-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Όταν σοβαρό κανάλι με μερικά δισ. ακροατές ανά τον κόσμο νομίζει ότι η Ελβετία (ξέρετε, αυτή η μικρή ασήμαντη χώρα) βρίσκεται στην Τσεχία... φαντάσου τι 'ξέρουν' οι υπόλοιποι...
....οτι εγω εχω Ελβετικο αυτοκινητο κι ενας φιλος μου που εδωσε 500.000 δρχ για ενα OMEGA Seamaster, Tσεχικο ρολο'ι'
-
-
Τα κομπλεξ δε φευγουν ευκολα....
Ετσι και οι Γαβριλης και τασακις κανουν τα αδυνατα δυνατα να πεισουν τους εαυτους του πρωτα πρωτα οτι ειναι καλοι Αμερικανοι πολιτες....
Σε διαφορετικη περιπτωση θα αντιμετωπισουν οτι και καποιοι αλλοι συμπατριωτες μας καποια αλλη εποχη:
Για οσους θελουν να μαθουν τι ακριβως αξιζει μια επισκεψη εδω:
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Ελπίζω τουλάχιστον οι τρομεροί γνώστες της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας (ακόμα περιμένω ν'ακούσω ΤΙ ξέρει για την Ελλάδα ο μέσος ΗΠΑμερικανός, τρομάρα μου) να ξέρουν πάνω-κάτω κατά που πέφτει η Αθήνα....http://img47.imageshack.us/img47/1815/cnnimageto9.jpg
Όταν σοβαρό κανάλι με μερικά δισ. ακροατές ανά τον κόσμο νομίζει ότι η Ελβετία (ξέρετε, αυτή η μικρή ασήμαντη χώρα) βρίσκεται στην Τσεχία... φαντάσου τι 'ξέρουν' οι υπόλοιποι...
Ναι ρε συ και οταν το CNN γραφει τις μπαρουφες του ποσο γρηγορα σπευδεις να προδικασεις το τι σκεφτονται και τι ξερουν τα 300 εκατομυρια των Αμερικανων. Πραγματικα νομιζεις οτι υπαρχει καμμια διαφορα; Το οτι το CNN εγραψε σαχαλαμαρες ειναι γεγονος. Εσυ γενικευωντας το το μονο που πετυχαινεις να αποδυκνειεις ποσο εκτος εισαι ξανα και ξανα. Και φυσικα στα ματια μου αυτο επηρεαζει το τι λες οταν προσπαθεις να σηζητησεις σοβαρα. Αν επειδη το CNN ειπε κατι εσυ το βγαζεις οτι ετσι ειναι οι υπολοιποι τοτε σιγουρα θα χρησιμοποιεις τετοια λογικη χωρις βαση και στα υπολοιπα που λες. Εχω δικιο η οχι ; Οταν φωναζεις λυκος μετα απο λιγο ποιος σε πιστευει κτλ κτλ...
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ναι ρε συ και οταν το CNN γραφει τις μπαρουφες του ποσο γρηγορα σπευδεις να προδικασεις το τι σκεφτονται και τι ξερουν τα 300 εκατομυρια των Αμερικανων. Πραγματικα νομιζεις οτι υπαρχει καμμια διαφορα; Το οτι το CNN εγραψε σαχαλαμαρες ειναι γεγονος. Εσυ γενικευωντας το το μονο που πετυχαινεις να αποδυκνειεις ποσο εκτος εισαι ξανα και ξανα. Και φυσικα στα ματια μου αυτο επηρεαζει το τι λες οταν προσπαθεις να σηζητησεις σοβαρα. Αν επειδη το CNN ειπε κατι εσυ το βγαζεις οτι ετσι ειναι οι υπολοιποι τοτε σιγουρα θα χρησιμοποιεις τετοια λογικη χωρις βαση και στα υπολοιπα που λες. Εχω δικιο η οχι ; Οταν φωναζεις λυκος μετα απο λιγο ποιος σε πιστευει κτλ κτλ...
Νικος
Aθηνα Θεσσαλονικη μεσω Βουκουρεστιου....
Μπλα μπλα μπλα....
Ερωτηση δημοσιογραφου προς τον τοτε υποψηφιο προεδρο G.W.Bush:
Ποιος ειναι ο προεδρος του Πακισταν?Παυση μερικων δευτερολεπτων.....
Ο Στρατηγος.....
Ποιος Στρατηγος??
Ο Στρατηγος Αλη.... something
Ευτυχως δεν ειπε Αλη πασας ή μωχαμετ Αλι....
Αποτελεσμα:
Αυτον τον ανθρωπο εξελεξαν προεδρο τους....
Τα συμπερασματα δικα σας....
-
Παρένθεση...
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και για τους φίλους που απορρίπτουν τα ελληνικά συγγράματα:
Gates of Fire: An Epic Novel of the Battle of Thermopylae (1998) by Steven Pressfield.Αν είναι αυτό που νομίζω, έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά (αυτό θα μας έλλειπε, άλλωστε).
Απο εδω.... http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=30
Σε όποιον αρέσουν τα ιστορικά μυθιστορήματα θα πρότεινα τις 'Πύλες της Φωτιάς' του Steven Pressfield. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μυθιστόρημα που αφορά τη Μάχη των Θερμοπυλών και περιγράφει τη ζωή των Σπαρτιατών του 480 π.Χ. Οι περιγραφές της μάχης (και γενικότερα) συγκλονιστικές, δίνουν την εντύπωση οτι παρακολουθείς κινηματογραφική ταινία, ζωντανεύοντας τη φρίκη του πολέμου και της βαρβαρότητας των μαχών της εποχής, αναδεικνύοντας ομως ταυτόχρονα την αυτοθυσία για τα ιδανικά και τις αρετές καθώς επίσης και το ηθος της λιτής ζωής των Σπαρτιατών.
Αν και ....'αμερικανίζει' λίγο, οποιος εχει διαβάσει μελέτες ιστορικών για τον τρόπο διεξαγωγής των μαχών και τη ζωή των Ελλήνων τότε, θα διαπιστώσει οτι αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο, είναι πληροφορίες που εχουν αντληθεί απο τα μέχρι τωρα γνωστά στοιχεία για τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα (εξαιρώντας βέβαια την ιδια την πλοκή και τη ζωή των ηρώων που ναι μεν υπήρξαν,Διηνέκης,Λεωνίδας κλπ.,αλλα οι οποίες δίνονται μέσα απο τη φαντασία του συγγραφέα.Είναι γεγονός ομως που κάνει το βιβλίο ακόμα πιο πλούσιο και ενδιαφέρον, αφου αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην περιγραφή της μάχης).Θα εντυπωσιαστείτε....
Να συμπληρώσω επίσης οτι....
Μακάρι ο μέσος Αμερικάνός να είχε την αντίληψη του -μή έλληνα- συγγραφέα, Γαβριήλ. Αλλα ακόμα και ο ίδιος ο συγγραφέας αυτού του αριστουργήματος, αναρωτιέμαι αν θα νιώθει αυτές τις τσιμπιές στη σπονδυλική στήλη του όταν διαβάζει την επιγραφή στον τύμβο, στα αρχαία ελληνικά, και αν μπορεί κανείς να πεί οτι γνωρίζει για τους δικούς μας προγονους περισσότερα απο αυτό που εμείς νίωθουμε στα κόκκαλά μας.
Πρόκειται για ενα συγγραφέα ο οποίος έχει αρχίσει σχετικά πρόσφατα το συγγραφικό του έργο και δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα μεχρι την ολοκλήρωση του βιβλίου του 'GATES OF FIRE'.....Aφου ομως αυτό κυκλοφόρησε και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τον καλεσε αν δε κανω λάθος, η Δημοτική Αρχή της Σπάρτης, οπου σε μια λιτή εκδήλωση τον τίμησε βραβεύοντας τον και ανακυρήσσοντας τον, επιτιμο πολίτη της πόλης.....(με καποια επιφύλαξη το τελευταίο....).Σε ενα σύντομο 'διάλογο' που είχα μαζί του μεσω mail, έδειξε το μεγάλο του θαυμασμό για την Αρχαία Ελλάδα και τα φιλελληνικά του συναισθήματα....(απ' οτι μου είπε τουλάχιστο, επρόκειτο για τον ιδιο και οχι για καποια γραμματέα που απαντούσε τα μυνήματα....).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιδιο και τα βιβλία του, εδω.... http://www.stevenpressfield.com/
Για το ταξίδι του στη Σπάρτη πριν 3 χρόνια, στο ημερολόγιό του....
http://www.stevenpressfield.com/content/journal.aspΜια ενδιαφέρουσα FAQ, μαζί με την επίσης πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση της, εδω..... 'What is it about ancient Greece that captures your imagination? Why are you drawn to it? '
http://www.stevenpressfield.com/content/faq.aspΚαι τέλος η απόδειξη οτι ο Γαβριήηηηηλλλλλ, έχει δίκιο που λέει......>
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
http://www.stevenpressfield.com/content/news.asp
P.S. Αυτη τη στιγμή διαβάζω το πιο προσφατο μυθιστόρημά του, 'Αρετές του Πολέμου' -'Virtues of War'- που σχετίζεται με τη ζωή του Μ.Αλεξάνδρου και τα κατορθώματά του....Πολύ καλό μπορώ να πω, τουλάχιστο μέχρι τώρα...
-
Φανταστικα. Τα παρηγγειλα. Η κορη μου θα τα διαβασει αμεσως.
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Παρένθεση...Και για τους φίλους που απορρίπτουν τα ελληνικά συγγράματα:
Gates of Fire: An Epic Novel of the Battle of Thermopylae (1998) by Steven Pressfield.Αν είναι αυτό που νομίζω, έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά (αυτό θα μας έλλειπε, άλλωστε).
Απο εδω.... http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=30
Σε όποιον αρέσουν τα ιστορικά μυθιστορήματα θα πρότεινα τις 'Πύλες της Φωτιάς' του Steven Pressfield. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μυθιστόρημα που αφορά τη Μάχη των Θερμοπυλών και περιγράφει τη ζωή των Σπαρτιατών του 480 π.Χ. Οι περιγραφές της μάχης (και γενικότερα) συγκλονιστικές, δίνουν την εντύπωση οτι παρακολουθείς κινηματογραφική ταινία, ζωντανεύοντας τη φρίκη του πολέμου και της βαρβαρότητας των μαχών της εποχής, αναδεικνύοντας ομως ταυτόχρονα την αυτοθυσία για τα ιδανικά και τις αρετές καθώς επίσης και το ηθος της λιτής ζωής των Σπαρτιατών.
Αν και ....'αμερικανίζει' λίγο, οποιος εχει διαβάσει μελέτες ιστορικών για τον τρόπο διεξαγωγής των μαχών και τη ζωή των Ελλήνων τότε, θα διαπιστώσει οτι αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο, είναι πληροφορίες που εχουν αντληθεί απο τα μέχρι τωρα γνωστά στοιχεία για τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα (εξαιρώντας βέβαια την ιδια την πλοκή και τη ζωή των ηρώων που ναι μεν υπήρξαν,Διηνέκης,Λεωνίδας κλπ.,αλλα οι οποίες δίνονται μέσα απο τη φαντασία του συγγραφέα.Είναι γεγονός ομως που κάνει το βιβλίο ακόμα πιο πλούσιο και ενδιαφέρον, αφου αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην περιγραφή της μάχης).Θα εντυπωσιαστείτε....
Να συμπληρώσω επίσης οτι....
Μακάρι ο μέσος Αμερικάνός να είχε την αντίληψη του -μή έλληνα- συγγραφέα, Γαβριήλ. Αλλα ακόμα και ο ίδιος ο συγγραφέας αυτού του αριστουργήματος, αναρωτιέμαι αν θα νιώθει αυτές τις τσιμπιές στη σπονδυλική στήλη του όταν διαβάζει την επιγραφή στον τύμβο, στα αρχαία ελληνικά, και αν μπορεί κανείς να πεί οτι γνωρίζει για τους δικούς μας προγονους περισσότερα απο αυτό που εμείς νίωθουμε στα κόκκαλά μας.
Πρόκειται για ενα συγγραφέα ο οποίος έχει αρχίσει σχετικά πρόσφατα το συγγραφικό του έργο και δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα μεχρι την ολοκλήρωση του βιβλίου του 'GATES OF FIRE'.....Aφου ομως αυτό κυκλοφόρησε και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τον καλεσε αν δε κανω λάθος, η Δημοτική Αρχή της Σπάρτης, οπου σε μια λιτή εκδήλωση τον τίμησε βραβεύοντας τον και ανακυρήσσοντας τον, επιτιμο πολίτη της πόλης.....(με καποια επιφύλαξη το τελευταίο....).Σε ενα σύντομο 'διάλογο' που είχα μαζί του μεσω mail, έδειξε το μεγάλο του θαυμασμό για την Αρχαία Ελλάδα και τα φιλελληνικά του συναισθήματα....(απ' οτι μου είπε τουλάχιστο, επρόκειτο για τον ιδιο και οχι για καποια γραμματέα που απαντούσε τα μυνήματα....).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιδιο και τα βιβλία του, εδω.... http://www.stevenpressfield.com/
Για το ταξίδι του στη Σπάρτη πριν 3 χρόνια, στο ημερολόγιό του....
http://www.stevenpressfield.com/content/journal.aspΜια ενδιαφέρουσα FAQ, μαζί με την επίσης πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση της, εδω..... 'What is it about ancient Greece that captures your imagination? Why are you drawn to it? '
http://www.stevenpressfield.com/content/faq.aspΚαι τέλος η απόδειξη οτι ο Γαβριήηηηηλλλλλ, έχει δίκιο που λέει......>
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
http://www.stevenpressfield.com/content/news.asp
P.S. Αυτη τη στιγμή διαβάζω το πιο προσφατο μυθιστόρημά του, 'Αρετές του Πολέμου' -'Virtues of War'- που σχετίζεται με τη ζωή του Μ.Αλεξάνδρου και τα κατορθώματά του....Πολύ καλό μπορώ να πω, τουλάχιστο μέχρι τώρα...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οι ΗΠΑ ομως εχουν. Απο ενα τονο πλευρες. Γιαυτο λοιπον, επηδει απο βιβλια δεν μπορεις να κατανοησεις μια κουλτουρα, οταν ειρθα εδω και εζησα και καταλαβα την τωρινη ΗΠΑμερικανικη κουλτουρα και τα συνδυασα με αυτα που εχω ακουσει και διαβασει για την Αρχαια Ελλαδα, την καταλαβα καλυτερα (σιγουρα οχι τοσο καλα εαν ζουσα στην Αρχαια Αθηνα, αλλα φυσικα κατι τετοιο ειναι αδυνατον).
GABY = Ο ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
-
Εγώ είμαι περίεργος να δω, αν ,πότε και πού θα ξανα-στησουν τον Τρούμαν Ησονος σημασίας βέβαια αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μεγίστη γελοιότητα να φρουρείται ...άγαλμα
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ελπίζω τουλάχιστον οι τρομεροί γνώστες της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας (ακόμα περιμένω ν'ακούσω ΤΙ ξέρει για την Ελλάδα ο μέσος ΗΠΑμερικανός, τρομάρα μου) να ξέρουν πάνω-κάτω κατά που πέφτει η Αθήνα....
http://img47.imageshack.us/img47/1815/cnnimageto9.jpg
Η λογική σου είναι μεν σωστή αλλά εκτός τόπου. Θα είχες δίκιο αν δήλωνα ότι όλοι οι ΗΠΑμερικανοί εξαιτίας της ασχετοσύνης κάποιων στελεχών του CNN (αν είναι δυνατόν, ρε Νίκο, ένα χάρτη να μην έχουν στο νούμερο ένα ΗΠΑμερικάνικο κανάλι που 'χτίζει απόψεις' ανά τον κόσμο!..) είναι στούρνοι. Επειδή όμως μ'αρέσει να παραθέτω στοιχεία και ν' αφήνω τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του, έγραψα 'φαντάσου'. Όποιος θέλει γενικεύει, όποιος θέλει κρατάει το στοιχείο και το θεωρεί μεμονωμένη περίπτωση, όποιος θέλει συμπεραίνει ότι για να κάνουν τόσο χοντρό λάθος στο CNN, μάλλον έχουν αρκετούς άσχετους από γεωγραφία σε σημαντικές θέσεις, και ούτω καθεξής. Ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του, δεν περιμένω να βασιστούν στη γνώμη μου αλλά στα γεγονότα.
Έτσι το βλέπω εγώ. Αν πάντως θέλεις να πάμε τώρα σε δικά σου ποστ, να δούμε σε πόσες μεμονωμένες τοποθετήσεις έχεις απαντήσει γενικεύοντας 'αυτό είναι απόδειξη ότι δεν ξέρετε τις ΗΠΑ' (η λογική ακριβώς για την οποία με κατηγορείς) μπορούμε να το κάνουμε - δεν είναι δύσκολο.
Θέλω να πιστεύω πάντως ότι δε λειτουργείς εσύ με τον τρόπο για τον οποίο κατηγορείς και ασχέτως της γνώμης σου για τις απόψεις μου δεν παραβλέπεις τα facts (μάλλον είναι έτσι, κρίνοντας από το σχόλιό σου για τα κατορθώματα του CNN).
-
Οι ΗΠΑ επιτρέπουν στην Ινδία να αναπτύξει πυρηνικό πρόγραμμα
*Το Ιράν κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά η Ινδία παίρνει το «πράσινο φως» από τους Αμερικανούς να προχωρήσει στην ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε τη σχετική έγκριση.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το σύμφωνο συνεργασίας με την Ινδία για την πυρηνική ενέργεια με συντριπτική πλειοψηφία, 359 υπέρ έναντι 68 κατά. Απομένει η έγκριση της Γερουσίας πριν την υπογραφή του προέδρου Τζορτζ Μπους που θα δώσει ισχύ στο σχετικό νόμο.*
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
-
... Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Ινδία αρνείται να υπογράψει τη Συνθήκη Μη Διασποράς των πυρηνικών, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην πυρηνική τεχνογνωσία των Αμερικανών. ...
... Παρόλα αυτά, οι εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων της Ινδίας θα παραμείνουν εκτός επιθεωρήσεων. ...
Από το άρθρο που παραθέτει o BILL33!
Είμαι περίεργος να ακούσω τι κάνει τους Αμερικανούς να πιστεύουν ότι η συναλλαγή με την Ινδία θα ωφελήσει μόνο το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
-
Η Ινδία διαθέτει ήδη πυρηνικά όπλα, έτσι δεν είναι;
-
ναι.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
... Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Ινδία αρνείται να υπογράψει τη Συνθήκη Μη Διασποράς των πυρηνικών, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην πυρηνική τεχνογνωσία των Αμερικανών. ...
... Παρόλα αυτά, οι εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων της Ινδίας θα παραμείνουν εκτός επιθεωρήσεων. ...
Από το άρθρο που παραθέτει o BILL33!
Είμαι περίεργος να ακούσω τι κάνει τους Αμερικανούς να πιστεύουν ότι η συναλλαγή με την Ινδία θα ωφελήσει μόνο το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Οταν το διαβασα και αντεγραψα εδω το παραπανω αρθρο δεν ειχε ολα αυτα τα στοιχεια.Προστεθηκαν μετα αλλα δεν αλλαζει τιποτα.Παραδειγμα υποκρισιας. Ειναι και πολλοι οι Ινδοι γμτ ,που να κανουν ντου οι προστατες του κοσμου.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Είμαι περίεργος να ακούσω τι κάνει τους Αμερικανούς να πιστεύουν ότι η συναλλαγή με την Ινδία θα ωφελήσει μόνο το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειαςΑς έλεγαν 'όχι' αν τολμούσαν. Απλά θα παρακολουθούσαν μετά την Ινδία να προχωράει το πυρηνικό της πρόγραμμα χωρίς τη 'συγκατάθεσή' τους.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η Ινδία διαθέτει ήδη πυρηνικά όπλα, έτσι δεν είναι;Aφενος μεν η Ινδια ειναι πυρηνικη δυναμη ηδη και μια αρνηση των Αμερικανων θα εσπρωχνε την Ινδια ακομα πιο κοντα στη Ρωσια της οποιας αποτελει και τον σπουδαιοτερο πελατη οπλων.
Ειναι γνωστο εξαλλου οτι οι Αμερικανοι ψαχνουν απεγνωσμενα εναν εταιρο στη περιοχη ως αντιβαρο στον αξονα Πεκινου Μοσχας που οικοδομειται αργα αλλα σταθερα και αποφασιστικα τη τελευταια πενταετια.
Εξαλλου ειναι γνωστο οτι πολλες Αμερικανικες εταιρειες εχουν συμφεροντα στην Ινδια ιδιαιτερα στη Βιομηχανια υψηλης τεχνολογιας και λογισμικου τομεις στους οποιους η Ινδια σημερα φιλοδοξει να κατακτησει τη πρωτη θεση.
Οπως ειναι φυσικο αντιπαραθεση και κοντρα με την Ινδια μονο τους Αμερικανους μπορει να βλαψει.
Οποτε τουμπεκι ψιλοκομμενο τα Αμερικανα, την ουρα στα σκελια, και μοκο...
Τους φτανει που οι Ρωσοι ανακτησαν τον ελεγχο της Κ.Ασιας και οι Κινεζοι, που ουτως ή αλλως ηταν υπερδυναμη, μαζευουν το χαρτι απόλο τον πλανητη, θελουν να εχουν μια καβατζα στην ταχεως αναπτυσσομενη Ινδια....Πως το ειπατε??
Υποκρισια??Εγω θα χρησιμοποιουσα μια πιο λα'ι'κη φραση:
Κοτουλες λειρατες οι καουμποηδες...
Με ενα δις 200 εκ. κοσμο δε παιζουμε.... -
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... &start=615
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Η δημοκρατία προϋποθέτει πολλά περισσότερα που δυστυχώς είναι αδύνατο να κατανοήσουν ορισμένοι. Για παράδειγμα, αφού τόσο πολύ κόπτονται για την αρχαιελληνική δημοκρατία και πως η ΗΠΑμερικάνικη είναι συνέχισή της, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο πολίτης που δεν συμμετείχε στα κοινά (δηλαδή ΔΕΝ ψήφιζε) έχανε αυτομάτως την ιδιότητά του.
Όταν ψηφίζει το 40% του εκλογικού σώματος και μάλιστα ανάμεσα σε ΔΥΟ κόμματα, οποιαδήποτε κουβέντα περί δημοκρατίας και εκλογικής διαδικασίας μετατρέπεται σε κωμωδία του παραλόγου. Αν και πολύ φοβάμαι όπως είπα στην αρχή, αυτά που λέω είναι πολύ δύσκολα προς κατανόηση (ο νοών νοείτο και όποιος έχει τη μύγα να τη φέρει πίσω )Οταν θα καταλαβεις ακριβως πως δουλευει το εκλογικο και πολιτικο συστημα των ΗΠΑ, τοτε θα καταλαβεις ποσο λαθος ειναι το παραπανω.
Αλλα αυτο γιατι ειναι σε αυτο το θρεντ?
Ωραία. To πήγαμε στο σωστό θρέντ.
Εξήγησέ μας εσύ τώρα 'πόσο λάθος είναι το παραπάνω'. -
Σκόπιμα κι εγώ δεν προχώρησα το παραπάνω διάλογο γιατί από την 'αποστομωτική' απάντηση του Γαβριήλ φαίνεται ότι θα παρήγαγα τσάμπα θερμότητα (από την τριβή των δακτύλων στο πληκτρολόγιο).
-
Δεν είναι 'διάλογος' αν το καλοσκεφτείς. Απλά πέταξε μια από τις προσφιλείς του ατάκες που χρησιμοποιεί σε περιπτώσεις που ο συνομιλητής του τον έχει κολλήσει στον τοίχο ('όταν.... μπλα μπλα... τότε θα καταλάβεις....') και τις οποίες ποτέ δε μπόρεσε να αναπτύξει κι έχει την ψευδαίσθηση ότι σου απάντησε. Same old story.
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)