-
Ναι, αυτή είναι η πιο λογική εξήγηση. Και το ωραίο είναι ότι πιάνει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χμμμ, έχω την εντύπωση ότι δεν έγινα κατανοητός.
Λέω λοιπόν ξανά: αν το αυτοκίνητο δεν διαθέτει ειδικό αντιθαμβωτικό καθρέπτη, αυτόματο ή μη, αλλά εσείς θέλετε να βλέπετε πίσω σας ακόμα κι αν σας στραβώνει ο άλλος, σηκώνετε ψηλά τον καθρέπτη (να κοιτάζει στον ουρανό του αυτοκινήτου και υπό σωστή γωνία που μόνο με ένα τεστάκι θα τη βρείτε) και εκτός από το ότι δεν σας ενοχλεί το φως, βλέπετε κανονικά αλλά με πολύ μικρότερη ένταση των φώτων.Αυτο ακριβως κανει ο διακοπτης ,βλεπεις πισω ενω αντανακλα τον ουρανο του αυτοκινητου.Και αυτο να κανεις ομως εχεις τους δυο εξωτερικους καθρεπτες που συνεχιζουν να σε χτυπουν κατευθειαν στα ματια.Μονο αν αλλαξεις λιγο θεση στο σωμα σου σε σχεση με το καθισμα μπορεις να το μετριασεις αυτο .Ή αναβεις τα αλαρμ μαζι με το πισω φως ομιχλης και ανταποδιδεις την ενοχληση .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σηκώστε τον μεσαίο καθρέπτη σας προς την οροφή του αυτοκινήτου, τόσο ώστε να βγει το πίσω τζάμι σας από το οπτικό σας πεδίο. Το περίεργο είναι ότι στο σωστό σημείο και πάλι βλέπετε τα φώτα των πίσω, όμως με πολύ μικρότερη ένταση, σαν να φιλτράρονται από γυαλιά ηλίου. Δοκιμάστε το τη νύχτα - εγώ είχα καραφλιάσει όταν το είχα δει.
[/b]
Το μοχλουδακι που εχουν οι καθρεπτες στο κατω μερος δεν το εχεις προσεξει?? την ιδια δουλεια κανει
-
Καλησπερα σε ολους
Λεμε,λεμε,λεμε....... τι κανουν καποιοι που αναβουν χωρις λογο τους προβολεις για λογους καλαισθησιας και φιγουρας, αλλοι που προσπαθουν να συνετησουν τους προηγουμενους μιας και τους τυφλωνουν κανωντας 'πολεμο' (ριχνει ο ενας ας ριξω και εγω και οποιος νικησει) με το να αναβουν την μεγαλη σκαλα κτλ. με κινδυνο την σωματικη τους ακεραιοτητα απο πιθανο ατυχημα, και αλλοι που πλανονται μακραν για την χρηση τους και νομιζουν ειναι σωστο να τους αναβουν πχ. μεσα στη πολη.
ΟΚ ας πουμε οι περισοτεροι δεν ξερουν ποτε να χρησιμοποιουν τους προβολεις αλλα αυτο που δεν ειδα να λεει εστω και ενας για να γινει γνωστο (πρωτα απο εδω μεσα) σε αυτους που δεν γνωριζουν ειναι ποτε πρεπει να αναβουμε τους προβολεις????? τι λεει ο ΚΟΚ σχετικα με την χρηση τους?????
Παιρνω το θαρρος και σας παραθετω τα αρθρα:
**Αρθρο 36 παρ 2: Αν υπάρχουν φώτα ομίχλης, σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στο άρθρο 69 του παρόντος Κώδικα, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ομίχλης, χιονόπτωσης, ή καταρρακτώδους βροχής, μόνα τους ή μαζί με τα φώτα διασταύρωσης. Τα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε στενούς ελικοειδείς οδούς και αν δεν συντρέχουν οι πιο πάνω προϋποθέσεις.
Αρθρο 69 παρ 1: Τα αυτοκίνητα οχήματα μπορούν να φέρουν μπροστά δύο φώτα ομίχλης αντιθαμβωτικά, λευκού ή ειδικής επιλογής κίτρινου χρώματος και τοποθετημένα κατά τρόπον ώστε κανένα σημείο της φωτιστικής τους επιφάνειας να βρίσκεται ψηλότερα από το ανώτατο σημείο της φωτιστικής επιφάνειας των φώτων διασταύρωσης και το εξωτερικό σημείο της φωτιστικής τους επιφάνειας να μην απέχει περισσότερο από 0,40 μ. από το ακρότατο της αυτής πλευράς εξωτερικό όριο του οχήματος. **
Αρθρο 69 παρ 2: Τα αυτοκίνητα και τα ρυμουλκούμενα μπορούν να φέρουν πίσω ένα ή δύο φώτα ομίχλης χρώματος ερυθρού.
Ευχαριστω πολυ & συγνωμη αν σας κουρασα
Φιλικα,
Δημητρης
Το url ειναι: http://www.drivingschool.gr/kok21.htm
-
Μιας και έκλεισε το ζήτημα με τα εμπρός δεν πιάνουμε τώρα και τα πίσω;
Δεν ξέρω τι ισχύει βάση κοκ αλλά, βάση δικής μου λογικής, έχω την εντύπωση ότι πίσω πρέπει να υπάρχει ένα φως ομίχλης για να μην δημιουργείται σύγχυση με αυτά των στοπ. Αν κάποιος ξέρει ας μου πει γιατί έχω δει κατά καιρούς αυτοκίνητα με 2 πίσω φώτα ομίχλης και δεν ξέρω αν είναι από το εργοστάσιο ή από μετέπειτα τοποθέτηση του 2ου από τον ιδιοκτήτη.
Τώρα ασχέτως αριθμού, η άσκοπη χρήση τους για μένα είναι πολύ χειρότερη από ότι των μπροστά. Ιδικά σε δρόμους χαμηλού ή ανύπαρκτου φωτισμού είναι ότι το χειρότερο.
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
..........
Αρθρο 36 παρ 2: Αν υπάρχουν φώτα ομίχλης, σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στο άρθρο 69 του παρόντος Κώδικα, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ομίχλης, χιονόπτωσης,** ή καταρρακτώδους βροχής, μόνα τους **ή μαζί με τα φώτα διασταύρωσης. Τα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε στενούς ελικοειδείς οδούς και αν δεν συντρέχουν οι πιο πάνω προϋποθέσεις.
Αρθρο 69 παρ 1: Τα αυτοκίνητα οχήματα μπορούν να φέρουν μπροστά δύο φώτα ομίχλης αντιθαμβωτικά, λευκού ή ειδικής επιλογής κίτρινου χρώματος και τοποθετημένα κατά τρόπον ώστε κανένα σημείο της φωτιστικής τους επιφάνειας να βρίσκεται ψηλότερα από το ανώτατο σημείο της φωτιστικής επιφάνειας των φώτων διασταύρωσης και το εξωτερικό σημείο της φωτιστικής τους επιφάνειας να μην απέχει περισσότερο από 0,40 μ. από το ακρότατο της αυτής πλευράς εξωτερικό όριο του οχήματος.
Αρθρο 69 παρ 2: Τα αυτοκίνητα και τα ρυμουλκούμενα μπορούν να φέρουν πίσω ένα ή δύο φώτα ομίχλης χρώματος ερυθρού.
Φιλικα,
Δημητρης
Aγαπητέ μου Δημήτρη,
έπραξες πολύ καλά και έβαλες το νόμο εδώ. Ευχαριστούμε.
Απο ότι καταλαβαίνω δηλαδή δίνεται η δυνατότητα σε καταρακτώση βροχή κάποιος να έχει αναμένους μόνο τους προβολείς ομίχλης;Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Το μοχλουδακι που εχουν οι καθρεπτες στο κατω μερος δεν το εχεις προσεξει?? την ιδια δουλεια κανει
Χωρίς σχόλια.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
..........
Αρθρο 36 παρ 2: Αν υπάρχουν φώτα ομίχλης, σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στο άρθρο 69 του παρόντος Κώδικα, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ομίχλης, χιονόπτωσης,** ή καταρρακτώδους βροχής, μόνα τους **ή μαζί με τα φώτα διασταύρωσης. Τα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε στενούς ελικοειδείς οδούς και αν δεν συντρέχουν οι πιο πάνω προϋποθέσεις.
Αρθρο 69 παρ 1: Τα αυτοκίνητα οχήματα μπορούν να φέρουν μπροστά δύο φώτα ομίχλης αντιθαμβωτικά, λευκού ή ειδικής επιλογής κίτρινου χρώματος και τοποθετημένα κατά τρόπον ώστε κανένα σημείο της φωτιστικής τους επιφάνειας να βρίσκεται ψηλότερα από το ανώτατο σημείο της φωτιστικής επιφάνειας των φώτων διασταύρωσης και το εξωτερικό σημείο της φωτιστικής τους επιφάνειας να μην απέχει περισσότερο από 0,40 μ. από το ακρότατο της αυτής πλευράς εξωτερικό όριο του οχήματος.
Φιλικα,
Δημητρης
Aγαπητέ μου Δημήτρη,
έπραξες πολύ καλά και έβαλες το νόμο εδώ. Ευχαριστούμε.
Απο ότι καταλαβαίνω δηλαδή δίνεται η δυνατότητα σε καταρακτώση βροχή κάποιος να έχει αναμένους μόνο τους προβολείς ομίχλης;Φιλικά,
ΔημήτρηςΣυμφωνα με τον ΚΟΚ ΝΑΙ !
Προσωπικα με απλα ελληνικα & για συντομια θα ελεγα σε 'δυσμενεις καιρικες συνθηκες', οταν ειναι δυσκολη η ορατοτητα! (Πχ. ακομα και σε αμμοθελλα)
Ακομα και αν δεν συντρεχουν 'δυσμενεις καιρ. συνθ.' και ανεβενεις την Καταρα ή Καστανια μπορεις να του εχεις και παλι αναμενους σε βαθμο που δεν τυφλωνεις τους απεναντι (αμα εχει κινηση ο δρομος). Βεβαια καλο θα ηταν το αναμμα τους να γινετε αμα δεν εχει κινηση ή δεν ερχετε αλλος απο απενταντι! (αυτο εξαρταται απο την ευγενια του καθενος προς τον απενταντι )Φιλικα,
Δημητρης
-
οι Περισσοτεροι τα πισω φωτα ομιχλης τα αναβουνε γιατι δεν το καταλαβαινουνε. Οχι επειδη τα θελουνε. Ετσι και αλλιως τα πισω δεν ειναι 'μαγκια'
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
οι Περισσοτεροι τα πισω φωτα ομιχλης τα αναβουνε γιατι δεν το καταλαβαινουνε. Οχι επειδη τα θελουνε. Ετσι και αλλιως τα πισω δεν ειναι 'μαγκια'Μηπως πρεπει τοτε να μαθουνε καλυτερα το αυτοκινητο τους????? να ανοιξουν και το βιβλιο του κατασκευαστη (ναι, αυτο που ειναι πεταμενο & σκονισμενο στο ντουλαπακι) εστω και για το πιο απλο πραγμα !!!!
αλλα μιας και ξερολες Ελληνες δεν χρειαζετε μιας και τα ξερουμε ολα εκ γενετης
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
οι Περισσοτεροι τα πισω φωτα ομιχλης τα αναβουνε γιατι δεν το καταλαβαινουνε. Οχι επειδη τα θελουνε. Ετσι και αλλιως τα πισω δεν ειναι 'μαγκια'
Μηπως πρεπει τοτε να μαθουνε καλυτερα το αυτοκινητο τους????? να ανοιξουν και το βιβλιο του κατασκευαστη (ναι, αυτο που ειναι πεταμενο & σκονισμενο στο ντουλαπακι) εστω και για το πιο απλο πραγμα !!!!
Ειναι το γνωστο : ** R.T.F.M. **
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χωρίς σχόλια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως πρεπει τοτε να μαθουνε καλυτερα το αυτοκινητο τους????? να ανοιξουν και το βιβλιο του κατασκευαστη (ναι, αυτο που ειναι πεταμενο & σκονισμενο στο ντουλαπακι) εστω και για το πιο απλο πραγμα !!!!
Ειναι το γνωστο : ** R.T.F.M. **
που σημαινει???
-
Read The Fine Manual.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χωρίς σχόλια.
Μάνο το ειχε το Ντατσουν του 81 που ειχα και το ΑΧ και το ΒΧ αυτο,καθως και ολα τα Μercedes που βλέπω στην δουλειά(εκτος αν εχουν ηλεκτρνικο συστημα που μαυριζει το κρυσταλο), ήμουν σιγουρος οτι δεν υπαρχει αυτοκινητο χωρις τετοιο.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Χωρίς σχόλια.
Μάνο το ειχε το Ντατσουν του 81 που ειχα και το ΑΧ και το ΒΧ αυτο,καθως και ολα τα Μercedes που βλέπω στην δουλειά(εκτος αν εχουν ηλεκτρνικο συστημα που μαυριζει το κρυσταλο), ήμουν σιγουρος οτι δεν υπαρχει αυτοκινητο χωρις τετοιο.
Το ειχε και το AUDI 80 μοντ. 1978 που ειχα, αλλα και το Volvo 265 GL παλι μοντ. 1978 ! Ειναι κατι που το 98% των αυτοκινητων το εχουν οσο παλια και αν ειναι !
Να μην μιλησω για τα καινουργια που εχουν ηλεκ. συστημα που αλλαζει το contrast.....! -
Αληθεια ποσες φορες εχετε χρειαστει τους φανους ομιχλης για ομιχλη;Ποσες φορες εχετε πετυχει ομιχλη το βραδυ ;Εγω οδηγω 13 χρονια και ειναι μετρημενες οι φορες στα δαχτυλα του ενος χεριου.Το πισω φως το χρησιμοποιω απειρως περισσοτερο.Σε ομιχλη , μπορες , χιονοπτωσεις . Αλλα τα μπροστα σπανιοτατα.Υποψη οτι μενω Τριπολη και κανω πανω απο 100 χιλ καθημερινα.
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αληθεια ποσες φορες εχετε χρειαστει τους φανους ομιχλης για ομιχλη;Ποσες φορες εχετε πετυχει ομιχλη το βραδυ ;Εγω οδηγω 13 χρονια και ειναι μετρημενες οι φορες στα δαχτυλα του ενος χεριου.Το πισω φως το χρησιμοποιω απειρως περισσοτερο.Σε ομιχλη , μπορες , χιονοπτωσεις . Αλλα τα μπροστα σπανιοτατα.Υποψη οτι μενω Τριπολη και κανω πανω απο 100 χιλ καθημερινα.Φιλε μου και εγω που εχω δεν τους χρησομοποιω (οσο περιεργο και αν φαινετε!!!!). Απο οτι θυμαμε ηταν περσι, τελη Αυγουστου αν δεν κανω λαθος, που εριξε χαλαζι εδω Θεσ/νικη και τελευταια φορα ηταν τωρα προσφατα που παλι πλυμμηρησαμε, πραγατικα ανοιξαν οι ουρανοι! Απο κει και περα δεν θυμαμε Συνηθως σε εντονα καιρικα φαινομενα.....
Παρατηρησα οτι κανανε καλη δουλεια οι μπροστινοι προβολεις !!!!!!! (μην ξεχναμε οτι δεν απαγορευετε για αυτο και τους αναψα!)
-
Το RTFM έγραφε 'περιστρέψτε τη βάση του καθρέπτη'. Νόμιζα ότι εννοούσε αυτό που έκανα (και που μου το είχε δείξει ο φίλος μου - καλός και του λόγου του), δηλαδή να περιστρέφω ολόκληρο τον καθρέπτη κατακόρυφα.
Κάτι μάθαμε και σήμερα.
Προβολείς ομίχλης.Γιατί ρε παλικάρια τους ανάβετε ?