-
Tο τεστάκι το διάβασες
Μακάρι να είναι driver oriented δεν διαφωνώ σε αυτό -
Γεια χαρά ρε guys...
Έχω ένα avensis 1,6 του 2000 (πρώτο μοντελο) και προχθές το απόγευμα βγήκα από το σπίτι και κάποιος μου είχε ξυρίσει λίγο τον δεξιό καθρέφτη.. Είχα ξεχάσει να τον μαζέψω και κάποιος πέρασε τον χτύπησε κι έφυγε.. Ο καθρέπτης δεν έχει σπάσει ολόκληρος.. αλλά μόνο το γυαλί και λίγο..δηλαδή ραγίσματα.. το μπράτσο και ο ηλεκτρικός μηχανισμός λειτουργούν κανονικά απλά έχει ξεκολήσει το γυαλί από τη βάση του ηλεκτρικού μηχανισμού..
Τι λέτε να μου αλλάξουν καταρχήν? Όλο το καθρέφτη ή μέρος αυτού? Γίνεται? Κι επίσης, πόσο περίπου θα πάει το μαλλί? Έτσι από περιέργεια?
-
Νέο σύστημα χρονισμού από την Toyota
Στην παρουσίαση ενός νέου συστήματος χρονισμού των βαλβίδων προχώρησε η Toyota. To εν λόγω σύστημα ονομάζεται Valvematic και συνδυάζει το, ήδη γνωστό, VVT-i με ένα νέο μηχανισμό που ελέγχει τις βαλβίδες εισαγωγής, χωρίς την παρουσία της γνωστής «πεταλούδας».
Ενώ, λοιπόν, στα συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα, ο έλέγχος του αέρα που εισέρχεται στο θάλαμο καύσης γίνεται από την «πεταλούδα», στο Valvematic αυτή απουσιάζει, και η ποσότητα του αέρα που φτάνει στον θάλαμο καύσης ρυθμίζεται αποκλειστικά από τον τρόπο λειτουργίας των βαλβίδων εισαγωγής (βύθισμα και διάρκεια).
Αυτό το σύστημα έχει ιδιαίτερα οφέλη τόσο στη απόδοση του κινητήρα (ιδιαίτερα στο χαμηλό φάσμα περιστροφής του) όσο και στην απόκρισή του στο πάτημα του γκαζιού.Σύμφωνα με την Toyota, το Valvematic, που θα κάνει την εμφάνισή του σε ένα νέο 2λιτρο μηχανικό σύνολο, που θα παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον, «ρίχνει» την κατανάλωση καυσίμου κατά 5% με 10% (ανάλογα με τις συνθήκες), και αυξάνει την ιπποδύναμη τουλάχιστον κατά 10%. Παράλληλα λόγω της καλύτερης καύσης που πραγματοποιείται μειώνονται και οι εκπομπές διοξειδίου του Άνθρακα (CO2).
Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να εφαρμόσει το Valvematic σε ολόκληρη την γκάμα κινητήρων της που θα παρουσιάσει μέχρι το 2010
πηγη: http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=62187
-
Ο χρήστης Delijohn έγραψε:
Γεια χαρά ρε guys...Έχω ένα avensis 1,6 του 2000 (πρώτο μοντελο) και προχθές το απόγευμα βγήκα από το σπίτι και κάποιος μου είχε ξυρίσει λίγο τον δεξιό καθρέφτη.. Είχα ξεχάσει να τον μαζέψω και κάποιος πέρασε τον χτύπησε κι έφυγε.. Ο καθρέπτης δεν έχει σπάσει ολόκληρος.. αλλά μόνο το γυαλί και λίγο..δηλαδή ραγίσματα.. το μπράτσο και ο ηλεκτρικός μηχανισμός λειτουργούν κανονικά απλά έχει ξεκολήσει το γυαλί από τη βάση του ηλεκτρικού μηχανισμού..
Τι λέτε να μου αλλάξουν καταρχήν? Όλο το καθρέφτη ή μέρος αυτού? Γίνεται? Κι επίσης, πόσο περίπου θα πάει το μαλλί? Έτσι από περιέργεια?
Ναι φίλε γίνεται να σου αλλάξουν μέρος του, έχει γίνει στο αβενσις του πατέρα μου όταν του έσπασε μόνο το τζαμάκι. Κόστος δυστυχώς δε θυμάμαι...
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Νέο σύστημα χρονισμού από την ToyotaΣτην παρουσίαση ενός νέου συστήματος χρονισμού των βαλβίδων προχώρησε η Toyota. To εν λόγω σύστημα ονομάζεται Valvematic και συνδυάζει το, ήδη γνωστό, VVT-i με ένα νέο μηχανισμό που ελέγχει τις βαλβίδες εισαγωγής, χωρίς την παρουσία της γνωστής «πεταλούδας».
Ενώ, λοιπόν, στα συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα, ο έλέγχος του αέρα που εισέρχεται στο θάλαμο καύσης γίνεται από την «πεταλούδα», στο Valvematic αυτή απουσιάζει, και η ποσότητα του αέρα που φτάνει στον θάλαμο καύσης ρυθμίζεται αποκλειστικά από τον τρόπο λειτουργίας των βαλβίδων εισαγωγής (βύθισμα και διάρκεια).
Αυτό το σύστημα έχει ιδιαίτερα οφέλη τόσο στη απόδοση του κινητήρα (ιδιαίτερα στο χαμηλό φάσμα περιστροφής του) όσο και στην απόκρισή του στο πάτημα του γκαζιού.Σύμφωνα με την Toyota, το Valvematic, που θα κάνει την εμφάνισή του σε ένα νέο 2λιτρο μηχανικό σύνολο, που θα παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον, «ρίχνει» την κατανάλωση καυσίμου κατά 5% με 10% (ανάλογα με τις συνθήκες), και αυξάνει την ιπποδύναμη τουλάχιστον κατά 10%. Παράλληλα λόγω της καλύτερης καύσης που πραγματοποιείται μειώνονται και οι εκπομπές διοξειδίου του Άνθρακα (CO2).
Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να εφαρμόσει το Valvematic σε ολόκληρη την γκάμα κινητήρων της που θα παρουσιάσει μέχρι το 2010
πηγη: http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=62187
Valvetronic με άλλο όνομα δλδ
-
Yeap...
-
Γεια χαρά ρε guys...
Έχω ένα avensis 1,6 του 2000 (πρώτο μοντελο) και προχθές το απόγευμα βγήκα από το σπίτι και κάποιος μου είχε ξυρίσει λίγο τον δεξιό καθρέφτη.. Είχα ξεχάσει να τον μαζέψω και κάποιος πέρασε τον χτύπησε κι έφυγε.. Ο καθρέπτης δεν έχει σπάσει ολόκληρος.. αλλά μόνο το γυαλί και λίγο..δηλαδή ραγίσματα.. το μπράτσο και ο ηλεκτρικός μηχανισμός λειτουργούν κανονικά απλά έχει ξεκολήσει το γυαλί από τη βάση του ηλεκτρικού μηχανισμού..
Κάτι ανάλογο είχα παει και εγώ στο Corolla μου πριν καιρό. Είχε βγεί από την βάση του ο καθρέφτης. (κάποιος #$#$#$ μου τον κοπάνησε). Τελικά μου τον στερεώσανε στο συνεργείο και όντως κράτησε έτσι για μεγάλο διάστημα. Ώσπου καποια στιγμή έφυγε τελειωτικά απο την θέση του και τον άλλαξα ολόκληρο.
Γενικά αν δεν θέλεις να πληρώσεις πες να σου κάνουν κατι ημίμετρο.
-
σημερα ειδα σε αντιπροσωποια της toyota corolla του 2002 με 3980 πραγματικα χιλιομετρα δεν το πιστευαν ουτε οι ιδιοι οτι εχει τοσα.
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Κάτι ανάλογο είχα παει και εγώ στο Corolla μου πριν καιρό. Είχε βγεί από την βάση του ο καθρέφτης. (κάποιος #$#$#$ μου τον κοπάνησε). Τελικά μου τον στερεώσανε στο συνεργείο και όντως κράτησε έτσι για μεγάλο διάστημα. Ώσπου καποια στιγμή έφυγε τελειωτικά απο την θέση του και τον άλλαξα ολόκληρο.
Γενικά αν δεν θέλεις να πληρώσεις πες να σου κάνουν κατι ημίμετρο.
Thx everville... θα μάθουμε σε λίγες μέρες αφού τώρα δεν προλαβαίνω να περάσω ούτε απ'έξω.. Ελπίζω να μην δώσω πάνω από 50 έουρος..
-
Το avensis θελει αλλαγη αλαδιων καθε 15,000 χλμ η ενα χρονο.
Ο χρονος εχει συμπληρωθει απο τον Μαιο αλλα τα χλμ οχι , θελει περιπου αλλα 1500 αλλα το κυριοτερο ειναι οτι τωρα δεν με βολευει να το παω για servise , αυτο θα γινει τον Αυγουστο.
Λετε να μου πουν καμια μαλακια στην αντιπροσωπεια?
Υποψιν το πηγαινω για servise επαρχια, γι'αυτο τωρα δεν με βολευει.
Τι παθαινουν τα λαδια στο χρονο, ξινιζουν??
-
-
Χθές άλλαξα εξάτμιση.
Η παλιά κράτησε μόνο 20 χρόνια... Ναι, ακόμα την εργοστασιακή εξάτμιση είχα.
Εννοείτε βέβαια πως έβαλα πάλι την ίδια. Και λέγοντας ίδια, μιλάω για made in Japan εργοστασιακή, μια από τις τελευταίες που βρέθηκε στις αποθήκες του Βελγίου.
Για τα νέα μοντέλα μου είπαν πως φτιάχνονται στην Πορτογαλία.
Όλο το πίσω κομμάτι (σωλήνας - καζανάκι), τελική τιμή τοποθετημένη 184 Ευρώ. -
Είμαι κάτοχος μιας ΕΕ80, έτος 1985
Μπαταρία αλλάχθηκε στα 7 χρόνια (!) και η εξάτμιση στα 15 και αυτό γιατί την χτύπησα σε μια προεξοχή ενός γκαράζ πλοίου με το αμάξι φορτωμένο φουλ.
-
http://www.worldcarfans.com/8070802.002 ... olla-coupe
Εξετάζεται η δημιουργία μιας νέας ΑΕ86!!!!!!!!!!............ ...Αλλά, δεν το πιστεύω ότι θα γίνει τελικά!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
http://www.worldcarfans.com/8070802.002/toyota-ae86-–-rwd-corolla-coupeΕξετάζεται η δημιουργία μιας νέας ΑΕ86!!!!!!!!!!............ ...Αλλά, δεν το πιστεύω ότι θα γίνει τελικά!!!
Αργήσατε... http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=23252
-
.....η ηλικία βλέπεις!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
http://www.worldcarfans.com/8070802.002/toyota-ae86-–-rwd-corolla-coupeΕξετάζεται η δημιουργία μιας νέας ΑΕ86!!!!!!!!!!............ ...Αλλά, δεν το πιστεύω ότι θα γίνει τελικά!!!
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=23252
ψάχνουμε πρώτα
πάντα ήθελα να το πω αυτό
-
Ρε παιδιά, έχω βρεί Αvensis 1.6 (9oς 2001) 75000 km σε πολύ καλή κατάσταση και το παζαρεύω γιά 8,5 χιλιάρικα... Το αμάξι έχει βιβλίο σέρβις το οποίο δεν το έχω δει ακόμα όμως και είναι πολύ προσεγμένο μέσα-έξω αν και αυτό θα το ελέγξω... Το πρόβλημά μου είναι ο κινητήρας... Είναι ο κλασσικός vvti και απ'ότι έχω διαβάσει στα εγγλέζικα φόρουμς, είχαν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα κινητήρων που έκαιγαν ΠΟΛΥ λάδι μετα τα 40000 μίλια (μέχρι και 1 λίτρο στα 1000 μίλια έγραψε κάποιος)... Βέβαια ο 1.6 δεν πολυχρησιμοποιήθηκε στην Μ.Βρετανία (νομίζω ήταν ο 3ZZ-FE), αλλά ο 1.8 δουλεύτηκε πολύ... Οι Ιρλανδοί λένε ότι και πολλοί 1.6 έκαιγαν λάδι μετά τα 60000 Κm... H Toyota ποτέ δεν παραδέχτηκε επίσημα ότι υπήρχε πρόβλημα, αλλά μετά από μετρήσεις λαδιού, οι εξουσιοδοτημένοι στις χώρες αυτές προχωρούσαν σε short engine αλλαγή οταν το αυτοκίνητο ήταν μέσα στην εγγύηση...
Αν γνωρίζει κανείς, τι εμπειρία έχουμε στην Ελλάδα από ανάλογα κρούσματα σ'αυτόν τον κινητήρα? Εχετε ακούσει τίποτα εσείς ? -
Αν οι κινητήρες στην Αγγλία έβλεπαν αλλαγές κάθε 10.000 μίλια με 10W40 είναι αναμενόμενο να καίνε τόσο λάδι. Στο λέω γιατί κολλητός μου το έπαθε σε καινούργιο Avensis. Τα καμάρια στην αντιπροσωπεία της Ορεστιάδας του έβαλαν 10W40 και του είπαν να ξαναπάει για λάδια μετά από 15.000 χλμ.
Μετά υπάρχει και η διαφορά στο κλίμα, στην Ελλάδα οι κινητήρες δε βλέπουν κρύο οπότε τα πράγματα είναι καλύτερα. -
Ισως έχεις δίκιο mousate...
Από την άλλη πλευρά, το vvti avensis έχει κλείσει πιά 6ετία και πούλησε πολλά οχήματα τα οποία τώρα πιά έχουν συμπληρώσει κατά μέσο όρο 90000 km... Aν είχαμε ικανό αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα όπου vvti avensis καίνε λάδια, θα το είχαν κάνει σημαία οι ανταγωνιστές...
Ο κατασκευαστής 10-40 δεν συνιστά για την Ελλάδα ?
TOYOTA FORUM