-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Τι να σου πω.... έχω ζήσει 4 χρόνια στην Αγγλία και μπορώ να πω ότι οι δρόμοι έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό χαλικιού. Γενικά είναι πολύ καλοί δρόμοι... αλλά πολύ σαγρέ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζουν οι Άγγλοι συνέχεια λάστιχα (για αυτό και υπάρχουν προσφορές καλές στα ελαστικά) αλλά και λόγο του δρόμου λογικό είναι να κάνει το αμάξι και περισσότερο θόρυβο.... ίσως.... λέω ίσως να προσέχουν και λίγο περισσότερο την ηχομόνωση για να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα.... βέβαια με αυτό παίρνει μπάλα και την ηχομόνωση της μηχανής... με 1 σμπάρο 2 τρυγόνια.επειδή και οι άγγλοι θεωρούν το μοτέρ θορυβώδες ψηλά ( σε άλλους είναι μουσική αυτό βέβαια) δεν ξέρω τι να πω Κων/νε...Συνεχίζει πάντως να με παραξενεύει το γεγονός διότι ακόμα και αν υφίσταται (πράγμα που δεν πιστεύω) πως θα το αποδείξει κανείς;
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Τι να σου πω.... έχω ζήσει 4 χρόνια στην Αγγλία και μπορώ να πω ότι οι δρόμοι έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό χαλικιού. Γενικά είναι πολύ καλοί δρόμοι... αλλά πολύ σαγρέ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζουν οι Άγγλοι συνέχεια λάστιχα (για αυτό και υπάρχουν προσφορές καλές στα ελαστικά) αλλά και λόγο του δρόμου λογικό είναι να κάνει το αμάξι και περισσότερο θόρυβο.... ίσως.... λέω ίσως να προσέχουν και λίγο περισσότερο την ηχομόνωση για να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα.... βέβαια με αυτό παίρνει μπάλα και την ηχομόνωση της μηχανής... με 1 σμπάρο 2 τρυγόνια.
επειδή και οι άγγλοι θεωρούν το μοτέρ θορυβώδες ψηλά ( σε άλλους είναι μουσική αυτό βέβαια) δεν ξέρω τι να πω Κων/νε...Συνεχίζει πάντως να με παραξενεύει το γεγονός διότι ακόμα και αν υφίσταται (πράγμα που δεν πιστεύω) πως θα το αποδείξει κανείς;
Δεν λέω ... είναι όντως ωραία μουσική.... αλά σε ένα ταξίδι καμιά φορά να ακους συνέχεια το ίδιο τραγούδι είναι λίγο κουραστικό.... Αν θες να ακούσεις τον κινητήρα πιο δυνατά θα μπορούσες απλά να κάνεις ένα κλικ τα παράθυρα... όμως με κλειστά τα παράθυρα είναι λίγο κουραστικό.
Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να το αποδείξεις... εκτός και αν έχεις και τα 2 αμάξια και τα μετρήσεις με ντεσιμπελόμετρο.
-
Τo μονο ευκολο και λογικο ειναι να παρει κανεις το τευχος των 4Τ* που ειχε την παρουσιαση ή την συγκριση του civic με τον ανταγωνισμο και να πει και σε εμας ποσα dB-ελια γραψανε να βγουμε απ την απορια.
*Καποιος ανεφερε για αδικια συγκρισης 1.8 με 1.6.
Μωρ'τι μας λες...Για αυτο και οι 4Τ κανανε την εξυπναδα και το συγκρινανε με 147 2.0 και Leon 2.0????Και ειχαν και μετρια γνωμη για τις επιδοσεις του(ηταν καιαστρωτο μοτερ->800χλμ....). -
Οσο για το ταμπλω να ενημερωσει καποιος τον φιλο οτι οι φωτο του Type R ειναι οι μεν του πρωτου μοντελου και οι δε του Facelifted...ετσι για να ξυπναμε πρωι πρωι.
Αυτα περι ηχομονωσης και διαφορετικης κατασκευης ειναι μπουρδες και δεν στεκει,αποδεδειγμενα.Μονο οι εκδοσεις αλλαζουν(αλλες εισαγονται και αλλες οχι).
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Τo μονο ευκολο και λογικο ειναι να παρει κανεις το τευχος των 4Τ* που ειχε την παρουσιαση ή την συγκριση του civic με τον ανταγωνισμο και να πει και σε εμας ποσα dB-ελια γραψανε να βγουμε απ την απορια.*Καποιος ανεφερε για αδικια συγκρισης 1.8 με 1.6.
Μωρ'τι μας λες...Για αυτο και οι 4Τ κανανε την εξυπναδα και το συγκρινανε με 147 2.0 και Leon 2.0????Και ειχαν και μετρια γνωμη για τις επιδοσεις του(ηταν καιαστρωτο μοτερ->800χλμ....).τα έχω διαθέσιμα και φυσικά υπάρχουν διαφορές απλά δεν έχουν σημασία τόσο τα νούμερα και οι αριθμοί αλλά οι λόγοι για τους οποίους οι μετρήσεις διαφέρουν
-
*Καποιος ανεφερε για αδικια συγκρισης 1.8 με 1.6.
Μωρ'τι μας λες...Για αυτο και οι 4Τ κανανε την εξυπναδα και το συγκρινανε με 147 2.0 και Leon 2.0????Και ειχαν και μετρια γνωμη για τις επιδοσεις του(ηταν καιαστρωτο μοτερ->800χλμ....).Αν κοστίζουν το ίδιο είναι και συγκρίσιμα.... Ασε που αν θυμάμαι το Civic ήταν και το...ακριβότερο! Βέβαια τα τέλη κυκλοφορίας είναι διαφορετικά...
Οπως συγκρίνουμε το Golf TSI με το Civic χωρίς να έχουν ίδιο κυβισμό, έτσι έγινε κι αυτό το συγκριτικό...
Με την λογική σου θα έστεκε σύγκριση Hyundai Elantra 1.6 και BMW 316, αφού έχουν ίδιο κυβισμό και παρόμοιες επιδόσεις....Το παράξενο στο συγκεκριμένο τεστ είναι το αποτέλεσμα... Το Leon είναι ο νικητής σύμφωνα με το περιοδικό!!
Αλήθεια, πόσα δίλιτρα Leon να έχουν πουληθεί;
Θα μου πείτε, εδώ η Seat δεν μπορεί να πουλήσει τα 1.4 και 1.6, περιμένεις να πουλήσει και τα δίλιτρα; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν κοστίζουν το ίδιο είναι και συγκρίσιμα.... Ασε που αν θυμάμαι το Civic ήταν και το...ακριβότερο! Βέβαια τα τέλη κυκλοφορίας είναι διαφορετικά...
Οπως συγκρίνουμε το Golf TSI με το Civic χωρίς να έχουν ίδιο κυβισμό, έτσι έγινε κι αυτό το συγκριτικό...
Με την λογική σου θα έστεκε σύγκριση Hyundai Elantra 1.6 και BMW 316, αφού έχουν ίδιο κυβισμό και παρόμοιες επιδόσεις....Το παράξενο στο συγκεκριμένο τεστ είναι το αποτέλεσμα... Το Leon είναι ο νικητής σύμφωνα με το περιοδικό!!
Αλήθεια, πόσα δίλιτρα Leon να έχουν πουληθεί;
Θα μου πείτε, εδώ η Seat δεν μπορεί να πουλήσει τα 1.4 και 1.6, περιμένεις να πουλήσει και τα δίλιτρα;Δίλιτρα ατμοσφαιρικά κι όλας;
Ενώ δίλιτρες 147 Civic 1.8 τουλάχιστον όσα ήρθαν πουλήθηκαν
-
μολις πριν απο λιγο σταματησε η παραγωγη διλιτρων λεον...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μολις πριν απο λιγο σταματησε η παραγωγη διλιτρων λεον...ετοιμαζονται για tsi?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δίλιτρα ατμοσφαιρικά κι όλας;
Μα ακριβώς αυτό λέω! Δίλιτρα ατμοσφαιρικά Leon, πρέπει να μιλάμε για νούμερο μονοψήφιο!
Η 147 2.0 δεν πούλησε ποτέ στην Ελλάδα, γιατί δεν δίνει εύκολα κάποιος τα παραπάνω χρήματα από την 1.6... Έχω την εντύπωση πάντως πως είναι....περισσότερες από τα Leon!Στην τελική, η 147 μπορεί να πουλάει καλύτερα αυτή τη στιγμή από το Leon στα 1.6...
Δεν το ξέρω, αλλά δεν θα με παραξένευε κιόλας....
Πάντως το τι γαμοσταυρίδι θα έχουν ρίξει στην αντιπροσωπεία της Seat για τους σχεδιαστές ... :
Και τώρα έχουν τουλάχιστον το Ibiza! Αν αλλάξει το μοντέλο και γίνει σαν τα άλλα;
Θα τραβάνε τα...βυζι@ τους οι πωλητές!Τελικά θα κατηφορίσει ο TSI προς Ισπανία ή όχι;
Μόνον αυτό θα τους σώσει (σε προσφορά με βόδι-κιτ 'εργοστασιακό' εννοείται.... ) -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ετοιμαζονται για tsi?
Θα ήτο μία κάποια λύσης
Μάλλον η μόνη λύση, τώρα που το ξανασκέφτομαι
-
Μα ακριβώς αυτό λέω! Δίλιτρα ατμοσφαιρικά Leon, πρέπει να μιλάμε για νούμερο μονοψήφιο!
Η 147 2.0 δεν πούλησε ποτέ στην Ελλάδα, γιατί δεν δίνει εύκολα κάποιος τα παραπάνω χρήματα από την 1.6... Έχω την εντύπωση πάντως πως είναι....περισσότερες από τα Leon!Στην τελική, η 147 μπορεί να πουλάει καλύτερα αυτή τη στιγμή από το Leon στα 1.6...
Πάντως το τι γαμοσταυρίδι θα έχουν ρίξει στην αντιπροσωπεία της Seat για τους σχεδιαστές ... :
Και τώρα έχουν τουλάχιστον το Ibiza! Αν αλλάξει το μοντέλο και γίνει σαν τα άλλα;
Θα τραβάνε τα...βυζι@ τους οι πωλητές!Τελικά θα κατηφορίσει ο TSI προς Ισπανία ή όχι;
Μόνον αυτό θα τους σώσει (σε προσφορά με βόδι-κιτ 'εργοστασιακό' εννοείται.... )http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=180
και παγκόσμιο αυτοκίνητο να βγει το Leon και TSI να του βάλουν, και κάθε μήνα συγκριτικό να έχουν τα περιοδικά, στην Ελλάδα είναι 'καταδικασμένο'.
Απλώς ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ. Δεν μπορεί ξαφνικά να υπάρχει τόσο μεγάλη αποστροφή στη Seat, ούτε το σημερινό Leon είναι συνολικά χειρότερο από προηγούμενο.
Ακόμα και το Civic πουλάει που δεν έχει
-
Δίλιτρα ατμοσφαιρικά κι όλας;
Μόνον αυτό θα τους σώσει (σε προσφορά με βόδι-κιτ 'εργοστασιακό' εννοείται.... )ποτέ μου δεν κατάλαβα την πολιτική του vag σε σχέση με την σεατ και την σκόντα. Αφού η πρώτη αποτελεί την σπορ εταιρεία του γκρουπ (κάτi σαν αλφα...) γιατί τότε δεν εφοδιάζεται με τα ανάλογα μοτέρ; Απο την άλλη γιατί αυτά πηγαίνουν πάντα πρώτα στην σκόντα; Τέλως πάντων...να ξαναγυρίσουμε στο σιβικ και την περιβόητη δοκιμή του μαϊου 2006 με τα δίλιτρα για την αδικία στην οποία έχω βαρεθεί να γράφω στο παρελθόν...Την έχετε διαβάσει; Έχει πλάκα...απλά σας λέω ότι κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάδειξη μετέπειτα του λεόν σαν αυτοκινήτου της χρονιάς...όπως έλεγε και η παλιά διαφήμιση της audi...think deeper...
(η άουντι κλασσικά έχει φοβερές διαφημίσεις...ίσως τις καλύτερες που έχω δει...)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ακόμα και το Civic πουλάει που δεν έχει
Σκέψου και να είχε τι θα γινόταν.
Θα είχαν σταματήσει την παραγωγή όλων των άλλων μοντέλων honda για να προλαβαίνουν τις παραγγελίες του civic! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Έχει πλάκα...απλά σας λέω ότι κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάδειξη μετέπειτα του λεόν σαν αυτοκινήτου της χρονιάς...
Φίλε Σπύρο, μην σκας για το leon. Άλλωστε και η seat κάτι θα πρέπει να έχει να θυμάται από τον μακαρίτη!
Άλλωστε ως γνωστών το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξα ουδείς.
-
Οσο για το ταμπλω να ενημερωσει καποιος τον φιλο οτι οι φωτο του Type R ειναι οι μεν του πρωτου μοντελου και οι δε του Facelifted...ετσι για να ξυπναμε πρωι πρωι.Αυτα περι ηχομονωσης και διαφορετικης κατασκευης ειναι μπουρδες και δεν στεκει,αποδεδειγμενα.Μονο οι εκδοσεις αλλαζουν(αλλες εισαγονται και αλλες οχι).
για ενημέρωσε με γιατί σας έχω βάλει 2 ειδών φωτογραφίες.... και με leafting και χωρίς
λες να ξέρεις καλύτερα από εμάς που έχουμε τέτοιο αμάξι πως είναι μέσα?Ακου να ξυπνάμε πρωι πρωι....? Ευχαριστώ για την προσβόλα φίλε
-
Leon 1.4 με 125-130 ιππους(χωρις κομπρεσσορα)
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Leon 1.4 με 125-130 ιππους(χωρις κομπρεσσορα)Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα
Και σε τι τιμή θα προσφέρεται αυτό το κελεπούρι; Γιατί αν είναι περίπου στα ίδια με το tsi, όλο αυτό το εγχείρημα μου κάνει σε: τρύπα στο νερό
Και το λέω αυτό βλέποντας το fr. Δεν βλέπω να πάει μία σε πωλήσεις. Το cupra όμως έχει μια ευκαιρία (βλέπε 30 αλόγατα πάνω από το GTI και σε καλύτερη τιμή). Θα πρέπει,λοιπόν να δώσει αν όχι καλύτερη, τουλάχιστον ίδια 'προίκα' με το golf, στο θέμα κινητήρας μπας και δει ανάσταση στο μαρτυρικό project 'leon'
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα
Και σε τι τιμή θα προσφέρεται αυτό το κελεπούρι; Γιατί αν είναι περίπου στα ίδια με το tsi, όλο αυτό το εγχείρημα μου κάνει σε: τρύπα στο νερό
Και το λέω αυτό βλέποντας το fr. Δεν βλέπω να πάει μία σε πωλήσεις. Το cupra όμως έχει μια ευκαιρία (βλέπε 30 αλόγατα πάνω από το GTI και σε καλύτερη τιμή). Θα πρέπει,λοιπόν να δώσει αν όχι καλύτερη, τουλάχιστον ίδια 'προίκα' με το golf, στο θέμα κινητήρας μπας και δει ανάσταση στο μαρτυρικό project 'leon'
ΑΝ και ΟΤΑΝ γινει προφανως δε θα κοστιζει οσο το γκολφ! Υπολογιζω -1500ε με μικροδιαφορες στον εξοπλισμο ή παρομοια τιμη αλλα με φουλ εξοπλισμο. Μη ξεχναμε οτι το Γκολφ δεν ειναι και πολυ φορτωμενο σε εξοπλισμο ακομη και στην εκδοση sportline.
Η Σεατ θα εχει και καμια 50αρια ατοκες, αρα το κερδος για καποιον που θα το αγορασει σε δοσεις, σε σχεση με το γκολφ, θα ειναι ακομη μεγαλυτερο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα
ΑΝ και ΟΤΑΝ γινει προφανως δε θα κοστιζει οσο το γκολφ! Υπολογιζω -1500ε με μικροδιαφορες στον εξοπλισμο ή παρομοια τιμη αλλα με φουλ εξοπλισμο. Μη ξεχναμε οτι το Γκολφ δεν ειναι και πολυ φορτωμενο σε εξοπλισμο ακομη και στην εκδοση sportline.
Η Σεατ θα εχει και καμια 50αρια ατοκες, αρα το κερδος για καποιον που θα το αγορασει σε δοσεις, σε σχεση με το γκολφ, θα ειναι ακομη μεγαλυτερο.
Δεν διαφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Έχω όμως τις επιφυλάξεις μου για το αν θα ανεβάσει τελικά τόσο όσο αναμένεται τις πωλήσεις. 1500 γιουργια δεν είναι και τόσο πολλά (ακόμα και αν προσφέρεται με όλα τα καλούδια που αναφέρεις) και αυτό γιατί είμαστε Έλληνες και σκεφτόμαστε ως: 'Χμμμμ, 1500 ευρώ φθηνότερα, με φουλ εξοπλισμό από τη μία ή δίνω 1500 εξτρά, περισσότερους τόκους, με φτωχότερο εξοπλισμό, αλλά έχω golf. Μα καλά τι μλκς σκέφτομαι; Τι με έχει πιάσει; Φυσικά ασυζητητί golf δαγκωτό.'
Τουλάχιστον εγώ έτσι θα το ανέλυα στο μυαλό μου. Κόντρα σε κάθε λογική κέρδους και συμφέροντος. Και μάλλον και οι περισσότεροι στον τόπο μας έτσι σκέφτονται. Μακάρι να βγω ψεύτης, μιας και η αλήθεια είναι ότι είναι ένα αυτοκίνητο που αντικειμενικά αξίζει. Δύσκολα όμως, όταν γίνει μια κακή αρχή, μπορεί να αναστραφεί το κλίμα. Ο χρόνος θα το δείξει... . Ως τότε όμως ας βάλουν ένα βαρέλι σε κάθε αντιπροσωπία της seat για να περνά η ώρα των πωλητών, παίζοντας με τις τάπες των βαρελιών
Ηonda Civic 2005