-
όλοι την κατα΄νάλωση αναφέρουν. Αποτελεί μέτρο σύγκρισης για αυτούς
-
σημερα οδηγησα το σιβικ σε 1.4 ομως...Βεβαια, εβγαλα τα συμπερασματα μου οποτε σας τα παραθετω...φυσικα απο γκαζια ηταν καλο μεχρι 3000 στροφες αλλα μετα...ψοφιο(ελπιζω τα +57 αλογα να κανουν την διαφορα στο δικο μου). Στο θεμα περιμετρικης ορατοτητας εχω 2 παρατηρησεις:1)το γεγονος οτι δεν βλεπεις την μουρη του αυτοκινητου, και 2) την μετρια ορατοτητα πισω. Αναφορικα με το θεμα ανεσης εμενα προσωπικα δεν με ενοχλησε (ισως γιατι ειχε 205 λαστιχο και οχι 225 που θα εχει το δικο μου) αλλα δεν μπορω να το χαρακτηρισω ανετο. Θεωρω ομως οτι ειναι στιβαρο και με αψεγαδιαστη ποιοτητα κατασκευης.Το τιμονι του ειναι αψογο και κοβει παρα πολυ ενω το κιβωτιο ταχυτητων ειναι σφιχτο αν και κατα την γνωμη μου ειναι λιγο χειροτερο απο το CR-V του πατερα μου. Τωρα στο θεμα θορυβος...σιγουρα κανει παραπανω θορυβο απο τον μεσο ορο των αυτοκινητων της κατηγοριας αλλα εμενα δεν με ενοχλησε.Θα ημουν αντικειμενικοτερος ομως αν το οδηγουσα σε εθνικη οδο με 150+ χιλιομετρα ουτως ωστε να εχω πληρη αποψη.Απο την αλλη μερια εχει τελεια εργονομια και το εσωτερικο του ειναι για να το χαζευεις...(ελπιζω να μην το κανω εν κινησει ). Τωρα για τα κρατηματα του φυσικα δεν μπορω να εχω αποψη αφου δεν το εβαλα σε στροφες με πολλα χιλιομετρα αλλα σας λεω οτι εχει αισθηση αυτοκινητου που παταει καλα στο δρομο. Αναφορικα με την εμφανιση του ομως οτι και να πω ειναι λιγο...το αμαξι τραβα τα βλεμματα των περαστικων (ελπιζω με θαυμασμο). Για να αναφερω και ενα μειονεκτημα εδω για να χαρουν οι επικριτες του σιβικ θα ελεγα οτι καλα ειναι να μην το ακουμπησει κανεις το αυτοκινητο διοτι τα πλαστικα γυρω-γυρω θα ειναι πανακριβα σε τυχον επισκευες (ξερετε εχουμε χορηγο επικοινωνιας τον σαρακακη.... ).
Συμπεραινοντας θα ελεγα οτι με εντυπωσιασε και αυριο το πρωι το παραγγελνω μαυρο με κρεμ εσωτερικο. Σας αναφερω οτι δινουν δωρο τους αισθητηρες παρκαρισματος, πατακια κουκουλες πυροσβεστηρες κλπ + λεει...το μπουφαν της χοντα racing. Η παραδοση ομως...του χρονου και...βλεπουμε.Αυτα για την ωρα καλο σαββατοκυριακο σε φιλους και μη των χοντα. Α μην το ξεχασω...φιλακια στα Αμερικανα...ας προσεχανε τις συναναστροφες τους με τον τσολια -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
1)το γεγονος οτι δεν βλεπεις την μουρη του αυτοκινητουσχεδόν σε όλα τα νέα αμάξια πλέον της κατηγορίας δε βλέπεις τη μούρη εκτός αν είναι μοντέλο που δεν κάνει εκμετάλευση χώρου και απλώς θέλει μουρη.... πχ BMW σειρά 1
-
οπως ειπε 'Τελος το Clio RS ειναι αλλη ιστορια',
ετσι και η προπελιτσα(Μ3) 'ειναι αλλη ιστορια' και οχι η ιδια με του VAG-Group.Καλα και γω κατα βαση με την BMW ειμαι(λογω και F1) απλα τα αρπαζω απο την seat hellas για να τους κανω προπαγανδα
Το park sensor δεν είναι εργοστασιακό! Το βάζει εδώ ο Σαρακάκης (τρυπώντας ) το προφυλακτήρα. Δε το έβαλα ακόμα λόγω συγκυριών αλλά ξέρω οτι είναι ηχητικό.
τον τρυπαει βεβαια με τον παραδοσιακο βρεττανικο τροπο(απο πισω δλδ) για να πετυχει και το construction uniformity που απαιτουν τα τζαπωνια
-
και μια μικρή ανάκληση
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
και μια μικρή ανάκλησηπροηγούμενη σελίδα
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Οι κινητήρες CVCC που χρησιμοποιούσε τότε ο Χόντα ήταν τόσο μπροστά από την εποχή τους που απαγορεύθηκαν δια νόμου. Αυτοί οι κινητήρες μπορούσαν χρησιμοποιώντας φτηνά καρμπιρατέρ και χωρίς καταλύτες να έχουν τα ίδια χαμηλά επίπεδα εκπεμπόμενων ρύπων όσο οι κινητήρες με καταλύτες και ακριβά ιντζέξιον. Φυσικά μετά από μερικά χρόνια η νομοθεσία (μετά από πίεση άλλων κατασκευαστών? ) επέβαλλε την υποχρεωτική χρήση καταλύτη παρά το γεγονός ότι οι εκπεμπόμενοι ρύποι ήταν χαμηλότεροι από τους επιτρεπόμενους και οι κινητήρες CVCC εγκαταλείφθηκαν.
Πάντα η Honda ήταν πολύ μπροστά από όλους τους κατασκευαστές όσο αφορά τους κινητήρες. Δεν υπάρχει σήμερα κατασκευαστής που μπορεί να φτιάξει τόσο ανθεκτικούς και δυνατούς κινητήρες παραγωγής όπως η Honda - δεν αντέχουν.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως σε όλες τις μικρές γεννήτριες που πωλούνται αναφέρεται η ύπαρξη κινητήρα Honda. Μόνο οι κινητήρες Honda, κανένας άλλος κινητήρας - αν τον κινητήρα τον φτιάχνουν άλλοι είναι ένας κοινός κινητήρας, όχι Honda.
-
...και τωρα ειμαι ενας μελλοντικος ιδιοκτητης honda...αν και θα το δω...του χρονου.Απο Γεναρη μου ειπε παραδοση και βλεπουμε. Ασχετο... το mp3 του σκοτωνει...ειχε δικιο για την αποδοση του ο nickval με λιγες ρυθμισεις στα μπασα-πριμα ειναι τουλαχιστο αξιολογο. Απλα δεν καταφερα στο λιγο χρονο που το 'σκαλισα' να ενεργοποιησω τιτλεζες κλπ εφε...(εχουμε χρονο για αυτο...)καλη συνεχεια σε ολους
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
και μια μικρή ανάκληση
προηγούμενη σελίδα
η ανάκληση τελείωσε._
-
Σπυρο καλοπαραδοτο και καλες βολτες
Σας αναφερω οτι δινουν δωρο τους αισθητηρες παρκαρισματος, πατακια κουκουλες πυροσβεστηρες κλπ + λεει...το μπουφαν της χοντα racing.
Ετσι. Οχι σαν τον ιεροσυλο Αγγλο που ειχα πετυχει με τη μηχανη μου Αγγλια, μεσα σε ενα S2K και φοραγε μπουφαν της BMW-F1
-
Οι κινητήρες CVCC που χρησιμοποιούσε τότε ο Χόντα ήταν τόσο μπροστά από την εποχή τους που απαγορεύθηκαν δια νόμου. Αυτοί οι κινητήρες μπορούσαν χρησιμοποιώντας** φτηνά **καρμπιρατέρ και χωρίς καταλύτες να έχουν τα ίδια χαμηλά επίπεδα εκπεμπόμενων ρύπων όσο οι κινητήρες με καταλύτες και ακριβά ιντζέξιον.
Μηπως επετραπησαν στην Ιαπωνια που καποτε ειχε πως να το πω..χαλαρο νομικο πλαισιο οσον αφορα τα θεματα προστασιας περιβαλλοντος(να μην μεινει ουτε φαλαινα ζωντανη!!!)και μετα οι'βαρβαροι' Ευρωπαιοι που εχουν κατι περιορισμους,να τοσους δα με την κωδικη ονομασια Euro,ηρθαν και τους απαγορευσαν στην Ευρωπη?
-
Μάλλον κάπως έτσι πρέπει να έγινε, γιατί έτσι εξηγείται και η επιπλέον ιπποδύναμη που έβγαζαν οι ιαπωνικές εκδόσεις ορισμένων κινητήρων της Honda. Κάποιος πιο παλιός (καλά μη βαράτε) ας μας διαφωτίσει!
-
Ναι ναι καποιος που διαβαζε ΚΛΥΝΝ
Μη ζοριζεσαι παντως-αν ειναι ο παλιος να παραθεσει ατρανταχτα επιχειρηματα και να τα τεκμηριωσει οπως γινεται συνηθως εδω μεσα...
σε πιστευω κατευθειαν -
Μάλλον κάποιοι κατασκευαστές (που δεν μπορούσαν ούτε στον ύπνο τους να φτιάξουν τέτοιους κινητήρες) ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι η Honda μπορούσε ΦΘΗΝΑ να επιτυγχάνει τα χαμηλά επίπεδα εκπεμπόμενων ρύπων. Έτσι επέβαλλαν την παράλληλη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ύπαρξη καταλύτη όσο χαμηλούς ρύπους και να έχει ο κινητήρας.
Οι CVCC που είχε το σιβικ της υπογραφής του Omikrone3 ήταν πιο δυνατοί, καθαροί (χωρίς να χρειάζονται καταλύτη στην Αμερική που ήταν υποχρεωτικοί από το 1975) και άντεχαν περισσότερο από άλλους κινητήρες της εποχής. Εκείνη την εποχή τι αμάξι μπορούσε να σταθεί δίπλα στο σιβίκ στο φανάρι;
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Ναι ναι καποιος που διαβαζε ΚΛΥΝΝΜη ζοριζεσαι παντως-αν ειναι ο παλιος να παραθεσει ατρανταχτα επιχειρηματα και να τα τεκμηριωσει οπως γινεται συνηθως εδω μεσα...
σε πιστευω κατευθειανΜάλλον με έχεις παρεξηγήσει, ή τουλάχιστον παρεξήγησες αυτό το post μου.
-
H επίσημη ιστορία των CVCC κινητήρων από την honda
http://world.honda.com/history/challeng ... index.html
και άρθρο από τη Wikipedia
-
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Συμπεραινοντας θα ελεγα οτι με εντυπωσιασε και αυριο το πρωι το παραγγελνω μαυρο με κρεμ εσωτερικο. Σας αναφερω οτι δινουν δωρο τους αισθητηρες παρκαρισματος, πατακια κουκουλες πυροσβεστηρες κλπ + λεει...το μπουφαν της χοντα racing. Η παραδοση ομως...του χρονου και...βλεπουμε.Αυτα για την ωρα καλο σαββατοκυριακο σε φιλους και μη των χοντα. Α μην το ξεχασω...φιλακια στα Αμερικανα...ας προσεχανε τις συναναστροφες τους με τον τσολια- Welcome to the club. Αλήθεια που δινουν τοσα δωρα?
- Πιθανως να παίζει ετοιμοπαράδοτο Civic στις προδιαγραφες σου. Αν θες pm me.
-
Πρωτη Αλλαγη λαδιων στο CIVIC 2006
4 λιτρα λαδι+Φιλτρο λαδιου = 73,50 Euro
-
->'4 λιτρα λαδι+Φιλτρο λαδιου = 73,50 Euro'
Σχετικα τσιμπημενο.Δλδ χρεωνουν την εργασια (20 λεπτα?) 30+
Ηonda Civic 2005