-
οι σερβοι πεταξαν τη μπαλα στην εξεδρα πολυ καιρο πριν...
μη ξεχναμε και το πρεσεβο..
τεσπα, δε πανε καλα τα πραγματα!
-
Αριστη λύση το όνομα «Νέα Μακεδονία»
Ο Μπρεντ Σκόουκροφτ σύμβουλος ασφαλείας του πατρός Μπους, στην «Κ»
Συνέντευξη στον Αθανασιο Ελλις
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...και σε λίγο εκτός από τα κοινά σύνορα, θα 'απορροφηθεί' από την Αλβανία με ότι αυτό συνεπάγεται.Πάλι παίζουν με τη φωτιά οι μεγάλοι μην έχοντας τίποτα διδαχθεί από την Ιστορία των Βαλκανίων.
Σαφώς και δεν μας βολεύει αυτή η εξέλιξη , για να δούμε πώς θα πάει το πράμα
Ελικρινά τους λυπάμαι τους Σέρβους . Τους έχουν ξεδοντιάσει κυριολεκτικά, έχουν 'παραδοθεί', πράγμα που φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές.
'Σφάξε με αγά μου ΄ν' αγιάσω' και άμα θες ρίξε μου και κανένα κόκκαλο να γλείψω...Είμαι περίεργος να δω εάν θα βάλουμε βέτο στη FYROM
εσύ τι πιστεύεις ?
έχουν το σθένος να το κάνουν ή ότι πεί η μαμά ΗΠΑ ? -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...και σε λίγο εκτός από τα κοινά σύνορα, θα 'απορροφηθεί' από την Αλβανία με ότι αυτό συνεπάγεται.Πάλι παίζουν με τη φωτιά οι μεγάλοι μην έχοντας τίποτα διδαχθεί από την Ιστορία των Βαλκανίων.
Ελικρινά τους λυπάμαι τους Σέρβους . Τους έχουν ξεδοντιάσει κυριολεκτικά, έχουν 'παραδοθεί', πράγμα που φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές.
'Σφάξε με αγά μου ΄ν' αγιάσω' και άμα θες ρίξε μου και κανένα κόκκαλο να γλείψω...Είμαι περίεργος να δω εάν θα βάλουμε βέτο στη FYROM
κάτι που είπε ο πρώην σύμβουλος στην 'Κ' και ήταν κ αρκετά λογικό είναι γιατί οι Σερβοι της Βοσνίας να μην αποσχιστούν και να ιδρύσουν 'ανεξάρτητο κράτος';
κατα την γνώμη μου κάνουν μαλακία στο θέμα του Κοσσόβου...και η ΕΕ δείχνει διχασμένη εμφανώς με αυτήτην κίνηση όσο κ αν θέλουν κάποιοι Σαρκοζήδες να δείξουν άλλη εικόνα.
Σλοβακία, Ρουμανία, Κύπρος, Ισπανία, Ελλάδα είναι αντίθετες με την ανεξαρτητοποίηση.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
...και σε λίγο εκτός από τα κοινά σύνορα, θα 'απορροφηθεί' από την Αλβανία με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πάλι παίζουν με τη φωτιά οι μεγάλοι μην έχοντας τίποτα διδαχθεί από την Ιστορία των Βαλκανίων.
κάτι που είπε ο πρώην σύμβουλος στην 'Κ' και ήταν κ αρκετά λογικό είναι γιατί οι Σερβοι της Βοσνίας να μην αποσχιστούν και να ιδρύσουν 'ανεξάρτητο κράτος';
κατα την γνώμη μου κάνουν μαλακία στο θέμα του Κοσσόβου...και η ΕΕ δείχνει διχασμένη εμφανώς με αυτήτην κίνηση όσο κ αν θέλουν κάποιοι Σαρκοζήδες να δείξουν άλλη εικόνα.
Σλοβακία, Ρουμανία, Κύπρος, Ισπανία, Ελλάδα είναι αντίθετες με την ανεξαρτητοποίηση.
δυστυχώς δεν τους ρώτησε κανείς......αν σκεφτείς ότι η Γερμανία έκανε την αρχή με το Γιουγκοσλαβικό Ζήτημα και την διάσπαση της πάλε ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.........υποστήριζαν τους Κροάτες, είχαν δεσμούς από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν οι χαφιέδες των γερμανών.......
-
Μάλιστα, η Ισπανία είναι αντίθετη, αλλά βομβάρδισε με τους άλλους τη Σερβία. Τώρα δεν της αρέσει που οι Καταλανοί και οι Βάσκοι θα έχουν προηγούμενο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ας πρόσεχε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάλιστα, η Ισπανία είναι αντίθετη, αλλά βομβάρδισε με τους άλλους τη Σερβία. Τώρα δεν της αρέσει που οι Καταλανοί και οι Βάσκοι θα έχουν προηγούμενο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ας πρόσεχε.να δούμε τι θά γίνει και με τους Ιρλανδούς και την κατεχόμενο τμήμα από τους Αγγλους......
-
κρατος σερβων της βοσνιας ειναι καταδικασμενο σε θανατο...
-
Ε, φυσικά. Αφού έχουν ήδη διωχθεί με τα όπλα από τους 'αθώους' αλβανοκοσοβάρους και ζουν μέσα στο έδαφος της Σερβίας.
-
οι σερβοι της βοσνιας κατεχουν περιοχες χωρις πλουτοπαραγωγικες δυνατοτητες, χωρις οδικο δικτυο κτλ κτλ...
τα παντα ρυθμιστηκαν απο τους αμερικανους και το συμμαχο τους σλομπο μιλοσεβιτς τοτε...
πηραν δηλαδη τα @@ τους ενω οι λιγοτεροι τοτε κροατες και μουσουλμανοι πηρανε τα φιλετα...
να σημειωσω οτι στο κοσοβο ενας μεγαλος αριθμος σερβων ειναι σερβοβοσνιοι προσφυγες που εμεναν εκει απο το 95...δηλαδη 2η προσφυγια μεσα σε 15 χρονια...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
να σημειωσω οτι στο κοσοβο ενας μεγαλος αριθμος σερβων ειναι σερβοβοσνιοι προσφυγες που εμεναν εκει απο το 95...δηλαδη 2η προσφυγια μεσα σε 15 χρονια...
Αυτοί οι Σέρβοι του βορειου Κοσοβου είναι ένα θεμα. Δεν αναγνωρίζουν το νέο κράτος, λένε.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτοί οι Σέρβοι του βορειου Κοσοβου είναι ένα θεμα. Δεν αναγνωρίζουν το νέο κράτος, λένε.
θα υπακουσουν το σερβικο συνταγμα... αρα παει για κανονικη διχοτομηση και αναλογα πως θα παει το πραγμα σε καποια στιγμη θα χρησιμοποιηθουν...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
θα υπακουσουν το σερβικο συνταγμα... αρα παει για κανονικη διχοτομηση και αναλογα πως θα παει το πραγμα σε καποια στιγμη θα χρησιμοποιηθουν...
Πολύ ειρηνικό μου φαίνεται το σενάριο. Το άλλο θέμα είναι η ανύπαρκτη ενεργειακή ανεξαρτησία του Κοσόβου, προς το παρόν.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πολύ ειρηνικό μου φαίνεται το σενάριο. Το άλλο θέμα είναι η ανύπαρκτη ενεργειακή ανεξαρτησία του Κοσόβου, προς το παρόν.
το κοσοβο ανεκαθεν ειχε πολλα ορυχεια που βγαζουν πολλα μεταλλακια....για διαφορες χρησεις...
αυτο το ξερουν και ελληνες επιχειρηματιες που καποτε ηταν πολυ ενεργοι στη περιοχη..
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
...και σε λίγο εκτός από τα κοινά σύνορα, θα 'απορροφηθεί' από την Αλβανία με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πάλι παίζουν με τη φωτιά οι μεγάλοι μην έχοντας τίποτα διδαχθεί από την Ιστορία των Βαλκανίων.
εσύ τι πιστεύεις ?
έχουν το σθένος να το κάνουν ή ότι πεί η μαμά ΗΠΑ ?Σαφώς και θα το κάνουν μακροπρόθεσμα και μέχρι τότε θα λειτουργούν ως προτεκτοράτο των ΗΠΑ.Και το Κόσοβο και η FYROM.
Μα είναι σαφές νομίζω γιατί κόπτονται έτσι οι Αμερικάνοι: Για να αποσταθεροποιούν την περιοχή (που κάποτε ήταν προνομιακό πεδίο των Ρώσων) κατά το δοκούν.
Χάθηκε εκείνος ο μλκς ο Δευκαλίωνας να πάει μια χερσόνησο , δυτικότερα
-
Εγώ ψήνω τους συντοπίτες μου να αυτοπροσδιοριστούμε Νορβηγοί, με σκοπό να αποσχιστούμε, και κατόπιν να προσαρτηθούμε στη μαμά Νορβηγία.
-
Βγήκα το μεσημέρι να πάω τον καθιερωμένο κυριακάτικο περίπατο στη ζυριχη μια που είχε και λαμπρό ήλιο. Παντού είχαν ξεχυθεί ατέλειωτα αυτοκίνητα, ορισμένα μάλιστα αρκετά ακριβά, με αλβανικές σημαίες (μερικοί πιο διεθνιστές είχαν κι ελβετικές και αμερικάνικες ) που έκαναν βόλτες κορνάροντας και πανηγυρίζοντας. Εδώ έχει πάρα πολλούς αλβανούς και κοσοβάρους, και η ελβετία έχει κρατήσει σαφή στάση υπέρ της ανεξαρτησίας τους.
(tasosdev ψήθηκα, πότε ανακυρησσόμαστε;)
-
Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Εδώ έχει πάρα πολλούς αλβανούς και κοσοβάρους, και η ελβετία έχει κρατήσει σαφή στάση υπέρ της ανεξαρτησίας τους.Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν ανέκαθεν ουδέτεροι...
-
Η δική μας κυβέρνηση δεν έχει πλέον περιθώρια να μην ασκήσει βέτο. Ή θ'ασκήσει βέτο ή θα πέσει, όπως ο Μητσοτάκης. Και δεν ξέρω πολλούς που είναι διατεθειμένοι να χάσουν τις καρέκλες τους για χάρη των (π)ΗΠΑ.
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας