-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Άφησα το Lupo- new Fox , Polo, Touran. όπως και κάτι ελεεινές εκδόσεις golf 1.4!!! που ρίχνουν πολύ το image!! Έχεις δει 147-Α3-1SERIES στα 1400?
Αντίθετα astra-golf-focus-megane ... ξεκινάνε από εκέι!!Δεν είναι μόνο τα τρέχοντα μοντέλα ικανά να σε χαρακτηρίσουνε Premium. Yπάρχουν κι άλλα που τα αναφέρω στο αναφερθέν τόπικ, αλλα ας μην ξεφύγουμε, όποιος έχει να πεί ας το πεί στο περι αυτοκίνησης!!
α καλάααααα... έχω δει 147 με 105, Α3 με 102, 316, 116 που δυσκολεύονται με supermini. αν το θεωρείς 'premium' αυτό τέλος. Ή μήπως δεν είχε η Alfa 1.2 ή 1.4;
Premium πρέπει να είσαι ΠΑΝΤΟΥ, όχι μόνο όπου μπορείς.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Άφησα το Lupo- new Fox , Polo, Touran. όπως και κάτι ελεεινές εκδόσεις golf 1.4!!! που ρίχνουν πολύ το image!! Έχεις δει 147-Α3-1SERIES στα 1400?
Αντίθετα astra-golf-focus-megane ... ξεκινάνε από εκέι!!Δεν είναι μόνο τα τρέχοντα μοντέλα ικανά να σε χαρακτηρίσουνε Premium. Yπάρχουν κι άλλα που τα αναφέρω στο αναφερθέν τόπικ, αλλα ας μην ξεφύγουμε, όποιος έχει να πεί ας το πεί στο περι αυτοκίνησης!!
α καλάααααα... έχω δει 147 με 105, Α3 με 102, 316, 116 που δυσκολεύονται με supermini. αν το θεωρείς 'premium' αυτό τέλος. Ή μήπως δεν είχε η Alfa 1.2 ή 1.4;
Premium πρέπει να είσαι ΠΑΝΤΟΥ, όχι μόνο όπου μπορείς.
Φίλε μου θα σου απαντήσω στο 'Περι Αυτοκίνησης: Περι Κύρους και Ποιότητας της Alfa Romeo' σε λίγη ώρα, ας μην χαλάσουμε το θέμα για την GT
-
Άντε ρε Babbis γιατί παραγεμίσαμε off-topic εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Άντε ρε Babbis γιατί παραγεμίσαμε off-topic εδώ μέσα.Το μετέφερα είδη!!!
Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω όσους λένε ότι η GT είναι ακριβή! να μου κοστολογήσουν τα παρακάτω αυτοκίνητα:
VW Golf 115PS
Αudi A3 102PS
Audi A3 115PS
Audi A4 102PS
Audi A4 130PS (2.0)
BMW116 115PS
BMW 316i 115PS
BMW 316ci 115PS
BMW 318Ci 143PS (2.0)να μου αιτιολογήσουν την κοστολόγησή τους και στην συνέχεια λαμβάνοντας υπ'όψιν:
-
Ότι ένα κουπέ είναι πιο ακριβό πάντα από ένα sedan-hatchback
-
Tην ιπποδύναμη της GT 140 PS αλλά και την αναλογία κιλά ανά ίππο που είναι (1280/140=9,14) σε σχέση με τα παραπάνω 1600άρια που έχουν στην καλύτερη 10,2(Golf 1180/115=115PS)
-
Tiς τιμές των άμεσα ανταγωνιστών της GT
AUDI----------TT 1.8 150PS-----------------33900
BMW----------Compact 2.0 143PS----------30400
BMW----------318CI (2.0 OLD) 143PS----36350
MAZDA-------RX8 Challenge 192PS------28900
MERCEDES--C180 SCoupe 1.8T 143PS--32500
OPEL-----------VECTRA 2.0 GTS 175PS--30660
PEUGEOT-----307CC 2.0 136PS------------29100
PEUGEOT-----406 Coupe 2.0 137PS-------37070
Renault----------MEGANE 1.6 115PS-------24860
TOYOTA-------CELICA 1.8 143PS---------277504.. Τον βασικό εξοπλισμό της GT που παραθέτω πιο κάτω:
Όσο για τον εξοπλισμό η Progression στα 28900 έχει:
Η GT (Progression) προσφέρει ύφασμα Alfatex (φάντάσου κάτι μεταξύ σουέτ και δέρματος!!), ABS, EBD, VDC(ESP ALFA),TRACTION CONTROL(+ΑSR), Zάντες αλουμινίου 16’, Ραδιο CD, 8 ηχεία, Aυτόματο διζωνικό κλιματισμό, Trip computer, Cruise Control(μνήμη και δυνατότητα επαναφοράς τελευταίας ), 6 αερόσακους, λαμπάκια στο ντουλαπάκι και στα σκιάδια (χρήσιμο για τις γυναίκες το βράδυ!!) μπράτσο οδηγού, πίσω 3ο προσκέφαλο , ζώνη και μπράτσο, τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ μπαγάζ και τάπα βενζίνης, ηλεκτρικούς καθρέπτες. Πολύ καλά καθίσματα τύπου μπάκετ που πραγματικά δεν σε αφήνουν να κουνηθείς. Διαιρούμενα καθίσματα, 320Λίτρα αποσκευέςNα προτείνουν πόσο έπρεπε να κοστίζει η GT!
Παρακαλώ θα ήθελα απαντήσεις σε όλα όσα ζητάω και όχι όπου σας συμφέρει!!
-
-
Μερικές από τις εταιρείες που αναφέρεις δίνουν μεγαλύτερη εγγύηση (Toyota, Opel) και κάποιες άλλες έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα ως πιο 'μουράτες' βλέπε Mercedes, Audi, BMW οι οποίες παρεπιπτόντως παρέχουν και σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τη GT. Για το RX8 δε συζητάω καθώς υπερτερεί σχεδόν παντού, εκτός ίσως από τους χώρους και την εμφάνιση (υποκειμενικός πράγοντας). Για τα υπόλοιπα Golf, Audi 1.6 (102ps) δε το συζητώ, ανήκουν σε άλλη κατηγορία και δεν είναι συγκρίσιμα με την GT. Επιμένω ότι η τιμή που έπρεπε να πωλείται η GT 1.8 είναι στα 26Κ και όχι στα υπερβολικά 30+ που κοστίζει τώρα.
-
I dunno you buy a nice Alfa GT as the alternative choice from the BMW/Audi crowd around here and people go and copy you , how annoying is that, there are 5 other GTs' in my area besides mine, it was the same when I bought my Fiat Coupe, there were none in the area for the 6-9 months it took me to find the exact one I wanted then loads of people see it and decided to buy one, no more exclusivity and yes I know in some case it wasn't because of mine but in 2 cases I know it was as two people told me they bought theirs after seeing mine, I guess Alfa must be doing alright with the GT as I didn't see so many 147s about when I had one of those, guess I am gonna have to rely on a kitcar for exclusivity now as the GT is obviously too common
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Μερικές από τις εταιρείες που αναφέρεις δίνουν μεγαλύτερη εγγύηση (Toyota, Opel) και κάποιες άλλες έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα ως πιο 'μουράτες' βλέπε Mercedes, Audi, BMW οι οποίες παρεπιπτόντως παρέχουν και σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τη GT. Για το RX8 δε συζητάω καθώς υπερτερεί σχεδόν παντού, εκτός ίσως από τους χώρους και την εμφάνιση (υποκειμενικός πράγοντας). Για τα υπόλοιπα Golf, Audi 1.6 (102ps) δε το συζητώ, ανήκουν σε άλλη κατηγορία και δεν είναι συγκρίσιμα με την GT. Επιμένω ότι η τιμή που έπρεπε να πωλείται η GT 1.8 είναι στα 26Κ και όχι στα υπερβολικά 30+ που κοστίζει τώρα.Αγαπητέ jd σέβομαι την άποψή σου αλλά πρέπει να αναφέρω κι εγώ την δική μου.
Για το κύρος της Alfa Romeo έχω ανοίξει ειδικό τόπι στο περι αυτοκίνησης :
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 15&start=0Δεν θα ήθελα να επεκταθώ εδώ, θα ήθελα να το συζητήσουμε εκεί.
Εγώ θεωρώ πως σίγουρα στη συνείδηση του κόσμου οι BMW-AUDI-MERCEDES υπερέχουν αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αναιρεί το ότι η ALFA ROMEO είναι Premium μάρκα. [b]Άρα δικαιολογώ να κοστολογείται η GT φθινότερα από τΟ ΤΤ, 3 COUPE, C Class Sportscoupe όπως και γίνεται αμα προσέξεις!! Το να την βαζεις στα 26000 με το ΤΤ να είναι στα 33 δηλαδή 8000
-
Γενικά πρέπει να πω πως ως ιδιοκτήτης της GT νιώθω αδικημένος διαβάζοντας σε αυτό το φόρουμ!
Όταν συγκρίνουμε την GT με τα ΤΤ, 3 COUPE, C Class Sportscoupe το κύρος, η ποιότητα είναι σημαντικά αλλά όχι η εγγύηση και οι επιδόσεις !!πχ η GT 2.0JTS 31250 είναι γρηγορότερη από τα παραπάνω !!
όταν συγκρίνουμε όμως την GT με την Celica, RX8, δεν μετράει το πρεστίζ αλλά και η ποιότητα αλλά μόνο οι επιδόσεις!! και η εγγύση!!!
Και βέβαια πάντα σε όλες τις συγκρίσεις ή GT χάνει λόγω της υποτιθέμενης χαμηλής αξιοπιστίας ενώ η χαμηλή αξιοπιστία του RX8 που αν μπείτε στο http://WWW.RX8CLUB.GR στην ενότητα των τεχνικών θεμάτων θα δείτε τρελλά και φοβερά πράγματα!! παραθέτω όσα βρήκα στις 5 από τις 21 σελίδες!!
Προβλήματα ΡΟ-ΧΙ
1.Τριγμοί
1.Το δικό μου με 5500 χλμ όλα ο.κ εκτός ενός τριγμού που πηγάζει από το πίσω κάλυμα του καθίσματος του συνοδηγού (στο κάτω μέρος που ενώνει)ισως απο την αναρτηση που την εχω σε ημισκληρη ρυθμιση ..πσιλοτριζει το τα ταμπλω με τα οργανα
και κατι ακουω τωρα τελευταια απο το πισω μερος της οροφης
δεν το εχω τσεκαρει ακομα ακρβως
ισως φταιει το subwoofer που βαραει πολυ δυνατα3.Kαι σε μενα τριγμοι...απο το μερος που ειναι τα σκιαδια(τους εσφηξα τις βιδες) αλλα αυτο που με εκνευριζει ειναι εκει που ακοθμπανε τα γονατα οταν καθεσαι ακουγετε ενας εκνευριστηκος θορυβος οταν ειναι ανωμαλος ο δρομος και οταν το χτυπαω εκει παλι ακουγετε...ουφ
4.Το άλλο μου πρόβλημα είναι οι τριγμοι. Όλο το αυτοκίνητο μέσα τρίζει... το κάθισμα του συνοδηγού, το σκιαδιο του οδηγού, η πόρτα του οδηγού, όλη η δεξιά πλευρά, η εταζιέρα, το ντουλαπάκι και το αποκορύφωμα το ταμπλό που είναι ξεβιδωμένο και κουνιέται. Αν δεν καταφέρει η ελμα να μου τα διορθώσει δε νομιζω οτι θα το κρατήσω και πολύ. Περιμένω το service των δεκα. Την τελευταια φορά που πήγα μου απάντησαν... 'αυτοκίνητο που έχει πλαστικό μέσα είναι φυσικό να τρίζει'. Ελπίζω να μη μου ξαναπούν το ίδιο.
- Στο δικό μου ακουγόταν ένας τριγμός από το κάθισμα του συνοδηγού όταν δεν καθόταν κάποιος. Μετά όμως από αρκετό ψάξιμο ανακάλυψα ότι η αιτία ήταν η ζώνη ασφαλείας, στην πόρτα, της οποίας το 'αρσενικό' εξάρτημα (δεν ήξερα πως να το περιγράψω διαφορετικά), χτυπούσε στο πλαστικό κάλυμα του καθίσματος. Ανεβάζοντας το στην ανώτερη θέση εξαλειψα και το υποτιθέμενο πρόβλημα. Μέχρι στιγμής κανένα άλλο πρόβλημα.
2.Εγκέφαλος-Ηλεκτρικά
1.Πριν απο 1 μηνα το αμαξι δεν λειτουργουσε και χρειαστηκε αναβαθμιση προγραμματος.
2.Μοναδικό πρόβλημα: κάποια στιγμή έκανε διακοπές στο γκάζι. Στο καλυφτάκη βρήκαν ότι είχε βγει ένα μπουζοκαλώδιο, το έβαλαν και οι διακοπέες σταμάτησαν.
3.παιδια ενω αρχισα να το σπαω στο οριο των στροφων εκει που φτανω στα 220khm με εκανε διακοπες (πατουσα γκαζι και τιποτα νεκρα ενα βουητο) κατεβασω τις στροφες,και ταχυτητα στα 150 τιποτα στα 80 αποκριση τιποτα παλι διακοπες εν τω μεταξη αναβωεσβηνε η λυχνια του κινιτηρα ,ο δεικτης της βενζινης ηταν γυρω στα 15khm ακομα να εκανα πριν αναψει πηγαινω σιγα σιγα βαζω 100οκτανιων βενζινη και ξαναπηγαινω να το σπασω και δεν εκανε τιποτα το ξανασπαω τιποτα παιρνω τηλεφωνω εναν φιλο που τρεχει σε αγωνεσ και με λεει οτι μπορει να ηταν οτι τα μπεκ δεν μπορουσαν να δωσουν την απιτουμενη ποσοτητα βανζινης γι αυτο σε εκανε διακοπες στα 220khm δεν εχει τιποτα αλλα εγω λεω αυριο να παω μεχρι την καβαλα (ειμαι απο ξανθη)και να το βαλω στον υπολογιστη μηπως δειξει τιποτα ο εγκεφαλος.Σας ακουω:
4.εχω 15000χλμ κ στο ρελαντι το αμαξι ρεταρι.Πηγα στα κεντρικα και μου ειπαν οτι ειχα ΄'καψει'τα μπουζι απο κακη χρηση.Τα αλλαξαν στην εγγυηση ευτηχως γιατι εχουν και 214 euro αλλα μου φωτογραφησαν την greedy και το φιλτρο.Τι να κανουμε μπρος τα καλη τι ειναι ο πονος.Bye bye εγγυησουλα.Αλλα υπαρχει και ο ελληνικος πατροπαραδοτος τροπος σε αυτα τα πραγματα!!
3.Δίσκος-Σαζμάν
1.Εχω 5500κλμ και μου παρουσιαστηκε προβλημα στο δισκο.2.Aκριβως τα ιδια συμπτωματα με εμενα στο θεμα δισκου με μονη διαφορα εμενα απο 3 σε 4 η αλλαγη
3.εμενα το πεταλ του συμπλεκτη μου εκανε δυο-τρια κολπα, αλλα δουλευει οκ μεχρι στιγμης. Επισης σε εντονο φρεναρισμα εχει αρχισει να αναβει το λαμπακι απο το χειροφρενο: (!)
-
Λοιπον ακουστε και αυτο ειμαι στασιμος και ακουω θορυβο απο το κιβοτιο παταω συμπλεκτη σταματα ο θορυβος και με τις ταχυτητες κατι δεν δουλευει σωστα ...οποτε παω και εγω για αλλαγη σαζμαν ...και εχω 3500 χιλ μονο..(αυτο παιδια δεν ειναι τυχαιο ειναι οτι το αμαξι δεν εχει ποιοτητα..αλλιως δεν καταλαβαινω πως ενα οχημα 40000 euro βγαζει τοσες ζημειες..και απλα για να καταλαβεται ουτε ενα πεταγμα κολου δεν εχω κανει 3φορεσ εχω φτασει μεχρι το 'μπιπ' και γενικα επειδη ειμαι αρρωστος το προσεχω σαν τα ματια μου..απλα αν συνεχισουν αυτες οι βλαβες και το χαιρωμαι 2 φορες την βδομαδα και τις αλλες να ειναι μεσα με κοβω να το στελνω...οσο και να το αγαπω δεν γινετε να συμβαινουν αυτα..
-
η οπισθεν ποτε δεν μου μπαινει σωστα
και μην μου πειτε οτι δεν παταω καλα τον συμπλεκτι
βρηκα ενα τροπο βεβαια για να την βαζω σωστα
παταω συμπλεκτη τερμα ...βαζω οπισθεν και κραταω το μοχλο ...αφηνω συμπλεκτη και παραλληλα πιεζω ελαφρα το μοχλο για μπει καλα
...αν δεν πιεσω το μοχλο...ακουγετε ενας ανατριχιαστικος ηχος απο το σαζμαν προφανως
ρωτησα στη mazda και μου ειπαν οτι δεν ειναι προβλημα
αλλα δεν θελω να ανοιξω σαζμαν....
ισως εχει φαγωθει κανενα γραναζακι6.Ενω οδηγουσα με 140 και 4η πηγα να βαλω 5η. Δεν μπηκε, ξαναπροσπαθησα αλλα τιποτα.. σταματησα στην ακρη του δρομου και περιμενα μερικα λεπτα και δοκιμασα ξανα... Ο συμπλεκτης ειχε γινει πετρα και δεν εμπαινε καμια ταχυτητα. Με σβηστη μηχανη εμπαιναν ολες ... μολις αναβα την μηχανη τα ιδια ... πετρα ο συμπλεκτης και ολες οι ταχυτητες δεν εμπαιναν... τελικα ηρθε η express service και πηγα το rx8 εκει που το αγορασα. Τελικο αποτελεσμα.. ολος ο δισκος γεματος χαρακιες ...για πεταμα, τα ελατηρια ειχαν φυγει απο τη θεση τους. Το περιστατικο συνεβη χωρις να ζορισω το αυτοκινητο εκεινη τη στιγμη.
4.Ρότορες
- ...που του είπε κάποιος τύπος ότι είχε ένα rx8 κόσμο και του έσπασε ο ένας ρότορας γιατί δεν έβαλε σωστή βενζίνη και τρέχει με τα δικαστήρια με το βενζινά.
5.Άλλα
1.ο φωτιζομενος λεβιες ταχυτητων που οι ξυπνιοι τον φτιαξαν με μονοκλωνο καλωδιο ευτυχως αλλαχτηκε και δεν μου σπαει τα νευρα πια
2.Το μόνο πρόβλημα που έχω εντοπίσει είναι η κακιά συνήθεια της Mazda να βάφει τους πλαστικούς προφυλακτήρες των αυτοκινήτων της (εμπρός και πίσω προφυλακτήρα) με ... χαλβά. Αν κάνεις το λάθος και ακουμπήσεις οπουδήποτε ...πάει το χρώμα.
6.Πολλαπλα
1.παιδια καλησπερα!
ειναι η πρωτη μερα μου εδω και δεν τα εχς διαβασει ολα,
γι'αυτο συγχωρεστε με για τυχον λαθη..
λοιπον το 8αρι μου εχει 30000χλμ ...ΚΑΙ:
μου εχει σπασει ο δισκος,περιπου στα 20000-25000 δεν θυμαμαι ακριβως,αλλαξα μπουζι προωρα πριν καμια εβδομαδα λογω οτι τα εβρεξε,που μπορει να εφταιγα και εγω και τωρα ρε παιδια δεν σφιγγει ψηλα και μετα την 4αρτη ανεβαζει δυσκολα για κοφτη.υπ'οψιν οτι βρηκα σπασμενο μερος του καταλυτη
και σημερα που εβαλα την greddy,ακουγεται μαμα και βεβαια εχει ακομα το προβλημα!!!
...κατα τα αλλα παντως ολα τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2.το σασμαν γενικα δεν είναι καλό -γρήγορο.. Η αίσθηση είναι καλή κοντές κουμπωτές διαδρομές αλλα δεν είναι γρήγορό.. Είχα και το πρόβλημα με τον αισθητήρΑ ψεκασμού του λαδιού και έμπαινε σε safe mode o κινητήρας ανεβάζοντας μέχρι 2500 στροφές.. Μου έπαισε και η αντιστρεπτική κάτω απο την αριστερή πλευρά. Ολα αυτά + αλλαγή 5 φωτιζόμενων λεβιέδων και αναμα του λαμπάκι λαδιού,με παράλληλη αλλαγή στο καρτερ.. Και κάτι αλλο!! Το αμάξι το ανοίγω αρκετά, ειδικά 3,4, 5, αλλά καταπόνηση του γνωστού 'εξαντλητικού τυπου' δεν έχει υποστεί στο παραμικρό.. Αλλαγές λαδιών κάθε 5000χλμ, ζέσταμα του κινητήρα κάθε φορά, και στρώσιμο μέχρι τα 7-9000 χλμ. Οπότε η επένδυση των 46000 euro απέδείχθει αγόρά μαγνήτη για μόνιμη προσκόληση στα συνεργεία, Υπόψιν οτι το αυτοκίνητο το λατρέυω και το είχα παραγγείλει απο τα prospectus πριν κυκλοφορήσει. . . Αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια!
**Πιστεύω ότι σε όποιο φόρουμ μπούμε θα δούμε προβλήματα σε όλα τα αυτοκίνητα. Μπορεί σε κάποιο λίγο λιγότερο σε άλλο λίγο περισότερο **
Δεν θέλω να βγάλω το RX8 ζημιάρικο ούτε να ξεκινήσω πόλεμο αλλά απλά όταν βλέπω να το προτείνει ο κόσμος μόνο και μόνο για την ιπποδύναμη παραβλέποντας πράγματα που δεν τα παραβλέπει για την GT είναι αδικία
Πιστεύω ότι οι εταιρίες έχουν μορφωμένους ανθρώπους στα διάφορα τμήματα τους και κοστολογούν τα προιόντα τους ρεαλιστικά!! ότι δίνεις πέρνεις!! Κανένας δεν είναι Μαλ..ας να δώσει ένα αυτοκίνητο 25000
-
http://www.alfasport.it/raduni_eventi/anno2005/eventi/09_04_2005RoadshowGenova/adder/1002.jpg
http://www.alfasport.it/raduni_eventi/anno2005/eventi/09_04_2005RoadshowGenova/adder/1003.jpg
http://www.alfasport.it/raduni_eventi/anno2005/eventi/09_04_2005RoadshowGenova/adder/1006.jpg
http://www.alfasport.it/raduni_eventi/anno2005/eventi/09_04_2005RoadshowGenova/adder/1008.jpg
http://www.alfasport.it/raduni_eventi/anno2005/eventi/09_04_2005RoadshowGenova/adder/1010.jpg
http://www.alfasport.it/raduni_eventi/anno2005/eventi/09_04_2005RoadshowGenova/adder/1011.jpg -
[quote='Babbis']Πιστεύω ότι οι εταιρίες έχουν μορφωμένους ανθρώπους στα διάφορα τμήματα τους και κοστολογούν τα προιόντα τους ρεαλιστικά!! ότι δίνεις πέρνεις!! Κανένας δεν είναι Μαλ..ας να δώσει ένα αυτοκίνητο 25000
-
Αγαπητέ μου jd χαίρομαι γιατί κι εσύ είσαι ένας από τους πιο σοβαρούς ανθρώπους που γράφουν στο φόρουμ! νομίζω ότι με τέτοιο ύφος ανεβαίνει το επίπεδο όλων μας!!
Επίσης σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το αμάξι μου( GT 1.
Θα σε απαντήσω (που λένε και στην Μακεδονία από όπου κατάγομαι) τμηματικά
Ο χρήστης jd έγραψε:
Θα ήθελα σε παρακαλώ να σχολιάσεις το γεγονός ότι πριν την έλευση της GT 1.8 η 2.0 κόστιζε 30Κ όποτε οι τύποι στην FAH έβαλαν στη θέση της 2.0 (τιμολογιακά) την 1.8 και αύξησαν την 2.0. Αυτό δεν είναι κοροιδία?
Είναι λογικό όταν έχεις μια γκάμα εκδόσεων και προσθέσεις μία νέα να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις τις υπόλοιπες. Άρα αν υπάρχουν 3 εκδόσεις και εισάγεις μία έκδοση ανάμεσα στο 1 και στο 2 είναι λογικό λίγο να ρίξεις την τιμή του 1 και λίγο να αυξήσεις την τιμή του 2, και ανάλογα το 3 !!
Αν δεν το κάνεις αυτό θα έχεις το παράδοξο 3 εκδόσεων που σχεδόν θα ταυτίζονται και άρα δεν υπάρχει λόγος να εισάγεις νέα έκδοση
Στην περιπτωσή μας η Alfa εισήγαγε μία έκδσοση στην θέση της βασικής δηλαδη της 1(2.0 JTS) άρα το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι μόνο η αύξηση της προς τα πάνω έκδοσης!! Και αυτό έκανε!!!
Η 2.0 JTS κόστιζε 30000+(δεν θυμάμαι να ψηλά) και πήγε στα 31000+(νομίζω 31250)
Ενώ η βασική έκδοση κατέβηκε στα 28900 δηλαδή 1000+ κάτω. Αυτό για μένα είναι αποδεκτό και τίμιο.
**Παράλογο και κοροιδία θα ήταν να έχει η 1.8 όσο και η 2.0 δηλαδή 30+!! ενώ προσφερει 25 άλογα λιγότερα και 4 κιλά ροπής λιγότερα!!!!
**Όσον αφορά τα Α3, BMW, TT, Mercedes είναι σαφώς υπερτιμημένα αυτοκίνητα αλλά καλώς ή κακώς έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων σαν περισσότερο premium αυτοκίνητα σε σχέση με τις Alfa.
Φίλε μου δεν λέμε κάτι το διαφορετικό!!
Δες την παράθεσή μου:[quote='babbis']
Εγώ θεωρώ πως σίγουρα στη συνείδηση του κόσμου οι BMW-AUDI-MERCEDES υπερέχουν αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αναιρεί το ότι η ALFA ROMEO είναι Premium μάρκα. Άρα δικαιολογώ να κοστολογείται η GT φθινότερα από τΟ ΤΤ, 3 COUPE, C Class Sportscoupe όπως και γίνεται αμα προσέξεις!! Το να την βαζεις στα 26000 με το ΤΤ να είναι στα 33 δηλαδή 8000 -
[quote='Babbis']
Εδώ φίλε μου διαφωνώ. Ναι μεν η Άlfa γλύτωσε λεφτά από την εξέλιξη των μηχανικών μερών **αλλά τα εσωτερικά υλικά είναι πολύ πιο ποιοτικά άσχετα τις ομοιότητες με την 147. Η GT είναι πολύ πιο καλοφτιαγμένη και έξω και μέσα. Αν πας σε μια αντιπροσωπία και δεις τις 156/147 θα καταλάβεις ότι η GT υπερέχει σε όλα όσα οι αισθήσεις σου **αντιλαμβάνονται!!
Τωρα σε αυτό υπάρχει και η αντιθετη αποψη........
-
double.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Από την άλλη πλευρά αν εξαιρέσουμε το σχεδιασμό η GT βασίζεται σε κοινά μηχανικά μέρη ξαι εσωτερικό από άλλα μοντέλα του groupo και επομένως το κόστος ανάπτυξης δεν ήταν τόσο σημαντικό σε σχέση με αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν από λευκό χαρτί.
Εδώ φίλε μου διαφωνώ. Ναι μεν η Άlfa γλύτωσε λεφτά από την εξέλιξη των μηχανικών μερών αλλά τα εσωτερικά υλικά είναι πολύ πιο ποιοτικά άσχετα τις ομοιότητες με την 147. Η GT είναι πολύ πιο καλοφτιαγμένη και έξω και μέσα. Αν πας σε μια αντιπροσωπία και δεις τις 156/147 θα καταλάβεις ότι η GT υπερέχει σε όλα όσα οι αισθήσεις σου αντιλαμβάνονται!!
Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους ενός μοντέλου δεν είναι το κόστος ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ κάθε αυτοκινήτου αλλά το R&D. Από το οποίο κόστος R&D το μεγαλύτερο μέρος είναι το πλαίσιο (= αυτό που είναι κάτω από το αμάξωμα που βλέπεις και περιλαμβάνει πχ. και τις αναρτήσεις) και ο κινητήρας.
Το κόστος που αναφέρεις (πόσο καλά πλαστικά και εσωτερικό έχει) είναι το πόσο κοστίζει να ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ μία GT ενώ το ολικό κόστος είναι το κόστος R&D όλης της οικογένειας του μοντέλου και προστίθεται στο κόστος κατασκευής.
Φαίνεσαι λοιπόν να αγνοείς το κόστος R&D και να επικεντρώνεσαι στο κόστος κατασκευής. Αυτό όμως που σου λέει ο jd είναι πως το R&D κόστος για τη GT ήταν πολύ μικρό, διότι πήραν το πλαίσιο της 156, καθώς και τους κινητήρες JTS (που εξέλισαν έτσι και αλλιώς για όλα τα μοντέλα), ακόμα και εσωτερικό, σαν 'πρεστίζ' μοντέλο που είναι, δεν έφτιαξαν καινούργιο αλλά έβαλαν της 147 (αυτό για μένα ήταν θανάσιμο σφάλμα, να μπαίνεις μέσα και να βλέπεις μια 147...), και το πουλάνε 50% πάνω από μία μηχανικά ισοδύναμη (ίδιο πλαίσιο, αναρτήσεις, κινητήρες) 156.
Αντίθετα, η Celica έχει μοναδικό πλαίσιο και μοιράζεται κινητήρες με την Corolla και όμως είναι φτηνότερη από τη GT. Ομοίως το RX-8 έχει μοναδικό πλαίσιο και κινητήρα και επίσης είναι φτηνότερο (ακόμα και το Cosmo με τα 231 άλογα είναι μόνο 2000 ακριβότερο από τη δίλιτρη).
Εν ολίγοις, εμένα προσωπικά η GT, γνωρίζοντας πως είναι μια 156 κουπέ με ταμπλό 147, όντως καλύτερη ποιότητα και πανέμορφο αμάξωμα, μου φαίνεται ακριβή σε βαθμό κοροϊδίας.
Αποψή μου είναι πως θα έπρεπε να κάνει όσο και η celica. Και μην ξεχνάμε πως όποιος αγοράζει κουπέ σε αυτή την κατηγορία τιμής (διότι διαφορετικά πάει σε SLK, Z4 κτλ.) θέλει μεν 'πουλ-μουρ' (ΟΚ) αλλά θέλει και πράγματα στα οποία η Toyota είναι αυτή τη στιγμή πολύ μπροστά από την Alfa, όπως φήμη αξιοπιστίας, αξία μεταπώλησης κτλ. Θα μου πεις: 'ναι αλλά η Alfa έχει ιστορία' Φυσικά, γιαυτό λέω πως θα έπρεπε να κάνει όσο η celica, όχι φτηνότερα, και σίγουρα όχι 3000+ ακριβότερα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
και το πουλάνε 50% πάνω από μία μηχανικά ισοδύναμη (ίδιο πλαίσιο, αναρτήσεις, κινητήρες) 156.ALFA GT 2.0 JTS Progression 31.870
ALFA 156 2,0 JTS Progression 28.560
η διαφορα ειναι στο 11,5% και οχι........50%
λογικοτατη νομιζω -
Eγώ έχω αναφέρει ότι ίσως η GT να έπρεπε να πωλείται φθινότερα αλλά όμως αυτό να συνοδεύεται από πτώση των ανταγωνιστών της!!
Το ΤΤ που μοιράζεται μηχανικά μέρη με το Golf4 γιατί είναι πιο ακριβό?
Οι 3άρα κουπέ, η C-Class Sportscoupe, CLK που μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη με τις αντίστοιχες sedan γιατί είναι πιο ακριβές από τις 4θυρες εκδόσεις?
Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο η GT πρέπει να κατηγορείται
H 156 1.8 Progression κοστίζει 25820!! δηλαδή 3000
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Τώρα αν αντιστρέψω τα επιχειρήματά σας αν η ΤΟΥΟΤΑ είχε αξελίξει ένα μοναδικό παλίσιο για την Celica και επένδυσε σε αυτό τότε έπρεπε να το βγάλει πισωκίνητο!!!
Είναι χαζομάρα να εξελισεις πλαίσιο μόνο για ένα κουπέ καθαρόαιμο και να το βγάζεις μπροστοκίνητο!!
Άρα μην λέμε ότι η celica σχεδιάστηκε από την αρχή!! Το RX8 ναι
Απο ποτε το αν ειναι πισωκινητο ή μπροστοκινητο αποτελει κριτηριο αν το πλαισιο ειναι σχεδιασμενο εξ αρχης ή οχι?????
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αποψή μου είναι πως θα έπρεπε να κάνει όσο και η celica. Και μην ξεχνάμε πως όποιος αγοράζει κουπέ σε αυτή την κατηγορία τιμής (διότι διαφορετικά πάει σε SLK, Z4 κτλ.) θέλει μεν 'πουλ-μουρ' (ΟΚ) αλλά θέλει και πράγματα στα οποία η Toyota είναι αυτή τη στιγμή πολύ μπροστά από την Alfa, όπως φήμη αξιοπιστίας, αξία μεταπώλησης κτλ. Θα μου πεις: 'ναι αλλά η Alfa έχει ιστορία' Φυσικά, γιαυτό λέω πως θα έπρεπε να κάνει όσο η celica, όχι φτηνότερα, και σίγουρα όχι 3000+ ακριβότερα.
**Μα νομίζω πως κάνει όσο και η Celica!!!1.8 143 ps **=27950!!
Λίγο το πρεστίζ της Alfa λίγο η παραπάνω ποιότητα(όχι αξιοπιστία!!) λίγο το ότι είναι πιο φρέσκο μοντέλο! λίγο το ότι έχει παραπάνω εξόπλισμό, λίγο η εγγύηση και η αξιοπιστία της ΤΟΥΟΤΑ διαμορφώνου 1000
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τώρα αν αντιστρέψω τα επιχειρήματά σας αν η ΤΟΥΟΤΑ είχε αξελίξει ένα μοναδικό παλίσιο για την Celica και επένδυσε σε αυτό τότε έπρεπε να το βγάλει πισωκίνητο!!!
Είναι χαζομάρα να εξελισεις πλαίσιο μόνο για ένα κουπέ καθαρόαιμο και να το βγάζεις μπροστοκίνητο!!
Άρα μην λέμε ότι η celica σχεδιάστηκε από την αρχή!! Το RX8 ναι
Απο ποτε το αν ειναι πισωκινητο ή μπροστοκινητο αποτελει κριτηριο αν το πλαισιο ειναι σχεδιασμενο εξ αρχης ή οχι?????
Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά! Εννοώ ότι ένα μπροστοκίνητο πλαίσιο το οποίο φαντάζομαι έχει σχέση με τα υπόλοιπα μπροστοκίνητα πλαίσια δεν θέλει τόσο R&D που λέει και ο nass όσο ένα εξαρχής πισωκίνητο το οποίο δεν έχεις σαν ΤΟΥΟΤΑ.
Το είπα για αντιπαράθεση με το RX8 το οποίο στα ίδια άλογα και στην ίδια τιμή είναι πισωκίνητο και από ότι νομίζω καλύτερο από την celica τουλάχιστον θεωρητικά!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Το ΤΤ που μοιράζεται μηχανικά μέρη με το Golf4 γιατί είναι πιο ακριβό?Γιατί, είπα εγώ πως το ΤΤ δεν είναι απαράδεκτα ακριβό ?
Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο η GT πρέπει να κατηγορείται
Δεν είναι λογική αυτή 'ναι αλλά και το ΤΤ είναι ακριβό'. Σωστά, αλλά εδώ μιλάμε για τη GT.
[quote='Babbis']H 156 1.8 Progression κοστίζει 25820!! δηλαδή 3000
Alfa Romeo GT