-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εγώ θεωρώ οτι δεν παιζει κανενα ρολο σε πια χωρα κατασκευαζεται το αμαξι, παρα η μαρκα.Δεν θεωρώ οτι αν κατασκευαζεται στην Τουρκια ή Ουγγαρία ή Αγγλια διαφοροποιειτε η ποιοτητα του.Τα standar παραγωγης της καθε εταιρειας ειναι δεδομενα και δεν αλλαζουν ανα χωρα ....δεν ειναι πορτοκαλια ωστε να θελουν καλο κλιμα
K ομως.. Να σας πω τι μου ειπαν σημερα σε δυο συνεργεια της Suzuki; Εχει σκασει το χρωμα σε 3-4 σημεια (ολα σε επιφανειες παραλληλες με το εδαφος, εχει σημασια αυτο) κ τους ρωτησα τι πιθανοτητες εχουμε να το βαψουμε εντος εγγυησης. Η απαντηση στο ενα συνεργειο ηταν 'Αν ηταν κατασκευασμενο στην Ουγγαρια θα ειχαμε αρκετες. Στην προκειμενη περιπτωση ομως καμια γιατι το δικο σου βαφεται Ιαπωνια' κ στο αλλο 'Ας κανουμε μια προσπαθεια παιζοντας το κινεζοι αλλα μην εχεις κ πολλες ελπιδες γιατι εχουν δειξει ιδιαιτερη προσοχη τα τζαπονια στο συγκεκριμενο μοντελο που ειναι εξ'ολοκληρου made in Japan κ στην καλυτερη θα ζητησουν φωτογραφιες, στην χειροτερη μπορει να στειλουν ακομα κ εμπειρογνωμονα..'
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Πιστεύω ότι έτσι θα έπρεπε να είναι, ειδικά για μια εταιρεία σαν την Toyota. Πάντως, πείτε με προκατειλημμένο, αισθάνομαι πολύ πιο άνετα αν γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.
Ψυχολογικό ειναι.. , μην ανησυχής
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Εγώ θεωρώ οτι δεν παιζει κανενα ρολο σε πια χωρα κατασκευαζεται το αμαξι, παρα η μαρκα.Δεν θεωρώ οτι αν κατασκευαζεται στην Τουρκια ή Ουγγαρία ή Αγγλια διαφοροποιειτε η ποιοτητα του.
Τα standar παραγωγης της καθε εταιρειας ειναι δεδομενα και δεν αλλαζουν ανα χωρα ....δεν ειναι πορτοκαλια ωστε να θελουν καλο κλιμα
K ομως.. Να σας πω τι μου ειπαν σημερα σε δυο συνεργεια της Suzuki; Εχει σκασει το χρωμα σε 3-4 σημεια (ολα σε επιφανειες παραλληλες με το εδαφος, εχει σημασια αυτο) κ τους ρωτησα τι πιθανοτητες εχουμε να το βαψουμε εντος εγγυησης. Η απαντηση στο ενα συνεργειο ηταν 'Αν ηταν κατασκευασμενο στην Ουγγαρια θα ειχαμε αρκετες. Στην προκειμενη περιπτωση ομως καμια γιατι το δικο σου βαφεται Ιαπωνια' κ στο αλλο 'Ας κανουμε μια προσπαθεια παιζοντας το κινεζοι αλλα μην εχεις κ πολλες ελπιδες γιατι εχουν δειξει ιδιαιτερη προσοχη τα τζαπονια στο συγκεκριμενο μοντελο που ειναι εξ'ολοκληρου made in Japan κ στην καλυτερη θα ζητησουν φωτογραφιες, στην χειροτερη μπορει να στειλουν ακομα κ εμπειρογνωμονα..'
Το αμαξι φανταζομαι θα ειναι στην εγγυηση , σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι απαντηση αυτη που σου εδωσαν, δεν δειχνει σοβαροτητα σαν εταιρεια στα προιοντα τους!!
Οταν το αγορασες σου επισημαναν αυτες τις 'διαφορες' που τωρα επικαλουνται???
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Πιστεύω ότι έτσι θα έπρεπε να είναι, ειδικά για μια εταιρεία σαν την Toyota. Πάντως, πείτε με προκατειλημμένο, αισθάνομαι πολύ πιο άνετα αν γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.
Και όμως, την Παρασκευή είδα στο συνεργείο Avensis 1,8, περίπου Μάρτιος 2004, που ήταν μέσα για:
επισκευή σαζμάν
έλεγχος ABS γιατί κάνει θόρυβο
διάφορους θορύβους από ταμπλό, παράθυρα κλπ
Επίσης άλλο Avensis 2004, που είχε υγρασία στο εμπρός δεξί φανάρι , παρόλο που το είχαν αλλάξει ήδη δύο φορές.Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο Toyota που είδα στη ζωή μου με αυτό το πρόβλημα - όλοι θα έχετε δει διάφορα Peugeot, Citroen, Fiat κλπ όπου τα πίσω φανάρια είναι ενυδρεία !!
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Και όμως, την Παρασκευή είδα στο συνεργείο Avensis 1,8, περίπου Μάρτιος 2004, που ήταν μέσα για:
επισκευή σαζμάν
Επίσης άλλο Avensis 2004, που είχε υγρασία στο εμπρός δεξί φανάρι , παρόλο που το είχαν αλλάξει ήδη δύο φορές.Αμαν ... εχω ενα ακριβως ιδιο ακομα και περιοδου , λες να περιμενω τετοια!!!!
-
Να σου πώ μια ακόμα Toyota με φώτα ενυδρείο?
Η παλία μας Corolla ( 100% γιαπωνέζικο σκυλί, μοντέλο 1989) είχε 2 όχι 1 ενυδρείo στο πίσω μέρος
Όσο για την απάντηση των συνεργείων της Suzuki ένα έχω να πώ : απίστευτες βλακείες. Α και άμα θέλουν να στείλουν εμπειρογνώμονα ( σιγά μην έρθει και ο πρόεδρος την εταιρείας ) να τους πείς να τον στείλουν αλλά να σου αντικαταστήσουν το αμάξι για όσο καιρό θα περιμένουν τον εμπειρογνώμονα να εξετάσει το αμάξι σου και για όσο αυτό θα επισκεύαζεται γιατί το χρώμα δεν σκάζει μόνο του... συνήθως αυτό οφείλεται σε πρόβλημα βαφής τα οποία ναί συμβαίνουν ακόμα και σε υπερσύγχρονα εργοστάσια, δεν υπάρχει απόλυτη ποιότητα όλα έχουν ανοχές σε σφάλματα. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το αμαξι φανταζομαι θα ειναι στην εγγυηση , σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι απαντηση αυτη που σου εδωσαν, δεν δειχνει σοβαροτητα σαν εταιρεια στα προιοντα τους!!Οταν το αγορασες σου επισημαναν αυτες τις 'διαφορες' που τωρα επικαλουνται???
Όσο για την απάντηση των συνεργείων της Suzuki ένα έχω να πώ : απίστευτες βλακείες. Α και άμα θέλουν να στείλουν εμπειρογνώμονα ( σιγά μην έρθει και ο πρόεδρος την εταιρείας ) να τους πείς να τον στείλουν αλλά να σου αντικαταστήσουν το αμάξι για όσο καιρό θα περιμένουν τον εμπειρογνώμονα να εξετάσει το αμάξι σου και για όσο αυτό θα επισκεύαζεται γιατί το χρώμα δεν σκάζει μόνο του... συνήθως αυτό οφείλεται σε πρόβλημα βαφής τα οποία ναί συμβαίνουν ακόμα και σε υπερσύγχρονα εργοστάσια, δεν υπάρχει απόλυτη ποιότητα όλα έχουν ανοχές σε σφάλματα.
Συμφωνω μαζι σας κ μαλιστα αν η Suzuki θελει να εχει καλο ονομα επρεπε να επιβαρυνθει τη βαφη χωρις δευτερη κουβεντα κ οχι να το ψειριζει κ να μου κανει τη ζωη (σαν πελατη) δυσκολη, πως λεμε Toyota after sales care, ενα τετοιο πραγμα. Το θεμα ομως ειναι, για να επιστρεψουμε στην πραγματικοτητα, οτι εγω δεν μπορω να αποδειξω οτι δεν φταιω ενω αυτοι μπορουν να μου πουν 'γιατι εχει σκασει μονο σε επιφανειες που βλεπουν ουρανο κ οχι σε πορτες-φτερα; Κατι εχει σταξει κ το εχει διαβρωσει'. Παντως δεν σκοπευω να το αφησω ετσι γιατι το αυτοκινητο ειναι 6 μηνων κ το χρωμα (που ειχε κ 350€ εξτρα) εχει εγγυηση 3 χρονια!
-
[quote:1s75ufvo]>
Παντως δεν σκοπευω να το αφησω ετσι γιατι το αυτοκινητο ειναι 6 μηνων κ το χρωμα (που ειχε κ 350€ εξτρα) εχει εγγυηση 3 χρονια!
Εννοειτε.... σκιστους!!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τα standard είναι ενιαία για όλα τα εργοστάσια απλά κάποια είναι καλύτερα από κάποια άλλα και το Τουρκικό είναι σίγουρα καλύτερο αυτή την στιγμή από το Αγγλικό το οποίο κάποτε ( Carrina E ) θεωρούνταν καλύτερο σε ποιότητα και από τα Ιαπωνικά.Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.
Τα standards μπορεί να είναι τα ίδια αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει πανομοιότυπη κατασκευή.
Μπορεί η ποιότητα των υλικών να είναι η ίδια (αν κι αυτό μπορεί να ελεγχθεί αφού οι εκάστοτε προδιαγραφές έχουν ανοχές) αλλά η ποιότητα συναρμολόγησης; Όσο εμπλέκονται ακόμα άνθρωποι στην κατασκευή, μοιραία, θα έχουμε διαφοροποιήσεις.Γενικά, οι διάφοροι τριγμοί που ακούγονται σε αυτοκίνητα έχουν να κάνουν με ποιότητα συναρμολόγησης. Ε, η τέχνη στη συναρμολόγηση δεν μεταδίδεται πολύ εύκολα. Γι αυτό (διαβάσε ένα post μου παραπάνω) και η Τoyota αντιμετωπίζει προβλήματα με την ιλιγγιώδη επέκτασή της.
ΥΓ: Ίσως δεν έπρεπε να κάνω quote εσένα αλλά τον φίλο GFON
-
[quote='ping of death']
**Το θεμα ομως ειναι, για να επιστρεψουμε στην πραγματικοτητα, οτι εγω δεν μπορω να αποδειξω οτι **δεν φταιω ενω αυτοι μπορουν να μου πουν 'γιατι εχει σκασει μονο σε επιφανειες που βλεπουν ουρανο κ οχι σε πορτες-φτερα; Κατι εχει σταξει κ το εχει διαβρωσει'. Παντως δεν σκοπευω να το αφησω ετσι γιατι το αυτοκινητο ειναι 6 μηνων κ το χρωμα (που ειχε κ 350 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το θέμα είναι ότι ΑΥΤΟΙ οφείλουν ν' αποδείξουν ότι ευθύνεσαι εσύ ή εξωγενής παράγοντας, ανεξάρτητος από την κατασκευή του αυτοκινήτου, αν δεν επιθυμούν να σου διορθώσουν (με πολλές συγνώμες μάλιστα) το χρώμα εντός εγγύησης. Σκέψου να χάλαγε η μηχανή κι εσύ να έπρεπε ν'αποδείξεις ότι φταίει η κατασκευή της κι όχι κάποιο ελάττωμα. Ή να χάλαγε το δυναμό κι εσύ να έπρεπε ν'αποδείξεις ότι δεν χρησιμοποιούσες τον κινητήρα για να δίνεις ρεύμα στο εξοχικό σου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το βάρος απόδειξης το φέρνει η εγγυήτρια εταιρεία, όχι ο καταναλωτής.Αν ζουσαμε στις ΗΠΑ δεν νομιζω να καναμε καν αυτην την κουβεντα. Ασε που θα τους τραβουσα κ μια μηνυση επειδη δεν το προσεξαν μονοι τους να μου το διορθωσουν οταν το πηγα για το τακτικο του σερβις. Στην Ελλαδα απο την αλλη ο νομος δεν ειναι κ τοσο υπερ του καταναλωτη.. Κ ηδη σας μετεφερα τις πρωτες -καθαρα αποτρεπτικες- αντιδρασεις που δεχτηκα.
-
Μα και στην Ελλάδα που ζούμε ισχύει αυτό που έγραψα. Το βάρος απόδειξης το έχει εκείνος που ισχυρίζεται κάτι (εδώ: η εταιρεία που λέει ή υπονοεί ότι εσύ κάτι έκανες και χάλασε το χρώμα), όχι αυτός που απλώς ζητά την εφαρμογή των όρων της σύμβασης. Ας λένε ό,τι θέλουν, αν δεν μπορούν βάσιμα να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, είναι υποχρεωμένοι να διορθώσουν τη ζημιά στο χρώμα. Αν εξακολουθήσουν ν'αρνούνται, απείλησέ τους με αγωγή, επικοινωνία με περιοδικά του χώρου και με αναφορά στο Ινστιτούτο Καταναλωτών. Έχεις το δίκιο με το μέρος σου και το ξέρουν, ίσως στα λένε αυτά για να πληρώσεις 'φιλική' τιμή στο τέλος.
-
Αν κ ειναι σωστα κ λογικα αυτα που γραφεις, εχω ενα κακο προαισθημα οτι θα επινοησουν καποια κουλη δικαιολογια για να μην ικανοποιησουν την απαιτηση μου δωρεαν. Τεσπα, οπως εγραψα θα το παλεψω ελπιζοντας να μην χρειαστει να φτασω σε Ινστιτουτο Καταναλωτων...
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
επισκευή σαζμάν
Επίσης άλλο Avensis 2004, που είχε υγρασία στο εμπρός δεξί φανάρι , παρόλο που το είχαν αλλάξει ήδη δύο φορές.Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο Toyota που είδα στη ζωή μου με αυτό το πρόβλημα - όλοι θα έχετε δει διάφορα Peugeot, Citroen, Fiat κλπ όπου τα πίσω φανάρια είναι ενυδρεία !!
Φίλε μου, όταν θα μπεις μέσα στο corrola club στο internet θα δεις απιστευτα προβλήματα που έχουν τα παλικάρια και τριγμούς από corolla... . Δυστυχώς κάπου έχουν χαλάσει τα πράγματα και εκεί...
-
ξερει κανενας αν το corolla μετα το facelift εχει mp3 player ή ειναι απλως ραδιο-cd;
-
υπαρχει corolla club στην Ελλαδα; Η εστω toyota club; Αν ξερει καποιος ας δωσει link.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
υπαρχει corolla club στην Ελλαδα; Η εστω toyota club; Αν ξερει καποιος ας δωσει link.Φίλε μου ορίστε το site του corolla club: http://www.corollaclub.com
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
υπαρχει corolla club στην Ελλαδα; Η εστω toyota club; Αν ξερει καποιος ας δωσει link.
Φίλε μου ορίστε το site του corolla club: http://www.corollaclub.com
Βρέ προδότη τι δουλειά έχεις με toyota forum και Corrola club??? Πλάκα κάνω,ε???
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Φίλε μου ορίστε το site του corolla club: http://www.corollaclub.com
Βρέ προδότη τι δουλειά έχεις με toyota forum και Corrola club??? Πλάκα κάνω,ε???
Ήμουνα περίεργος να δω πως πάνε από προβλήματα, τριγμούς, τεχνικά θέματα τα παλικάρια εκεί με την corolla και άλλα συναφή με τα τζαπόνια.....
-
Παρομοιως!
TOYOTA FORUM