-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
... επίσης βλέπεις κ τις γύρω παρουσίεςκάτσε καλάαααααααα
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
... επίσης βλέπεις κ τις γύρω παρουσίες
κάτσε καλάαααααααα
αφού προς το παρόν είμαι single boy...
βλέπω ελεύθερα!!! -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Εγω παλι προτιμω σαφως το αυτοκινητο μου απο το λεωφορειο! Οταν τα μεσα μεταφορας μας θα αποκτησουν ανθρωπινες συνθηκες, τοτε το ξανασυζηταμε.
Και μιας και λεμε για λεωφορεια... γιατι σκ@τα δεν εχουν υιοθετησει ακομα ηλεκτροκινητες λυσεις και ασχολουνται ακομα με diesel?φίλε corsair αυτό που παραθέτεις είναι μια φθηνή δικαιολογία, μιας κ δεν νομίζω να υποβαθμίζουμε κάθε μέρα 10.000 άνθρωποι της πόλης τους εαυτούς μας μπαίνοντας στο λεωφορείο. είναι κατ' εμέ μια δικαιολογία να 'χαμε να λέγαμε...
οι συνθήκες μεταφοράς είναι ανεκτές κ τουλάχιστον ανθρώπινες. για το καλοκαίρι ίσως έχεις δίκαιο με τον κλιματισμό, όμως για το χειμώνα τα λεωφορεία είναι άνετα, κ τα νέα λεωφορεία έχουν άνετες είσόδους-εξόδους... δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα κ τριτοκοσμικά. βέβαια το καταλαβαίνω πως αν κανείς μένει εκτός θεσσαλονίκης είναι φυσικό κ επακόλουθο να κινείται με το αυτοκίνητο, μιας κ είναι πιο άνετο. όμως αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιεί κανείς ΙΧ κ δε σημαίνει πως τα λεωφορεία εντός Θεσσαλονίκης είναι της εποχής του Παπαδόπουλου.
μια φορά παρασκευή βράδυ όλα τα parking ηταν κλειστά-γεμάτα κ ήμουν με ένα φίλο στο αυτοκίνητο 1 ώρα κ 46 λεπτά... την τελευταία μισή ώρα είχαμε αγριέψει κ σαλέψει... πουθενά δεν μπορούσαμε να παρκάρουμε, ούτε σε parking. μετά έμαθα πως το πλατεία δίνει είσοδο για όλο το βράδυ με μάλιστα σταθερή τιμή που φυσικά βολεύει από το να ψάχνεις με τις ώρες. όταν βρίσκαμε θέση κ πάρκαρε ο αμέσως προηγούμενος μας άναβαν τα λαμπάκια... αν αυτό είναι ανθρώπινο, ίσως να φταίει ο εγκέφαλός μου που λειτουργούσε ανταγωνιστικά κ εγωιστικά, τη στιγμή που όταν συμβαίνει αυτό αρχίζουν να προκαλούνται τα ατυχήματα...αυτό περί ηλεκτροκίνησης είναι μια πολύ καλή λύση, όμως φοβάμαι πως δεν υπάρχουν συσσωρρευτές με τόση χωρητικότητα για να αντέξουν τον φόρτο ενός ολοήμερου δρομολόγιου ενός λεωφορείου μερικών τόνων. δεν είμαι ειδικός, υποθέσεις κάνω. απλώς ξέρω πως εμείς αναπαραγάγουμε ό,τι χρησιμοποιείται σε άλλες μεγάλεις πόλεις. οπότε ίσως να μην είναι τόσο αποδοτικά τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. (βέβαια δεν χρησιμοποιούμε λεωφορεία με φυσικό αέριο, δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην τα χρησιμοποιούμε)
Νταξει... δεν ειμαστε και τριτοκοσμικοι, συμφωνοι! Αλλα ρε γαμωτο... ωρες ωρες γινομαστε παστες σαρδελες! Ο ενας πανω στον αλλο Εχοντας ζησει και στο εξωτερικο για αρκετο διαστημα, μου ειναι αδυνατο να μην κανω καποιες ευλογες συγκρισεις... οπου ναι ενταξει... και κει ειχαν ορθιους... αλλα δεν γινοταν και πανικος. Γνωμη μου ειναι πως εχουμε προβλημα με την χωρητικοτητα του δικτυου αλλα και την τακτικοτητα επαναληψης των δρομολογιων Μπορει να δεις 2-3 λεωφορεια της ιδια γραμμης να περνανε με διαφορα 3-5 λεπτα... και για την επομενη μιση-μια ωρα να μην δεις τιποτα απολυτως Και το μετρο οταν θα γινει δυσκολα θα σωσει αρχικα την κατασταση μιας και καλυπτει πολυ συγκεκριμενες περιοχες και δεν καλυπτει μεγαλους οδικους αξονες με μεγαλη κινηση (πχ Βασ. Ολγας)
-
Εγω παλι πιστευω οτι το μετρο θα κανει παρα πολυ καλη δουλεια!Κ ο λογος που συμβαινει αυτο που λες(οτι περνανε λεωφορεια ιδιας γραμμης απανωτα)ειναι επειδη παντα καπου μπλοκαρουν κ ετσι φτανει το ενα το αλλο!Το μετρο δε θα εχει τετοιο προβλημα...
Θανατος σε οσους διπλοπαρκαρουν!!! -
Το μετρό εννοείται ότι όταν θα ξεκινήσει ΔΕΝ θα εξυπηρετεί πολλούς....Αλλωστε από την φύση του είναι τέτοιο μέσο με πιο αραιές στάσεις που δεν μπορεί να σε φέρνει ως τήν πόρτα του σπιτιού σου....Θυμάμαι στην Αθήνα όταν πρωτοξεκίνησε ήταν μόνο μια γραμμή λίγων χιλιομέτρων και τώρα πια αρχίζει να ολοκληρώνεται...
Γιαυτό το σημαντικό είναι να ξεκινήσει και σιγά-σιγά να γίνουν οι επεκτάσεις....Καλαμαριά , δυτικά, Ανω κ Κάτω Τούμπα, εκεί δηλαδή που είναι οι πργματικά πυκνοκατοικιμένες περιοχές... -
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Εγω παλι πιστευω οτι το μετρο θα κανει παρα πολυ καλη δουλεια!Κ ο λογος που συμβαινει αυτο που λες(οτι περνανε λεωφορεια ιδιας γραμμης απανωτα)ειναι επειδη παντα καπου μπλοκαρουν κ ετσι φτανει το ενα το αλλο!Το μετρο δε θα εχει τετοιο προβλημα...
Θανατος σε οσους διπλοπαρκαρουν!!!Το παρκαρισμα στις λεοφωρειολωριδες παιζει ενα Χ ρολο... αλλα ρολο παιζει και ο μηδενικος ελεγχος του δικτυου απο την διοικηση του ΟΑΣΘ! Που να ξερες πως οι οδηγοι φευγουν οποτε τους καπνισει πολλες φορες....
-
-
Στην Δραγούμη λίγο κάτω από την Εγνατία σωστά?
-
Ακριβως...
-
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εγώ που ΔΕΝ κατεβαίνω με αυτοκίνητο στο κέντρο, μπορώ να πάρω σε μετρητά την αντίστοιχη δαπάνη που μου αναλογεί;
Υποθέτω ότι θέλεις αν δεν αρρωσταίνεις, να παίρνεις πίσω τις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη;
ηταν ερωτηση ενος αλλου παιδιου απο το φορουμ αλλα εγινε λαθος στην παραθεση
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Νταξει... δεν ειμαστε και τριτοκοσμικοι, συμφωνοι! Αλλα ρε γαμωτο... ωρες ωρες γινομαστε παστες σαρδελες! Ο ενας πανω στον αλλοΏρες ώρες; Πόσα χρόνια έχεις να μπεις στο λεωφορείο;
Αν έχεις ζήσει μερικές καταστάσεις -που θα έλεγαν και σε κάνα ριάλιτι- περιμένεις πώς και πώς την ώρα που θα μπεις στο λεωφορειάκι!
Υ.Γ. Τα λεωφορεία μας πάντως είναι σύγχρονα μια χαρά (έστω πετρέλαιο). Χαίρεσαι να μπαίνεις μέσα. Αν χωρούσες κιόλας...
@doom1983
Δεν έβγαλα άκρη τι έγινε με τα quote, η ερώτησή μου απευθύνεται σε όποιον το σκέφτεται έτσι, τέλος πάντων. -
Πήγα τελικά σήμερα και κέρωσα από κάτω το αμάξι, να είναι ετοιμοπόλεμο σαν του Λεωνίδα . Αύριο η μεγαλη ημέρα. Ανάβαση στο Καϊμάκτσαλαν Πρώτο σκι της σεζόν! Όσοι πιστοί προσέλθετε θα είμαστε με Λεωνίδα και πλήθος λαού από το snowclub. Έμαθα ότι έβαλε και ο Λάππας καινούργια λάστιχα και έρχεται
Εντωμεταξύ να πάρει η ευχή διαπίστωσα ότι τα σκι τελικά δεν χωράνε άνετα μέσα στο αμάξι και τελικά θα πάω από Δευτέρα να βάλω δέστρες. Έψαξα σε 2 - 3 μαγαζιά για thule και κατέληξα εδώ http://www.e-autokinisis.gr/index.php?t ... t_id=29953
-
καλό δρόμο Κωνσταντίνε αύριο!
καλή αρχή!!! -
teris3
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
teris3Eπρεπε ομως να εχει αλλο τηλεφωνο για τους χοντρους και αλλο για τα πουτανακια, για να ξερουμε ποιοι ειναι περισσοτεροι...
-
Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που περίμεναν πίσω σου και έβλεπαν με το που ανάβει πράσινο να το σκιζεις, ενώ είχες δίπλα περιπολικό, θα τα έχασαν εντελώς. Θα έλεγαν τρελός είναι αυτός
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Εδώ και μερικού μήνες τα τζιμάνια του ΟΑΣΘ , έκαναν στάση λεωφορείου στην Πολυτεχνείου.....
Αποτέλεσμα το πρωί μπλοκάρει η Πολυτεχνείου , (μένει μόνο μια λωρίδα) και στην συνέχεια η Τσιμισκή και ούτω καθ΄εξής.Μία πολύ καλή λύση για το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα ήταν να φύγουν τελείως από το κέντρο τα Λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Είναι αργοκίνητα, τεράστια, ασυντήρητα, και ρυπογόνα.....Ποσο καιρο εχεις να δεις - οχι απαραιτητα να δεις λεωφορειο?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ντίζελ είναι, δεν υπάρχει τρόπος να μη ρυπαίνουν.Parking όπως αυτό που έγινε Δημαρχείο;
Δεν ρυπαινουν...
Απο το συνολο των 525 οχηματων του στολου του ΟΑΣΘ τα 135 ειναι ως προς τις προδιαγραφες καυσαεριων της ΕΕ EuroII, τα 283 EuroIII και τα 107 ειναι EuroIV - τα μοναδικα μεχρι στιγμης στην Ελλαδα.
Επισης εχουν εναν απο τους μικροτερους μεσους ορους ηλικιας στην Ελλαδα και περνουν κανονικα ΚΤΕΟ καθε χρονο. Αν εννοει καποιος ρυπογονο ενα οχημα diesel το οποιο αφηνει απλα ενα συννεφακι καπνου στην εκκινηση (ποτε στα Citaro του Φοινικα ομως) τοτε σε πρωτη φαση θα πρεπει να αναζητησει την ευθυνη στην ποιοτητα των καυσιμων που προμηθευουν τα διυλιστηρια (στη συγκεκριμενη περιπτωση απο τη Shell). Μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση καποτε οταν δουλευα σε φορτηγα που στο παρθενικο δρομολογιο του Scania στην Ευρωπη στην Καταρα στις ανηφορες 'καπνιζε' αρκετα χωρις απαραιτητα να πιεζεται ιδιαιτερα. Με το πετρελαιο του Λουξεμβουργου ομως στην επιστοφη αν και το πιεσα αρκετα (με χαμηλες στροφες και φορτωμενο - μηχανικο γκαζι ειχε) δεν εβγαλε ιχνος ακαυτου (καπνας). Υποψιαζομαι οτι αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχουν απελευθερωσει την πετρελαιοκινηση σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Οσο για τη συντηρηση των αστικων κανουν προληπτικη καθε 17 μερες και τακτικη καθε 3 μηνες και με αυστηρες προδιαγραφες. Ποσοι απο εμας κανουμε κατι αναλογο στο ΙΧ μας? -
Aαακριβώς. Πρόσφατα μια σειρά απο κόκκινα Scania-ΕΛΒΟ αντικαταστάθηκε από Irisbus-Iveco προδιαγραφών και αυτά EURO IV ( όπως και τα Citaro και τα καινούργια αρθωτά Volvo-ΕΛΒΟ) και σιγά σιγά και τα τελευταία EURO II αρχίζουν και αποσύρονται. Βέβαια προσωπικά θα προτιμούσα ο στόλος να έχει και λεωφορεία με φυσικό αέριο ( σημαντικά καθαρότερα από τα πετρελαιοκίνητα κυρίως στο θέμα σωματίδια ) αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα δικά μας. Στο θέμα πετρέλαιο να πώ οτι στην Στουτγκάρδη τα EURO III ( υποψιάζομαι και ορισμένα EURO II ) Citaro δεν έβγαζαν ίχνος κάπνας. Το ίδιο και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού.
Posts προς Θεσσαλονικείς