-
-
Επρεπε καποιος mod να ανοιξει Posts προς Θεσσαλονικείς[#2] για να το γλιτωσουμε.
Edit:Δεν πειραζει,φυγαμε
-
Αν δεν δω τροχονόμο με μπλοκάκι σε κάθε διασταυρωση, σε κάθε φανάρι, σε κάθε δρόμο και στενάκι, σε κάθε διάβαση ή ράμπα ... το χάλι θα υπάρχει ...
Σήμερα στη Παπαναστασίου απο Κηφισιά έχω ζώο με άσπρο αρχαίο Ibiza που πάει μια ουρά με αμάξια με 10 ... γιατί μιλάει στο κινητό του. Στο καπάκι ... Βούλγαρος με Mercedes μπαίνει στη Παπαναστασίου μπροστά από το Ibiza απο στενάκι χωρίς να σταματήσει σε Stop (το Ibiza κόρναρε κιόλας) και συνεχίζοντας με 10 χλμ φτάνουμε ... στην Αναξιμάνδρου που εκεί ένα ΤΤ είπε να κάνει αναστροφή αλλά να μιλήσει και αυτός στο κινητό του μπλοκάροντας την πορεία και λίγο μετά ένα Peugeot Taxi με μια ξανθιά 'κότα' και ένα γιάπικο Getz παραβλέποντας την τεράστια ουρά αναμονής στο φανάρη με Πλαστήρα, μπαίνουν στο αντίθετο ρευμα και διασχίζουν όλο τον δρόμο απο το αντίθετο ρευμα (στο οποίο οι κανονικά κατευθυνόμενοι σταματούσαν ή πήγαιναν στην άκρη) για να βγουν πρώτοι στο φανάρι!
Σε 15 λεπτά, σε 2 χιλιόμετρα (αν είναι τόσα) ... 5 ζώα! Πόση ψυχραιμία και υπομονή να έχει κάποιος! -
Oι Θεσ/νικεις εχουμε ξεφυγει εντελως!!!! Χαλαρα στο αντιθετο ρευμα
και στα *ρχιδια μας οι υπολοιποι που ερχονται απο απεναντι και τα κοροιδα
που περιμενουν στο φαναρι!!! Τροχαια σε καθε φαναρι, γινεται????Σημερα περιφερειακη κλασικη γκομενα στριβει το τιμονι αριστερα, χωρις να κοιταξει
καθρεφτη, πεφτουμε στα φρενα....και συνεχιζουμε με 70 στην αριστερη επειδη ετσι γουσταρε...Δυστηχως ακολουθησα την οδηγια του 'kacey'....προσπερασμα απο δεξια
και φυγαμε...ΕΛΕΟΣ με τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ....Να επιστρεψουν τα διπλωματα ολες εδω και τωρα!!!! -
Σήμερα το πρωί που διέσχισα την πόλη παρατήρησα ότι υπήρχε και πάλι μεγάλη παρουσία Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Το πρωί αυτό.
Το απόγευμα που έπρεπε να κατέβω στο κέντρο διάλεξα το ποδήλατο, της συμβίας μου μάλιστα, για τη διαδρομή Φάληρο - Βαρδάρι και πίσω. Αντί για Αστυνομία είδα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο λεωφορειόδρομο, φορτηγά με αλάρμ (τα ίδια πηγαίνοντας και στην επιστροφή - πόσο κρατάει η μπαταρία τους;) και φυσικά αμέριμνους πεζούς. Όταν χτύπησα το κουδούνι (γυναικείο ντριν τριν) για να κάνει στην άκρη ένας κρεττίνος αυτός έκανε πως δεν άκουσε και ψιλοχαμογέλασε. Έπρεπε να βρεθώ δίπλα του και να αρχίσω τα Γαλλικά για να παραμερίσει. Μάλλον με πέρασε για παιδάκι ή δεσποινίδα από τον ήχο. Άσχετο: λόγω των συνθηκών δεν κυκλοφορούν γυναίκες με ποδήλατα μόλις πέσει ο ήλιος; Στα λίγα ποδήλατα που κυκλοφορούσαμε ήμασταν όλοι μαντράχαλοι... Το ωραίο ήταν ότι στην επιστροφή (περίπου 20:30) αποφάσισε το μπροστινό φως να με εγκαταλείψει λίγο πριν βγω στην παραλία. Υπέροχα. ΟΚ, δεν κινδύνεψα σοβαρά, αλλά το να μπαινοβγαίνω στο δρόμο συνεχώς σίγουρα δεν είναι αυτό που περίμενα όταν ξεκίνησαν οι ποδηλατόδρομοι. Αναρωτιέμαι αν όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται η κατάσταση ή θα παγιωθεί η καταπάτηση των λωρίδων για τα ποδήλατα.ΥΓ Το μόνο σημείο που είδα Αστυνομία ήταν στο γνωστό τμήμα της Δωδεκανήσου, όπου μία κλούβα είχε παρκάρει (για πολλοστή φορά) στον ποδηλατόδρομο.
ΥΓ2 Στήθηκε το δέντρο στην Αριστοτέλους, άρχισε κι ο στολισμός του. Πάντα μου φαίνεται παράταιρο, ειδικά φέτος με την καλοκαιρία που έχουμε. -
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Σήμερα το πρωί που διέσχισα την πόλη παρατήρησα ότι υπήρχε και πάλι μεγάλη παρουσία Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Το πρωί αυτό.
Το απόγευμα που έπρεπε να κατέβω στο κέντρο διάλεξα το ποδήλατο, της συμβίας μου μάλιστα, για τη διαδρομή Φάληρο - Βαρδάρι και πίσω. Αντί για Αστυνομία είδα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο λεωφορειόδρομο, φορτηγά με αλάρμ (τα ίδια πηγαίνοντας και στην επιστροφή - πόσο κρατάει η μπαταρία τους;) και φυσικά αμέριμνους πεζούς. Όταν χτύπησα το κουδούνι (γυναικείο ντριν τριν) για να κάνει στην άκρη ένας κρεττίνος αυτός έκανε πως δεν άκουσε και ψιλοχαμογέλασε. Έπρεπε να βρεθώ δίπλα του και να αρχίσω τα Γαλλικά για να παραμερίσει. Μάλλον με πέρασε για παιδάκι ή δεσποινίδα από τον ήχο. Άσχετο: λόγω των συνθηκών δεν κυκλοφορούν γυναίκες με ποδήλατα μόλις πέσει ο ήλιος; Στα λίγα ποδήλατα που κυκλοφορούσαμε ήμασταν όλοι μαντράχαλοι... Το ωραίο ήταν ότι στην επιστροφή (περίπου 20:30) αποφάσισε το μπροστινό φως να με εγκαταλείψει λίγο πριν βγω στην παραλία. Υπέροχα. ΟΚ, δεν κινδύνεψα σοβαρά, αλλά το να μπαινοβγαίνω στο δρόμο συνεχώς σίγουρα δεν είναι αυτό που περίμενα όταν ξεκίνησαν οι ποδηλατόδρομοι. Αναρωτιέμαι αν όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται η κατάσταση ή θα παγιωθεί η καταπάτηση των λωρίδων για τα ποδήλατα.ΥΓ Το μόνο σημείο που είδα Αστυνομία ήταν στο γνωστό τμήμα της Δωδεκανήσου, όπου μία κλούβα είχε παρκάρει (για πολλοστή φορά) στον ποδηλατόδρομο.
ΥΓ2 Στήθηκε το δέντρο στην Αριστοτέλους, άρχισε κι ο στολισμός του. Πάντα μου φαίνεται παράταιρο, ειδικά φέτος με την καλοκαιρία που έχουμε.Άψογος!!! Κανω ερευνα αγορας για ποδηλατο...Στην ΘΕσ/νικη σημαινει κερδος χρονου, χρημα και υγεια! Την Παρασκευη ειδα ποδηλατη με σπαστο DAHON να διασχιζει την Τσιμισκη σιφουνας...Πρεπει να την εβγαλε σε λιγοτερο απο πενταλεπτο την στιγμη που τα μπλοκαρισμενα αυτοκινητα θελαν πανω απο 20λεπτο!!!
-
Εδώ και λίγη ώρα κλείσαν την Τσιμισκή Τί έχει πάλι κανένα gala
edit: τώρα άνοιξε .
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εδώ και λίγη ώρα κλείσαν την Τσιμισκή Τί έχει πάλι κανένα galaedit: τώρα άνοιξε .
Είχαν πορεία κάποιοι. Ήταν πολλοί, μάλλον ΠΑΜΕ, εκτός και αν κατεβήκανε όλοι μαζί για πορεία (STAGE, συνταξιούχοι, φοιτητές, αναρχικοί ).
-
Έχω φτάσει στα όρια με την γ@μοDHL!
Το δεμα από Κίνα μπήκε στο τελωνείο Αθηνών και δε λέει να φύγει!
Οπότε μου έχουν δώσει εναλλακτικές:- Πληρώνω 32Ε για δικές τους διαδικασίες ( πάγιες, είτε κάνουν κάτι είτε δεν κάνουν από τη στιγμή που μπήκε τελωνείο Εδιτ -> 'Είναι τα πρακτορειακά δικαιώματα για να πάρετε τα χαρτιά σας'), εξουσιοδοτώ κάποιον δικό μου και πάει ο ίδιος για τον εκτελωνισμό
- Πληρώνω 32Ε σε αυτούς για τους ίδιους λόγους με πιο πάνω, έρχεται Θεσσαλονίκη και πάω με έναν δικό μου εκτελωνιστή
- Πληρώνω 140Ε στην DHL για τον εκτελωνισμό και το έχω σπίτι μου σήμερα κιόλας (παλιολαμόγια, τα έχουν κάνει πλακάκια με τα τελωνεία)
Δε φτάνει που πληρώνεις 160$ για Express αποστολή σε τρέχουν και από πάνω!
Μακριά και πάλι μακριάΣτο ψητό τώρα... δεν είχα ανάγκη εκτελωνιστή ποτέ μέχρι τώρα! Γνωρίζει κάποιος τπτ να με βοηθήσει;
Δευτέρα θα ειναι εδώ το δέμα (στο 5ο τελωνείο μου είπαν)Thanx
-
Γιατι διαλεξες DHL για δεμα απο Κινα;;;;; ΠΑΝΤΑ με ταχυδρομειο ή ems που τα φερνουν τα ΕΛΤΑ και δεν εχουν τρελα χαρατσια.
-
Φίλε iliasp, θα σου πρότεινα απλά να πληρώσεις τα λεφτά που σου ζητάνε για να γίνει η δουλειά σου. Εννοώ τα 140 ευρώ στην DHL. Ο εκτελωνιστής, άμα δεν έχεις δικό σου άνθρωπο γνωστό (πολύ καλό φίλο), θα σου ζητήσει περισσότερα κατά πάσα πιθανότητα, χώρια που τα πρακτορειακά και κάτι χαρτόσημα και λοιπές χρεώσεις δεν τα γλιτώνεις. Επίσης, σημείωσε ότι οι εκτελωνιστές δεν είναι και οι πιο τίμιοι άνθρωποι στον κόσμο (γενικά μιλάω πάντα), οπότε αν απλά πας σε κάποιον άγνωστό σου εκτελωνιστή για να κάνει τη δουλειά, θα σε σκίσει κατά πάσα πιθανότητα, εμφανίζοντας τις πιο απίθανες χρεώσεις. Τουλάχιστον με τον εκτελωνιστή της DHL θα είσαι σίγουρος ότι θα πληρώσεις μόνο αυτά που σου λένε από την αρχή...
Δυστυχώς, (και το λέω από καθημερινή εμπειρία με το θέμα εισαγωγές) ο (παρασιτικός) τρόπος που λειτουργούν τα τελωνεία εδώ, σε οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Η χρέωση των πρακτορειακών είναι μια αηδία που έχουν εφεύρει οι μεταφορικές (όλες) για να τιμολογούν δουλειά που είναι τίποτα ουσιαστικά...
Μην το ψάχνεις, η ιστορία είναι πονεμένη και βρωμάει από παντού, οπότε η καλύτερη λύση είναι απλά να δώσεις τα 140 ευρώ και να ξεμπερδέψεις. Δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη. Στο υπογράφω. Και όσο περνάνε οι μέρες τρέχουν αποθηκευτικά, σθαλίες κτλ... (που να δεις τι γίνεται στα λιμάνια... θα σου πέσουν τα μαλλιά)
Και τα ΕΛΤΑ κάνουν την ίδια διαδικασία (εκτελωνισμούς, πρακτορειακά κτλ), αλλά δεν στο λένε (πληρώνεις τους δικούς τους θέλεις δεν θέλεις) και οι χρεώσεις είναι πιο λογικές... Απλά αργούν περισσότερο.
-
Όπως ηδη εγραψε ο nrg_polini και εαν το δεμα δεν ητανε ιδιαιτερα ογκοδες
με τα ΕΛΤΑ δεν θα ειχες προβλημα....140 Ευρω ειναι πολλα εφοσον η
αξια του δεματος ειναι αρκετα μικροτερη..... -
Τους είπα να το στείλουν Θεσσαλονίκη, γενικά πολύ πίκρα και λαμογιά η υπόθεση! Άκουγα ότι στον χώρο τους υπάρχει βρωμιά αλλά όχι και έτσι, κανονικοί νταβάδες
Άντε να δώσω μέχρι 150Ε για όλη την υπόθεση μιας και βρέθηκε μέσω της κοπέλας μου γνωστός!
Εάν πάει να μου ρουφήξει ότι μείνει και αυτός τότε θα σηκώσω τα χέρια ψηλά (μην ενοχλώ καθώς μου τον πιάνουνε)
Θα ενημερώσω...
Thanx για τις απαντήσεις... αν και θα ήθελα να μου λέγατε και κάτι καλό -
Πάντως αν βάλουν και τίποτα άλλο μέσα στις χρεώσεις και δεις το ποσό να ανεβαίνει... πες τους, ρε παιδιά δεν πειράζει στείλτε το πίσω... με αυτά τα λεφτά θα πάω ο ίδιο να το φέρω, πιο φθηνά θα μου έρθει...
-
Δεν θα τους συγκινήσει Θάνο, απότι μου είπαν από τη στιγμή που θα το στείλουν στα εδώ τελωνεία θα πρέπει να το πάρω όπως και νάχει μιας και δεν αποστέλεται ξανά πίσω! Εάν είναι να δώσω εκεί γύρω σε αυτά τα λεφτά 150Ε οκ, εάν με πάνε για καμιά 200αρού, ούτε αυτοί θα δουν φράγκα ούτεη DHL ούτε κανένας!
Δυστυχώς, απλά θα είμαι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά... και φυσικά θα ακούω τελωνεία και θα βγάζω σπυριά
-
Όποιος κινείται για δεύτερο πόδι, από σήμερα μπήκε καινούργια κάμερα στο ύψος της Ολύνθου, μετά τις Καλύβες, πριν τη γέφυρα...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Όποιος κινείται για δεύτερο πόδι, από σήμερα μπήκε καινούργια κάμερα στο ύψος της Ολύνθου, μετά τις Καλύβες, πριν τη γέφυρα...Και σενα τι σε εχουμε? Το βραδακι... βενζινη, στουπι, zippo... και ολα καλα
-
Χθες το βράδυ κατά τις 05:00 επιστρέφοντας από ξενύχτι μέσα στα ταξί φτάνοντας στο υψος του λ. πύργου βλέπω μια ομάδα 4 - 5 αυστραλών να κυνηγιούνται με μεγάλη ταχύτητα. Τα 2 απ'αυτά ήταν με βαλκανικά νούμερα. Μια s klasse έκανε απίστευτες σφήνες και λέω μέσα μου δεν μπορεί κάπου κάτι θα γίνει. Λίγο πιο κάτω στο s άκι της παραλιακής βλέπω τα 3 αυτοκίνητα να στριφογυρίζουν αφού μάλλον είχαν χτυππηθεί μεταξύ τους.
Ο λόγος για τον οποίο πλέον όταν βγαίνω βράδυ για ξενύχτι δεν παίρνω δίκυκλο. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Χθες το βράδυ κατά τις 05:00 επιστρέφοντας από ξενύχτι μέσα στα ταξί φτάνοντας στο υψος του λ. πύργου βλέπω μια ομάδα 4 - 5 αυστραλών να κυνηγιούνται με μεγάλη ταχύτητα. Τα 2 απ'αυτά ήταν με βαλκανικά νούμερα. Μια s klasse έκανε απίστευτες σφήνες και λέω μέσα μου δεν μπορεί κάπου κάτι θα γίνει. Λίγο πιο κάτω στο s άκι της παραλιακής βλέπω τα 3 αυτοκίνητα να στριφογυρίζουν αφού μάλλον είχαν χτυππηθεί μεταξύ τους.
Ο λόγος για τον οποίο πλέον όταν βγαίνω βράδυ για ξενύχτι δεν παίρνω δίκυκλο.Τους γκαντεμιασες Μητσοτακη!!!!
-
Ουρτ βρε
Posts προς Θεσσαλονικείς