-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν κατορθωσει η δικια μας κυβερνηση να τους παρει μια δηλωση οτι δεν διεκδικουν ουτε προκειται στο μελλον να διεκδικησουν ενα τετραγωνικο μετρο απο το εδαφος μας ,ας βγαλουν οτι ονομασιες θελουν.
Μπορουμε;Εχουμε ανάγκη απο τέτοια δήλωση βρε DAP? Και τι ειναι μια δηλωση? Λογια ειναι... τιποτε παραπανω.
Αυτοι θα επρεπε να μας παρακαλουνε για δηλωση πως αύριο-μεθαύριο δεν θα πουμε μεσα με τα LEO να τους κανουμε την μουρη κρεας.Νυσάφι ποια... βαρεθηκα να ειμαστε οι καλοι μαλακες τις υπόθεσης. Λιγο απο Τουρκια να ειχαμε... να πουλουσαμε τσαμπουκα βρε αδερφε. Κοψε τις επαφες διπλωματικες και συνοριακες, κανε και κανα συνοριακο 'ατυχημα' με τιποτα MLRS. Δωσε τους να καταλαβουν πως αν θελουν 'Μακεδονια' τοτε θα πεθάνουν σαν Μακεδονες. (ναι τα εχω παρει λιγακι...)
Αφου γουσταρουν τσαμπουκα, ας τους δωσουμε.
Φτανει ποια με την παθητικη μας σταση, και φτανει ποια στην υπονομευση του μοναδικου διαπραγματευτικου μας χαρτιου... των ενοπλων δυναμεων δηλαδη.
-
Mα δεν χρειάζεται κορσαίρ...όταν μιλάμε για ένα κράτος που σήμερα είναι αύριο ΔΕΝ είναι. Μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του αποτελείται από ιδιαίτερα 'ανήσυχους' αλβανούς. Ο τσαμπουκάς με εμάς το πλέον σίγουρο για αυτούς είναι ότι δεν θα τους οφελήσει.
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η μαλθακότητα που έχουμε υιοθετήσει τελευταία δεν μας βγαίνει σε καλό μέχρι στιγμής. -
Τα περί επιθετικού στρατού δε νομίζω οτι αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα.
Τι να πω , μου φαίνεται σα να λέει κάποιος αααα χάσαμε στο ποδόσφαιρο , ας τους ρίξουμε κάνα πύραυλο.
Είναι θέμα διπλωματίας και μόνο. (προσωπική μου γνώμη πάντα)
Αν οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι σ'αυτό τον τομέα ίσως θα έπρεπε να τους αλλάξουμε. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν κατορθωσει η δικια μας κυβερνηση να τους παρει μια δηλωση οτι δεν διεκδικουν ουτε προκειται στο μελλον να διεκδικησουν ενα τετραγωνικο μετρο απο το εδαφος μας ,ας βγαλουν οτι ονομασιες θελουν.
Μπορουμε;Πατέρα, 'με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια'.
Σε τέτοιες περιπτώσεις η διαλλακτικότητα δεν είναι, πιστεύω, η καλύτερη τακτική. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μπορουμε;Νομίζω οτι αυτό έχει γίνει εδώ και χρόνια και μάλιστα αναφέρεται και στο σύνταγμά τους. Σωστα;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μπορουμε;Έστω οτι τους πάρουν την δήλωση ... πιστεύεις οτι θα κρατήσουν τον λόγο τους???
-
Πάντως ρε παιδια αν και δεν μ'αρέσει καθόλου, γεωγραφικά αν το σκεφτεί κανείς έχουν κάθε δικαίωμα να ονομάζουν τη χώρα τους Μακεδονία. Σε τρία κομμάτια είναι σπασμένη με εμάς αν δεν κάνω λάθος να έχουμε το μεγαλύτερο. Το γαμώτο είναι ότι αν το κάνουν θα αρχίσουν τις αλλυτρωτικές μαλακιες.
Αυτά είναι θέματα στα οποία θα έπρεπε να είχαμε δώσει λύση πολλές δεκαετίες πριν. ούτε είναι λύση η μπούκα με τα LEO που λέει κάποιος φίλος. Αυτά δεν είναι Ελληνικά ήθη και έθιμα. Και δεν δίνουν λύσεις ακόμα και σε αυτούς που τα εφαρμόζουν κατά κόρονΑ' και για να δείτε τι μαλακία μας δέρνει μπείτε στο site της Βουλής. Τα FYROM τα ονμάζουν Μακεδονία. Ελπίζω να το προλάβετε και να μην το έχουν διορθώσει
-
Σωστα... ο νομος των οπλων δεν αρμοζει σε μια Ευρωπαικη χωρα... απλα καμια Ευρωπαικη ομως χωρα δεν εχει τα δικα μας 'προβληματακια'.
Επισης ο νομος των οπλων αν και απεχει πολυ μακρια σαν μεσο επιλυσης διαφορων, παραυτα εαν ασκηθει σωστα (εστω και με απειλες η μικροεπεισοδια, αλα Τουρκα style) τοτε αποδεικνυεται περαν του δεοντος αποτελεσματικο. Τρανταχτο παραδειγμα εμεις. Ειπαν οι Τουρκοι ΟΧΙ στους S300, ΣΟΥΖΑ ΕΜΕΙΣ. Ειπαν οι Τουρκοι ΟΧΙ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ, ΣΟΥΖΑ ΕΜΕΙΣ. Ειπαν οι Τουρκοι πως καταπαταμε ομοεθνεις τους, μπουκαρανε στην Κυπρο και μας σφαξανε.
Ολα τα παραπανω έγιναν ειτε με την απειλη ειτε με την χρηση οπλων. Στην διπλωματια πρεπει παντα να υπαρχει μια διακριτη γραμμη περαν της οποιας δεν πρεπει να μιλας, αλλα να αναλαμβανεις ποιο δυναμικη αντιδραση.
Σκοπος της εκαστοτε Κυβερνησης δεν ειναι να δειχνει απλα ποσο καλοι και διαλλακτικοι ειμαστε, αλλα και οταν θιγονται τα δικαια μας να τα διεκδικει παση δυναμη. Απο την στιγμη που ολοι οι εταιροι μας εσκεμμενα κωφευουν, εμεις θα πρεπει να καθομαστε με σταυρωμενα χερια και να περιμενουμε την μοιρα μας? Το λιγοτερο που θα μπορουσαμε να κανουμε, ειναι να διακοψουμε καθε επαφη μαζι τους.... ουτε αυτο δεν πραττουμε απεναντι σε μια εχθρικη ενεργεια.Σχετικα με το αν δικαιουνται να λεγονται Μακεδονια. Μα πως? Δηλαδη επειδη ενα μερος γεωγραφικως ανηκει σε αυτους, δικαιουνται το ονομα? Δικαιουνται να καπηλευονται την ιστορια αλλων λαων επειδη αυτοι δεν εχουν δικια τους?
Απαντηση μπορουμε να τους δωσουμε ακομη και τωρα σχετικα με το τι δικαιουνται και το τι οχι... απλα εχουμε πουλησει την υποθεση.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Σωστα... ο νομος των οπλων δεν αρμοζει σε μια Ευρωπαικη χωρα... απλα καμια Ευρωπαικη ομως χωρα δεν εχει τα δικα μας 'προβληματακια'.Επισης ο νομος των οπλων αν και απεχει πολυ μακρια σαν μεσο επιλυσης διαφορων, παραυτα εαν ασκηθει σωστα (εστω και με απειλες η μικροεπεισοδια, αλα Τουρκα style) τοτε αποδεικνυεται περαν του δεοντος αποτελεσματικο. Τρανταχτο παραδειγμα εμεις. Ειπαν οι Τουρκοι ΟΧΙ στους S300, ΣΟΥΖΑ ΕΜΕΙΣ. Ειπαν οι Τουρκοι ΟΧΙ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ, ΣΟΥΖΑ ΕΜΕΙΣ. Ειπαν οι Τουρκοι πως καταπαταμε ομοεθνεις τους, μπουκαρανε στην Κυπρο και μας σφαξανε.
Ολα τα παραπανω έγιναν ειτε με την απειλη ειτε με την χρηση οπλων. Στην διπλωματια πρεπει παντα να υπαρχει μια διακριτη γραμμη περαν της οποιας δεν πρεπει να μιλας, αλλα να αναλαμβανεις ποιο δυναμικη αντιδραση.
Σκοπος της εκαστοτε Κυβερνησης δεν ειναι να δειχνει απλα ποσο καλοι και διαλλακτικοι ειμαστε, αλλα και οταν θιγονται τα δικαια μας να τα διεκδικει παση δυναμη. Απο την στιγμη που ολοι οι εταιροι μας εσκεμμενα κωφευουν, εμεις θα πρεπει να καθομαστε με σταυρωμενα χερια και να περιμενουμε την μοιρα μας? Το λιγοτερο που θα μπορουσαμε να κανουμε, ειναι να διακοψουμε καθε επαφη μαζι τους.... ουτε αυτο δεν πραττουμε απεναντι σε μια εχθρικη ενεργεια.Σχετικα με το αν δικαιουνται να λεγονται Μακεδονια. Μα πως? Δηλαδη επειδη ενα μερος γεωγραφικως ανηκει σε αυτους, δικαιουνται το ονομα? Δικαιουνται να καπηλευονται την ιστορια αλλων λαων επειδη αυτοι δεν εχουν δικια τους?
Απαντηση μπορουμε να τους δωσουμε ακομη και τωρα σχετικα με το τι δικαιουνται και το τι οχι... απλα εχουμε πουλησει την υποθεση.
Σωστά μέχρι ενός σημείου αυτά που γράφεις. Καμμιά Ευρωπαική χώρα δεν έχει τους γείτονές μας. για τους S300 και για τα 12 μίλια μακάρι να ήταν οι τούρκοι αυτοί που είπαν όχι και κάναμε πίσω. Για την Κύπρο η αλήθεια είναι ( όσο και αν δεν μας αρέσει να την ακούμε ) ότι κάτι καλόπαιδα εκεί κάτω όντως σφάζανε τουρκοκύπριους όπως σφάζαν και αυτοί Έλληνες. Αλλά και πάλι δεν μπήκαν μόνοι τους οι μεμέτηδες. Είχαν και πλάτες Εγγλέζικες και Αμερικάνικες αλλά και τους μαλάκες τους δικούς μας τους δικτάτορες με την κωλοπολιτική τους.
Θα προτιμούσα όπως λες και εσύ μια πιο τσαμπουκαλεμένη πολιτική αλλά δεν μπορώ να την ασκήσω εγώ. Για τα Σκόπια αν θες την άποψή μου δικαιούνται να λέγονται Μακεδονία χρησιμοποιώντας όμως έναν προσδιορισμό που να αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει και άλλη Μακεδονία. πχ Σλαβική Μακεδονία, Σλαβομακεδονία κλπ. σε καμία περίπτωση όμως να μην λέγονται σκέτο Μακεδονία γιατί θα φτάσουμε σε αυτά που έγραφα παραπάνω
-
Αυτο που θελω να πω οτι σαν λυση βλεπω μονο μεσω της διπλωματικης οδου και καθολου μα καθολου μεσω της στρατιωτικης οδου.
Ο τουρκος κατι τετοια περιμενει .Κανει μια συμμαχια με τη FYROM και προφασιζομενος επιθεση σε φιλιο κρατος να τα προβληματα στη Θρακη και στο Αιγαιο.
Επι πλεον της πολιτικης οδου και μια οικονομικη εκστρατεια στο Fyrom θα δημιουργουσε αμεση εξαρτηση απο εμας μιας και το χρημα ειναι η μεγαλυτερη δυναμη.
Για το ονομα ειναι ΑΡΓΑ πια για οτιδηποτε.
Ολοι λενε και γραφουν 'Μακεδονια' και μεις κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και δεν το βλεπουμε. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αυτο που θελω να πω οτι σαν λυση βλεπω μονο μεσω της διπλωματικης οδου και καθολου μα καθολου μεσω της στρατιωτικης οδου.
Ο τουρκος κατι τετοια περιμενει .Κανει μια συμμαχια με τη FYROM και προφασιζομενος επιθεση σε φιλιο κρατος να τα προβληματα στη Θρακη και στο Αιγαιο.
Επι πλεον της πολιτικης οδου και μια οικονομικη εκστρατεια στο Fyrom θα δημιουργουσε αμεση εξαρτηση απο εμας μιας και το χρημα ειναι η μεγαλυτερη δυναμη.
Για το ονομα ειναι ΑΡΓΑ πια για οτιδηποτε.
Ολοι λενε και γραφουν 'Μακεδονια' και μεις κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και δεν το βλεπουμε.Δε θα αναφερθω στο γεγονος οτι οι πολιτικοι μας ειναι τσιρακια και οι νεοελληνες προκειμενου να εχουν την καθε ανεση της οποιας μερσεντε και μπλα μπλα.....
Εναν ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ
-
Αν ο Μ. Αλέξανδρος είχε στρατιώτες σαν τους σημερινούς, δεν θα είχε φτάσει ούτε μέχρι τον Θερμαϊκό.
-
Όλα αυτά που περιγράφουμε είναι λογική κατάληξη της κατάστασης στην οποία μας έχουν φέρει οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Η ανεργια, η ακρίβεια, το άγχος της καθημερινότητας είναι τέτοια που το μόνο που σε απασχολεί κάθε μέρα είναι η επιβίωσή σου όπως και της οικογένειάς σου. Που ηρεμία και χρόνος να ασχοληθείς με τα Σκόπια, με Τουρκία, με την γραφειοκρατία και την λαμογιορουφιανιά που κάνουν πάρτυ...
Λέει ο φίλος για τον στρατό και την ποιότητά του. Μα ρε παιδιά το μόνο που σκέφτεται ο νέος φαντάρος όταν πάει στον στρατό είναι το αν θα βρει μια θέση για να εργαστεί μετά το 12άμηνο. Και με τις συνθήκες που επικρατούν στον στρατό έχεις ένα λόγο περισότερο να ενδιαφέρεσαι να τελειώνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Ακόμα και την σκέψη ότι πάω να υπηρετήσω την πατρίδα όπως οι περισσότεροι ( όχι όλοι, βλέπε τραγουδιστές, ηθοποιούς, πολιτικούς, αθλητές ) στην έχουν στερήσει.
-
Δηλαδή όταν στην Ελλάδα οι περισσότεροι φαντάροι είχαν ήδη παιδιά και χωράφια που έπρεπε να καλλιεργηθούν, όταν οι δικοί τους δεν είχαν να τους στείλουν παρά ένα γράμμα με ευχές και τα νέα, όταν η θητεία διαρκούσε 3 χρόνια, ΠΩΣ τα κατάφερναν;
Έχουμε εκμαλακιστεί ως λαός, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχουμε εκμαλακιστεί ως λαός, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.
Ναι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα ανωτέρω
Εγώ δε νομίζω ότι στην Καμπότζη είναι 32% πιο έξυπνοι και 63% λιγότερο μαλάκες... -
Κάνε το πιο λιανά για να ξέρω πως θα απαντήσω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάνε το πιο λιανά για να ξέρω πως θα απαντήσω.Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να απαντήσεις ούτε φυσικά και να αποδείξεις την αλήθεια της φράσης σου ..Εξ'ου και το post μου που θέλει να δείξει το αυθαίρετο του συμπεράσματός σου...
Αν διαφωνείς με την εξωτερική μας πολιτική, αν διαφωνείς με την οργάνωση του στρατεύματος ή με την οικονομική πολιτική των τελευταίων 30 χρόνων δεν νομίζω ότι μπορείς να καταλήξεις στο συμπέρασμα : 'Έχουμε εκμαλακιστεί ως λαός, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.'
Επίσης δεν πιστεύω ότι έχει υπάρξει αλλαγή στο DNA ώστε να γίνουμε πιο μαλάκες (ή ό,τι άλλο επίθετο θες), έχει απλά υπάρξει αλλαγή στον τρόπο ζωής και στην ποιότητα ζωής (όπως παντού στη δύση τουλάχιστον)...Οι Γερμανοί δεν έχουν εκμαλακιστεί?Οι Βέλγοι? Ή μήπως μόνο εμείς έχουμε αυτό το προνόμιο...
Επίσης τι ακριβώς σημαίνει έχουμε εκμαλακιστεί? Έχουμε γίνει χειρότεροι? Με ποια κριτήρια? Υποθέτω με τα αυστηρώς προσωπικά σου (αν και είναι η μαύρη αλήθεια)..Γιατί και εγώ έχω εκμαλακιστεί σε σχέση με τον Κρο Μανιόν καθώς δεν κυνηγάω πλέον ελάφια πεζός ούτε ξεσκίζω τις σάρκες του με τα δόντια μου..Δεν με πειράζει και τόσο όμως
Εν ολίγοις το :'Έχουμε εκμαλακιστεί ως λαός, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.' είναι μια αυστηρώς προσωπική άποψη στην οποία δεν χωρεί καμία απόδειξη, πολύ δε περισσότερο δεν συνδέεται με τα όσα προηγουμένως έχουν αναφερθεί ...Επίσης είναι εξαιρετικά αόριστη και γενική, μπορείς να συμπεριλάβεις ό,τι θες και όποιον εσύ θες μέσα στο 'εκμαλακιστεί' και γι αυτό ουσιαστικά δεν μπορώ και να σε ελέγξω ως προς την ορθότητά της...Αυτό όμως καθιστά τη φράση σου μνημείο φραστικής και λογικής αυθαιρεσίας... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κάνε το πιο λιανά για να ξέρω πως θα απαντήσω.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να απαντήσεις ούτε φυσικά και να αποδείξεις την αλήθεια της φράσης σου
Επομένως όταν δεν μπορείς να σκεφτείς τρόπο ανταπάντησης, υποθέτεις ότι δεν υπάρχει τέτοιος.
Θα επανέλθω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή όταν στην Ελλάδα οι περισσότεροι φαντάροι είχαν ήδη παιδιά και χωράφια που έπρεπε να καλλιεργηθούν, όταν οι δικοί τους δεν είχαν να τους στείλουν παρά ένα γράμμα με ευχές και τα νέα, όταν η θητεία διαρκούσε 3 χρόνια, ΠΩΣ τα κατάφερναν;
Έχουμε εκμαλακιστεί ως λαός, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.Με τον ίδιο τρόπο που ο πατέρας μου δούλευε μόνο αυτός και συντηρούσε την οικογένειά μας ενώ τώρα δουλεύω εγώ και η γυναίκα μου για να συντηρηθούμε. Και πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι 'τυχεροί' σαν και εμένα που έχω ένα σπιτάκι για να γλυτώνω το ενοίκιο δουλεύουν και οι 2 και ούτε σκέφτονται να κάνουν παιδιά.
Όσο για το συμπέρασμά σου είναι εντελώς αυθαίρετο και δεν με αρέσει καθόλου που χαρακτηρίζεις έναν ολόκληρο λαό μαλάκα. Έχουν αλλάξει οι εποχές έχουν προστεθεί 'ανάγκες' που δεν υπήρχαν παλαιότερα και που έχουν γίνει αναγκαίες 'ανάγκες' και είμαστε συνεχώς
σε ένα ολοήμερο γκάζωμα για την επιβίωση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχουμε εκμαλακιστεί ως λαός, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.Μάνο, άλλες οι ανάγκες τότε, άλλες τώρα. Αυτό λέγεται εξέλιξη, όχι μαλακία!
Και, πίστεψέ με, ακόμα και στις εποχές που αναφέρεσαι, οι μεγαλύτεροι θα νοσταλγούσαν τις εποχές του 1897,που 'όλα ήταν καλύτερα'!!!
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας