-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Με 4 αστέρια για το επίπεδο προστασίας των επιβατών τους αξιολογήθηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών πρόσκρουσης ΕuroNCAP το Skoda Fabia δεύτερης γενιάς και το υβριδικό Honda Civic.http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=295&page_id=5398
Πανσέληνο δε θα κάνει?
η ερώτηση -όσο αφελής και αν ακούγεται- είναι: το απλό τετράθυρο θα πετύχαινε καλύτερη επίδοση;;;
Υ.Γ. Γιατί η χόντα δεν έχει στείλει ακόμα ένα πεντάθυρο σιβικ με βελτιώσεις στο πεντάλ του γκαζιού για να πάρει επιτέλους (:lipsealed:) 5 αστέρια; Περιμένει το facelift;;; Σας θυμίζω ότι ακόμα και το κορυφαίο σε άλλους τομείς cr-v πέτυχε 4 αστέρια στο euroncap...
Μήπως τελικά το προχωρημένο design δεν μπορεί να συνδυαστεί με κορυφαία ασφάλεια; Πως το καταφέρνουν οι κύριοι της ρενώ;;; -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Συνολικά καλύτερο το Prius για τους επιβαίνοντες. Από την άλλη το IMA είναι πιο μαλακό με τους πεζούς.ΙΜΗΟ οι οδηγοί και των 2 οχημάτων πρέπει να φροντίσουν ώστε το τιμόνι να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται και το κάθισμα όσο πιο πίσω. Από όσον είναι δυνατόν να εκτιμήσω η HONDA στο 4θυρο έχει λύσει μεν το πρόβλημα με την διάρρηξη του πατώματος αλλά πρέπει να αντιγράψει λίγο την Ρενώ όσον αφορά το τρόπο συγκράτησης του σώματος (συστήματα αντιβύθισης).
Πάντως για μία ακόμα φορά μένουμε με 'πικρή' γεύση. Από την άλλη αν και με το ίδιο μεταξόνιο και μήκος το CIVIC ονομάζεται Small family Car και το Prius Large Family Car... Τι σου κάνει το ύψος τελικά... (και ο όγκος)....
Χρήστο ακούω κάθε μέρα το εξής.... στο ραδιόφωνο στο σπορ fm
Οτι το αμάξι σου λειτουργεί για 40 ΚΜ μόνο με ρεύμα.... Είναι αλήθεια αυτό. Ειλικρινά δε το ήξερα και πίστευα πως δε γίνεται με ηλεκτροκινητήρα επικουρικό
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Με 4 αστέρια για το επίπεδο προστασίας των επιβατών τους αξιολογήθηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών πρόσκρουσης ΕuroNCAP το Skoda Fabia δεύτερης γενιάς και το υβριδικό Honda Civic.
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=295&page_id=5398
Πανσέληνο δε θα κάνει?
η ερώτηση -όσο αφελής και αν ακούγεται- είναι: το απλό τετράθυρο θα πετύχαινε καλύτερη επίδοση;;;
Υ.Γ. Γιατί η χόντα δεν έχει στείλει ακόμα ένα πεντάθυρο σιβικ με βελτιώσεις στο πεντάλ του γκαζιού για να πάρει επιτέλους (:lipsealed:) 5 αστέρια; Περιμένει το facelift;;; Σας θυμίζω ότι ακόμα και το κορυφαίο σε άλλους τομείς cr-v πέτυχε 4 αστέρια στο euroncap...
Μήπως τελικά το προχωρημένο design δεν μπορεί να συνδυαστεί με κορυφαία ασφάλεια; Πως το καταφέρνουν οι κύριοι της ρενώ;;;είχα κάνει κάποτε μία ανάλυση.
Θα σου πω μόνο το εξής
Οι γιαπωνέζοι πιστεύουν ότι εχουν δίκιο
Και όταν πιστεύουν ότι εχουν δίκιο φτιάχνουν το αμάξι με βαση τα σχεδιαστικά τους πιστεύω. Δεν εστιάζουν στο αποτέλεσμα δουλεύοντας πάνω στα τεστ του NCAP, αλλά μέχρι πρότινος στα δικά τους
ξεροκεφαλίαση.... δηλαδή. Σαν το πρόβατο για σφαγή πάνε στα τεστ. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Χρήστο ακούω κάθε μέρα το εξής.... στο ραδιόφωνο στο σπορ fm
Οτι το αμάξι σου λειτουργεί για 40 ΚΜ μόνο με ρεύμα.... Είναι αλήθεια αυτό. Ειλικρινά δε το ήξερα και πίστευα πως δε γίνεται με ηλεκτροκινητήρα επικουρικό
Για να ξεκαθαρίσουμε ολίγον το θέμα.
Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 20 άλογα σε σχέση με τα 70 του Prius.
Σε αντίθεση με το Prius που ηλεκτροκινητήρας και βενζινοκινητήρας είναι παράλληλα και ασύνδετοι (μόνον σε επίπεδο του πλανητικού διαφορικού σνυδέονται) στο ΙΜΑ είναι σε σειρά και απόλυτα συνδεδεμένοι.
Σε σχέση με το Πριους που δουλεύει και ως EV το ΙΜΑ αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Μπορεί όμως όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες να κλείσει εντελώς τους 4 πια κυλίνδρους και να πάει μόνον με το assist του ηλεκτροκινητήρα (που στην πραγματικότητα είναι ενσωματωμένος στον σφόνδυλο πριν το CVT).
Τι γίνεται στην πραγματικότητα: Σε συνθήκες με πολύ λίγες απαιτήσεις ισχύος (σε χαμηλές ταχύτητες όμως και πρακτικά ως και 55 χιλιόμετρα την ώρα ώστε ο κινητήρας να μην στροφάρει με περισσότερες από 1200 στροφές το λέπτο) καταλαβαίνεις ότι το ΙΜΑ σε μετακινεί καθώς το assist ανεβαίνει στα 2/3 με 3/4 και η στιγμιαία κατανάλωση μηδενίζεται. Προσοχή το γεγονός ότι ο κινητήρας συνεχίζει να στροφάρει σημαίνει και απώλειες και ανάγκη επιλογής μίας πολύ μακριάς σχέσης στο CVT (αν και δεν βρήκα κάτι σχετικό νομίζω ότι τα 55 χιλ/1000 στροφές είναι το όριο). Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και με 45 χιλιόμετρα ανά ώρα έπιασα το όχημα να δουλεύει και μόνον ηλεκτρικά και το ενδιαφέρον είναι ότι εκεί είναι πραγματικά αθόρυβο.
Μειονέκτημα δηλαδή σε σχέση με το Πριους που έχει τη δυνατότητα να κινηθεί πλήρως ηλεκτρικά για 15 τουλάχιστον χιλιόμετρα με όριο όμως τα 50 χιλιόμετρα την ώρα (και εκεί). Άλλο μειονέκτημα είναι ότι όταν ξαφνικά ανοίγουν οι βαλβίδες για την έκχυση του καυσίμου ο κινητήρας ψιλοφρενάρει το όχημα καθώς αυξάνονται οι τριβές του (κάτι που πρέπει να το δει και η HONDA) και αυτό κατέστει δυνατό να το αντιληφθώ μόνον τώρα με τις μεγάλες ζέστες που όπως είπαμε οι μπαταρίες δεν έχουν την δυνατότητα για εύκολο και γρήγορο discharge.
Ένας ακόμα περιορισμός για το ΙΜΑ είναι τα συμβατικά του φρένα έναντι των ηλεκτρικών του Πριούς που έχουν σαν αποτέλεσμα να απαιτείται και η συμβολή του κινητήρα κάθε στιγμή.
Τώρα το ερώτημα που θέτει κάποιος είναι γιατί η HONDA δεν έπαιξε με κάτι αντίστοιχο με την Toyota??? Μα γιατί δεν το σκέφτηκε!!! Πλέον αυτού ίσως η HONDA δεν ήθελε να προχωρήσει και τόσο μακριά καθώς θεωρεί ότι δεν θα κέρδιζε και τίποτα. Και η αλήθεια είναι ότι στους Αμερικάνικους Αυτοκινητόδρομους το ΙΜΑ έχει παραπλήσιες καταναλώσεις με το PRIUS και στοιχίζει τελικά 3000$ λιγότερο.
-
αρα αμα μείνεις από βενζίνη λειτουργεί για 40 κμ!!!! σωστά
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αρα αμα μείνεις από βενζίνη λειτουργεί για 40 κμ!!!! σωστάΌχι. Τόσο στο Prius όσο και στο ΙΜΑ εφόσον μείνεις από βενζίνη έμεινες.
Στο Prius θεωρητικά θα μπορούσες να πας με τον ηλεκτροκινητήρα αλλά θα ξελίγωνες εντελώς τις μπαταρίες. ΣΤΟ ΙΜΑ το λέει και το όνομα του (Integrated Motor Assist - Ενσωματωμένη Υποβοήθηση Κινητήρα - άρα υποβοήθηση όχι κινητήρας).Sorry προηγουμένως δεν απάντησα στην ερώτηση σου αλλά έδωσα τον γενικό τρόπο λειτουργίας. Από τα συμφραζόμενα πιστεύω ότι βγαίνει το νόημα.
Για να μην μακρυγορούμε στην γνωστή κατάταξη περί υβριδικών το IMA είναι στα 4.5 και το Prius στα 5 από τα 5 κριτήρια (ήτοι, διακοπή λειτουργίας στο ρελαντί, ηλεκτροδότηση διαφόρων υποσυστημάτων, φόρτιση των μπαταριών από το φρενάρισμα, ενίσχυση της κίνησης και τέλος λειτουργία με ηλεκτροκινητήρα (εδώ το Prius έχει πλήρες αστέρι το ΙΜΑ είναι με μισό).
-
Τώρα που το ξανασκέφτομαι θεωρητικά στο PRIUS αν είναι να μείνεις από βενζίνη μπορείς να το γυρίσεις στο EV και με όριο τα 50 να κάνεις 10 χιλιόμετρα στο πλησιέστερο βενζινάδικο. Για 40 χιλιόμετρα ούτε στα wildest dreams εκτός και αν είσαι στη κορυφή του βουνού και απλά κατεβαίνεις εκμεταλευόμενος τη δυναμική ενέργεια του οχήματος.
Κάποιος ιδιοκτήτης PRIUS που το δοκίμασε????
-
Αρα οι τυποι στον σπορ fm εδώ και 2-3 βδομάδες παραμυθιάζουν τον κόσμο.... Ποιος λαλακας τους είπε να το λένε?
Προσοχή δεν είναι στη διαφήμιση.... Αυτοί το λένε προφορικά γιατί το αυτοκίνητο είναι σπονσορας της εκπομπής
-
Μιλάνε για το CIVIC??
-
ναι σου λέω κάθε μέρα.... Προφανώς τα παιδιά δε ξέρουν, ότι τους έχουν δώσει λένε.... ανοιξε το ραδιόφωνο σου το πρωι 8-10 και άκου
-
καλά μιλάμε για πολύ γέλιο.......
Και εγώ ο μαλάκας που κάθε πρωί για 2 χιλιόμετρα βάζω εμπρός.....
Μάλλον δεν το ξέρω πρέπει να γυρίσω το κλειδί στο ON και μετά απευθείας R και φύγαμε......
Μάλλον μιλάμε για την παραπληροφόρηση της Αρκούδας.... Α ρε μία ένωση προστασίας καταναλώτή που τους χρειάζετε.....
-
Εμένα μου άρεσε ρε παιδί μου η ιδέα να μείνω από βενζίνη και να λειτουργεί....
Ρε μπας και το κάνει και είμαστε εμείς οι άσχετοι....
Θελεις να αγοράσουμε ένα μπιτόνι βενζίνη και να κάνουμε βόλτες γύρω γύρω το πολυτεχνείο?
-
Το δοκίμασα......
Ρε καλό μου ρε χρυσό μου ξεκίνα.... Αφού τα παιδία στο sport-fm λένε ότι πας και χωρίς βενζίνη....
τίποτα το συχαμένο.... θα κάνω μύνηση στην HONDA....
Α ρε μαγκούρα....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το δοκίμασα......Ρε καλό μου ρε χρυσό μου ξεκίνα.... Αφού τα παιδία στο sport-fm λένε ότι πας και χωρίς βενζίνη....
τίποτα το συχαμένο.... θα κάνω μύνηση στην HONDA....
Α ρε μαγκούρα....
μάλλον το μπέρδεψαν με γκολφ tsi...αυτά μόνο πάνε χωρίς βενζίνη...δεν είναι τυχαίο που οι ιδιοκτήτες τους λένε ότι δεν καίνε τίποτα
-
Να διακόψω λίγο τη συζήτησή σας;
Έχοντας καταλήξει κατά μεγάλο ποσοστό στην αγορά του civic θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα:
α) Έχει αγοράσει κανείς civic από την metalaxis στη Λάρισα και αν ναι, είναι ευχαριστημένος από την εκεί αντιμετώπιση και το service;
b) Στο civinfo.com έχουν ψιλολυσσάξει με τα φώτα ομίχλης τους να διαλύονται. Εδώ συμβαίνουν τέτοια περιστατικά; Οι δρόμοι μας δεν είναι και ό,τι καλύτερο και τα πετραδάκια που αναφέρουν οι Άγλλοι, εδώ είναι απλά πταίσματα της ασφάλτου.thx!
-
Καλώς όρισες
Ποιό Civic???
Για τα φώτα ομίχλης δεν υπάρχει κάτι σχετικό στα Ελληνικά Φόρα....
-
Καλώς σας βρήκα αν και είχα ξαναρωτήσει στο εδώ thread για το civic.
Για το 1.8 5θυρο civic ενδιαφέρομαι. Ένα test drive μου μένει να κάνω για να το παραγγείλω (και να αρχίσει η αναμονή μου!) αλλά ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα ξεκινώντας από την αντιπροσωπεία και το αν όσοι έχουν αγοράσει από Λάρισα είναι ευχαριστημένοι.
Επίσης στο civinfo.com αναφέρουν το πρόβλημα με τα φώτα ομίχλης, το θέμα με τις γρατσουνιές στο ταμπλώ του πίνακα οργάνων, αστοχίες στην τάπα της βενζίνης και τώρα τελευταία μιλούν και για το πάχος της βαφής σε κάποια σημεία του αυτοκινήτου όπως ο ουρανός (είμαι καλά διαβασμένος ε; )Πόσα από αυτά ισχύουν τελικά και ποια προβλήματα έχουν αναφερθεί εδώ στην Ελλάδα;
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Καλώς σας βρήκα αν και είχα ξαναρωτήσει στο εδώ thread για το civic.
Για το 1.8 5θυρο civic ενδιαφέρομαι. Ένα test drive μου μένει να κάνω για να το παραγγείλω (και να αρχίσει η αναμονή μου!) αλλά ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα ξεκινώντας από την αντιπροσωπεία και το αν όσοι έχουν αγοράσει από Λάρισα είναι ευχαριστημένοι.
Επίσης στο civinfo.com αναφέρουν το πρόβλημα με τα φώτα ομίχλης, το θέμα με τις γρατσουνιές στο ταμπλώ του πίνακα οργάνων, αστοχίες στην τάπα της βενζίνης και τώρα τελευταία μιλούν και για το πάχος της βαφής σε κάποια σημεία του αυτοκινήτου όπως ο ουρανός (είμαι καλά διαβασμένος ε; )Πόσα από αυτά ισχύουν τελικά και ποια προβλήματα έχουν αναφερθεί εδώ στην Ελλάδα;
Λοιπόν ένα ένα.
Φώτα ομίχλης. Ομιλείς και μόνον για το 5θυρο. Όχι εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα και θεωρώ ότι έχει μεγαλοποιηθεί το θέμα. ΙΜΗΟ θα έβαζε μία από τις γνωστές μεμβράνες προστασίας αν θεωρούσα ότι το πάχος του πλαστικού είναι πολύ μικρό.
Γρατσουνιές στο ταμπλώ του πίνακα. Όχι δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Μάλλον πρόκειται για μεμονομένο incident στη γραμμή παραγωγής.
Τάπα βενζίνης. Γνωστό bug έχει προ - πολλού λυθεί.
Πάχος βαφής. Μάλλον μεμονομένο πρόβλημα. Προσωπικά στο 4θυρο που έρχεται από Ιαπωνία έχω μία απώλεια βαφής από πετραδάκι πιθανά στο πίσω δεξιο θόλο. Το βάθος εκεί φαίνεται επαρκές.
Για τον αντιπρόσωπο σου τώρα. Νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα καθώς στο hondaclub.gr δεν υπάρχει κάτι σχετικό (όπως πχ. για τον Σαρακάκη όπου ακούγονται πολλά και διάφορα). Δεν σου απαγορεύει κανείς να πας και λίγο παραπέρα για να πετύχεις και καλύτερη τιμή.
Αν επιτρέπεται το sport ή το exclusive????? Αν το 2ο τότε επιβάλεται ένα test drive καθώς για κάποιους ο περιορισμός του ύψους λόγω ηλιοοροφής ήταν απαγορευτικός για την αγορά.....
-
Φρέσκα νέα από sprintmonitor..
1.8 140 ίπποι
35 οχήματα μέση κατανάλωση 7.91 λίτρα ανά 100 με διακύμανση από 6.14 ως 9.48. Συνολικά χιλιόμετρα ~380 χιλιάδες με ~30 χιλιάδες λίτρα.
Σε σχέση με τον 1.4 TSi της VW ο κινητήρας της HONDA είναι περίπου 0.25~ λίτρα πιο οικονομικός (δείτε ποστ εκεί.....)
Civic Hybrid
23 οχήματα με μέση κατανάλωση 5.61 λίτρα και διακύμανση από 4.55 ως 6.99 λίτρα στα 100 (είμαι ο 2ος από το τέλος ). Συνολικά έχουμε ~230 χιλιάδες χιλιόμετρα με ~13 χιλιάδες λίτρα.
** 2.2 cdti 140 ίπποι**
Ο κινητήρας του μέσου Ευρωπαίου.
42 οχήματα με μέση κατανάλωση 6.39 λίτρα και διακύμανση από 5.02 ως και 8.21 αν και ο τελευταίος είναι πολύ μακριά (ο πρωτελευταίος έχει 7.45 λίτρα). Συνολικά μιλάμε για ~712 χιλιάδες χιλιόμετρα και ~45.5 χιλιάδες λίτρα diesel.
Η σύγκριση με τον αντίστοιχο αντίπαλο δέος (λέγεμε GOLF V) δίνει το GOLF μπροστά αλλά με πολύ βραχεία κεφαλή (6.38 λίτρα έναντι 6.39 του civic) σε 69 οχήματα με διακύμανση από 4.93 ως 9.39!! (αν και ο 68ος χρήστης είναι στο 7.95). Αν αφαιρέσουμε όμως τα 4Μοtion (όπου και ο τελευταίος χρήστης) έχουμε 66 οχήματα με 6.36 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
-
Χρήστο θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω την βενζίνη που χρησιμοποιούν στα γκολφ οι Γερμανοί(98άρα) ενώ όλοι χρησιμοποιούν 95άρα στα σιβικ. Αυτό από μόνο του μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά αποτελέσματα.
Εγώ διαφωνώ με το sprintmonitor.DE διότι ο κάθε χρήστης ορίζει με υποκειμενικά κριτήρια την αστική-ημιαστική-επαρχιακή οδήγηση.
Ακόμα βέβαια και έτσι να είναι και οι άνθρωποι να έχουν δίκιο (δηλαδή το σιβίκ να καίει τα... ίδια με το tsi παρά τις διαφορές που δηλώνουν τα περιοδικά παγκοσμίως ) οι καταναλώσεις που κάποιοι ισχυρίζονται για τα γκοlφ είναι χαμηλότερες και από σιβικ 1,4.(coyote πες μας τι καίει για να συγκρίνουμε με 1.
Σας παραθέτω για περαιτέρω συγκρίσεις τεστ του φιλογερμανικού σε βαθμό κακουργήματος, περιοδικού autotriti ανα φορικά με την οικονομία των ΜΙΚΡΩΝ αυτοκινήτων για να καταλάβετε γιατί δεν πιστεύω τους ιδιοκτήτες golf.
http://www.autotriti.gr/Autotriti/_maga ... 308&admin=Επιμένω λοιπόν ότι μπερδεύουν την αστική χρήση με την μεικτή χρήση.
Τώρα στα όσα ρώτησε ο νέος συμφορουμίτης μας από την Λάρισα...
Για τα φώτα ομίχλης δεν έχει ακουστεί κάτι στην Ελλάδα και μάλλον έχει να κάνει με την ιδιομορφία των βρετανικών δρόμων και τα κατασκευαστικά υλικά αυτών(πλακόστρωτοι δρόμοι με αρκετά πετραδάκια ίσως).
Παρατήρησε ότι οι περισσότεροι από τους καταγγέλλοντες τα κρύσταλλα στο civinfo μένουν στην βρετανική ύπαιθρο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δρόμους στους οποίους κινούνται.
Οι γρατσουνιές στο ταμπλό των πεντάθυρων σιβικ έχουν να κάνουν με την δυσκολία καθαρισμού του πλαισίου γύρω από τον πίνακα οργάνων. Πράγματι είναι δύσκολο στον καθαρισμό αλλά μέχρι εκεί. Πολλοί βάζουν το πλαίσιο από τάπερ ή άλλοι -όπως εγώ- απλά το καθαρίζουν προσεκτικά. Δεν το θεωρώ πρόβλημα άξιο αναφοράς.
Το πρόβλημα με την τάπα βενζίνης αφορά τα 2006 μοντέλα και στα δικά μας 2007 απλά δεν υφίσταται. Παρόλα αυτά έχει ήδη γίνει διόρθωση από την χόντα και τα αυτοκίνητα επιδιορθώνονται προληπτικά στα πρώτα σέρβις.
Τα περί μπογιάς φίλε μου δεν θα σου τα σχολιάσω διότι δεν έχω πρόβλημα στο δικό μου μαύρο σιβικ. Αυτό δεν αναιρεί τις αναφορές των βρετανών. Το msn cars test πάντως το είχε βάλει στα αρνητικά του οχήματος. Μάλιστα το κόκκινο σιβικ του τεστ το είχαν χαρακτηρίσει ως το πιο κακοβαμμένο που είχαν δει. Τι να σου πω...ρώτα και άλλους ιδιοκτήτες.
Για τους αντιπροσώπους με κάλυψε ο Χρήστος...με τα χρήματα σου την ψάχνεις για τον καλύτερο.
Αυτό που εγώ θα σε συμβουλέψω είναι να προσέξεις στο τεστ ντραιβ αν σε ικανοποιεί η άνεση της ανάρτησης. Αυτό σε συνδυασμό με θορύβους που προέρχονται από αυτή είναι το μόνο μελανό σημείο στην μέχρι τώρα συμβίωση μου με το σιβικάκι. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Ηonda Civic 2005