-
Και κάτι άλλο.........
Γιατί οι Άγγλοι λένε service κάθε 12.500 miles???
Ε! Γιατί???????? -
γιατι edo sto ellada εχουμε 'ειδικες συνθηκες'...
παρομοιες δεν βρισκεις ουτε σε Ιταλια, Πορτογαλια, Ισπανια κτλ κτλ...
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Και κάτι άλλο.........Γιατί οι Άγγλοι λένε service κάθε 12.500 miles???
Ε! Γιατί????????Άν δε κάνω λάθος 12500 μίλια είναι σχεδόν 20000χλμ.
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Αλλαγή Λαδιών 10.000
Shell Ultra 5B-40 4 15,71 62,84
Φίλτρο Λαδιού 1 10,6 10,6
Σύνολο 73,44Service 20.000
Shell Ultra 5B-40 4 17,17 68,68
Φίλτρο Λαδιού 1 10,9 10,9
Καθαριστικο Μπαρμπρίζ 1 1,31 1,31
Shell Υγρό μπαταρίας 1 2,86 2,86
Φίλτρο Αέρος 1 22,48 22,48
Λάδι Σασμάν 2 9,55 19,1
Εργατικά 1 50,42 50,42Σύνολο 185,33
Aλλαγη λαδιων λενε στα 7500 η 6μηνες μας δουλευουν η μου φαινετε και τελικα που θα μαθουμε την αληθεια
-
Στο βιβλίο του κατασκευαστή ίσως;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στο βιβλίο του κατασκευαστή ίσως;Το βιβλιο του κατασκευαστη λεει 10 και 20 το βιβλιο της εγγυησης-Σαρακακης-συνεργεια ομως λεει αλλα νομιζω βλ ειδικες συνθηκες που η Ελλαδα ειναι μεσα.
-
Στο Ντουμπάι θ'αλλάζουν κάθε 1.000 λάδια;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στο Ντουμπάι θ'αλλάζουν κάθε 1.000 λάδια;Για το Σαρακακη εδω ειναι Ουγκαντα
-
αλλαγή λαδιών θα κάνω μόλις φτάσει 7500χλμ. Οτι αυτοκίνητο και να έχεις τα λάδια είναι α και ω για τον κινητήρα σου. Το τούρμπο που έχω του άλλαζα το αργότερο ανά 5000 χλμ λαδάκια γιαυτό και ζει ακόμα...τα ίδια κάνω και στο ρενώ της αδερφής μου και δεν μου έχει ζητήσει κάτι μηχανολογικό παρά τα 55000χλμ.
Μην το συζητάτε καθόλου...ακόμα και τα 15000χλμ ή και 30000(!!!) που δίνουν άλλοι κατασκευαστές εμένα δεν με αγγίζουν. αλλαγή λαδιών συχνότερα σημαίνει μακροπρόθεσμο κέρδος. -
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
αλλαγή λαδιών θα κάνω μόλις φτάσει 7500χλμ. Οτι αυτοκίνητο και να έχεις τα λάδια είναι α και ω για τον κινητήρα σου. Το τούρμπο που έχω του άλλαζα το αργότερο ανά 5000 χλμ λαδάκια γιαυτό και ζει ακόμα...τα ίδια κάνω και στο ρενώ της αδερφής μου και δεν μου έχει ζητήσει κάτι μηχανολογικό παρά τα 55000χλμ.
Μην το συζητάτε καθόλου...ακόμα και τα 15000χλμ ή και 30000(!!!) που δίνουν άλλοι κατασκευαστές εμένα δεν με αγγίζουν. αλλαγή λαδιών συχνότερα σημαίνει μακροπρόθεσμο κέρδος.Μα και η λεγομενη 7ετης δυναμικη εγγυηση του Σαρακακη λεει 7500 και κουφαθηκα με το φιλο που αλλαξε στα 10000 γι αυτο ρωταω κιολας.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
όσο και να ζαλίζεσαι...έτσι έχουν τα πράγματα φίλε kid. Μιλάω από εμπειρία που όσα αυτοκίνητα είχα-έχω εγώ αλλά και η οικογένεια μου...απορώ που...απορείς
-
Ο κατασκευαστής γιατί λέει άλλα?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ο κατασκευαστής γιατί λέει άλλα?γιατί θέλει να χαλάσουν οι κινητήρες και να τον επισκευάσεις ή να πάρεις άλλο αυτοκίνητο
Βέβαια αν χρειαστεί επισκευή ο κινητήρας σιγά μην πάρεις ίδια μάρκα αυτοκίνητο
Που ζεις;;
-
Τα νεα honda δεν εχουν 7500 χλμ
Το ειπαμε σε προηγουμενο ποστ
Οποιο συνεργεία λεει αυτό το πράμα είναι καραγκιόζης και ισχύει η υπογραφή μου -
11,7 l/100km;
-
Ρε παιδιά δεν είναι τηγανόλαδο το λάδι να το αλλάζουμε συνέχεια! Και έχουν εξελιχτεί τα πράγματα τα τελευταία χρόνια.... Εγώ ακολουθώ το , αλλαγή κάθε 10.000 και λάδι ό,τι προτείνει το .
Στην τελική και να κάψει λίγο, δεν με ενδιαφέρει, σπάνια θα το κοιτάξω (υπάρχει και το λαμπάκι...). Από ό,τι έχω δει, μόνον προς το τέλος των 10.000 ίσως να καίει, αλλά κανένα μοτέρ δεν έπαθε κάτι... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
11,7 l/100km;μεικτη. αλλα στην πολη 16 και
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Μην το συζητάτε καθόλου...ακόμα και τα 15000χλμ ή και 30000(!!!) που δίνουν άλλοι κατασκευαστές εμένα δεν με αγγίζουν. αλλαγή λαδιών συχνότερα σημαίνει μακροπρόθεσμο κέρδος.Αν κάνεις 1.600 χιλ την βδομάδα, δλδ σε 5 βδομάδες 8.000 χιλ να σε δω πως θα πηγαίνεις κάθε μήνα για service.
... Προσέξατε ότι το λάδι πήρε κοντα 1,5 Euro σε 1,5 μήνα?... Το λίτρο -
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Μην το συζητάτε καθόλου...ακόμα και τα 15000χλμ ή και 30000(!!!) που δίνουν άλλοι κατασκευαστές εμένα δεν με αγγίζουν. αλλαγή λαδιών συχνότερα σημαίνει μακροπρόθεσμο κέρδος.Αν κάνεις 1.600 χιλ την βδομάδα, δλδ σε 5 βδομάδες 8.000 χιλ να σε δω πως θα πηγαίνεις κάθε μήνα για service.
... Προσέξατε ότι το λάδι πήρε κοντα 1,5 Euro σε 1,5 μήνα?... Το λίτροσε αυτο εχεις δίκιο...εγώ-οπως οι περισσοτεροι αλλωστε- όμως που κανω 15000χλμ περιπου το χρονο...ας αλλαξω 2 φορες λαδια δεν εχω προβλημα. Τωρα για τα 10000χλμ που ειπαν καποιοι. Ισως να εχουν δικιο διοτι το r18a ειναι ολοκαινουριο μοτερ και ενδεχομενα να έχει μεγαλυτερο προβλεπομενο οριο στις αλλαγες λαδιων. Δεν μπορω επομενως να αποκλεισω το ενδεχομενο ο κατασκευαστης να προτεινει αλλαγες ανα 10000χλμ και ο σαρακακης για δικους του λογους να επιμενει στα 7500χλμ. Ομως πρεπει πρωτα να το ψαξω...επιφυλασσομαι λοιπον.
Ηonda Civic 2005