-
εκεινος ειχε GTI οχι rallye....htan premium
-
Σωστό κ αυτό
-
Το mx5 θα ειναι απο τις πρωτες μου επιλογες αν καποια στιγμη πουλησω το 106 μου,αλλα ρε παιδια τι τιμες ανταλλακτικων ειναι αυτες
-
Ρε συ πραγματικα δνε με νοιαζει αυτο καθολου.
Το πρωτο πραγμα που θα κανω μολις το παρω θα ειναι ΜΙΚΤΗ!
Ποσο να στοιχιζει για ενα αμαξι 1800 κυβικα 18κ € καμπριο χεστηκα.
-
To αποφασισες δηλαδη να ευχηθω απο τωρα καλοριζικο?
-
εγω το εχω αποφασισει καιρο τωρα.
Αλλα πρεπει
α) να πουλησω το 106...που βαριεμαι την διαδικασια γιατι εχει φαει ενα τρακαρισμα και θα μου πριζει τα συκωτια ο καθε φαναρτζης με τις εξυπναδες του.
β) θα πρεπει να πηγαινω να βλεπω το καθε τροπετο, κομενο ραμενο ΜΧ που ο αλλος το πουλαει αγρατζουνιστο
γ) να τελειωσουμε με το χτισιμο του σπιτιου...το οποιο μπορει να ειναι ετοιμο σε 3 μηνες μπορει και σε 65 χρονια....με τα χτησιματα δεν βγαζεις ακρη
σα λιονταρι στο κλουβι ειμαι γμτ.
ΥΓ. το χειροτερο απο ολα αυτα ειναι οτι θα πρεπει να πουλησω το 106 μου.
-
Επειδη η δουλεια μου σχετιζεται με την οικοδομη σε καταλαβαινω,τωρα οσο για το 106 εγω θα το παλεψω μεχρι τελους για να το κρατησω και αυτο
-
Για Miata ψάχνω και εγώ τώρα αλλά δίχως να σκέφτομαι να πουλήσω το 106.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Για Miata ψάχνω και εγώ τώρα αλλά δίχως να σκέφτομαι να πουλήσω το 106. -
K εγω το ιδιο σκεφτομαι. ΜΧ5 αλλα να κρατησω κ το GV.
- Ειναι πιο προσγειωμενη επιλογη απο μτχ 944-968.
- Ειτε ΜΧ5 ειτε ενα βημα πιο κοντα στο παιδικο ονειρο προυπο8ετει συμβιβασμους στο lifestyle μου (εννοωντας οτι δε 8α μπορω να το ανεβαζω σε ψηλα πεζοδρομια στο Κολωνακι ).
Το μονο που κανω ειναι να πρηζω γονεις κ φιλους για 'το επομενο μου αυτοκινητο' ενω δεν εχω ιδεα ουτε καν σε ποια χωρα 8α βρισκομαι το εγγυς μελλον.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Αν καποιος εχει οδηγησει ΚΑΙ το Σ2Κ θα μπορουσε να υποστηριξει το γιατι ειναι το ενα καλυτερο του αλλου;Γιατι αυτη τη διαφωνια ειχα προσφατα με το Στελιο που σκεφτεται το μχ5.Εφοσον μπορεις να παρεις ενα μτχ Σ2Κ πανω κατω σ αυτα τα λεφτα,τι σε κανει να απορριψεις το μχ5 και να πας στο χοντα και το αντιστροφο;Θεωρω οτι σ αυτα τα λεφτα δεν εχεις ενδοιασμους περι μτχ..πισω απο το χοντα εχεις και μια πολυετη εγγυηση πχ..δε σκεφτεσαι οτι κατι θα χαλασει και γενικα τα περι αξιοπιστιας.Δε διαφωνώ. Αλλά άλλο να λες ότι με 33 χιλιάρικα προτιμώ να πάρω μεταχειρισμένο S, παρά καινούργιο miata (και είναι πολύ λογικό να το σκεφτεί ο οποιοσδήποτε αυτό), αλλά άλλο να λες ότι τα 33 χιλιάρικα είναι πολλά για το καινούργιο Sport NC. Εμένα μόνο στο τελευταίο ήταν η ένστασή μου.
Τώρα, κι εγώ αν είχα αυτή τη στιγμή 33 χιλιάρικα και είχα το δίλλημα αυτό, μπορεί να πήγαινα προς το S2000.
Υ.Γ.
Βασικά, αν είχα 33k, δε θα αγόραζα πολιτικό αυτοκίνητο -
ratanplan, σου προτείνω αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να το οδηγήσεις για να δεις αν και πως χωράς μέσα, και φυσικά το γκάζι του. Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι το γκάζι είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σε νοιάζουν όταν είσαι μέσα!
-
-
Chicks dig miatas
-
Θέμη, πρέπει να διαβάσεις και το υπόλοιπο! Πολλή πλάκα λέμε!
Παραθέτω ένα μικρό κομματάκι περί Torsen:Το βασικότερο μειονέκτημά του έγκειται στο μεγάλο βάρος, την αδράνεια και την τριβή των φερόμενων μαζών των γραναζιών. Τα πρώτα Torsen παρουσίαζαν προβλήματα υπερθέρμανσης και πρόωρης φθοράς. Με την εξέλιξη όμως της μεταλλουργίας και των λιπαντικών τα παραπάνω προβλήματα μειώθηκαν.
Η διαφορά από την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με torsen και ενός που δεν το διαθέτει, είναι μεγάλη. Στην πρώτη αίσθηση είναι ότι το αυτοκίνητο πατάει καλύτερα στο δρόμο και μάλλον δεν είναι μόνο αίσθηση αλλά πραγματικότητα, γιατί η χρήση του Torsen βαραίνει τον πίσω άξονα με καλύτερο ‘βάδισμα’ του αυτοκινήτου.
Τι θέλει να πει ο ποιητής; Λέει 'μεγάλο βάρος', 'αδράνεια', 'τριβή φερομένων μαζών', τι στο καλό είναι αυτά;
Επίσης πατάει καλύτερα το αυτοκίνητο επειδή είναι πιο βαρύ το διαφορικό;WTF?
-
Δεν πρέπει να το εννοεί έτσι. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω και τι εννοεί
-
Ναι, έτσι είναι λίγο τραβηγμένο, μάλλον αναφέρεται στην υποκειμενική αίσθηση. Αλλά ανεξαρτήτως 'βάρους', τα υπόλοιπα κάνουν το WTF να ισχύει!
-
Καταρχήν καλησπέρα σε όλους. Έχω την τύχη -ή βλέποντας ορισμένους χλευασμούς- την ατυχία να έχω γράψει το συγκεκριμένο topic στο blog που αναφέρεστε προηγουμένως.
Να σας θυμίσω πριν ξεκινήσω ότι τα blog δημιουργηθήκαν για να μπορεί ο καθένας να γράφει αυτό που πιστεύει και θα ήθελα τα οποιαδήποτε δημόσια χλευαστικά σχόλια να υπήρχαν εντός αυτού –άλλωστε η χρήση ανώνυμων σχόλιων είναι δυνατή- και όχι διάσπαρτα αλλά ας είναι.
Έχω επίσης την τύχη να οδηγάω Miata από τα 19 μου και για 12 συναπτά έτη περνώντας από όλες της εκδόσεις του Mk1 Mk2,5 και πλέον MK3, και πιστεύω ότι έχω αν μη τι άλλο το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα την άποψη μου για αυτό που οδηγώ 12 χρόνια και με πάνω από 300.000 χλμΗ πλάκα που αναφέρεσαι φίλε Hammer
είναι δημοσίευση μηχανικού σε έγκυρο Αγγλικό περιοδικό μεταφρασμένη αυτούσια και αναδημοσιευμένη στην μεγαλύτερη ελληνική πύλη του διαδικτύου.
Επίσης τα χλευαστικά σχόλια για το υπόλοιποαναφέρονται στο topic του Mx5 Club (αν δεν τα έχεις διαβάσει μπορώ να σε βοηθήσω και σε αυτό) και δεν έχω κάνει τίποτε άλλο να τα αναδημοσιεύω γιατί το ίδιο πιστεύω και εγώ.
Και στην τελική πιστεύω να μπορώ να έχω το δικαίωμα (αν με αφήνεις βεβαίως βεβαίως) να πιστεύω αυτό που θέλω. Εντάξει δεν έχω εμπειρία θα την αποκτήσω όμως που θα πάει ….
Το μήνυμα είναι προσωπικό γιατί και η επίθεση και οι χλευασμοί ήταν καθαρά προσωπικοί.
Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση... -
Μία απορία αγαπητέ φίλε μου, αφού έχεις περάσει από όλες τις γενιές ΜΧ-5 και ''έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις ελεύθερα την αποψή σου'' γιατί δεν το πράτεις αλλά αναδημοσιεύεις;
Peace out
-
Εφόσον είναι αναδημοσίευση, καλό θα ήταν να γράφεις και τις πηγές σου μαζί με το άρθρο. Έτσι τα σχόλιά μου δεν θα ήταν προς εσένα (που άλλωστε δεν έχω κάτι προσωπικό) αλλά προς τον αρχικό συγγραφέα του άρθρου. Τα σχόλιά μου ήταν καυστικά γιατί το βρήκα τεχνικά εντελώς ανακριβές. Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου να είναι η προσωπική εμπειρία κάποιου και η γνώμη του, όπως πχ. της κοπέλας συνοδηγού που γράφει το άλλο άρθρο, το οποίο και δεν σχολίασα (γιατί να το σχολιάσω άλλωστε;).
Για τις πηγές τώρα: αν έχεις πρόχειρη την πληροφορία ποιο περιοδικό δημοσίευσε κάτι τέτοιο (ή ακόμα καλύτερα και το ίδιο το άρθρο), θα την ήθελα. Όσο για το δεύτερο κομμάτι που είναι από το mx5club, προφανώς αναφέρεται στην υποκειμενική αίσθηση κάποιου και όχι στον τρόπο που το ίδιο το διαφορικό προσφέρει περισσότερη πρόσφυση. Δηλαδή το 'βαραίνει' είναι μόνο αίσθηση και όχι αντικειμενικό γεγονός, παρά το ότι συνδυάζεται με το 'μεγάλο βάρος' στην πάνω παράγραφο.
Σ'αυτό που γράφεις περί σχολίων στο ίδιο το blog, έχεις ένα δίκιο. Δεν έγραψα κυρίως γιατί δεν είδα επώνυμο άρθρο ή τουλάχιστον κάποια πληροφορία για τον συγγραφέα. Απλώς μια υπογραφή 'Αναρτήθηκε από Miata' και τίποτα άλλο. Άλλωστε εδώ αναφέρθηκε η ύπαρξη αυτού του blog, εδώ απάντησα.
Btw, για το συγκεκριμένο άρθρο, η δεύτερη εικόνα που έχεις είναι από δισκάτο διαφορικό και όχι Torsen.
Anyway, για να μην το κουράζω, δεν είναι καν ανάγκη να γνωρίζω ότι έχεις MX5 επί N χρόνια όταν εκφέρεις κάποια προσωπική άποψη. Είτε το πήρες χτες είτε το έχεις 12 χρόνια, η άποψή σου είναι έγκυρη. Στον καθένα αρέσουν διαφορετικά πράγματα και αντιλαμβάνεται διαφορετικά την αίσθηση του αυτοκινήτου, κτλ. Τα κομμάτια που σχολίασα (άκομψα ομολογώ) είναι τα τεχνικά, στα οποία δεν μπορεί να μπαίνει ο υποκειμενικός παράγοντας μ'αυτόν τον τρόπο.
Mazda MX-5