-
Παντως σε γενικες γραμμες ειναι επιτυχια για το leon να συγκρινεται με το civic και να θεωρειται και καλυτερο.Αν σκεφτει κανεις δλδ οτι το προηγουμενο civic θεωρειτο premium και συγκρινοταν με 147 και A3...
Αυτό premium; ->
...Προσωπικα δε με ενδιαφερουν οι επιλογες της μαζας και δε θεωρω πως καταξιωνουν το αυτοκινητο....απλα με χαλαει να βλεπω τον πολυ κοσμο να αγοραζει κατι με κριτηριο την εμφανιση...
Συμφωνώ απόλυτα. Όμως η εμφάνιση είναι το πρώτο που θα προσέξεις σε ένα αυτοκίνητο. Και πολλές φορές το κριτήριο αν θα θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό. Μια καλή εμφάνιση μπορεί να μας κάνει να υπερεκτιμήσουμε ένα αυτοκίνητο και το αντίθετο.
Το καλό με τα άτομα που παίρνουν το civic βλέποντας μόνο εμφάνιση είναι ότι το πιο πιθανόν είναι να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα και έτσι να έχουν μια ευχάριστη περίοδο συμβίωσης.Οπως επισης με χαλαει να βγαινουν ατομα και να λενε οτι καει 6.6 στα 100
Με κανονική οδήγηση - ελαφρύ δεξιο πόδι γιατί όχι;(αν και είναι αισιόδοξο νούμερο)
Εκτος και αν 100δες δημοσιογραφοι που το τεσταρανε σε ολο τον κοσμο κανουν λαθος...
Υπάρχουν και τεστ που δίνουν την κατανάλωση στα + και με χαμηλότερες τιμές από τους 4τ....
Νομίζω είναι καλύτερα να γίνει θέμα civic vs leon και οι τελευταίες 3-4 σελίδες να πάνε εκεί.
-
Σχετικά με την κατανάλωση...
την παρακάτω φωτογραφία δημοσίευσε ο 'Anger' στο forum των Redliners ( http://www.redliners.info/data/forum , ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που την χρησιμοποιώ...). Όπως φαίνεται σε δείγμα 1200+ χλμ, η ΜΕΣΗ κατανάλωση των 6,6lt/100km είναι δυνατόν να επιτευχθεί. Φυσικά (υποθέτω) το αμάξι βρισκόταν στη διαδικασία του στρωσίματος, αλλά η ένδειξη είναι ανάλογη μιας 'ήρεμης οδήγησης'.
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Οπως επισης με χαλαει να βγαινουν ατομα και να λενε οτι καει 6.6 στα 100...Στρουμφοζωμο ισως?
Γιατι στη δικη μας πραγματικοτητα με την αληθινη και ακριβη βενζινη καει πολυ περισοτεροΦίλτατε τα συμπεράσματα αυτά τα έβγαλες μετά από προσωπική εμπειρία, ή τα άκουσες από τον 'μπατζανάκη' ?
Φιλικά, WinMik
-
Αν η κατανάλωση αυτή επιτυγχάνεται σε 1.200 χιλιόμετρα ταξιδιού (χαλαρού, με στροφές στρωσίματος) πιστεύω ότι άνετα είναι αλήθεια. Για χρήση σε πόλη κλπ. μπλέκονται τα πράγματα!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν η κατανάλωση αυτή επιτυγχάνεται σε 1.200 χιλιόμετρα ταξιδιού (χαλαρού, με στροφές στρωσίματος) πιστεύω ότι άνετα είναι αλήθεια. Για χρήση σε πόλη κλπ. μπλέκονται τα πράγματα!Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, πάντως!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν η κατανάλωση αυτή επιτυγχάνεται σε 1.200 χιλιόμετρα ταξιδιού (χαλαρού, με στροφές στρωσίματος) πιστεύω ότι άνετα είναι αλήθεια. Για χρήση σε πόλη κλπ. μπλέκονται τα πράγματα!
Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, πάντως!
κοιτα, ενα νουμερο δεν τιποτα απο μονο του. Εγω σε χαραλο ρυθμο ταξιδιου σε επαρχιακο δρομο εχω δει μεση 5,4 (!!!) σε πανω απο 150χλμ διαδρομης.
επομενως πρεπει παντα να γνωριζουμε τις συνθηκες που πραγματοποιειται μια μετρηση για να μπορεσουμε να βγαλουμε συμπερασματα.
δεν αμφισβητω παντως οτι μπορει το συγκεκριμενο μοντελο να ειναι πολυ οικονομικο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κοιτα, ενα νουμερο δεν τιποτα απο μονο του. Εγω σε χαραλο ρυθμο ταξιδιου σε επαρχιακο δρομο εχω δει μεση 5,4 (!!!) σε πανω απο 150χλμ διαδρομης.
επομενως πρεπει παντα να γνωριζουμε τις συνθηκες που πραγματοποιειται μια μετρηση για να μπορεσουμε να βγαλουμε συμπερασματα.
δεν αμφισβητω παντως οτι μπορει το συγκεκριμενο μοντελο να ειναι πολυ οικονομικο.
Ε, τότε είναι προσωπικά απωθημένα, καθώς εγώ σε ταξίδι βλέπω 8-8,5...
-
Μπράβο βρε Winmik, με πρόλαβες για τη φωτό από τον Anger. Μή κατηγορείτε το Civic για τη κατανάλωση, φαίνεται πως είστε αδιάβαστοι.
-
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Μπράβο βρε Winmik, με πρόλαβες για τη φωτό από τον Anger. Μή κατηγορείτε το Civic για τη κατανάλωση, φαίνεται πως είστε αδιάβαστοι.και εσύ αρκετά απόλυτος!
υπενθυμίζω ότι :
ενα νουμερο δεν λεει τιποτα απο μονο του.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν σκεφτείς ότι με turbo και 180 άλογα, μπορώ να βγάλω ένα 7,1-7,2 νομίζω ότι κάποιος κινητήρας πιο οικονομικά ρυθμισμένος και με χαμηλότερη ιπποδύναμη (και πιο εξελιγμένος -2006 αντί για 199...) μπορεί να το πετύχει.
-
Μιλάμε για εκτός πόλης ...έτσι; Γιατί μέσα στην πόλη NOWAY!
-
Ναι, ναι, νομίζω το έγραψα και πιο πάνω για 'χαλαρό ταξίδι'! Για πόλη, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κίνηση, οτιδήποτε κάτω από 10 με χρήζει Ιππότη της Greenpeace...
-
Η μέση κατανάλωση είναι το ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ
Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ.... (δηλαδή ένα απλός άνθρωπος)ΑΥΤΟΣ ξέρει....
Σιγουρα καιει λιγότερο το χοντα
Τις απάτες τις φορντ τις είδατε.... Που δημοσιεύει καταναλωση 4,5 και 5,6.... και κάτι τέτοια στην τηλεόραση...
Δικιά της πιστοποίηση και τρίχες μπλέ...Αρε που ειναι το ΙΚΝΑ να τους κλείσει ή να τους ρίξει πρόστιμο όπως πέρισυ στην ΝΙΣΣΑΝ.
Για μένα αυτή είναι θα ήταν μάχιμη δημοσιογραφία...
Οταν παίρνουν τα φυλάδια που λένε αυτά τα νούμερα από τη φορντ, γιατι δε κανουν ένα αρθράκι να καταλάβουν και οι απλοί πόλίτες ότι αυτή η κατανάλωση δε συγκρίνεται με αυτό που γράφουν οι άλλες εταιρίες άλλα είναι δικό της καπέλο... και δικό της σύστημα και ότι άλλο μπορεί να έιναι -
Τι έκανε η Nissan;
-
ειχε προσφορές ανύπαρκτων αυτοκινητων νομίζω
-
Είδα το νέο Civic σε ανθρακί χτές στη Παραλιακή προς Γλυφάδα (πήγαινα New Order ). Λόγω τρελής κίνησης είχα χρόνο να το δώ απ' όλες τις γωνίες. Ειναι εντυπωσιακό και το ταμπλό φαίνεται όλα τα λεφτά. Στο δρόμο δεν έχω καταλάβει τι κάνει...
-
Καθιστε λιγο ρε παιδια.Αποφασιστε τι θα πατε να αγορασετε απο το Σαρακακη.Ενα οικονομικο αμαξι πολης που θα το οδηγειτε με ρυθμους συνταξιουχου και οχι 'διαστημικου 40αρη' και θα το κρατατε κατω απο τα 7 και τα 6 και τα 5 λιτρα?Η ενα σπορτοστρεφες(νεολογισμος) 1800αρη VVti με 140 προθυμα αλογα που παρα τον ημιακαμπτο πισω θα μπορει να κινηθει το λιγοτερο σβελτα σε εναν επαρχιακο δρομο με Sακισ γρηγορες καμπες κτλ?
Εκτος και αν τοση ωρα μιλαμε για το hybrid civic
Θελω να πω οτι με αυτη τη στενομυαλη λογικη που φανερωνει αγνοια οτι δλδ αν το πας συντηρητικα θα εχεις χαμηλη καταναλωση φιμωνεις ουσιαστικα τον σπορ χαρακτηρα του αυτοκινητου
Τωρα σχετικα με το Leon αν σας χαλαει η συγκριση να σταματησω.Αλλα και με τι να το συγκρινω το civic?Με τη σειρα 1 η με την 147?
Και επι της ουσιας οσοι πααρκολουθουν το thread μαλλον συμφωνουν μαζι μου.Δειτε απλα ποσα σχολια αναφερονται στην εμφανιση του και μονο... -
Κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνεις και το συγκρίνεις με το Leon, αλλά και με το κάθε αυτοκίνητο που κινείται στα ίδια επίπεδα τιμής. Προσωπικά παρήγγειλα το Civic, αφού είχα εξετάσει τα δίλιτρα Leon, Focus, Mazda3, 116(τη BMW μόνο και μόνο επειδή το απαιτούσαν οι περιστάσεις, long story...). Κατέληξα στο Civic επειδή σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια αποτελούσε τη χρυσή τομή σε επιδόσεις-ασφάλεια-αξιοπιστία, και με δευτερεύοντα κριτήρια την εμφάνιση, την εγγύηση, την ποιότητα που κατά τη γνώμη μου το χαρακτηρίζει στο εσωτερικό, την κατανάλωση κλπ.
Σχετικά με την κατανάλωση, δεν έχω καμία πρόθεση να δω μέση 6,6 , αντιθέτως σε 2 μήνες θα σας ενημερώσω για την κατανάλωση όταν το οδηγείς με αλλαγές μόνο >4000σ.α.λ. Όπως το σκέφτομαι εγώ (μπορεί να κάνω λάθος, δεν έχω τεκμηριωμένη/επιστημονική εξήγηση), ένα αυτοκίνητο Α με χαμηλότερη κατανάλωση (σε ήρεμη οδήγηση=μέση κατανάλωση κατασκευαστή) από ένα Β, θα εξακολουθεί μάλλον σε υψηλές στροφές να έχει χαμηλότερη κατανάλωση από το Β. Γι'αυτό το λόγο και μόνο θεωρώ την κατανάλωση του κατασκευαστή κριτήριο επιλογής/σύγκρισης, αλλιώς δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι θα οδηγάω γρήγορα και θα βλέπω τέτοια επίπεδα κατανάλωσης... Αν πάσχει στο τεχνολογικό μέρος ο συλλογισμός μου, παρακαλώ κάποιος να με διορθώσει!
WinMik
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Καθιστε λιγο ρε παιδια.Αποφασιστε τι θα πατε να αγορασετε απο το Σαρακακη.Ενα οικονομικο αμαξι πολης που θα το οδηγειτε με ρυθμους συνταξιουχου και οχι 'διαστημικου 40αρη' και θα το κρατατε κατω απο τα 7 και τα 6 και τα 5 λιτρα?Η ενα σπορτοστρεφες(νεολογισμος) 1800αρη VVti με 140 προθυμα αλογα που παρα τον ημιακαμπτο πισω θα μπορει να κινηθει το λιγοτερο σβελτα σε εναν επαρχιακο δρομο με Sακισ γρηγορες καμπες κτλ?
Θελω να πω οτι με αυτη τη στενομυαλη λογικη που φανερωνει αγνοια οτι δλδ αν το πας συντηρητικα θα εχεις χαμηλη καταναλωση φιμωνεις ουσιαστικα τον σπορ χαρακτηρα του αυτοκινητουεπειδή διακρίνω συνεχή προσπάθεια να απαξιώσεις τον κινητήρα
σου είναι τόσο δύσκολο να δεχθείς αυτό που προσπαθήσανε να πετύχουνε με το νέο κινητήρα μεταβλητού χρονισμού; χαμηλές στροφές-> χαμηλή κατανάλωση (μικρή ισχύς), υψηλές στροφές-> μεγάλη ισχύς (υψηλή κατανάλωση); Δε λέω,σε όλα τα αυτοκίνητα στις χαμηλές και υψηλές τοίδιο συμβαίνει, απλά, από ότι φαίνεται μάλλον το καταφέρανε καλύτερα στα δύο άκρα..σε χαλάει που ο οδηγός μπορεί ανά περίπτωση, να επιλέξει σε ποιο από τα δύο modes θα κινηθεί; -
Ο χρήστης pankal έγραψε:
Θελω να πω οτι με αυτη τη στενομυαλη λογικη που φανερωνει αγνοια οτι δλδ αν το πας συντηρητικα θα εχεις χαμηλη καταναλωση φιμωνεις ουσιαστικα τον σπορ χαρακτηρα του αυτοκινητουεπειδή διακρίνω συνεχή προσπάθεια να απαξιώσεις τον κινητήρα
σου είναι τόσο δύσκολο να δεχθείς αυτό που προσπαθήσανε να πετύχουνε με το νέο κινητήρα μεταβλητού χρονισμού; χαμηλές στροφές-> χαμηλή κατανάλωση (μικρή ισχύς), υψηλές στροφές-> μεγάλη ισχύς (υψηλή κατανάλωση); Δε λέω,σε όλα τα αυτοκίνητα στις χαμηλές και υψηλές τοίδιο συμβαίνει, απλά, από ότι φαίνεται μάλλον το καταφέρανε καλύτερα στα δύο άκρα..σε χαλάει που ο οδηγός μπορεί ανά περίπτωση, να επιλέξει σε ποιο από τα δύο modes θα κινηθεί; -
επειδή διακρίνω συνεχή προσπάθεια να απαξιώσεις τον κινητήρα
σου είναι τόσο δύσκολο να δεχθείς αυτό που προσπαθήσανε να πετύχουνε με το νέο κινητήρα μεταβλητού χρονισμού; χαμηλές στροφές-> χαμηλή κατανάλωση (μικρή ισχύς), υψηλές στροφές-> μεγάλη ισχύς (υψηλή κατανάλωση); Δε λέω,σε όλα τα αυτοκίνητα στις χαμηλές και υψηλές τοίδιο συμβαίνει, απλά, από ότι φαίνεται μάλλον το καταφέρανε καλύτερα στα δύο άκρα..σε χαλάει που ο οδηγός μπορεί ανά περίπτωση, να επιλέξει σε ποιο από τα δύο modes θα κινηθεί;¨
Λοιπον βαλε τα γυαλια σου και δοκιμασε ξανα.Ο κινητηρας ειναι το μονο σημειο που ξεχωριζει πραγματικα το νεο civic.Εμμεσου ψεκασμου με ολες τις νεες τεχνολογιες(μεταβλητος χρονισμος,μεταβλητο μηκος αυλων κτλ)με την ισχυ απλωμενη παντου και σε καθε περιπτωση χωρις τη ραθυμη αισθηση των FSI(να κοιτα με,τη λεω και στο Leon) στις χαμηλες.Ομως σαν εμμεσμου ψεκασμου ακολουθο ειναι να εχει μεγαλυτερη καταναλωση απο εναν αμεσου ειδικα στις χαμηλες.Τελικα ομως για να κινηθεις σε παρομοιους γρηγορους ρυθμους θα καψεις το ιδιο η και περισσοτερο με τον FSI ακριβως επειδη θα πρεπει να τον δουλευεις ψηλα.(και με 98αρα)
Ειδικα με τον 2λιτρο του Vag δε χωρα συγκριση.χαμηλές στροφές-> χαμηλή κατανάλωση (μικρή ισχύς), υψηλές στροφές-> μεγάλη ισχύς (υψηλή κατανάλωση)
Παλι την Αμερικη θα ανακαλυψεις?
Απο κει και περα ομως τα 6,6 γαι το civic ειναι στα ονειρα σου και αλλαξε πλευρο γιατι βαραει και τo fujitsou...
Ηonda Civic 2005