-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
- αν κανεις τιποτε περι του θεματος , let me know.........(λεμε τωρα)
2)αληθεια να παω να μου τα μετρησουν??? σαν να δουλεουν αρκετα ακομψα τωρα τελευταια........(λες να τα ζοριζω αρκετα??? )
3)εγω παλι ελεγα για continental sport ή prenium contact 2 (αλλα μαλλον το πρωτο)
5)εμενα παλι μου λενε να τα αλλαζω καθε 7,500 χιλιομετρα και ανα 15,000 το σερβις (αληθεια τι λαδια βαζεις??? made by toyota??)
6)και τι μπορουμε να κανουμε??? any ideas??? μονο με λαμπα θα δουμε διαφορα ή μπα???
Στα αμορτισερ εμενα κυριως δεν μου αρεσουν τα πισω.... σκεφτομαι στο servise των 30,000 χλμ να ζητησω να μου τα αλλαξουν.
Τα μπροστινα θεωρω οτι ειναι καλα, πιο σκληρα και αποσβενουν σωστα.
Λαδια της toyota foul synthetic βαζω και αλλαγη καθε 15,000 λογο χρησης κυριως, ειδαλλως καθε 7,500 ημισυνθετικα.
Για τα φωτα μαλλον αντικατασταση λαμπων μπορουμε να κανουμε με after market....θελει ψαξιμο παντως.
- αν κανεις τιποτε περι του θεματος , let me know.........(λεμε τωρα)
-
θα στα αλλαξουν τα αμορτισερ???? γινεται αυτο??
μηπως σου φαινεται οτι τα πισω εχουν πιο ξερη αντιδραση????(γιατι αυτο ειναι απο την μανα του ετσι)
-
θα στα αλλαξουν τα αμορτισερ???? γινεται αυτο??μηπως σου φαινεται οτι τα πισω εχουν πιο ξερη αντιδραση????(γιατι αυτο ειναι απο την μανα του ετσι)
Εχουν μια αισθηση 'κενου' ειδικα οταν το αμαξι ειναι αδειο απο βαρος, και αποτομες αντιδρασεις εχουν....με λογια ειναι πολυ μαλακα.
Τα αλλαζουν αν τους πεις οτι εχουν προβλημα και κοπανανε....θα τα φουσκωσουμε και λιγο......
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
θα στα αλλαξουν τα αμορτισερ???? γινεται αυτο??
μηπως σου φαινεται οτι τα πισω εχουν πιο ξερη αντιδραση????(γιατι αυτο ειναι απο την μανα του ετσι)
Εχουν μια αισθηση 'κενου' ειδικα οταν το αμαξι ειναι αδειο απο βαρος, και αποτομες αντιδρασεις εχουν....με λογια ειναι πολυ μαλακα.
Τα αλλαζουν αν τους πεις οτι εχουν προβλημα και κοπανανε....θα τα φουσκωσουμε και λιγο......
καταλαβα , για ακομη μια φορα προλογο θα πουλησουμε.....(μαθημενα τα βουνα απο τα χονια)
-
Παιδιά γειά σας από έναν Fordάκια στο forum μιας εταιρείας που θαυμάζω απεριόριστα. .Sorry για το off topic αλλά θέλω να ρωτήσω τον popol@ro:Το Μondeo μου φοράει pilot primacy και καθώς ακόμη είμαι στο στρώσιμο του αυτοκινήτου και δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση,τι είναι αυτό που σ' έχει προβληματίσει σ' αυτά ώστε να ξέρω τι να περιμένω;
-
φιλε μου το εν λογω λαστιχο κανει μονο για ταξιδι.......μεσα στην πολη δυσκολα θα ζεσταθει για να αποδωσει (οτι αποδειδει τελοσπαντων).
υπαρχει μια περιπτωση να σου μπαινει αρκετα συχνα το ABS........(σε μενα τουλαχιστον κανει παρτυ, πρεπει να δηλαδη να πατησω πολυ προοδευτικα το φρενο και με σχετικη δυναμη για να μπορεσω να σταματησω χωρις να μπει το ''χρησιμο'' αυτο ηλεκτρονικο συστημα......
απο την αλλη να ξερεις ολα ειναι αναλογικα : με αλλα λογια , ΤΙ ζηταει ο καθενας........
παντως για το μοντεο απο την στιγμη που εχει ΤΕΤΟΙΟ στησιμο αναρτησης , μαλλον (τι μαλλον , σιγουρα) αυτο το λαστιχο το αδικει...... -
Ευχαριστώ
-
Ποιά η γνώμη σας για τη συχνότητα συντήρησης μιας 'παλιούτσικης' Corolla?
Edit: Μεταφέρθηκε ως πιο σχετικό στα Τεχνικά, http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=15044
-
Ολοι ξερουμε την χωρητικοτητα του χωρου αποσκευων της 3θυρης η 5θυρης Corolla: 289 λιτρα.
Η ερωτηση μου ειναι εαν υπαρχει εδω μεσα καποιος νεος / νεα πατερας / μητερα με Corolla, να μου πει εντυπωσεις απο την καθημερινη χρηση της με καροτσακια παρκακια καθισματακια και ΟΟΟΛΑ τα συναφη συμπραγκαλα. ΧΩΡΑΝΕ;; η αναγκαζεται κανεις να γεμιζει τιγκα και τα πισω καθισματα εκτος του πορτμπαγκαζ;
Αν θες να κανεις και ενα ταξειδι κιολας τι γινεται με ολα τα παραπανω; Το ξεχναμε; -
Ο χρήστης geokaza έγραψε:
Ολοι ξερουμε την χωρητικοτητα του χωρου αποσκευων της 3θυρης η 5θυρης Corolla: 289 λιτρα.
Η ερωτηση μου ειναι εαν υπαρχει εδω μεσα καποιος νεος / νεα πατερας / μητερα με Corolla, να μου πει εντυπωσεις απο την καθημερινη χρηση της με καροτσακια παρκακια καθισματακια και ΟΟΟΛΑ τα συναφη συμπραγκαλα. ΧΩΡΑΝΕ;; η αναγκαζεται κανεις να γεμιζει τιγκα και τα πισω καθισματα εκτος του πορτμπαγκαζ;
Αν θες να κανεις και ενα ταξειδι κιολας τι γινεται με ολα τα παραπανω; Το ξεχναμε;Φίλε geokaza, δεν είμαι ακόμα πατέρας, αλλά έχω κάνει ποοοοολλές μετακινήσεις και ταξίδια με μωρά (ανήψια) και οι εντυπώσεις είναι οι εξής:
Με το που θα βάλεις μέσα το μεσαίου μεγέθους καρότσι έχεις ακόμα λίγο χώρο για έναν σάκο και ένα τσαντάκι γεμάτο με όλα τα συναφή μπιμπερά, πάνες, παιχνίδια κτλ κτλ... Αν μιλάμε για μεγάλο καρότσι απλά μένουν τρύπες για σακούλες.
Γενικά ο χώρος είναι πλήρως εκμεταλεύσιμος και καθαρός από εξογκόματα.
Παρκάκι μεγάλου μεγέθους μόνο με ριγμένο κάθισμα ή ξαπλωτό στο πίσω κάθισμα.
Με δύο καθισματάκια μέσα κάθεται και κάποιος επιβάτης αλλά με παραχωρήσεις. Με ένα καθισματάκι κάθονται 2 σχετικά καλά.
Για ταξίδι με ένα παιδί θα σου χρειαστεί και το πίσω κάθισμα αν κουβαλάς και καρότσι. Με δύο παιδιά θα σου χρειαστεί άλλο ένα Corolla ή θα αφήσεις το καρότσι το ποδηλατάκι και το... νεσεσερ της γυναίκας σου πίσω...
Πάντως μην κοιτάς τα νούμερα, κοίτα τι χωράει και πως βολεύεται. Το Punto της γυναίκας μου έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα στα νούμερα (295 λίτρα αν δεν κάνω λάθος) αλλά ακόμα ψάχνω να βρω που τα έχει. Έβαλα τα αυτοκίνητα δίπλα δίπλα, τα μέτρησα, μπήκα μέσα, δεν βρήκα άκρη. Στο Corolla βολεύουμε πολύ περισσότερα πράγματα.
Αυτά γενικά. Ρώτα με αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο. -
εντωμεταξυ αρχισε ΠΑΛΙ να τριζει το καθισμα του οδηγου........ για δευτερη φορα.....
(θα το ξηλωσω και θα βαλω μπακετ )
-
-
To θέμα ποιοτικός έλεγχος θα μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.Ηδη υπάρχουν εταιρείες(το ξεκίνησαν οι Ιάπωνες) σε άλλα προιόντα(δεν ξέρω αν γίνεται προς το παρών στα αυτοκίνητα) που έχουν κόψει τα κονδύλια για τον ποιοτικό έλεγχο πριν την διάθεση στην αγορά, γιατί τους συμφέρει να επισκευάζουν ή ακόμη και να αντικαθιστούν τα προιόντα αυτά.Άραγε οι ανακλήσεις είναι αποτέλεσμα μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης στο aftersales των εταιρειών ή αποτέλεσμα περικοπών στον ποιοτικό έλεγχο;
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
¶ñáãå ïé áíáêëÞóåéò åßíáé áðïôÝëåóìá ìåãáëýôåñçò åõáéóèçôïðïßçóçò óôï aftersales ôùí åôáéñåéþí Þ áðïôÝëåóìá ðåñéêïðþí óôïí ðïéïôéêü Ýëåã÷ï;Ìïõ êÜíïõí åíôýðùóç ïé ÷ñïíïëïãßåò:
1.
Áíáêáëåß óõíïëéêÜ 1.270.000 ï÷Þìáôá ðïõ êáëýðôïõí 17 ìïíôÝëá (êáé åêäüóåéò ôïõò). ÁíÜìåóá óå áõôÜ åßíáé êáé ôá äçìïöéëÞ Corolla, Rav4 êáé Vitz (Yaris). Ôá ï÷Þìáôá ðïõ áíáêáëïýíôáé Ý÷ïõí ðáñá÷èåß áðü ôïí ÌÜúï ôïõ 2000 Ýùò ôïí ÓåðôÝìâñéï ôïõ 2002.
Ôï ðñüâëçìá ðïõ ðñïêÜëåóå ôçí áíÜêëçóç åíôïðßæåôáé óôïí äéáêüðôç ôùí öþôùí (üëá) ï ïðïßïò åßíáé åëáôôùìáôéêüò êáé åßíáé áðïôÝëåóìá ó÷åäéáóôéêïý ëÜèïõò áëëÜ êáé óôá öñÝíá (3.722 ï÷Þìáôá).Ìå äÞëùóÞ ôçò óôï áñìüäéï Õðïõñãåßï ôçò Éáðùíßáò ç Toyota Motor Corp. Ýêáíå ãíùóôü ðùò åîåôÜæåé ôçí ðéèáíüôçôá áíÜêëçóçò 1.050.000 ï÷çìÜôùí ìå diesel êéíçôÞñåò ðïõ åîá÷èåß óå ÷þñåò ôüóï ôçò Åõñþðçò üóï êáé ôçò Áóßáò.
Ç áíÜêëçóç áõôÞ èá êáëýðôåé, óõíïëéêÜ, 24 ìïíôÝëá êáé åêäüóåéò ðáñáãùãÞò 1998 - 2003 áðü ôá ïðïßá åêåßíï ìå ôéò ðåñéóóüôåñåò ìïíÜäåò åßíáé ôï Hiace (öùôü).
Ôï ðñüâëçìá ðñïÝñ÷åôáé áðü âßäåò ôïðïèåôçìÝíåò óôïí êéíçôÞñá ïé ïðïßåò ìðïñåß íá óðÜóïõí êáé íá äçìéïõñãÞóïõí ñáãßóìáôá ôçò ìç÷áíÞò êáé ðëÞñç êáôáóôñïöÞ ôçòÏóï ãéá ôï Prius ôï ðñüâëçìá áöïñÜ ôá çëåêôñïíéêÜ ôïõ áõôïêéíÞôïõ. ÓõãêåêñéìÝíá, ìéëÜìå ãéá 33 ðåñéðôþóåéò. Ïé ðåñéóóüôåñåò áðï áõôÝò óõíÝâçóáí ìå ôá÷ýôçôåò 60,120 êáé Üíù ôùí 150 ÷ëì/ù. Áñ÷éêÜ ç åôáéñåßá äÝí ìðïñïýóå íá âñåß ôï ðñüâëçìá.ÔåëéêÜ ôï ðñüâëçìá Þôáí ïôé ôï computer áíôéëáìâÜíïíôáí Ýíá ðñüâëçìá óôá alarm êáé Ýèåôå ôï áõôïêßíçôï óå Hybernate (Safe Mode)!!!
-
Μου δοθηκε η ευκαιρια στην εκθεση να οδηγησω το Avensis 1.8 και παρατηρησα οτι ο συμπλεκτης ηταν πααααρα πολυ σκληρος. Ετσι ειναι σε εσας η ειχε κανα προβλημα αυτο που οδηγησα;;;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μου δοθηκε η ευκαιρια στην εκθεση να οδηγησω το Avensis 1.8 και παρατηρησα οτι ο συμπλεκτης ηταν πααααρα πολυ σκληρος. Ετσι ειναι σε εσας η ειχε κανα προβλημα αυτο που οδηγησα;;; -
Μου δοθηκε η ευκαιρια στην εκθεση να οδηγησω το Avensis 1.8 και παρατηρησα οτι ο συμπλεκτης ηταν πααααρα πολυ σκληρος. Ετσι ειναι σε εσας η ειχε κανα προβλημα αυτο που οδηγησα;;;
Δεν καταλαβα ;!;!;!
-
Μάλλον μεταφράζεται ως: 'Έτσι είναι, όπως τα λες. Τσόντα ο συμπλέκτης'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάλλον μεταφράζεται ως: 'Έτσι είναι, όπως τα λες. Τσόντα ο συμπλέκτης'.Α μαλιστα. Πηρα μετα και το Aygo και κοντεψα να τρυπησω το πατωμα που ηταν τοσο ελαφρυς
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάλλον μεταφράζεται ως: 'Έτσι είναι, όπως τα λες. Τσόντα ο συμπλέκτης'.τι παιδι βιολι εισαι και εσυ
απλα μου φανηκε πολυ παραξενο το : παααααααααρα πολυ σκληρος...... τυπικο τογιοτα θα τον ελεγα εγω.......
TOYOTA FORUM