-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Οι μελέτες σχετικά με τις μπάρες στις πόρτες είναι αλληλοαναιρούμενες. Υπάρχει το σκεπτικό ότι οι μπάρες κάνουν πολύ σκληρή την πόρτα και είναι επικίνδυνες για τον επιβάτη σε πλευρική σύγκρουση σε αντίθεση με το αφρώδες υλικό που απορροφά μέρος της σύγκρουσης όπως εξάλλου και στο ταμπλό. Δεν έχει σχέση με το βάρος ή τον φαναρτζή. Εξάλλου το αντίστοιχο βάρος ή και παραπάνω μπαίνει για την ενίσχυση των κολώνων και των μασπιέ ώστε να αντέχουν σε μεγαλύτερες δυνάμεις και να μην επιτρέπουν στο άλλο αντικείμενο να εισχωρήσει μέσα στην καμπίνα. Αλλά είπαμε πολλά έχουν επιβληθεί μέσω της διαφήμισης όπως και άλλα σωτήρια συστήματα έχουν καταργηθεί λόγω πολιτικής των εταιριών. Θυμάστε μήπως το εκπληκτικό σύστημα της AUDI (procom ten λεγόταν ή κάπως έτσι) που απομάκρυνε το τιμόνι κατά την σύγκρουση κολλώντας το στο ταμπλό και έστελνε τον κινητήρα με το σαζμάν κάτω από το χώρο των επιβατών ώστε να μην τους τραυματίζει; Φαντάζεστε να είχε εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια τι θα μπορούσε πιθανόν να προσφέρει;Μόνο που δεν πήραν υπόψη τους ότι όταν φτάσει η μπάρα πάνω στον επιβάτη θα τον έχει χτυπήσει είδη η λαμαρίνα του έξω αυτοκινήτου οπότε το ίδιο αποτέλεσμα. Και η μπάρα κρατάει τουλάχιστον μια μεγαλύτερη κόντρα απο το τίποτα. Σχετικά με το αφρώδες υλικό αν έρθει με τόση δύναμη ο άλλος που θα μπορούσε να βάλει τις μπάρες μέσα στην καμπίνα τότε και το αφρώδες υλικό θα έχει γίνει ομελέτα.
Αν δείτε κάποιον παλαβό να έρχετε κατά πάνω σας στην στάση του λεωφορείου τι θα προτιμήσετε. Να κρυφτείτε πίσω απο μια κολώνα ή ένα στρώμα?
-
Ωραίες οι σκέψεις όλων όσων απάντησαν. Να σημειώσω μόνο ότι όλα τα συστήματα παθητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου λειτουργούν καλά σε μικρές ταχύτητες. Αν δηλαδή πέσεις με 80 με το πλαί σε δέντρο, τίποτα δεν σώζει. Από ότι φαίνεται όμως, οι μπάρες κάνουν δουλειά.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Οι μελέτες σχετικά με τις μπάρες στις πόρτες είναι αλληλοαναιρούμενες. Υπάρχει το σκεπτικό ότι οι μπάρες κάνουν πολύ σκληρή την πόρτα και είναι επικίνδυνες για τον επιβάτη σε πλευρική σύγκρουση σε αντίθεση με το αφρώδες υλικό που απορροφά μέρος της σύγκρουσης όπως εξάλλου και στο ταμπλό. Δεν έχει σχέση με το βάρος ή τον φαναρτζή. Εξάλλου το αντίστοιχο βάρος ή και παραπάνω μπαίνει για την ενίσχυση των κολώνων και των μασπιέ ώστε να αντέχουν σε μεγαλύτερες δυνάμεις και να μην επιτρέπουν στο άλλο αντικείμενο να εισχωρήσει μέσα στην καμπίνα. Αλλά είπαμε πολλά έχουν επιβληθεί μέσω της διαφήμισης όπως και άλλα σωτήρια συστήματα έχουν καταργηθεί λόγω πολιτικής των εταιριών. Θυμάστε μήπως το εκπληκτικό σύστημα της AUDI (procom ten λεγόταν ή κάπως έτσι) που απομάκρυνε το τιμόνι κατά την σύγκρουση κολλώντας το στο ταμπλό και έστελνε τον κινητήρα με το σαζμάν κάτω από το χώρο των επιβατών ώστε να μην τους τραυματίζει; Φαντάζεστε να είχε εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια τι θα μπορούσε πιθανόν να προσφέρει;
Μόνο που δεν πήραν υπόψη τους ότι όταν φτάσει η μπάρα πάνω στον επιβάτη θα τον έχει χτυπήσει είδη η λαμαρίνα του έξω αυτοκινήτου οπότε το ίδιο αποτέλεσμα. Και η μπάρα κρατάει τουλάχιστον μια μεγαλύτερη κόντρα απο το τίποτα. Σχετικά με το αφρώδες υλικό αν έρθει με τόση δύναμη ο άλλος που θα μπορούσε να βάλει τις μπάρες μέσα στην καμπίνα τότε και το αφρώδες υλικό θα έχει γίνει ομελέτα.
Αν δείτε κάποιον παλαβό να έρχετε κατά πάνω σας στην στάση του λεωφορείου τι θα προτιμήσετε. Να κρυφτείτε πίσω απο μια κολώνα ή ένα στρώμα?
Δεν υιοθετώ 100% καμία από τις δυο τάσεις απλά προβληματίζομαι κατά πόσο έχουν βάση ή όχι. Η αλήθεια είναι ότι στο ατύχημα που αναφέρεις θα πηγαίναμε όλοι πίσω από την κολώνα. Μήπως στην περίπτωση μας η κολώνα πρέπει να είναι το αυτοφερόμενο πλαίσιο του αυτοκινήτου όμως και όχι οι μπάρες; Μήπως θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικές οι ζώνες τεσσάρων τουλάχιστον σημείων ώστε σε πλευρική σύγκρουση να μην πέφτουμε πάνω στην πόρτα; Μήπως οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας αυτό δεν προσπαθούν να κάνουν; Δηλαδή να απορροφήσουν μέρος της κινητικής μας ενέργειας. Γιατί δεν βάζουν ακόμα μια μπάρα στο ύψος του κεφαλιού αντί για αερόσακο;
Δεν έχω κάνει dame έτσι γράφεται το ανδρείκελο που χρησιμοποιούν στις δοκιμές πρόσκρουσης; ) για να πω με σιγουριά απλά δεν δέχομαι άκριτα ότι μου σερβίρει το διαφημιστικό τμήμα κάθε εταιρίας. -
Οι μελέτες σχετικά με τις μπάρες στις πόρτες είναι αλληλοαναιρούμενες. Υπάρχει το σκεπτικό ότι οι μπάρες κάνουν πολύ σκληρή την πόρτα και είναι επικίνδυνες για τον επιβάτη σε πλευρική σύγκρουση σε αντίθεση με το αφρώδες υλικό που απορροφά μέρος της σύγκρουσης όπως εξάλλου και στο ταμπλό. Δεν έχει σχέση με το βάρος ή τον φαναρτζή. Εξάλλου το αντίστοιχο βάρος ή και παραπάνω μπαίνει για την ενίσχυση των κολώνων και των μασπιέ ώστε να αντέχουν σε μεγαλύτερες δυνάμεις και να μην επιτρέπουν στο άλλο αντικείμενο να εισχωρήσει μέσα στην καμπίνα. Αλλά είπαμε πολλά έχουν επιβληθεί μέσω της διαφήμισης όπως και άλλα σωτήρια συστήματα έχουν καταργηθεί λόγω πολιτικής των εταιριών. Θυμάστε μήπως το εκπληκτικό σύστημα της AUDI (procom ten λεγόταν ή κάπως έτσι) που απομάκρυνε το τιμόνι κατά την σύγκρουση κολλώντας το στο ταμπλό και έστελνε τον κινητήρα με το σαζμάν κάτω από το χώρο των επιβατών ώστε να μην τους τραυματίζει; Φαντάζεστε να είχε εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια τι θα μπορούσε πιθανόν να προσφέρει;
Μόνο που δεν πήραν υπόψη τους ότι όταν φτάσει η μπάρα πάνω στον επιβάτη θα τον έχει χτυπήσει είδη η λαμαρίνα του έξω αυτοκινήτου οπότε το ίδιο αποτέλεσμα. Και η μπάρα κρατάει τουλάχιστον μια μεγαλύτερη κόντρα απο το τίποτα. Σχετικά με το αφρώδες υλικό αν έρθει με τόση δύναμη ο άλλος που θα μπορούσε να βάλει τις μπάρες μέσα στην καμπίνα τότε και το αφρώδες υλικό θα έχει γίνει ομελέτα.
Δεν υιοθετώ 100% καμία από τις δυο τάσεις απλά προβληματίζομαι κατά πόσο έχουν βάση ή όχι. Η αλήθεια είναι ότι στο ατύχημα που αναφέρεις θα πηγαίναμε όλοι πίσω από την κολώνα. Μήπως στην περίπτωση μας η κολώνα πρέπει να είναι το αυτοφερόμενο πλαίσιο του αυτοκινήτου όμως και όχι οι μπάρες; Μήπως θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικές οι ζώνες τεσσάρων τουλάχιστον σημείων ώστε σε πλευρική σύγκρουση να μην πέφτουμε πάνω στην πόρτα; Μήπως οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας αυτό δεν προσπαθούν να κάνουν; Δηλαδή να απορροφήσουν μέρος της κινητικής μας ενέργειας. Γιατί δεν βάζουν ακόμα μια μπάρα στο ύψος του κεφαλιού αντί για αερόσακο;
Δεν έχω κάνει dame έτσι γράφεται το ανδρείκελο που χρησιμοποιούν στις δοκιμές πρόσκρουσης; ) για να πω με σιγουριά απλά δεν δέχομαι άκριτα ότι μου σερβίρει το διαφημιστικό τμήμα κάθε εταιρίας.Κανείς δεν υιοθετεί τάσεις ούτε δέχεται άκριτα ότι σερβίρει το διαφημιστικό τμήμα αλλιώς το επιχείρημα μου θα ήταν νε κοιτάξεις τα διαφημιστικά φυλλάδια των αυτοκινήτων.
Σχετικά με αυτό που λές για τον αερόσακο και την μπάρα είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Ο αερόσακος κρατάει το κεφάλι σου και όλα τα πλευρά σου μακριά απο την πόρτα, και η μπάρα το εξωτερικό αντικείμενο μακριά απο εσένα. Το πρώτο ασκεί δύναμη πρός τα μέσα και το άλλο πρός τα έξω. Αποτέλεσμα η μεγαλύτερη απόσταση απο τον εισβολέα. Η μπάρα στο ύψος του κεφαλιού τι θα πρόσφερε στο παραπάνω?!!!Μήπως δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα πίσω απο την ρίση δεν τρώω ότι μου σερβίρουν απο αντίδραση και μόνο?
-
Μην αρπάζεσαι φίλε μου το σχόλιο μου δεν είχε ειρωνική διάθεση ούτε φυσικά απευθυνόταν σε σένα. Κουβέντα κάνουμε και όπως από την αρχή της δημοσίευσης μου λέω δεν υιοθετώ 100% κάποια από τις δυο τάσεις. Απλά αναφέρω τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς κάνοντας αν θες το δικηγόρο του διαβόλου για να πέσουν όλα στο τραπέζι ώστε να βγάλουμε αν μπορούμε κάποιο συμπέρασμα. Μην χαλάσεις την κουβέντα μας ανεβάζοντας χωρίς λόγο τους τόνους.
Εξάλλου και το αφρώδες υλικό μακριά από τον εισβολέα προσπαθεί να σε κρατήσει μειώνοντας την κινητική σου ενέργεια. Η μπάρα στο ύψος του κεφαλιού θα εμπόδιζε ένα ψηλό αμάξι ή μηχανή να εισχωρήσει στην καμπίνα και θα σε έσωζε!!! -
Μια παρατήρηση να κάνω μόνο. Οι αερόσακοι (ειδικά για το κεφάλι) δεν είναι μόνο για να αποτρέψουν την επαφή με κάποιο μέρος του αυτοκινήτου. Ειδικά για το κεφάλι είναι για να μειώσουν την ορμή που έχει (είναι και βαρύ το άτιμο ) ώστε να μην 'σπάσει', δηλαδή να μην ξεκολλήσει ο νωτιαίος μυελός από τον εγκέφαλο.
-
Μην αρπάζεσαι φίλε μου το σχόλιο μου δεν είχε ειρωνική διάθεση ούτε φυσικά απευθυνόταν σε σένα. Κουβέντα κάνουμε και όπως από την αρχή της δημοσίευσης μου λέω δεν υιοθετώ 100% κάποια από τις δυο τάσεις. Απλά αναφέρω τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς κάνοντας αν θες το δικηγόρο του διαβόλου για να πέσουν όλα στο τραπέζι ώστε να βγάλουμε αν μπορούμε κάποιο συμπέρασμα. Μην χαλάσεις την κουβέντα μας ανεβάζοντας χωρίς λόγο τους τόνους.
Εξάλλου και το αφρώδες υλικό μακριά από τον εισβολέα προσπαθεί να σε κρατήσει μειώνοντας την κινητική σου ενέργεια. Η μπάρα στο ύψος του κεφαλιού θα εμπόδιζε ένα ψηλό αμάξι ή μηχανή να εισχωρήσει στην καμπίνα και θα σε έσωζε!!!Γιατί την διαφορετική γνώμη την παίρνεις ως θυμό? Άκου αρπαζεσαι! Με παρεξήγησες μου φαίνετε χωρίς λόγο!
-
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
Μια παρατήρηση να κάνω μόνο. Οι αερόσακοι (ειδικά για το κεφάλι) δεν είναι μόνο για να αποτρέψουν την επαφή με κάποιο μέρος του αυτοκινήτου. Ειδικά για το κεφάλι είναι για να μειώσουν την ορμή που έχει (είναι και βαρύ το άτιμο ) ώστε να μην 'σπάσει', δηλαδή να μην ξεκολλήσει ο νωτιαίος μυελός από τον εγκέφαλο.Δεν είναι σε όλους βαρύ
Πλευρικες Μπάρες