-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
το Sporty που ειναι το αποσταγμα της σοφιας,εμπειριας πολλων χρονων και το οποιο εχει το καλο μοτερ,το μπλοκε,την ψαγμενη αναρτηση
Και τα δεσίματα παρακαλώ. Μην ξεχνάμε τα δεσίματα
Say them,goldmouth...
-
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
... για να καταλαβω και τον VATANEN και τον φιλο μου τον τσιλη:
Συγκρινουμε το παλιο 1.6 με το νεο 1.8??
Ετσι για να ριξω λιγο λαδι στη φωτια ( ) συγκρινουμε το Sporty που ειναι το αποσταγμα της σοφιας,εμπειριας πολλων χρονων και το οποιο εχει το καλο μοτερ,το μπλοκε,την ψαγμενη αναρτηση με ενα καινουριο μοντελο του οποιο το βασικο μειον ειναι η μαλακη αναρτηση...Αλλα εχουσιν γνωσιν πλεον οι 4Τ και μπορει να λυσουμε συντομα αποριες εμεις οι μη κατοχοι Μιατα (κανω το διαχωρισμο για τον νεοκεφαλλονιτη,που απεκτησε την ξεροκεφαλια τους... )..
Θύμησέ μου λοιπόν το απόγευμα να σας αντιγράψω το συμπέρασμα του βρετανικού EVO, το οποίο προφανώς κι αυτό έχει εμποτιστεί από την ξεροκεφαλιά της Κεφαλλονιάς, αλλά αυτό βέβαια το γνωρίζατε.
Η σύγκριση αφορά το Μκ3 με το Μκ1, το παλιό, αυτό με τα ανακλινόμενα φώτα. -
Θα μπορούσατε να μου πείτε τι εστί sporty; Δεσίματα;
Α, γιατί κάποια έχουν 140 άλογα και κάποια 146;
-
Δημητρη με στενοχωρεις,στα αληθεια,γιατι δεν το διασκεδαζεις...
Πλακα κανουμε (τουλαχιστον απο μεριας μου αυτο συμβαινει)...Aν δεν ειναι αντιληπτο αυτο τοτε σταματαω.Εξαλλου ειπαμε no Miata experience!!!
-
εγω - βασικα - ψηφιζω MR2 δαγκωτο!
Συζητηση κανουμε για το MX-5, αλλα δεν θεωρω οτι το μοτερ 1.8 με τα 125 αλογα ειναι σουπερ-ουαω..
δεν ειναι λογος να αποχωριστω το 106 μου, ας πουμε!μπορει να ειναι καλο για καποιον ο οποιος δεν εχει σχετικες εμπειριες με παλαιοτερα μοντελα MX-5 ή απο αλλα διασκεδαστικα συνολα, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι ειναι καλυτερο μοντελο απο το προηγουμενο!
Αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει απ' αυτα που εχω διαβασει γενικα!Δεχομαι το οτι εχω μεινει πισω στην εποχη που ψαχναν οι εταιρειες να βρουν αλογα απο λιγα κυβικα χωρις την χρηση κομπρεσορ, τουρμπο και λοιπα (V-TEC και ιστοριες), αλλα ξαφνικα βρισκομαι σε μια εποχη που τα κυβικα συνεχως ανεβαινουν μαζι με το βαρος και οι ιπποδυναμεις πεφτουν και το θεωρουμε και κατορθωμα!
Μηπως εχουμε χασει τη μπαλα?
Απο την αλλη θα μου πεις παλαιοτερα βλεπαμε τσοντες με υποθεση, ενω τωρα η μοδα προσταζει 2.5 ωρες δραση back2back
αντε να διαβασουμε καμμια γνωμη απο καποιον που τα εχει οδηγησει ολα, να δουμε!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
εγω - βασικα - ψηφιζω MR2 δαγκωτο!
Συζητηση κανουμε για το MX-5, αλλα δεν θεωρω οτι το μοτερ 1.8 με τα 125 αλογα ειναι σουπερ-ουαω..
δεν ειναι λογος να αποχωριστω το 106 μου, ας πουμε!μπορει να ειναι καλο για καποιον ο οποιος δεν εχει σχετικες εμπειριες με παλαιοτερα μοντελα MX-5 ή απο αλλα διασκεδαστικα συνολα, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι ειναι καλυτερο μοντελο απο το προηγουμενο!
Αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει απ' αυτα που εχω διαβασει γενικα!Δεχομαι το οτι εχω μεινει πισω στην εποχη που ψαχναν οι εταιρειες να βρουν αλογα απο λιγα κυβικα χωρις την χρηση κομπρεσορ, τουρμπο και λοιπα (V-TEC και ιστοριες), αλλα ξαφνικα βρισκομαι σε μια εποχη που τα κυβικα συνεχως ανεβαινουν μαζι με το βαρος και οι ιπποδυναμεις πεφτουν και το θεωρουμε και κατορθωμα!
Μηπως εχουμε χασει τη μπαλα?
Απο την αλλη θα μου πεις παλαιοτερα βλεπαμε τσοντες με υποθεση, ενω τωρα η μοδα προσταζει 2.5 ωρες δραση back2back
αντε να διαβασουμε καμμια γνωμη απο καποιον που τα εχει οδηγησει ολα, να δουμε!
Θαρρω πως οντως εχει χαθει η μπαλα...Δεν ειμαι υποστηρικτης του νεου Μιατα και δεν προκειται να εμ απασχολησει η αγορα του, ενω σαφως και δεν ειμαι αντιπροσωπος καμιας MAZDA.Αλλα ρε παιδια ελεος..
Συγνωμη αλλα εχεις διαβασει δοκιμη του νεου 1,8 η μονο καταλογο με τους ιππους?Μην γινομαστε αριθμολαγνοι,ειδικα εμεις εδω μεσα.Ειναι περισσοτερα αλογα απο 125 και ριχνει σαφως στο προηγουμενο 1,8.Τελος αυτο!!!!
Στο στησιμο τωρα, λενε οτι ειναι μαλακο ΟΚ.Οτι λογω αλλαγης (εφυγαν τα διπλα ψαλιδια αν δεν κανω λαθος ) αναρτησης δεν εχει την αισθηση και την ρυθμισιμοτητα του προηγουμενου ΟΚ.Ομως αντιστοιχα σχολια που δεν εδειχναν ενθουσιασμο θυμαμαι κατα τη μεταβαση απο την πρωτη στη δευτερη γενια και ειδικα σε οτι αφορα την εκδοση των 1600 κυβικων.Δεν ξερω και απλα θα περιμενω να δω πως θα κριθει γενικα αυτο....
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Συζητηση κανουμε για το MX-5, αλλα δεν θεωρω οτι το μοτερ 1.8 με τα 125 αλογα ειναι σουπερ-ουαω..δεν ειναι λογος να αποχωριστω το 106 μου, ας πουμε!Μία παρένθεση να κάνω, λέγοντας ότι κανενός ΜΧ-5 η ιπποδύναμη δεν ήταν λόγος για να το αγοράσει κανείς
-
Αλεξ δεν μου αρεσει στο υφος σου!
σταματω εδω. -
ναι ρε συ θεμη, αλλα ενα καινουριο μοντελο θεωρω πως πρεπει να κανει βηματα προς τα εμπρος σε ολους τους τομεις! Δεν θεωρω τον κινητηρα και αιχμη της τεχνολογιας για ενα αυτοκινητο που υποτιθεται οτι ειναι ψαγμενο για να προσφερει ευχαριστηση!
Κανω λαθος?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ναι ρε συ θεμη, αλλα ενα καινουριο μοντελο θεωρω πως πρεπει να κανει βηματα προς τα εμπρος σε ολους τους τομεις! Δεν θεωρω τον κινητηρα και αιχμη της τεχνολογιας για ενα αυτοκινητο που υποτιθεται οτι ειναι ψαγμενο για να προσφερει ευχαριστηση!Κανω λαθος?
Όχι. Αλλά οι κινητήρες του ΜΚ3 είναι ούτως ή άλλως δυνατότεροι από του ΜΚ2. Στα λεφτά του ΜΚ2 1.6 παίρνεις το ΜΚ3 1.8, και στα λεφτά του ΜΚ2 1.8 το ΜΚ3 2.0
Ούτως ή άλλως, η απάντησή μου αφορούσε την αναφορά σου σε σχέση με το 106 και όχι με τα προηγούμενα μοντέλα
-
Συμφωνω σ' αυτο που λες Θεμη, σχετικα με το 106...
Απλα εγω θα ηθελα το 'επομενο' βημα να ειναι πιο διασκεδαστικο & πιο δυνατο ή δυνατον.. διαφορετικα παμε jumbo... αυτο ειναι καθαρα δικο μου σκεπτικο... -
Δεκτό, Τριαντάφυλλε. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΜΧ-5, πιο δυνατό από το 106 δεν είναι (εκτός από το ΜΚ3 2.0). Το κατά πόσο η δύναμη είναι συνυφασμένη με τη διασκέδαση είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Αλεξ δεν μου αρεσει στο υφος σου!
σταματω εδω.Sorry μα την απογοητευση μου την μετετρεψα σε φωνη απεναντι σου...
Απλα θεωρω οτι καποια πραγματα εχουν ηδη απαντηθει (κινητηρας) και θα επρεπε να ειναι ξεκαθαρα,οπως σου ειπε ευγενικοτερα απο εμενα ο Θεμης!Μην με παρεξηγεις λοιπον απλα μαλλον το παρακανα και εγω με την προσπαθεια να σταθουμε ψυχραιμοι στην κριτικη απενατο στην τροτη γενια και παραμπηκα στην ψυχολογια της υπερασπισης του...
Ελπιζω να μη με παρεξηγεις,ειμαι ευγενικο παιδι γενικα...Οσο για το ραλι σου,εφοσον σου αρεσουν τετοιοι κινητηρες και τετοιες οδικες συμπεριφορες νομιζω οτι σαφως σου ταιριαζει πιο πολυ το MR2...(που και μενα μου αρεσει σε σχεση με το Μιατα)!
Παντα φιλικα,
Αλεξης -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Θα μπορούσατε να μου πείτε τι εστί sporty; Δεσίματα;sporty εστι έκδοση του προηγούμενου mx-5 1.8 η οποία έχει και επιπλέον
(αν θυμάμαι καλά ) :6ταχυτο
αναρτήσεις
μπλοκε
θερμ. καθίσματα
16άρεςξέχασα κάτι; ( σίγουρα )
-
Επέτρεψέ μου μια διορθωσούλα. Μπλοκέ έχουν όλα τα ΜΚ2 1.8 (Torsen).
To Sporty έχει το 6άρι σασμάν, πιο σφιχτά αμορτισέρ, 16άρες ζάντες, μπάρες θόλων μπρος - πίσω, μπάρες ψαλιδιών μπροστά, ένα 'Η' στο πάτωμα για ακαμψία και στα μη οδηγικά χαρακτηριστικά (τα οποία δε με ενδιέφεραν, αλλά καλοδεχούμενα αφού ήταν στάνταρ) έχει δερμάτινα/θερμαινόμενα καθίσματα και προβολείς ομίχλης.
-
Αλεξη ολα καλα!
Ως προς και σε σενα και στον Θεμη, η δυναμη απο μονη της σαφως δεν κανει ενα αυτοκινητο διασκεδαστικο! ουτε με ενδιαφερει ενα αυτοκινητο να ειναι 'πιο γρηγορο' απο το 106. Τωρα υπαρχουν ενα σωρο απο δαυτα. Δεν ειναι απαραιτητα πιο διασκεδαστικα!
Θα μπορουσαμε να συζηταμε γι αυτο για ωρες, αλλα ξεφευγουμε απο το θεμα του τοπικ.. Περισσοτερα απο κοντα σε καμμια συναντηση!
Για να επανελουμε, για να με πεισει το τωρινο ΜΧ-5 θα πρεπει να προσπαθησει πολυ!
Αληθεια - θεμη - εσυ εκανες τεστ drive το καινουριο? Τι σε εκανε να προτιμησεις το παλιο?
-
Αρκετά πράγματα. Καταρχήν, θεωρώ το ΜΚ2.5 ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα EVER (μη διαβάσει κάνας alfista, καήκαμε), ενώ το ΜΚ3 το θεωρώ άσχημο. Καθαρά υποκειμενικό, έτσι; Τα ίδια και στο εσωτερικό. Δε μου αρέσει καθόλου, τη στιγμή που το ΜΚ2.5 μπαίνω μέσα και μαγεύομαι κάθε φορά!!
Ξεφεύγοντας από την εμφάνιση, το ΜΚ2.5 κουβαλούσε πλέον όλη την εμπειρία της Mazda γύρω από το συγκεκριμένο μοντέλο. Επιπλέον, κάτι τα διπλά ψαλίδια, κάτι το ντιζάτο γκάζι, κάτι τα διθυραμβικά σχόλια του ξένου τύπου και το ΜΚ2.5 ήταν το μόνο μιάτα που ήθελα.
Τέλος, είναι και το οικονομικό, αλλά ομολογώ ότι αν ήθελα το ΜΚ3 τόσο πολύ όσο ήθελα το ΜΚ2.5, θα περίμενα κι άλλο για να μαζέψω τα λεφτά να το αγοράσω.
-
Ως κάτοχος 106 16V από το 98 έως 02
σου λέω ότι,οποιοδήποτε καλοστημένο πισωκίνητο να πάρεις θα το διασκεδάσεις εξίσου καλά όπως το ραλάκι,
η διαφορά στο παιχνίδι θα είναι το διαφορετικό στύλ οδήγησης που θέλει ένα πισωκίνητο,
στο ράλο έμπαινες με τα όλα? έστριβες μια χαρά.
έμπαινες και ήθελες παιχνίδια? άφηνες γκάζι και ''έστριβες'' μια χαρά
κάνεις ότι θες, εκτός από υπερστροφή ισχύος..........και άμα μάθεις δεν ξεκολλας,αυτά τα λίγα από εμένα,
αν το σκέφτεσαι για αγορά, κάντο δε θα το μετανιώσεις. -
Μια παρένθεση.
Το Μκ3 επένδυσε σε άλλους τομείς π.χ. ποιότητα και ασφάλεια, αλλά
άφησε όσον το δυνατό αναλλοίωτα τα οδηγικά στοιχεία, τώρα αν θες και
γκάζια υπάρχει το 2.0 lt, το οποίο οπως προαναφέρανε είναι στην
ίδια τιμή με το 1.8 Μκ2.5...
Αναφορικά με την εμφάνιση το θέμα είναι υποκειμενικό...
Προσωπικά και τα 2 είναι υπέροχα, αν και το εσωτερικό του Μκ3 μου αρέσει περισσότερο -
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Δημητρη με στενοχωρεις,στα αληθεια,γιατι δεν το διασκεδαζεις...
Πλακα κανουμε (τουλαχιστον απο μεριας μου αυτο συμβαινει)...Aν δεν ειναι αντιληπτο αυτο τοτε σταματαω.Εξαλλου ειπαμε no Miata experience!!!
Φίλε μου, με συγχωρείς, δεν το εξέλαβα σωστά, δεν ήθελα να σε στενοχωρήσω. Φίλοι;
Tm, καμία αντίρρηση για το MR2, αλλά υπάρχει άλλο topic για την εν λόγω κόντρα. Γράψε εκεί τη γνώμη σου, διάβασε και τη δική μας .
Όσο για το γκάζι, το Μκ3 1.8 υπερέχει σε ροπή του Μκ2.5 1.8 και σε δύναμη είναι σχεδόν μαζί, αν κρίνω τουλάχιστον από τα 0-100 που έχω διαβάσει, γιατί όταν οδήγησα το Μκ3 δεν το πίεσα πάνω από τις 5500 σαλ.
Όσο για το τι είναι Sporty, να διευκρινήσω ότι ο Skye τα έχει ξαναμπερδέψει με το μπλοκέ (κάθε μέρα αδιάβαστος μαθητή Skye; ) και ότι το σωστό είναι μπάρα θόλων μπροστά, μπάρα ψαλιδιών μπροστά-πίσω εργοστασιακά. Όταν λέμε σφιχτότερα αμορτισέρ, εννοούμε ότι εργοστασιακά φορούσε αμορτισέρ της Bilstein, όπως και το Μκ3 1.0 Limited Edition. Ακόμα, το Sporty έχει μεγαλύτερα φρένα από τα υπόλοιπα 1.8 . NickNT, ρωτάς γιατί άλλα 1.8 έχουν 140 κι άλλα 146 ίππους. 140 έχουν τα Μκ2 χωρίς το μεταβλητό χρονισμό, ενώ 146 τα Μκ2.5 με μεταβλητό χρονισμό και υποτίθεται καλύτερη ροπή (λέω υποτίθεται, γιατί δεν έχω διαβάσει σύγκριση επιδόσεων Μκ2 1.8 με 2.5 1..
Το κείμενο έρχεται σύντομα .
Mazda MX-5