-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Ο ΚΟΚ τα αναφέρει ως 'υπέρβαση ορίου ταχύτητας (γενικώς), επικίνδυνοι ελιγμοί, μη χρηση δεικτών κατεύθυνσης, οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού, προσπέραση από δεξιά, προσπέραση σε σημεία που απαγορεύεται με πινακίδες ή διπλή γραμμή, συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες'. Κυρίως αυτές είναι οι παραβάσεις που κάνω καθημερινά και με έχουνε γράψει κατά καιρούς.
Ολα αυτά μπορεί να δίνουν την εντύπωση πως κυκλοφορώ με το δρεπάνι κάθε φορά που οδηγώ αλλά, πίστεψέ με, αυτή η εντύπωση απέχει πολύ απ'την πραγματικότητα.
ολα αυτα μαρτυρουν οτι οπως και πολλοι αλλοι ελληνες οδηγοι ετσι και εσυ γραφεις στα παλια σου τα παπουτσια οχι τον ΚΟΚ αλλα τους αλλους που κινουνται γυρω σου..............ο σεβασμος στους αλλους ειναι κατι που δυστυχως μονο με πολυ γερα προστιμα και αλλα παρομοια κατασταλτικα μετρα μπορει να αλλαξει συμπεριφορα σε ορισμενους που εχουν την εντυπωση οτι η μετακινηση τους απο ενα σημειο στο αλλο πρεπει να γινεται σε στυλ ειδικης διαδρομης αγωνα ραλυ.
δηλαδη εγω να σεβομαι το καθε βλακα που θα περασει σαν το σπιτι του απο την συγγρου με τα ποδια μεθυσμενος,και να μην σεβεται εκεινος εμενα για την ζημια που μπορει να προξενησει ακομα και με την ιδια μου την ζωη αν χασω τον ελενχο και καρφωθω πουθενα για να τον αποφυγω...για ολα φταινε τα ιχ και οι οδηγοι τους και ποτε οι..πεζοι...
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Τώρα με βάλατε να σκεφτώ περίεργα πράγματα...
Τι θα λέγατε αν η κάμερα-ραντάρ έβγαζε μέση τιμή και διασπορά ταχυτήτων ανα ώρα/δίωρο και στη συνέχεια έγραφε απλά τους outliers?Αυτό θα έπρεπε να ήταν ένα πολύ μικρό μέρος μιας μεγάλης μελέτης για την αναθεώρηση των ορίων ταχύτητας
Ο ΚΟΚ τα αναφέρει ως 'υπέρβαση ορίου ταχύτητας (γενικώς), επικίνδυνοι ελιγμοί, μη χρηση δεικτών κατεύθυνσης, οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού, προσπέραση από δεξιά, προσπέραση σε σημεία που απαγορεύεται με πινακίδες ή διπλή γραμμή, συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες'.
Όντως δίνεις την εντύπωση ενός οδηγού επικίνδυνου με αυτά που λες ότι κάνεις. Και να σε ρωτήσω κάτι απλό, γιατί να μη χρησιμοποιείς δείκτες κατεύθυνσης; Έστω και σε σφήνες ή σε προσπέραση από δεξιά.
βγαλε εσυ φλας την ωρα που θες να αλλαξεις λωριδα και αν σε αφησουν ναπερασεις...σφυρα μου!!!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ πάλι όποτε αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος πάει να κάνει σφήνα χωρίς φλας (ο γνωστός 'χεράς μάγκας' των αστικών δρόμων), τον κόβω αν μπορώ. Και να πάει να κουρεύεται ο τυπάκος.
Από την άλλη εκτιμώ τους οδηγούς που βγάζουν φλας ακόμα κι όταν 'δεν χρειάζεται'.δεν θα το αντιλυφθεις ομως αν ειναι πραγμματικα χερας...παρα μονο οταν την εχει κανει την σφηνα!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
1ον, το φλας και υποχρεωνει, δεν προειδοποιει μονο. Ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι αν ο μπροστινος εχει δειξει την προθεση του να προσπερασει-αλλαξει λωριδα, δεν μπορει ο απο πισω να αρχισει προσπερασμα, και επισης ειναι υποχρεωμενος να διατηρησει )προσοχη, ΟΧΙ να φρεναρει) την ταχυτητα του και κυριως να μην επιταχυνει ωστε να δυσχεραινει τον μπροστα. Ακριβως για αυτη την κατηγορια ζωων μιλαω, που ενω πηγαινουν με την ιδια ταχυτητα με εσενα και ειναι 5-10 μετρα πισω (η παραπανω), και αρα μπορεις να μπεις μπροστα τους χωρις να ενοχλεις, μολις δουν οτι εβγαλες φλας επιταχυνουν και σου κορναρουν-αναβουν προβολια, λες και θα τους παρεις την θεση...2ον, ειπα οτι βγαζω φλας, απλως καταλαβαινω τι λεει ο Nasos
το φλας προειδοποιει και δεν υποχρεωνει τον αλλο σε καμια περοπτωση...ρητα ο κοκ το λεει.
θυμηθητε και μια ταμπελα της ελπα παλια που τοεγραφε στην συγγρου αν θυμαστε. -
Αφού έγραψα όσα ήθελα, δεν συνέχισα την κουβέντα, νομίζω ότι ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
Θα ήθελα όμως να κάνω μια διόρθωση:
όταν έγραψα ότι τους επικίνδυνους τύπους τους κλείνω πριν κάνουν τη σφήνα, πρόσθεσα ότι αυτό το κάνω εγκαίρως, δεν τους κλείνω δηλαδή αιφνιδιάζοντάς τους και δημιουργώντας άλλες καταστάσεις. Δηλαδή αν ο ερχόμενος με φονικά ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανάκια με δει μπροστά του και δεν δει κενό, τι θα κάνει; Θα ανέβει στο πεζοδρόμιο; Θα βράσει στο ζουμί του λίγο και μετά ... θα βγάλει φλας σαν άνθρωπος. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει σ'εμένα. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι δεν κάνω το χατήρι να ανοίξω ακόμα περισσότερο χώρο στον (τουλάχιστον) αγενή οδηγό για να κάνει τη σφήνα του, όμως αν έχει ήδη πλησιάσει δεν τον κλείνω πια. ΟΚ;Λέει παρακάτω ο alfa 156:
βγαλε εσυ φλας την ωρα που θες να αλλαξεις λωριδα και αν σε αφησουν ναπερασεις...σφυρα μου!!!!!Βγάλ'το εσύ κι αν σε αφήσουν έχει καλώς, αν όχι κακώς, αλλά με το φλας, όπως έχουν άλλοι γράψει ήδη, ζητάς, δεν απαιτείς να μπεις σε άλλη λωρίδα. Κακώς κάποιοι δεν κόβουν λίγο ώστε να σ' αφήσουν ν'αλλάξεις λωρίδα εφόσον δεν έχουν κίνδυνο να πέσει κάποιος από πίσω τους, αλλά έχουν τον νόμο με το μέρος τους.
Μην γελιέστε: η αλλαγή λωρίδας, έτσι όπως τα γράφει ο ΚΟΚ, είναι σαν να περνάς από σήμα STOP. Ο άλλος μπορεί αλλά δεν υποχρεούται να σ'αφήσει να μπεις στο δρόμο του.Και παρακάτω λέει, απαντώντας αυτή τη φορά σ'εμένα:
δεν θα το αντιλυφθεις ομως αν ειναι πραγμματικα χερας...παρα μονο οταν την εχει κανει την σφηνα!Μα εγώ ειρωνικά το έγραψα το χεράς, άλλωστε δεν πιστεύω ότι ένας οδηγός που έχει σεβασμό στις ικανότητές του οδηγεί σαν αφηνιασμένο δαμάλι. Κατά κανόνα τέτοια κάνουν τα παιδαρέλια που δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου, όχι οι καλοί οδηγοί.
-
O KOK λεει ρητα οτι αν ο προπορευομενος η ο επομενος εχουν εκδηλωσει την προθεση να βγουν στην λωριδα που θελουμε να βγουμε και εμεις με το να αναψουν φλας, τοτε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ξεκινησουμε εμεις προσπερασμα/να αλλαξουμε λωριδα. Αρα και υποχρεωνει (εκτος αν το 'απαγορευεται' το βλεπετε ως προειδοποιηση).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
O KOK λεει ρητα οτι αν ο προπορευομενος η ο επομενος εχουν εκδηλωσει την προθεση να βγουν στην λωριδα που θελουμε να βγουμε και εμεις με το να αναψουν φλας, τοτε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ξεκινησουμε εμεις προσπερασμα/να αλλαξουμε λωριδα. Αρα και υποχρεωνει (εκτος αν το 'απαγορευεται' το βλεπετε ως προειδοποιηση).θυμασαι τι ελεγε μια ταμπελα της ελπα στην ανοδο και στην καθοδο της συγγρου???????????
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
O KOK λεει ρητα οτι αν ο προπορευομενος η ο επομενος εχουν εκδηλωσει την προθεση να βγουν στην λωριδα που θελουμε να βγουμε και εμεις με το να αναψουν φλας, τοτε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ξεκινησουμε εμεις προσπερασμα/να αλλαξουμε λωριδα. Αρα και υποχρεωνει (εκτος αν το 'απαγορευεται' το βλεπετε ως προειδοποιηση).Φίλε kacey, έχεις πλάκα με την κατά το δοκούν μετάφραση που κάνεις πάντοτε στον ΚΟΚ (κατά πως σε βολεύει φυσικά). Δηλαδή μου λες πως αν η μεσαία πάει με 60 και η αριστερή με 120, και στις δύο με ροή κυκλοφορίας και όχι σποραδικά αυτοκίνητα, και στη μεσαία βγάλει φλας ένας να περάσει στην αριστερή, τότε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τον προσπεράσουν και άρα ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να του δώσουν χώρο να αλλάξει λωρίδα ? Δηλαδή να φρενάρουν όλοι που πάνε με 120 αριστερά για να μην τον προσπεράσουν ?
Και επειδή θα μου πεις πως αυτοί που πάνε αριστερά δεν έπρεπε να είναι αριστερά επειδή ο ΚΟΚ λέει για κίνηση στο δεξί μέρος του δρόμου, μετέφρασε τις παραπάνω 'ρεαλιστικές' λωρίδες αριστερή - μεσαία σε 'νόμιμες' μεσαία - δεξιά. Το ίδιο είναι.
Ακόμα και αν είναι ένα αυτοκίνητο στην αριστερή/μεσαία και πηγαίνει με 120 και ένα στη μεσαία/δεξιά και πηγαίνει με 60, μου λες πως μόλις βγάλει ο δεύτερος φλας ο πρώτος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συνεχίσει να πηγαίνει με 120 και πρέπει να αφήσει τον δεύτερο να προσπεράσει ?
-
Η ευγένεια όμως λέει ότι πρέπει να τον αφήσεις να προσπεράσει.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Η ευγένεια όμως λέει ότι πρέπει να τον αφήσεις να προσπεράσει.Σωστό!! Και το κάνω πάντα, ακόμα και αν ο άλλος είναι αγενής ή εκβιάζει το πέρασμα. Αλλο αυτό όμως, και άλλο να μου λένε πως ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να τον αφήσω να περάσει. Εν ολίγοις, του κάνω χάρη και θεωρώ πως δικαιούμαι ένα ευχαριστώ, εκφρασμένο όχι με λουλούδια αλλά με σεβασμό στο δρόμο που μοιραζόμαστε όλοι μας.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η ευγένεια όμως λέει ότι πρέπει να τον αφήσεις να προσπεράσει.
Σωστό!! Και το κάνω πάντα, ακόμα και αν ο άλλος είναι αγενής ή εκβιάζει το πέρασμα. Αλλο αυτό όμως, και άλλο να μου λένε πως ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να τον αφήσω να περάσει. Εν ολίγοις, του κάνω χάρη και θεωρώ πως δικαιούμαι ένα ευχαριστώ, εκφρασμένο όχι με λουλούδια αλλά με σεβασμό στο δρόμο που μοιραζόμαστε όλοι μας.
σωστος ο νασος εδω.
βεβαι αν πηγαινωμε 140 αριστερη,δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησω να μπει μπροστα μου για να με πηγαινε καροτσακι με 60 μετα,οπως συνηθιζεται,δεν πα να εχει βγαλει οχι φλας ουτε 43 προβολεις...
δυστηχως στην ζουγκλα των δρομων που ζουμε καθημερινα,εχει αποδειχτει οτι αυτος που θελει να παει πραγματικα γρηγορα η πιο γρηγορα απο εσενα που πας με 140 πχ,θα την αλλαξει την λωριδα χωρις φλας,και χωρις να σε ενοχλησει καν που ουτε που θα το καταλαβεις,για αυτο και δεν υπαρχει περιπτωση να διαπληκτιστω με τετοιν οδηγο ποτε...
αντιθετα με αυτον που παει με 60 μεσαια,εγω 140 αριστερη,αναψει φλας για να μπει μεσαια για να πει με 70????και να αναγκαστω να φρεναρω δυνατα για να εχει ο μαγκας τον δρομο αδειο μπροστα του?... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή μου λες πως αν η μεσαία πάει με 60 και η αριστερή με 120, και στις δύο με ροή κυκλοφορίας και όχι σποραδικά αυτοκίνητα, και στη μεσαία βγάλει φλας ένας να περάσει στην αριστερή, τότε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τον προσπεράσουν και άρα ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να του δώσουν χώρο να αλλάξει λωρίδα ? Δηλαδή να φρενάρουν όλοι που πάνε με 120 αριστερά για να μην τον προσπεράσουν ?Κι όμως στην προσφιλή σου 'autobahn', την οποία ανέφερες σε προηγούμενο post σου σαν παράδειγμα προς μίμηση, έτσι δουλεύει το σύστημα. Στο έγραψα και σε προηγούμενο post μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως συμφωνώ.
-
Θα ηθελα να πώ οτι στο δρόμο και μαλιστα με ταχύτητες γύρω στα 130 χλμ, δεν εκβιαζεις τίποτα, απλώς ζητάς να αλλαξεις λωρίδα γιατι θέλεις να πας πιό γρήγορα απο αυτήν που εισαι, ειται για να προσπεράσεις κάποιον που εφτασες και που πηγαίνει σιγά, ειται γιατι ετσι αποφάσισες να αλλάξεις ρυθμό. Επειδή μάλιστα εχθές εκανα τη διαδρομή Δράμα - Αθήνα με την Lancia K, και ξεκίνησα 5,00 το απογευμα και μπήκα σπιτι στις 11,00 το βράδυ,Θα ηθελα να πώ οτι δεν ειδα πολλές παρατυπίες απο μεγάλα οχήματα στο δρόμο. Απλώς χρησιμοποίησα το νεο κομμάτι της Εγνατίας πάνω απο τις λίμνες Βολβη κ.λ.π. Σωστό κατασκευαστικά αλλά τα 25 χλμ απο τη Ρεντίνα μέχρι το χωριο Εγνατία σε καθυστερεί αρκετα. στο τέλος ομως πάλι στο Δερβένι είχε μπλοκάρισμα απο μία νταλικα που ειχε χαλάσει!!! και εκοβε την μία από τις δύο λωρίδες. Τέλος, κάλο ηταν και το κομμάτι που σε βγάζει έξω απο τη Θεσσαλονίκη προς Βέροια. Πιστεύω οτι η καθυστέρηση που θα είχα αν είχα πάρει τον παλαιό δρόμο θα ηταν περισσωτερη και πιο επικίνδυνη. Στην υπόλοιπη διαδρομήο ρυθμός ηταν καλός και εγινε πιό ενδιαφέρον οταν ξεκινήσα ενα κυνηγητό με ενα Mondeo το οποίο πήγαινε Λάρισσα και ξεκαπνίσα τα μπουζί. Η τελική του θα ηταν γύρω στα 230 γιατί εγώ τελείωνα στα 210 και με παιρνούσε με διαφορά ταχύτητος. Στη Δράμα ειχα παει γιατι γινότανε ενας αγώνας με μοτο και 4Χ4, στην περιοχή του Φαλακρού και στο Παρανέστι. Τα παιδιά που συμμετείχαν ενθουσιασθηκαν απο τα μέρη που πέρασαν. Πραγματικά η περιοχή ειναι καταπληκτική για εκδρομές OFF ROAD.
-
Nass
Αμα διαβαζες προσεκτικα τι εχω γραψει, α) θα καταλαβαινες τι λεω, β) θα καταλαβαινες οτι αυτο που λες εσυ ειναι ΑΛΛΟ πραγμα. Εγω μιλησα για προπορευομενο η επομενο, πραγματα που εξ'ορισμου μιλανε για καποιον που ειναι στην ΙΔΙΑ λωριδα. Αυτο που εννουσα και δεν καταλαβες ειναι το εξης:
Οταν εχουμε τρια αυτοκινητα στην ΙΔΙΑ λωριδα, και πρωτος απο ολους ο μεσαιος βγαλει φλας για αλλαγει λωριδας, τοτε συμφωνα με τον ΚΟΚ το αυτοκινητο μπροστα και το αυτοκινητο πισω (ο προπορευομενος και ο επομενος στην ΙΔΙΑ λωριδα) ΔΕΝ μπορουν να ξεκινησουν προσπεραση μεχρι να την τελειωσει ο μεσαιος. Και ανεφερα αυτη την περιπτωση για να σου δειξω οτι οπως ειπα σε προηγουμενο ποστ υπραχουν περιπτωσεις στον ΚΟΚ οπου το φλας δειχνει και υποχρεωση και οχι απλως προειδοποιηση.
Ουδεποτε εννοησα οτι πρεπει αυτος της αριστερης λωριδας - που παει με διπλασια χαω απο αυτον της μεσαιας - να πλακωθει στα φρενα για να βγει μπροστα του ο της μεσαιας λωριδας μονο και μονο επειδη εβγαλε φλας. Σαφεστατα και ΔΕΝ ισχυει κατι τετοιο και φυσικα δεν το κανω,. Εξ'αλλου σε αλλο σημειο του ΚΟΚ απαγορευεται να βγαλεις φλας και να ξεκινησεις να αλλαζεις λωριδα αν στην λωριδα που θελεις να μεπις κινειται ηδη/ερχεται με μεγαλυτερη ταχυτητα αλλο οχημα
ΥΓ Οντως εχω πλακα, αλλα οχι σε τοσο σοβαρα πραγματα που μπορει να σκοτωθει καποιος...
-
ΟΚ σόρι τότε νόμιζα πως μίλαγες για προπορευόμενους - επόμενους σε διαφορετικές λωρίδες.
Δεν αντιλαμβάνομαι όμως που ακριβώς κολλάει αυτό που λες στη συζήτησή μας, εκτός από τα περί υποχρέωσης και απαγόρευσης.
-
AAAAAAAAAAAAA
Ακριβως σε αυτο που λεω. Καποιος ειπε οτι το φλας δεν δειχνει υποχρεωση αλλα μονο προειδοποιει, και βγηκα εγω να κανω αυτη την παρατηρηση οτι υπαρχουν και περιπτωσεις (οπως αυτη που ανεφερα) οπου το φλας δημιουργει υποχρεωση προς τους αλλους οδηγους. Και το ανεφερα γιατι πολλες φορες, οταν θελω να αλλαξω λωριδα και εχω βγαλει πρωτος φλας και ξεκιναω να βγω, ο εξυπνος απο πισω πεταγεται, κορναρει και περναει πρωτος ζητωντας και τα ρεστα ('που πας να βγεις θα πεσεις πανω μου') ενω εγω πρωτος εχω προτεραιοτητα σε αυτο το σεναριο.
Αλλη μια περιπτωση ειναι οταν ειμαι εγω στην μεσαια, καποιος στην αριστερη και πισω, και παμε με την ιδια ταχυτητα (δηλαδη οχι να τον κοψω και να τον αναγκασω να φρεναρει. Εκει παλι αμα βγαλω φλας ο αλλος απαγορευεται να επιταχυνει και να μην με αφησει να περασω. ολα αυτα στον ΚΟΚ.ΥΓ Και δεν ειναι θεμα ερμηνειας αυτα, τα γραφει στον ΚΟΚ ακριβως οπως τα λεω, ξεκαθαρα. Δεν σηκωνει δηλαδη παρεξηγησεις το θεμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καποιος ειπε οτι το φλας δεν δειχνει υποχρεωση αλλα μονο προειδοποιει, και βγηκα εγω να κανω αυτη την παρατηρηση οτι υπαρχουν και περιπτωσεις (οπως αυτη που ανεφερα) οπου το φλας δημιουργει υποχρεωση προς τους αλλους οδηγους.Φίλε Kacey μάλλον σε εμένα αναφέρεσαι. Όταν μίλησα για προειδοποίηση, εννοούσα την αλλαγή λωρίδας και αυτόν που κινείται στη λωρίδα προορισμού. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τα αυτοκίνητα στην ίδια λωρίδα.
Ο ΚΟΚ αναφέρει ότι κατά την αλλαγή λωρίδας (με φλας), αν αυτός που βρίσκεται πίσω σου στη λωρίδα προορισμού κινείται με την ίδια ταχύτητα απαγορεύεται να επιταχύνει; Δεν το ήξερα.Προσωπικά, με εκνευρίζει όταν κάποιος μπαίνει μπροστά μου χωρίς φλας. Όχι γιατι μπαίνει μπροστά μου, αλλά γιατί η συμπεριφορά του είναι μη προβλέψιμη. Όπως με εκνευρίζει όταν αφήνω απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μου να το εκμεταλλεύεται κάποιος και να χώνεται.
Γενικά είχα την περιέργεια να διαβάσω επιχειρηματολογία για αυτούς που δε χρησιμοποιούν φλας αλλάζοντας λωρίδα, γιατί δε μπορούσα να σκεφτώ λόγο για να μην το κάνει κανείς. Δε μπορώ να πω ότι πείστηκα από αυτά που διάβασα πάντως, και ο λόγος είναι ότι είμαι υπέρ της απόλυτα προβλέψιμης οδήγησης, τουλάχιστον σε συνθήκες μέτριας/υψηλής κίνησης.
Τέλος, για να απαντήσω σε μια προηγούμενη δημοσίευση: πάντα βγάζω φλας, ακόμα και σε περιπτώσεις που 'δε συνηθίζεται', όπως έξοδο από πλατεία, προσπέρασμα διπλοπαρκαρισμένου κλπ. και πάντα σε αλλαγή λωρίδας. Σπάνια είχα πρόβλημα με κάποιον που δε με άφησε να μπω, ίσως γιατί δε θεωρώ ότι από τη στιγμή που έβγαλα φλας πρέπει ο επόμενος να με αφήσει, αλλά διατίθεμαι να περιμένω μέχρι να βρω την κατάλληλη-κοντινή-ευκαιρία, αλλιώς εγκαταλείπω.
-
Μα και εγω παντα βγαζω φλας. Για την ακριβεια, βγαζω φλας καθε φορα που στριβω το τιμονι (πλατειες, προσεπρασμα διπλοπαρκαρισμενου, φυσικα αλλαγη λωριδας) και μου εχει γινει τοσο συνηθεια που αρκετες φορες εχει τυχει να βγαλω φλας και σε στροφη (οταν δηλαδη ολος ο δρομος στριβει και φυσικα ακολουθεις την πορεια του δρομου). Το οποιο ειναι απλα χαζο.
Το επιχειρημα για μη χρηση φλας σε αλλαγη λωριδας ειναι οτι σε περιπτωση που αυτος στην διπλα λωριδα ΔΕΝ σε πλησιαζει και ειναι σε ασφαλη αποσταση, δεν χρειαζεται να βγαλεις φλας γιατι δεν κινδυνευει κανεις σε αυτη την περιπτωση. Γιατι να το κανεις αυτο ειναι προφανες. Τοσες και τοσες φορες, εκει που πας να αλλαξεις λωριδα και ο πλαγια πισω σου παει με την ιδια ταχυτητα αρα δεν θα τον ενοχλησεις, μολις βγαλεις φλας παταει γκαζι (που δεν θα ειχε κανει ποτε αν δεν ειχες βγαλει φλας) για να μην σε αφησει να μπεις μπροστα του.
ΥΓ Εκατσα και ξαναδιαβασα τον ΚΟΚ. Τελικα δεν αναφερει τιποτα για υποχρεωση του πλαγια πισω να μην επιταχυνει αμα δειξεις οτι θα αλλαξεις λωριδα. Οποτε μαλλον δεν ισχυει κατι τετοιο. Αλλα μου φαινεται λογικο να εχω την απαιτηση, οταν δεν θα αναγκασω καποιον να κοψει για να περασω, να θελω να ΜΗΝ επιταχυνει μονο και μονο για να μην μπω μπροστα του.
Τα υπολοιπα για αυτους της ιδιας λωριδας ισχυουν. -
Πολύς λόγος για το τίποτα έχει γίνει σε ενα τοπικ 7 σελίδων.Για κάμερες ξεκινησε για χρήση φλας συνεχιστηκε.Σε όλους μπορει να κάνει ασχημη εντύπωση γραφόμενα σαν του Nasou αλλά άμα όλοι οι προπορευόμενοι του είχν την στοιχειωδη παιδεία θα ήξεραν πως η κατάληψη της αριστερης λωρίδας αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα.Τι να το κάνω εγω το φλας αμα το ζωο μπροστα μου γυναικα ή ανδρας νομίζει οτι κινειται μόνος στο δρόμο πηγαινοντας με το όριο ταχύτητας στην αριστερη?εκ των πραγμάτων θα αναγκαστω να τον περάσω απο δεξιά, τον επόμενο απο αριστερα και το επόμενο ζωο πάλι απο δεξια.Ολα αυτα αποτελουν σφηνες ετσι όπως μερικοι τις αντιλαμβάνονται αλλά δεν τους πειράζει αμα γινεται με χρηση φλας?η είναι καλύτερο επειδή καποιοι μονοπωλουν τους δρομους με την ασχετοσυνη τους , την αναισθησια τους και τη φοβία τους να κάνω εγω μια ωρα παραπάνω να φτασω στο προορισμο μου με τα νευρα σπασμένα?Οσο για την απότομη αλλαγη πορείας που κάποιος συνφορουμίστας εγραψε κατα τη διάρκεια κάποιας σφήνας ενός χερα,μανιακου κ.ο.κ φαντάζομαι οτι άμα κάνει κάποιος στοιχειωδη χρήση του καθρέπτη του βλέπει και αυτους που ακολουθουν και απο που θα τον περάσουν.Τωρα αμα θεωρει καλό να κλεινει τον κάθε βαρεμένο που τρέχει με 200 στην παραλιακή καλύτερα να αφησει το τιμόνι και να γραφτει στην Ελληνική Αστυνομία.Θα ειναι και πιο χρησιμος στην εισπρακτική λογική του κράτους μας και λιγότερο επικίνδυνος.
-
Η διαφορά οδηγικού πολιτισμού, παιδείας και σεβασμού στους λοιπούς χρήστες του δρόμου του 'κάνω προσπάθεια (με φλας, φώτα κτλ. για εύλογο χρονικό διάστημα) να περάσω το ζώον που έχει καταλάβει την αριστερή και αν δεν τα καταφέρω περνάω από δεξιά' με τα 'έρχομαι με όσα και αν δεν μου ανοίξουν κατευθείαν (king of the road style) περνάω από όπου λάχει (πχ. 2 λωρίδες δεξιά ή από τη ΛΕΑ) χωρίς να μειώσω ταχύτητα και χωρίς φλας', 'πηγαίνω στάνταρ στη ΛΕΑ με 160' και 'ο δρόμος (με κίνηση) είναι λούνα παρκ όπου κάνω την πλάκα μου με την παρέα μου' είναι τεράστια... Και δυστυχώς, όσο συχνά βλέπω τα ζώα που μας αναγκάζουν όλους να κάνουμε το πρώτο, εξίσου συχνά βλέπω τους 'ξύπνιους χεράδες' που συστηματικά κάνουν το δεύτερο.
'nuff said.
Το δικαίωμα στην αυτοκίνηση, η ασυδοσία κ' το "μάντρωμα