-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Βρε Χονταίοι πές τε μου και εμένα αυτό που ρώτησα.
Γιατί γράφουν τα περιοδικά ότι το CIVIC έχει κακή ορατότητα;
Τι εννοούν; Δεν βλέπει καλά ο οδηγός κάποιου ύψους ας πούμε ή δεν είχαν τι άλλη μπούρδα να γράψουν και τίποτε άλλο να προσάψουν στο αυτοκίνητο και είπαν να του φορτώσουν κάτι έτσι για να υπάρχει;Γιατί όλα τα αμάξια που επιστρέφουν στις αντιπροσωπείες είναι γδαρμένα....
Γενικά είναι να το δεις μόνος σου
Εγω παρκάρω μιά χαρά πάντως και εχω δοκιμάσει σε φίλου με αισθητήρες, σου λύνουν τα χέρια -
Τι εννοούν; Δεν βλέπει καλά ο οδηγός κάποιου ύψους ας πούμε ή δεν είχαν τι άλλη μπούρδα να γράψουν και τίποτε άλλο να προσάψουν στο αυτοκίνητο και είπαν να του φορτώσουν κάτι έτσι για να υπάρχει;σου απάντησα πιο πάνω...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Τι εννοούν; Δεν βλέπει καλά ο οδηγός κάποιου ύψους ας πούμε ή δεν είχαν τι άλλη μπούρδα να γράψουν και τίποτε άλλο να προσάψουν στο αυτοκίνητο και είπαν να του φορτώσουν κάτι έτσι για να υπάρχει;σου απάντησα πιο πάνω...
Στον φίλο μας που αναφέρθηκε στην ορατότητα απλά το γεγονός ότι το πίσω τζάμι 'σπάει' σε 2 κομμάτια έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι η ορατότητα είναι προβληματική
-
Τι εννοούν; Δεν βλέπει καλά ο οδηγός κάποιου ύψους ας πούμε ή δεν είχαν τι άλλη μπούρδα να γράψουν και τίποτε άλλο να προσάψουν στο αυτοκίνητο και είπαν να του φορτώσουν κάτι έτσι για να υπάρχει;Ένα από τα βασικότερα προβλήματα σήμερα είναι η εκτίμηση των διαστάσεων του αυτοκινήτου. Παλαιότερα με τα κουτιά των 3 όγκων ο οδηγός μπορούσε με ιδιαίτερη ευκολία να εκτιμήσει το ακριβές μέγεθος του οχήματος. Σήμερα με τις μορφές των οχημάτων και ειδικότερα το γεγονός ότι το μεγαλύτερο πλάτος για στυλιστικούς αλλά και για αεροδυναμικούς λόγους βρίσκεται χαμηλότερα από το επίπεδο του βλέμματος του οδηγού δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην εκτίμηση της απόστασης. Ειδικά στην Ευρώπη που και ο πληθυσμός γηράσκει άστα να πάνε στο διάολο.
Οι αισθητήρες παρκαρίσματος βοηθάνε στο παρκάρισμα αλλά από προσωπική εμπειρία αυτοί οι θόλοι των τροχών που φαρδαίνουν (ειδικά στα GOLF IV & V και τώρα και στο CIVIC) απλά αποτελούν ένα σημείο που με βεβαιότητα σχεδόν το όχημα κάποια στιγμή θα υποφέρει μία ζημιά και σε αυτά τα σημεία (θόλοι) οι αισθητήρες δεν προσφέρουν τίποτα.
Αποτελεσματική λύση είναι η κάμερα οπισθοπορείας της NISSAN στο PRIMERA που με εντυπωσίασε καθώς δεν είναι gadget αλλά ουσιαστικό εργαλείο. Προσωπικά δεν θα με παραξένευε να έβλεπα κάμερες στο πίσω μέρος και εμπρός (δείτε το πόσο εξέχει στο ύψος της πινακίδας το μέσο αυτοκίνητο σε σχέση με τις πλευρές του και θα καταλάβαιτε τι εννοώ) και βέβαια fish eye κάμερες στους καθρέπτες για το παρκάρισμα (σύνολο 4 καμέρες και έχει ο θεός). Και είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη S class, 7 σειρά και το επόμενο Lexus θα το δούμε αυτό.
Και τα εργατικά είναι απλά πανάκριβα. Στο 5θυρό προσωπικά θα έκανα μικτή γιατί αν σου κάτσει η στραβή ειδικά η μούρη θέλει πολλά μα πολλά ευρώ να έρθει στη θέση της....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αποτελεσματική λύση είναι η κάμερα οπισθοπορείας της NISSAN στο PRIMERA που με εντυπωσίασε καθώς δεν είναι gadget αλλά ουσιαστικό εργαλείο. Προσωπικά δεν θα με παραξένευε να έβλεπα κάμερες στο πίσω μέρος και εμπρός (δείτε το πόσο εξέχει στο ύψος της πινακίδας το μέσο αυτοκίνητο σε σχέση με τις πλευρές του και θα καταλάβαιτε τι εννοώ) και βέβαια fish eye κάμερες στους καθρέπτες για το παρκάρισμα (σύνολο 4 καμέρες και έχει ο θεός). Και είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη S class, 7 σειρά και το επόμενο Lexus θα το δούμε αυτό.
Φίλε Χρήστο είχα την τύχη να οδηγήσω το primera 1.8 και κατ' επέκταση να χρησιμοποιήσω την κάμερα οπισθοπορείας. Πράγματι σε καλές καιρικές συνθήκες ακόμα και την νύχτα ήταν πολύ καλό. Σε βροχερές μέρες όμως η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη με αποτέλεσμα η σχετική κάμερα να είναι ουσιαστικα άχρηστη(σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη). Στο civinfo.com που υπήρχε σχετικό τόπικ έφτασαν σε ανάλογο συμπέρασμα με μένα προκρίνοντας τελικά την επιλογή των αισθητήρων παρκαρίσματος ως καλύτερη επιλογή. Μάλιστα είχαν ανεβάσει και εικόνες από Νορβηγία-Φιλανδία με πολύ χίονι και την εικόνα που έβλεπες στην ενσωματωμένη οθόνη του συστήματος πλοήγησης.Πράγματι ήταν θολή και ο ίδιος έλεγε ότι συχνά η υγρασία έχει ανάλογες συνέπειες.
-
Συγνώμη Σπύρο αλλά τα διάβασα πολύ γρήγορα γιατό δεν έχω χρόνο και προφανώς ουτε το είδα.
Τελικά αυτό μου θυμίζει την εξέταση του παρκαρίσματος για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.Απορίπτεσαι αν ακουμπήσεις στο πεζοδρόμιο λες και αν ακουμπήσεις θα προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα με πολλούς νεκρούς!
Το θέμα είναι να βλέπεις μπροστά γιατί εκεί καταναλώνουμε το 99,99% του χρόνου οδήγησης και εκεί υπάρχει το πρόβλημα.Τα άλλα είναι πταίσματα.
Πάντως για να μην λένε οι της VW ότι υμνώ την HONDA έχω να πω ότι υπάχει και κάτι που στο CIVIC μου έκανε αρνητική εντύπωση.
Το γεγονός ότι κατέκτησε μόνο 4 αστέρια στην αξιολόγηση crash test της euroncap, ενώ τα 5 αστέρια είναι πλέον καθεστώ και για εταιρείες που δεν τα πήγαιναν καλά στον τομέα αυτό και μάλιστα από αυτοκίνητα με αμαξώματα μικρότερα του CIVIC, πράγμα πολύ δύσκολο για να επιτευχθεί.
Όλα αυτά βέβαια θωρητικά γιατί οι συνθήκες ενός πραγματικού ατυχήματος είναι τελείως διαφορετικές από το τυποποιημένο τεστ αλλά καλά θα ήταν στην HONDA να το ξαναδούν αυτό, γιατί ένα καλό πλαίσιο εκτός από ασφάλεια είναι και το πρώτο βήμα και ουσιαστικό βήμα για να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο καλά οδηγικά χαρακτηριστικά. -
18 χιλιοστά μετατώπισης του πεντάλ του γκαζιού ήταν η αιτία που πήρε 4 αστέρια αντί για 5...βεβαια αρίστευσε σε προστασία παιδιών-πεζών αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό...Υπήρχε επομένως αμελητέα-μικρού μεγέθους (marginal) πιθανότητα τραυματισμού...
Το αυτοκίνητο είναι ασφαλέστατο μην σε ανησυχεί αυτό είναι δεδομένο...εμείς εδώ απλά εκνευριστήκαμε με την σιγουριά και τις δηλώσεις των υπευθύνων για σίγουρο 5αρι.
Άλλωστε στο αμερικάνικο τεστ το πέτυχε.Τέλος πάντων -
Φίλε Χρήστο είχα την τύχη να οδηγήσω το primera 1.8 και κατ' επέκταση να χρησιμοποιήσω την κάμερα οπισθοπορείας. Πράγματι σε καλές καιρικές συνθήκες ακόμα και την νύχτα ήταν πολύ καλό. Σε βροχερές μέρες όμως η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη με αποτέλεσμα η σχετική κάμερα να είναι ουσιαστικα άχρηστη(σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη). Στο civinfo.com που υπήρχε σχετικό τόπικ έφτασαν σε ανάλογο συμπέρασμα με μένα προκρίνοντας τελικά την επιλογή των αισθητήρων παρκαρίσματος ως καλύτερη επιλογή. Μάλιστα είχαν ανεβάσει και εικόνες από Νορβηγία-Φιλανδία με πολύ χίονι και την εικόνα που έβλεπες στην ενσωματωμένη οθόνη του συστήματος πλοήγησης.Πράγματι ήταν θολή και ο ίδιος έλεγε ότι συχνά η υγρασία έχει ανάλογες συνέπειες.
Η απάντηση φίλε Σπύρο είναι Infrared....
Ποιός στη χάρη μας δηλαδή περισσότερα δεδομένα στο όχημα και από ΧΟΣ AH-64
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Και κάτι τελευταίο. Ένας HONDA από την επαρχία μου είπε ότι η αναμονή έχει πέσει στους τρείς μήνες.
Πάντως το αυτοκίνητο είναι θαυμάσιο.αυτο για τους 3 μηνες το εχει ακούσει κάποιος άλλος;Έχει περάσει ένας μήνας απο τηνπαραγγελία. Πότε να αρχίσω να ενοχλώ τον πράπα;
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Και κάτι τελευταίο. Ένας HONDA από την επαρχία μου είπε ότι η αναμονή έχει πέσει στους τρείς μήνες.
Πάντως το αυτοκίνητο είναι θαυμάσιο.αυτο για τους 3 μηνες το εχει ακούσει κάποιος άλλος;Έχει περάσει ένας μήνας απο τηνπαραγγελία. Πότε να αρχίσω να ενοχλώ τον πράπα;
τον ενοχλείς ήδη που τον λές ΠΡΑΠΑ....
ΠΑΠΡΑΣ λέγεται
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τον ενοχλείς ήδη που τον λές ΠΡΑΠΑ....
ΠΑΠΡΑΣ λέγεται
Το παπρας ευκολα γινεται παπ@ρας ενω το πραπας δυσκολα.
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Άστο. Καλύτερα να μην το σκέφτεσαι καθόλου. Στο λέω από προσωπική πείρα. Περιμένω σχεδόν 5 μήνες και ειλικρινά σου μιλάω αν δεν έμπαινα σε αυτό το φόρουμ καθημερινά να διαβάζω νέα, να ασχολούμαι γενικότερα, έχω την αίσθηση ότι θα περνούσε πιο ανώδυνα ο χρόνος.
Τώρα πόσο εύκολο είναι να το κάνεις; Καθόλου
Πάντως είχε ειπωθεί κάποια στιγμή ότι θα ξεκινούσε και τρίτη βάρδια παραγωγής στο εργοστάσιο της Αγγλίας, που λογικά θα βοηθούσε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται αυτή τη στιγμή, πάντως όταν εγώ παρήγγειλα το δικό μου, μου είχαν πει για 4 μήνες με κάθε επιφύλαξη (2007 έγραφε στο δελτίο παραγγελίας μου) και όταν ρώτησα για όσους το παραγγείλουν από Γενάρη, απλά σήκωσε τους ώμους.
Έχοντας όλη αυτή την εμπειρία αν ήθελα αυτοκίνητο και μου έλεγαν 5-6 μήνες αναμονή, θα χαμογελούσα ευγενικά και με ελαφρά πηδηματάκια θα πήγαινα σε άλλη παραλία. Δεν παλεύεται τόσο περίμενε, ώρες-ώρες με πιάνουν τα διαόλια μου Τώρα πια έχω μπει για τα καλά στο χορό και ελπίζω να είμαι στις τελευταίες γυροβολιές...
-
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Σήμερα το μεσημέρι από το τελωνείο βγήκαν τρία φορτηγά με μπόλικα πεντάθυρα civic.
Αυτό της φωτογραφίας είναι type S.Τελειώνουν τα βάσανα κάποιων.
Μη μου λες τέτοια γιατί είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα το παραλάμβανα από Μάρτη μεριά και ίσως και Απρίλη. Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι δεν γίνονται πλάκες μ' αυτά έτσι
Μακάρι να είναι έτσι. Θα δείξει. Λες να με ενοχλήσουν από βδομάδα; Αν δεν το κάνουν αυτοί θα το κάνω εγώΆρε φίλε tazio καλά με πρίζωσες
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Άρε φίλε tazio καλά με πρίζωσες
Καθήκον μου.
Υπομονή πάντως και μην αρχίσεις από τώρα τα τηλέφωνα στην αντιπροσωπεία.
Μέσα στο τελωνείο που κοίταγα πάντως (μέχρι εκεί που είχα πρόσβαση και ορατότητα) δεν είδα άλλα.
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Άρε φίλε tazio καλά με πρίζωσες
Καθήκον μου.
Μέσα στο τελωνείο που κοίταγα πάντως (μέχρι εκεί που είχα πρόσβαση και ορατότητα) δεν είδα άλλα.
-
εμαθα και εγω οτι εχει μειωθει καπως ο χρονος αναμονης καθως παιζουν πολλες ακυρωσεις.
καλο θα ειναι τα ρωτατε ομως οσοι ενδιαφερεστε, γιατι μαλλον παιζουν και 'γρηγοροσημα' στην ολη ιστρορια, οποτε δε σημαινει οτι ο χρονος αναμονης εχει μικρυνει για ολους...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εμαθα και εγω οτι εχει μειωθει καπως ο χρονος αναμονης καθως παιζουν πολλες ακυρωσεις.καλο θα ειναι τα ρωτατε ομως οσοι ενδιαφερεστε,** γιατι μαλλον παιζουν και 'γρηγοροσημα' **στην ολη ιστρορια, οποτε δε σημαινει οτι ο χρονος αναμονης εχει μικρυνει για ολους...
Κάτι τέτοιο μου βρωμάει στην όλη ιστορία και έχω αρχίσει να τα παίρνω πολύ άσχημα . Απλά είπα να κάνω λίγο υπομονή ακόμη, κι αν σε ένα μήνα από σήμερα μου πουν και πάλι μα και μου και δεν ξέρουμε ακόμα. Μετά μην τον είδατε μην τον απαντήσατε.
Από τώρα όχι αλλά τέλος του μήνα που κλείνω ακριβώς 5μηνο θα πέσει τηλεφωνάκι όπως και δήποτε. Και ανάλογα από αυτά που θα ακούσω θα κανονίσω την πορεία μου γιατί είπαμε καλό και άγιο το civic, αλλά αν καταλάβω ότι με κοροϊδεύουν, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει
. Άσε σου λέω είναι στιγμές που νιώθω ότι θα εκραγώ, ειδικά όταν ακούω για γρηγορόσημα, για αλλαγές στους κωδικούς παραγγελίας που είχε γράψει παλιότερα ο solaris (ο οποίος πήρε τελικά το gt) και τα σχετικά. Τι είναι αυτά ρεεεεεεεεεεεε. Να είμαστε και λίγο σοβαροί. Αυτές οι ΜΟΝΟ στην Ελλαδάρα γίνονται -
Ο χρήστης nikox έγραψε:
εμαθα και εγω οτι εχει μειωθει καπως ο χρονος αναμονης καθως παιζουν πολλες ακυρωσεις.
καλο θα ειναι τα ρωτατε ομως οσοι ενδιαφερεστε,** γιατι μαλλον παιζουν και 'γρηγοροσημα' **στην ολη ιστρορια, οποτε δε σημαινει οτι ο χρονος αναμονης εχει μικρυνει για ολους...
Κάτι τέτοιο μου βρωμάει στην όλη ιστορία και έχω αρχίσει να τα παίρνω πολύ άσχημα . Απλά είπα να κάνω λίγο υπομονή ακόμη, κι αν σε ένα μήνα από σήμερα μου πουν και πάλι μα και μου και δεν ξέρουμε ακόμα. Μετά μην τον είδατε μην τον απαντήσατε.
φιλε μη σε παρω στο λαιμο μου, η πληροφορια ειναι μεν απο καλη πηγη, αλλα δε μπορεσα να τη διασταυρωσω σε επιπεδο που να μπορω να πω με σιγουρια κατι τετοιο!
δεν εχω κανενα λογο να σε 'οδηγησω' προς καποια κατευθυνση παντως! Καλο ειναι να κανεις οτι νομιζεις εσυ οτι ειναι το σωστο & συμφερον για σενα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φιλε μη σε παρω στο λαιμο μου, η πληροφορια ειναι μεν απο καλη πηγη, αλλα δε μπορεσα να τη διασταυρωσω σε επιπεδο που να μπορω να πω με σιγουρια κατι τετοιο!
δεν εχω κανενα λογο να σε 'οδηγησω' προς καποια κατευθυνση παντως! Καλο ειναι να κανεις οτι νομιζεις εσυ οτι ειναι το σωστο & συμφερον για σενα.
Εσύ θα με οδηγήσεις φίλε Σπύρο; Καμία σχέση.
Κοίτα όπως σου είπα στον solaris συνέβη να του αλλάξουν τρεις φορές τον αριθμό παραγγελίας ενώ ήδη περίμενε 6 μήνες και όταν τους είπε ότι θέλει να ακυρώσει, από το πουθενά του εμφάνισαν 2 ετοιμοπαράδοτα από ότι είχε πει και όχι μόνο αυτό, αλλά και όπως ακριβώς το ήθελε .
Από εκεί και έπειτα το θέμα είναι αν καταπίνεις την κοροϊδία ή πας γι' άλλες πολιτείες. Γι' αυτό σου λέω αν ως το τέλος του μήνα δεν μου πουν πότε ΑΚΡΙΒΩΣ θα το έχω τότε δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ . Δε γίνεται κάποιοι να παραλαμβάνουν σε 2-3 μήνες (κάποιος μάλιστα πάνω στο μήνα το είχε ) και κάποιοι σε 5-6. Κάπου δηλαδή ΕΛΕΟΣ
Ηonda Civic 2005