-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Να πω σε αυτο το σημειο οτι το '05 STi εχει καποιες βελτιωσεις οι οποιες ισως του δωσουν το προβαδισμα.- Αυξημενο μετατροχιο πισω και αλουμινενια πισω ψαλιδια.
- Νεο μπλοκε μπροστα.
- Παχυτερες αντιστρεπτικες.
- Ηλεκτρονικα ρυθμιζομενο κεντρικο διαφορικο.
- Καλυτερο τιμονι.
- 8-αρες ζαντες αντι για 7.5-αρες.
καλες αλλαγες μου ακουγονται........
-
STi λόγω περισσότερης φιλικότητας στην καθημερινή χρήση
Διαφορετικά και τα δύο είναι 'άντε γεια'
Να υπενθυμίσω και τη διαφορά στις εγγυήσεις, τρία χρόνια έναντι επτά, που ίσως αποδειχθεί σημαντική σε αλλαγή τουρμπίνας πχ. (σιγά μην πάρω τέτοιο αυτοκίνητο και δεν το σκίσω )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
STi λόγω περισσότερης φιλικότητας στην καθημερινή χρήσηΔιαφορετικά και τα δύο είναι 'άντε γεια'
Να υπενθυμίσω και τη διαφορά στις εγγυήσεις, τρία χρόνια έναντι επτά, που ίσως αποδειχθεί σημαντική σε αλλαγή τουρμπίνας πχ. (σιγά μην πάρω τέτοιο αυτοκίνητο και δεν το σκίσω )
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΒΟ
-
EVO!
Τα Lancer ήταν και είναι πάντα καλύτερα απο τα αντοίστοιχα Impreza.
Δεν εχεις ακουσει μαλλον για το STi Spec-C...
Αυτό που έχω ακούσει είναι οτι όλα τα Impreza, ακόμα και αυτά με ρυθμιζόμενα διαφορικά, έχουν μια τάση να υποστρέφουν στις κλειστές στροφές. Τα EVO έχουν ουδέτερη εώς υπερστροφική συμπεριφορά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
EVO!
Αυτό που έχω ακούσει είναι οτι όλα τα Impreza, ακόμα και αυτά με ρυθμιζόμενα διαφορικά, έχουν μια τάση να υποστρέφουν στις κλειστές στροφές. Τα EVO έχουν ουδέτερη εώς υπερστροφική συμπεριφορά.
-
Συμφωνω το EVO 8 δεν παιζει με το 'απλο' WRX.
Το EVO ειναι ο συναγωνισμος στο STi.Η εμφανιση ειναι τελειως υποκειμενικη και προσωπικα μου αρεσουν και τα δυο. Ποτε δεν θα περασεις απαρατηρητος με κανενα απο τα δυο.
To 05 STi εχει αρεκετςε διαφορες απο το 04. Επισης υποθετω στην Ελλαδα δεν παιρνετε το 2,5 λιτρο SΤi που για εμενα ειναι ο τελειος συνδιασμος με την ροπη χαμηλα που ταιριαζει γαντι με το 6αρι κιβωτιο. (με τα 300 αλογα και 300 pounds απο ροπη)
Το 05 STi ειναι αυτο που λενε ενα τετρακινητο με ταση προς τα πισωκινητα. Αν πιεσθει σε γργορους ρυθμους θα πεταξει την ουρα εξω. Επισης σε χωμα και χαλικι πεταει την ουρα αμεσως. Αλλα αν συνεχισεις να πιεσεις το γκαζι ειναι πολυ φανερο το προτερημα της τετρακινησης μια και μπορεις να αισθανθεις το μπροστα μερος του αυτοκινητου να τραβαει και να ισιωνει την πλαγιολισθηση.
Το κεντρικο διαφορικο δεν μεταβαλει την μεταδοση μπροστα πισω οπως νομιζουν πολλοι αλλα το ποσο κλειδωνει η οχι το κεντρικο διαφορικο. Απο αυτοματο μεχρι 65/35, 50/50 και ανοιχτο. Επισης εχει διαφορετικο μπροστινο διαφορικο απο το 04 που αλλαζει την αισθηση του αυτοκινητου.
Οι βελτιωσεις ειναι φυσικα παμπολες και εξαρτωνται απο το πορτοφολι.
Ηδη οι μαγκες της ECUTEC εχουν ετοιμο προγραμμα για τον εγκεφαλο.Μια και εχω ζησει για 3 χρονια με 02 WRX (oχι μαμησιο) και τωρα με 05 STi (επισης οχι μαμησιο) ξερω οτι η αισθηση μεταξυ των δυο ειναι πολυ διαφορετικη.
Το μονο EVO που θα επαιρνα τωρα ειναι EVO 8 MR. Εχει 6αρι κιβωτιο και belstein αναρτηση. Επισης εχει το κετρικο ηλεκρονικο διαφορικο και τις 3εις θεσεις μεταδοσης (tarmac, gravel, snow) Τα 05 'απλα' EVO τα εχουν αλλα οχι το εξαρι κιβωτιο).
Σε επανηλειμενα τεστ στην πιστα το MR(05) νικησε το STi(05) αλλα το Sti νικησε το 'απλο' EVO VIII. (κατα Car and Driver Αμερικης)
Η μηχανη του EVO ειναι φοβερη και σηκωνει πολυ δυναμη. Η μηχανη του STi στην Ευρωπη ειναι επισης πολυ γνωστη και παιρνει πολλες βελτιωσεις και δυναμη.
Οποιοδηποτε και αν διαλεξει ο φιλος σου θα ειναι φοβερο αυτοκινητο και οι ικανοτητες του αυτοκινητου περα απο τις δυνατοτητες του μεσου οδηγου.
Αν ο φιλος σου θελει να μαθει πιο πολλα για το καθενα μοντελο ισως να πρεπει να μπει στα μεγαλα Αμερικανικα φορουμ και να αρχισει να διαβαζει πιο πολλες πληροφοριες.
Νικος
ΥΓ: επειδη μαντευω θα εχουμε τις γνωμες του στυλ εχω ακουσει και εβλεπα στην τηλεοραση και διαβαζα στην εφημεριδα, στην καφετερια, προτεινω σιγουρα να μπει σε φορουμ που συχναζουν ιδοκτητες και των δυο για να αποχτησει μια εμπεριστατωμενη εικονα παρα μια θεωρητικη.
-
350Z!
( )
Δεν μπορώ να έχω γνώμη περί της ουσίας. Απλά να πώ οτι, εμφανισιακά έχουμε 'πήξει' στα Scoobys και ενα EVO πάντα με ψαρώνει - ακόμα!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
STi λόγω περισσότερης φιλικότητας στην καθημερινή χρήσηΔιαφορετικά και τα δύο είναι 'άντε γεια'
δεν ξερω/νομιζω οτι το EVO εχει 7 χρονια........... μπορει να επαληθευσει κανεις???
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
EVO!
Θα μου επιτρεψεις να το χαρακτηρισω 'καραμελα' των περιοδικων.Αν οδηγησεις STi δεν θα προλαβαινεις να κανεις αναποδα για να το 'μαζεψεις'. Το πισω διαφορικο (Suretrac) ειναι απιστευτα αμεσο και τουλαχιστον στο δρομο το αυτοκινητο θελει προσοχη. Εννοειται πως στις πολυ κλειστες στροφες, ολα τα τετρακινητα ανοιγουν αρχικα την τροχια τους αλλα ειδικα τα EVO/STi λογω των μπλοκε 'γυρνανε' πολυ γρηγορα.
Δες αυτο το Video
-
Θεωρώ και τα δύο αυτοκίνητα κορυφή στο είδος τους (STi-EVO) αλλά προτιμώ το EVO. Mε μικρή διαφορά όμως..
-
Να και οι διαφορες μεταξυ 05 και 04 STi.
What is new for the 05s?
new Helical Front limited slip differential
new power steering oil cooler
new steering wheel
new wider 8' wheel (replaces 7.5') with dual opposed STi logos
new rear wheel arch flares, body colored (because the new 8' whl?)
new Immobilizer key, 3 supplied. Needed to start car
new climate control
new air filtration
new smoked headlight lens
new re-designed keyless remote fob
new seat cushion side bolster material
new center console cupholders, replaces the one by the center vent
new sam/fm/CD changer w/ bass, mid, treble adjustments, 6 spkrs
new door armrest redesigned, now cloth, includes mirror controls
new colors
new rear cup holders addedΕπισης υπαρχουν πολλα μικροτερα μερη που ειναι διαφορετικα κυριως στην αναρτηση. το 05 STi ειναι παρα πoλυ κοντα σε ενα STI Spec C.
Μια καλη πηγη πληροφοριων ειναι η εξης ιστοσελιδα:
http://www.imprezawrxsti.com/postnuke/index.php
Νικος
-
Νικο, πολυ καλες οι πληροφοριες σου!
-
Κ εγω θα προτιμουσα το Evo
Mου αρεσει περισσοτερο(αλλα αυτα ειναι γουστα) και το θεωρω πιο καθαροαιμο...
Οχι οτι θα με χαλαγε ενα Suba αλλα με μικρη διαφορα EvoSorry κυριοι Μοντερατορες,αλλα δεν μπορουσα να μην την εβαζα...
-
-
Ãéá óôáìÜôá ëßãï óôá ðßô íá óïõ ðþ ìåñéêÝò êïõâÝíôåò åóÝíá
÷ëùñïöüñìéï êáé óêïéíß Ýôïéìá
Ðåñéôôï íá ðþ -Scooby-
Áí êáé óå ôÝôïéï åðßðåäï åßíáé èÝìá ãïýóôïõ ãéáôß ïé üðïéåò äéáöïñÝò åßíáé áìåëçôÝåò
-
ΧΛΩΡΟΦΟΡΜΙΟ;;;;
Μετα που θα συνελθει θα σε κυνηγαει μια ζωη!!!
Κατι με πιο μονιμα αποτελεσματα; -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
×ËÙÑÏÖÏÑÌÉÏ;;;;Ìåôá ðïõ èá óõíåëèåé èá óå êõíçãáåé ìéá æùç!!!
Êáôé ìå ðéï ìïíéìá áðïôåëåóìáôá;Aí ðÜñù ôï Óïõìðáñïý óéãÜ ìç ìå ðéÜóåé
Ôï âñÞêá èá ìåôáìöéåóôþ þóôå íá èõìÜôáé êÜðïéïí Üëëïí -
Δεν μπορώ να αποφασίσω
Το καινούργιο STi 2.5 το φέρνει η MevaPower ... ξέρει κανείς πόσο ;;
-
Κύριοι, έχουμε διαβάσει άπειρα συγκριτικά τεστ μεταξύ των WRX Sti και Εvo (όποιο νούμερο). Σε απόλυτους αριθμούς το Evo υπερέχει ελάχιστα απέναντι στο WRX. Αλήθεια όμως, πόσοι έχουν την ικανότητα να πάνε αυτά τα υπεραυτοκίνητα στο όριο για να βρουν το νικητή... εάν υπάρχει τελικά. Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα.
-
Δύσκολο το δίλημμα...
Μάλλον το μοτέρ του evo σε σουλούπι του subaru
Subaru Impreza WRX 2.0 S..... H..... Mitsubishi Lancer Evo 8