-
Εμένα πάντως το αποτέλεσμα του euroncap, δεν θα με αποτρέψει από το να το αγοράσω, μιάς και κατά την προσωπική μου άποψη ένα αυτοκίνητο με 4 αστέρια δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις και σκοτώστρα. Άλλωστε εκτός από την παθητική, υπάρχει και η ενεργητική ασφάλεια στην οποία το civic είναι κορυφαίο, την οποία μάλιστα την θεωρώ και πιο σημαντική.
-
Ας συμπερανουμε... το αυτοκινητο ειχε κορυφαια επιδοση σε θεμα ασφαλειας παιδιων και πλευρικης συγκρουσης...
Στη μετωπικη πηρε 4 αστερια(68%) με αριστα το 5. (αυτο ειναι περιπου 4,5 αστερια...) Ενδεικτικα αναφερω οτι το γκολφ πηρε 81%...με αλλα λογια ΟΡΙΑΚΑ 5 αστερια. Ετσι για να μην θεωρειτε χαωδεις τις διαφορες...Αυτο δεν μειωνει φυσικα την κορυφαια παρουσια του γκολφ σε επιπεδο παθητικης ασφαλειας απλα δειχνει την αποσταση του 4 με το 5 στο euroncap.
Σε θεμα προστασιας πεζων ειχαμε καλυτερη επιδοση στο σιβικ οπως και στο θεμα προστασιας των παιδιων στο οχημα.
Καταλαβαινετε ολοι οτι προκειται για ενα αδιαμφισβητητα ασφαλες αυτοκινητο οχι ομως καλυτερο απο τα πρωτα της κατηγοριας στον τομεα.
Τωρα βεβαια θα μας πει καποιος ιδιοκτητης golf-megane-astra οτι το αυτοκινητο του ειναι πιο ασφαλες σε μετωπικη...καλλιστα και εγω θα υποστηριξω οτι το δικο μου θα ειναι αναλογα ασφαλες σε πλαγια συγκρουση αλλα και πιο ασφαλες για τους μικρους επιβατες... Μαλιστα το αυτοκινητο οριακα δεν πηρε 5 αστερια σε επιπεδο ασφαλειας παιδιων. Οποτε το πλεονεκτημα του ειναι σχετικο... και μακαρι να μην χρειαστει να το ανακαλυψουμε και μονοι μας...
Τωρα να τα χωσουμε στην χοντα οπως της αξιζει...
Εμενα προσωπικα δεν με επηρρεαζει στην αγορα μου τα 4 ή 5 αστερια αλλα με ενοχλει η εμμονη της Honda και μαλιστα απο τα στοματα υψηλοβαθμων στελεχων της στις διαφορες εκθεσεις οτι το αυτοκινητο θα επαιρνε ευκολα 5 αστερια. Αν πραγματι εφτανε το 75% θα καταλαβαινα την αποκλιση απο την κορυφαια επιδοση ομως εφτασε 68% και εγω τον euroncap το εμπιστευομαι...τουλαχιστον πηρε αριστα στην ειδοποιηση για ζωνη ασφαλειας οδηγου-επιβατων...
Ισως αυτο να συντελεσει στην απωλεια του τιτλου coty 2007...
Οποτε Χοντα ας προσεχες...(θεωρω ηλιθια και αστοχη την αναφορα στα 4 αστερια του λεον ή του α3...εκεινοι δεν υποστηριξαν οτι θα παρουν 5 αστερια ενω εμεις το καναμε)
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Εμενα προσωπικα δεν με επηρρεαζει στην αγορα μου τα 4 ή 5 αστερια αλλα με ενοχλει η εμμονη της Honda και μαλιστα απο τα στοματα υψηλοβαθμων στελεχων της στις διαφορες εκθεσεις οτι το αυτοκινητο θα επαιρνε ευκολα 5 αστερια. Αν πραγματι εφτανε το 75% θα καταλαβαινα την αποκλιση απο την κορυφαια επιδοση ομως εφτασε 68% και εγω τον euroncap το εμπιστευομαι...τουλαχιστον πηρε αριστα στην ειδοποιηση για ζωνη ασφαλειας οδηγου-επιβατων...
Οποτε Χοντα ας προσεχες...Το αμάξι αξίζει 5 αστέρια και σύντομα θα τα πάρει. Η Χόντα πρέπει να μετατρέψει το σύστημα που κλειδώνει το ύψος στο τιμόνι, τη κλειδαριά του τιμονιού και να αλλάξει το πεντάλ του γκαζιού - μικροπράγματα, όμως κόστισαν το 5άρι.
-
Συγνωμη... απλα μια μικρη παρεμβαση.
To Civic ως γνωστον πηρε 4 αστερια. Υποδηλωνει ενα σαφως ασφαλες αμαξι με επαρκη προστασια για τους επιβατες. Βεβαια, για καινουργια γενια... η αληθεια ειναι πως θα μπορουσε να εχει και καλυτερα αποτελεσματα (το frontal πχ θα μπορουσε σαφως να ειναι καλυτερο) αλλα τελος παντων δεν τα καταφερε.
Εγω θα ηθελα να σταθω, σε αρκετα post εδω μεσα... αφοτου επηλθε η κρυαδα απο την μη επιτευξη των 5 αστεριων (λες και τα 4 ειναι ασχημα). Ξαφνικα υπαρχει μια ταση σε αρκετα post να απαξιωσουν ειτε την τεχνικη μετρησης του Ncap, ειτε γενικοτερα μειωσης της αξιας των crash test προφασιζομενοι την αξια της ενεργητικης ασφαλειας (οχι πως δεν ειναι σημαντικη)
Μηπως μερικοι θα επρεπε να δειτε τα πραγματα λιγο ποιο cool και λιγοτερα πατριωτικα/εγωιστικα?
Αντε... καληνυχτα παιδες
-
Τα δυο κορυφαία μικρομεσαία... Προσέξτε πόσο χαμηλότερες ειναι οι φορτίσεις στα dummies στα πόδια
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=203
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=204
Γενικά είναι κακό αποτέλεσμα για σύγχρονο αμάξι. Δεν μιλάμε για ένα 4αρι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες για να γίνει 5αρι αλλά για κανονικό 4αρι και μάλιστα πανομοιότυπα με το απελθόν μοντέλο αποτελέσματα. Δεν βλέπω αλλαγές...αν ήταν να τις κάνει θα είχε ζητήσει retest πριν βγεί το αποτέλεσμα. Ίσως αργότερα. Η μετακίνηση του πεντάλ γκαζιού πραγματικά εντυπωσιακή. -
Δικαίωση του Omikrone3!
ευχαριστω-ευχαριστω...
Και τωρα ενα χειροκροτημα για τον **coyote **που παρατησε τα ψαλιδια του type r για τον ημιακαμπτο του νεου(λεμε τωρα type r)
Για τον winmik που δεν ντρεπεται,και υποστηριζει δημοσια τον ημιακαμπτο
Για τον **nickval ** που δεν περιμενει(το euroncap) και αγοραζει πρωτος(καλα απο τους πρωτους) το νεο Civic
Τελος ενα χειροκροτημα σε ολους εσας που παραγγειλατε το civic,για να σας ερθει στην επομενη Ολυμπιαδα
Γιατι η ******* εχει τη γευση που της δινεις!!!
-
http://www.euroncap.com/images/results/small_family_cars/car_270_2006/Honda Civic datasheet.pdf
Το παρον Pdf θα εκτυπωθει σε υλικη μορφη(χαρτι-μελανι u know) και θα αερομοιραστει αυριο υπο τη μορφη φειγ-βολαν μαζι με αφισα του Ψωμιαδη
Οκ σοβαρα τωρα τι να εφταιξε?
Φταιει η Honda που με ττην καλη της καρδια αντι να δωσει ενα armor-plated civic εδωσε ενα απο τα κανονικα της γραμμης παραγωγης...
Παντως για να μη με λετε εγκαθετο(αν και δεν ξερω τι σημαινει) οριστε και τα δικα μας τα χαμπερια
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα δυο κορυφαία μικρομεσαία... Προσέξτε πόσο χαμηλότερες ειναι οι φορτίσεις στα dummies στα πόδια
Γενικά είναι κακό αποτέλεσμα για σύγχρονο αμάξι. Δεν μιλάμε για ένα 4αρι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες για να γίνει 5αρι αλλά για κανονικό 4αρι και μάλιστα πανομοιότυπα με το απελθόν μοντέλο αποτελέσματα. Δεν βλέπω αλλαγές...αν ήταν να τις κάνει θα είχε ζητήσει retest πριν βγεί το αποτέλεσμα. Ίσως αργότερα. Η μετακίνηση του πεντάλ γκαζιού πραγματικά εντυπωσιακή.Αν στο Civic ο οδηγός ήταν κοντός (τα γόνατά του ήταν πιο χαμηλά), το αμάξι θα έπαιρνε 5.
Στο Focus (και στο C4) οι μηχανικοί έκαναν πολύ πιο προσεκτική δουλειά, οι λεπτομέρειες μετράνε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οποτε Χοντα ας προσεχες...Το αμάξι αξίζει 5 αστέρια και σύντομα θα τα πάρει. Η Χόντα πρέπει να μετατρέψει το σύστημα που κλειδώνει το ύψος στο τιμόνι, τη κλειδαριά του τιμονιού και να αλλάξει το πεντάλ του γκαζιού - μικροπράγματα, όμως κόστισαν το 5άρι.
Είναι τετράγωνη η λογική τους. Δε ξέρω τι θα κάνουν και αν πραγματικά θεωρούν ότι ειναι σωστό αυτό που λέει το Ncap ή όχι
Αυτό που θεωρώ ότι είναι μία προχειρότητα της honda είναι
- Τι αμάξι έδωσε
- Τι στο διάολο περίμενε για να το κάνει? μετά από 1 χρόνο.
-
προς omikrone 3: θα κρατησω απο οσα εγραψες τα ακολουθα...
-
Γιατι 3 'ιδια' αυτοκινητα ειχαν διαφορετικη συμπεριφορα στο κρας τεστ(leon,a3,golf); Μηπως γιατι οι λεπτομερειες τελικα κανουν την διαφορα; Αν ναι σκεψου τι γραφεις
-
Απο ποτε εγινε μαλακια η αγορα ενος αυτοκινητου επειδη εφερε 4 αντι για 5 αστερια στο euroncap; Μιλησαν για ανασφαλες αυτοκινητο; Εκρυψε καποιος πωλητης το γεγονος οτι υπαρχει μεγαλη αναμονη;
Ελπιζω να καταλαβες οτι οι μικρολεπτομερειες θα βελτιωθουν ωστε να παρει και το 5αρι το Χοντα... Τελικα η γευση της μ$%#@ς ειναι και στο δικο σου στομα...(βεβαια ως παρουσια εισαι ευπροσδεκτη γιατι προκαλεις ενιοτε τον χαβαλε αλλα στην περιπτωση αυτη η προσβολη των ιδιοτητων του civic ειναι αστοχη...) Ελπιζω παντως τετοια γεγονοτα να σου φτιαχνουν την ημερα και να θριαμβολογεις αναλογα...
Τωρα κατι αλλο...18mm ηταν η τρομακτικη αποσταση του πενταλ του γκαζιου περα απο το οριο...1,8 ποντοι...εχετε δικιο μπορουσε καλλιστα να με...λερωσει αυτη η αποκλιση ειδικοτερα αν φοραγα κοστουμι...
Να σοβαρευτουμε...δεν μιλαμε για ενα μη ασφαλες αυτοκινητο...καθε αλλο...απλα ΟΦΕΙΛΑΝ και τους τα εχωσα και τα χωνω και θα τους τα χωνω να μην κανουν δηλωσεις πριν δουν τα αποτελεσματα...Εκει ειναι το θεμα της καζουρας και την δεχομαστε με ντροπη...Καλα εκανε το euroncap και εβγαλε τα αποτελεσματα και εγω ΦΥΣΙΚΑ δεν τα αμφισβητω...Επρεπε να παρει την κορυφαιο διακριση το σιβικ οπως ολα τα αυτοκινητα που ανταγωνιζεται και ΑΠΕΤΥΧΕ...ετσι απλα...οποιοδηποτε αλλο αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο ειδικα στον ψυχολογικο τομεα των ιδιοκτητων και των μελλοντικων αγοραστων...Προς γνωση και συμμορφωση λοιπον Χοντα...τωρα που δεν πεταξε το πουλακι ακομα...να προχωρησουν αμεσα στις διορθωσεις.(Ειδατε οτι τουλαχιστον εγω τα χωνω οταν κατι δεν παει καλα και θα τα χωσω και ως ιδιοκτητης χειροτερα... Οι ...απο Γερμανια κυριως πλευρα θα βγουν ποτε να πουν οτι το δικο τους εβγαλε την α ή την β ζημια ή οτι εχει το ταδε ελαττωμα ή θα το παιζουν premium, ανωτεροι... και αδιαφοροι; Αυτη ακριβως ειναι η διαφορα παιδια...ελπιζω να τηρησετε το ...fair play οι γνωστοι )
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γενικά είναι κακό αποτέλεσμα για σύγχρονο αμάξι. Δεν μιλάμε για ένα 4αρι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες για να γίνει 5αρι αλλά για κανονικό 4αρι και μάλιστα πανομοιότυπα με το απελθόν μοντέλο αποτελέσματα. Δεν βλέπω αλλαγές...αν ήταν να τις κάνει θα είχε ζητήσει retest πριν βγεί το αποτέλεσμα. Ίσως αργότερα. Η μετακίνηση του πεντάλ γκαζιού πραγματικά εντυπωσιακή.Αν στο Civic ο οδηγός ήταν κοντός (τα γόνατά του ήταν πιο χαμηλά), το αμάξι θα έπαιρνε 5.
Στο Focus (και στο C4) οι μηχανικοί έκαναν πολύ πιο προσεκτική δουλειά, οι λεπτομέρειες μετράνε.
Να μην δικαιολογουμε τα αυτονοητα...παραυτα φταινε...τι επιχειρημα ειναι αυτο; Ο μεσος ευρωπαιος ειναι 1.80 πλεον και παραπανω... δεν τα οδηγαει ο...Αποστολακης(που τον θυμηθηκα τωρα....) Ετσι και νικησει στο coty 2007 χωρις αλλαγες το civic εγω θα γελαω για τα κριτηρια τους... Τουλαχιστον να βγουν και να πουν οτι δουλευουν πανω σε αλλαγες...Σε ανθρωπους σαν και μενα η σιωπη σημαινει ενοχη...
-
Εγω δεν μπορω να το καταλαβω. Τί μπορει να παθει ο οδηγος ενος Civic ή οποιουδηποτε αλλου αυτοκινητου, αν σε μια συγκρουση το πενταλ του γκαζιου και μονο, μετακινηθει 10mm, 18mm ή δεν ξερω κι εγω ποσα mm;
-
να του φάει τον αστράγαλο?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εγω δεν μπορω να το καταλαβω. Τί μπορει να παθει ο οδηγος ενος Civic ή οποιουδηποτε αλλου αυτοκινητου, αν σε μια συγκρουση το πενταλ του γκαζιου και μονο, μετακινηθει 10mm, 18mm ή δεν ξερω κι εγω ποσα mm;σε τετοια θεματα και ενα χιλιοστο ισως να εχει νοημα...δεν ειμαι γιατρος και κοροιδευω ομως ελαχιστα εκατοστα δεν σωζουν καποιον σε περιπτωση -μακρια απο εμας- συγκρουσης; Ας μην υποτιμουμε τα κριτηρια του euroncap στην τελικη τα γνωριζε η εταιρεια πριν κατασκευασει το αυτοκινητο
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
να του φάει τον αστράγαλο?Φιλε μου συγνωμη δεν καταλαβα αν το εννοεις ή αν κανεις πλακα.
Καταρχην, λογικα στις πιο πολλες περιπτωσεις το ποδι του οδηγου θα ειναι στο φρενο. Αλλα και στο γκαζι να ειναι, αν ερθει πισω τοσο οσο λεει οτι θα παει πως θα κανει ζημια στον αστραγαλο αφου η κινηση του παλι θα ειναι προς τα μπροστα, αφου μονο μπροστα παει;
Τωρα κι εγω ζαλιστηκα. -
ψιλοσοβαρα το λέω.... Δε μπορω να σκεφτώ κάτι άλλο
-
Η αληθεια ειναι παντως οτι το θεμα ασφαλειας ποτε δεν με απασχολησε σοβαρα μεχρι τωρα.
Εδω και 3 χρονια χρησιμοποιω το sunny της μητερας μου χωρις ABS παρα μονο με αεροσακο.Ως εκ τουτου παντα σκεφτομουν οτι αν ερθει εκεινη η ωρα η στραβη το τελευταιο που θα με ενοιαζε θα ηταν αν θα επεβιωνα/αν θα ζουσα σε κομματωδη κατασταση/αν θα περνουσα τη ζωημου σε καροτσακι κτλ.Μακαβριες σκεψεις αλλα δεν απεχουν πολυ απο την ελληνικη πραγματικοτητα.Γι'αυτο λοιπον παντα πιστευω-πιστευα οτι την τυχη μου την κρατω στα χερια μου σαν το τιμονι.
Μετα ομως απο ενα ατυχημα του αδερφου μου με σαφως πιο συγχρονο αυτοκινητο σαφως εκτιμησα τις συγχρονες τεχνικες ασφαλειας
Οπως και να χει ομως δεν ειμαι απο αυτους που θα παιρναν αμαξι βασιζομενος στο EuroNcap.Με αλλα λογια αν με καλυπτε σε αλλους τομεις θα το χτυπαγα το civic ακομα και με 3 αστερια.
Το προβλημα μου ειναι με καποιους που προδικαζαν το τελικο αποτελεσμα ως θετικο για το civic.Οχι οτι τους κατηγορω.κι εγω πανω στον ενθουσιασμο μου εχω πει και κανει πραγματα εξω απο τη λογικη του μετρου -
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Το προβλημα μου ειναι με καποιους που προδικαζαν το τελικο αποτελεσμα ως θετικο για το civic.Οχι οτι τους κατηγορω.κι εγω πανω στον ενθουσιασμο μου εχω πει και κανει πραγματα εξω απο τη λογικη του μετρουΈνας από αυτούς ήμουν και εγώ, και ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα δυσάρεστα από τα αποτελέσματα. Με βάση κάποια ανάλογα crash test που είχαν γίνει και λιγότερο από τα λεγόμενα της Honda, περίμενα το civic να είναι κοντά στο (κορυφαίο σε παθητική ασφάλεια) Focus. Ανώμαλη προσγείωση λοιπόν. Άλλο ένα τετράστερο αυτοκίνητο (μετριότατο αποτέλεσμα για αυτοκίνητο του σχεδόν '06 imho)...
για τη Ηonda που δεν πρόσεξε το συγκεκριμένο τομέα (έστω για τα μάτια του κόσμου).
πάλι για τη Honda που περίμενε τόσους μήνες για να στείλει αυτοκίνητο να γίνει το test.*Η προσοχή που δίνω στην παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου προέρχεται από προσωπικό βίωμα, αφού όταν είδα την 116 της αδερφής μου διαλυμένη -μετωπική σε κολώνα με αρκετά χλμ/h- και την αδερφή μου χωρίς γρατζουνιά, εκτίμησα την προσοχή που είχε δωθεί στο τομέα της παθητικής ασφάλειας. Ας πρόσεχα με το civic.
-
Omikrone3 μεγειά την υπογραφή
-
thanx mate-καιρος ηταν να την αλλαξω:lol:
ακριβως αυτο σκεφτομουν.Οτι δλδ την παθητικη ασφαλεια την αντιμετωπιζουμε ολοι η μαλλον οι περισσοτεροι σε ενα 'what if?' υποθετικο επιπεδο μεχρι να μας συμβει κατι.
Απο την αλλη ειναι και θεμα ηλικιας.Φανταζομαι οτι οταν θα αποκτησω παιδια,οικογενεια κτλ θα δινω πολυ μεγαλυτερη βαρυτητα σε τετοια ζητηματα απο οτι τωρα
Παντως οπως και να χει δε θα λεγα το civic η το leon η οτιδηποτε δεν πηρε 5 αστερια,και διακρισεις και επαινο και αριστα κτλ απο το Euro ncap επικινδυνο η κατι τετοιο.Τωρα για το Focus τι να πω,το αμαξι ειναι αλλου,τα κανει ολα και συμφερει.Αλλα απο την αλλη με τις χιλιαδες απολυμενων υπαλληλων της Ford τα τελευταια χρονια ξυπναει μεσα μου ο 'κοκκινος' Omikrone...
Ηonda Civic 2005