-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Γενικώς είναι υπέρτατα σκυλιά. Το κυριότερο που έχει να προσέξει είναι το να χωράει άνετα μέσα. Επίσης, να προσέξει μήπως βάζει νερά η κουκούλα. Να βάλει roll-bar αμέσως μετά την αγορά, γιατί το αμάξι πάσχει σε περίπτωση ανατροπής. Βάλε 'Miata roll' στον Γκούγκλη και θα καταλάβεις.
Πάντως, να ξεχάσει τα 5-5.5 λίτρα του Clio. Να υπολογίζει 2-2.5 λίτρα πάνω, που με τα χλμ που κάνει ετησίως, είναι κάποιο ποσό.1)Θα χωραει σιγουρα ανετα γιατι ειναι 170 οποτε εκει δεν τιθεται θεμα.
2)Με λιγα λογια σου σωζει το κεφαλι,απαραιτητο.
3)Εστω οτι θελει 7-8 κατοσταρικα το χρονο εξτρα σε καυσιμα,θα κανει λογικα καποια αποσβεση απο το γεγονος οτι δεν θα βγαζει βλαβες γιατι με το clio χαλανε διαφορα κατα καιρους μικρα μεν αλλα αμα τα βαλεις ολα μαζι ειναι αρκετα.Απο μοτερ ειναι ικανοποιητικο και απο διασκεδαση εθιστικο στα λιγα χιλιομετρα που εχω κανει με αυτο,η πιο σωστη ομως ερωτηση πιστευω ειναι αν θα κουρασει σε καθημερινη χρηση;η δεν εχει διαφορα πουθενα απο ενα απλο κουρσακι;
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
θα κουρασει σε καθημερινη χρηση;Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.
Ενας γνωστός έχει 13 χρόνια το NB.
Είναι το μοναδικό του αυτοκίνητο,κάνει αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά και δεν το αλλάζει με τίποτα. -
Καλά, κι εγώ είχα 3 Miata, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι αντίστοιχα άνετα με ένα νορμάλ αυτοκίνητο. Πάντα είχα πρόσβαση και σε άλλα αυτοκίνητα, αλλιώς δε θα την είχα παλέψει μόνο με το Miata.
-Το μπες-βγες από μόνο του είναι ένα θέμα.
-Η ανάρτηση (ακόμα και μια τελείως εργοστασιακή τής πιο ξενέρωτης έκδοσης, όπως το Μκ2 1.6) είναι σκληρότερη από ένα οικογενειακό.
-Το πορτ-μπαγκάζ χωράει περιορισμένα πράγματα, αν και πάρα πολλά για roadster.
-Ό,τι και να κάνεις, πάντα θα είναι διθέσιο.
-Στο ταξίδι ακούγεται η κουκούλα.Από την άλλη, ένα καλοστημένο roadster μπορεί να σου προσφέρει τόσα πολλά, ώστε να χαλαλίζεις και με το παραπάνω τις υποχωρήσεις. Αν και με κατανάλωση 5 λίτρα/100, ο φίλος σου δε θα καταλάβει και πολλά.
-
Γιωργο τον φιλο σου το λενε Κωστα? Κατα κοσμον.....Μανουσο?
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Καλά, κι εγώ είχα 3 Miata, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι αντίστοιχα άνετα με ένα νορμάλ αυτοκίνητο. Πάντα είχα πρόσβαση και σε άλλα αυτοκίνητα, αλλιώς δε θα την είχα παλέψει μόνο με το Miata.
-Το μπες-βγες από μόνο του είναι ένα θέμα.
-Η ανάρτηση (ακόμα και μια τελείως εργοστασιακή τής πιο ξενέρωτης έκδοσης, όπως το Μκ2 1.6) είναι σκληρότερη από ένα οικογενειακό.
-Το πορτ-μπαγκάζ χωράει περιορισμένα πράγματα, αν και πάρα πολλά για roadster.
-Ό,τι και να κάνεις, πάντα θα είναι διθέσιο.
-Στο ταξίδι ακούγεται η κουκούλα.Από την άλλη, ένα καλοστημένο roadster μπορεί να σου προσφέρει τόσα πολλά, ώστε να χαλαλίζεις και με το παραπάνω τις υποχωρήσεις. Αν και με κατανάλωση 5 λίτρα/100, ο φίλος σου δε θα καταλάβει και πολλά.
Φανταζομαι λογω υψους και ευελιξιας θα τη παλεψει στο μπες βγες,στην αναρτηση μπορει να εχει ενα θεματακι γιατι ναι μεν εμενα μου φανηκε ανετο μετα το δικο μου με την αγωνιστικη αναρτηση αλλου αυτηνου μετα το clio θα του πεσει λιγο βαρια χαχα.
Απο θορυβους δεν εχει θεμα,το clio ειναι ωραια κουδουνιστρα μετα απο τοσα χιλιομετρα 150,000 αισιως.
Δεν το θελει για μπαντιλικια(ετσι λεει τουλαχιστον)απλα του αρεσει απο τοτε που ημασταν λυκειο και τωρα μπορει ευκολα να το παρει,αν θα συνεχισει να ειναι στα 5/100 θα τον βαρεσω βεβαια.Νικο λενε τον φιλο μου κατα κοσμον....Νικο
-
Κοίτα, το Miata δεν είναι κανένα S2000 ή TVR Tuscan. Μια χαρά το οδηγούσαν και το οδηγούν οι κομμώτριες της υφηλίου, για αυτό και του έχει βγει το όνομα.
Από την άλλη, αν είναι το πρώτο του πισωκίνητο και αφού μάλιστα δεν έχουν ESP αυτά, ας πάτε σε καμία αλάνα (π.χ. στο Σέσι, που είναι κοντά, έρημο, γλιστράει πάρα πολύ και δεν τρώει λάστιχο) ή καμιά καρτοπίστα να πειραματιστείτε για να μάθει λίγο τα χούγια του. -
Κοίτα, το Miata δεν είναι κανένα S2000 ή TVR Tuscan. Μια χαρά το οδηγούσαν και το οδηγούν οι κομμώτριες της υφηλίου, για αυτό και του έχει βγει το όνομα.
Από την άλλη, αν είναι το πρώτο του πισωκίνητο και αφού μάλιστα δεν έχουν ESP αυτά, ας πάτε σε καμία αλάνα (π.χ. στο Σέσι, που είναι κοντά, έρημο, γλιστράει πάρα πολύ και δεν τρώει λάστιχο) ή καμιά καρτοπίστα να πειραματιστείτε για να μάθει λίγο τα χούγια του.Σαν κομμωτρια θα το πηγαινει και αυτος .Απο πισωκινητα εχει σχετικη εμπιρεια απο το d-max που εχουνε,αν μπορει να κουμανταρει τον δινοσαυρο με τα 40 κιλα ροπη και το ατελειωτο τιμονι δεν νομιζω να ζωριστει ιδιαιτερα με το μου χου αν και αλλιως οδηγας το ενα και αλλιως το αλλο.Επι του θεματος,αξιζει να δωσει παραπανω χρηματα για το mk3 η ειναι καλυτερη επιλογη το 1,6;
-
Είναι θέμα γούστου και ρευστών. Σε εργοστασιακή μορφή, το ΝΒ θεωρείται ανώτερο οδηγικά από το ΝC, αλλά αυτό 1) δεν ισχύει για το 1.6 που είναι σχετικά αδύναμο και 2) δε θα απασχολήσει ποτέ τον φίλο σου. Άσε που είναι και νεότερο, άρα μπορεί να έχει λιγότερες φθορές. Επίσης, έχει ενσωματωμένο roll-bar και δε θα χρειαστεί να βάλει αυτός.
Υπήρχε ένα στα 7Κ με ESP. Τούτο δω.
Ο πωλητής έγραφε 2 σελίδες πριν ότι δε φεύγει με τίποτα. Οπότε, ας κόψει κάτι στον φίλο σου να κάνουν κι οι δύο τη δουλειά τους. Είναι χρήσιμο το ESP στο Miata, όπως και να το κάνουμε. -
Ενα όνειρο πολλών χρόνων, φαίνεται πως σιγά σιγά έρχεται. (Ας είναι καλά ο γιος) Σκεφτόμαστε την αλλαγή του FR με ένα mx - 5 NC.
To μόνο που με προβληματίζει είναι η αβεβαιότητα του αύριο.... αν και είμαι σχεδόν βέβαιος πως δεν θα έχει τρομερή διαφορά σε κόστος χρήσης από το Seat. Σαν Japan, δεν θα έχει προβλήματα και από θέμα κατανάλωσης το φαντάζομαι στα ίδια επίπεδα (ειδικά στη πόλη) 11/12 λ/100 πίνει το Seat.(έχω και βαρύ πόδι) Με τα 1.8 δεν ξέρω τι θα γίνει αργότερα (τεκμήρια κλπ)
Η λογική λέει κάτι μικρό και οικονομικό (είναι 3ο αυτοκίνητο) η καρδιά όμως είναι αλλού. Υπάρχει ήδη ένα Panda και ένα Tiguan. To miata μας λείπει μόνο. Mia φορα έχω μετανοιώσει για αγορά αυτοκινήτου (civic vti 92) Ελπίζω όχι και τώρα.
Έχω βρει 3/4 miata και περιμένω να φύγει το FR. Δεν θέλω να δώσω επιπλέον χρήματα. Μέχρι 9000 είναι αυτά που έχω στα υπ όψη μου. Το έχω πολύ καιρό στις αγγελίες αλλά ούτε ένα τηλ δεν είχα. Θα περιμένω μέχρι τη Δευτέρα και θα το δώσω σε γνωστή μάντρα που πληρώνει αμέσως και μάλιστα έχει συμφωνηθεί και η τιμή. -
Πιο λίγο θα καίει το MΧ5. Κοίταξε για έκδοση με DSC.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πιο λίγο θα καίει το MΧ5. Κοίταξε για έκδοση με DSC.Πολύ δύσκολο στα χρήματα που διαθέτω
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Ενα όνειρο πολλών χρόνων, φαίνεται πως σιγά σιγά έρχεται. (Ας είναι καλά ο γιος) Σκεφτόμαστε την αλλαγή του FR με ένα mx - 5 NC.Έχω βρει 3/4 miata και περιμένω να φύγει το FR. Δεν θέλω να δώσω επιπλέον χρήματα. Μέχρι 9000 είναι αυτά που έχω στα υπ όψη μου. Το έχω πολύ καιρό στις αγγελίες αλλά ούτε ένα τηλ δεν είχα. Θα περιμένω μέχρι τη Δευτέρα και θα το δώσω σε γνωστή μάντρα που πληρώνει αμέσως και μάλιστα έχει συμφωνηθεί και η τιμή.
τα καλα μοντελα ειναι αυτα με το ESP-DSC και ειναι σοβαρη παραμετρος ασφαλειας...(λογω γυιου κυριως, ), αν και σε NC 1.8 δυσκολα θα βρεις με ESP-DSC πραγματικα...ασε τι γραφουν στις αγγελιες....να το δεις να δουλευει και να αναβει το φωτακι οταν κανεις 'ηθελημενες ατσαλιες'....ειναι πονεμενη ιστορια. Υπαρχει ενα γκρι στα 7000 αλλα ο πωλητης δεν εχει τσεκαρει το ESP στο καρ...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3648697/ (αυτο ειναι, και το εχει αναφερθει-προταθει και για αλλον ενδιαφερομενο πριν μερικα ποστς)....
σe ola ta 2λιτρα NC ειναι στανταρντ το ESP-DSC...οπωσ και στα 1.8 απο το 2009-2010 και μετα, (αλλα θα ειναι πανακριβα σε τοσο καινουργια μοντελακια...φανταζομαι)
τωρα αν τα NC 1.8 με DSC σου φαινονται ακριβα, τοτε παρε κανενα 2-λιτρο 5ετιας για μειωμενο τεκμηριο που τα εχει ολα εργοστασιακα και οι τιμες ειναι χαμηλωτερες απο τα σωστα NC 1.8 λογω τελων (+360 ευρω το χρονο + χαρατσι)....ασφαλειες και καταναλωσεισ στα ιδια με το 1.8. Νομιζω 2λιτρο βρισκεις απο 7500, πρωτη τιμη-προ παζαριου. Σαν αυτοκινητο βεβαια το 2-λιτρο ειναι 'αλλου, σε σχεση με το NC 1.8...οχι μονο σαν κυβικα-δυναμη αλλα και στησιμο, που για να το επιτυχεισ σε 1.8 θελεις κανα 3αρι χιλιαρικακια', αρκει να μη σε χαλανε τα παγια του.
-
Πιο λίγο θα καίει το MΧ5. Κοίταξε για έκδοση με DSC.
Πολύ δύσκολο στα χρήματα που διαθέτω
-
Ξέρω πως είναι ψυχολογικό, αλλά είναι πολλά τα χλμ
-
Αστρωτο είναι ακομη.
-
Ξέρω πως είναι ψυχολογικό, αλλά είναι πολλά τα χλμΑν ειναι οσο προσεγμενο φαινεται απο τις φωτο δεν πεζουνε κανενα ρολο τα χλμ.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Αν ειναι οσο προσεγμενο φαινεται απο τις φωτο δεν πεζουνε κανενα ρολο τα χλμ.
Θα πάω να το δω. Με προβληματίσατε με το DSC (δε το θεωρούσα απαραίτητο)
-
Για μολις 125 αλογα εννοειται οτι δεν ειναι απαραιτητο....
-
Απαραίτητο δεν το κάνει η καθημερινή χρήση, αλλά η μία φορά που θα σε σώσει και θα σε γλιτώσει από ατύχημα.
-
Aν ειναι ετσι θα πρεπε να χει και ενα Τσικουετσεντο...
Με τοσα λιγα αλογα και ακομη μικροτερη ροποη το mx5 σε μετριο οδοστρωμα απλα δεν γυρναει ποτε....ας κατσει να δουλεψει πανω στο αμαξι να το μαθει και ας αφησει τα esp
Mazda MX-5