-
Smart και γλυτωνεις τελη, καυσιμα παρκινγκ και ταλαιπωρια ΄)
-
Ο χρήστης 106rallye03 έγραψε:
Smart και γλυτωνεις τελη, καυσιμα παρκινγκ και ταλαιπωρια ΄)ναι...και αν θες του βγάζεις τις ρόδες, το βάζεις σε τάκους και έχεις ένα πολύ trendy περίπτερο....
Σπύρος
-
Σας ευχαριστώ καλοί φίλοι για τις απαντήσεις σας.Το ότι αλλάζει μοντέλο το Υaris δεν το ξερα και μόλις το διάβασα έψαξα πιο πολύ και κάπου είδα στο forum οτι και το corsa αλλάζει το 2006.Με αυτή τη λογική βέβαια περιορίζονται πολύ οι επιλογές στην αγορά αυτοκινήτου, αλλά και πάλι κάπου σε χαλάει -έστω και λίγο-να πάρεις καινουριο αυτοκίνητο και σε ένα χρόνο να είναι προηγούμενης γενιάς με ότι αυτό συνεπάγεται(παλαιότερη τεχνολογία ίσως και μεταπωλητική αξία).Η αναποφασιστικότητα μου είναι παροιμιώδης για αυτό το λόγο άλλωστε απευθύνθηκα και σε σας -τα μέλη του forum για να βοηθηθώ στην απόφασή μου.Σε ένα από τα δύο θα καταλήξω όπου να ναι και τελικά ίσως να ναι και απόφαση της στιγμής!
-
Σας ευχαριστώ καλοί φίλοι για τις απαντήσεις σας.Το ότι αλλάζει μοντέλο το Υaris δεν το ξερα και μόλις το διάβασα έψαξα πιο πολύ και κάπου είδα στο forum οτι και το corsa αλλάζει το 2006.Με αυτή τη λογική βέβαια περιορίζονται πολύ οι επιλογές στην αγορά αυτοκινήτου, αλλά και πάλι κάπου σε χαλάει -έστω και λίγο-να πάρεις καινουριο αυτοκίνητο και σε ένα χρόνο να είναι προηγούμενης γενιάς με ότι αυτό συνεπάγεται(παλαιότερη τεχνολογία ίσως και μικρότερη μεταπωλητική αξία).Η αναποφασιστικότητα μου είναι παροιμιώδης για αυτό το λόγο άλλωστε απευθύνθηκα και σε σας -τα μέλη του forum για να βοηθηθώ στην απόφασή μου.Σε ένα από τα δύο θα καταλήξω όπου να ναι και τελικά ίσως να ναι και απόφαση της στιγμής!
-
Μην το σκέφτεσαι και πολύ. Αφού έχεις καταλήξει σε 2-3 μοντέλα, οδήγησέ τα όλα και πάρε αυτό που σου αφήνει καλύτερη αίσθηση.
-
Μια φορά πάντως το Smart μπορεί να χοροπηδάει ενίοτε λόγω μεταξονίου, μπορεί να μην αλλάζει ταχύτητες τόσο γρήγορα όσο ένα TT DSG, μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους αισθητικά (δεν κοιτάνε τα χάλια τους - Yaris.... μπλιάξ ), μπορεί να μην έχει χώρους για περισσότερους από 2 αλλά αποτελεί την άριστη επιλογή για κάποιον που:
- Πηγαινοέρχεται στη δουλειά κάθε μέρα μόνος ή το πολύ με άλλον ένα (συνεπώς γιατί να κουβαλάει τις extra θέσεις; )
- Κουβαλάει 1 ή και 2 βαριές τσάντες αρκετά συχνά (συνεπώς αποκλείεται η λύση λεωφορείο που περιλαμβάνει στριμωξίδι και περπάτημα - κουβαλώντας σαν το χαμάλη - και απώλεια χρόνου και ψυχικής ηρεμίας)
- Έχει μεγαλύτερο αυτοκίνητο για τα ταξίδια του και για τις μεταφορές φορτίου (έμψυχου και μη) και θέλει ένα 2ο ή και 3ο αυτοκίνητο μόνο για μέσα στην πόλη
- Δε θέλει να αγοράσει μοτοσικλέτα για να μην παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα κάθε μέρα.
- Κυκλοφορεί με κοστούμι οπότε δεν μπορεί να φτάνει ιδρωμένος, κρυωμένος, βρεγμένος κλπ που συνεπάγονται η μηχανή και το λεωφορείο
- Στη δουλειά δε βρίσκει εύκολα θέση να παρκάρει και επειδή κουβαλάει και τις τσάντες ο κακομοίρης, δεν μπορεί να παρκάρει στα χιλιόμετρα και να περπατάει με τις ώρες. Στη χειρότερη περίπτωση το smart το καρφώνει με τη μούρη, κοιτά να μην εμποδίζει πεζούς και τροχοφόρα και ξενοιάζει (αρκεί να μην εμφανιστεί βέβαια κανένας κομπλεξικός τροχομπάτσος).
- Δεν τον ενδιαφέρει να κάνει τις ιδανικές αλλαγές ταχυτήτων (λες και θα χάσει το πρωτάθλημα wrc των φαναριών)
- Δεν έχει πρόβλημα με τη μέση του (βλ. μικρό μεταξόνιο που προαναφέραμε)
Όχι πείτε μου, αυτός ο άνθρωπος γιατί να αγοράσει ένα άλλο «συμβατικό» αυτοκίνητο πόλης με το οποίο θα χάσει σε κατανάλωση (και μην αρχίσουμε τις ιστορίες με τα turbo, έχω δοκιμάσει το smart και έκαψε μέσα στην πόλη 5,6lt/100 km με αρκετό σκίσιμο, μια χαρά δηλαδή), θα χάσει σε τέλη κυκλοφορίας (38 ευρώ), θα χάσει σε ασφάλιστρα και το σημαντικότερο θα χάσει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους του smart (2.5 μέτρα μήκος έναντι 3,65 του Yaris και 3,49 του picanto....τυχαία μικρά) που δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην εύρεση θέσης στάθμευσης σε περιοχές που έχουν σημαντικό πρόβλημα (ενώ τα άλλα 'μικρά' τα βάζεις στον πρ@κτ& σου ;
Κι επειδή ο άνθρωπος που σκιαγράφησα παραπάνω είμαι εγώ, μέσα στην εβδομάδα πάω να το κλείσω για να τα δω όλα αυτά στην πράξη… (εκτός κι αν καταφέρει κάποιος να μου αλλάξει γνώμη)
{Ελπίζω να μην είμαστε πολύ off topic..} -
να παρεις Σμαρτ. Και εγω μαζι σου! ενημερωσε με για Ποσο το πηρες τελικα (με τυχων εκπτωσεις-προσφορες και ολα, με το κλειδι στο χερι! )
ΥΓ. Ελπιζω να μην παρεις σμαρτ μονο και μονο για να παρκαρεις καθετα, ακομα και οταν υπαρχει θεση σαν κατι καφρους που βλεπω. Το κανουν μονο για μαγκια. -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
να παρεις Σμαρτ. Και εγω μαζι σου! ενημερωσε με για Ποσο το πηρες τελικα (με τυχων εκπτωσεις-προσφορες και ολα, με το κλειδι στο χερι! )
ΥΓ. Ελπιζω να μην παρεις σμαρτ μονο και μονο για να παρκαρεις καθετα, ακομα και οταν υπαρχει θεση σαν κατι καφρους που βλεπω. Το κανουν μονο για μαγκια.υπάρχει ένας τέτοιος μαλάκας στον Πειραιά που το αμολάει έτσι σε στενό, ακόμα κι όταν υπάρχει χώρος να το βάλει κανονικά, τον έχω δει. Όσο μικρό κι αν είναι εμποδίζει (φορτηγά τροφοδοσίας κλπ περνάνε ΔΥΣΚΟΛΑ). Ότι πρέπει γι' αυτόν είναι ν'αφήνεις κάθε μέρα την καλύτερη ροχάλα σου στα χερούλια από τις πόρτες του
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΥΓ. Ελπιζω να μην παρεις σμαρτ μονο και μονο για να παρκαρεις καθετα, ακομα και οταν υπαρχει θεση σαν κατι καφρους που βλεπω. Το κανουν μονο για μαγκια.υπάρχει ένας τέτοιος μαλάκας στον Πειραιά που το αμολάει έτσι σε στενό, ακόμα κι όταν υπάρχει χώρος να το βάλει κανονικά, τον έχω δει. Όσο μικρό κι αν είναι εμποδίζει (φορτηγά τροφοδοσίας κλπ περνάνε ΔΥΣΚΟΛΑ). Ότι πρέπει γι' αυτόν είναι ν'αφήνεις κάθε μέρα την καλύτερη ροχάλα σου στα χερούλια από τις πόρτες του
Σπύρος
χαχα. Απο εμενα το εχεις ακουσει αυτο με τη ροχαλα στο χερουλι???
Ελα μωρε, ειναι οι ιδιοι που διπλοπαρκαρουν το αμαξι ακομα και αν εχει θεση, που αναβουν προβολακια ομιχλης νυχτα μερα και ολα αυτα. Βασικα το καλυτερο ειναι να του βαλεις ολη την περτα μεσα ξεπαρκαροντας, να δω αν θα το ξανακανει. -
φίλε και συνονόματε δεν το έχω ακούσει από σένα, για την ακρίβεια νόμιζα ότι είμαι ο μόνος που το κάνει
Σπύρος
-
ΕDit! ΤΟ βρηκα! κοιτα!!!
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=8683&postdays=0&postorder=asc&start=0 -
Σαν πολλοί Σπύροι δεν μαζευτήκαμε σε αυτό thread ;;;
Πάντως αυτό με τη ροχάλα στα smart πρέπει να έχει γίνει μόδα. Πριν από κανά 2μηνο που είχα νοικιάσει ένα και ενώ το είχα παρκάρει κανονικότατα (!!!!) το βρήκα με ροχάλα, ευτυχώς δίπλα στο πόμολο (ερασιτέχνης). Αν ξαναβρώ θα ξέρω που να απευθυνθώ.... (btw μένει κανένας από εσάς Νέο Κόσμο; ) -
Oχι εγω παντως!! Ουτε ερασιτεχνης ειμαι, ουτε φτυνω τα κανονικα παρκαρισμενα!! Λες να γινει μοδα και να αρχισουμε να βλεπουμε χλεμπονιαρικα σμαρτ?
ΥΓ. Ερχεται Χειμωνας!!! Διπλοπαρκαρισμενα και καθετα σταθμευμενα, ΤΡΕΜΕΤΕ! (ερχονται οι πρασινες! )
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σαν πολλοί Σπύροι δεν μαζευτήκαμε σε αυτό thread ;;;
Πάντως αυτό με τη ροχάλα στα smart πρέπει να έχει γίνει μόδα. Πριν από κανά 2μηνο που είχα νοικιάσει ένα και ενώ το είχα παρκάρει κανονικότατα (!!!!) το βρήκα με ροχάλα, ευτυχώς δίπλα στο πόμολο (ερασιτέχνης). Αν ξαναβρώ θα ξέρω που να απευθυνθώ.... (btw μένει κανένας από εσάς Νέο Κόσμο; )όχι..Πειραιά... αν έρθεις προς τα εδώ δεν κινδυνεύεις, αρκεί να μην παρκάρεις κάθετα. Αλλιώς τη ροχάλα την έχεις εξασφαλισμένη, κι εγώ δεν θα αστοχήσω
Σπύρος
-
Θα βάλω extra στα πόμολα μια πατέντα δική μου: 'αισθητήρας ροχάλας'. Με το που θα σκάει η ροχάλα στην πόρτα το ειδικό πιτσιλιστίρι δίπλα στο πόμολο θα εκτοξεύει ένα μείγμα κοτσιλιάς από περιστέρι (ή ότι άλλη βρω), αυγού και χυμού φραγκοστάφυλου στα μούτρα του 'εξυπνάκια'
Μήπως ξεφύγαμε;
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
να παρεις Σμαρτ. Και εγω μαζι σου! ενημερωσε με για Ποσο το πηρες τελικα (με τυχων εκπτωσεις-προσφορες και ολα, με το κλειδι στο χερι! )Τελική τιμή 13.745 με το κλειδί στο χέρι.
Extra έχω βάλει:- το πακέτο safety που περιλαμβάνει πλευρικούς αερόσακους, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέφτες και προβολείς ομίχλης (435 ευρώ)
- Ρολόι - στροφόμετρο (135 ευρώ)
- Καθρεφτάκι οδηγού (10 ευρώ)
- Συρτάρι καθίσματος οδηγού με κλειδαριά (80 ευρώ)
- Φίλτρο γύρης και σωματιδίων A/C (25 ευρώ)
- Ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι (525 ευρώ)
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:
- Πατάκια (45 ευρώ)
- Πινακίδες - τέλη (150 ευρώ)
- Μεταλλικό χρώμα (320 ευρώ)
Από προσφορές δε μπορώ να ξέρω ακόμα γιατί το αυτοκίνητο θα γίνει παραγγελία και θα ισχύσουν οι προσφορές που θα υπάρχουν τότε. Τώρα πάντως υπάρχουν 12 άτοκες δόσεις με 50% προκαταβολή και 150 ευρώ έξοδα φακέλου και 2 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Τρίχες δηλαδή...
Στην τιμή μετρητοίς θα μου κάνουν κάποιο δώρο λέει...της τάξεως των 100 - 150 ευρώ φαντάζομαι...
Αυτά. Λέω να ρωτήσω και στην Kosm-art μήπως έχει κάτι καλύτερο -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Τελική τιμή 13.745 με το κλειδί στο χέρι.
Extra έχω βάλει:- το πακέτο safety που περιλαμβάνει πλευρικούς αερόσακους, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέφτες και προβολείς ομίχλης (435 ευρώ)
- Ρολόι - στροφόμετρο (135 ευρώ)
3. Καθρεφτάκι οδηγού (10 ευρώ) - Συρτάρι καθίσματος οδηγού με κλειδαριά (80 ευρώ)
- Φίλτρο γύρης και σωματιδίων A/C (25 ευρώ)
- Ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι (525 ευρώ)
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:
1. Πατάκια (45 ευρώ)
2. Πινακίδες - τέλη (150 ευρώ)
3. Μεταλλικό χρώμα (320 ευρώ)Εντάξει τα υπόλοιπα, αλλά καθρεπτάκι οδηγού; Συνοδηγού δεν έχει ή είναι κι αυτό έξτρα; Όσο για τα πατάκια, σ'ένα Accent κοστίζουν 10,8 ευρώ (ν'αντικατασταθούν, εννοείται ότι στο δίνουν με πατάκια).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εντάξει τα υπόλοιπα, αλλά καθρεπτάκι οδηγού; Συνοδηγού δεν έχει ή είναι κι αυτό έξτρα; Όσο για τα πατάκια, σ'ένα Accent κοστίζουν 10,8 ευρώ (ν'αντικατασταθούν, εννοείται ότι στο δίνουν με πατάκια).
Καθρεφτάκι συνοδηγού θα έχει στάνταρ, γι'αυτό δεν αναφέρθηκε.
Αλλά τα πατάκια έξτρα;;;
Αν συνεχίσουν έτσι, σε λίγο θα είναι και τα καθίσματα στον επί πλέον εξοπλισμό... -
Και στον τιμοκατάλογο της BMW τα πατάκια είναι έξτρα. Αλλά οι έμποροι ντρέπονται να στα χρεώσουν...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
-
Φίλτρο γύρης και σωματιδίων A/C (25 ευρώ)
-
Πατάκια (45 ευρώ)
Τι λες τωρα??? Τα λαδια στα χρεωσαν?
-
ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ;