-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Η ρατσιστική αντιμετώπιση δεν έρχεται ουρανοκατέβατη, πάντα κάτι υποβόσκει και οδηγεί σε τέτοιες πράξεις. Σε ταραγμένες εποχές όλα τα πάθη έρχονται στην επιφάνεια
π.χ σε αυτό το βιβλίο http://www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8232 περιγράφει στο ημερολόγιο του ότι έμπαιναν σε ελληνικό χωριό της Μ. Ασίας και τους μόνους που έβρισκαν ζωντανούς ήταν τους Εβραίους να βγαίνουν από τις θυμωνιές και να τρέχουν με μια ταμπέλα με το όνομα τους να την καρφώσουν στο σπίτι-μαγαζί του νεκρού από τους Τούρκους, Έλληνα γείτονα.
Νομίζεις ότι όσοι είδαν τέτοια πράγματα επέστρεψαν στην πόλη-χωριό τους έχοντας την καλύτερη άποψη για τον Εβραίο (κι όχι μόνο) γείτονά τους?
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά μήπως ο συγκεκριμένος στρατιώτης αναφέρει κ τα κατορθώματα των συναδέλφων του όσο καιρό ήταν στην Μικρά Ασία, δηλ. απο το '19 ως το '22? Σκοτωμοί, βιασμοί κάψιμο σπιτιών κ περιουσιών ήταν η συνήθης τακτικη.
Ο ρατσισμός είναι αποτέλεσμα δαιμονοποίησης κ προκαταλήψεων, που είναι αποτέλεσμα αμορφωσιάς κ άγνοιας.
Κρίνουμε τον κάθε άνθρωπο απο τον χαρακτήρα κ την προσωπικότητά του κ όχι επειδή είναι Εβραίος, Αλβανός, μαύρος, προτεστάντης, Τούτσι ή Δόξα Δράμας. Μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.Ναι τα αναφέρει, λέει ότι καθώς προχωρούσαν τους υποδέχονταν στα Τούρκικα χωριά με τραπέζια κλπ και όταν άφηναν τους τραυματίες τους και επέστρεφαν τους έβλεπαν αποκεφαλισμένους να κρέμονται από τα δέντρα και τους κατοίκους εξαφανισμένους. Στο επόμενο χωριό φυσικά έπεφτε τσεκούρι. Αλλά όπως προείπα σε ταραγμένες περιόδους δεν περιμένει κανείς κάτι καλύτερο.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι προκαταλήψεις δεν έρχονται ουρανοκατέβατες, και είναι οι αιτίες και αφορμές που πρέπει να καταπολεμηθούν. Το να χαρακτηρίζεις συμπεριφορές χωρίς να ψάχνεις το τι τις δημιούργησε δεν είναι σωστό ή δίκαιο.
Διαφωνώ με την αμορφωσιά και άγνοια ως προαπαιτούμενο. Μια χαρά τα κάνουν και μορφωμένοι.Να προσθέσω ότι κρίνουμε KAI τις πράξεις του κάθε ανθρώπου, γιατί ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα και οι προθέσεις μπορεί να είναι άριστα οι πράξεις όμως να μην συμβαδίζουν.
τέλος το off topic, sorry καρντάσια για το hijack
-
Κρίνουμε τον κάθε άνθρωπο απο τον χαρακτήρα κ την προσωπικότητά του κ όχι επειδή είναι Εβραίος, Αλβανός, μαύρος, προτεστάντης, Τούτσι ή Δόξα Δράμας. Μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.
Θεωρητικά ναι, πρακτικά οι διάφορες ομάδες παρουσιάζουν ακομα και σήμερα συλλογικα χαρακτηριστικά... απομεινάρια του παρελθοντος αν θες πες το. Χαρακτηριστικά που δεν ειναι πάντα καλοδεχούμενα...
Η ενιαία αντιμετώπιση και η προκατάληψη εναντίον ειναι πολλές φορες αναπόφευκτη και τις καλύτερες προθέσεις να εχεις...
-
. Μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.σα να λεμε Ισραηλ-Παλαιστινη
-
Ειδα ονειρο οτι ημουν Θεσσαλονικη..Μου εχει λειψει..
Την πρωτογνωρισα οταν ημουν στο Κιλκις φανταρακι σε 2-3 εξοδους..
Και την εμαθα καλα οταν τα ειχα με μια κοπελα που σπουδαζε εκει το 2002 εως το 2004...Ποσο μου αρεσαν οι βολτες στην παραλια και στην πολη.Τι ωραια ταβερνακια..
Καπου στην Γαμβετα μεναμε..(εμενε )!
Αυτο το κτελ ποσο ωραιο ηταν στην ανοδο προς τα επανω κατι Παρασκευες και ποσο χαλια ηταν σε κατι γυρισμους Κυριακες βραδυ..Ωραια χρονια...
#nostalgia
-
Ο λαός της Θεσσαλονίκης ευχαριστεί για μία ακόμη άποψη που ενισχύει την ερωτικότητα της πόλης
-
Μα αυτος ο περιπατος κατα τον Μαιο στην παραλια ηταν φοβερος...
Μακαρι να ειχα δυνατοτερο μυαλο και μνημη να θυμομουν και αλλα πραγματα και μυρωδιες...Και φυσικα ενα μεγαλο ευχαριστω στον sparticle Γιαννη που σε μια δυσκολη στιγμη* με ειχε φιλοξενησει στην Τριανδρια νομιζω,χωρις να #irc friends!!!
- ειχαμε χωρισει-τσακωθει και ειχα παρει το κτελ και ειχα ανεβει πανω χωρις να το ξερει αλλα ηταν οι γονεις της στο σπιτι και δεν ειχα που να κοιμηθω...Σε αποπειρα να βρουμε ξενοδοχειο στην πολη με τον Γιαννη δεν ειχα βρει...και ετσι με πηρε σπιτι του το παιδι!!!
-
με ειχε φιλοξενησει στην Τριανδρια
Ναι ήταν τότε που χωρούσες από την πόρτα
Ποιός ήταν ο Sparticle στo irc και δε τον θυμάμαι ρε;
-
Something_stupid....αλλα στον dalnet server...:P
-
#nana και #dionisos.irc.gr ρε μνια
-
Ποπο λεω να το κατεβασω και να μπω μια φορα !!! δουλευει αραγες???
-
Μια χαρά δουλεύει, το δοκίμασα πρόσφατα.
:Βαρταλαμίδι mode on:
' a/s/l ? ' -
Ωραίοι οι Αθηναίοι... Ζούνε κάτω και έρχονται και γ@μ@νε στην Θεσσαλονίκη
-
Σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω μια ταβερνουλα με τελειο κοτοπουλο..Σε μια μικρη πλατειουλα ηταν αρκετα κεντρικα...!!!
Το πρωτο μου κοτοπουλο στην Θεσσαλονικη..Και ηταν μουρλια!!!Τι παπαρα με εχει πιασει σημερα...Το ονειρο....!!!
-
Κι εγώ θέλω Σαλόνικα ρε γμτ...
4 μήνες Αθήνα δεν με ενθουσίασε καθόλου, δεν καίγομαι να ξαναπάω. Τώρα Κομοτηνή πάλι δεν με τρελένει. Ντάξει έχει ζωή ώντας φοιτητούπολη αλλά αυτά τα χω περάσει οπότε δεν μου κάνουν και τόσο κλικ η Θεσσαλονίκη όμως έχει κάτι το διαφορετικό. Από βδομάδα θα κατέβω σίγουρα. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Κι εγώ θέλω Σαλόνικα ρε γμτ...
4 μήνες Αθήνα δεν με ενθουσίασε καθόλου, δεν καίγομαι να ξαναπάω. Τώρα Κομοτηνή πάλι δεν με τρελένει. Ντάξει έχει ζωή ώντας φοιτητούπολη αλλά αυτά τα χω περάσει οπότε δεν μου κάνουν και τόσο κλικ η Θεσσαλονίκη όμως έχει κάτι το διαφορετικό. Από βδομάδα θα κατέβω σίγουρα.Να πας στο τριμπεκα για ενα καφεδακι για μενα!!!
-
+θέατρο
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ωραίοι οι Αθηναίοι... Ζούνε κάτω και έρχονται και γ@μ@νε στην ΘεσσαλονίκηΚατάλαβες φίλε μου; Εδώ δεν φτάνουν για μας, και κάνουμε και εισαγωγή γαμπρώνε...
-
Πώς γίνεται και τα δύο φύλα να γκρινιάζουν ότι δεν φτάνουν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
+θέατροΔεν το καταλαβα
Παιδια εμενα ΣΠΟΥΔΑΖΕ πανω..Δεν ηταν απο κει..Αρα δεν πιανομαι για το σχολιο του kyr!!!
-
Κομοτηνή είναι το θέατρο καο το λέει ο drdino για τον pano1256337.
Geof1, θες να γράψουμε μαζί ένα νοσταλγικό κείμενο προς ανάρτηση στο parallaximag;
Posts προς Θεσσαλονικείς