-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τρέμω μην έρθει η συζήτηση στο πού έχει καλό νερό...
Που?
Γενικά το δίκτυο της πολης θεωρούν πως έχει καλο νερό. Τα ορεινα δε (Φιλυρο, Ρετζίκι κλπ) που έχουν αλλη γραμμή λένε ότι είναι ακομα καλύτερο!O joe bar team θα φτιάξει κάποια στιγμή!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εγω τι να κανω ακριβως?..
Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να κάνεις αλληλεγγύη στους απεργούς, να πας στη πορεία, να τη στήσεις έξω από το εργατικό κέντρο (Ολύμπου και Αριστοτέλους γωνία, παρεμπιπτόντως). Αλλά, από τη στιγμή που πλέον γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις βιτρίνες, και επιλέγεις να συνεχίσεις να επιβραβεύεις έμπρακτα τη συμπεριφορά του μαγαζιού με τα λεφτά σου, με το σκεπτικό 'έξω από το κώλο μου, κι όπου θέλει ας είναι', η στάση σου είναι εντελώς φάουλ.
Έχεις δίκιο στο ότι είναι πρωτίστως δουλειά της επιθώρησης εργασίας να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που συμβαίνει, μπορείς πολύ εύκολα να τους χτυπήσεις εκεί που πονάει περισσότερο, τιμωρώντας τους με το πορτοφόλι σου.
Ακριβώς αυτό. Επειδή η μητέρα σου έχει υποστεί μείωση στις αποδοχές της, δε σημαίνει ότι πρέπει να γράφουμε στα πελέ μας, όταν γίνεται κάτι άδικο. Μιλάμε για 10 μήνες όπως λέει το φυλλάδιο.
socratesn τι αγχώθηκες με τη μάνα σου δε κατάλαβα είσαι καλά σήμερα?
Oπως παντα ειμαι..
Δεν αγχωθηκα απλα ο κυρ80 διαφωνησε με το οτι αγοραζω ενω τους χρωστανε..Και του ειπα και στη μανα μου καθε μηνα κοβουν,μη πας να πληρωσεις ΙΚΑ τον αλλο μηνα..Εκανα μια αναλογια ισως αποτυχημενηα και @ζορζ οσο λαθος ειμαι εγω,αλλο τοσο λαθος ειναι κ αυτοι που ποσταραν εδω μεσα δικαιωμενοι σε στυλ ''τα λεγαμε εμεις,να το το παλιομαγαζο το μπλε χρωσταει σε υπαλληλους κ ειναι κ ακριβο''
ενα μηνα πριν που ειχαμε παρομοια συζητηση,αλλοι λεγαμε για γευσεις κ αλλοι λεγανε για τιμες και εργασιακες σχεσεις.Τι ακρη να βγει ετσι..και για να μην παρεξηγηθω,οσα λεει ο κωστας ακριβως απο πανω με εκφραζουν πληρως.Ισως εγραψα ορισμενα πραγματα με εντονο υφος,αλλα καλυφθηκα πληρως τωρα
Εσυ Κυριακο ''Παλαιοελληνα'' αφησες απληρωτα τα ΙΚΑ,ΤΕΒΕ κλπ,επειδη στη μανα μου εκοψαν 600 κ 700 ευρω το μηνα?
σορυΤο ΙΚΑ και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που υπάρχουν τις έχω πληρωμένες. Δεν κάνω dolce vita με τα χρήματα άλλων. Οι αμοιβές των ΔΥ είναι άλλο θέμα. Για ρώτα έναν από τους απλήρωτους του Ble, αν θα άλλαζε τις συνθήκες εργασίας του με αυτές της μητέρας σου.
Όσο για τις κρίσεις που κάναμε τότε, εγώ και ο saxon γράφαμε ότι ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί με αυτές τις τιμές να επιβιώσει. Σήμερα αποδυκνύεται ότι δεν γίνεται.Τώρα στο θέμα των εργαζομένων, εκεί ο καταναλωτής δεν μπορεί να κάνει για τον απλήρωτο εργαζόμενο. Το μποϊκοτάζ θα βοηθήσει είτε στο να ρίξει το μαγαζί τις τιμές προς συμφέρων του καταναλωτή είτε να κλείσει τελείως.
Σε καμία περίπτωση ο καταναλωτής δεν μπορεί να βοηθήσει τον εργαζόμενο όπως και ο εργαζόμενος τον καταναλωτή.Συμφωνώ επίσης με αυτό και ως απάντηση συμφωνόντας παραλληλα και με αυτά που έγραψε ο cosneo. Οι ακριβές ή φθηνές τιμές είναι άσχετες με το αν οι εργαζόμενοι πληρώνονται με συναλλαγματικές, με το αν είναι 10 μήνες απλήρωτοι κλπ κλπ
Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει ένας υγιώς σκεπτόμενος καταναλωτής είναι άυτό που έγραψε ο dbekos
Επειδή, αν και Αθηναίος , είμαι αυτός που είχε κάνει την 'πάσα' για να μπούν όσα 'γκολάκια' μπήκαν για το ble, μετά τα νέα που έμαθα περί σχέσεων εργοδότη-εργαζομένων, θα το σκεφτόμουν (αν έμενα Θεσ/κη) να αποτελώ πελάτη του συγκεκριμένου, τουλάχιστον για τους επόμενους 3-4 μήνες (ως ... μπουκοτάζ) ή ώσπου να ξανακούσω νεότερα για το θέμα.
Προφανώς και δεν ξέρω την κατάληξη ενός τέτοιου μποϋκοτάζ. Δεν γνωρίζω, αν θα λειτουργήσει ευεργετικά για τους εργαζομένους της συγκεκριμένης επιχείρισης. Σίγουρα όμως θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για χρήση παρόμοιων τακτικών από άλλους ψευτοεπιχειρηματίες. Αν δηλαδή κλείσει το ble και κάθε ble, λόγο μποϋκοτάζ των καταναλωτών, τότε το δίπλα και παραδίπλα μαγαζί δεν θα τολμήσει να φερθεί με τον ίδιο τρόπο στους υπαλλήλους του.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τρέμω μην έρθει η συζήτηση στο πού έχει καλό νερό...Νερά υπάρχουν...
viewtopic.php?f=13&t=34287&p=2483948#p2483948 -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
αργησα αλλά κατάλαβα τι ηταν τελικά αυτο
διαφωνείς ομως;
ειδικότερα αν αναλογιστείς το πόσες παραλλαγές μπορεις να κάνεις, αξιζει τον 'κοπο'
να κάνεις ενα απλό ψωμί δεν είναι ιδιαίτερα δυσκολο και θα φάς κάτι ΟΚ
απο εκεί και πέρα αν αρχίσεις να μπλέκεις με προζύμια κλπ περίεργα αρχίζουν ζόρικες καταστάσεις και δεν είναι για ολους τέτοια χομπί
αν ασχοληθείς θα φάς βέβαια καλό ψωμί και ζυμάρια (πχ πιτσες, σφολιάτες)
-
λανθάνεις φίλος
-
voodoo
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
voodooαφού το κατέχεις πάνε στις συνταγές και γράψε για ψωμί με προζύμι απο το 0 (να φτιάξεις και το προζυμι εννοείται) μπάς και φάμε τίποτα καλό.
μην μου εκνευριστείς μόνο παλι
-
Εγώ εκνευρίζομαι; Κάποιο λάθος κάνεις, εσύ βρίζεις και ειρωνεύεσαι συνέχεια.
-
καλώς
δώσε συνταγη(ες)
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τρέμω μην έρθει η συζήτηση στο πού έχει καλό νερό...
Νερά υπάρχουν...
viewtopic.php?f=13&t=34287&p=2483948#p2483948Θα κάνεις μεταγραφή απο Αστυπάλαια;
-
Γιατί, τι γίνεται εκεί;
-
Νερά υπάρχουν
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ακριβώς
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Όσο για τις κρίσεις που κάναμε τότε, εγώ και ο saxon γράφαμε ότι ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί με αυτές τις τιμές να επιβιώσει. Σήμερα αποδυκνύεται ότι δεν γίνεται.Μια χαρά επιβιώνει, έχει απλώς εκμηδενίσει προσωρινά -μόνο μερικούς μήνες- την χρηματική ροή προς τους εργαζόμενους. Κάτι σαν την γιουριομέντικα.
-
Α, έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα... Και μια χαρά ιδέες ρίχνει στο τραπέζι ο επιχειρηματίας. Κρίση έχουμε άλλωστε...
Μισό να πάρω τους υπαλλήλους μου, να τους πω δυο φωνήεντα... Τη φετινή σαιζόν θα δουλέψουν όλοι ανασφάλιστοι, και θα πληρωθούν όποτε μπορέσω και όσα μπορέσω. Και άμα δε μπορέσω και καθόλου δε γαμίς... Η επιχείριση να επιβιώνει και όλα θα πάνε καλά
-
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ανοιξιάτικο κλίμα για την υπέροχη καταιγίδα (ε, φέτος δεν μας είχε μουσκέψει αρκετά, οπότε είπε να ρίξει και μια καλή μπόρα τώρα ) και τους Έλληνες φορτηγατζήδες για την άψογη αντιμετώπιση των συνθηκών! Καιρό είχα να κάνω Ωραιόκαστρο-Περαία σε σχεδόν 1 ώρα και ειδικά Παπαγεωργίου-Έξοδος Τριανδρίας με 1η, άντε 2α στο πολύ κέφι! Επίσης μεγάλο respect στο παλικάρι που κατάφερε να τουμπάρει το φορτηγό-ψυγείο στο ισιάδι και προκάλεσε τον όλεθρο και το χάος!
-
Έχω καταλάβει ότι όταν βρέχει, έχει ξαφνική ζέστη, πανσέληνο κλπ.
δεν πρέπει να χρησιμοποιείς την περιφερειακή. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τη φετινή σαιζόν θα δουλέψουν όλοι ανασφάλιστοι, και θα πληρωθούν όποτε μπορέσω και όσα μπορέσω. Και άμα δε μπορέσω και καθόλου δε γαμίς...Αμα κανεις καλο καφε, ολα οκ.
-
Στην ανηφορα στο Τιταν 3 καρφωμενοι στις μπαριερες οταν γυρνουσα το απογευμα, επισης ενα παρατημενο saxo καρφωμενο στις μπαριερες στο Δερβενι... θερμη Θεσσαλονικη μαγκα κιολα ειναι ωραια
iPhone 4S / Tapatalk
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τη φετινή σαιζόν θα δουλέψουν όλοι ανασφάλιστοι, και θα πληρωθούν όποτε μπορέσω και όσα μπορέσω. Και άμα δε μπορέσω και καθόλου δε γαμίς...
Αμα κανεις καλο καφε, ολα οκ.
Δεν αρκεί να είναι καλός.
Αν δεν είναι και ακριβός, πως θα ξεχωρίσει η αριστοκρατεία από τη μπλέμπα;
Posts προς Θεσσαλονικείς