-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί, χρειάζεται ιδιαίτερη σχέση με την θρησκεία για να καταλάβει κανείς ότι δεν λέει λόγια αγάπης ο Άνθιμος;Αν παρακολουθήσω μια διάλεξη πάνω στην ... κριτική της τέχνης του μεσοπολέμου, συγνώμη, δεν νομίζω ότι θα μπορώ να καταλάβω αν ο ομιλητής μου λέει φούμαρα ή όχι.
Δεν λέω τι πρεσβεύει ή όχι ο Άνθιμος. Άλλο θέμα αυτό. Το κρατώ για μένα.
Αλλά άνθρωπος που δεν ξέρει, δεν συμμετέχει, δεν θέλει βρε αδερφέ (ο ίδιος πολλάκις το έχει πει) δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τη γνώμη του γι' αυτό το θέμα. Δεν πείθει.
Απ' όλα όσα λέει (και θα πει πολλά μέρες που έρχονται) θα κρατώ μόνο όσα βρίσκονται στο πεδίο των ενδιαφερόντων του. Τα υπόλοιπα θα είναι για πρόκληση εντυπώσεων, δηλ. για πέταμα. Αερολογίες.
(ο κατά τ' άλλα συμπαθής κ. Μπουτάρης, που τυγχάνει κ ιδρυτικό μέλος κινήσεως την οποία ένθερμα υποστηρίζω)
Το ίδιο, βέβαια, ισχύει κ για τον άλλον. -
Πχ 1: 'O ήλιος δύει στην ανατολή.'
Χρειάζεται να είσαι αστροφυσικός για να διαπιστώσεις το λάθος της δήλωσης αυτής;
Πχ 2: 'Όλοι οι αβάπτιστοι βρωμάνε και οι μαύροι είναι βιαστές.'
Εδώ τι χρειάζεται να είσαι δηλαδή για να καταλάβεις το λάθος;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί, χρειάζεται ιδιαίτερη σχέση με την θρησκεία για να καταλάβει κανείς ότι δεν λέει λόγια αγάπης ο Άνθιμος;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χρειάζεται να είσαι αστροφυσικός για να διαπιστώσεις το λάθος της δήλωσης αυτής;Χα, επομένως αφού δεν χρειάζεται να είσαι αστροφυσικός για να αποδείξεις ότι το ανωτέρω είναι -προφανέστατα- λάθος, τότε και -προφανέστατα- ...ο Άνθιμος δεν έχει σχέση με την Ορθοδοξία...
Μήπως είσαι 'δημοσιογράφος';;;
(Με το συμπάθειο... η πολύ τηλεόραση και τα λιοντάρια της αποβλακώνουν. Γενικεύσεις τέτοιου είδους κ εκ του καναπέως μόνο δημοσιογραφικά λιοντάρια των 8 κάνουν. Πετάξτε την την τη ρημάδα την τηλεόραση. Όταν θέλετε να αποδείξετε-διαπιστώσετε κάτι ασχοληθείτε μαζί του. Αξίζει. Δεν είναι προσωπικό για εσας κ. μοντερέιτορ. Και για μένα ακόμα.)
-
Παπαφλέσσες ζούνε και σήμερα αλλά το έργο τους σπάνια προβάλλεται γιατί δεν γράφουν στο γυαλί...
τα golgen monks με τις limo και την ζωντανή κάλυψη ανήκουν στην παρέα των πολιτικών που διάλεξαν απλώς το κόμμα της εκκλησίας.
by the way γιατί όλα τα golden monks είναι υπέρβαρα ??? -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
by the way γιατί όλα τα golden monks είναι υπέρβαρα ???
Απο την νηστεια εχουν πρηστει.Δεν εχεις δει τα παιδακια στην Αφρικη;
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
...ο Άνθιμος δεν έχει σχέση με την Ορθοδοξία...Όση σχέση έχει ο Άνθιμος με τα όσα κυρήσσει η ορθοδοξία άλλη τόση σχέση έχω και γω με την αεροδιαστημική.
Το volvaki το s80 που κυκλοφορεί είναι ταπεινό και σεμνό? Έχουν ίδιο όλοι οι φτωχοί άνρθωποι και είπε να πάρει και αυτός αφού εκπλήρωσε το καθήκον απέναντι στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες. Τηρεί τας γραφάς....
Τα χρυσάφια και μετάξια που κουβαλάει πάνω του πού τα βάζεις? Ταπεινά και σεμνά και αυτά...κατά τας γραφάς.Θα ήθελα: Πρώτον να μην κυνηγάει με μανία την τηλεόραση και τους πολιτικούς από πίσω. Να ζούσε σχεδόν ρακένδυτος, να έτρωγε για να ζει μονάχα (ακα μπάκα yok) και να πουλούσε ότι είχε και δεν είχε για να βοηθήσει φτωχούς ανθρώπους να την βγάλουν καθαρή έστω και για μία ακόμα μέρα στην ζωή που τους απέμεινε. Αυτά δεν κυρήσσει ο χριστιανισμός. Τα εφαρμόζει?
Τέλος πάντων αδελφέ κάποια πράγματα είναι ολοκάθαρα για όσους προβληματίζονται σε αυτή τη ζωή και σε αυτήν την κοινωνία.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τέλος πάντων αδελφέ κάποια πράγματα είναι ολοκάθαρα για όσους προβληματίζονται σε αυτή τη ζωή και σε αυτήν την κοινωνία.Αν το 'ολοκάθαρο' είναι αποτέλεσμα ιδίας εμπειρίας, δεκτό. Το τι παπαγαλίζει το βλακοχανείο των 8 δεν με πείθει.
'Αδελφέ', όσοι προβληματίζονται σε αυτή τη ζωή και σε αυτήν την κοινωνία σηκώνουν τα μανίκια. Συμμετέχουν, δίνουν, πονάνε, τουλάχιστον φροντίζουν να μαθαίνουν. Δεν περιμένουν ούτε βασίζονται στο 'ολοκάθαρο'.Θα ήθελα: Πρώτον...
Κι εγώ πολλά θα ήθελα να είναι οι άλλοι, αλλά δεν μου βγαίνει 'αδελφέ'. Ό,τι θέλω εγώ θα γίνεται...;;
Και ξαναλέω δεν μένω εν προκειμένω στο ποιόν του συγκεκριμένου μητροπολίτη, αλλά στην 'απέξω' κρίση ενός δηλωμένου αδιάφορου με το θέμα. Εξαρχής αυτή ήταν η ενόχλησή μου.
Επί τούτων, από μένα, διάθεση για τέλος, είμαστε και off-topic από ώρα.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Και ξαναλέω δεν μένω εν προκειμένω στο ποιόν του συγκεκριμένου μητροπολίτη, αλλά στην 'απέξω' κρίση ενός δηλωμένου αδιάφορου με το θέμα. Εξαρχής αυτή ήταν η ενόχλησή μου.Ενώ αρμόζουσα ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη.
-
Οι πάπαροι είναι πληγή.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Χρειάζεται να είσαι αστροφυσικός για να διαπιστώσεις το λάθος της δήλωσης αυτής;Χα, επομένως αφού δεν χρειάζεται να είσαι αστροφυσικός για να αποδείξεις ότι το ανωτέρω είναι -προφανέστατα- λάθος, τότε και -προφανέστατα- ...ο Άνθιμος δεν έχει σχέση με την Ορθοδοξία...
Χα, όχι, μην κάνεις λογικά άλματα. Απλά σου υποδεικνύω πως κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα έχεις σπουδάσει για να μπορείς να τα κατανοήσεις και να τα κρίνεις. Εκτός αν είναι τόσο δύσκολο για κάποιον απόφοιτο δημοτικού να καταλάβει πως αν έχεις από τη μια μεριά μια θρησκεία που υποτίθεται πως είναι θρησκεία αγάπης (αγάπα τον πλησίον σου κλπ) και από την άλλη κάποιον που κηρύττει το εντελώς αντίθετο τότε υπάρχει σαφής ασυνέχεια.
Δεν χρειάζεται να είσαι δηλωμένος Χ.Ο. για να το διαπιστώσεις αυτό.
Μήπως είσαι 'δημοσιογράφος';;;
Όχι, άνθρωπος με θετικό τρόπο σκέψης είμαι.
(Με το συμπάθιο... η πολύ τηλεόραση και τα λιοντάρια της αποβλακώνουν. Γενικεύσεις τέτοιου είδους κ εκ του καναπέως μόνο δημοσιογραφικά λιοντάρια των 8 κάνουν. Πετάξτε την την τη ρημάδα την τηλεόραση. Όταν θέλετε να αποδείξετε-διαπιστώσετε κάτι ασχοληθείτε μαζί του. Αξίζει. Δεν είναι προσωπικό για εσας κ. μοντερέιτορ. Και για μένα ακόμα.)
Τηλεόραση με την έννοια που την παρουσιάζεις δεν βλέπω γιατί δεν έχει να μου προσφέρει κάτι.
Έχω πάει από περιέργεια σε κήρυγμά του και έχω δει ιδίοις όμμασι το ποίμνιο να χειροκροτάει μέσα στην εκκλησία μετά από πολιτικό, εεε συγγνώμη, 'χριστιανικό' κήρυγμά του.
-
Πολύ καλά του απάντησε ο Ανθιμος...
Και αυτό το λέω εγώ που όχι καν δεν πάω εκκλησία, αλλά δεν είμαι ούτε Χριστιανός.Ο Μπουτάρης - ένας πρώην μεθύστακας που έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο από το αλκόολ- έχει πει πολλά επικίνδυνα....όπως ότι η Θεσσαλονίκη είναι εβραική πόλη, ότι οι Πόντιοι δεν είναι Ελληνες, ότι μια οδός στην Θεσσαλονίκη πρέπει να ονομαστεί οδός Κεμάλ Ατατούρκ κτλ....και στο κάτω κάτω πρώτος ξεκίνησε τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιθέσεις εναντίον του Ανθιμου, λέγοντάς τον Μουτζαχεντίν....Αφού όλοι οι πολιτικοί που έχουμε είναι ξεφτιλισμένοι και ανίκανοι να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα, καταλήγει ένας Μητροπολίτης να το κάνει...
Μαζί του είμαι και όντως ο παππούς με το σκουλαρίκι και τα τατουάζ δεν θα δει δημαρχία ποτέ... -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
...Μαζί του είμαι και όντως ο παππούς με το σκουλαρίκι και τα τατουάζ δεν θα δει δημαρχία ποτέ...E ναι, δεν μπορεί ένας με σκουλαρίκι και τατουάζ να γίνει δήμαρχος, τι πράματα είναι αυτά. Αν είχε και κοτσίδα θα έπρεπε να τον ανασκολοπίσει ο Άνθιμος στη Μητροπόλεως.
-
Έτσι πέστα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...Μαζί του είμαι και όντως ο παππούς με το σκουλαρίκι και τα τατουάζ δεν θα δει δημαρχία ποτέ...
E ναι, δεν μπορεί ένας με σκουλαρίκι και τατουάζ να γίνει δήμαρχος, τι πράματα είναι αυτά. Αν είχε και κοτσίδα θα έπρεπε να τον ανασκολοπίσει ο Άνθιμος στη Μητροπόλεως.
Υπόσχομαι στην επόμενη συνάντηση, να βγάλω το σκουλαρίκι πριν μπω στην πόλη. Όσο για το tatoo, δεν είναι ευκολο να το αφαιρέσω. Αλλά είναι στην πλάτη και δεν φαίνεται. Υπόσχομαι να το αφαιρέσω..
Για τις μπύρες δεν μπορώ να κάνω τίποτα...Άσχετο. Τί βροχή είναι αυτή;;; Το απόγευμα γυρνώντας πίσω στο χωριό από Θεσ/νίκη, στη Μουδανιών πήγαινα με 30... Δεν το έχω ξαναδεί έτσι...
-
Πάρα πολύ νερό, παντού. Η γεωργικής σχολής θέλει προσοχή από φοίνικα μέχρι μηδέν, έχει απίστευτα λιμνάζοντα που είτε στα πετάνε από απέναντι είτε τα πετάς εσύ στους απέναντι.
Επικό σκηνικό: ρεύμα προς Θεσ/νίκη, λίγο μετά το φανάρι του γηπέδου του ΠΑΟΚ όλοι στην αριστερή πέφτουμε στα φρένα με οριακό φρενάρισμα. Σιγά σιγά οι μπροστινοί μου περνάνε από δεξιά ένα wagon r που είχε μείνει στην αριστερή. Ο οδηγός** έξω από το αμάξι** και κάτι ζητάει από τους οδηγούς αλλά κανείς δεν σταματάει. Εγώ ως χριστιανική ψυχή σταματάω, κατεβάζω το παράθυρο έτοιμος να μου ζητήσει κανένα τρίγωνο ή να πάρει τηλ για οδική κλπ.
'Για Χαλκιδική καλά πάω;'
-
-
-
... και ξέχασα τι ήθελα να πω για τα νερά!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...Μαζί του είμαι και όντως ο παππούς με το σκουλαρίκι και τα τατουάζ δεν θα δει δημαρχία ποτέ...
E ναι, δεν μπορεί ένας με σκουλαρίκι και τατουάζ να γίνει δήμαρχος, τι πράματα είναι αυτά. Αν είχε και κοτσίδα θα έπρεπε να τον ανασκολοπίσει ο Άνθιμος στη Μητροπόλεως.
περιγραφικά τα είπα , όχι μειωτικά...
και γω έχω σκουλαρίκι και τατουάζ....απλά δεν είμαι παππούς
Posts προς Θεσσαλονικείς