-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Με την προϋπόθεση ότι έχεις ~1000e στην άκρη, μπορείς να το κλείσεις, και σε περίπτωση που τελικά αποφασίσεις κάτι άλλο ακυρώνεις την παραγγελία και παίρνεις τα 1000e πίσω. Να μετράει ο χρόνος μέχρι να αποφασίσεις.
Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται και πόσο άμεση ανάγκη έχεις ένα νέο αυτοκίνητο...αυτο ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας διοτι αν εχεις ηδη αλλο αυτοκινητο προς πωληση αυτο φορτωνεται με τελη κυκλοφοριας και απαξιωση +1 χρονο ακομα οποτε χανεις ακομα περισσοτερο...εγω θα το δωσω στον αδερφο μου και τα απεφυγα αυτα αλλα αν το πουλουσα αλλου θα ειχα προβλημα...Αναφορικα με την εγγυηση του σαρακακη δεν θα σχολιασω διοτι εμεις δεν ειχαμε ποτε προβλημα με το crv που εχουμε...να ευχεστε μαζι με μενα να μην χρειαστει να μαθω παντως... Σας εγγυαμαι οτι θα τους ξεμπροστιασω εδω σε ολους σας γιατι σε αυτο το επιπεδο ετσι μονο καταλαβαινουν
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
'και παίρνεις τα 1000e πίσω'
-Eξακριβωμενο??????????Σε όσες αντιπροσωπείες ξέρω, και από ίδια εμπειρία και από γνωστούς μου, αυτό ισχύει και δεν έχς ακούσει κάποιον να είχε πρόβλημα να πάρει την προκαταβολή πίσω αν το ακύρωνε. Παρ' όλ' αυτά εμπειρικά το λέω. Δεν ξέρω τι ισχύει νομικά.
Σ' όλα τα υπόλοιπα (spyros.s) φυσικά είναι έτσι. Μόνο αν δεν σε πιέζει κάτι μπορείς να περιμένεις.
Τελικά νομίζω είναι πόσο πολύ το θες. Αν ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο 'είναι αυτό που θες', τότε περιμένεις. Αν για εμένα κάποιο ήταν μακράν πρώτο στη λίστα τότε δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ με κάποιο άλλο για 5-7-10 χρόνια επειδή δεν μπορούσα να περιμένω λίγους μήνες. (Περιπτώσεις ανάγκης εννοείται εξαιρούνται, μην τα λέμε κάθε φορά).
Τώρα βέβαια και 8 μήνες δεν είναι λίγο...Πάντως αν κάποιος αμφιταλατεύεται και μεταξύ ενός με 8 μήνες αναμονή και ενός άλλου με 2-3, τότε η απάντηση είναι προφανής.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
'και παίρνεις τα 1000e πίσω'
-Eξακριβωμενο??????????Σε όσες αντιπροσωπείες ξέρω, και από ίδια εμπειρία και από γνωστούς μου, αυτό ισχύει και δεν έχς ακούσει κάποιον να είχε πρόβλημα να πάρει την προκαταβολή πίσω αν το ακύρωνε. Παρ' όλ' αυτά εμπειρικά το λέω. Δεν ξέρω τι ισχύει νομικά.
Σ' όλα τα υπόλοιπα (spyros.s) φυσικά είναι έτσι. Μόνο αν δεν σε πιέζει κάτι μπορείς να περιμένεις.
Τελικά νομίζω είναι πόσο πολύ το θες. Αν ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο 'είναι αυτό που θες', τότε περιμένεις. Αν για εμένα κάποιο ήταν μακράν πρώτο στη λίστα τότε δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ με κάποιο άλλο για 5-7-10 χρόνια επειδή δεν μπορούσα να περιμένω λίγους μήνες. (Περιπτώσεις ανάγκης εννοείται εξαιρούνται, μην τα λέμε κάθε φορά).
Τώρα βέβαια και 8 μήνες δεν είναι λίγο...Πάντως αν κάποιος αμφιταλατεύεται και μεταξύ ενός με 8 μήνες αναμονή και ενός άλλου με 2-3, τότε η απάντηση είναι προφανής.
και εγω αυτό πιστεύω, έτσι κι αλλιώς σε κάποιον θα το δώσουν άμεσα...!!!!
Μόνο μη παραγγείλεις κάτι παλαβό.... (πχ ροζ!!!! ας πουμε)
-
μηπως με κανα 1000ρικο στο καταλληλο προσωπο το 8 γινεται 2-3?
με το 206cc γινοταν παντως...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μηπως με κανα 1000ρικο στο καταλληλο προσωπο το 8 γινεται 2-3?με το 206cc γινοταν παντως...
ναι για να τσιμπήσεις ακύρωση... από άλλον...
-
ισως, αλλα ισως μπορεις και να 'πηδηξεις' αρκετους...
-
έλα ρε Ελλαδάρα!
όχι μόνο θα δίνουμε πλέον το dealer markup αλλά και χωρίς καμία απολύτως εγγύηση
καλά να πάθουμε! ερασιτέχνες και κοντόφθαλμοι πάρτε τα ηνία -
χωρις να διαφωνω οτι ενδεχομενα με μιζα να 'πηδηξεις' καποιους...(μεταφορικα φυσικα... )που προπορευονται θα σας πω τα σημερινα δρωμενα...με εφερε ο δρομος εξω απο την αντιπροσωπεια της χοντα. Λεω ας παω να πω μια καλησπερα να δω και αν εχουν φερει κανα καινουριο σιβικ να φτιαχτω...ο πωλητης μου ειπε οτι ξεκινησε υπερεντατικα να λειτουργει το εργοστασιο και οτι μαλλον θα το εχω γεναρη( ). Εκεινη την ωρα ηρθε για να παραλαβει καποιος το νεο του σιβικ και το ειδα απο κοντα με μπεζ εσωτερικο (και μαυρο σαν το μελλοντικο δικο μου...). Ειλικρινα ο συνδυασμος που ειχα φανταστει απλα και ειχα δει μονο σε φωτογραφιες ως τοτε ειναι πολυ καλος...τον προτεινω ανεπιφυλακτα σε οποιον παραγγειλει τωρα...ενστασεις για βρωμια κλπ ειναι δεκτες ομως παιδια ηταν πανεμορφο απο μεσα...το μαυρο βεβαια απεξω ειχε λερωθει αμεσως αλλα αυτο ισχυει γενικως για το μαυρο...Ειλικρινα ξεχασα οτι περιμενω ηδη 2 σχεδον μηνες...Αν τελικα κατι σου αρεσει πολυ...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εσύ μετά απο το civic ποιο θα έπαιρνες?αν είχα απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα ήμουν πολύ ευτυχής
το cooper s ανεβάζει πολύ το μπατζετ
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Με την προϋπόθεση ότι έχεις ~1000e στην άκρη, μπορείς να το κλείσεις, και σε περίπτωση που τελικά αποφασίσεις κάτι άλλο ακυρώνεις την παραγγελία και παίρνεις τα 1000e πίσω. Να μετράει ο χρόνος μέχρι να αποφασίσεις.
Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται και πόσο άμεση ανάγκη έχεις ένα νέο αυτοκίνητο...μου το πρότειναν αυτό. Λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού έχει τόση ζήτηση. Στην ακύρωση εύκολα θα βρει καποιον να το δώσει ακόμα και να μην είναι το χρώμα που έχει ζητήσει.
Βασικά συμφέρει τον αντιπρόσωπο αφού ξεκινάει μια παραγγελία και έχει ενα ''ετοιμοπαράδοτο'' ακόμα.. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μηπως με κανα 1000ρικο στο καταλληλο προσωπο το 8 γινεται 2-3?με το 206cc γινοταν παντως...
24κ ++ ευρά νομίζω πως πλέον ειναι πολλά
-
Ο χρήστης polinikis7 έγραψε:
αναλογα ποσο πολυ και ποσο συντομα το θες...
εγω πιο 'λογικο' θεωρω να δωσω 1000ε και να το παρω σιγουρα (?) σε 2 μηνες, παρα να το παρω σε 8! Και αν δεν ερθει σε 8 και ερθει σε 9, σε 10? Τι θα κανεις τοτε?
ναι ξερω αυξησαν την παραγωγη. Θα δειξει.
edit
υπαρχει και το αλλο βεβαια, αν στον ..6ο μηνα αναμονης η Χοντα αποφασισει να ανεβασει 1κ την τιμη του?
γενικα ειναι μλκια τοσο μεγαλη αναμονη για ενα απλο αυτοκινητο μαζικης παραγωγης. Ακομη και η F430 που ειναι ειδικο αυτοκινητο στην Αγγλια εχει 2 χρονια ανομονης...
δε ξερω, αν ημουν στη θεση σου και μου αρεσε πολυ, θα το εκλεινα, θα περιμενα και αν μεχρι τοτε δεν μου γυαλιζε καποιο αλλο μοντελο εχει καλως, διαφορετικα, τη προκαταβολη πισω και σε αλλο μαγαζι...
-
εσύ μετά απο το civic ποιο θα έπαιρνες?
αν είχα απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα ήμουν πολύ ευτυχής
καλό το cooper s απο επιδόσεις αλλά αλλάζει και είναι πολύ παιχνίδι για τα γούστα μου + ακριβό όπως είπες
C4 2.0? αφού σε ενδιαφέρει 3θ ίσως αξίζει να την δεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω πιο 'λογικο' θεωρω να δωσω 1000ε και να το παρω σιγουρα (?) σε 2 μηνες, παρα να το παρω σε 8! Και αν δεν ερθει σε 8 και ερθει σε 9, σε 10? Τι θα κανεις τοτε?
1000 για 6μ ήνες διαφορά πιθανόν να μην είναι πολλά στην πάντα υποθετική μας συζήτηση περί μίζας. Λέω όμως εγώ ότι συνολικά τα 24+ ειναι πολλά για το civiv. Προσωπική αποψη
Ανάγκη για νά έχω καινουριο αμάξι αύριο δεν υφίσταται καθώς έχω αυτοκίνητο. Απλά θεωρώ ότι αν κλείσεις κάτι ειναι πάρα πολλοί 8 μήνες για να περιμένεις πετώντας τάπες στα βαρέλια σαν το Jack Daniels.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εσύ μετά απο το civic ποιο θα έπαιρνες?
αν είχα απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα ήμουν πολύ ευτυχής
καλό το cooper s απο επιδόσεις αλλά αλλάζει και είναι πολύ παιχνίδι για τα γούστα μου + ακριβό όπως είπες
C4 2.0? αφού σε ενδιαφέρει 3θ ίσως αξίζει να την δεις.
ξεπερνώντας τα 200 ευρώ διαφορά στα τέλη...
φοβάμαι πολύ την απαξίωση του, ιδιαίτερα σε 2.0
-
1000 για 6μ ήνες διαφορά πιθανόν να μην είναι πολλά στην πάντα υποθετική μας συζήτηση περί μίζας. Λέω όμως εγώ ότι συνολικά τα 24+ ειναι πολλά για το civiv. Προσωπική αποψη
Ανάγκη για νά έχω καινουριο αμάξι αύριο δεν υφίσταται καθώς έχω αυτοκίνητο. Απλά θεωρώ ότι αν κλείσεις κάτι ειναι πάρα πολλοί 8 μήνες για να περιμένεις πετώντας τάπες στα βαρέλια σαν το Jack Daniels.
καμια αντιρρηση!
δες και το edit που εκανα πιο πανω
-
δεν νομιζω να φτασει 8 μηνες τωρα που βελτιστοποιηθηκε η παραλαβη αλλα και παλι 5-6 μηνες ειναι πολλοι...φυσικα και συμφωνω με το γεγονος οτι η αναμονη σπαει νευρα ... ομως πραγματικα αν κατι σου αρεσει τα ξεχνας ολα...παντως αν πραγματι αποφασισες κανε την παραγγελια σου και αν δεν θες αποσυρε την...(περιεργως παντως χθες ο τοπικος αντιπροσωπος ειχε καμια 15ρια παραγγελειες για 5θυρο και 4θυρο σιβικ μπροστα του και μου τις εδειξε...υπαρχει και στην ελλαδα λοιπον μεγαλη ζητηση...) Φανταστειτε να γινει κανα κουλο(που εγω δεν το πιστευω ομως...) και να γινει car of the year 2007...θα βρωμισει ο τοπος μετα απο δαυτα κατι που εγω τουλαχιστον δεν θελω φανταζεστε coty 2007 με παραδοση το 2008;
-
Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να απαντήσω άμεσα στους 'επικριτές' μου.
Απαντάω λοιπόν στον φίλο coyote.- Στο Forum γράφτηκα για να διαβάσω κάποιες γνώμες για μερικά μοντέλα που με ενδιαφέρουν ( δεν είναι μόνο το CIVIC φυσικά) και νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις μερικά πράγματα ειδικά περί αξιοπιστίας ενός αυτοκινήτου είναι να απευθυνθείς σε αυτούς που έχουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Άρα μέχρι εδώ τίποτα κακό.
- Αφορμή για να γράψω, ήταν το πολύ πρόσφατο test drive του civic. Την ίδια μέρα που έγραψα είχα κάνει και το test drive, και δεν γράφτηκα στο forum για να πω την κακή μου γνώμη όπως έγραψες φίλε μου. Στο forum γράφτηκα αρκετές μέρες πριν.
- Θεώρησες την γνώμη μου κακή αλλά στην ουσία δεν έγραψα και κάτι διαφορετικό από αυτό που γράφουν και οι δημοσιογράφοι των έντυπων μέσων που δοκίμασαν το civic σχετικά με την συμπεριφορά του αυτοκίνητου στον δρόμο. και στο κάτω κάτω είναι ελεύθερο το forum να γράψει ο καθενας την γνώμη του.
Φίλε spyros.s έπεσες μέσα κατά το ήμισυ. Citroen έχω τώρα. Συγκεκριμένα: Έμαθα να οδηγάω σε ένα Datsun πισωκίνητο μοντέλο ’72, έβγαλα την εφηβεία μου (και τα απωθημένα μου….)με ένα Fiat UNO turbo μοντέλο 85 (ευτυχώς χωρίς γρατσουνιά) και έχω οργώσει την Ελλάδα με το ταπεινό Citroenaki μου ΖΧ μοντέλο 95 Dakar.
Συμπερασματικά : Τελικά θα το παραγγείλω το civic !!!!! φίλε coyote και ας ξέρω ότι υστερεί στον τομέα των αναρτήσεων (ίσως μελλοντικά «πειράξω» μερικά μέρη) και θα το πάρω για τους εξής λόγους
- Μου καλύπτει τις οικογενειακές ανάγκες.
- Είναι αξιοθαύμαστα αξιόπιστη η Honda
- Έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις
- Έχει εξοπλισμό υπέρ πλήρης (όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα )
- Μου αρέσει ( βασικό υποκειμενικό κριτήριο για να πάρεις αμάξι, γιατί άμα δεν σου αρέσει το όχημα…. και το καλύτερο του κόσμου να είναι, δεν θα θέλεις να το οδηγήσεις)
- Δεν με ενοχλεί ο χρόνος αναμονής γιατί έτσι και αλλιώς θα αγόραζα τουτού μετά από 6 μήνες. Οπότε το παραγγέλνω τώρα και μου έρχεται κουτί.
Συγνώμμη για το μακροσκελη μήνυμα μου. Σίγουρα θα κούρασα κάποιους. [/b]
-
αν μας είχες απαντήσει ότι εχεις citroen δε θα σου έλεγα τίποτα άλλο
Πάρόλα αυτά δε θεωρώ ότι τα περιοδικά λένε το παρακάτω... ειδικά για την στηβαρότητα
'Η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα αρνητικά από την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στον δρόμο. Δεν είναι κρίμα να διαθέτεις κοντά στα 25 χιλ
-
Hρεμήστεεεεεε!!!
Μια γνωμη εξεφερε το παιδι που δεν απεχει πιστευω πολυ απ την πραγματικοτητα(και στα αρνητικα και στα θετικα που αναφερει πιο επανω).
Τωρα οσο αφορα την ανεση.Εξαρταται πως το εννοει κανεις.
Ανεση δλδ να μην ακουγεται ο κινητηρας?Να μην κοπαναει στις λακουβες?
Να εχει απλετους χωρους?Να εχει ευκολα προσβασιμους χωρους?
Και παλι ολα αυτα ειναι με το τι συγκρινεις το αμαξι.Αμα το συγκρινεις με την C class φυσικα και ειναι απαραδεκτο στην ανεση.Αμα το συγκρινεις με την 320 ειναι λιγοτερο απαραδεκτο.Αμα το συγκρινεις με το Almera ειναι κλασεις ανωτερο το Civic.
Για την στιβαροτητα παρ'ολα αυτα ουτε λογος.Και τα κιλα του το μαρτυρουν και η ακαμψια του που ειναι οση του EP3 typeR.
Και στην τελικη ειπαμε.Τα περιοδικα γραφουν οτι τους πληρωνουν να γραψουν.Αμα η Honda δεν τα εσταξε στους 4Τ φυσικα και θα ειναι 'φτωχη' η δοκιμη του και το πορισμα.
Και τελος οσον αφορα την συγκριση με τα Γερμανικα(VW δλδ που ειναι της ιδιας κατηγοριας) δεν νομιζω η ανεση τους να οφειλεται τοσο στην μελετημενη τους κατασκευη οσο στα παρελκομενα(σκληροτητα ελατηριων-αμορτισερ,προφιλ ελαστικων).
Bye bye
Ηonda Civic 2005