-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και η Αλέκα εξακολουθεί να μη λέει κουβέντα για την Ε' Ολομέλεια και για κάτι Βαφειάδηδες...Να τα λέμε για ΟΛΟΥΣ - και για τους ταγματασφαλίτες και για τους άλλους που πουλάγαν τα πάντα στους Βούλγαρους και στους 'σλαβομακεδόνες'.
Ρε Κωστα, ειναι η 10η φορα που λες το ιδιο.
Αντε και εκανε κουβεντα για την 5η Ολομελια (που δεν εχει νοημα γιατι μετα το 20ο συνεδριο του ΚΚΣΕ και την επακολουθη Ζ' Ολομελεια επαψε να εχει ισχυ οτιδηποτε προγενεστερο), ποιο ακριβως προβλημα προσωπικο ή εθνικο θα λυνοταν. Οχι δηλαδη αν πραγματι λυνεται καποιο προβλημα να ρωτησω τους εδω κνίτες φιλους μου.Kατα τα αλλα, ειναι ελαφρως ισοπεδοτικο και ηττοπαθες να συγχεεται το Κοσσυφοπεδιο, με τη Δ.Θρακη ας πουμε.
Αντιστοιχο προβλημα υπαρχει στην Ευρωπη μονο στους Βασκους, (ισως) τους Κορσικανους και τους τουρκοκυπριους.
Αρα να αναμενετε κουκουλωματικη λυση του κυπριακου αμεσα
-
Lippi
Εχεις καποιο δικιο αλλα οχι απολυτο.Θα συμφωνησω με το φιλο που ειπε οτι ειμαστε ¨'ατυχοι' γιατι εχουμε αυτους τους γειτονες.
Για παραδειγμα στη Τσεχια ζουν παρα πολυ Γερμανοι.Στη Σλοβακια ζουν παρα πολυ Ουγγροι.Και δε μιλαω για οικονομικους μεταναστες.Μιλαω για ανθρωπους που γεννηθηκαν στα μερη που ζουν ακομα και οι παππουδες τους...
Ομως σε καμια απο αυτες τις χωρες δεν επικρατει η κατασταση των βαλκανιων.Ουτε καμια χωρα προκαλει οπως προκαλει η Τουρκια.Πλεον αναμεασα στις χωρες που ανεφερα δεν υπαρχουν καν συνορα..
Πιστευω οτι η βαση των προβληματων στη περιοχη μας βρισκεται στην πολυ κακη οικονομια των περισσοτερων χωρων της περιοχης μας,στην ελλειψη παιδειας αλλα και στους πολεμους του παρελθοντος που απο οτι φαινεται εχουν αφησει τα σημαδια τους ...
Οι οικονομικοι μεταναστες τι δικαιωματα να εγειρουν?Οι Ελληνες της Αυστραλιας και της Αμερικης τι πρεπει να κανουν δηλαδη?Βεβαια στην Ελλαδα ζουμε και αμα δεν προσεξουμε ολα ειναι πιθανα... -
Οι έλληνες στην Γερμανία και την Αυστραλία δεν έχουν γείτονα χώρα την μητέρα Ελλάδα. Οι Αλβανοί όμως στην Ελλάδα έχουν την μητέρα χώρα γείτονα και είναι λιιιιγο διαφορετικα.....
Αν και σε 40 χρόνια ο χάρτης της Ευρώπης δεν θα είναι ο ίδιος. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Οι έλληνες στην Γερμανία και την Αυστραλία δεν έχουν γείτονα χώρα την μητέρα Ελλάδα. Οι Αλβανοί όμως στην Ελλάδα έχουν την μητέρα χώρα γείτονα και είναι λόγο διαφορετικά.....
Αν και σε 40 χρόνια ο χάρτης της Ευρώπης δεν θα είναι ο ίδιος.Που κολλαει τωρα αυτο;
Οι αλβανικοι αυτοι χαρτες ειναι σαφως λιγοτεροι απο τους αντιστοιχους ελληνικους με την κοκκινη μηλια και μπλε αχλαδιά. Ιδρωνει το αυτι των τουρκων; -
Και οι τουρκικοί με το Αιγαίο, αλλά εμείς δεν εχουμε 6-7000000 Ελληνες στην Τουρκία (περίπου 10% του πλυθησμού) για να διεκδικήσουμε δικαιώματα μειονότητας. (βλ. τι κάνουν οι Τούρκοι με τους μουσουλμανικούς πλυθησμούς της Θράκης, αλλά και της Βουλγαρίας, Κάνουν το ίδιο με τους τουρκους της Γερμανίας?)
Αλίμονο δεν εχω καμία ξενοφοβία και Αλβανοφοβία. Απλά ως κράτος πρέπει να είμαστε πολύ πρσεκτικοί στο χειρισμό διαφόρων θέμάτων.
Από την άλλη η ουσία της προηγούμενης παρατηρησής μου έχει να κάνει με το ότι αργά η γρήγορα η Αλβανία θα είναι στην ΕΕ όπως και η Βουλγαρία, οπότε οποιοδήποτε θέμα μειονοτήτων και πιθανών εδαφικών διεκδικήσεων θα είναι μαλλον αστείο μια και όπως έγραψα ο χάρτης της Ευρώπης θα είναι πολύ διαφορετικός.
Εμεις θα προλάβουμε να το ζήσουμε σε καπως μεγάλη ηλικία. -
Oυτε οι Αλβανοι εχουν δικο τους πληθυσμο στην επιμαχη (κατ'αυτους) περιοχη. Τι θα διεκδικησουν; Την Αθηνα;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και η Αλέκα εξακολουθεί να μη λέει κουβέντα για την Ε' Ολομέλεια και για κάτι Βαφειάδηδες...
Να τα λέμε για ΟΛΟΥΣ - και για τους ταγματασφαλίτες και για τους άλλους που πουλάγαν τα πάντα στους Βούλγαρους και στους 'σλαβομακεδόνες'.
Ρε Κωστα, ειναι η 10η φορα που λες το ιδιο.
Αντε και εκανε κουβεντα για την 5η Ολομελια (που δεν εχει νοημα γιατι μετα το 20ο συνεδριο του ΚΚΣΕ και την επακολουθη Ζ' Ολομελεια επαψε να εχει ισχυ οτιδηποτε προγενεστερο), ποιο ακριβως προβλημα προσωπικο ή εθνικο θα λυνοταν. Οχι δηλαδη αν πραγματι λυνεται καποιο προβλημα να ρωτησω τους εδω κνίτες φιλους μου.Kατα τα αλλα, ειναι ελαφρως ισοπεδοτικο και ηττοπαθες να συγχεεται το Κοσσυφοπεδιο, με τη Δ.Θρακη ας πουμε.
Αντιστοιχο προβλημα υπαρχει στην Ευρωπη μονο στους Βασκους, (ισως) τους Κορσικανους και τους τουρκοκυπριους.
Αρα να αναμενετε κουκουλωματικη λυση του κυπριακου αμεσα
Τι θα επιτυγχανόταν αν το ΚΚΕ άνοιγε κουβέντα για την Ε' Ολομέλεια;
- Αναγνώριση ευθυνών
- Συνειδητοποίηση σοβαρότητας προβλήματος
- Στρώσιμο κεφαλιού και στίψιμό του
- Παύση της εκ του ασφαλούς ρητορείας
Σε πρώτη φάση... Όταν γίνουν αυτά, ο καθένας πλέον αρχίζει να σκέφτεται περισσότερο και να προσπαθεί πιο σοβαρά και πιο έντιμα.
-
Τον κύριο Βοσκόπουλο, Δημόσιο Υπάλληλο της Νομαρχίας Φλώρινας τον ξέρετε ?
Είναι ένας εκ των ιδρυτών της οργάνωσης ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, που αποκαλούνται Μακεδόνες και όχι Έλληνες.......
και ερωτώ: 'Αφού δεν αισθάνεσαι ΕΛΛΗΝΑΣ γιατί ζείς στην Ελληνική Επικράτεια ?' έπρεπε να ζεί από την άλλη μεριά.......
Εστειλε μάλιστα γράμμα για τις θέσεις της δήθεν Μακεδονικής Μειονότητας ότι καταπιέζεται από το Ελληνικό Κράτος στην Υπουργό των ΗΠΑ......
Λοιπόν μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας........http://www.florina.org/
http://www.florina.org/html/2007/2007_letter_to_Nimetz_gr.html -
Ρε παιδιά....
τον εαυτό μας γιατί τον βγάζουμε απ έξω στο θέμα Μακεδονία?
Αν οι περισότεροι είμαστε κάτω των 35 δικαιολογημένα(λέμε τώρα....),η γενιά των ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ δεν είναι αυτή όμως που ήταν ορκισμένοι σε δεξιούς και αριστερούς.
Η μήπως κάνω λάθος?
Και τα κατάλοιπα έμειναν ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ
Στην πλειοψηφεία τουλάχιστον.Τρεις γενιές οι Σκοπιανοί δηλώνουν το μέρος τους ως Μακεδονία.
Κι ο Νεοέλληνας θέτει ως πρώτο στόχο το κινητό,την BMW,και τα σκυλάδικα.
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?
ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ.
ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΦΥΠΝΗΣΤΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ............... -
Το οτι η ευρύτερη περιοχή ονομάζεται Μακεδονία από την εποχή του Βυζαντίου, νομίζω πως όλοι το αποδεχόμαστε. Και πιστεύω πως πάνω σ αυτό 'πατούν' τα Σκόπια.
Τώρα περί απογόνων του μ.αλεξάνδρου (λες κι αυτό τώρα είναι τιμή...) και φόβου για έξοδο στο Θερμαϊκό αποτελούν κατά τη γνώμη μου υπερβολές εκατέρωθεν. αν είχαμε κάνει έναν έξυπνο συμβιβασμό πριν 20 χρόνια, τώρα θα ήμασταν κερδισμένοι. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά παρακαλάμε τη διεθνη κοινότητα και της γλείφουμε τα...
Για μένα βασικότερο αποτελεί η σωστή τοποθέτηση του θέματος στη γενικότερη πολιτιτκή της χώρας.Τα Σκόπια θα ονομαστούν ΚΑΤΙ Μακεδονία, αυτό είναι βέβαιο. Το να ψάχνουμε αν φταίνε οι αριστεροί, οι δεξιοί, τα εξτρέμ και τα χαφ είναι ανούσιο. Πόσο μάλλον τη στιγμή που οι παραπάνω βρέθηκαν σε διαφορετικές πλευρές και 'πολιτικές' στην πορεία της σύγχρονης ιστορίας μας...
-
Χαμός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.......
Έλληνες επιστήμονες μιλούσαν σε φοιτητές υπέρ των Αλβανών Τσάμηδων και ότι κακώς τα Γιάννενα ανήκουν στην Ελλάδα.......
βέβαια οι φοιτητές επιτέθηκαν φραστικώς στους επιστήμονες.....
το έδειξε το ALPHA.......
ΧΑΜΟΣ....... -
Να πάνε οι εν λόγω 'κύριοι' να ενταχθούν στο 'Ουράνιο Τόξο'. Άντε και σιχτίρι με τον κάθε 'επιστήμονα' της κακιάς ώρας.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Το οτι η ευρύτερη περιοχή ονομάζεται Μακεδονία από την εποχή του Βυζαντίου, νομίζω πως όλοι το αποδεχόμαστε. Και πιστεύω πως πάνω σ αυτό 'πατούν' τα Σκόπια.Τώρα περί απογόνων του μ.αλεξάνδρου (λες κι αυτό τώρα είναι τιμή...) και φόβου για έξοδο στο Θερμαϊκό αποτελούν κατά τη γνώμη μου υπερβολές εκατέρωθεν. αν είχαμε κάνει έναν έξυπνο συμβιβασμό πριν 20 χρόνια, τώρα θα ήμασταν κερδισμένοι. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά παρακαλάμε τη διεθνη κοινότητα και της γλείφουμε τα...
Για μένα βασικότερο αποτελεί η σωστή τοποθέτηση του θέματος στη γενικότερη πολιτιτκή της χώρας.Τα Σκόπια θα ονομαστούν ΚΑΤΙ Μακεδονία, αυτό είναι βέβαιο. Το να ψάχνουμε αν φταίνε οι αριστεροί, οι δεξιοί, τα εξτρέμ και τα χαφ είναι ανούσιο. Πόσο μάλλον τη στιγμή που οι παραπάνω βρέθηκαν σε διαφορετικές πλευρές και 'πολιτικές' στην πορεία της σύγχρονης ιστορίας μας...
Αγνοείς προφανώς ότι επί εποχής βυζαντίου διακατεχόμασταν υπό καθεστώτος θρησκευτικής δικατατορίας
Φυσικά και νιώθω περήφανος ως απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Θες να το αναλύσουμε? -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Να πάνε οι εν λόγω 'κύριοι' να ενταχθούν στο 'Ουράνιο Τόξο'. Άντε και σιχτίρι με τον κάθε 'επιστήμονα' της κακιάς ώρας.Που να δείς και τι άλλο είπαν:
'Οτι οι Αλβανοί Τσάμηδες πολεμούσαν κατά του Χίτλερ και ότι η Εθνική Αντίσταση ήταν με τους Γερμανούς....' -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αγνοείς προφανώς ότι επί εποχής βυζαντίου διακατεχόμασταν υπό καθεστώτος θρησκευτικής δικατατορίας
Θες να το αναλύσουμε?Δεν το αγνοώ καθόλου...Τι σχέση έχει όμως η θρησκευτική δικτατορία με την επικράτηση του ονόματος Μακεδονία σε μια ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων;
Όσον αφορά τον μέγα Αλέξανδρο,
1 Είσαι σίγουρος οτι είσαι και είμαι απόγονός του;; Όλες οι φυλές πέρασαν από δω...
2 Θεωρώ το βρισκόμαστε εκτός θέματος, αλλά η εικόνα μου γι αυτόν είναι ελάχιστα καλύτερη απ αυτή για το Χίτλερ...κατά πάσα πιθανότητα διότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αντίστοιχες φρικαλέες λεπτομέρειες.
Τέλος πάντων τα περί μ.Αλεξάνδρου είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Θες να το αναλύσουμε?Δεν το αγνοώ καθόλου...Τι σχέση έχει όμως η θρησκευτική δικτατορία με την επικράτηση του ονόματος Μακεδονία σε μια ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων;
Δεν ξέρω,απλά εσύ το έθεσες ωσαν να είναι η βυζαντινη περίοδος η βίβλος των ιστορικών αποφάσεων.
Όσον αφορά τον μέγα Αλέξανδρο,
1 Είσαι σίγουρος οτι είσαι και είμαι απόγονός του;; Όλες οι φυλές πέρασαν από δω...
Κάποιος κάποτε είπε ότι,έλληνες είναι όσοι διακατέχουν την ελληνικήν παιδείαν.
Πέραν τούτου πρακτικά σαφώς και αισθάνομαι απόγονος απλά γενικά ως σύγχρονοι έλληνες ψευδεπίγραφα φέρουμε αυτό το όνομα.
Δεν το αξίζουμε άλλωστε.
Το τονίζεις έστω κι έμεσα ακόμα κι εσύ με τον τρόπο σου στην ε΄πομενη παράγραφο.
Απλά δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την ιστορία μας στους ξένους που μεγαλουργούν όταν μας τη λένε.2 Θεωρώ το βρισκόμαστε εκτός θέματος, αλλά η εικόνα μου γι αυτόν είναι ελάχιστα καλύτερη απ αυτή για το Χίτλερ...κατά πάσα πιθανότητα διότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αντίστοιχες φρικαλέες λεπτομέρειες.
Τέλος πάντων τα περί μ.Αλεξάνδρου είναι άλλο θέμα.
Οχι κάθε άλλο,δεν είναι άλλο θέμα.
Μπορείς να μου πεις τους λόγους για τους οποίους τον ταυτίζεις με τον Χίτλερ? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μπορείς να μου πεις τους λόγους για τους οποίους τον ταυτίζεις με τον Χίτλερ?
ο χιτλερ ηταν καλυτερος, ειχε οραμα και διαβαζε και νιτσε
ο αλλος ηταν ξεπλενης τελειως, πηγαινε και εσφαζε χωρις νοημα..
τεσπα κ ο χιτλερ νταξ... μισες δουλειες εκανεπαντως γενικα ο μεσος νεοελληνας ειναι πιο εξυπνος απο τον μεσο αρχαιο ελληνα και ξερει και περισσοτερα πραγματα.. μιλαω για αμεση συγκριση...: πχ εγω, ειμαι ανωτερος απο τον αριστοτελη! ξερω και περισσοτερα πραγματα, ειμαι και πιο ομορφος, εχω και πιο πολλα λεφτα, ξερω 2 ξενες γλωσσες + λατινικα + αρχαια ελληνικα, ξερω καλυτερα μαθηματικα, καλυτερη φυσικη, ακομα και ιατρικη καλυτερη παρ'ολο που ο πατερας του ηταν ιατρος στην αυλη του βασιλεως και ειχε διαβασει τα περισσοτερα -αν οχι ολα- βιβλια του. επισης, εχω καλυτερη φυσικη κατασταση απο αυτον: μπορω να τρεξω πιο γρηγορα, να κολυμπησω γρηγοροτερα και για μεγαλυτερες αποστασεις, ξερω να χρησιμοποιω Η/Υ και να προγραμματιζω (αν και το σιχαινομαι) σε C++, JAVA ακομα και σε basic, ξερω να στηνω απο μικρα δικτυακια με RIP μεχρι τεραστια με παμπολλους routers και switchακια και πολυπλοκα πρωτοκολλα, ξερω να οδηγω αυτοκινητο με γραμμες ή με το πλαι, να οδηγω μηχανη, να κανω αναρριχηση κ.α.
επισης εχω περισσοτερες εμπειριες, εχω ταξιδεψει σε πολυ περισσοτερα μερη και εχω γνωρισει περισσοτερο κοσμο κλπ.
για να μην το κουραζω: ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
...βεβαια ειναι δεδομενο οτι ο μεσος αρχαιος ελληνας ηταν πιο εξυπνος απο τους ανθρωπους της εποχης του αποτι ο μεσος νεολληνας στην αντιστοιχη συγκριση (με τους ανθρωπους της εποχης μας)..
αυτα...
συνεχιστε
(λεμε κ καμια μαλακια να περναει η ωρα) -
Κατ' αρχάς επειδή ένας λαός μένει σε έδαφος που, πριν 2500 χρόνια ζούσαν οι τότε μακεδόνες δεν τον κάνει απόγονο του.. δηλαδή αν έλληνες πήγαιναν στην νότιο αμερική την περίοδο της μετανάστευσης (τότε που πήγαιναν ισπανοί, πορτογάλοι κ βρετανοί κ σφάζαν ινδιάνους) κ κάναν ένα κράτος εκέι, δεν θα τους καθιστούσε αυτό απογόνους των μάγια κ των ινκας. Γενεολογικά οι σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους μακεδόνες. Πράγμα το οποίο φαίνετε εκτός των άλλων κ λόγω της ονομασίας. Καμία σχέση τα ονόματα της τότε μακεδονίας (αλέξανδρος, φίλλιπος, ολυμπιάδα κτλ) με τα σημερινά σκοπιανά (slata, erikka, marta, dragan, svace, goran etc...). Τώρα επειδή τον καθένα τον πιάνει η γκ@βλα να ονομάζει την χώρα του όπως του αρέσει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το θέμα είναι οι χώρες που την αναγνωρίζουν κ που πιέζουν κιόλας για να συνεννέσει η Ελλάδα στην αναγνώριση.. Κάποιοι βέβαια δεν το βρίσκουν αυτό σημαντικό θέμα... Μάλλον φταίει ότι είμαστε η γενιά του Playstation κ έχουμε χάσει την εικόνα του έξω κόσμου... κ δεν εξαιρώ τον εαυτό μου.. Τι να ξέρουμε από αγώνες εμείς κ εθνική υπερηφάνια.. μονο συμβιβαζόμαστε τα τελευταία χρόνια με τα θελήματα των αμερικάνων.. Εκτός αυτού ο κόσμος πεινάει.. Τι να τον νοιάξει μεσ' στα τόσα προβλήματα του το πως θα λέν την γιουγκοσλαβία.. Ειδικά αν δεν είναι από την βόρειο Ελλάδα... Στα π@π@ρια του το γράφει το όλο θέμα..
-
Σωστός.....
αλλά μάλλον φταίει και ότι έχουμε ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ που επί 60 τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την Ιστορία αυτού του τόπου....
προσωπικά για μένα είναι ......... ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Σωστός.....
αλλά μάλλον φταίει και ότι έχουμε ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ που επί 60 τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την Ιστορία αυτού του τόπου....
προσωπικά για μένα είναι ......... ΜΕΙΟΔΟΤΕΣΑν οι πολιτικοί είναι άχρηστοι τότε ο λαός είναι ηλίθιος που τους αφήνει να τον κυβερνάν.. προφανώς μάλλον εμείς φταίμε... κ η αδιαφορία μας... (γενιά του Playstation που λέγαμε.. κ του καφέ...)
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας