-
Καμία απολύτως αναστάτωση, φίλε Σπύρο...
Είναι πολύ καλό όταν μία εταιρεία ακούει τους πελάτες της και προσπαθεί να εξαλείψει τα κακώς κείμενα. Για μένα πάντως μια από τις σημαντικότερες βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, είναι στον τομέα της ηχομόνωσης, γιατί όπως και να το κάνουμε ο θόρυβος είναι αισθητά έντονος όταν ανεβαίνουν οι στροφές πάνω από ένα όριο. Έχω την αίσθηση όμως ότι, μάλλον τα οχήματα που θα παραλάβουμε εμείς δεν θα είναι με τις βελτιώσεις που αναφέρεις, και ότι τα civic με αυτές τις βελτιώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα του 2007. Αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο με το [b]πότε [/b]ακριβώς θα αρχίσουν να βγαίνουν τα βελτιωμένα, θα ήθελα να το μάθω.Όσο για τους redliners προσπάθησα να κάνω εγγραφή και δεν τα κατάφερα. Συγκεκριμένα επιλέγοντας το πεδίο για να εγγραφώ, αντί να με βάλει στην φόρμα εγγραφής, παραμένει στην ίδια οθόνη... τι να πω (δοκίμασα και με τον firefox και με τον explorer).
Μήπως να το γύριζα σε υβριδικό; (δεν είναι και λίγο να ξενοιάζεις από τα τέλη κυκλοφορίας... )
Α, και αυτό που συζητήθηκε σε προηγούμενα ποστ, για το αν μπορείς να ακυρώσεις την αγορά και να πάρεις πίσω τα 1000
-
επειδη δεν το εχω ζησει το αυτοκινητο δεν μπορω να ξερω για το ποσο ενοχλητικο ειναι σε ταξιδι. Θεωρω οτι σε αστικους ρυθμους θα ειναι μια χαρα και μαλιστα θα μας αρεσει κιολας ο ηχος του v-tec. Σε ξενες δοκιμες ομως που διαβασα δεν καναν παραπονα για τον ηχο της μηχανης αλλα για το συνδυασμο αεροδυναμικων θορυβων και θορυβων κυλισης.
Αν μπεις στους redliners (δοκιμασε παλι μου κανει εντυπωση που δεν μπαινεις εγω μπηκα με firefox οποτε μπαινει και με τα 2...) θα δεις οτι εχουμε πολλα στοιχεια για το μοτερ του αυτοκινητου οπου η χοντα υποστηριζει οτι συνειδητα επελεξε να ειναι ποιο θορυβωδης οπως οφειλει ενα σπορτιφ αυτοκινητο. Απο την αλλη μην ξεχνας οτι 225 λαστιχο ειναι λογικο να ειναι ποιο θορυβωδες απο ενα 185 ή ενα 195. Ας αφησουμε επισης για την ωρα το 45αρι προφιλ και τις εκπτωσεις στην ανεση που προκαλει μαζι με την υπαρξη ημιακαμπτου...Αν ομως βαλεις αυτα τα 2 στην ακρη βλεπεις οτι προκειται συνολικα για την καλυτερη προταση στην κατηγορια. Επισημα η χοντα δεν μιλαει για εκδοση 2007 αλλα αναφερει οτι θα υπαρχουν μικροβελτιωσεις...( και στο οικογενειακο cr-v που εχουμε ειδαμε βελτιωσεις σε σχεση με αυτο που παραγγειλαμε) -
Είναι όντως ωραίος ο θόρυβος του κινητήρα, και σε αστικούς ρυθμούς δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Σε μακρινά ταξίδια όμως και υψηλές ταχύτητες; Τέλος πάντων θα δούμε. Τώρα για αεροδυναμικούς και κύλισης τι να πω... μάλλον δεν θα τους προσέξω καν, αφού τώρα είμαι με ένα fiat panda που έχει μπόλικους και λύνω το πρόβλημα με το να ανεβάζω την ένταση του cd player!
Με τους redliners το πρόβλημα τελικά ήταν ότι το firewall μπλοκαρε τα cookies και δεν προχωρούσε την εγγραφή αλλά τώρα όλα εντάξει.
Όπου και να αναζήτησα πληροφορίες για το νέο civic παντού οι 'επικριτές' του εξέφραζαν ερωτηματικά για την επιλογή του ημιάκαμπτου πίσω. Δεν πιστεύω πάντως η απόφαση των Ιαπώνων για ημιάκαμπτο, να έγινε ελαφρά τη καρδία. Γιατί να ρισκάρουν την ούτως ή άλλως καλή τους φήμη; Είναι όμως κάτι που το γνώριζα όταν κατέληξα στην αγορά του civic, κάνοντας τον δικό μου 'συμβιβασμό', γιατί όπως αναφέρεις και αποτελέι και δική μου γνώμη, το αυτοκίνητο αποτελεί την καλύτερη επιλογή στην κατηγορία. Απλά νομίζω ότι η σύγκριση που έγινε με τα δίλιτρα leon και 147 το αδίκησε, μιας και θα έπρεπε να συγκριθεί με αντίστοιχα 1800αρια.
Τα άλλα αυτοκίνητα που είδα στην έρευνα αγοράς που έκανα ήταν τα:
focus, megane, 307, corolla (με 1600 κινητήρα όλα), το golf 1400cc tsi 140hp καθώς, αν και άσχετο με τα άλλα και το νέο terios (λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που έχουμε στην Φλώρινα, όπου και κατοικό)! Κανένα όμως δεν μου έκανε το 'κλικ' που ένιωσα με το civic. Από τα παραπάνω αρκετά με βασάνισε το golf, αλλά κάτι ο αρνητικός απόηχος των κινητήρων fsi κάτι το νεαρό του tsi, με έκαναν να καταλήξω στο civic.Αυτά και ελπίζω να μην σας κούρασα.
-
αναφορικα με τα συγκριτικα που αναφερες πραγματι το civic αδικηθηκε γεγονος που το εχω σχολιασει κατα καιρους οπως επισης και την μετρια κριτικη του απο τους 4Τ. Το αυτοκινητο δεν πασχει στα κρατηματα του αυτο ειναι σιγουρο...παρα τον ημιακαμπτο ο οποιος ειναι απλα επιλογη για βελτιστοποιηση του εσωτερικου χωρου και του χωρου αποσκευων. Εγω οταν μπηκα στην διαδικασια να παρω αυτοκινητο σκεφτηκα αρχικα ενα μεταχειρισμενο 318ci ή ena sportscoupe 3-5 ετων...παραλληλα ειδα τα μεgane 3d 1.6(το απερριψα διοτι δεν μου αρεσε το εσωτερικο) και σκεφτομουν και το κορολλα παρολο που γνωριζα την αλλαγη του μοντελου. Φοβουμενος το ρισκο του μεταχειρισμενου στα χρηματα αυτα εστιασα στα καινουρια και πηγα και ειδα το golf gt...δεν το οδηγησα αλλα με ξενερωσε η εμφανιση του και η κακη παραδοση που εχουν ηδη δημιουργησει τα fsi...Ισως να το αδικησα ειδικα με το μοτερ των 170 ιππων αλλα μολις ειδα το civic απλα κολλησα...το εκλεισα αμεσως για τεστ (ειχαν μονο 1.4 διαθεσιμο...) και χωρις σκεψη το παρειγγειλα. Οποτε τωρα αναμονη
-
Και εγώ spyros.s στα ίδια με σένα έχω καταλήξει...ανάμεσα στο civicακι και μια μεταχειρισμένη sportcoupe 2-3 ετών.
Λέω να περιμένω και το 3d για να αποφασίσω... -
Γενικά για το κάθε τι, είμαι υπέρ του καινούριου. Όπως και για κάθε αγορά, το σημαντικότερο όλων είναι να αποφασίσεις το πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις. Από εκεί και έπειτα αυτομάτως βρίσκεις και ποιές επιλογές έχεις. Καλό το gt αλλά και η τιμή του ξεφεύγει αν δεν κάνω λάθος 2-3k πάνω από το civic, τα οποία δεν πρέπει να τα σνομπάρουμε γιατί αν θυμάμαι καλά είναι 1.000.000 παλιές καλές δραχμούλες. Στην τιμή του civic παίζει ο tsi με τα 140. Πιστεύω χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, ότι κάναμε μία πάρα πολύ καλή επιλογή.
Εγώ είχα κολήσει όταν πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο, όταν για πρώτη φορά είδα φοτό του civic. Εκεί όμως που με κέρδισε, ήταν όταν το έκανα τεστ. Ήμουν τυχαιρός γιατί είχαν το 1800! Το έκανα μάλιστα ΔΥΟ φορές τεστ! Μία, την πρώτη φορά που πήγα να το δω από κοντά, και μία ακόμα όταν πήγα να το παραγγήλω, μου το πρότεινε από μόνος του ο πωλητής (καλό παιδί) και φυσικά δεν ήθελα να τον προσβάλω ! Μου έκανε τρομερή εντύπωση το κράτημα του, η αποτελεσματικότητα του VSA σε κάθε υπερβολή, και τα καταπληκτικά του φρένα (όλα τα υπόλοιπα περί εσωτερικού, χώρων κτλ είναι χιλιοειπωμένα). Ομολογώ ότι έχω αρχίσει να ανυπομονώ, και έχω ακόμα δύο μήνες να περιμένω
-
καλη λευτερια και σε σενα!
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
καλη λευτερια και σε σενα!Οι ασκήσεις υπομονής και αυτοσυγκράτησης είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας honda!!! Για όσους ξέρουν να περιμένουν!
-
εγω εχω βρει την λυση...λεω οτι θα παρω αυτοκινητο του...χρονου και ειμαι μεσα!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
εγω εχω βρει την λυση...λεω οτι θα παρω αυτοκινητο του...χρονου και ειμαι μεσα!Καλύτερα να το πάρεις Ιανουάριο αν είναι να σου το δώσουν Δεκέμβριο. Στην άδεια θα γράφει 2007 και αν το πουλήσεις π.χ. το 2012 θα είναι 5 όχι 6 χρονών. Επίσης θα γλυτώσεις και τα τέλη κυκλοφορίας του 2006. Από την άλλη δε θα κάνεις γιορτές μαζί του.
-
αυτο το εχω ηδη κανονισει αν το αυτοκινητο ερθει δεκεμβριο φυσικα η αδεια θα εκδοθει γεναρη... Απο την αλλη με τις απογραφες που κανουνε τις 2 πρωτες εβδομαδες του Ιανουαριου με βλεπω να παραλαμβανω μετα τις 15/1
-
'Επίσης θα γλυτώσεις και τα τέλη κυκλοφορίας του 2006'
-Eίναι υποχρεωτικο δλδ αν αγορασεις αυτοκινητο αρχες Δεκ. να αγορασεις και τα τελη?Αν δλδ δεν το κινησεις καθολου μεχρι το 2007 (το εχεις στην αυλή σου και το πλενεις καθημερινα) , εισαι υποχρεωμενος να τα σταξεις ?Ακομα και οταν πας να αγορασεις τα τελη κυκλοφοριας του 2007 αν δεν εχεις παρει του 2006 θα πληρωσεις και για εκεινα?
Γιατι δλδ να πληρωσω φορο για δρομο που δεν θα χρησιμοποιησω?Τα αυτοκινητα στις μαντρες απο την αλλη δλδ εχουν πληρωμενα τελη κυκλοφοριας? -
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
'Επίσης θα γλυτώσεις και τα τέλη κυκλοφορίας του 2006'
-Eίναι υποχρεωτικο δλδ αν αγορασεις αυτοκινητο αρχες Δεκ. να αγορασεις και τα τελη?Αν δλδ δεν το κινησεις καθολου μεχρι το 2007 (το εχεις στην αυλή σου και το πλενεις καθημερινα) , εισαι υποχρεωμενος να τα σταξεις ?Ακομα και οταν πας να αγορασεις τα τελη κυκλοφοριας του 2007 αν δεν εχεις παρει του 2006 θα πληρωσεις και για εκεινα?
Γιατι δλδ να πληρωσω φορο για δρομο που δεν θα χρησιμοποιησω?Τα αυτοκινητα στις μαντρες απο την αλλη δλδ εχουν πληρωμενα τελη κυκλοφοριας?Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο έχει πινακίδες, πρέπει να έχει και τέλη κυκλοφορίας, γι' αυτό και όταν αγοράζεις αυτοκίνητο στα έξοδα φακέλου συμπεριλαμβάνονται και τα τέλη. Επομένως αν το παραλάβεις Δεκέμβρη αναγκαστικά τα πληρώνεις, δεν σε ρωτάνε. Αν δεν θες να τα πληρώσεις, όπως εγώ, περιμένεις λίγο...
Στις μάντρες τα αυτοκίνητα δεν έχουν πινακίδες, άρα δεν είναι ταξινομημένα, άρα δεν πληρώνουν τέλη.
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Μου έκανε τρομερή εντύπωση το κράτημα του, η αποτελεσματικότητα του VSA σε κάθε υπερβολή, και τα καταπληκτικά του φρένα.Κατηφορία... χιλ ούτε που θυμάμαι. Στροφή 90ο. Ούτε κατάλαβα πως το αυτοκίνητο μαζεύτηκε. Η γυναίκα μου λέει ότι πόνεσε ο εγκέφαλός της επειδή κτυπούσε στα τοιχώματα του κρανίου και ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο. Απίθανο!!!
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Μου έκανε τρομερή εντύπωση το κράτημα του, η αποτελεσματικότητα του VSA σε κάθε υπερβολή, και τα καταπληκτικά του φρένα.
Κατηφορία... χιλ ούτε που θυμάμαι. Στροφή 90ο. Ούτε κατάλαβα πως το αυτοκίνητο μαζεύτηκε. Η γυναίκα μου λέει ότι πόνεσε ο εγκέφαλός της επειδή κτυπούσε στα τοιχώματα του κρανίου και ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο. Απίθανο!!!
και το βράδυ πονοκέφαλος.... κλασικά
-
εισαι θυμα φιλε coyote του πονοκεφαλου....
γιαυτο αγορασες ...τηλεοραση -
εισαι θυμα φιλε coyote του πονοκεφαλου....
γιαυτο αγορασες ...τηλεορασηπηρα και στο αμάξι....
και τωρα θα παρω και dvx player για το σπιτι
-
σε βρισκω τρεντυ και σπορ...
-
προς οσους αναμενουν τα αυτοκινητα τους Οκτωβριο-Νοεμβριο να γνωριζετε οτι εχει εδω και λιγες μερες ερθει παρτιδα 220 αυτοκινητων οποτε ενδεχομενα να ειδοποιηθειτε...ρωτηστε τον τοπικο σας αντιπροσωπο για λεπτομερειες
-
προς οσους αναμενουν τα αυτοκινητα τους Οκτωβριο-Νοεμβριο να γνωριζετε οτι εχει εδω και λιγες μερες ερθει παρτιδα 220 αυτοκινητων οποτε ενδεχομενα να ειδοποιηθειτε...ρωτηστε τον τοπικο σας αντιπροσωπο για λεπτομερειεςας πάρουμε πρώτα αυτόν στην Πάτρα που είναι αστέρι
Ηonda Civic 2005