-
Ο χρήστης skye έγραψε:
'νταξ.. ο popolaros εννοεί ότι είναι χάλια..
δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν φθηνά αυτοκίνητα που είναι όμορφα. ακόμα και της χιουντάι ας πούμε, το santa fe ή το coupe δεν τα λες άσχημα αντικειμενικάεπίκινδυνο SUV και καγκούρικο τα λες αντίστοιχα;
-
Ποσο παραπανω θα κοστισει μαζι με την εσωτερικη/εξωτερικη ανανεωση να δωσουν λιγο παραπανω εμφαση σε αυτα τα απαραδεκτα φρενα; Ποσο θα ανεβαι η τιμη του; Μονο κερδισμενοι θα βγουν οι Κορεατες αν το προσεξουν λιγο αυτο.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
'νταξ.. ο popolaros εννοεί ότι είναι χάλια..
δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν φθηνά αυτοκίνητα που είναι όμορφα. ακόμα και της χιουντάι ας πούμε, το santa fe ή το coupe δεν τα λες άσχημα αντικειμενικάεπίκινδυνο SUV και καγκούρικο τα λες αντίστοιχα;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
παντως εμφανισιακα κανει ΚΡΑ οτι ειναι απο κορεα........
Και είναι κακό αυτό ρε παιδιά...;
Δεν έχει όλος ο κόσμος τα φράγκα σας να αγοράζει Golf, Audi, 159 κτλ...
Ή μάλλον δεν πετάει όλο ο κόσμος τα λεφτά του (μπροστά σ'ένα κορεάτικο χρέπι, ακόμα και η Golfω αξίζει τα λεφτά της).
Θα θέσω εδώ ένα βασικό ερώτημα:
Η μαζική παραγωγή φέρνει περιορισμό του κόστους εξ ίσου σε όλες τις βιομηχανικές χώρες. Η Κορέα έχει ημερομίσθια υψηλότερα των Ευρωπαϊκών χωρών (κάτι που είχαν παραδεχθεί Αμερικανοί κατασκευαστές μουσικών οργάνων για να υπερασπισθούν την 'ποιότητα' των 'προσιτών' Made In Korea προϊόντων τους), ίσα με των ΗΠΑ - ενίοτε και υψηλότερα. Το κύκλωμα των μεσαζόντων παντού εισάγει ίδια άνοδο τελικών τιμών.
Τότε μπορεί κανείς να υποθέσει από πού κόβουν κόστος η YouDie και η Killed In Action και η Daewoo/Chevrolet και η SsangYoung για να πουλάνε τα χρέπια τους στη μισή τιμή από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά, Ιαπωνικά κλπ;
Πολύ απλά: Κόβουν απ'τα υλικά (τα υλικά στα εσωτερικά των κορεάτικων είναι χειρότερα από αυτά μιας Carina E και μιας BX του '85) κι από την εξέλιξη του στησίματος και της οδικής συμπεριφοράς. Πιθανώς και από αλλού.
Θεωρώ δε έγκλημα και ΑΠΑΤΗ το γεγονός ότι ΣΥΣΣΩΜΟΣ ο Ελληνικός 'ειδικός Τύπος', αντί να τα ρίξει στα Τάρταρα για την κοροϊδία, κάθεται και τα... επαινεί κιόλας. ΗΜΑΡΤΟΝ 'ΚΥΡΙΟΙ' 'ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ'.
-
Μπορεί βέβαια να ισχύει και το άλλο: τα κορεάτικα 'χρέπια' να μην ειναι τελικά τόσο χρέπια (απο ποιότητα σίγουρα δεν ειναι, πολλά είναι καλύτερα κατασκευασμένα απο αρκετά 'σοβαρά' ευρωπαικά) ουτε, φυσικά, επικύνδυνα (αφού πλέον όλοι κάνουν δοκιμές για στήσιμο στην Ευρώπη με τα αντίστοιχα κριτήρια)... Όπως έχει χιλιοειπωθεί, επικύνδυνο και κακο οδηγικά αμάξι σήμερα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αδιάφορο, άχρωμο κ.λ.π. ναι, αλλα επικύνδυνο οχι.
Τα ίδια ακριβώς λεγόντουσαν για τους ιάπωνες πριν καμια 20ετία... και δείτε που έχουν φτάσει σήμερα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
ακόμα και η Golfω αξίζει τα λεφτά τηςΘαύμα! Θαύμα!
-
Γιατί τουλάχιστον η Γκόλφω δεν θα σε στείλει στον άλλο κόσμο.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Όπως έχει χιλιοειπωθεί, επικύνδυνο και κακο οδηγικά αμάξι σήμερα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αδιάφορο, άχρωμο κ.λ.π. ναι, αλλα επικύνδυνο οχι.Έχω οδηγήσει τρία Accent (δυο από το τωρινό μοντέλο κι ένα από το προηγούμενο). Το ένα ανήκε σε εξαδέλφη μου και είχε λίγα χιλιόμετρα, το άλλο ήταν test drive αντιπροσωπείας (με περίπου 2000 χλμ. στο κοντέρ) και το τρίτο ήταν ενοικιαζόμενο. ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ήταν σκοτώστρες, με τιμόνι αλλού γι'αλλού, μηδενική πληροφόρηση, αναρτήσεις ανίκανες να ελέγξουν τις κινήσεις του αμαξώματος και φρένα που δεν ενέπνεαν εμπιστοσύνη. Σύμπτωση; Ακόμα και τα Opel, εν συγκρίσει μ'αυτά τα εκτρώματα, είναι καλοστημένα.
Τα ίδια σκατά και τα δυο YouDie PATOS που έτυχε να οδηγήσω. Καιρός οι 'κύριοι' του 'ειδικού Τύπου' να σταματήσουν να γλείφουν το δημοσιοσχεσίτικο τμήμα της YouDie εδώ στην Ελλάδα και να πουν τα πράγματα με τ'όνομά τους. Καλό θα κάνουν και στην εταιρία, που θα στρωθεί να φτιάξει κάτι που να έχει το δικαίωμα να λέγεται αυτοκίνητο, αντί για φέρετρο με τέσσερεις ρόδες.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ωραία τα κωλοφάναρα στο άσπρο Accent... Ό,τι πρέπει για βολτίτσα στο Μπουρνάζι.
Όπως και του ΙS200 και του Μazda 6 και του Impreza και μερικών άλλων...Άντε καλά
Αναρωτιέμαι αν τα κωλοφάναρα του καινούργιου civic τα είχε το accent, τι θα του έσουρναν...
Ενώ τώρα... διαστημικό, σου λέει, το civic
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
παντως εμφανισιακα κανει ΚΡΑ οτι ειναι απο κορεα........
Και είναι κακό αυτό ρε παιδιά...;
Δεν έχει όλος ο κόσμος τα φράγκα σας να αγοράζει Golf, Audi, 159 κτλ...
Ή μάλλον δεν πετάει όλο ο κόσμος τα λεφτά του (μπροστά σ'ένα κορεάτικο χρέπι, ακόμα και η Golfω αξίζει τα λεφτά της).
Πόσα πετάει για ένα Getz και πόσα για ένα Polo;
Πόσα πετάει για ένα Αccent και πόσα για ένα Golf;Το ότι είσαι προκατελειμένος όχι ότι δεν φαίνεται.
-
Μπα, μάλλον έχω τραυματικές εμπειρίες από την οδήγηση YouDie...
-
Αν προσπαθήσεις να οδηγήσεις ένα Accent με πραγματικά γρήγορους ρυθμούς σε στροφιλίκια, όντως δεν είναι ασφαλές (σαν να βάζεις μια τράτα σε ποτάμι). Αλλά (θαύμα, θαύμα) όσες φορές έχω δει αυτοκίνητα σε κολώνες και οικόπεδα, πρόκειται για bmw, γκόλφες και καλοστημένα 106-saxo. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή τα 'τρένα' δίνουν στους οδηγούς την αίσθηση ότι θα υπερβούν τους φυσικούς νόμους; Τα κορεάτικα σε προειδοποιούν και αν έχεις λίγο μυαλό δεν τα πιέζεις. Στη δουλειά σου όμως θα φτάσεις χωρίς να χρειαστείς γερανό.
-
Φυσικά και με προειδοποιούσε το κωλοχρέπι... 'Μην πας πάνω από 20, θα σκοτωθείς'. Έχω οδηγήσει στο παρελθόν αυτοκίνητα με σκατένια φρένα ή κακή οδική συμπεριφορά. Αλλά αυτοκίνητο με ΑΘΛΙΑ οδική συμπεριφορά, ΜΑΠΑ φρένα ΚΑΙ αναποτελεσματικό τιμόνι... Μόνο η YouDie βγάζει τέτοια περιττώματα και δεν έχω ποτέ ξανά σκοπό να οδηγήσω κάτι τέτοιο.
-
Υπερβολικός² ...τουλάχιστον!
Τα αυτοκίνητα αυτά είναι κουβαλητές...δεν προορίζονται για Ριτσώνες και Χολομώντες.Οπου μπορεί η Hyundai βγάζει πολύ καλά αυτοκίνητα βλέπε Santa Fe. Μην την κρίνεις μόνο από ένα Accent ή ένα Getz. Οταν το κόστος την πιέζει λογικό είναι να γίνονται παραχωρήσεις. Εάν στο έδινε το Accent 20k τότε θα την έκραζα κι εγώ.
Δεν γίνεται όμως αυτό. -
Το ότι όμως έχει γεμίσει ο τόπος από Accent, τα οποία αποτελούν κινητά chicane στα χέρια αδιάφορων οδηγών και, στα χέρια των 'ξαναμμένων' κανακάρηδών τους, φονικά εργαλεία με ενοχλεί πάρα πολύ.
Άσε που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ το δικαίωμα κάποιου να είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ οδηγός, διότι η οδήγηση δεν είναι δικαίωμα, αλλά ευθύνη και επίκτητη δεξιότητα, η οποία προϋποθέτει σοβαρό ενδιαφέρον. Κι ας με πουν κολλημένο, στα @@ μου.
-
Απ' όσα βλέπω στους δρόμους, αδιάφοροι και επικίνδυνοι οδηγοί οδηγούν 'καλά' αυτοκίνητα.
Άλλοι κάνουν cruising με τις μερτσέντες, άλλοι προσπερνούν σε τυφλές στροφές και κάνουν σφήνες με τα 'καλοστημένα' πυραυλάκια, άλλοι αρνούνται να τους περάσει κάποιος επειδή έχουν αμάξι 50000 ευρώ, άλλοι ανεβαίνουν με τα εργαλεία τους στα βουνά χωρίς αλυσίδες κλπ. Οι συνειδητοποιημένοι οδηγοί, που γνωρίζουν τα 'χρέπια' τους και τις δυνατότητές τους, δεν είναι επικίνδυνοι. -
Γενικεύσεις, γενικεύσεων ...Τα 106 σκοτώστρες, οι Mercedes προσπερνούν σε τυφλές στροφές, τα Κορεάτικα κακοστημένα ( ναι μάλλον ισχύει αλλά το Getz μια χαρά πάει ίσως γιατί κοστίζει όσο ένα Ευρωπαικό περίπου ), οι οδηγοί κορεάτικων και λοιπών χρεπιών προσεκτικοί λέει γιατί δεν έχουν καλά αμάξια..Όλα αυτά για να υποστηρίξουμε την γνώμη μας...Μα καλά δεν έχετε δεί ποτέ τρακαρισμένο κορεάτικο δεν σας προσπέρασε ποτέ Matiz σε τυφλή στροφή, δεν σας έχει τύχει να βλέπετε Accent να κάνει σφήνες φορτωμένο από χαρούμενο οικογενειάρχη μέχρι την οροφή σε δρόμο που όλοι κινούνται με 90 γιατί επικρατεί το γνωστό μποτιλιάρισμα της εξόδου του ΣΚ προς Χαλκιδική ή σαπισμενό Kadett 30 και χρονών να σας προσπερνά με 140 σε δρόμο που έχει γίνει λίμνη από τα νερά με αναμένο μόνο το αριστερό μπροστά φώς και χωρίς πίσω φώτα μέσα στο απόλυτο σκοτάδι...Τελικά για την δική μας ηλιθιότητα φταίνε τα αμάξια που οδηγούμε? Από πότε έχει γίνει αυτό και εγώ δεν το ξέρω...Δηλαδή αμα μπώ εγώ σε μια στροφή με όσα και χάσω τον έλεγχο θα φταίει το αμάξι μου η εγώ που δεν έχω μάθει τα όρια μου και του αμαξιού μου? Και για όσους δεν πείθονται μια βόλτα σε ένα λαμαρινάδικο θα τους πείσει. Εκεί δεν βλέπεις μόνο πυραυλάκια και πολυτελή τρακαρισμένα...
Όσο για το νέο Accent ελπίζω να είναι πολύ καλύτερο από το υπάρχον που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα φτηνό μεταφορικό μέσο που καλύπτει την ανάγκη του έλληνα για φτηνό οικογενειακό γι αυτό και πετυχαίνει μόνο στην Ελλάδα υψηλές πωλήσεις. Προσωπικά πάντως, το προτιμώ από τα Lada Aquarius ή όπως τέλος πάντων το λένε.... -
ελεος το Getz δεν ειναι τοσο κακο πια... Οκ το accent και το atos ειναι ψιλο-απαραδεκτα, αλλα το Getz δεν ειναι χειροτερο απο ενα Polo... Και αυτο που λεει ο μανος... Ολο καλοστημενα βλεπεις στις κωλονες...
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
ελεος το Getz δεν ειναι τοσο κακο πια... Οκ το accent και το atos ειναι ψιλο-απαραδεκτα, αλλα το Getz δεν ειναι χειροτερο απο ενα Polo... Και αυτο που λεει ο μανος... Ολο καλοστημενα βλεπεις στις κωλονες...Δεν είπα ότι είναι...απαράδεκτο αλλά ότι κάνει παραχωρήσεις σε κάποιους τομείς λόγω κόστους.
-
Εγώ πάντως εδώ έχω βαρεθεί να μετράω YouDie στις κολώνες. Α, και ατυχήματα που προκάλεσε 'οδηγός που απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του' (και δεν έμαθε ποτέ να οδηγεί ΧΩΡΙΣ να σπάει τα νεύρα των άλλων) και, ναι, οδηγούσε YOUDIE...
Hyundai Accent 2006