Σ φτάνει και ξεπερνά το ευρωπαϊκό τους ποσοστό δεν του βάζει χέρι τόσα χρόνια. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αν βάλεις ένα συναγεργμό και στο χαλάσουν τα παράθυρα... Δε φταίς και εσύ που έβαλε πλακέτα που δε σου συνιστούν?
ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙΣ
κάποια στιγμή θα κάνουμε κουβεντούλα με pm για την εγγύηση και θα καταλάβεις γιατί τους φοβάμαι
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
καταλαβαίνω τι εννοείς για την διαφήμιση απλά σκέφτομαι μήπως τα νέα πρόσωπα στη διοίκηση του Σ προχωρήσουν σε θετικές αλλαγές αφού είναι απίθανο να μην ξέρουν την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει η αντιπροσώπευση του Σ στην χώρα τόσα χρόνια για την χόντα και την μίτσου.
Αυτό που με εκνευρίζει είναι η ανοχή της Honda Europe που επειδή ο Σ φτάνει και ξεπερνά το ευρωπαϊκό τους ποσοστό δεν του βάζει χέρι τόσα χρόνια.Οι θετικές αλλαγές θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κερδοφορία. Αυτοί είναι οι κανόνες τις αγοράς..
Το θέμα είναι αν αξίζει να δώσεις πχ τόσα λεφτά για τον Ομπράντοβιτς....
Για μένα όχι .... Είναι ΠΑΟ και πολλοί Ολυμπιακοί δε θα το δουν θετικά -
Κατανάλωση εντός πόλης με 100 χιλιόμετρα κίνηση σε επαρχιακούς δρόμους.
Για 584.5 χιλιόμετρα σύμφωνα με το BC 6.2 λίτρα. Αν λάβουμε υπόψη τα 5.0 λίτρα για κίνηση στο επαρχιακό έχουμε λοιπόν ανάλυση.
100/1005+484.5/100x = 584.5/100 * 6.2 ---> εντός πόλης 6.45 λίτρα.
Pas male...
Υ.Σ. Η κατανάλωση βάσει του ανεφοδιασμού είναι ίση με 6.0 λίτρα. Όμως το αμάξι ήταν ελαφρά στραμένο προς τα αριστερά οπότε ο ανεφοδιασμός θα άφησε κενό περί το 1 λίτρο (που είναι και η διαφορά με το BC).
Τελικά το BC είναι απίστευτα ακριβές ειδικά όταν δεν λες ψέματα.....
Για το 60 χιλιόμετρα με τον ηλεκτροκινητήρα. Γαμώτο εφόσον το κύκλωμα των φρένων παραμένει υδραυλικό (και όχι ηλεκτρο-υδραυλικό όπως του Prius) πως είναι δυνατόν να μιλάμε για κίνηση με μόνον ηλεκτροκινητήρα.
Ο βενζινοκινητήρας σβήνει στα 12 χιλιόμετρα. Τώρα αν είσαι σε κατηφόρα μπορεί πατώντας ελαφρά το φρένο (και καταστρέφοντας τα τακάκια) να επιταχύνει το όχημα στα 48 χιλιόμετρα όπου και ο κινητήρας ξεκινά και πάλι αυτόματα. Εκεί έχεις ένα ωραίο μπρουμίτιασμα (καθώς το κιβώτιο αυξάνει κατακόρυφα την αντίσταση σε περιστροφή των τροχών) και ταλαιπωρείς άσκοπα το κιβώτιο.
Το κάνεις μία φορά να δεις πως είναι αλλά είναι χαζομάρα. Άλλωστε ο ηλεκτροκινητήρας είναι φανταστικό φρένο σε κατηφόρες (με το κιβώτιο στο S δεν απαιτείται να φρενάρεις καθόλου στις κατωφέριες του ΕΜΠ πχ ή κατεβαίνοντας από την Πελασγία προς τον κάμπο της Λαμίας) και ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
Αυτά......
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙΣ
Μία λύση μου απόμεινε! Καλύτερα για λίγο να..... ...
Επίσης, θα παρακαλούσα τους mods ...(είμαστε κοντοχωριανοί με τον Σπύρο, οπότε καταλαβαίνουμε από χιούμορ! )
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
εντός πόλης 6.45 λίτρα.Pas male...
......Για το 60 χιλιόμετρα με τον ηλεκτροκινητήρα. Γαμώτο εφόσον το κύκλωμα των φρένων παραμένει υδραυλικό (και όχι ηλεκτρο-υδραυλικό όπως του Prius) πως είναι δυνατόν να μιλάμε για κίνηση με μόνον ηλεκτροκινητήρα.
Ο βενζινοκινητήρας σβήνει στα 12 χιλιόμετρα. Τώρα αν είσαι σε κατηφόρα μπορεί πατώντας ελαφρά το φρένο (και καταστρέφοντας τα τακάκια) να επιταχύνει το όχημα στα 48 χιλιόμετρα όπου και ο κινητήρας ξεκινά και πάλι αυτόματα. Εκεί έχεις ένα ωραίο μπρουμίτιασμα (καθώς το κιβώτιο αυξάνει κατακόρυφα την αντίσταση σε περιστροφή των τροχών) και ταλαιπωρείς άσκοπα το κιβώτιο.
Το κάνεις μία φορά να δεις πως είναι αλλά είναι χαζομάρα. Άλλωστε ο ηλεκτροκινητήρας είναι φανταστικό φρένο σε κατηφόρες (με το κιβώτιο στο S δεν απαιτείται να φρενάρεις καθόλου στις κατωφέριες του ΕΜΠ πχ ή κατεβαίνοντας από την Πελασγία προς τον κάμπο της Λαμίας) και ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
Αυτά......
σου είπα αδιάβαστος.....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
εντός πόλης 6.45 λίτρα.
Pas male...
......Ο δικός μου κουβάς έχει 10 λίτρα εντός πόλης!!!!
(φταίει βέβαια και ο οδηγός του σε ένα βαθμό ) -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
εντός πόλης 6.45 λίτρα.
Pas male...
......Ο δικός μου κουβάς έχει 10 λίτρα εντός πόλης!!!!
(φταίει βέβαια και ο οδηγός του σε ένα βαθμό )Και ο κουβάς της Citroen (τι κουβάς δηλαδή, φοβερό οχηματάκι το Cactus) θα κάνει εντός πόλης χαλαρά στα 4 λίτρα στα 100. Και αυτό στην Αθήνα.
Ααα για να σας εκνευρίσω λίγο παραπάνω. Από άνθρωπο που έχει το Prius. Στην Αθήνα το καλοκαίρι με full clima δεν είδε πιο πάνω από 6.5 λίτρα (εγώ 7.6). Τώρα είναι στα 5.5 λίτρα. Η διαδρομή του κάθε ημέρα είναι Μαρούσι - Κέντρο.
Εκτός όμως πόλης βλέπει 5.0~5.5 λίτρα όσο και εγώ......
Περιμένω με ανυπόμονα τόσο το νέο Insight (το είδαμε και εδώ) όσο και το Prius III. Αν περάσουμε και σε εκδόσεις με LiIon ή LiPoly (εντάξει τα capacitors είναι καλύτερα αλλά αυτό σε μία δεκαετία) και σε PnD (Plug and Drive) οχήματα ίσως οι βενζινάδες να με βλέπουν μία φορά το εξάμηνο....
-
Εκτός πόλης, για τι ταχύτητα ταξιδιού μιλάμε; Πχ πόσο ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο και πόσο σε επαρχιακή οδό;
Μέσους όρους ψάχνω...
Εγώ έχω μέση στον αυτοκινητόδρομο τα 140, ενώ σε εθνική οδό τύπου Αντιρριο-Ιωάννινα, γύρω στα 100 (οδηγώ νύχτα, δεν έχει κίνηση, οπότε...μην βαράτε! ). -
Ο συναγερμος ειναι metasystem με εγγυηση εφ ορου ζωης. Κοστιζει 170 ευρω (τουλαχιστον τοσο ειχε οταν παρηγγειλα το αμαξι και τοσο ειπε θα τον χρεωσει, αν και εχει ανεβει οπως ειπε η τιμη του )Παραθυρα δεν σηκωνει γιατι μαμει την μπαταρια. Οταν ρωτησα αν μπορω να πληρωσω κατι παραπανω να βαλουμε την πλακετα μου ειπαν οτι μονο αυτον εγκρινει η χοντα ανευ πλακετας. Οταν ειπα μηπως και βαλω aftermarket συναγερμο, με ενημερωσαν οτι ισως εχω προβλημα με την εγγυηση. Τεσπα.....Παντως ειναι μεγαλη ευκολια να ανεβαζει ο συναγερμος τα παραθυρα. Πατας το κουμπι και φευγεις χψρις να εχεις το αγχος αν εκλεισες το παραθυρο. Το ειχα στην xsara και μαλιστα μου το ειχε βαλει δωρο ο αντιπροσωπος...Καθως φαινεται η μπαταρια του xsara δε μαμιοταν Παντως η πολιτικη αυτη δεν ειναι πολιτικη της χοντα αλλα του σαρακακη , λογω της επεκτασης εγγυησης μεσω ασφαλιστικης. Απ οτι ειδα στο civinfo τα ξεπατωνουν οι κατοχοι (συναγερμους, αισθητηρες, καμερες, και ενα σωρο mods χωρις να επηρεαζεται η εγγυηση. Παντως αν με καλυπτει πληρως για 7 χρονια δεν εχω κανενα προβλημα να μη βαλω τιποτα που να επηρεασει την εγγυηση και να κανω τα σερβις ανα εξαμηνο των οποιων το κοστος δεν ειναι και δραματικο. Μια φορα θα τυχει η στραβη και μπορει να την πλρωσεις ακριβα. Οσο για το ενοχλητικο και ασχημο σημα του σαρακακη, θα αφαιρεθει πριν την παραλαβη
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Ο συναγερμος ειναι metasystem με εγγυηση εφ ορου ζωης. Κοστιζει 170 ευρω (τουλαχιστον τοσο ειχε οταν παρηγγειλα το αμαξι και τοσο ειπε θα τον χρεωσει, αν και εχει ανεβει οπως ειπε η τιμη του )Παραθυρα δεν σηκωνει γιατι μαμει την μπαταρια. Οταν ρωτησα αν μπορω να πληρωσω κατι παραπανω να βαλουμε την πλακετα μου ειπαν οτι μονο αυτον εγκρινει η χοντα ανευ πλακετας. Οταν ειπα μηπως και βαλω aftermarket συναγερμο, με ενημερωσαν οτι ισως εχω προβλημα με την εγγυηση. Τεσπα.....Παντως ειναι μεγαλη ευκολια να ανεβαζει ο συναγερμος τα παραθυρα. Πατας το κουμπι και φευγεις χψρις να εχεις το αγχος αν εκλεισες το παραθυρο. Το ειχα στην xsara και μαλιστα μου το ειχε βαλει δωρο ο αντιπροσωπος...Καθως φαινεται η μπαταρια του xsara δε μαμιοταν Παντως η πολιτικη αυτη δεν ειναι πολιτικη της χοντα αλλα του σαρακακη , λογω της επεκτασης εγγυησης μεσω ασφαλιστικης. Απ οτι ειδα στο civinfo τα ξεπατωνουν οι κατοχοι (συναγερμους, αισθητηρες, καμερες, και ενα σωρο mods χωρις να επηρεαζεται η εγγυηση. Παντως αν με καλυπτει πληρως για 7 χρονια δεν εχω κανενα προβλημα να μη βαλω τιποτα που να επηρεασει την εγγυηση και να κανω τα σερβις ανα εξαμηνο των οποιων το κοστος δεν ειναι και δραματικο. Μια φορα θα τυχει η στραβη και μπορει να την πλρωσεις ακριβα. Οσο για το ενοχλητικο και ασχημο σημα του σαρακακη, θα αφαιρεθει πριν την παραλαβηΟ φτηνός συναγερμός της META , νομίζω πως δεν υποστηρίζει την πλακέτα που λες...Αυτόν είχε βάλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και στο Υ μου, οπότε παράθυρα δεν σηκώνονται και σε μένα... Τα περί μπαταρίας, είναι ανοησίες. Το κύκλωμα δεν επηρεάζεται ΚΑΘΟΛΟΥ! Ειδικά αν τα παράθυρα είναι αυτόματα, χρειάζεται απλά ένα trigger που θα δώσει σήμα στιγμιαία στο ρελέ των παραθύρων (τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ένα ρελέ για τα παράθυρα και ένα για τις ηλεκτρομαγνητικές. Ενεργοποιούνται από ένα ηλεκτρικό παλμό). Επίσης, τα καινούρια αυτοκίνητα , δεν διακόπτουν το ρεύμα αμέσως μόλις βγάλεις το κλειδί, επιπλέον η πλακέτα μπορεί να έχει ξεχωριστή δική της παροχή, να τραβάει δηλαδή ρεύμα για μερικά δευτερόλεπτα για ν' ανεβάσει τα παράθυρα.
Οι λόγοι που σου είπαν για να ΜΗΝ βάλουν πλακέτα, είναι άσχετοι... Ηθελαν να βάλουν τον φθηνότερο, ο οποίος στον Σαρακάκη κοστίζει πολύ κάτω από 170 -
Εκτός πόλης, για τι ταχύτητα ταξιδιού μιλάμε; Πχ πόσο ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο και πόσο σε επαρχιακή οδό;
Μέσους όρους ψάχνω...
Εγώ έχω μέση στον αυτοκινητόδρομο τα 140, ενώ σε εθνική οδό τύπου Αντιρριο-Ιωάννινα, γύρω στα 100 (οδηγώ νύχτα, δεν έχει κίνηση, οπότε...μην βαράτε! ).Τα 5 λίτρα με 100~105 χιλιόμετρα την ώρα με κλιματισμό και τη σύζυγο με την παντόφλα αν τολμήσω και περάσω αυτό τό όριο.
Με 4 άτομα και πλήρη κλιματισμό στα 120 (δεν τολμούσε να μου πει να πάω με 100) έχω 6.0 λίτρα στα 100. (Τα 0.14 λίτρα που είχα γράψει για παραπάνω οφείλονται και στον καθρέπτη που από 0.26 ανέβαζε τον αεροδυναμικό συντελεστή στο 0.28...) (καλά το 0.26 είναι Ok το 0.28 είναι belly squeezing...)
Οι ταχύτητες στην πραγματικότητα είναι 95~100 για το πρώτο παράδειγμα και 115 για το 2ο παράδειγμα (χάνει 5 χιλιόμετρα).
Εννοείται ότι στα 140 δεν είναι δυνατόν να καίω 5 λίτρα. Εκεί υπολογίζω ότι θα δω γύρω στα 7~8 λίτρα ανάλογα και με τις συνθήκες.
Κάνενα ΣΚ θα το σκάσω μόνος και θα δοκιμάσω να δω τι γίνεται......
-
[quote='HighFidelity']
Τέλος το κόστος των λαδιών το χρόνο που το θεωρείς ασήμαντο, ΔΕΝ είναι... Αν σου βγεί το χρόνο λιγότερο από 200 μόνο και μόνο για λάδια, να είσαι πολύ ικανοποιημένος... Μόνο για λάδια , θα πληρώσεις στην 7ετία 1400
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μέσους όρους ψάχνω...
Εγώ έχω μέση στον αυτοκινητόδρομο τα 140, ενώ σε εθνική οδό τύπου Αντιρριο-Ιωάννινα, γύρω στα 100 (οδηγώ νύχτα, δεν έχει κίνηση, οπότε...μην βαράτε! ).Τα 5 λίτρα με 100~105 χιλιόμετρα την ώρα με κλιματισμό και τη σύζυγο με την παντόφλα αν τολμήσω και περάσω αυτό τό όριο.
Με 4 άτομα και πλήρη κλιματισμό στα 120 (δεν τολμούσε να μου πει να πάω με 100) έχω 6.0 λίτρα στα 100. (Τα 0.14 λίτρα που είχα γράψει για παραπάνω οφείλονται και στον καθρέπτη που από 0.26 ανέβαζε τον αεροδυναμικό συντελεστή στο 0.28...) (καλά το 0.26 είναι Ok το 0.28 είναι belly squeezing...)
Οι ταχύτητες στην πραγματικότητα είναι 95~100 για το πρώτο παράδειγμα και 115 για το 2ο παράδειγμα (χάνει 5 χιλιόμετρα).
Εννοείται ότι στα 140 δεν είναι δυνατόν να καίω 5 λίτρα. Εκεί υπολογίζω ότι θα δω γύρω στα 7~8 λίτρα ανάλογα και με τις συνθήκες.
Κάνενα ΣΚ θα το σκάσω μόνος και θα δοκιμάσω να δω τι γίνεται......
Κι εγώ πρέπει να κάνω κάποια στιγμή μια δοκιμή με ταξίδι στα 100, αλλά...παρασύρομαι κάθε φορά...
-
[quote='christos.dimou'][quote='HighFidelity']
Τέλος το κόστος των λαδιών το χρόνο που το θεωρείς ασήμαντο, ΔΕΝ είναι... Αν σου βγεί το χρόνο λιγότερο από 200 μόνο και μόνο για λάδια, να είσαι πολύ ικανοποιημένος... Μόνο για λάδια , θα πληρώσεις στην 7ετία 1400
-
Κι εγώ πρέπει να κάνω κάποια στιγμή μια δοκιμή με ταξίδι στα 100, αλλά...παρασύρομαι κάθε φορά...
Γύρω στο 6.0~6.5 θα είσαι....
-
[quote='HighFidelity']
Εχω διαβάσει εδώ μέσα κατόχους Jazz που έχουν πληρώσει αλλαγή λαδιών πάνω από 100
Ηonda Civic 2005