-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
**Άλλο **η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου με την SLK μέσα στην κίνηση (απαράδεκτη) και μάλιστα με τα διακριτικά των 4Τ (απαράδεκτο και άδικο για το περιοδικό) και άλλο οι δοκιμές σπορ αυτοκινήτων από επαγγελματίες σε επιλεγμένες συνθήκες, στο πλαίσιο του αντικειμενικώς επικίνδυνου επαγγέλματός τους.Αν είναι, aserf μου, να υιοθετήσουμε ωριμότητα και παιδεία αμερικανών κρετίνων, τότε ας τυπώνουν πια οι 4Τ σε κάθε σελίδα τους το (αυτονόητο για νουνεχείς ανθρώπους) DO NOT TRY THIS AT HOME / ON YOUR OWN.
ΔΕΝ είναι ίσα κι όμοια ο επαγγελματίας (εν ώρα εργασίας) και ο μέσος αναγνώστης - κατά τεκμήριο - , κι αυτό σε πεπαιδευμένες κοινωνίες ο κόσμος το αντιλαμβάνεται.Το να βρίζει το 'ευρύ κοινό' τον Καββαθά ή τον Σουμάχερ (π.χ.) επειδή έτρεξαν (εκεί που ήξεραν πως μπορούσαν και διότι οι συγκεκριμένοι ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ) είναι απλός φθόνος.
ΥΓ: οδηγική παιδεία είναι, μεταξύ άλλων, να ξέρεις πόσο σε παίρνει, προσωπικά, να τρέξεις (και που, αντικειμενικά).
Δηλαδή οι συντάκτες περιοδικών νομιμοποιούνται να πηγαίνουν αέρα παρά τα όρια και τον ΚΟΚ; Σε δημόσιο δρόμο; Και να τους λυπηθούμε που είναι επικίνδυνο το επάγγελμά τους, ε;
Όσο για την οδηγική παιδεία, δεν περιλαμβάνει το να τηρούμε τον ΚΟΚ και να μην περιγράφουμε (και εμμέσως προτρέπουμε άλλους να κάνουν) παράνομες ενέργειες;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν ειναι απλο θεμα. Ελα εσυ στη θεση αυτου που δοκιμαζει μια Μ5. Με ποσα να παει για να γραψει εντυπωσεις? Η μηπως εγω αμα την αγορασω μετα θα πηγαινω οπως παω με το Ιμπιζα?ολα τα περιοδικα του κοσμου ετσι δοκιμαζουν τα αυτοκινητα.
ισως οι συνθηκες κατα τη δοκιμη της Μ5 'επετρεπαν' να πας γρηγορα, το αυτοκινητο σιγουρα το επιτρεπει.
Ακόμη κι αν επέτρεπαν οι συνθήκες (καθαρά υποκειμενικό), είναι απαράδεκτο οι ίδιοι άνθρωποι που γράφουν περί παιδείας να περιγράφουν στην επόμενη σελίδα πως κινείται η Μ5 με 200+ στην ΕΟ. Αυτός που διδάσκει, πρέπει να έχει παιδεία. Ούτε τα περιοδικά έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν έτσι σε δημόσιο δρόμο, ούτε θα έπρεπε να το γράφουν. Έτσι δίνουν λαβές σε μια μερίδα αναγνωστών τους (τους ηλίθιους!) να νομίζουν ότι με τη Μ5 μπορούν να πηγαίνουν κι εκείνοι έτσι επειδή το αυτοκίνητο μπορεί. Έλα όμως που δεν μπορούν οι οδηγοί!
Ας το δεχτούμε. Όπως το Playboy σου πουλάει τη φαντασίωση του sex, έτσι και τα περιοδικά αυτοκινήτου σου πουλάνε τη φαντασίωση της ταχύτητας, της ελευθερίας και πολλές άλλες. Μόνο με άρθρα 'με τη Μ5 στο Nurburgring' και 'με το Ibiza στα Μέγαρα' δεν θα πουλήσουν ούτε τα μισά τεύχη. Εννοείται πως δεν θα σταματήσουν να κάνουν αυτό που τους δίνει τις πωλήσεις!
-
να σου πω τη προσωπικη μου γνωμη, τα 200 με Μ5 στην ΕΟ δε μου φαινονται πολλα αν οι συνθηκες (ναι υποκειμενικο γενικα) το επιτρεπουν. Και δε νομιζω οτι αυτος που το κανει ειναι απαραιτητα 'φονιας' ή εχει ελλειψη παιδειας.
απο εκει και περα, το να το λες για να πουλησεις 'φυλλα' δεν ξερω κατα ποσο ειναι θεμιτο. Ειναι αλλη κουβεντα αυτη βεβαια.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
**Άλλο **η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου με την SLK μέσα στην κίνηση (απαράδεκτη) και μάλιστα με τα διακριτικά των 4Τ (απαράδεκτο και άδικο για το περιοδικό) και άλλο οι δοκιμές σπορ αυτοκινήτων από επαγγελματίες σε επιλεγμένες συνθήκες, στο πλαίσιο του αντικειμενικώς επικίνδυνου επαγγέλματός τους.
Αν είναι, aserf μου, να υιοθετήσουμε ωριμότητα και παιδεία αμερικανών κρετίνων, τότε ας τυπώνουν πια οι 4Τ σε κάθε σελίδα τους το (αυτονόητο για νουνεχείς ανθρώπους) DO NOT TRY THIS AT HOME / ON YOUR OWN.
ΔΕΝ είναι ίσα κι όμοια ο επαγγελματίας (εν ώρα εργασίας) και ο μέσος αναγνώστης - κατά τεκμήριο - , κι αυτό σε πεπαιδευμένες κοινωνίες ο κόσμος το αντιλαμβάνεται.Το να βρίζει το 'ευρύ κοινό' τον Καββαθά ή τον Σουμάχερ (π.χ.) επειδή έτρεξαν (εκεί που ήξεραν πως μπορούσαν και διότι οι συγκεκριμένοι ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ) είναι απλός φθόνος.
ΥΓ: οδηγική παιδεία είναι, μεταξύ άλλων, να ξέρεις πόσο σε παίρνει, προσωπικά, να τρέξεις (και που, αντικειμενικά).
Δηλαδή οι συντάκτες περιοδικών νομιμοποιούνται να πηγαίνουν αέρα παρά τα όρια και τον ΚΟΚ; Σε δημόσιο δρόμο; Και να τους λυπηθούμε που είναι επικίνδυνο το επάγγελμά τους, ε;
Όσο για την οδηγική παιδεία, δεν περιλαμβάνει το να τηρούμε τον ΚΟΚ και να μην περιγράφουμε (και εμμέσως προτρέπουμε άλλους να κάνουν) παράνομες ενέργειες;
O έχων οδηγική παιδεία (ένας στους 1000 εν Ελλάδι, ομολογουμένως, αν και όλοι νομίζουν πως πρόκειται για τον εαυτό τους) δεν έχει ανάγκη τα όρια ταχύτητας, έννοια εξ ορισμού προκρούστεια και καταχρηστική. Μπορεί να κρίνει πότε μπορεί να πάει με πολύ περισσότερα, και μέχρι πόσα μπορεί γενικώς, καθώς και πότε πρέπει να πάει και με λιγότερα από τα 'όρια'.
Ο εκλαμβάνων τις δοκιμές από επαγγελματίες ως προτροπή να κάνει κι αυτός το ίδιο ουδεμία παιδεία (και νοημοσύνη) διαθέτει, οδηγική ή άλλη.
Φαίνεται πως μη υπαρχούσης παιδείας, και κυρίως κοινού νοός, εισερχόμαστε στην εποχή των legal disclaimers για τα περιοδικά αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
O έχων οδηγική παιδεία (ένας στους 1000 εν Ελλάδι, ομολογουμένως, αν και όλοι νομίζουν πως πρόκειται για τον εαυτό τους) δεν έχει ανάγκη τα όρια ταχύτητας, έννοια εξ ορισμού προκρούστεια και καταχρηστική. Μπορεί να κρίνει πότε μπορεί να πάει με πολύ περισσότερα, και μέχρι πόσα μπορεί γενικώς, καθώς και πότε πρέπει να πάει και με λιγότερα από τα 'όρια'.Ο εκλαμβάνων τις δοκιμές από επαγγελματίες ως προτροπή να κάνει κι αυτός το ίδιο ουδεμία παιδεία (και νοημοσύνη) διαθέτει, οδηγική ή άλλη.
Φαίνεται πως μη υπαρχούσης παιδείας, και κυρίως κοινού νοός, εισερχόμαστε στην εποχή των legal disclaimers για τα περιοδικά αυτοκινήτου.Δυστυχώς έχεις δίκιο. Ο έχων πραγματική οδηγική παιδεία είναι όντως ο 1 στους 1000. Δεν βάζω τον εαυτό μου σ'αυτή την κατηγορία, έχω κάνει και μαλακίες στο δρόμο, όπως όλοι μας. Εφόσον το ποσοστό είναι 1/1000, θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ότι κανείς δεν έχει οδηγική παιδεία μέχρι να μου αποδείξει το αντίθετο. Πχ. διστάζω να μπω για μεγάλη διαδρομή σε κάποιον που δεν ξέρω πως οδηγεί, γιατί θεωρώ ότι είναι ένας ακόμα από τα ζώα που βλέπουμε καθημερινά. Το πρόβλημά μου με τους συντάκτες είναι ότι μου αποδεικνύουν ότι δεν έχουν οδηγική παιδεία με τα ίδια τους τα γραφόμενα, αφού παραδέχονται ότι κινούνται με παράνομο τρόπο σε δημόσιο δρόμο. Και δεν δέχομαι αυτοί να διδάσκουν! That's all...
Πάντως disclaimers δεν νομίζω ότι χρειάζονται. Απλώς όλοι θα τα αγνοούν...
spiros, ο έχων οδηγική παιδεία πρέπει να είναι παράδειγμα για τους άλλους. Τα 200 με Μ5 στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως συνθηκών) είναι παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή; Την δική μου άποψη την ξέρεις.
Edit: Μάζεμα των quotes γιατί έγιναν πολλά!
-
Λοιπόν εγκαλείτε τον Κ.Κ επειδεί κάποιος συντάκτης έκανε κάτι το οποίο ούτε ο Κ.Κ εγκρίνει, ας σκεφτούμε λίγο.....
Σε περίπτωση που ο Κ.Κ τον έπιανε μόνος του....το πιθανότερο θα ήταν να τον ξέχεζε, με αυτό που γίνεται τώρα και 5 άτομα κράζουν τον Κ.Κ μάλλον θα υπάρξει και κάτι παραπάνω από το ξέχεσμα.
Η περίπτωση να μην οδηγούσε συντάκτης των 4τ δεν υπάρχει?
Και μια τελευταία ερώτηση σε όσους οδηγούν ή κάποτε οδηγούσαν το αμάξι του πατέρα τους. Ο πατέρας σας μάλλον ήθελε να πηγαίνετε παναγίες στο δρόμο, και γενικότερα έβριζε όσους δεν οδηγούν έτσι, εσείς μάλλον δεν το πολυκάνατε, αν σας έπιανε κανένας γνωστός να κάνετε μαλακίες, τον πατέρα σας θα έπρεπε να ξεχέσει ή εσάς?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σε περίπτωση που ο Κ.Κ τον έπιανε μόνος του....το πιθανότερο θα ήταν να τον ξέχεζε, με αυτό που γίνεται τώρα και 5 άτομα κράζουν τον Κ.Κ μάλλον θα υπάρξει και κάτι παραπάνω από το ξέχεσμα.
?Δε το νομίζω. Αν κρίνω από κάποια πράγματα σχετικά με τη ταχύτητα, που έλεγε στο ραδιόφωνο, ότι έφτασε με μια BMW 1200 που είχε μάλλον δε θα αντιδρούσε και λογικό είναι.
-
Το είπα αυτό λόγω του ότι το αμάξι είχε σηματάκια των 4τ, και εκείνει την ώρα όσο να είναι εκπροσωπείς το περιοδικό.
-
Από αυτή τη πλευρά ναι έχεις δίκιο.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ολοι καταλαβαινουμε οτι η δοκιμη ενος σπορ αυτοκινητου δεν μπορει να γινει με σεβασμο των οριων ταχυτητας.
Άλλο δε σέβομαι το όριο του 120 στην Εθνική και πηγαίνω με 160 και άλλο δηλώνω ρητά ότι έμπαινα με ανάποδα τιμόνια στις στροφές του Αρτεμισίου με 190 και 200 χλμ/ώρα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα... Σχεδόν κανείς δεν τηρεί τα όρια των δρόμων, εγώ όμως δε θα βγω και θα προσπαθώ να διδάξω τον κόσμο οδηγική συμπεριφορά και ύστερα θα βγαίνω και θα λέω με υπερηφάνεια ότι πήγαινα φέτες στο δρόμο δοκιμάζοντας μια Μ5.
Το ότι και οι συντάκτες ενός περιοδικού είναι απλοί πολίτες και ως εκ τούτου δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα στο δρόμο απ' ότι όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί δε το σχολιάζω, το θεωρώ απλά δεδομένο. Εδώ λοιπόν υπεισέρχεται το ότι αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και όχι να θεωρούν ότι είναι υπεράνω και να κάνουν μ@λ@κίες, διαφημίζοντάς τες κιόλας.**Άλλο **η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου με την SLK μέσα στην κίνηση (απαράδεκτη) και μάλιστα με τα διακριτικά των 4Τ (απαράδεκτο και άδικο για το περιοδικό) και άλλο οι δοκιμές σπορ αυτοκινήτων από επαγγελματίες σε επιλεγμένες συνθήκες, στο πλαίσιο του αντικειμενικώς επικίνδυνου επαγγέλματός τους.
Αν είναι, aserf μου, να υιοθετήσουμε ωριμότητα και παιδεία αμερικανών κρετίνων, τότε ας τυπώνουν πια οι 4Τ σε κάθε σελίδα τους το (αυτονόητο για νουνεχείς ανθρώπους) DO NOT TRY THIS AT HOME / ON YOUR OWN.
για το α)
α μαλιστα, 'αυτοι κανουν την δουλεια τους'...
για το β)
α μαλιστα, οποτε εγω που ξερω ποσο και που με παιρνει να τρεξω, κανω οτι γουσταρω και μην τολμησετε να μου ξαναπειτε τιποτα...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
spiros, ο έχων οδηγική παιδεία πρέπει να είναι παράδειγμα για τους άλλους. Τα 200 με Μ5 στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως συνθηκών) είναι παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή; Την δική μου άποψη την ξέρεις.
δεν μας παροτρυνε κανενας να παμε με 200 ή 300. Ο καθενας μας εχει το δικο του μυαλο για το αν-πότε-που θα τρεξει, και δε θα πρεπει να περιμενει να το διαβασει καπου για να το κανει.
Ετσι το βλεπω εγω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
για το β)
α μαλιστα, οποτε εγω που ξερω ποσο και που με παιρνει να τρεξω, κανω οτι γουσταρω και μην τολμησετε να μου ξαναπειτε τιποτα...
τι ξέρεις; 160 με κίνηση στον Κηφισσό και ξέρεις;
-
ξέρει όσο ξέρει και ο τυπάς από τους 4τροχούς που τα σπάει με αμάξι της εταιρείας κάνοντας τον μάγκα ενώ εμείς με το αμάξι του μπαμπά....
-
Νομίζω το πρόβλημα έγκειται και κάπου αλλού. Όταν ένα περιοδικό παίρνει ένα αυτοκίνητο για δοκιμή, δεν το παίρνει για άσχετες βόλτες. Το παίρνει για να το πάει κάπου συγκεκριμένα, να το δοκιμάσει, κι ύστερα να το επιστρέψει.
Το 'πήγαινε' και το 'έλα' θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να έχει χαρακτήρα απλής μεταφοράς.
Δηλαδή, είναι π.χ. σα να έχεις δώσει το αυτοκίνητό σου σε παρκαδόρο κι αυτός όσο βρίσκεσαι στη δουλειά σου (διασκέδασή σου, οτιδήποτε), επειδή του αρέσει το αυτοκίνητό σου να αρχίσει να κόβει βόλτες και να κάνει μπαντιλίκια.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
για το β)
τι ξέρεις; 160 με κίνηση στον Κηφισσό και ξέρεις;
διαβασε προσεκτικα το πρωτο μου ποστ, ειδικα εκει που εγραψα οτι - σχεδον* - ποτε δεν κανω κατι τετοιο τετοιες ωρες, και οτι αφου τον παρακολουθουσα διακριτικα πραγμα που εκανα ακριβως επειδη ηθελα να δω τι κανει με αυτοκινητο δοκιμης, αποφασισα να παιξω μαζι του και να τον περασω να φυγω πραγμα που εγινε με συνοπτικες διαδικασιες αρα το κυνηγι δεν κρατησε πολυ.
*σχεδον = μετρημενες στο χερι του ενος χεριου (εδω και 7 χρονια) οι φορες που εχω παιξει με καποιον μεσα σε κινηση. Μαλλον 4 εκτος αν ξεχναω καποιον, και μπορω να σου πω και τι αυτοκινητα κυνηγουσα...
-
Συγχαρητήρια βρε, 'τσάγιασες' δημοσιογράφο με AMG, να 'χεις να το λες στα εγγόνια σου. Από καθαρά εγκυκλοπαδική άποψη φαντάζομαι το κάνες για να δεις τις αντιδράσεις του ε;
αντε και σ'ανώτερα, την επόμενη να 'χει Cayman S και να τον περάσεις στην κίνηση
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Συγχαρητήρια βρε, 'τσάγιασες' δημοσιογράφο με AMG, να 'χεις να το λες στα εγγόνια σου. Από καθαρά εγκυκλοπαδική άποψη φαντάζομαι το κάνες για να δεις τις αντιδράσεις του ε;αντε και σ'ανώτερα, την επόμενη να 'χει Cayman S και να τον περάσεις στην κίνηση
-
Αρθρο στους 4Τ που θα κυκλοφορησουν:
'Βγηκαμε για κοντρες με AMG'
Διαβαστε ποιοι τσιμπισαν ,ποιους κερασαμε τσάι και απο ποσους ηπιαμε λιπτον!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αρθρο στους 4Τ που θα κυκλοφορησουν:
'Βγηκαμε για κοντρες με AMG'
Διαβαστε ποιοι τσιμπισαν ,ποιους κερασαμε τσάι και απο ποσους ηπιαμε λιπτον!!Μόλις έδωσες μια φοβερή ιδέα για να βγει από πάνω το περιοδικό, εκ των υστέρων!
Θα το δηλώσει ως προμελετημένη δοκιμή για τις αντιδράσεις των Ελλήνων στις προκλήσεις για κόντρες! -
lkar
αν σε ενδιαφερει πραγματικα, ναι ηθελα να δω ποσο μακρυα θα παει και ποσο θα το πατησει μεσα στην κινηση, προκειμενου να περασει ενα σενταν 150 ιππων, οδηγωντας ξενο αυτοκινητο που του εχουν παραχωρησει για να κανει την δουλεια του, το οποιο μαλιστα εφερε και τα αυτοκολλητα του περιοδικου. Ποσως με νοιαζει αν θα του εφευγα, αν θα εξαφανιζοταν, αν οδηγουσε AMG, Ferrari η Autobianchi. Πολλες φορες εχω πει οτι οταν παιζω με καποιον το κανω για το παιχνιδι και οχι 'για να του ριξω στα αυτια του κουλου'. Δεν ειναι αγωνας, δεν εχει επαθλα, απλα γουσταρω. Για αυτο ακριβως τον λογο ΔΕΝ τσιμπαω, ΔΕΝ κυνηγιεμαι μεσα στην κινηση, ΔΕΝ συνεχιζω το κυνηγι αμα δω τον αλλο να κανει μλκιες που μπορει να προκαλεσουν ατυχημα, ΔΕΝ βαζω αλλους σε κινδυνο. Το συγκεκριμενο ηταν η εξαιρεση του κανονα, που το εκανα ακριβως για τους λογους που εχω γραψει και πολυ ανετα προσπερνας σαν να μην τα εχω πει. Γκεκε τωρα?Κοιτα να δεις που μεσα στο 4TF, το forum του περιοδικου και του συντακτη 'που διδασκει οδικη παιδεια' (παπαρια μεντολες, μολις ειδαν να χανουν πωλησεις αρχισαν και για βελτιωσεις να γραφουν, και κοντρες με μηχανες να κανουν, και canonball σε λιγο...), οταν βρεθηκε υπαλληλος του εν λογω περιοδικου να κανει κοντρες μεσα στην κινηση με αυτοκινητο δοκιμης με τα διακριτικα του περιοδικου, οι μισοι ασχολουνται με εμενα και μου την λενε περιμενωντας να απολογηθω ΕΓΩ. Η γελοιοτητα, η ειρωνια και η υποκρισια που ελεγα πιο πανω...Ειστε αστερια μερικοι
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ