-
τον χασαμε και αυτον
-
Κριμα και ηταν καλος Jedi για να ενδωσει στην dark side.
-
Ειναι γεγονος οτι σε κλειστες στροφες σου δινει μια αισθηση ανασφαλειας και λογο των κλισεων του αμαξωματος αλλα και της αδρανειας του ογκου του που εντεινει αυτο το φαινομενο.
Γενικοτερα θελει καλυτερη ρυθμιση και λιγο πιο σφιχτη πισω αναρτηση.
-
Πάντως, σε σχέση με το σαφώς πιο σφιχτό 307 (που είχα μέχρι πρότινος), δεν μπορώ να πω ότι το Avensis με φοβίζει περισσότερο στις στροφές.
Για παράδειγμα, στην κάθοδο της Εθνικής Οδού προς Πειραιά και συγκεκριμένα στη μεγάλη τελική στροφή πριν βγούμε στην παραλιακή (στο ύψος του ΣΕΦ) μπορώ πλέον να κινηθώ με μεγαλύτερη ταχύτητα και χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις του αμαξώματος. Βέβαια εξαρτάται με τι αυτοκίνητο κάνεις τη σύγκριση και πως οδηγείς γενικότερα. Πιο πολύ θα έλεγα ότι είναι θέμα τιμονιού, παρά ανάρτησης.
Να πω επίσης ότι, σύμφωνα με την Toyota, το face-lifted Avensis έχει αλλαγές στη ρύθμιση της ανάρτησης προς το πιο σφιχτό.
Υ.Σ.: Στο test-drive του Passat που είχα κάνει κατά την έρευνα αγοράς, δεν εισέπραξα την 'τρομερή' αίσθηση στοιβαρότητας για την οποία κάνουν λόγο τα περιοδικά...
-
Το ιδιο αμαξι εχω και εγω και εχω ηδη κανει 40,000χλμ.
Σε τετοιου ειδους στροφες δεν εχεις θεμα, δεν καταλαβαινει τιποτα, εκει που δεν θα αισθανθεις και πολυ ανετα ειναι σε συνεχεις κλιστες στροφες πχ στυλ καταβαση απο Καρπενησι προς Αγρινιο.
Μεγαλυτερη αισθηση στιβαροτητας απο το avensis δεν θα βρεις σε αλλο αμαξι.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το ιδιο αμαξι εχω και εγω και εχω ηδη κανει 40,000χλμ.Σε τετοιου ειδους στροφες δεν εχεις θεμα, δεν καταλαβαινει τιποτα, εκει που δεν θα αισθανθεις και πολυ ανετα ειναι σε συνεχεις κλιστες στροφες πχ στυλ καταβαση απο Καρπενησι προς Αγρινιο.
τον εκανα το καλοκαιρι και μου βγηκε Η ΠΑΝΑΓΙΑ....... απο τους χειροτερους δρομους στην ελλαδα
καλα χαλαρωσε
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
καλα χαλαρωσε
Το παρακανα ε??
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
καλα χαλαρωσε
Το παρακανα ε??
το ζαλισες
-
Λοιπόν κύριοι toyotaκηδες θα ήθελα την προσοχή σας λίγο. (ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ)
Ήμουν κάτοχος (του μπαμπά) ενός citroen gsa. Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που μας έτυχε από ιταλό το citroen mου καταστράφηκε εντελώς και ευτυχώς γλυτώσαμε (χωρίς προβλήματα υγείας) & (με πολύ καλή αποζημίωση ~1200 euros) τα συνεργεία της citroen. Έτσι στις αρχες του 2003 και μετά από ψάξιμο και διάφορες παροτρύνσεις κ.ά. ο πατέρας μου με δική μου υπόδειξη αγόρασε μία corolla e12 sedan 1.4. Τον 7/2003 περνώντας για πρώτη φορά με το αμάξι αυτό από το σημείο καρμανιόλα της κατεχάκη έχω ένα ατύχημα (περισσότερα km/h απ' ότι έπρεπε - συνηθισμένος γαρ από τον γάλλο ~ 10 μήνες πρίν) στο οποίο το αμάξι μετά από αλλεπάληλα τετ α κε και αντίστοιχες δικές μου διορθώσεις καταλήγει να έχει τις εξής ζημιές (διαπίστωση αντιπροσωπείας): 1. Στραβή πίσω σιδερένια ζάντα του οδηγού (ευτυχώς που επέμενα/επειμένω παντα σε σιδερένιες), 2.Στράβωμα του αντίστοιχου μουαγιέ, 3.Στράβωμα της μπροστάς ζάντας του συνοδηγού, 4. Κάπως χτύπησε μόνο το προβολάκι ομίχλης του συνοδηγού και εσπασε η βάση του μόνο. Κατά τα άλλα ούτε μία γρατζουνιά. Πάει το αμάξι στην αντιπροσωπεία που αγοράστηκε (ΤΟΥΟΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ). Διαπιστώνονται οι παραπάνω βλάβες μετά τον έλεγχό τους και η συζήτηση έχει ως εξής:
-Κε.... οι βλάβες είναι.........
-Το κόστος είναι 230euros, απλά θα σας βάλουμε καινούργιες σιδερένιες ζάντες αλλά όχι του κουτιού (εκείνες που τους μένουν όταν κάποιος αγοράζει καινουργιο αμάξι με αλουμινίου ζάντες αυτοί κρατούν τις καινούργιες σιδερένιες ζάντες που τους αλλάζουν) και ο προβολέας ομίχλης απλά θα στηριχτεί το 3ο πιασιματάκι που έσπασε
-Αποκλείεται. Θα μπουν όλα καινούργια και θα γίνει και αντικατάσταση προφυλακτήρα και προβολέα. Ακόμη και η μικρή βίδα που θα μπει θα είναι καινούργια και ότι άλλο χρειαστεί
-Μα κε...... είναι περιττό και το κόστος θα εκτιναχθεί στα 1100 euros
-Αυτό που σας είπα. Έχω μεικτή ασφάλεια
-Καλώς
Τελικά μετά από δύο μέρες μπαίνουν όλα καινούργια (προσπάθησαν να μου κρατήσουν τον ολοκαινουργιο προφυλακτήρα που άλλαξαν και τον προβολέα - να μην βγάλουν και από εκεί?, αλλά δεν τους πέρασε διοτι τα πήρα)
Φτάνουμε τώρα στον 6/2006. Αφού πέρασαν κάποιες καραμπινάτες περιπτώσεις όπου αποδείχτηκε ότι η αντιπροσωπεία αυτή είναι απαράδεκτη, λίγο πριν την ανακληση των γιαπωνέζικων corolla εγώ θεωρώ ότι το αμάξι είναι κάπως ασταθές πίσω (όλο αυτόν τον καιρό που πέρασε - μη βιαστείτε να πείτε ότι το καταλαβα 3 χρόνια μετά διότι συνεχώς τους το έλεγα και θα σας το αποδείξω με άλλη περίπτωση) αλλά και η κρεμαγιέρα ακουγόταν κάπως
Το αμάξι πήγε στην ΤΟΥΟΤΑ Ν. ΚΗΦΙΣΣΟΣ και το παραδέχτηκαν για την κρεμαγιέρα (το αμάξι ήταν στο συνεργείο όταν ηλθε η ανάκληση). Όταν πάω να το πάρω ο αρχημηχανικός μου λέει το εξής
-Κε ... καναμε ευθυγράμμιση στο αμάξι και έδειξε πρόβλημα στον πίσω αξονα
-Πως είναι δυνατον το αμάξι κάνει μόνο ταξίδια, παρκάρετε σε parking και στην αθηνα κυκλοφορώ μόνο με το δικό μου starlet. Άλλο ατύχημα πέραν εκείνου του 2003 δεν ξαναείχα (ο πατέρας μου ούτε καν που το αγγίζει)[i]
-Ο άξονας δεν στραβώνει έτσι εύκολα. Το αμάξι πρέπει να χτυπήσει καλά για να γίνει αυτό στον άξονα
-Μήπως από το 2003 μετά το ατύχημα είναι στραβό?
-Είναι πιθανό αλλά εγώ δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω
-Καλά αφήστε το, θα το πάω στον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ
Φεύγω με τα στοιχεία της ευθυγράμμισης και πάω στον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ και του λέω τι συμβαίνει. Μου λέει να το δει και αυτός και μου κλείνει ραντεβού μετά από 3 μέρες αφού πρώτα το κάνει βόλτα με εμένα μέσα και μου λέει (πριν την ευθυγράμμισή του)
-Αν το αμάξι είχε προβλημα θα φαινόταν στην στροφή αυτή. Αν είχε τόση συγκλιση εδώ θα μας είχε πετάξει και άλλα πολλά
Φεύγω και μέσα σε δύο μέρες κάνω αλλές 2 μετρήσεις ευθυγράμμισης έξω οι οποίες μου λένε και αυτές για πρόβλημα στον πίσω άξονα
Πάω στο ραντεβού για την μέτρησ στον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ, όπου μου λέει ότι πιθανον η άλλη αντιπροσωπεία ίσως δεν έιχε σωστή ευθυγράμμιση (αφήνοντας υπονοούμενα ότι θέλαν να μου φορτώσουν ζημιά 1000+ euros) και ότι έχει δει πρόβλημα με τις τιμές αυτές ευθυγράμμισης και σε ολοκαίνουργιο αμάξι και μαλιστα έχει στείλει επιστολή στην ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ κ.ά.
Πάει κάτω λοιπόν κάνει την ευθυγράμμιση και τι έρχεται και μου λέει
-Κε... ελάτε να δείτε και μόνος σας. Το αμάξι είναι ΟΚ
-*Είστε σιγουρος, διοτι το αμάξι αυτό κάνει μόνο ταξίδια μη σκοτωθώ-σω κιόλας *
-Σας μιλάω εγώ τώρα. Πρώτα από όλα θα είχατε τρομερό πρόβλημα στις στροφές κ.λπ. (πως δεν τον πλάκωσα εκεί είναι θαύμα. Μετά σου λένε ότι φταίει ο φονιάς)
-Καλά δώστε μου το φυλλάδιο της ευθυγράμμισης, την απόδειξη ότι είναι ΟΚ και το βιβλίο του service,για να φύγω
-Βεβαίως θα το πάρετε από επάνω
Πάω παίρνω τα χαρτια για να κατοχυρωθώ και ξαναπάω και του λέω
-Καλά είστε σοβαροί εδώ μέσα?. Τι μου λες ότι το αμάξι είναι ΟΚ. Πάρε άλλες δύο ευθυγραμμισεις περαν του Ν. ΚΗΦΙΣΣΟΥ που λένε ότι το άμάξι δεν είναι ΟΚ
Μένει άφωνος και αρχίζει να μου αραδιάζει κάτι τεχνικούς όρους και μου λέει στο τέλος οτι θα το ελέγξει.
Αφου μου δίνει ένα aygo για αντικατάσταση φεύγω και μετά πό μία εβδομάδα και κάποια τηλεφωνήματά μου μου λέει ότι το πήγε για φού ευθυγράμμιση αλλού (rabbit κάπως έτσι) και του είπαν ότι το αμάξι δεν είναι ΟΚ.
Καταλαβαίνετε ότι ένα συνεργείο 3 χρόνια τώρα έβγαζε τα άχρηστα ΟΚ και τα καλά (ολοκαινουργια) άχρηστα (αν θυμάστε που σας ανέφερα πιο πάνω)
Αφού αλλάζει κάτι άλλο που μου ξεφεύγει τώρα (εκεί που ακουμπα-κάθεται ο άξονας) και βλέποντας ότι τελικά φταίει ο΄πίσω ημιάκαμπτος άξονας μου λέει και αυτός ότι πρέπει να αλλαχτεί.
Εγώ του λέω- Βέβαια δε φταίω εγώ για την τότε αβλεψία σας
- Το ατύχημα (άξονας) μπορεί να έγινε αυτό το διάστημα των 3 ετών
- Δε μου αρέσει να φωνάζω αλλά αν ξαναπείτε κάτι τέτοιο εκεί που θα πάω μετα δεν θα μπορέσετε να το ξαναπείτε διοτι το αμάξι ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΜΕΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΜΕΝΕ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝ (αποδείξεις) ΟΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΕ ΚΡΑΣΠΕΔΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΑ ΜΕΙΚΤΗ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΗ
Εμεινε και αφου δεν μπορεσε να πει κάτι μου είπε ότι θα το μεταφέρει στον ίδιο τον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ και ΄μετά από συνάντηση που θα έχω μαζί του θα μου πει τι θα γίνει
Συναντιέμαι με τον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ και αφου ρωτάει τους αρχι-&μηχανικούς μου λέει ευγενικά ότι θα φτιαχτεί δωρεαν και με συγχωρεί για την ταλαιπωρία
Οφείλω να πω ότι ήταν ευγενικός και συγκαταβατικός (αν μπορουσε βέβαια ας έκανε και αλλιώς, μετά ακολουθούσε μαμα ΤΟΥΟΤΑ).
Φάντάζεστε όλο αυτόν τον καιρό που οδηγούσα με στραβό και επικίνδυνο πίσω άξονα να είχα κάποιο σοβαρό ατύχημα? Θα λέγανε κάποιοι μετα το κωλοπα**ι που οδηγούσε ετσι και σκότωσε τον κακομοίρη κ.λπ. ΠΟΣΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ
Ευτυχώς θέμα στραβώματος του αυτοκινήτου δεν υπήρχε και φυσικά για να βεβαιωθψ μετα την επισκευή έκανα άλλες 5 ευθυγραμμίσεις στο αμάξι (σε επισημα και μη)
ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ
-
Στην τελευταία Corolla (πριν το facelift) στην έκδοση Sol υπάρχει δυνατότητα να βάλεις mp3 player με κάπιον τρόπο;
-
Έχω ξεκινήσει ένα forum για τα οχήματα Toyota και είναι με ευρωπαικό domain
Η διεύθυνση είναι http://www.toyotamania.com , περιμένω την γνώμη σαςΥΓ. Ακόμα είμαι στην αρχή
-
Παίδες έχει κανείς καμιά πληροφορία, για το πότε έχει σκοπό η Toyota να βάλει χάρτες για τα εργοστασιακά GPS της? Είναι δυνατόν σοβαρή εταιρία να έχει μείνει τόσο πίσω στο συγκεκριμένο θέμα...?
Ο πατέρας μου ενδιαφέρεται για το land Cruiser 90 το 3.0 diesel και η luxury έκδοση που έχει gps το πληρώνεις ουσιαστικά τσάμπα αφού δεν παίζει στην Ελλάδα και από ότι μου είπαν στην αντιπροσωπία δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πότε θα είναι έτοιμο.
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Παίδες έχει κανείς καμιά πληροφορία, για το πότε έχει σκοπό η Toyota να βάλει χάρτες για τα εργοστασιακά GPS της? Είναι δυνατόν σοβαρή εταιρία να έχει μείνει τόσο πίσω στο συγκεκριμένο θέμα...?Ο πατέρας μου ενδιαφέρεται για το land Cruiser 90 το 3.0 diesel και η luxury έκδοση που έχει gps το πληρώνεις ουσιαστικά τσάμπα αφού δεν παίζει στην Ελλάδα και από ότι μου είπαν στην αντιπροσωπία δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πότε θα είναι έτοιμο.
χαζη ερωτηση αλλα θα την κανω. με ενα απλο PDA δεν κανεις την δουλεια το ιδιο αξιοπιστα και με πολυ λιγοτερα χρηματα???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Παίδες έχει κανείς καμιά πληροφορία, για το πότε έχει σκοπό η Toyota να βάλει χάρτες για τα εργοστασιακά GPS της? Είναι δυνατόν σοβαρή εταιρία να έχει μείνει τόσο πίσω στο συγκεκριμένο θέμα...?
Ο πατέρας μου ενδιαφέρεται για το land Cruiser 90 το 3.0 diesel και η luxury έκδοση που έχει gps το πληρώνεις ουσιαστικά τσάμπα αφού δεν παίζει στην Ελλάδα και από ότι μου είπαν στην αντιπροσωπία δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πότε θα είναι έτοιμο.
χαζη ερωτηση αλλα θα την κανω. με ενα απλο PDA δεν κανεις την δουλεια το ιδιο αξιοπιστα και με πολυ λιγοτερα χρηματα???
παίρνεις land cruiser που έχει ήδη την οθόνη και θες να του πετάξεις κ pda επανω με μια οθονίτσα 2,7-2,8inc???
είπαμε,δεν αγοράζεις golf
billll,δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.είχα ρωτήσει κ εγώ πριν κανα χρόνο να φανταστείς, κ δεν ήξεραν
-
Ο χρήστης JIMJFK έγραψε:
Λοιπόν κύριοι toyotaκηδες θα ήθελα την προσοχή σας λίγο. (ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ)sorry ρε φίλε αλλά τόσο καιρό δεν είχες καταλάβει ότι οδηγούσες αμάξι με λάθος ευθυγράμμιση?
το πρώτο πράγμα που στραβώνει σε αυτά τα αμάξια οταν χτυπάνε κράσπεδο είναι ο πίσω άξονας,
σε μενα για παράδειγμα η ζάντα δεν είχε πάθει τίποτα αλλά είχε πάρει ο άξονας....(σσ για αυτό η μία ζάντα έχει 408 ευρώ και όχι 150.....)
-
Ξέρετε τίποτα για την ανάκληση που έγινε στα Avensis ΙΙ σχετικά με την ευθυγράμμιση (μάλλον μπροστινού συστήματος);
-
Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό. Θα το ψάξω περισσότερο.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Λοιπόν κύριοι toyotaκηδες θα ήθελα την προσοχή σας λίγο. (ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ)
sorry ρε φίλε αλλά τόσο καιρό δεν είχες καταλάβει ότι οδηγούσες αμάξι με λάθος ευθυγράμμιση?
το πρώτο πράγμα που στραβώνει σε αυτά τα αμάξια οταν χτυπάνε κράσπεδο είναι ο πίσω άξονας,
σε μενα για παράδειγμα η ζάντα δεν είχε πάθει τίποτα αλλά είχε πάρει ο άξονας....(σσ για αυτό η μία ζάντα έχει 408 ευρώ και όχι 150.....)
Καλά ρε dimitrie αυτό βρήκες να σχολιάσεις από όλο το post του φίλου?
Κι εγώ μετά από τρακάρισμα κυκλοφορούσα με στραβό αμορτισέρ (ΤΟΥΟΤΑ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ) και το κατάλαβα ένα χρόνο μετά όταν τα άλλαξα. Ευθυγράμμιση είχαν κάνει και υποτίθεται πως δεν είχε στραβώσει τπτ...
Δεν φταίει η συγκεκριμένη ΤOYOTA. παντού είναι να μη σου τύχει και να είσαι όσο το δυνατόν πάνω από το κεφάλι τους...
-
@ dimitrios Αρχικά να πω ότι δεν είχα δει το post σου
Μπορείς να με χαρακτηρίσεις όπως θες αλλά οφείλω να σου πω ότι:- Το αμάξι ήταν και είναι ακόμη καινούργιο (τότε ήταν ~6 μηνών και είχε ~2000km σε περίοδο στρωσίματος - σήμερα ~23000km) άρα, μάθαινα-ω την οδηγική του συμπεριφορά
- Λόγω του ότι είχα πριν το GSA CITROEN,(για μενα πάντα) το αυτοκίνητο που ακόμα και να μην ξερεις πως , με πόσα κ.λπ. να στρίψεις θα στρίψεις 'χαλαρά', ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (τότε ήμουν οδηγός 5 ετών)
- Δεν είμαι οδηγός αγώνων ή μηχανικός. Παρόλο αυτά όμως εγώ ο ΑΣΧΕΤΟΣ έλεγα στους ειδικούς (μηχανικούς) 3 χρόνια τώρα ότι το αμάξι δεν κρατάει στις στροφές και η απάντηση των 'ειδικών' (@ ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ) ήταν ότι το αμάξι που οδηγούσα πριν (GSA) ήταν αλλιώς και ότι αυτοί δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα (τεκμηρίωναν κιόλας με την οδήγηση του αυτοκινήτου με εμένα μέσα σε ειδικές στροφές στο δρόμο)
ΑΡΑ για 3 χρόνια έλεγα: ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕ ΣΠΑΕΙ ΔΕ ΧΑΛΑΕΙ (συγκριτικά πάντα) ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΤΡΙΒΕΙ ΚΙΟΛΑΣ
Το starlet αντίθετα που το έχω μάθει οδηγικά πλέον, μπορώ να σου πω ότι παίζω μαζί του σε ειδικούς χώρους και μάλιστα μπορώ τις περισσότερες φορές να διαπιστώσω ότι αφορά την οδηγική του συμπεριφορά
Και κάτι τελευταίο
Με πήραν τηλέφωνο από την ΤΟΥΟΤΑ (metron analysis) για να με ρωτήσουν αν είμαι ικανοποιημένος από την εταιρία
Μέτα από αυτά που τους είπα μου είπαν ότι θα επικοινωνήσει μαζί μου η ΤΟΥΟΤΑ HELLASΠιθανόν θα πάρουν και εσάς
-
Χαιρετώ όλους τους κατόχους ΤΟΥΟΤΑ .
TOYOTA FORUM