-
Ο χρήστης Eloy έγραψε:
Ισως έχεις δίκιο mousate...Από την άλλη πλευρά, το vvti avensis έχει κλείσει πιά 6ετία και πούλησε πολλά οχήματα τα οποία τώρα πιά έχουν συμπληρώσει κατά μέσο όρο 90000 km... Aν είχαμε ικανό αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα όπου vvti avensis καίνε λάδια, θα το είχαν κάνει σημαία οι ανταγωνιστές...
Ο κατασκευαστής 10-40 δεν συνιστά για την Ελλάδα ?
Αν θυμάμαι καλά, στο δικό Avensis του 2001, βάζω 5-30 συνθετικά και τα αλλάζω κάθε χρόνο ή 15.000 χλμ, όπως προβλέπεται. Μέχρι στιγμής έχω κάνει 75.000 χλμ και δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι.
-
Ο χρήστης Eloy έγραψε:
Ο κατασκευαστής 10-40 δεν συνιστά για την Ελλάδα ?
Φαντάζομαι οτι είναι μέσα στα προβλεπόμενα. Απλά δεν κάνουν για πάνω από 10.000 χλμ , είναι ρίσκο.
-
Ο χρήστης Eloy έγραψε:
Ρε παιδιά, έχω βρεί Αvensis 1.6 (9oς 2001) 75000 km σε πολύ καλή κατάσταση και το παζαρεύω γιά 8,5 χιλιάρικα... Το αμάξι έχει βιβλίο σέρβις το οποίο δεν το έχω δει ακόμα όμως και είναι πολύ προσεγμένο μέσα-έξω αν και αυτό θα το ελέγξω... Το πρόβλημά μου είναι ο κινητήρας... Είναι ο κλασσικός vvti και απ'ότι έχω διαβάσει στα εγγλέζικα φόρουμς, είχαν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα κινητήρων που έκαιγαν ΠΟΛΥ λάδι μετα τα 40000 μίλια (μέχρι και 1 λίτρο στα 1000 μίλια έγραψε κάποιος)... Βέβαια ο 1.6 δεν πολυχρησιμοποιήθηκε στην Μ.Βρετανία (νομίζω ήταν ο 3ZZ-FE), αλλά ο 1.8 δουλεύτηκε πολύ... Οι Ιρλανδοί λένε ότι και πολλοί 1.6 έκαιγαν λάδι μετά τα 60000 Κm... H Toyota ποτέ δεν παραδέχτηκε επίσημα ότι υπήρχε πρόβλημα, αλλά μετά από μετρήσεις λαδιού, οι εξουσιοδοτημένοι στις χώρες αυτές προχωρούσαν σε short engine αλλαγή οταν το αυτοκίνητο ήταν μέσα στην εγγύηση...
Αν γνωρίζει κανείς, τι εμπειρία έχουμε στην Ελλάδα από ανάλογα κρούσματα σ'αυτόν τον κινητήρα? Εχετε ακούσει τίποτα εσείς ?Αν δεν κάνω λάθος είναι ο ίδιος με τον δικό μου 1.6 corolla ο οποίος έκαιγε λάδι(10/40) και μου άλλαξαν κινητήρα(όπως και σε πολλούς άλλους).
-
Αλλάζει όνομα η TTE και γίνεται Toyota Motorsport
n the same spirit as the famous TTE products were created, Toyota Motorsport GmbH will be responsible for the development of the new range of genuine Sports Accessories introduced on the European market.
Using the home of the Toyota F1 as development base emphasizes that these products are developed with clear links to motor racing heritage. The range of TTE products will co-exist for the time being on the models which are no longer in production. The new products will bear the Toyota F1 logo to make the link clear where the development has been done. -
Ψάχνω στις Δοκιμές - εδώ στο site - γιά την νέα corolla... Δεν βρίσκω τίποτα... Μόνο για το Auris βρίσκω ένα τέστ σε πίστα, κι αυτό μαζί με άλλα 2 αυτοκίνητα... Αλλά και πάλι το Auris είναι πρακτικά διαφορετικό αυτοκίνητο από την Corolla... Καμμιά ιδέα (εκτός του AMS) γιά κάποιες δοκιμές/παρουσιάσεις/συγκριτικά κλπ ?
-
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=635
http://www.auto-internet.gr/testsqz.php ... %20Corolla
http://www.autotriti.gr/Autotriti/_maga ... hema=34051
http://www.in.gr/auto/expositions/expos ... tyID=50116
http://new.e-go.gr/auto/article.asp?cat ... bid=523266
-
Thanks Mike !!!
-
Συνεχίζω και εγώ με την νέα Corolla. Ο πατέρας μου ενδιαφέρεται να την αγοράσει στην έκδοση Terra, αλλά στα 1.4L. Ποια είναι η γνώμη σας? Είναι αρκετός ο κινητήρας για να κινήσει ικανοποιητικά το αυτοκίνητο? Ασφαλώς οι απαιτήσεις του είναι πολύ περιορισμένες. Κίνηση στην πόλη και 1-2 ταξίδια το χρόνο...
Ευχαριστώ
-
Πιστεύω πως για τον πατέρα σου ναι... Εκτος κι αν είναι παλιός κοντράκιας... 97 άλογα δεν ειναι πολλά αλλά δεν είναι και λίγα γιά 1250 κιλά...
-
Κοντράκιας? Ούτε για αστείο. Με το ζόρι τον κάνω να πατήσει γκάζι όταν οδηγάει... Ήθελε να πάρει το Mazda 3 Sedan 1.6 me 17000 euro, αλλά το έχω ήδη εγώ.
Ακριβό το Corolla όμως βρε παιδιά. 18500+450χρώμα το 1.6 στην βασική έκδοση? Πολλά...
-
Οντως... Παρ'όλα αυτά, εφ'όσον το κρατήσει κάποια χρόνια, θα έχει σίγουρη απόσβεση... Βασικότερο απ'όλα, ο άνθρωπος θα έχει ήρεμο νευρικό σύστημα, θα σπαταλάει τον χρόνο του σκαλίζοντας τις τριανταφυλλιές του κι όχι ψάχνοντας 'αν εχουμε κανένα γνωστό στην αντιπροσωπεία'... Βέβαια είναι και θέμα τύχης έτσι ?
Το megan και το focus έρχονται λίγο φτηνότερα και το golf λίγο ακριβότερα... -
το ψαχνω καιρο βρε παιδια!!
-
δεν υπαρχει...
-
Λοιπον, υστερα απο ατελειωτα χιλιομετρα με τα 1400αρια Auris εχω να πω οτι στην κατηγορια αυτη ειναι μακραν το καλυτερο αυτοκινητο οσο αφορα συμπεριφορα στο δρομο και κρατιματα. Χωρις να υπερβαλω καθολου το εχω ερωτευτει, δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα. Εκπληκτικα κρατιματα στις στροφες. Ποιο Golf, ποιο Megane, ποιο Astra, ποιο Focus. Στα σκουπιδια ολα αυτα.
Αληθεια ξερει κανεις τί παιζει με τα 185/65/15 Touranza ελαστικα που φορανε απο τη μαμα τους; Ειναι τόσο απιστευτα καλα ή ειναι το στησιμο του αυτοκινητου τετοιο που νομιζεις οτι οδηγας τρενο;Απλα το κορυφαιο.
-
Τα turanza είναι απλά από τα πιο αάθλια λάστιχα που υπάρχουν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα turanza είναι απλά από τα πιο αάθλια λάστιχα που υπάρχουν.Ελα ρε σοβαρα; Τοσα σκάρτα ειναι;
Δηλαδη αν βαλει καποιος ενα καλο ελαστικο το αμαξι δεν θα παιζεται δηλαδη. -
Φιλαράκι να σε ρωτήσω κάτι;
Σου έχει βγει καλό; Γιατί δεν βλέπω να κυκλοφορούν και πολλά...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Φιλαράκι να σε ρωτήσω κάτι;Σου έχει βγει καλό; Γιατί δεν βλέπω να κυκλοφορούν και πολλά...
Εχουμε 15 Auris 1400 και μπορω να πω, χωρις ιχνος υπερβολης, οτι ειναι το καλυτερο στην κατηγρια αυτη. Ειναι βεβαια πολυ νωρις μιας και τα εχουμε 2-3 μηνες, αλλα δεν εχουν βγαλει το παραμικρο προβλημα.
Εχεις ακουσει οτι δεν ειναι καλα;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τα turanza είναι απλά από τα πιο αάθλια λάστιχα που υπάρχουν.
Ελα ρε σοβαρα; Τοσα σκάρτα ειναι;
Δηλαδη αν βαλει καποιος ενα καλο ελαστικο το αμαξι δεν θα παιζεται δηλαδη.Nαι, γτπ εντελώς. Τώρα που τα πέταξα είναι σαν να έχω άλλο αμάξι.
-
Μπα,ετσι νομιζεις...
TOYOTA FORUM