-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Προφανώς λοιπόν, ο άλλος φίλος που θ' αλλάξει μοτέρ λόγω κατανάλωσης λαδιού, το είδε στον ύπνο του, ή μάλλον πάει υπνοβατώντας την νύχτα και κλέβει λαδάκι για να βάζει στην σαλάτα ...(χωριάτικη...έχει και φετούλα...).
Δηλαδή, είναι εντελώς αδύνατον να καίει ένα Toyota λαδάκι ε; Πλάκα έχετε!Εντελώς αδύνατο φυσικά και δεν είναι!
Από τις οικογένεια έχουν περάσει μέχρι τώρα 3 Toyota Corolla:
- Corolla Sedan 1.3 1998-2004 (~100.000 χλμ) δεν έκαιγε τίποτα και τα λάδια (ημισυνθετικά Toyota) αλλάζονταν στα προβλεπόμενα από το βιβλίο του κατασκευαστή χιλιόμετρα.
- Corolla H/B G6 1.4 VVTi 2001-σήμερα (~95000 χλμ, τα 30000 χλμ στα χέρια μας) δεν καίει τίποτα και τα λάδια (πλήρως συνθετικά απ' τη στιγμή που το αγοράσαμε το 2006) αλλάζονται λίγο πιο τακτικά απ' ότι προβλέπεται από το βιβλίο του κατασκευαστή.
- Corolla Sedan 1.4 2004-σήμερα (~45000 χλμ) δεν καίει τίποτα και τα λάδια (ημισυνθετικά) αλλάζονται στα προβλεπόμενα από το βιβλίο του κατασκευαστή χιλιόμετρα (15000 χλμ αν δεν κάνω λάθος).
Η προσωπική μου εμπειρία από αυτοκίνητα Toyota φυσικά και δεν αποτελεί απόδειξη της γενικότερης συμπεριφοράς των κινητήρων τους όσον αφορά την κατανάλωση λαδιού, στα μάτια μου όμως είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα (κανένα δεν εμφάνισε ποτέ κάποιο μηχανικό πρόβλημα πλην μιας αστάθεια του δείκτη ταχύτητας στη G6 που αντικαταστάθηκε στα πλαίσια της εγγύησης και του συναγερμού της Sedan 1.3 του οποίου χάλασε η πλακέτα. ήταν τοποθετημένος όμως στην αντιπροσωπεία στην Ελλάδα).
Απ' τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που είχαμε/έχουμε κατά περιόδους στην οικογένεια και θυμάμαι (δεν ασχολιόμουν πολύ λόγω ηλικίας στο παρελθόν) η Alfa Romeo 33 Imola τσίμπαγε το λαδάκι της, ενώ το Fiat Tipo 1.4 έκαψε λίγο λάδι όταν σταμάτησα να βάζω ημισυνθετικά λάδια και άρχισα να βάζω πλήρως συνθετικά, σταμάτησε όμως να καίει μετά από λίγο καιρό (λογικά όταν καθάρισε ο κινητήρας). Για τα υπόλοιπα δε θυμάμαι... -
Απο όταν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στην Αγγλία τα toyota είναι για τα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ κυριολεκτικά και το έχω μετανιώσει 1000 φορές που πήρα το δικό μου.....
-
Ο χρήστης harrysvr έγραψε:
Απο όταν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στην Αγγλία τα toyota είναι για τα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ κυριολεκτικά και το έχω μετανιώσει 1000 φορές που πήρα το δικό μου.....Για τα πανηγύρια είναι τα hilux τα παλιά τα ζωοκλεφτικά τα οποία δε φτιάχνονται Αγγλία...
-
Απο όταν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στην Αγγλία τα toyota είναι για τα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ κυριολεκτικά και το έχω μετανιώσει 1000 φορές που πήρα το δικό μου.....Toyota αυτοκίνητο και να είναι για τα πανηγύρια δεν νομίζω να υπάρχει...
Άλλη μάρκα μπορεί...Όχι Toyota όμως..
-
Ο χρήστης divxakias έγραψε:
Απο όταν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στην Αγγλία τα toyota είναι για τα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ κυριολεκτικά και το έχω μετανιώσει 1000 φορές που πήρα το δικό μου.....
Toyota αυτοκίνητο και να είναι για τα πανηγύρια δεν νομίζω να υπάρχει...
Αυτή η σιγουριά σου σπάει κόκαλα. Μπορεί κατά κανόνα να μην βγάζουν προβλήματα, αλλά για ρώτα τον γείτονά μου.
-
Ο χρήστης divxakias έγραψε:
Toyota αυτοκίνητο και να είναι για τα πανηγύρια δεν νομίζω να υπάρχει...
Η αντικειμενικότητα ρέει από τα μπατζάκια βλέπω... Λες και δεν έχει φτιάξει ΚΑΙ η ΤΟΥΟΤΑ, κουβάδες! Εκτός αν, όταν κάτι δεν σπάει δεν χαλάει, παύει αυτομάτως να είναι για τα πανηγύρια...
Δηλαδή και κάτι σούπερ αξιόπιστα Datsun 120Y ήταν καταπληκτικά αυτοκίνητα... Ή ακόμη ακόμη η Corolla πρώτης γενιάς, φοβερό αυτοκίνητο (μια σύγκριση με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ευρωπαϊκό του τότε, θα σας πείσει!).
Καταλαβαίνω πως τα Toyota έχουν χίλια δυο καλά, σαν αυτοκίνητα, αλλά να τα θεοποιούμε κιόλας, μου φαίνεται κάπως! -
Βρε παιδιά, μερικοί εδώ μέσα κάνετε λες και είναι δική σας η εταιρία και πρέπει να την υπερασπιστείτε μέχρι τελευταίας ρανίδας... ΈΛΕΟΣ, εγώ μέχρι να πάρω το corolla, σαν και εσάς έκανα μέχρι που άρχισαν τα προβλήματα και έβγαλα τις παρωπίδες...(να τονίσω οτι μέχρι τώρα είχα και έχω στην κατοχή μου ένα corolla του
72(no plates) , ένα corolla του
93(liftback 320000km), και το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ corolla02 . Απο την αρχή θυμάμαι είχα αλλάξει όλη την εξάτμιση(είχε σκουριάσει), άλλαξα τις ντίζες του κιβωτίου(θόρυβος), αλλαγή ταμπλώ(θόρυβος), αλλαγή καθρέπτη(τρεμόπαιγμα),αλλαγή βάσης συνοδηγού,αλλαγή καθίσματος οδηγού, μονώσεις πίσω θόλων, μονώσεις ταμπλώ, ΘΕΛΕΤΕ κι άλλα, η αποθέωση : όταν έβγαλαν το κάθισμα, κάτω απο τη μοκέτα είχε μήνει ένα αυτοκόλητο χαρτί που έγραφε: I
LL BE BACK IN 15''.................ΉΜΑΡΤΟΝΚαι μη μου πείτε άνοιξε το ράδιο για να καλύπτει τους θορύβους γιατί
-
Μου αρέσει τρελά η αντικειμενικότητα ορισμένων εδω μέσα....που σχολιάζουν τη μία όψη του νομίσματος και όχι την άλλη
-
Βρε παιδιά, μερικοί εδώ μέσα κάνετε λες και είναι δική σας η εταιρία και πρέπει να την υπερασπιστείτε μέχρι τελευταίας ρανίδας... ΈΛΕΟΣ, εγώ μέχρι να πάρω το corolla, σαν και εσάς έκανα μέχρι που άρχισαν τα προβλήματα και έβγαλα τις παρωπίδες...(να τονίσω οτι μέχρι τώρα είχα και έχω στην κατοχή μου ένα corolla του72(no plates) , ένα corolla του
93(liftback 320000km), και το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ corolla02 . Απο την αρχή θυμάμαι είχα αλλάξει όλη την εξάτμιση(είχε σκουριάσει), άλλαξα τις ντίζες του κιβωτίου(θόρυβος), αλλαγή ταμπλώ(θόρυβος), αλλαγή καθρέπτη(τρεμόπαιγμα),αλλαγή βάσης συνοδηγού,αλλαγή καθίσματος οδηγού, μονώσεις πίσω θόλων, μονώσεις ταμπλώ, ΘΕΛΕΤΕ κι άλλα, η αποθέωση : όταν έβγαλαν το κάθισμα, κάτω απο τη μοκέτα είχε μήνει ένα αυτοκόλητο χαρτί που έγραφε: I
LL BE BACK IN 15''.................ΉΜΑΡΤΟΝΚαι μη μου πείτε άνοιξε το ράδιο για να καλύπτει τους θορύβους γιατί
Κανένα πρόβλημα που να μην είχε να κάνει με θόρυβο είχες; (εκτός από την εξάτμιση)
Αυτά που λες λίγο πολύ εμφανίστηκαν σε μεγάλη συχνότητα στα πρώτα Ε12 (μαζί και στο δικό μου) αλλά προσωπικά δεν τα θεωρώ σημαντικά προβλήματα, αλλά σπαστικά. Επίσης επειδή έχω μπει σε πάρα πολλά καινούρια αυτοκίνητα να ξέρεις πως σχεδόν όλα τρίζουν πλέον.
Ο καθρεύτης εμένα άρχισε να τρεμοπαίζει όταν την έσκασα σε έναν μ@λ@κοπαπάκια με μπόλικα km...edit: Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ΤΟΥΟΤΑ εδώ και μερικά χρόνια σίγουρα δεν έχουν την αξιοπιστία που τα έκαναν φημισμένα.
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Βρε παιδιά, μερικοί εδώ μέσα κάνετε λες και είναι δική σας η εταιρία και πρέπει να την υπερασπιστείτε μέχρι τελευταίας ρανίδας... ΈΛΕΟΣ, εγώ μέχρι να πάρω το corolla, σαν και εσάς έκανα μέχρι που άρχισαν τα προβλήματα και έβγαλα τις παρωπίδες...(να τονίσω οτι μέχρι τώρα είχα και έχω στην κατοχή μου ένα corolla του
72(no plates) , ένα corolla του
Κανένα πρόβλημα που να μην είχε να κάνει με θόρυβο είχες; (εκτός από την εξάτμιση)
Αυτά που λες λίγο πολύ εμφανίστηκαν σε μεγάλη συχνότητα στα πρώτα Ε12 (μαζί και στο δικό μου) αλλά προσωπικά δεν τα θεωρώ σημαντικά προβλήματα, αλλά σπαστικά. Επίσης επειδή έχω μπει σε πάρα πολλά καινούρια αυτοκίνητα να ξέρεις πως σχεδόν όλα τρίζουν πλέον.
Ο καθρεύτης εμένα άρχισε να τρεμοπαίζει όταν την έσκασα σε έναν μ@λ@κοπαπάκια με μπόλικα km...edit: Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ΤΟΥΟΤΑ εδώ και μερικά χρόνια σίγουρα δεν έχουν την αξιοπιστία που τα έκαναν φημισμένα.
Απ`ότι θυμάμαι όχι αλλά για μένα είναι πολύ σημαντικό να μην ακούω τριγμούς με την παραμικρή ανωμαλία εδάφους.
Το μόνο καλό που έμεινε απο την toyota είναι η ΕΓΓΥΗΣΗ+AFTER SALES, εγώ πάντως είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές(μου τα άλλαξαν όλα).
Τώρα θυμήθηκα οτι μαζί με την εξάτμιση μου είχαν αλλάξει και τα τακάκια(20000km). -
το πλοιο της αγαπης θελει απο οτι φαινεται μετα απο 57.000 χιλιομετρα αμορτισερ....
γνωριζει κανεις τιμη???
GFON any ideas?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το πλοιο της αγαπης θελει απο οτι φαινεται μετα απο 57.000 χιλιομετρα αμορτισερ....γνωριζει κανεις τιμη???
GFON any ideas?
tein.........
-
το πλοιο της αγαπης θελει απο οτι φαινεται μετα απο 57.000 χιλιομετρα αμορτισερ....γνωριζει κανεις τιμη???
GFON any ideas?
Να αλλαξεις και ελατηρια οχι μονο αμορτισερ ειδικα τα πισω.
Καποια στιγμη που το εψαξα, εγκυκλοπαιδικα, μαλλον σε blinstein θα πηγαινα και θα επελεγα για πισω ενα τονο πιο σκληρα, μπροστα ειναι ενταξη.Θα χασεις λιγο σε ανεση και ποιοτητα κυλισης αλλα ειδικα το πισω μερος πιστευω θα στεκεται καλυτερα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
το πλοιο της αγαπης θελει απο οτι φαινεται μετα απο 57.000 χιλιομετρα αμορτισερ....
γνωριζει κανεις τιμη???
GFON any ideas?
Να αλλαξεις και ελατηρια οχι μονο αμορτισερ ειδικα τα πισω.
Καποια στιγμη που το εψαξα, εγκυκλοπαιδικα, μαλλον σε blinstein θα πηγαινα και θα επελεγα για πισω ενα τονο πιο σκληρα, μπροστα ειναι ενταξη.Θα χασεις λιγο σε ανεση και ποιοτητα κυλισης αλλα ειδικα το πισω μερος πιστευω θα στεκεται καλυτερα.
καλα , παμε για μαμα μαλλον.....
λες να μπορω να τα στειλω στην εγγυηση??
-
καλα , παμε για μαμα μαλλον.....
λες να μπορω να τα στειλω στην εγγυηση??
Δες το, δεν εχεις να χασεις τιποτα, εχεις καλες πιθανοτητες μαλιστα να σου τα αλλαξουν κανοντας παραπονα οτι κοπανανε.
-
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=62187
-
Toyota Celica
The successor to the discontinued coupe returns after some time-lag. It could be a European version of the next-generation Scion tC, positioned more as an affordable fun car to create distance from the high-performance 'new Supra'/Volta. A hybrid version is probable.από εδώ
-
Είμαι άσχετος με τα Scion.Λέει τίποτα,γιατί μόνο ωραία εξωτερικά mod διαβάζω για αυτό...Η προηγούμενη Celica είχε και πολύ ωραίο handling...
-
Aυτό είναι ενα καγκουρεμένο Scion tC που πωλείται κανονικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Βασίζεται δε στο Avensis. Σπόρ πάντως δεν είναι, αν αυτό αλλάξει στην επόμενη γενιά δεν το ξέρω
http://www.caranddriver.com/features/12 ... on-tc.html -
^^^
αυτό είναι ζμπόρ,αδερφέ mirage,ουχί και επουδενί σπόρ
Μακάρι να είναι πιο driver oriented αμάξι παρά Australia focused
TOYOTA FORUM