-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν ερχόταν πχ η Βουλγαρία και ονόμαζε το αεροδρόμιό της 'Οδυσσέας Ελύτης' θα το θεωρούσαμε κολακευτικό... Τώρα που η FYROM ονομάζει το δικό της Μέγας Αλέξανδρος το θεωρούμε...απαράδεκτο!
Εχουμε χειριστεί το όλο θέμα λάθος από την αρχή! Θα έπρεπε πολύ απλά να λέμε πως είναι πολύ ευγενικό που οι γείτονες έχουν επηρεασθεί από τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας! Θα έπρεπε να τους υιοθετήσουμε! Αλλά εμείς το παίξαμε και το παίζουμε σκληροί και ανυποχώρητοι!
Στην τελική, αν βαφτίσω μια ελληνική οδό πχ Τρούμαν δημιουργώ πρόβλημα σε κάποιον; Μπορεί να είμαι ανισόρροπος και να θέλω να ονομάσω μια πλατεία....Τζόρτζ Μπους (τζουνιορ...)!
Γινόμαστε γραφικοί! Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει σε κανέναν τι θα πιστεύει για την ιστορία, τον πολιτισμό και την καταγωγή του! Οι ιστορικοί θα κάνουν την δουλειά τους βέβαια και οι πολιτικοί το ίδιο!
Είναι δικαίωμά τους να πιστεύουν ό,τι γουστάρουν, αρκεί να κάθονται φρόνιμοι...Και κάθονται φρόνιμοι, δεν μας έχουν ενοχλήσει. Αρα τι έγινε; Εχουν κι αυτοί ένα κομμάτι της πάλαι ποτέ Μακεδονίας και έχουμε κι εμείς και έχουν και οι Βούλγαροι. Το ότι σε μας έπεσε η Βεργίνα και τη βρήκε ο Ανδρονικος δεν μας κάνει καλύτερους...Αν είχε μείνει σ' αυτούς θα ήταν λιγότερο Έλληνας ο Αλέξανδρος;
Και στην τελική, ποιος ξέρει πόσο Έλλην ήτο; Δεν έχω ιδέα! ΟΚ, μας έμαθαν κάποια πράγματα, αλλά όπως ξέρετε κάποιοι άλλοι λένε άλλα. Μπορεί να είναι σωστά μπορεί και λάθος. Στην τελική, εγώ δεν θα ταυτιστώ με κανέναν κατακτητή και μέγα, είτε λέγεται αυτός Αλέξανδρος, Ναπολέων ή....Τζέκις Χαν ξέρω γω!
Θυμίζω πως ο Φίλιππος κατέκτησε ουσιαστικά την υπόλοιπη περιοχή που ονομάζουμε από το 1830 (1945 για τα σημερινά σύνορα...) Ελλάς. Προ του 1830 δεν υπήρχε ελληνικό κράτος, όπως και προ του 1925 (δεν θυμάμαι ακριβώς...) δεν υπήρχε τουρκικό κράτος κλπ κλπ.
Προ των Βαλκανικών στη Θεσσαλονίκη οι Έλληνες ήταν η απόλυτη μειοψηφία, υπήρχαν περισσότεροι Τούρκοι και Εβραίοι. Τα ίδια και για την πόλη μου, τα Ιωάννινα.... Οπότε, η ιστορία είναι πιο περίεργη από όσο την ξέρουμε και στην τελική, όλοι μας ξέρουμε τελικά λίγες αλήθειες και πάρα πολλά ψεύδη, γιατί η επίσημη ιστορία που διδασκόμαστε είναι πρώτα απ' όλα προπαγάνδα, απαραίτητη για τη δημιουργία εθνικής συνείδησης και φρονήματος και έπειτα επιστήμη. -
Μάλιστα...
Συμπεράσματα δικά μου:
-
Μπαίνω στο σπίτι σου, σου σκοτώνω την οικογένεια, φέρνω τη δική μου, άρα είμαστε 4, είσαι 1 = το σπίτι είναι δικό μου αφού είμαστε περισσότεροι !!! Έτσι, η Θεσσαλονίκη είναι Τουρκική ή Εβραϊκή ή ό,τι άλλο θέλεις. Το ίδιο και η Κύπρος κτλ κτλ. Ο πληθυσμός ΔΕΝ είναι το κυριότερο κριτήριο για να κρίνεις την ιστορία. Πρέπει να βλέπεις σε βάθος χρόνο τι έχει αλλάξει και πώς. Εσύ παίρνεις το 1912, λες οι Τούρκοι ήταν περισσότεροι και τελείωσες. Το ίδιο κάνουν και οι Αλβανοί με το Κοσσυφοπέδιο. Σκότωσαν τους Σέρβους στο λίκνο των Σέρβων και τώρα λένε είναι δικό μας. Ωραία λογική !!!
-
Ο εκάστοτε Σουλτάνος από τον Μωάμεθ τον Β΄ και έκτοτε είναι το ίδιο δυνάστης με τον Μ. Αλέξανδρο !!! Άρα, εμείς πρέπει να θυμόμαστε με καλοσύνη τους Σουλτάνους όπως θυμούνται όλοι οι λαοί που 'κατακτήθηκαν' από τον Μ/ Αλέξανδρο την ελληνική κατοχή. Γιατί εμείς δε θέλουμε να θυμόμαστε τους διάφορους κατακτητές μας, όπως όλοι οι λαοί του κόσμου, ενώ όσοι κατακτήθηκαν από τον Μ. Αλέξανδρο μας θυμούνται με καλοσύνη και συμπάθεια (εκτός από έναν λαό) και θέλουν να λέγονται απόγονοί του; Μα γιατί πολύ απλά τους έφερε πολιτισμό ανώτερο του δικού τους, τους έκανε ελευθέρους στη σκέψη με την ελληνική παιδεία και τους βοήθησε να προοδεύσουν. Αυτό δεν το ξεχνούν. Οι υπόλοιποι κατακτητές έφεραν καταστροφές, βία, καταπίεση και τίποτε άλλο. Δες τις ΗΠΑ σήμερα τι προσφέρουν στους κατακτημένους λαούς πέρα από χάμπουργκερ και κατανάλωση.
-
Ο Οδυσσέας Ελύτης είναι το ίδιο ακριβώς σε επίπεδο συμβολισμών με τον Μ. Αλέξανδρο. Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό. Άρα, αν δώσουμε το όνομα ενός Αλβανού διανοούμενου είναι το ίδιο σαν να δίνουμε το όνομα Γεώργιος Καστριώτης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων !!! Θα μας άφηναν οι Αλβανοί να το κάναμε αυτό από τη στιγμή που ο Καστριώτης είναι Έλληνας; Μόνο έτσι θα το κρίνεις. Ο Μ. Αλέξανδρος δίνει δικαίωμα για διεκδικήσεις, όχι ο Ελύτης. Βγες στο δρόμο και βρίζε λέγοντας 'είσαι ένας π...στης και τον π....εις'. Μετά πήγαινε και πες το κατάμουτρα σε κάποιον. Πότε λες να φας ξύλο; Υπάρχει αόριστο και ορισμένο σε κάθε πράξη μας. Ο Αλέξανδρος δεν είναι τυχαίο όνομα, συνοδεύεται από ιστορία, εδαφικές περιοχές, γλώσσα, παγκόσμια θέση και ισχύ. Ο Ελύτης έχει σχέση μόνο με ποίηση, τίποτε άλλο.
-
Αν ο τύπος στην Κρήτη βγάλει καρέκλες και πιάσει χώρο στο πεζοδρόμιό του για το αυτοκίνητο σε ενοχλεί το ίδιο με το να βγάλει καρέκλες ο γείτονάς σου. Άλλο ένα παράλογο. Άλλο να ονομάζουν οι Σκοπιανοί ένα αεροδρόμιό τους με όνομα που σου ανήκει ιστορικά και με αυτό να ξεκινούν διεκδικήσεις και άλλο να το κάνει αυτό η Αυστραλία με την οποία δεν έχεις να χωρίσεις τίποτε.
-
Έλλην είναι ο της ελληνικής παιδείας μετέχων, αλλά και ο καταγόμενος φυλετικά από Έλληνες ή μισούς Έλληνες γονείς. Αρκεί δηλαδή κάπου να υπάρχει ελληνική ρίζα. Ο Αλέξανδρος είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη που νομίζω είναι και αυτός Έλληνας. Οι γραφές, τα αφιερώματα στους Δελφούς είναι γραμμένα στα ελληνικά. Αν θυμάμαι καλά έγραψε: 'Αλέξανδρος ο Μακεδών και οι λοιποί των Ελλήνων πλην Λακεδαιμονίων....'. Θεωρούσε τον εαυτό τους έναν ανάμεσα στους Έλληνες με τοπική καταγωγή από τη Μακεδονία. Όπως ο Πύρρος ήταν Ηπειρώτης, ο Περικλής Αθηναίος κοκ. Όλοι έχουν μία καταγωγή από μια ευρύτερη περιοχή, μία πιο περιορισμένη, μία ακόμα πιο περιορισμένη κτλ. Είμαστε Ευρωπαίοι, Έλληνες, Ηπειρώτες, Γιαννιώτες, Περαματιώτες κοκ. Πέρα από την παιδεία, ο Αλέξανδρος είχε μητέρα Ηπειρώτισσα και πατέρα Μακεδόνα, άρα ήταν από δύο μεριές Έλληνας. Πού βλέπεις το ύποπτο και το ίσως είναι ή ίσως δεν είναι έλληνας που αφήνεις να εννοηθεί;
-
Ελληνικό κράτος στη σύγχρονη εποχή υπήρχε από το 1830 όντως. Παλαιότερα όμως οι περιοχές αυτές δεν κατοικούνταν από Έλληνες; Υπήρχαν Τούρκοι πριν το 1400 μ.Χ. στην ευρύτερη περιοχή; Στο βυζαντινό κράτος, ειδικά μετά το 1000 μ.Χ., οι περιοχές που ήταν υπό την κυριαρχία της Κων/λης δεν μιλούσαν ελληνικά; Δεν ήταν ουσιαστικά ελληνικό κράτος; Ακόμα παλαιότερα επί ελληνιστικών βασιλείων δεν υπήρχαν ελληνικά κράτη μέχρι τα βάθη της ανατολής, στην Ινδία; Γιατί δεν κοιτάς αυτά για να διεκδικήσουμε και άλλες περιοχές που αυτή τη στιγμή δε μας ανήκουν; Οι πόλεις κράτη στην Ιωνία κατοικούνταν από Τούρκους από το 500 π.Χ. και μέχρι το 1400 μ.Χ.; Γιατί οι μετέπειτα κατακτητές και σφαγείς του 1922 έχουν δικαιώματα επί αυτών των εδαφών και εμείς όχι μετά την ΒΙΑΙΗ πληθυσμιακή αλλαγή που έλαβε χώρα; Έχουν έναν κομμάτι της Ιωνίας, ας μας δώσουν κι εμάς άλλο ένα αφού δεν είναι κακό να γίνονται διεκδικήσεις και αλλαγές εδαφών.
-
Οι Σκοπιανοί κάθονται φρόνιμοι; Τι περίμενες να έκαναν δηλαδή; Εισβολή στην Ελλάδα; Από πλευράς δυνάμεων είναι θέμα 2-3 ημερών να κατακτηθούν, άρα είναι αμυνόμενοι (θεωρητικά) και όχι επιτιθέμενοι. Και όμως, διεκδικούν το όνομα Μακεδονία, τη σημαία, τη γλώσσα, τον Αλέξανδρο κτλ κτλ. Φαντάσου να είχαν και την ισχύ τι θα έκαναν. Φαντάσου εμείς να διεκδικούμε από την Τουρκία την Πόλη, την παραλιακή ζώνη, τον Πόντο κοκ. Εμείς το κάνουμε; Είμαστε αναλογικά πολύ ισχυρότεροι από τους Σκοπιανούς και όμως δεν το κάνουμε. Αυτοί όμως δε σταματούν να ζητάνε. Πού το βλέπεις, λοιπόν, το φρόνιμοι;
-
Εβραϊκό κράτος πότε υπήρχε τελευταία φορά και το δημιούργησαν μετά τον Β΄ Π.Π.; Για εμάς γιατί να μην υπάρχει ελληνικό κράτος και μάλιστα στα παλιά του σύνορα (επί όποιας ιστορικής περιόδου θέλεις) ή ακόμα και μέχρι την κόκκινη μηλιά. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην διεκδίκηση είπες. Βγες και ζήτα, λοιπόν, αντίστοιχα όπως ζητάνε και οι άλλοι. Φτιάξε κράτος από την Αδριατική μέχρι την Ινδία, ζήτα τις περιοχές αυτές με ιστορικά στοιχεία πραγματικά (και σίγουρα θα μας καλοδεχτούν πολλοί, ειδικά στις αραβικές περιοχές) και θα δούμε πώς θα συμπεριφερθεί η διεθνής κοινότητα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να γράφω άλλα. Είναι πολύ κουραστικό να ανατρέπω 1-1 τα επιχειρήματά σου που δε στηρίζονται πουθενά παρά μόνο σε συγκεκριμένες αντιλήψεις που δεν έχουν μέσα τους παρά μία μονομερή ιστορική αλήθεια και πουθενά μας πουθενά ιστορικά στοιχεία στο βάθος του χρόνο και στο πώς εξελίχθηκε η πραγματική ιστορία. Δεν βγάζω κανέναν λάδι, ούτε ισχυρίζομαι πως οι Έλληνες ηγέτες είναι αθώοι και αγνοί, αλλά δεν μπορεί να παραμελούμε μόνο εμείς από όλους τους άλλους λαούς τις αλλαγές που έχουν επέλθει και το πώς έχουν αυτές συντελεστεί. Επίσης, δεν μπορεί να εθελοτυφλούμε στις διεκδικήσεις των γειτόνων μας και στα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, ειδικά μετά την πτώση του Κομμουνιστικού μπλοκ. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει ανυπαρξία κριτικής σκέψης και μελέτης της ιστορίας και των γεγονότων. Διάβασε Καββαθά (από το 1978 και μετά τα έχω διαβάσει όλα) και θα τα δεις να γράφονται πριν ακόμα καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει με το ανατολικό μπλοκ.
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
. Αν θυμάμαι καλά έγραψε: 'Αλέξανδρος ο Μακεδών και οι λοιποί των Ελλήνων πλην Λακεδαιμονίων....'. Θεωρούσε τον εαυτό τους έναν ανάμεσα στους Έλληνες με τοπική καταγωγή από τη Μακεδονία.Αυτο το ειπε μετα την πρωτη του νικη κατα των Περσων στελνοντας και πανοπλια.
Ο λογος ειναι γιατι οι Σπαρτιατες δε δεχτηκαν την ενωση που ζητουσε ο Αλεξανδρος,αν και οι Αθηναιοι το εκαναν απο αναγκη(κοινως για να μη τους παρει ο διαολος τον πατερα,αφου ο Αλεξανδρος ειχε ξεκαθαρη προοπτικη και τον καλυτερο στρατο) -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
- Μπαίνω στο σπίτι σου, σου σκοτώνω την οικογένεια, φέρνω τη δική μου, άρα είμαστε 4, είσαι 1 = το σπίτι είναι δικό μου αφού είμαστε περισσότεροι !!! Έτσι, η Θεσσαλονίκη είναι Τουρκική ή Εβραϊκή ή ό,τι άλλο θέλεις. Το ίδιο και η Κύπρος κτλ κτλ. Ο πληθυσμός ΔΕΝ είναι το κυριότερο κριτήριο για να κρίνεις την ιστορία. Πρέπει να βλέπεις σε βάθος χρόνο τι έχει αλλάξει και πώς. Εσύ παίρνεις το 1912, λες οι Τούρκοι ήταν περισσότεροι και τελείωσες. Το ίδιο κάνουν και οι Αλβανοί με το Κοσσυφοπέδιο. Σκότωσαν τους Σέρβους στο λίκνο των Σέρβων και τώρα λένε είναι δικό μας. Ωραία λογική !!!
Αντε να το θέσω διαφορετικά: και στις δυο πόλεις, οι Έλληνες έγιναν πλειοψηφία μετά τους βαλκανικούς. Και επί βυζαντίου ήταν πολυεθνικές με τους Έλληνες μειψηφία. Στο Κόσοβο δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε, όντως πάντως ο πληθυσμός του άλλαξε δραστικά τελευταία. Το τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις και ποιος έχει το δίκιο δεν το ξέρω...Πάντως αν το 90% θέλει κάτι και επαναστατεί, ίσως το 10% να μην έχει δίκιο...Ακόμη κι αν αυτό αφορά αλλαγή συνόρων! Αλλιώς, τι σημαίνει λαϊκή επανάσταση και λαϊκό κίνημα; Θέλω να πω, τι διαφορετικό έκαναν οι Αλβανοί Κοσοβάροι από τους Κύπριους στο πρόσφατο παρελθόν; Και γιατί δίκιο έχουν μονον οι Κύπριοι (αν έχουν....). Και οι δυο ζητούν την ...Ένωση!
- Ο εκάστοτε Σουλτάνος από τον Μωάμεθ τον Β΄ και έκτοτε είναι το ίδιο δυνάστης με τον Μ. Αλέξανδρο !!! Άρα, εμείς πρέπει να θυμόμαστε με καλοσύνη τους Σουλτάνους όπως θυμούνται όλοι οι λαοί που 'κατακτήθηκαν' από τον Μ/ Αλέξανδρο την ελληνική κατοχή. Γιατί εμείς δε θέλουμε να θυμόμαστε τους διάφορους κατακτητές μας, όπως όλοι οι λαοί του κόσμου, ενώ όσοι κατακτήθηκαν από τον Μ. Αλέξανδρο μας θυμούνται με καλοσύνη και συμπάθεια (εκτός από έναν λαό) και θέλουν να λέγονται απόγονοί του; Μα γιατί πολύ απλά τους έφερε πολιτισμό ανώτερο του δικού τους, τους έκανε ελευθέρους στη σκέψη με την ελληνική παιδεία και τους βοήθησε να προοδεύσουν. Αυτό δεν το ξεχνούν. Οι υπόλοιποι κατακτητές έφεραν καταστροφές, βία, καταπίεση και τίποτε άλλο. Δες τις ΗΠΑ σήμερα τι προσφέρουν στους κατακτημένους λαούς πέρα από χάμπουργκερ και κατανάλωση.
Ααα μάλιστα ο δικός μας κατακτητής ήταν τόσο καλός που τον ...αγάπησαν όλοι! Φαντάζομαι και αυτοί που....έσφαξε, πήγαν στον παράδεισο με χαμόγελο και...ευγνωμοσύνη! Βλέπω τα στερεότυπα καλά κρατούν! Να ρωτήσω: γιατί ειδικά ο Αλέξανδρος ξεχώρισε απ' ΟΛΟΥΣ τους άλλους για το....εκπολιτιστικό του έργο; πχ ο Ναπολέων μόνον έσφαζε; Ο...δικός μας μόρφωνε κιόλας! Κι όλα αυτά μέσα σε μια 10ετία περίπου! Οι Ρωμαίοι πχ που κάνανε μια Ρωμαϊκή και μια Βυζαντινή (Ρωμαίοι την κάνανε κι αυτή όχι Έλληνες....) θα έπρεπε να κάνουν...πολιτιστικά άλματα! Τέσπα, δεν θέλω να χαλάω το παραμύθι μας, ο Αλέξανδρος ήταν κυρίως εκπολιτιστής και μόνον όταν...έπληττε από τον πολιτισμό κατακτούσε και λίγο....(ε όσο νά 'ναι το πολύ το Μέγαρο το βαριέται και ο ...Λαμπράκης)
- Ο Οδυσσέας Ελύτης είναι το ίδιο ακριβώς σε επίπεδο συμβολισμών με τον Μ. Αλέξανδρο. Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό. Άρα, αν δώσουμε το όνομα ενός Αλβανού διανοούμενου είναι το ίδιο σαν να δίνουμε το όνομα Γεώργιος Καστριώτης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων !!! Θα μας άφηναν οι Αλβανοί να το κάναμε αυτό από τη στιγμή που ο Καστριώτης είναι Έλληνας; Μόνο έτσι θα το κρίνεις. Ο Μ. Αλέξανδρος δίνει δικαίωμα για διεκδικήσεις, όχι ο Ελύτης. Βγες στο δρόμο και βρίζε λέγοντας 'είσαι ένας π...στης και τον π....εις'. Μετά πήγαινε και πες το κατάμουτρα σε κάποιον. Πότε λες να φας ξύλο; Υπάρχει αόριστο και ορισμένο σε κάθε πράξη μας. Ο Αλέξανδρος δεν είναι τυχαίο όνομα, συνοδεύεται από ιστορία, εδαφικές περιοχές, γλώσσα, παγκόσμια θέση και ισχύ. Ο Ελύτης έχει σχέση μόνο με ποίηση, τίποτε άλλο.
Τι διεκδικήσεις; Αν ονομάσω εγώ την βιβλιοθήκη μου Ισμαήλ Κανταρέ, θα τον...ελληνοποιήσω; Μα δουλευόμαστε; Αν ήταν τόσο εύκολο ας αρχίσουμε την αλλαγή ονομάτων για ν' αρχίσουν οι...προσαρτήσεις εδαφών για ν' αποκτήσουμε επιτέλους την Ελλάδα των....2 ηπείρων και των 5 θαλασσών! Ό,τι συμβολισμό και να έχει κάτι, είναι αδιάφορο: αν θέλουν να ονομάσουν το αεροδρόμιό τους έτσι είναι δικαίωμά τους! Δεν θα γίνουμε εμείς οι ...νονοί! Εγώ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω για μια οδό τον....Λόρδο Βύρων επειδή ήταν....Άγγλος;
- Αν ο τύπος στην Κρήτη βγάλει καρέκλες και πιάσει χώρο στο πεζοδρόμιό του για το αυτοκίνητο σε ενοχλεί το ίδιο με το να βγάλει καρέκλες ο γείτονάς σου. Άλλο ένα παράλογο. Άλλο να ονομάζουν οι Σκοπιανοί ένα αεροδρόμιό τους με όνομα που σου ανήκει ιστορικά και με αυτό να ξεκινούν διεκδικήσεις και άλλο να το κάνει αυτό η Αυστραλία με την οποία δεν έχεις να χωρίσεις τίποτε.
Μπορεί να είναι διαφορετικό λόγω ...απόστασης! Αλλά και πάλι, είναι δικαίωμά τους! Εδώ άλλοι πιστεύουν στην ομάδα 'Ε' και νομίζουν πως οι Έλληνες είναι σπορά...εξωγήινων, ή διαβάζουν Γιαννουλάκη και ψάχνουν για τρύπες και Κούφια Γη! Επίσης, το ότι μας ανήκει ιστορικά κάτι είναι δικό μας συμπέρασμα, από τη δική μας σκοπιά της ιστορίας...Υπάρχουν και κάποιοι που ισχυρίζονται διαφορετικά πράγματα, πχ θ' ακούσεις ιστορικούς να λένε πως Σλάβοι και Έλληνες έχουν παρόμοια προέλευση σαν έθνη (ο Φραμεράιερ το είχε πει;), που ανεξάρτητα αν είναι σωστό ή λάθος, δείχνει πως δεν υπάρχει ιστορική βεβαιότητα για κάτι! Αυτό που ισχύει για σένα που είσαι Έλληνας δεν ισχύει για τον άλλο που είναι 'Μακεδόνας.'
- Έλλην είναι ο της ελληνικής παιδείας μετέχων, αλλά και ο καταγόμενος φυλετικά από Έλληνες ή μισούς Έλληνες γονείς. Αρκεί δηλαδή κάπου να υπάρχει ελληνική ρίζα. Ο Αλέξανδρος είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη που νομίζω είναι και αυτός Έλληνας. Οι γραφές, τα αφιερώματα στους Δελφούς είναι γραμμένα στα ελληνικά. Αν θυμάμαι καλά έγραψε: 'Αλέξανδρος ο Μακεδών και οι λοιποί των Ελλήνων πλην Λακεδαιμονίων....'. Θεωρούσε τον εαυτό τους έναν ανάμεσα στους Έλληνες με τοπική καταγωγή από τη Μακεδονία. Όπως ο Πύρρος ήταν Ηπειρώτης, ο Περικλής Αθηναίος κοκ. Όλοι έχουν μία καταγωγή από μια ευρύτερη περιοχή, μία πιο περιορισμένη, μία ακόμα πιο περιορισμένη κτλ. Είμαστε Ευρωπαίοι, Έλληνες, Ηπειρώτες, Γιαννιώτες, Περαματιώτες κοκ. Πέρα από την παιδεία, ο Αλέξανδρος είχε μητέρα Ηπειρώτισσα και πατέρα Μακεδόνα, άρα ήταν από δύο μεριές Έλληνας. Πού βλέπεις το ύποπτο και το ίσως είναι ή ίσως δεν είναι έλληνας που αφήνεις να εννοηθεί;
Τον ορισμό του Έλληνα τον έχουμε ξανακούσει, αλλά είναι ο σωστός; Αν έρθει κάποιος και σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο γίνεται Έλληνας; Οχι. Αν σπουδάσει κάποιος δίπλα στον Αριστοτέλη γίνεται Έλληνας; Όχι. Ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδών , σωστά; Μπορεί να ένιωθε περισσότερο Μακεδών παρά Έλλην, όπως και κάποιοι νιώθων περισσότερο Ευρωπαίοι παρά Έλληνες ή το αντίστροφο... Το ότι η Ολυμπιάδα εκτός από δεν ξέρω κι εγώ ποια στη σειρά ερωμένη του Φιλίππου ήταν και από την Ήπειρο, θα έπρεπε εμένα να με κάνει περήφανο; Α, ωραία, εδώ στην Ήπειρό βγάζουμε ωραίες....πουτ@νες που ενίοτε γεννούν βασιλείς! Συγνώμη, αλλά τι να πω!
- Ελληνικό κράτος στη σύγχρονη εποχή υπήρχε από το 1830 όντως. Παλαιότερα όμως οι περιοχές αυτές δεν κατοικούνταν από Έλληνες; Υπήρχαν Τούρκοι πριν το 1400 μ.Χ. στην ευρύτερη περιοχή; Στο βυζαντινό κράτος, ειδικά μετά το 1000 μ.Χ., οι περιοχές που ήταν υπό την κυριαρχία της Κων/λης δεν μιλούσαν ελληνικά; Δεν ήταν ουσιαστικά ελληνικό κράτος; Ακόμα παλαιότερα επί ελληνιστικών βασιλείων δεν υπήρχαν ελληνικά κράτη μέχρι τα βάθη της ανατολής, στην Ινδία; Γιατί δεν κοιτάς αυτά για να διεκδικήσουμε και άλλες περιοχές που αυτή τη στιγμή δε μας ανήκουν; Οι πόλεις κράτη στην Ιωνία κατοικούνταν από Τούρκους από το 500 π.Χ. και μέχρι το 1400 μ.Χ.; Γιατί οι μετέπειτα κατακτητές και σφαγείς του 1922 έχουν δικαιώματα επί αυτών των εδαφών και εμείς όχι μετά την ΒΙΑΙΗ πληθυσμιακή αλλαγή που έλαβε χώρα; Έχουν έναν κομμάτι της Ιωνίας, ας μας δώσουν κι εμάς άλλο ένα αφού δεν είναι κακό να γίνονται διεκδικήσεις και αλλαγές εδαφών.
Οι περιοχές που σήμερα είναι ελληνικές ανά τους αιώνες κατοικούνταν από διάφορους και όχι μόνον από Έλληνες: από αλβανούς, σλάβους, τούρκους, εβραίους, έλληνες, ρωμαίους, επίσης περάσαν και γαλάτες, γότθοι,άραβες, ενετοί, βενετοί, διάφοροι σταυροφόροι κλπ κλπ κλπ...Ιδέα δεν έχω ποιος έμεινε περισσότερο...Ξέρω πάντως πως φυλετικά καθαρή η περιοχή έγινε μετά από τους βαλκανικούς και συνέχισε να νοθεύεται πληθυσμιακά ανάλογα με τις ανάγκες και μετά την καταστροφή του '22, αλλά και μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Εκκαθαρίσεις έγιναν φυσικά και κατά τον εμφύλιο, ειδικά σε νομούς όπως η Φλώρινα που είχε δίγλωσσο πληθυσμό, θα έχουν να σου πουν πολλές σχετικές ιστορίες...Βέβαια μπορεί να τους θεωρήσεις προβοκάτορες, όπως τέτοιοι είναι και κάτι λεγόμενοι Τσάμηδες, που ισχυρίζονται (άκου θράσσος!) πως ζούσαν και είχαν περιουσίες στην Θεσπρωτία κάποτε.... Όλα αυτά είναι ψεύδη προφανώς, αφού στον τόπο ετούτο μόνον οι Έλληνες έχουν....ιστορικούς λόγους να βρίσκονται!
- Οι Σκοπιανοί κάθονται φρόνιμοι; Τι περίμενες να έκαναν δηλαδή; Εισβολή στην Ελλάδα; Από πλευράς δυνάμεων είναι θέμα 2-3 ημερών να κατακτηθούν, άρα είναι αμυνόμενοι (θεωρητικά) και όχι επιτιθέμενοι. Και όμως, διεκδικούν το όνομα Μακεδονία, τη σημαία, τη γλώσσα, τον Αλέξανδρο κτλ κτλ. Φαντάσου να είχαν και την ισχύ τι θα έκαναν. Φαντάσου εμείς να διεκδικούμε από την Τουρκία την Πόλη, την παραλιακή ζώνη, τον Πόντο κοκ. Εμείς το κάνουμε; Είμαστε αναλογικά πολύ ισχυρότεροι από τους Σκοπιανούς και όμως δεν το κάνουμε. Αυτοί όμως δε σταματούν να ζητάνε. Πού το βλέπεις, λοιπόν, το φρόνιμοι;
Εμείς είμαστε φρόνιμοι έ; Ο Χριστόδουλος δεν μίλησε για χαμένες πατρίδες; Στην τηλεόρασή μας δεν θ' ακούσεις πολλούς να λένε να πάρουμε την πόλη και να ρίξουμε ...τσεκούρι και φωτιά στα ...σκοπιανά σκυλιά; Ο Καρατζαφέρης δεν θέλει και την...Σμύρνη πίσω; Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι που θα διεκδικούν, αλλά στο σημερινό σκηνικό μάλλον δεν θα βρουν υποστήριξη...Κυρίως γιατί πχ την έξοδο στη θάλασσα η FYROM μπορεί να την έχει χωρίς πόλεμο, απλώς μπαίνοντας στην πλήρες μέλος στην Ε.Ε. Όπως το έκανε και η Βουλγαρία, που βρισκόταν στα μαχαίρια με την Ελλάδα για τους ίδιους λόγους....Την έρμη την έξοδο στη θάλασσα (που έχει και τη Θεσσαλονίκη...δώρο). Παλιές ιστορίες βέβαια....
- Εβραϊκό κράτος πότε υπήρχε τελευταία φορά και το δημιούργησαν μετά τον Β΄ Π.Π.; Για εμάς γιατί να μην υπάρχει ελληνικό κράτος και μάλιστα στα παλιά του σύνορα (επί όποιας ιστορικής περιόδου θέλεις) ή ακόμα και μέχρι την κόκκινη μηλιά. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην διεκδίκηση είπες. Βγες και ζήτα, λοιπόν, αντίστοιχα όπως ζητάνε και οι άλλοι. Φτιάξε κράτος από την Αδριατική μέχρι την Ινδία, ζήτα τις περιοχές αυτές με ιστορικά στοιχεία πραγματικά (και σίγουρα θα μας καλοδεχτούν πολλοί, ειδικά στις αραβικές περιοχές) και θα δούμε πώς θα συμπεριφερθεί η διεθνής κοινότητα.
Κανένα κράτος δεν υπήρχε, όλα είναι καινούρια δημιουργήματα, προ των εθνών κρατών, υπήρχαν οι αυτοκρατορίες. Μετά την Γαλλική Επανάσταση ξύπνησαν οι εθνικές συνειδήσεις και δημιουργήθηκαν τα έθνη-κράτη και όλες οι αυτοκρατορίες κατέρρευσαν. Σήμερα έχουμε την αντίστροφη πορεία: τα κράτη συνασπίζονται σε ενώσεις σαν την Ε.Ε.
Βλέπω πως έλυσες σημαντικά προβλήματα: ας πάμε στους Παλαιστίνιους και να τους πούμε να τους....προσαρτήσουμε εμείς αντί των Ισραηλινών! Σίγουρα θα μας...καλοδεχτούν όπως λες! Και οι Σύριοι και οι Ιρακινοί και οι ...αδελφοί Μουσουλμάνοι Ιρανοί!:ysterical:
Τι να πω! Άλλο αν πας σαν τουρίστας και τους πεις 'Γιουνάν, Γιουνάν' για να σε κεράσουν κάνα ...μπακλαβά κι άλλο να τους...προσαρτήσεις, επειδή έχουν...γλυκές αναμνήσεις από τον ...Αλέκο! Συγνώμη, Αλέξανδρο!Δυστυχώς δεν μπορώ να γράφω άλλα. Είναι πολύ κουραστικό να ανατρέπω 1-1 τα επιχειρήματά σου που δε στηρίζονται πουθενά παρά μόνο σε συγκεκριμένες αντιλήψεις που δεν έχουν μέσα τους παρά μία μονομερή ιστορική αλήθεια και πουθενά μας πουθενά ιστορικά στοιχεία στο βάθος του χρόνο και στο πώς εξελίχθηκε η πραγματική ιστορία. Δεν βγάζω κανέναν λάδι, ούτε ισχυρίζομαι πως οι Έλληνες ηγέτες είναι αθώοι και αγνοί, αλλά δεν μπορεί να παραμελούμε μόνο εμείς από όλους τους άλλους λαούς τις αλλαγές που έχουν επέλθει και το πώς έχουν αυτές συντελεστεί. Επίσης, δεν μπορεί να εθελοτυφλούμε στις διεκδικήσεις των γειτόνων μας και στα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, ειδικά μετά την πτώση του Κομμουνιστικού μπλοκ. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει ανυπαρξία κριτικής σκέψης και μελέτης της ιστορίας και των γεγονότων. Διάβασε Καββαθά (από το 1978 και μετά τα έχω διαβάσει όλα) και θα τα δεις να γράφονται πριν ακόμα καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει με το ανατολικό μπλοκ.
Α, αν είναι έτσι να με συγχωρείς...Δεν έχω συμβουλευτεί το μεγάλο....ιστορικό...Καββαθά και δεν ξέρω! Θα είναι από τα νέα μέλη της...Ακαδημίας Αθηνών μάλλον (αν και δεν είναι αρκετά γέρος ο άνθρωπος, εκεί μέσα για να γίνεις δεκτός πρέπει να είσαι ένα βήμα πριν την απόδειξη της μετά θάνατον ζωής....).
Αυτά τα έχουμε ξανακούσει, τις συνωμοσίες και τα σχέδια μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, τα λόμπυ και δεν ξέρω γω τι άλλο! Ε μετά λύπης μου σου λέω πως ο ...ιστορικός Καββαθάς έκανε λάθος, όπως και πολλοί άλλοι, τίποτε από αυτά που προβλέπανε δεν έγιναν και φυσικά δεν θα είναι η πρώτη φορά! Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα και ειδικά τον χαμό που ακολούθησε την πτώση του τείχους...Πάντως αν είναι να σε κουράζω, μην μπαίνεις στον κόπο!Ευχαριστώ.
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτε, κι ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε....
-
- Μπαίνω στο σπίτι σου, σου σκοτώνω την οικογένεια, φέρνω τη δική μου, άρα είμαστε 4, είσαι 1 = το σπίτι είναι δικό μου αφού είμαστε περισσότεροι !!! Έτσι, η Θεσσαλονίκη είναι Τουρκική ή Εβραϊκή ή ό,τι άλλο θέλεις. Το ίδιο και η Κύπρος κτλ κτλ. Ο πληθυσμός ΔΕΝ είναι το κυριότερο κριτήριο για να κρίνεις την ιστορία. Πρέπει να βλέπεις σε βάθος χρόνο τι έχει αλλάξει και πώς. Εσύ παίρνεις το 1912, λες οι Τούρκοι ήταν περισσότεροι και τελείωσες. Το ίδιο κάνουν και οι Αλβανοί με το Κοσσυφοπέδιο. Σκότωσαν τους Σέρβους στο λίκνο των Σέρβων και τώρα λένε είναι δικό μας. Ωραία λογική !!!
Αντε να το θέσω διαφορετικά: και στις δυο πόλεις, οι Έλληνες έγιναν πλειοψηφία μετά τους βαλκανικούς. Και επί βυζαντίου ήταν πολυεθνικές με τους Έλληνες μειψηφία. Στο Κόσοβο δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε, όντως πάντως ο πληθυσμός του άλλαξε δραστικά τελευταία. Το τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις και ποιος έχει το δίκιο δεν το ξέρω...Πάντως αν το 90% θέλει κάτι και επαναστατεί, ίσως το 10% να μην έχει δίκιο...Ακόμη κι αν αυτό αφορά αλλαγή συνόρων! Αλλιώς, τι σημαίνει λαϊκή επανάσταση και λαϊκό κίνημα; Θέλω να πω, τι διαφορετικό έκαναν οι Αλβανοί Κοσοβάροι από τους Κύπριους στο πρόσφατο παρελθόν; Και γιατί δίκιο έχουν μονον οι Κύπριοι (αν έχουν....). Και οι δυο ζητούν την ...Ένωση!
- Ο εκάστοτε Σουλτάνος από τον Μωάμεθ τον Β΄ και έκτοτε είναι το ίδιο δυνάστης με τον Μ. Αλέξανδρο !!! Άρα, εμείς πρέπει να θυμόμαστε με καλοσύνη τους Σουλτάνους όπως θυμούνται όλοι οι λαοί που 'κατακτήθηκαν' από τον Μ/ Αλέξανδρο την ελληνική κατοχή. Γιατί εμείς δε θέλουμε να θυμόμαστε τους διάφορους κατακτητές μας, όπως όλοι οι λαοί του κόσμου, ενώ όσοι κατακτήθηκαν από τον Μ. Αλέξανδρο μας θυμούνται με καλοσύνη και συμπάθεια (εκτός από έναν λαό) και θέλουν να λέγονται απόγονοί του; Μα γιατί πολύ απλά τους έφερε πολιτισμό ανώτερο του δικού τους, τους έκανε ελευθέρους στη σκέψη με την ελληνική παιδεία και τους βοήθησε να προοδεύσουν. Αυτό δεν το ξεχνούν. Οι υπόλοιποι κατακτητές έφεραν καταστροφές, βία, καταπίεση και τίποτε άλλο. Δες τις ΗΠΑ σήμερα τι προσφέρουν στους κατακτημένους λαούς πέρα από χάμπουργκερ και κατανάλωση.
Ααα μάλιστα ο δικός μας κατακτητής ήταν τόσο καλός που τον ...αγάπησαν όλοι! Φαντάζομαι και αυτοί που....έσφαξε, πήγαν στον παράδεισο με χαμόγελο και...ευγνωμοσύνη! Βλέπω τα στερεότυπα καλά κρατούν! Να ρωτήσω: γιατί ειδικά ο Αλέξανδρος ξεχώρισε απ' ΟΛΟΥΣ τους άλλους για το....εκπολιτιστικό του έργο; πχ ο Ναπολέων μόνον έσφαζε; Ο...δικός μας μόρφωνε κιόλας! Κι όλα αυτά μέσα σε μια 10ετία περίπου! Οι Ρωμαίοι πχ που κάνανε μια Ρωμαϊκή και μια Βυζαντινή (Ρωμαίοι την κάνανε κι αυτή όχι Έλληνες....) θα έπρεπε να κάνουν...πολιτιστικά άλματα! Τέσπα, δεν θέλω να χαλάω το παραμύθι μας, ο Αλέξανδρος ήταν κυρίως εκπολιτιστής και μόνον όταν...έπληττε από τον πολιτισμό κατακτούσε και λίγο....(ε όσο νά 'ναι το πολύ το Μέγαρο το βαριέται και ο ...Λαμπράκης)
- Ο Οδυσσέας Ελύτης είναι το ίδιο ακριβώς σε επίπεδο συμβολισμών με τον Μ. Αλέξανδρο. Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό. Άρα, αν δώσουμε το όνομα ενός Αλβανού διανοούμενου είναι το ίδιο σαν να δίνουμε το όνομα Γεώργιος Καστριώτης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων !!! Θα μας άφηναν οι Αλβανοί να το κάναμε αυτό από τη στιγμή που ο Καστριώτης είναι Έλληνας; Μόνο έτσι θα το κρίνεις. Ο Μ. Αλέξανδρος δίνει δικαίωμα για διεκδικήσεις, όχι ο Ελύτης. Βγες στο δρόμο και βρίζε λέγοντας 'είσαι ένας π...στης και τον π....εις'. Μετά πήγαινε και πες το κατάμουτρα σε κάποιον. Πότε λες να φας ξύλο; Υπάρχει αόριστο και ορισμένο σε κάθε πράξη μας. Ο Αλέξανδρος δεν είναι τυχαίο όνομα, συνοδεύεται από ιστορία, εδαφικές περιοχές, γλώσσα, παγκόσμια θέση και ισχύ. Ο Ελύτης έχει σχέση μόνο με ποίηση, τίποτε άλλο.
Τι διεκδικήσεις; Αν ονομάσω εγώ την βιβλιοθήκη μου Ισμαήλ Κανταρέ, θα τον...ελληνοποιήσω; Μα δουλευόμαστε; Αν ήταν τόσο εύκολο ας αρχίσουμε την αλλαγή ονομάτων για ν' αρχίσουν οι...προσαρτήσεις εδαφών για ν' αποκτήσουμε επιτέλους την Ελλάδα των....2 ηπείρων και των 5 θαλασσών! Ό,τι συμβολισμό και να έχει κάτι, είναι αδιάφορο: αν θέλουν να ονομάσουν το αεροδρόμιό τους έτσι είναι δικαίωμά τους! Δεν θα γίνουμε εμείς οι ...νονοί! Εγώ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω για μια οδό τον....Λόρδο Βύρων επειδή ήταν....Άγγλος;
- Αν ο τύπος στην Κρήτη βγάλει καρέκλες και πιάσει χώρο στο πεζοδρόμιό του για το αυτοκίνητο σε ενοχλεί το ίδιο με το να βγάλει καρέκλες ο γείτονάς σου. Άλλο ένα παράλογο. Άλλο να ονομάζουν οι Σκοπιανοί ένα αεροδρόμιό τους με όνομα που σου ανήκει ιστορικά και με αυτό να ξεκινούν διεκδικήσεις και άλλο να το κάνει αυτό η Αυστραλία με την οποία δεν έχεις να χωρίσεις τίποτε.
Μπορεί να είναι διαφορετικό λόγω ...απόστασης! Αλλά και πάλι, είναι δικαίωμά τους! Εδώ άλλοι πιστεύουν στην ομάδα 'Ε' και νομίζουν πως οι Έλληνες είναι σπορά...εξωγήινων, ή διαβάζουν Γιαννουλάκη και ψάχνουν για τρύπες και Κούφια Γη! Επίσης, το ότι μας ανήκει ιστορικά κάτι είναι δικό μας συμπέρασμα, από τη δική μας σκοπιά της ιστορίας...Υπάρχουν και κάποιοι που ισχυρίζονται διαφορετικά πράγματα, πχ θ' ακούσεις ιστορικούς να λένε πως Σλάβοι και Έλληνες έχουν παρόμοια προέλευση σαν έθνη (ο Φραμεράιερ το είχε πει;), που ανεξάρτητα αν είναι σωστό ή λάθος, δείχνει πως δεν υπάρχει ιστορική βεβαιότητα για κάτι! Αυτό που ισχύει για σένα που είσαι Έλληνας δεν ισχύει για τον άλλο που είναι 'Μακεδόνας.'
- Έλλην είναι ο της ελληνικής παιδείας μετέχων, αλλά και ο καταγόμενος φυλετικά από Έλληνες ή μισούς Έλληνες γονείς. Αρκεί δηλαδή κάπου να υπάρχει ελληνική ρίζα. Ο Αλέξανδρος είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη που νομίζω είναι και αυτός Έλληνας. Οι γραφές, τα αφιερώματα στους Δελφούς είναι γραμμένα στα ελληνικά. Αν θυμάμαι καλά έγραψε: 'Αλέξανδρος ο Μακεδών και οι λοιποί των Ελλήνων πλην Λακεδαιμονίων....'. Θεωρούσε τον εαυτό τους έναν ανάμεσα στους Έλληνες με τοπική καταγωγή από τη Μακεδονία. Όπως ο Πύρρος ήταν Ηπειρώτης, ο Περικλής Αθηναίος κοκ. Όλοι έχουν μία καταγωγή από μια ευρύτερη περιοχή, μία πιο περιορισμένη, μία ακόμα πιο περιορισμένη κτλ. Είμαστε Ευρωπαίοι, Έλληνες, Ηπειρώτες, Γιαννιώτες, Περαματιώτες κοκ. Πέρα από την παιδεία, ο Αλέξανδρος είχε μητέρα Ηπειρώτισσα και πατέρα Μακεδόνα, άρα ήταν από δύο μεριές Έλληνας. Πού βλέπεις το ύποπτο και το ίσως είναι ή ίσως δεν είναι έλληνας που αφήνεις να εννοηθεί;
Τον ορισμό του Έλληνα τον έχουμε ξανακούσει, αλλά είναι ο σωστός; Αν έρθει κάποιος και σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο γίνεται Έλληνας; Οχι. Αν σπουδάσει κάποιος δίπλα στον Αριστοτέλη γίνεται Έλληνας; Όχι. Ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδών , σωστά; Μπορεί να ένιωθε περισσότερο Μακεδών παρά Έλλην, όπως και κάποιοι νιώθων περισσότερο Ευρωπαίοι παρά Έλληνες ή το αντίστροφο... Το ότι η Ολυμπιάδα εκτός από δεν ξέρω κι εγώ ποια στη σειρά ερωμένη του Φιλίππου ήταν και από την Ήπειρο, θα έπρεπε εμένα να με κάνει περήφανο; Α, ωραία, εδώ στην Ήπειρό βγάζουμε ωραίες....πουτ@νες που ενίοτε γεννούν βασιλείς! Συγνώμη, αλλά τι να πω!
- Ελληνικό κράτος στη σύγχρονη εποχή υπήρχε από το 1830 όντως. Παλαιότερα όμως οι περιοχές αυτές δεν κατοικούνταν από Έλληνες; Υπήρχαν Τούρκοι πριν το 1400 μ.Χ. στην ευρύτερη περιοχή; Στο βυζαντινό κράτος, ειδικά μετά το 1000 μ.Χ., οι περιοχές που ήταν υπό την κυριαρχία της Κων/λης δεν μιλούσαν ελληνικά; Δεν ήταν ουσιαστικά ελληνικό κράτος; Ακόμα παλαιότερα επί ελληνιστικών βασιλείων δεν υπήρχαν ελληνικά κράτη μέχρι τα βάθη της ανατολής, στην Ινδία; Γιατί δεν κοιτάς αυτά για να διεκδικήσουμε και άλλες περιοχές που αυτή τη στιγμή δε μας ανήκουν; Οι πόλεις κράτη στην Ιωνία κατοικούνταν από Τούρκους από το 500 π.Χ. και μέχρι το 1400 μ.Χ.; Γιατί οι μετέπειτα κατακτητές και σφαγείς του 1922 έχουν δικαιώματα επί αυτών των εδαφών και εμείς όχι μετά την ΒΙΑΙΗ πληθυσμιακή αλλαγή που έλαβε χώρα; Έχουν έναν κομμάτι της Ιωνίας, ας μας δώσουν κι εμάς άλλο ένα αφού δεν είναι κακό να γίνονται διεκδικήσεις και αλλαγές εδαφών.
Οι περιοχές που σήμερα είναι ελληνικές ανά τους αιώνες κατοικούνταν από διάφορους και όχι μόνον από Έλληνες: από αλβανούς, σλάβους, τούρκους, εβραίους, έλληνες, ρωμαίους, επίσης περάσαν και γαλάτες, γότθοι,άραβες, ενετοί, βενετοί, διάφοροι σταυροφόροι κλπ κλπ κλπ...Ιδέα δεν έχω ποιος έμεινε περισσότερο...Ξέρω πάντως πως φυλετικά καθαρή η περιοχή έγινε μετά από τους βαλκανικούς και συνέχισε να νοθεύεται πληθυσμιακά ανάλογα με τις ανάγκες και μετά την καταστροφή του '22, αλλά και μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Εκκαθαρίσεις έγιναν φυσικά και κατά τον εμφύλιο, ειδικά σε νομούς όπως η Φλώρινα που είχε δίγλωσσο πληθυσμό, θα έχουν να σου πουν πολλές σχετικές ιστορίες...Βέβαια μπορεί να τους θεωρήσεις προβοκάτορες, όπως τέτοιοι είναι και κάτι λεγόμενοι Τσάμηδες, που ισχυρίζονται (άκου θράσσος!) πως ζούσαν και είχαν περιουσίες στην Θεσπρωτία κάποτε.... Όλα αυτά είναι ψεύδη προφανώς, αφού στον τόπο ετούτο μόνον οι Έλληνες έχουν....ιστορικούς λόγους να βρίσκονται!
- Οι Σκοπιανοί κάθονται φρόνιμοι; Τι περίμενες να έκαναν δηλαδή; Εισβολή στην Ελλάδα; Από πλευράς δυνάμεων είναι θέμα 2-3 ημερών να κατακτηθούν, άρα είναι αμυνόμενοι (θεωρητικά) και όχι επιτιθέμενοι. Και όμως, διεκδικούν το όνομα Μακεδονία, τη σημαία, τη γλώσσα, τον Αλέξανδρο κτλ κτλ. Φαντάσου να είχαν και την ισχύ τι θα έκαναν. Φαντάσου εμείς να διεκδικούμε από την Τουρκία την Πόλη, την παραλιακή ζώνη, τον Πόντο κοκ. Εμείς το κάνουμε; Είμαστε αναλογικά πολύ ισχυρότεροι από τους Σκοπιανούς και όμως δεν το κάνουμε. Αυτοί όμως δε σταματούν να ζητάνε. Πού το βλέπεις, λοιπόν, το φρόνιμοι;
Εμείς είμαστε φρόνιμοι έ; Ο Χριστόδουλος δεν μίλησε για χαμένες πατρίδες; Στην τηλεόρασή μας δεν θ' ακούσεις πολλούς να λένε να πάρουμε την πόλη και να ρίξουμε ...τσεκούρι και φωτιά στα ...σκοπιανά σκυλιά; Ο Καρατζαφέρης δεν θέλει και την...Σμύρνη πίσω; Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι που θα διεκδικούν, αλλά στο σημερινό σκηνικό μάλλον δεν θα βρουν υποστήριξη...Κυρίως γιατί πχ την έξοδο στη θάλασσα η FYROM μπορεί να την έχει χωρίς πόλεμο, απλώς μπαίνοντας στην πλήρες μέλος στην Ε.Ε. Όπως το έκανε και η Βουλγαρία, που βρισκόταν στα μαχαίρια με την Ελλάδα για τους ίδιους λόγους....Την έρμη την έξοδο στη θάλασσα (που έχει και τη Θεσσαλονίκη...δώρο). Παλιές ιστορίες βέβαια....
- Εβραϊκό κράτος πότε υπήρχε τελευταία φορά και το δημιούργησαν μετά τον Β΄ Π.Π.; Για εμάς γιατί να μην υπάρχει ελληνικό κράτος και μάλιστα στα παλιά του σύνορα (επί όποιας ιστορικής περιόδου θέλεις) ή ακόμα και μέχρι την κόκκινη μηλιά. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην διεκδίκηση είπες. Βγες και ζήτα, λοιπόν, αντίστοιχα όπως ζητάνε και οι άλλοι. Φτιάξε κράτος από την Αδριατική μέχρι την Ινδία, ζήτα τις περιοχές αυτές με ιστορικά στοιχεία πραγματικά (και σίγουρα θα μας καλοδεχτούν πολλοί, ειδικά στις αραβικές περιοχές) και θα δούμε πώς θα συμπεριφερθεί η διεθνής κοινότητα.
Κανένα κράτος δεν υπήρχε, όλα είναι καινούρια δημιουργήματα, προ των εθνών κρατών, υπήρχαν οι αυτοκρατορίες. Μετά την Γαλλική Επανάσταση ξύπνησαν οι εθνικές συνειδήσεις και δημιουργήθηκαν τα έθνη-κράτη και όλες οι αυτοκρατορίες κατέρρευσαν. Σήμερα έχουμε την αντίστροφη πορεία: τα κράτη συνασπίζονται σε ενώσεις σαν την Ε.Ε.
Βλέπω πως έλυσες σημαντικά προβλήματα: ας πάμε στους Παλαιστίνιους και να τους πούμε να τους....προσαρτήσουμε εμείς αντί των Ισραηλινών! Σίγουρα θα μας...καλοδεχτούν όπως λες! Και οι Σύριοι και οι Ιρακινοί και οι ...αδελφοί Μουσουλμάνοι Ιρανοί!:ysterical:
Τι να πω! Άλλο αν πας σαν τουρίστας και τους πεις 'Γιουνάν, Γιουνάν' για να σε κεράσουν κάνα ...μπακλαβά κι άλλο να τους...προσαρτήσεις, επειδή έχουν...γλυκές αναμνήσεις από τον ...Αλέκο! Συγνώμη, Αλέξανδρο!Δυστυχώς δεν μπορώ να γράφω άλλα. Είναι πολύ κουραστικό να ανατρέπω 1-1 τα επιχειρήματά σου που δε στηρίζονται πουθενά παρά μόνο σε συγκεκριμένες αντιλήψεις που δεν έχουν μέσα τους παρά μία μονομερή ιστορική αλήθεια και πουθενά μας πουθενά ιστορικά στοιχεία στο βάθος του χρόνο και στο πώς εξελίχθηκε η πραγματική ιστορία. Δεν βγάζω κανέναν λάδι, ούτε ισχυρίζομαι πως οι Έλληνες ηγέτες είναι αθώοι και αγνοί, αλλά δεν μπορεί να παραμελούμε μόνο εμείς από όλους τους άλλους λαούς τις αλλαγές που έχουν επέλθει και το πώς έχουν αυτές συντελεστεί. Επίσης, δεν μπορεί να εθελοτυφλούμε στις διεκδικήσεις των γειτόνων μας και στα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, ειδικά μετά την πτώση του Κομμουνιστικού μπλοκ. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει ανυπαρξία κριτικής σκέψης και μελέτης της ιστορίας και των γεγονότων. Διάβασε Καββαθά (από το 1978 και μετά τα έχω διαβάσει όλα) και θα τα δεις να γράφονται πριν ακόμα καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει με το ανατολικό μπλοκ.
Α, αν είναι έτσι να με συγχωρείς...Δεν έχω συμβουλευτεί το μεγάλο....ιστορικό...Καββαθά και δεν ξέρω! Θα είναι από τα νέα μέλη της...Ακαδημίας Αθηνών μάλλον (αν και δεν είναι αρκετά γέρος ο άνθρωπος, εκεί μέσα για να γίνεις δεκτός πρέπει να είσαι ένα βήμα πριν την απόδειξη της μετά θάνατον ζωής....).
Αυτά τα έχουμε ξανακούσει, τις συνωμοσίες και τα σχέδια μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, τα λόμπυ και δεν ξέρω γω τι άλλο! Ε μετά λύπης μου σου λέω πως ο ...ιστορικός Καββαθάς έκανε λάθος, όπως και πολλοί άλλοι, τίποτε από αυτά που προβλέπανε δεν έγιναν και φυσικά δεν θα είναι η πρώτη φορά! Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα και ειδικά τον χαμό που ακολούθησε την πτώση του τείχους...Πάντως αν είναι να σε κουράζω, μην μπαίνεις στον κόπο!Ευχαριστώ.
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτε, κι ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε....
Φιλε highfidelity
1)Δεν ξερεις ποιος εχει δικιο με ποια λογικη?Αν ο κατακτητης ειναι πλειοψηφεια του ανηκει και η πολη/κρατος?2)Θες και τα λες?
3)Ονομασε την εσυ και αμντουλαχ γκιουλ,να τρεχουν μετα τα εγγονια σου να διωξουν τους εισβολεις.
4)Αυτοι η εμεις μπορει να λεμε οτι θελουν.Η ιστορια τα γραπτα τι λενε.
Αν εσυ ειχες την microsoft να εφτιαχνα μια εταιρια με το ιδιο ονομα?5)Εχεις ξεφυγει!!Γι αυτο θα μας τα παρουν ολα και θα μεινουμε με τον π@υλο.
Γιατι?Μα πολυ απλα σημερα ο νεοελλην ζει για τα υλικα αγαθα μονο.Ας λεγομαστε και τουρκια αρκει να μη μας χαλασουν τον υπνο του δικαιου6)Πριν τους ελληνες στην ελλαδα μπορεις να μου πεις ιστορικα ποια φυλη κατοικουσε?
Τι αφησαν?Ποια τα ιχνη τους η ιστορια τους?7)Αααα οι δικοι μας ειναι ανεγκεφαλοι οταν διεκδικουν,οι ξενοι καλα κανουν.
Καινουριο δημιουργημα και το ελληνικο?
9)Να ανοιξουμε τα ματια μας (και τον εαυτο μου μεσα) και να διαβασουμε ιστορια για να μη λεμε μαλακιες
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
9)Να ανοιξουμε τα ματια μας (και τον εαυτο μου μεσα) και να διαβασουμε ιστορια για να μη λεμε μαλακιες
το προβλημα δεν ειναι στο να μαθεις/διαβασεις αλλα στο να καταλαβεις
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το προβλημα δεν ειναι στο να μαθεις/διαβασεις αλλα στο να καταλαβεις
σωστα,γιατι πχ αν ειναι καποιος φιλοχουντικος μπορει να καταλαβει τα εγκληματα της χουντας?
αρκει που επι χουντας ηταν προνομιουχος -
το φλεγον θεμα για μενα πλεον ειναι αν εχουμε πατενταρει το μακεδονικο χαλβα ή θα τον πλασαρουν κ αυτον για δικο τους;
-
Οι Τούρκοι που σκυλιάζουν για την περίπτωση δημιουργίας κράτους των Κούρδων στα σύνορά τους είναι μάλλον εξίσου ανόητοι μ' εμάς.
Στο μέλλον αρκεί λίγη παραπάνω προπαγάνδα για να πειστεί ο κόσμος ότι στην Ελλάδα ζουν αλύτρωτοι πληθυσμοί 'Μακεδόνων' και να τρέχουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες αντί να πιέζουμε διπλωματικά για τα άλλα σημαντικά εθνικά μας θέματα.
Πολύ ελαφρά παίρνετε τέτοια θέματα νομίζω.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αλλα φιλε μου ,διαβαζοντας Ελληνικη Ιστορια γραμμενη απο Ελληνες συνηθως τα ελαττωματα μας και τις αδικιες μας δεν μας τα αναφερουν η τα μισοκρυβουν.
Μια πιο εκτενης συλλογη ιστορικων βιβλιων,μας δινει μια πιο κοντινη εικονα ως προς την αληθεια. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αλλα φιλε μου ,διαβαζοντας Ελληνικη Ιστορια γραμμενη απο Ελληνες συνηθως τα ελαττωματα μας και τις αδικιες μας δεν μας τα αναφερουν η τα μισοκρυβουν.
Μια πιο εκτενης συλλογη ιστορικων βιβλιων,μας δινει μια πιο κοντινη εικονα ως προς την αληθεια.δεν το εγραψα εγω αυτο
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
1)Δεν ξερεις ποιος εχει δικιο με ποια λογικη?Αν ο κατακτητης ειναι πλειοψηφεια του ανηκει και η πολη/κρατος?
Πριν μπουν οι Έλληνες στα Ιωάννινα το 1913 οι Έλληνες της πόλης ήταν μειοψηφία. Τι ήταν λοιπόν ο στρατός; Απελευθερωτικός ή κατοχικός; Η πόλη είχε περισσότερους Εβραίους και Τούρκους. Με την λογική τη δική σου, ιστορικά η πόλη είχε περισσότερους Εβραίους από Έλληνες (και μέχρι την εκκαθάριση των Γερμανών συνέχισε να έχει...), άρα δεν είχαμε καμία δουλειά να το παίξουμε απελευθερωτές...Ή σε τέτοιες περιπτώσεις επικαλούμαστε ιστορικούς λόγους και...ύψιστα κρατικά συμφέροντα; Αν το δεις με την λογική του...δικαίου, μάλλον τα Ιωάννινα θα έπρεπε να διοικούνται από Τούρκους ή...Ισραηλινούς!
2)Θες και τα λες?
Φυσικά! Γιατί ήταν ο Αλέξανδρος καλύτερος από τους άλλους; Επειδή το λέμε εμείς; Για σκέψου λίγο...
3)Ονομασε την εσυ και αμντουλαχ γκιουλ,να τρεχουν μετα τα εγγονια σου να διωξουν τους εισβολεις.
Άρα επειδή στα Ιωάννινα υπάρχει οδός Γιοσέφ Ελιγιά, ν' αναμένουμε....αντίποινα από το ...Ισραήλ, καθότι εβραϊκής καταγωγής ο εν λόγω! Ευτυχώς που είμαι μέτοικος στην περιοχή της Αθήνας πλέον δηλαδή, ετοιμάζεται απόβαση! Αχ, άφρονες Γιαννιώτες, αν ξέρατε τι κάνατε!
4)Αυτοι η εμεις μπορει να λεμε οτι θελουν.Η ιστορια τα γραπτα τι λενε.
Αν εσυ ειχες την microsoft να εφτιαχνα μια εταιρια με το ιδιο ονομα?Η Microsoft έχει συμβόλαια. Έχει copyright. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για τον πολιτισμό και την ιστορία, θα έλυνε πολλά προβλήματα! Πάντως μπορεί η Microsoft να ανήκει στο Gates και να φτιάχνει software κι εγώ ν' ανοίξω μια Microsoft και να φτιάχνω....στρώματα! Εκεί δεν θα μπορεί εύκολα να κάνει κάτι ο Bill... Βλέπεις ακόμη και στο copyright υπάρχουν παράθυρα!
5)Εχεις ξεφυγει!!Γι αυτο θα μας τα παρουν ολα και θα μεινουμε με τον π@υλο.
Γιατι?Μα πολυ απλα σημερα ο νεοελλην ζει για τα υλικα αγαθα μονο.Ας λεγομαστε και τουρκια αρκει να μη μας χαλασουν τον υπνο του δικαιουΜπορεί να είμαι λίγο κυνικός, αλλά κάνω λάθος; Τι ήταν η Ολυμπιάδα; Δεν ήταν σύζυγος του Φιλίππου...Άρα; Εξάλλου, κανείς δεν κινδυνεύει από το να είναι ανιστόρητος...Δες και τους Αμερικανούς: αγνοούν την ιστορία όλων των υπολοίπων, αλλά κάνουν κουμάντο στον πλανήτη! Και στην τελική, και ο ...Αλέξανδρος στην Ανατολή για τα υλικά αγαθά πήγε, άντε και την δόξα, δεν είχε καμιά καούρα να διαδώσει τον....πολιτισμό! Ας ξυπνήσουμε λίγο!
6)Πριν τους ελληνες στην ελλαδα μπορεις να μου πεις ιστορικα ποια φυλη κατοικουσε?
Τι αφησαν?Ποια τα ιχνη τους η ιστορια τους?Από πότε δηλαδή να μετρήσω τους Έλληνες για να δούμε τους πιο πίσω; Οι Δωριείς πχ ήταν Έλληνες; Κι αν ναι το ξέραν; Δεν καταλαβαίνεις πως η Ελλάδα σαν μόρφωμα κρατικό είναι κάτι πολύ καινούριο; Ειδικά για την Μακεδονία, δεν ξέρεις ποιοι κατοικούσαν την περιοχή, τα πρώτα σημαντικά στοιχεία ήλθαν στην επιφάνεια από τον Μ. Ανδρόνικο, αλλά κι αυτά δεν αποδεικνύουν τίποτε, ουσιαστικά οι αρχαιολόγοι ψαχνουν για αρχαία και όχι ...πειστήρια! Δεν είναι....CSI!
Ξαναλέω, δεν μιλάμε για το πριν και το μετά: η σημερινή Ελλάδα στο παρελθόν κατοικήθηκε από πάρα πολλούς, κατακτήθηκε από αρκετούς και εν τέλει έμεινε....σε μας, τους νέο-Έλληνες... Για κακή της τύχη...7)Αααα οι δικοι μας ειναι ανεγκεφαλοι οταν διεκδικουν,οι ξενοι καλα κανουν.
Απλά οι ανεγκέφαλοι διεκδικούν είτε είναι έλληνες είτε ξένοι. Σήμερα οι διεκδικήσεις είναι διαφορετικές από τις αρχές του 20ού αιώνα, αν είχαμε σήμερα τον Ε. Βενιζέλο και τον Κ. Ατατούρκ, δεν θα ξέραμε τι να τους κάνουμε! Γιατί το παιχνίδι είναι διαφορετικό.
Δεν θα κοιτάξω τι κάνουν πχ οι Τούρκοι για να το κάνω εγώ. Δεν θα συγκριθώ με αυτούς. Θα συγκριθώ με τους υπόλοιπους που θέλω να μοιάσω, Γερμανούς, Γάλλους, Ιρλανδούς κλπ. Για ποιο λόγο να κάνω ό,τι κάνουν οι Τούρκοι; Αν ήταν τόσο έξυπνοι, γιατί είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τους Έλληνες; Κοίτα το ΑΕΠ της κάθε χώρας και πες μου!Καινουριο δημιουργημα και το ελληνικο?
Φυσικα και είναι καινούριο! Με την σημερινή μορφή, είναι μόλις 60 κάτι χρόνων! Πολύ είναι; Το Ισραήλ είναι πιο καινούριο ΟΚ, αλλά κι εμείς ξεκινήσαμε το 1830 για να σταματήσουμε το 1945. Ε, δεν είμαστε και πολύ παλιοί σωστά; Α και σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται, όλα αυτά τα χρόνια ...μεγαλώναμε σε έκταση! Είχαμε και καλούς προστάτες βέβαια, μόνον τους τελευταίους να σου αναφέρω, Αγγλους, Αμερικανούς, Γερμανό-Γάλλους κι αν πάμε ακόμη παλιότερα εκεί να δεις! Γενικά προνομιούχο κράτος , αν και καινούριο....Πχ κάτι Παλαιστίνιοι και Κούρδοι τρώνε την μια σφαλιάρα μετά την άλλη! Εμείς μια επανάσταση κάναμε το 21 και σε 9 χρόνια....τσουπππ κράτος! Μια χαρά!
Αν δεν το έχεις καταλάβει, αυτό προσπαθώ κι εγώ: να καταλάβω την ιστορία, αλλά όχι μόνον αυτή που συμφέρει εμάς, αλλά και των άλλων: προσπαθώ να καταλάβω και τους γείτονες. Έχουν κι αυτοί ιστορία, όχι μόνον εμείς, δεν είμαστε ο περιούσιος λαός, όλοι έχουν κάτι να επιδείξουν, καθένας με τις δυνάμεις και τον τρόπο του.
-
Αν ερχόταν πχ η Βουλγαρία και ονόμαζε το αεροδρόμιό της 'Οδυσσέας Ελύτης' θα το θεωρούσαμε κολακευτικό... Τώρα που η FYROM ονομάζει το δικό της Μέγας Αλέξανδρος το θεωρούμε...απαράδεκτο!
Εχουμε χειριστεί το όλο θέμα λάθος από την αρχή! Θα έπρεπε πολύ απλά να λέμε πως είναι πολύ ευγενικό που οι γείτονες έχουν επηρεασθεί από τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας! Θα έπρεπε να τους υιοθετήσουμε! Αλλά εμείς το παίξαμε και το παίζουμε σκληροί και ανυποχώρητοι!
Στην τελική, αν βαφτίσω μια ελληνική οδό πχ Τρούμαν δημιουργώ πρόβλημα σε κάποιον; Μπορεί να είμαι ανισόρροπος και να θέλω να ονομάσω μια πλατεία....Τζόρτζ Μπους (τζουνιορ...)!
Γινόμαστε γραφικοί! Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει σε κανέναν τι θα πιστεύει για την ιστορία, τον πολιτισμό και την καταγωγή του! Οι ιστορικοί θα κάνουν την δουλειά τους βέβαια και οι πολιτικοί το ίδιο!
Είναι δικαίωμά τους να πιστεύουν ό,τι γουστάρουν, αρκεί να κάθονται φρόνιμοι...Και κάθονται φρόνιμοι, δεν μας έχουν ενοχλήσει. Αρα τι έγινε; Εχουν κι αυτοί ένα κομμάτι της πάλαι ποτέ Μακεδονίας και έχουμε κι εμείς και έχουν και οι Βούλγαροι. Το ότι σε μας έπεσε η Βεργίνα και τη βρήκε ο Ανδρονικος δεν μας κάνει καλύτερους...Αν είχε μείνει σ' αυτούς θα ήταν λιγότερο Έλληνας ο Αλέξανδρος;
Και στην τελική, ποιος ξέρει πόσο Έλλην ήτο; Δεν έχω ιδέα! ΟΚ, μας έμαθαν κάποια πράγματα, αλλά όπως ξέρετε κάποιοι άλλοι λένε άλλα. Μπορεί να είναι σωστά μπορεί και λάθος. Στην τελική, εγώ δεν θα ταυτιστώ με κανέναν κατακτητή και μέγα, είτε λέγεται αυτός Αλέξανδρος, Ναπολέων ή....Τζέκις Χαν ξέρω γω!
Θυμίζω πως ο Φίλιππος κατέκτησε ουσιαστικά την υπόλοιπη περιοχή που ονομάζουμε από το 1830 (1945 για τα σημερινά σύνορα...) Ελλάς. Προ του 1830 δεν υπήρχε ελληνικό κράτος, όπως και προ του 1925 (δεν θυμάμαι ακριβώς...) δεν υπήρχε τουρκικό κράτος κλπ κλπ.
Προ των Βαλκανικών στη Θεσσαλονίκη οι Έλληνες ήταν η απόλυτη μειοψηφία, υπήρχαν περισσότεροι Τούρκοι και Εβραίοι. Τα ίδια και για την πόλη μου, τα Ιωάννινα.... Οπότε, η ιστορία είναι πιο περίεργη από όσο την ξέρουμε και στην τελική, όλοι μας ξέρουμε τελικά λίγες αλήθειες και πάρα πολλά ψεύδη, γιατί η επίσημη ιστορία που διδασκόμαστε είναι πρώτα απ' όλα προπαγάνδα, απαραίτητη για τη δημιουργία εθνικής συνείδησης και φρονήματος και έπειτα επιστήμη.Για τη σημαία που είχαν βάλει το αστέρι της Βεργίνας πως το σχολιάζεις; Για τον Τρούμαν που λες φίλε μου και τον κάθε Τρούμαν Αμερικάνο, πως θα αντιδρούσαν οι Αμερικάνοι αν λέγαμε ότι έχει ελληνικές ρίζες και είναι έλληνας δείχνοντας κάποια 'ιστορικά' στοιχεία; Άλλο να θες να βάλεις ένα όνομα και άλλο να καπηλευέσαι την ιστορία του προς όφελός σου. Αν θέλουν να μας τιμήσουν με το όνομα του Μέγα Αλέξανδρου και βλέπουν ότι εμάς μας ενοχλεί αυτό, γιατί επιμένουν; Μήπως κάνουν σαν να πρόκειται για κάτι δικό τους; Φυσικά για τον άλλον φίλο αν μπεις στο αντίστοιχο Σκοπιανό site θα διαβάσεις τη δική τους εκδοχή. Η ιστορία όμως δεν αντιγράφεται. Γράφεται αλλά δεν αντιγράφεται. Για εμένα αυτό που κάνουν είναι μία κακή αντιγραφή της ιστορίας της Μακεδονίας. Αν σήμερα έχουν το όνομα 'Μακεδονία' σαν κράτος σε μερικές δεκαετίες ποιος μπορεί να μας πει ότι δε θα έχουν και εδαφικές αξιώσεις; Ξεχάσατε ή ίσως δε γνωρίζετε πως ο Σαντάμ μπήκε στο Κουβέιτ. Επικαλέστηκε κάποια 'ιστορικά' στοιχεία βάσει των οποίων πολύ παλιότερα το Κουβέιτ αποτελούσε επαρχία του Ιράκ και έτσι αποφάσισε να το προσαρτήσει. Τέτοια λοιπόν 'ιστορικά' στοιχεία ψάχνουν και βγάζουν για να κάνουν το άσπρο - μαύρο πάντα κατά τη γνώμη μου.
-
Όσο για το 'σφαγέα' όπως θέλουν κάποιοι να τον αποκαλούν με τα σημερινά πολιτισμικά δεδομένα και όχι της εποχής εκείνης Μέγα Αλέξανδρο, μετέφερε πολιτισμό μέχρι δεν ξέρω και εγώ που. Για αυτόν τον 'σφαγέα' έχουν κάνει ρεπορτάζ για το πόσο ήταν ή δεν ήταν σφαγέας και κατά πόσο βοήθησε με τον εκπολιτισμό των μερών που κατέστησε και ξένα κανάλια για το φίλο που προτιμά να διαβάζει την ιστορία ή να ενημερώνεται για αυτήν και από πηγές έξω από την Ελλάδα. Φίλε μου όμως να ξέρεις ότι για τα 400 χρόνια σκλαβιάς εμείς είμασταν για κάποιες άλλες ιστορίες γκιαούριδες. Για κάποιες άλλες ιστορίες είμαστε όσοι μένουμε στη Θεσσαλονίκη Βούλγαροι. Ελπίζω να μπορείς να διαχωρίσεις και σε εκείνες τις ιστορικές πηγές στις οποίες ανατρέχεις ποιο ιστορικά έχει υπόσταση και ποιο όχι.
-
Mεγαλη ευγνωμοσυνη θελω να εκφρασω σε κουτσαν και Hi-Fi γιατι διεσωσαν τα νευρα μου και την αυτοεκτιμηση μου. Αλλιως θα θεωρουσα οτι ζω σε παραλληλο συμπαν.
Το μονο που εχω να συμπληρωσω στα εξαιρετικα που αναφερει ο HiFi ειναι οτι ειναι αστειο (να μην πω τιποτα βαρυτερο) να συγκρινουμε τους βορειους γειτονες μας με το Κουρδισταν. Αν ειχαμε ενοπλο αγωνα στην Μακεδονια που θα εξεφραζε την πλειοψηφια των Μακεδονων, ισως να υπηρχε συγκριση, αλλα τοτε θα ηταν και αλλο το θεμα -
Κι άλλα συμπεράσματα:
-
Η Ολυμπιάδα ήταν 'πουτάνα' άρα δεν ήταν ελληνίδα !!!
-
Οι Τούρκοι σφαγείς, οι Αλβανοί σφαγείς, οι Τσάμηδες σφαγείς έχουν δίκιο.
-
Το όνομα Ιλλυριός ή κάτι παρόμοιο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα γίνει δεκτό από τους Αλβανούς !!!
Δεν πάμε καλά μάλλον.
Αγαπητέ φίλε, οι τσάμηδες, μιας και είσαι από την Ήπειρο, ακολούθησαν τον ιταλικό στρατό και τους αλβανούς που εισέβαλλαν στην ήπειρο μετά την συνθηκολόγηση την άνοιξη του '41. Έσφαξαν, πήραν τις περιουσίες που νόμιζαν ότι τους ανήκαν και με το τέλος του πολέμου, φοβούμενοι αντίποινα που μερικές ελάχιστες φορές έγιναν (καλώς κατ' εσέ και θα στο εξηγήσω παρακάτω) έφυγαν κακήν κακώς προς Αλβανία για να γλυτώσουν. Γιατί όμως νόμιζαν ότι ήταν δικές τους οι περιουσίες; Μα πολύ απλά γιατί οι πρόγονοί τους, τουρκαλβανοί, κατά τα 400 χρόνια της τουρκικής κατοχής της Ελλάδος είχαν σφάξει, είχαν αρπάξει, είχαν οικειοποιηθεί περιουσίες Ελλήνων της περιοχής. Ωραία αυτή η λογική. Γιατί να μην την κάνουμε κι εμείς τότε; Να μπούμε στα Σκόπια, να τους σφάξουμε όλους (είναι 3.000.000 με περίπου 500.000 Έλληνες - 300-350.000+ παραδεχόταν ο Γκλιγκόρωφ) και μετά να γίνουν ελληνικά. Είναι η ίδια ακριβώς λογική που παραδέχεσαι για τα Ιωάννινα, για τη Θεσσαλονίκη κοκ. Μπήκαν οι Τούρκοι το 1400 περίπου, για 400 χρόνια έσφαζαν, έγιναν περισσότεροι, άρα είναι δικά τους !!! Μα αυτό είναι ο νόμος της ζούγκλας. Αν τον αποδέχεσαι, τότε μιλάμε για άλλες τακτικές άσκησης εξωτερικής πολιτικής που εσύ με τα γραφόμενά σου δεν αποδέχεσαι.
Τα γραπτά της ιστορίας μένουν. Τα κοιτάς χρονικά και όχι αποσπασματικά. Δε θα δεις τι έγινε μετά το 1912 ή στο περίπου εκείνα τα χρόνια. Όταν ΔΕΝ υπάρχουν άλλα γραπτά στην περιοχή της Ελλάδος και της ευρύτερης Βαλκανικής εκτός των ελληνικών (δες και είδηση στο http://www.in.gr πριν 1 χρόνο περίπου για τον ελληνικό τάφο - είχε ελληνικές γραφές, αφιερώματα κτλ - που βρέθηκε στη Βουλγαρία και ανήκε σε βασιλιά της περιοχής πριν τον Αλέξανδρο) από εκεί και πέρα, όποιος άλλος έρθει αλλοιώνει την περιοχή και τη σύνθεσή της. Αυτές οι αλλοιώσεις είναι δεκτές ιστορικά, αλλά όχι σε οποιοδήποτε βαθμό και με οποιοδήποτε τρόπο. Άλλη η αλλοίωση του πληθυσμού των ΗΠΑ από τους διάφορους μετανάστες μετά το 1900 και άλλη η σφαγή των Ινδιάνων νωρίτερα. Δεν είναι δυνατόν να αποδέχεσαι τις σφαγές ως τρόπο επίλυσης διαφορών και απόκτησης ζωτικού χώρου γιατί πλέον αποδέχεσαι και τον ναζισμό ως φιλοσοφία πράγμα απαράδεκτο για τη σύγχρονη κοινωνία, όπως λες κι εσύ. Βρίσκω αντιφάσεις στα λεγόμενά σου. Αποδέχεσαι την αλλοίωση του πληθυσμού μέσω σφαγών όταν έγιναν για πρώτη φορά από τους κατακτητές, αλλά όχι την επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση που ουσιαστικά τώρα είναι παρόμοια με πριν 500+ χρόνια από πλευράς πληθυσμού. Αν μπορείς, εξήγησέ μου ποια είναι η διαφορά των σφαγών (τις δέχομαι έτσι για ταχύτητα) αν γίνονται από Τούρκους (αποδεκτές αφού δημιουργούν status quo που το δέχεσαι) και αν γίνονται από Έλληνες (απαράδεκτες αφού επαναφέρουν στο προηγούμενο status quo).
Επίσης, το παράδειγμα που αναφέρεις με τις ονομασίες είναι σκοπίμως διαστρεβλωμένο. Η Αγγλία όταν ήταν να εισέλθει στην Ε.Ο.Κ. / Ε.Ε. ή όπως αλλιώς τη λέγανε κατά καιρούς, πέρασε από την αντίρρηση της Γαλλίας για είσοδο με το όνομα GB γιατί πολύ απλά περιελάμβανε το συνθετικό Βρετανία / Βρετάνη που είναι περιοχή της Γαλλίας = υπήρχε φόβος για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Γιατί, λοιπόν, δεν αποδέχεσαι τη στάση αυτή της Γαλλίας αφού θέλεις να της μοιάσεις και να συγκρίνεσαι με αυτή; Ακόμα και οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι τα κάνουν αυτά και μάλιστα στη σύγχρονη ιστορία. Πόσο μάλλον τα υπόλοιπα κράτη. Πόλεμοι έχουν γίνει για μικρότερες αιτίες, και συγκρούσεις άπειρες στην παγκόσμια ιστορία, μόνο και μόνο για την πιθανότητα να συμβεί κάποια παρερμηνεία στο μέλλον.
Το παράδειγμα με το δρόμο στα Ιωάννινα είναι και πάλι άστοχο και εκ του πονηρού. Από τους Ισραηλινούς, εβραίους στο θρήσκευμα, δε διεκδικούμε τίποτε. Άρα, με το όνομα αυτό τιμούμε τη μνήμη ενός ατόμου και τίποτε παραπάνω (δες οδός Αϊνστάιν). Το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο με άπειρα παραδείγματα. Όταν όμως είσαι γείτονας και έχεις διεκδικήσεις, αυτή σου η πράξη λαμβάνεται ως επιθετική και πράξη που στηρίζει μελλοντικές σου απαιτήσεις. Τόσο απλό είναι, γιατί δεν το καταλαβαίνεις; Σου ανέφερα ένα πολύ απλουστευμένο παράδειγμα. Το πιάσιμο θέσης σε ένα δρόμο στην Κρήτη δε σε απασχολεί γιατί είσαι μακριά. Το να πιάσει ο γείτονας θέση στο δικό σου στενό σε ενδιαφέρει γιατί μονιμοποιεί καταστάσεις.
Άλλο θέμα τώρα. Σε τι αλλάζουν οι διεκδικήσεις σήμερα από το παρελθόν; Αλλάζουν ΜΟΝΟ στο τι διεκδικούμε, δηλαδή στη μορφή της ενέργειας που κυνηγάμε. Τα τελευταία 150 χρόνια που στηριζόμαστε στο πετρέλαιο, κυνηγάμε όλοι πετρέλαιο. Παλαιότερα πολεμούσαμε για βοσκοτόπια, για λίμνες, για πεδιάδες κοκ. Σκέψου όμως και το άλλο. Σε λίγο καιρό θα πολεμάμε και για το νερό μιας και το πόσιμο νερό θα είναι δυσεύρετο. Η κατάσταση αυτή δεν αλλάζει, είναι στη φύση του ανθρώπου. Αν δεν έχεις επαρκείς πόρους, ζητάς και άλλους. Και μάλιστα, όσους πόρους και να έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετοί γιατί είναι έμφυτη τάση να τους χρησιμοποιείς όλους, άρα πάντα θα θέλεις να αποκτήσεις κι άλλους. Σε τι άλλαξαν οι διεκδικήσεις δηλαδή σήμερα που είμαστε τόσο πολιτισμένοι; Απλά σφάζουμε Ιρακινούς αντί για Ινδιάνους και για το πετρέλαιο, αντί για τους βίσωνες και τα βοσκοτόπια. Φαντάζομαι επιστήμων είσαι (είτε σπουδάζεις, είτε έχεις τελειώσει δε με απασχολεί) θα ήθελα επιστημονικά να μου διευκρινίσεις τις διαφορές που έχουν οι διεκδικήσεις σήμερα από παλαιότερα.
Για τον Αλέξανδρο τώρα, δυστυχώς για εσένα, δεν αναφέρω την άποψή μου, αναφέρω την άποψη των λαών που κατέκτησε. Αφού τον θυμούνται και τον αγαπούν διεκδικώντας κιόλας να λέγονται απόγονοί του μάλλον θετικό είναι αυτό. Μπορώ να σου βρώ 1-2-3-10.000.000 τέτοιους. Μπορείς να μου βρεις εσύ ΕΝΑΝ (1) κατακτημένο των Μογγόλων (όχι Μογγόλο) που να λέει τι ωραία ήταν τα χρόνια τότε ή ΕΝΑΝ από τους κατακτημένους του Αττίλα ή του Χίτλερ ή του Ναπολέοντα (και οι 3 σκοπίμως μιας και έκαναν σύντομες κατακτήσεις όπως ο Αλέξανδρος) ή οποιουδήποτε άλλου; Σε κανέναν λαό (σε προλαβαίνω για τον Χίτλερ που είναι ο πιο σύγχρονος) δε διέσωσε η λαϊκή μνήμη θετική άποψη για τους κατακτητές, παρά μόνο 5-10 βολεμένοι σε κάθε περιοχή έλεγαν (άντε με το Χίτλερ λένε ακόμα μερικοί) τι ωραία που περνάγαμε εμείς που τα παίρναμε και σφάζαμε τους άλλους. Η πλειοψηφία του λαού όμως; Στο τέλος θα μας πεις ότι τα 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς ήταν υπέροχα και έχουμε καλές μνήμες από τους Τούρκους !!! Όσο για τους σκοτωμένους επί Αλεξάνδρου υπάρχει και πάλι μία διαφορά. Ο Αλέξανδρος εξόντωσε στρατό κατοχής στα εδάφη που κατέκτησε και γι' αυτό ήταν αρεστός στους κατοίκους εκεί. Οι δικές του δυνάμεις στο 99,99% των περιπτώσεων δεν δημιούργησαν προβλήματα. Άφησαν τους κατοίκους να πιστεύουν ό,τι θέλουν, να ζουν όπως θέλουν, να μιλάνε τη γλώσσα που θέλουν και απλά τους έδωσε να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό. Όσοι ήθελαν τον ακολούθησαν, όσοι δεν ήθελαν δεν τον ακολούθησαν. Αυτό τον ξεχωρίζει από τους άλλους. Κατακτάς (άρα είσαι σφαγέας), αλλά μετά είναι η διαφορά. Αν τους αφήσεις να ζήσουν όπως θέλουν, αν τους ανυψώσεις πολιτιστικά σε θυμούνται με θετικές εντυπώσεις (Αλέξανδρος). Αν τους κατακτήσεις και μετά συνεχίσεις να τους σφάζεις, τους επιβάλλεις δικές σου δομές και λειτουργίες και τους στερείς το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, τότε δε σε θυμούνται θετικά (βλ. τουρκική κατοχή στην Ελλάδα).
Αν θυμάμαι καλά και αν ισχύουν όλα αυτά περί Δωριέων, καθόδου κτλ, Δωριείς ήταν οι Σπαρτιάτες, οι Ηπειρώτες κτλ. Αυτοί δεν αισθάνονταν Έλληνες; Δηλαδή οι Σπαρτιάτες δεν αντιμετώπισαν τους Πέρσες μαζί με τους άλλους Έλληνες στους περσικούς πολέμους; Στην πιο κρίσιμη ώρα, την ώρα που θα χανόταν ο ελληνικός πολιτισμός οι Έλληνες της νοτίου Ελλάδος συμμάχησαν (άρα να η αποδοχή της κοινής καταγωγής) ενώ οι Έλληνες της βορείου Ελλάδος (Αλέξανδρος στη Μακεδονία και τότε) τους έδιναν πληροφορίες ενώ το έπαιζαν φίλοι με τους Πέρσες από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν. Ακόμη και τη στιγμή της μάχης, οι Πέρσες φοβόντουσαν τους Ίωνες οπότε στηρίζονταν στο ναυτικό των Φοινίκων. Αυτό δείχνει ότι από τότε είχαν υπόψη τους την κοινή φυλετική καταγωγή και όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Πέρσες. Αυτό δεν μπορείς να το δεις; Μετέπειτα φυσικά, όταν ο κίνδυνος πέρασε, οι Έλληνες έκαναν αυτό που κάνουν καλύτερα πάντα. Στην αρχή μονιασμένοι εξουδετερώνουν τον αντίπαλο και μετά αποδίδονται σε έναν πολύ 'όμορφο' εμφύλιο πόλεμο για να καταστρέψουν ό,τι έχουν επιτύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Και μία αναφορά στο σύγχρονο ελληνικό κράτος. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η θέση μας είναι πολύ καίρια γεωγραφικά, πολύ πιο σημαντική από τους Βόρειους γείτονές μας. Αυτό μας έχει βοηθήσει αυτά τα χρόνια και έχουμε την εύνοια μερικών από τις μεγάλες δυνάμεις. Οι Ρώσοι προτιμούν τους Βουλγάρους που είναι συγγενείς φυλετικά (Σλαβοτάταροι νομίζω) και οι δυτικοί τους Έλληνες. Απλό γεωπολιτικό παιχνίδι. Καμία φορά, η τρέλα του ελληνικού λαού, βοηθούσε (ειδικά τα πρώτα χρόνια μετά την επανάσταση) στο να αποκτήσουμε δικαιώματα που θεωρητικά δε θα είχαμε. Είναι ακριβώς θέμα εδραίωσης της θέσης με τετελεσμένα γεγονότα + η αποδοχή από τη διεθνή κοινότητα ότι ο χώρος αυτός ανήκει ιστορικά στο ελληνικό φύλο / φυλή / έθνος (όπως θες πες το). Αν δεν υπήρχαν ΚΑΙ τα δύο δε θα γινόταν τίποτε. Οι Τούρκοι ήταν περισσότεροι, αφού έσφαζαν. Η διεθνής κοινότητα όμως, ήξερε ότι παλαιότερα κατοικούσαν Έλληνες που σφαγιάστηκαν σε αυτά τα εδάφη, άρα έχουμε νομιμότατα δικαιώματα. Τους βόλευε και ο κατακερματισμός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οπότε μας εξυπηρέτησαν. Σκέψου όμως ότι θα έπρεπε να είμαστε τουλάχιστον άλλοι τόσοι σε εδάφη αν παίρναμε αναλόγως με την προσφορά μας στους διαφόρους πολέμους. Από τον Β΄ Π.Π. και μόνο θα έπρεπε να πάρουμε τη Β. Ήπειρο που την είχαμε απελευθερώσει (όπως οι Γάλλοι με Αλσατία + Λορένη) πριν υποχωρήσουμε (χωρίς ήττα του εκεί στρατεύματος), ένα κομμάτι της Βουλγαρίας που είχε εισέλθει σαν στρατός κατοχής και μας είχε καταστρέψει (για πολλοστή φορά στην ιστορία), τα Δωδεκάνησα δικαίως αφού τα απελευθερώσαμε εν μέρη από τους ηττημένους Ιταλούς και Γερμανούς, ένα κομμάτι της Τουρκίας που σιωπηλά δρούσε υπέρ των Γερμανών, άρα ήταν αντίπαλος κοκ. Γιατί όμως ο απατεώνας (Τουρκία) διεκδικεί τα Δωδεκάνησα (ο Θεός να έχει καλά τον Στάλιν) και ο νικητής με το ζόρι παίρνει αυτά και ούτε καν πολεμικές αποζημιώσεις από Αλβανούς, Βουλγάρους, Γερμανούς κτλ; Πού βλέπεις την εύνοια; Εντάξει, Κούρδοι δεν είμαστε γιατί δεν είμαστε τόσο κοντά στα πετρέλαια και στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, αλλά και πάλι ανάλογα με τους άλλους Ευρωπαίους δεν έχουμε τις ίδιες απολαβές. Και μην ξεχνάς ότι είμαστε το μόνο κατακτημένο έδαφος της Ευρώπης (αναφέρομαι στον κυρίως κορμό της Ελλάδος) μέχρι το 1912 και μερικά κομμάτια μας (Κύπρος) τελούν ακόμα υπό κατοχή. Δε θα έπρεπε αυτά τα προβλήματα να διορθωθούν; Κι όμως, λόγω σιδηρού παραπετάσματος δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε, παρά μόνον υπομονή όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως; Γιατί να μην διεκδικήσουμε τουλάχιστον τις περιουσίες στα διάφορα μέρη; Ιωνία, Κων/λη, Κύπρο κτλ. Οι Τούρκοι τα διεκδικούν, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί, όταν χάσουν κάτι το κυνηγάνε ακόμα και μετά από 100 χρόνια. Εμείς όμως όχι, είμαστε πολιτισμένοι !!!
Τελειώνοντας αναφέρω 2 παρατηρήσεις:
-
Η ιστορία είναι κατεξοχήν CSI. Ή υπάρχουν στοιχεία ή δεν υπάρχουν. Απλά τα πράγματα. Αν βρεις 'Μακεδονικό' στοιχείο της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου θα παραδεχτώ ότι δεν μας ανήκουν. Υπάρχουν γραπτά, μνημεία, γλώσσα, πολιτισμός κτλ. Αν υπάρχουν δεκτόν. Όχι να σου λένε τα ελληνικά ήταν Μακεδονικά ενώ τώρα μιλάνε άσχετη γλώσσα. Έλεος. Έχουμε με απειροελάχιστες διαφορές το ίδιο αλφάβητο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αυτοί έχουν τελείως διαφορετικό, δημιουργημένο κάποιες χιλιάδες χρόνια αργότερα. Πώς η γλώσσα τους υπήρχε από πριν και ήταν ελληνικά και τώρα άλλαξε και έγινε κάτι άλλο; Εδώ μιλάνε τα μαθηματικά. Δυστυχώς οι ιστορικοί δεν έχουν ιδέα από θετικές επιστήμες και γι' αυτό μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Μετά βγάζουν και 2-3 'επιστημονικά' συμπεράσματα από θετικές επιστήμες, αλλά ΜΟΝΟ αφού έχουν κάνει λανθασμένη παραδοχή αρχικά (αυτοί ήταν δικοί μας, βρίσκουμε τα κτερίσματα, άρα αφού ήταν δικοί μας, να οι αποδείξεις) !!!
-
Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είμαστε ο περιούσιος λαός. Όταν αναφέρεσαι σε γεγονότα και απόψεις ατόμων που συνομιλείς δεν μπορείς να ευτελίζεις την κουβέντα είτε διαστρεβλώνοντας αυτά που λένε, είτε αναφέροντας άλλα δικά σου συμπεράσματα. Η τακτική του διαφωνούμε, εσύ υποστηρίζεις τους Έλληνες, άρα είσαι ακροδεξιός, ψάχνεις κοίλη γη, είμαστε περιούσιος λαός κτλ είναι γενίκευση και ένταξη σε σύνολο κάποιων ατόμων οι απόψεις των οποίων δε δίνουν δικαίωμα για αυτή την ένταξη. Κρίνεις τις απόψεις ως απόψεις και απαντάς με επιχειρήματα σε αυτές. Δεν απαξιώνεις τον συνομιλητή σου λέγοντας πχ είσαι κομμουνιστής (σίγουρα έχεις ακούσει παλαιότερα ότι το έλεγαν αυτό), άρα εκ προοιμίου ό,τι λες είναι λανθασμένο.
-
Από ότι έχω γράψει μέχρι στιγμής, έχω χρησιμοποιήσει την 'επίσημη', ανθελληνική σε πολλά σημεία ιστορία και όχι πηγές που γράφουν άλλα πράγματα 'εθνικιστικά' ή όπως αλλιώς μπορεί να τα χαρακτηρίσει κάποιος κακοπροαίρετος. Άρα, είμαι πολύ μετριοπαθείς σε αυτά που γράφω. Ακόμα και έτσι όμως, η ιστορική αλήθεια, φανερώνει μια διαφορετική αντίληψη στα γεγονότα από αυτήν που εσύ υποστηρίζεις. Απλουστευμένα, ίσως και απλοϊκά, αλλά πάντα με το μυαλό στις φυσικές επιστήμες (γεωγραφία, φυσική / ενέργεια, οικονομία - όσο είναι θετική επιστήμη, μαθηματικά / λογική) που δίνουν πάντα τα σωστά αποτελέσματα.
Ευχαριστώ.
-
-
Κερασμένος γιατί με απαλλάσσεις από μεγάλο κόπο.
-
Με τη σειρα:
- Δεν υπηρξε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ κατοχη της Ελλαδας απο τους Τουρκους. Αυτο που υπηρξε ηταν η Οθωμανικη αυτοκρατορια, η οποια στα εδαφη της περιλαμβανε και αυτο που μετεπειτα και μετα απο παρα πολλους αιωνες ονομαστηκε Ελλαδα
- Οι ελληνικες επιγραφες δε μου λενε τιποτα. Υπαρχουν ελληνικες επιγραφες στην Ρωμη του 1ου αιωνα. Και;
- Για τη Μεγαλη Βρετανια εχεις καποιο στοιχειο οτι ετσι εγιναν τα πραματα; Γιατι προς το παρον η τακτικη ειναι 'πολυ κλοκλο αλλα χωρις αυγο'
- Στην Ουγγαρια το ονομα Ατιλα ειναι συνηθισμενο. Και πριν ακουσω καμια βλακεια να θυμισω οτι αυτοαποκαλουνται Μαγιαροι και οχι Ουγγροι. Ποσους ξερεις να τους λενε Ναπολεων; Εγω αρκετους παντως. Στην Ελλαδα που ο τυπος δεν περασε ουτε απ'εξω. Ακυρο επιχειρημα
- Τα 12νησα ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν τα απελευθερωσαμε, αλλα ενδιαφερον εχει και ο λογος που δεν τα απελευθερωσαμε. Και ο λογος δεν ηταν ο Σταλιν. Αν ξερεις μίλα. Αν οχι κανε την παπια.
και πολλα ακομα...
-
οταν οι ιδιοι οι ελληνες δε καταλαβαινουν τι συμβαινει και γιατι δε θα πρεπει να επιτρεπουμε τετοιες ενεργειες τοτε τι να πεις?
η σκοπιανικη ηγεσια ειναι στον κοσμο της...ακομα χειροτερη ειναι η ελληνικη!
οι σκοπιανοι (μακεδονες my ass) αντι να κοιτουν πως θα λυσουν τα προβληματα με τους αλβανους τους, τους οποιους βεβαιως δεν ελεγχουν, ασχολουνται με το πως θα δημιουργησουν οραμα στους πολιτες τους και φυσικα ποια αλλη ευκολη διεξοδος απο το να δωσεις ελληνικη ιστορια στο μορφωμα των βουλγαρων, των σερβων και των αλβανων....
θα πηγαινουν οι ξενοι στα σκοπια και θα νομιζουν οτι ο αλεξανδρος ζουσε εκει....μιλαγε την ιδια γλωσσα με τα απομειναρια των σκλαβηνιων....ΕΛΕΟΣ!
ειχαμε ομως 2 καλες ευκαιριες...μια οταν το φτιαξε ο τιτο το ονομα αλλα τοτε ηταν αλλιως τα πραγματα...και μια το 91 που επρεπε να τους ειχαμε κανει το βιο αβιωτο που τολμουσαν να μιλανε για αλυτρωτισμους....
αλλα ειναι και τυχεροι γιατι εχουν να κανουν με μια ηγεσια τουλαχιστον gay και κατι πολιτες που ειναι ικανοι να δεχθουν οτι μπουρδα τους πουνε μονο και μονο για να μην εχουμε φασαριες...
αρα καλα κανουν οι σκοπιανοι και μας ......... στεγνα! τετοιοι ειμαστε οι περισσοτεροι...ανικανοι να υπερασπιστουμε οτι κληρονομια εχουμε!
υγ. η μπουρδα που τσαμπουνουσαν περι οικονομικης διεισδυσης απεδωσε ?
υγ2. υπαρχουν ελαχιστοι ξενοι που γνωριζουν πραγματα για τα βαλκανια...οι περισσοτεροι ομως νομιζουν οτι κατω απο τη βιεννη ειναι τουρκια!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
!υγ. η μπουρδα που τσαμπουνουσαν περι οικονομικης διεισδυσης απεδωσε ?
υγ2. υπαρχουν ελαχιστοι ξενοι που γνωριζουν πραγματα για τα βαλκανια...οι περισσοτεροι ομως νομιζουν οτι κατω απο τη βιεννη ειναι τουρκια!
Μαλλον δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα .... ο μεγαλυτερος ξενος επενδυτης σε αυτη τη χωρα ειναι η Ελλαδα, αυτο ομως δεν εχει να κανει με εξωτερικη πολιτικη, το χρημα δεν εχει συνορα.
Απο την αλλη οι τυποι διεκδικουν μια ιστορικη ταυτοτητα που απο παλια τους ειχαν ταξει , και να πουμε και την αληθεια την εχουμε εξ ολοκληρου καπηλευθει, η Μακεδονια ειναι ΚΑΙ Ελληνικη , οχι ΜΟΝΟ Ελληνικη.
Το θεμα αυτο κακος συντηρειτε, επρεπει να εχει κλεισει οταν γεννηθηκε με τον γεωγραφικο προσδιορισμο του κρατιδου στην ονομασια του οπως πχ Σλαβομακεδονια.
Δυστυχως τα λαθοι πληρωνονται.
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας