-
το civic f/l ποτε ερχεται Ελλαδα?
ξερουμε διαφορα τιμης και τεχνικες διαφορες απο το παρον? Στα 1800 μιλαω. -
Νομίζω τέλη του μήνα στις εκθέσεις.
Τεχνικές διαφορές - καμμία στα 1800 (εκτός αν μετρήσεις τη θύρα USB...)
Τιμές για 1800 δεν ξέρω. Το 1400 δεν άλλαξε τιμή όμως. -
εξωτερικα/εσωτερικα θα εχει διαφορες?
-
Αλλάζει λίγο η 'γρίλια' (δηλ το τμήμα ανάμεσα στους προβολείς), το χρώμα του 'άβαφου' πλαστικού περιμετρικά, ο πίσω προφυλακτήρας στο κάτω μέρος (καταργείται η κυψελωτή υφή), η διάταξη των πίσω φαναριών. Εσωτερικά άλλη επένδυση, ταμπλώ type-r και usb-aux.
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Το 1400 δεν άλλαξε τιμή όμως.Είναι 300 € κάτω (19100-18800)
-
Ο χρήστης Ernest έγραψε:
Το 1400 δεν άλλαξε τιμή όμως.
Είναι 300 € κάτω (19100-18800)
Και παραπάνω ίσως, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται περί FL.
-
για ρίξτε μία ματιά σε αυτό...
http://www.autoblog.com/2008/11/04/sema ... -si-sedan/
Ειδικά πίσω θα έκανε μεγάλη εντύπωση στο Μπουρνάζι και στη Βούτα.
-
Τάσια στους τροχούς για λιγότερη αεροδυναμική αντίσταση?
-
Παρά το f/l δεν έχω δει ακόμα τα νέα 1800 παρά μόνο τα 1400. Τόσο μεγάλο στοκ είχαν στον Σ από τα δικά μας;
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Παρά το f/l δεν έχω δει ακόμα τα νέα 1800 παρά μόνο τα 1400. Τόσο μεγάλο στοκ είχαν στον Σ από τα δικά μας;Ευκαιρία τα -1500 για κάποιον που θέλει τα παλαιά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν και πάρα πολλά θεωρώ όχι κακή λύση να δώσει κάποιος 21500 αντί για 23000 για ένα αμάξι που του αρέσει.
Το 1.4 απλά δεν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα. Πρακτικά το 5θυρο και το 3θυρο έπαιζαν με έναν κινητήρα οπότε και λογικά δεν είχαμε παραγγελίες. Τώρα ίσως τα πράγματα να ισορροπήσουν λίγο καθώς τα -100 ευρώ στα τέλη καθώς και το μικρότερο κόστος για κάποιον που δεν θέλει επιδόσεις αλλά τους αρέσει το αμάξι.
-
Νέα για να ξεθάψουμε και το topic.
Έφτασα αισίως τα 21k. Τον τελευταίο καιρό οι μετακινήσεις χιλιομετρικά έχουν μειωθεί σημαντικά καθώς το μετρό έχει σώσει την κατάσταση.
Στο service των 30k πλήρωσα 66 ευρώ στο συνεργείο με τα λάδια δικά μου (καθώς άλλαξε και το φίλτρο αέρα μετά από δική μου αίτηση) και έφτασε το κόστος στα 117 ευρώ.
Ως λάδια τους πήγα τα Mobil 0W-30 Fuel Economy Formula (όχι τα AEF) με κόστος 52 ευρώ τα 4 λίτρα και ταχυδρομική αποστολή.
Σε βόλτα μέχρι το Σούνιο εχθές παρατήρησα μία ελαφρώς διαφορετική χροιά στον κινητήρα (και λίγο λιγότερο θόρυβο στο ρελαντί όταν το όχημα είναι κρύο και δεν λειτουργεί το auto-stop). Με οδήγηση δε, εχθές αρκετά ζωηρή (ειδικά στις στροφές από το Σούνιο ως τα Λεγραινά όπου και με έπαιρνε καθώς ο δρόμος ήταν έρημος) η κατανάλωση έγραψε 5.3 λίτρα στα 100. Και αυτό με το ηχοσύστημα στη διαπασών και τη θέρμανση ανοιχτή (όπως και τα φώτα καθώς μιλάμε για βράδυ σκοτάδι).
Στην πόλη έχω σταθεροποιηθεί κάπου στα 6.0~6.2 λίτρα στα 100 (με το προφίλ που περιλαμβάνει αρκετή κίνηση όμως σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας). Εκτός πόλης το 5.5 είναι εντός στόχου χωρίς ιδιαίτερα οικονομική οδήγηση (110~120 χιλιόμετρα την ώρα και χωρίς CC).
Κοστολογικά τώρα.
Λαμβάνοντας υπόψη μία απώλεια αξίας ίση με 6,000 ευρώ (27% της αξίας) το συνολικό κόστος χρήσης (χωρίς να ληφθεί υπόψη οι τόκοι του αρχικού κεφαλαίου) ανέρχεται σε 11.398,77 ευρώ. Αυτό συνεπάγεται περί τα 53 λεπτά το χιλιόμετρο. Από αυτά τα 53 λεπτά μόλις 6.4 λεπτά αφορούν τα καύσιμα (το 12.5% περίπου).
Με την αφαίρεση του κόστους της απώλειας αξίας (που πρακτικά αφορά το 50%) το συνολικό κόστος χρήσης ως σήμερα ανέρχεται σε 5.377,77 ήτοι 25 λεπτά το χιλιόμετρο. Στην περίπτωση αυτή το κόστος της βενζίνης ανεβαίνει στο 25.6% του συνολικού κόστους αν και το μεγαλύτερο ως σήμερα μανίκι είναι η ασφάλεια με 1.763,40 ευρώ.
Αν αφαιρέσω τα 2 απρόοπτα (αριστερός καθρέπτης σε επαφή με δέντρο στον κήπο της Ακαδημίας και επαφή με το κολονάκι της Ακαδημίας και αντικατάσταση προφυλακτήρα, τραβέρσας και ψυγείου κλιματισμού) το κόστος χρήσης ανέρχεται σε 3.813,93 ευρώ ή 18 λεπτά το χιλιόμετρο όπου το κόστος της βενζίνης αφορά το 35% περίπου του ολικού κόστους.
Αν τώρα αντί για 6.1 λίτρα είχα κατανάλωση 12.2 λίτρα (κοινώς μία κατανάλωση όπως του TypeR του coyote) θα πλήρωνα μόλις 1387,82 ευρώ παραπάνω.
Άρα
α. Η βενζίνη είναι σημαντική αν οδηγήσεις πάνω από 20k το χρόνο.
β. Αλήτες προδότες ασφαλιστές.
γ. Τελικά έπρεπε να κάνω ένα ευχέλαιο.
δ. Το κόστος διατήρησης (για 19 μήνες ήτοι 1.58 έτη) χωρίς τα απρόβλεπτα και depression of capital είναι περί τα 2400 ευρώ το έτος. Με το capital depression που είναι και το πιο σωστό ανέρχονται σε 9.834,93 ευρώ ήτοι 6200 ευρώ το έτος περίπου.ΥΣ. Πάρτε τα δικά σας λάδια πάντα. Τέρμα πια η ιστορία με τα λάδια της εκάστοτε αντιπροσωπείας που είναι τιμολογημένα από χρυσό!!!
ΥΣ (2) καθίστε πάνω από το κεφάλι του τεχνικού την ώρα του service. Αλλιώς θα μου χρέωναν και ένα φίλτρο γύρης και πιθανά να μην έκαναν την δουλειά που έπρεπε (έλεγχοι).
ΥΣ (3) Ακριβό σπορ το να σέβεσαι το περιβάλλον. Στον επόμενο τόνο μεταχειρισμένο 10ετίας να καίει τα άντερα του. Έτσι και αλλιώς πιο φθηνά έρχεται. -
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους. Εχει κανεις αποψη για το type s? Σε σχεση με το 5πορτο, το στησιμο εχει εμφανη διαφορα, καθως και η τσουχτερη τιμη του δικαιολογειται? Εχει γονιδιο type r η μονο το λουκ τεινει προς αυτο???
-
Αν εννοείς γονίδιο, τις ίδιες αναρτήσεις με το τάπερ τότε όχι. Πρέπει ωστόσο να έχει λίγο πιο σκληρή ανάρτηση σε σχέση με τις απλές εκδόσεις.
Μην ψάχνεις να βρεις για γονίδια και γενεαλογικά δέντρα πάντως σε φόρουμ αλλά σε αντιπροσωπείες. Κάνε ένα καλό τεστ ντράιβ στο σιβίκ και στον ανταγωνισμό του όπως στα τουρμπάτα λεόν/γκόλφ, άστρα, μπράβο, C4, 308 (η σειρά που τα γράφω φανερώνει τη προσωπική σειρά προτίμησης) και δες ποιό σου ταιριάζει!
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους. Εχει κανεις αποψη για το type s? Σε σχεση με το 5πορτο, το στησιμο εχει εμφανη διαφορα, καθως και η τσουχτερη τιμη του δικαιολογειται? Εχει γονιδιο type r η μονο το λουκ τεινει προς αυτο???Αν δεις το αντίστοιχο thread για το HONDA CIVIC θα βρεις πάρα πολλά στοιχεία.
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ υπερτιμημένο ειδικά όταν στοιχίζει ακριβότερα και από το 5θυρο.
Αν το γονίδιο καθορίζεται από την καρδιά τότε είναι η ίδια του 5θυρου. Πάντως η ανάρτηση έχει κάποιες διαφορές ως το πιο sportive...
-
Ειδα σημερα στη σελιδα του σαρακακη την εισαγωγη του Civic champioship white με μπλοκε ξερει κανεις κατι??? Μου εκανε εντυπωση που στην ιστοσελιδα το εχουν ιδια τιμη με την απλη εκδοση
-
Ο χρήστης Madness έγραψε:
Ειδα σημερα στη σελιδα του σαρακακη την εισαγωγη του Civic champioship white με μπλοκε ξερει κανεις κατι??? Μου εκανε εντυπωση που στην ιστοσελιδα το εχουν ιδια τιμη με την απλη εκδοσηΑπό όσα έχουν ακουστεί μιλάμε για electronic diff όπου τα φρένα προσφέρουν την αίσθηση του μπλοκέ. Δεν μιλάμε δηλαδή για κάτι μηχανικό αλλά για κάτι που πετυχαίνουν τα ηλεκτρονικά οπότε αν η τιμή είναι ίδια τότε μιλάμε για μία σχετικά τίμια πρόταση.
Η ένσταση μου μόνον στο κατά πόσον τα φρένα αντέχουν το extra φορτίο ειδικά σε γρήγορες διαδρομές με μειωμένη πρόσφυση.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ειδα σημερα στη σελιδα του σαρακακη την εισαγωγη του Civic champioship white με μπλοκε ξερει κανεις κατι??? Μου εκανε εντυπωση που στην ιστοσελιδα το εχουν ιδια τιμη με την απλη εκδοση
Από όσα έχουν ακουστεί μιλάμε για electronic diff όπου τα φρένα προσφέρουν την αίσθηση του μπλοκέ. Δεν μιλάμε δηλαδή για κάτι μηχανικό αλλά για κάτι που πετυχαίνουν τα ηλεκτρονικά οπότε αν η τιμή είναι ίδια τότε μιλάμε για μία σχετικά τίμια πρόταση.
Η ένσταση μου μόνον στο κατά πόσον τα φρένα αντέχουν το extra φορτίο ειδικά σε γρήγορες διαδρομές με μειωμένη πρόσφυση.
sto civicinfo μιλανε για κανονικο μπλοκε.........LSD
Ειναι κανονικο μπλοκε μηχανικο
-
Μόλις επικοινωνησα με honda και μου ειπανε οτι οντως ερχεται το championship White στην ιδια τιμη και οντως εχει μπλοκε και xenon
-
δεν θα έχει κάτι από εξοπλισμό μάλλον όμως
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δεν θα έχει κάτι από εξοπλισμό μάλλον όμωςεχει ακριβως τον ιδιο εξοπλισμο με το plus....δηλαδη το πλουσιο + τα παραπανω....για αυτο μου εκανε εντυπωση η ιδια τιμη......και ομνως ισχυει μολις μιλησα με Χοντα
Ηonda Civic 2005