-
κολλητε επειδη σε εχουν παρει στο ψιλο ειναι η ωρα να ξυγραψω μια νεα λιστα με χαιδευτικα...
-
Και αναφέρεσαι στον;
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
jim147 δειξε μου ένα 2λιτρο με κάτω από 8 στο 0-100 .Η αρχική σου τοποθέτηση -όπως και η δική μου- αφορούσε τα 2λιτρα γενικά και όχι τα ατμοσφαιρικά διλιτρα. Τώρα εαν στην πορεία το σκέφτηκες καλύτερα και άρχισες να αφαιρείς τα υπερτροφοδοτούμενα δεν φταίω εγώ γι'αυτό. Να αφαιρέσουμε μήπως και όσα στροφάρουν πάνω απο 8.000σαλ ή και αυτά που διαθέτουν μεταβλητό...?
Το δίλιτρο είναι δίλιτρο, φορολογείται ως δίλιτρο, ασφαλίζεται ως δίλιτρο, κοστολογείται ως δίλιτρο, τώρα εαν η κάθε εταιρία επέλεξε να το εφοδιάσει με μεταβλητούς, με ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες, με υπερτροφοδότη, με υλικά απο το ούφο του ρόσγουελ ή με σούσι τσιγαρισμένο στον ατμό, εμένα ελάχιστα με ενδιαφέρει.
Και δεν πιστεύω να θέλεις ακόμη να σου παραθέσω δίλιτρα γενικά που κάνουν κάτω απο 8 (και απο 7 εαν 8έλεις).
Εαν τώρα θεωρείς 'άνιση' την σύγκριση ενός 2.0 (τούρμπο ή πολύστροφου) με ένα 3.2 (!) τότε ας πάμε στην απ'ευθείας σύγκριση των διθέσιων roadster στα 3.2 και ας δούμε την Spider 3.2 έναντι των 350Z roadster, TT 3.2Q roadster, SLK 280, Z4 3.0 και γιατί όχι και boxster 2.7 ...
...
Όσο για το πάτωμα... λυπάμαι αλλά δεν θέλεις να καταλάβεις ότι όλα δέχονται (απο λίγες εως πολλές) τροποποιήσεις έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα πολλές φορές δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό (όπως έγινε και με το Τipo - 156 που ανέφερα) για να στιρίζονται οι κατηγορίες στα αρχικά πατώματα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ναι και μένα στο μάτι έτσι μου κάνει. Απλά εγώ ανέφερα πως συνδέονται μεταξύ τους τα μοντέλα της εταιρείας. Αυτή είναι μια φιλοσοφία που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες.Δεκτόν. Ομως οι καταναλωτές δεν είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις 'ιδιοτροπίες' της Alfa αλλά μπορούν να συγκρίνουν πράγματα που συγκρίνονται (2+2 κουπέ, πχ. Brera-TT-1 κουπέ-SLK, 4θέσια κουπέ, πχ. GT-3άρα κουπέ) και φυσικά έχουν παρόμοια τιμή.
@D-Jet: νομίζω η αντιμετώπισή σου ως προς τους κινητήρες δεν είναι ρεαλιστική. Ισως αν όλα τα άλλα ήταν ίδια να σκεφτόταν ο αγοραστής 'μεταξένια λειτουργία', 'αρχοντιά', 'χαρακτήρα' κτλ. Αλλά πόσο σημαντικά πιστεύεις πως είναι αυτά τα κριτήρια σε μία γενική σύγκριση ? Δηλαδή, αν πας να πάρεις αυτοκίνητο, θα προτιμήσεις αυτό που κοστίζει 5Κ παραπάνω από το άλλο με ίδιας απόδοσης κινητήρες (χώρια τις διαφορές σε ασφάλιστρα, τέλη κτλ.) μόνο και μόνο επειδή το ακριβό είναι 6κύλινδρο και το φτηνό 4κύλινδρο με τούρμπο ?
-
Και αναφέρεσαι στον;...δεν παρακολουθείς...δεν παρακολουθείς!
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@D-Jet: νομίζω η αντιμετώπισή σου ως προς τους κινητήρες δεν είναι ρεαλιστική. Ισως αν όλα τα άλλα ήταν ίδια να σκεφτόταν ο αγοραστής 'μεταξένια λειτουργία', 'αρχοντιά', 'χαρακτήρα' κτλ. Αλλά πόσο σημαντικά πιστεύεις πως είναι αυτά τα κριτήρια σε μία γενική σύγκριση ? Δηλαδή, αν πας να πάρεις αυτοκίνητο, θα προτιμήσεις αυτό που κοστίζει 5Κ παραπάνω από το άλλο με ίδιας απόδοσης κινητήρες (χώρια τις διαφορές σε ασφάλιστρα, τέλη κτλ.) μόνο και μόνο επειδή το ακριβό είναι 6κύλινδρο και το φτηνό 4κύλινδρο με τούρμπο ?Ένα λεπτάκι, ρε παιδιά, γιατί τα ισοπεδώνουμε όλα.
Φυσικά και είναι σοβαρότατο κριτήριο ο αριθμός των κυλίνδρων ενός κινητήρα! Εδώ οι άλλοι πληρώνουν ένα κάρο λεφτά για να έχει καλύτερη ηχομόνωση, λιγότερους κραδασμούς και για καλύτερη 'αισθηση' ποιότητας, σου κάνει εντύπωση πως ένα 100% πραγματικό κριτήριο (αν θέλεις να το πάμε και στη μηχανολογική εξήγηση του θέματος, ευχαρίστως, αλλά δε βλέπω το λόγο_ ας το αφήσουμε για homework σε όποιον επιθυμεί) μπορεί να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης;
Γνωρίζεις πολυ καλά ότι μέχρι και πριν λίγα χρόνια υπήρχαν μοντέλα με μοναδική διαφοροποίηση ουσιαστικά τον αριθμό των κυλίνδρων και ελάχιστες διαφορές στις επιδόσεις! (θυμίσου την 318is με την 320 ή τα ΜΧ3).
Επίσης, το είδος του κινητήρα (και όχι οι επιδόσεις του) είναι αυτός που καθορίζει το διαφορετικό ύφος μιας 12κύλινδρης mercedes σε σχέση με μια V8 amg, διαφωνείς;
Στο φινάλε, ακόμα και αν το δεις από καθαρά μαρκετινίστικη οπτική, οι απόλυτες επιδόσεις είναι ζήτημα οδηγού-η απόλαυση της ποιότητας ενός πολυκύλινδρου, όμως, δεν αποτελεί προνόμοιο των λίγων και ικανών.Εγώ το βλέπω διαφορετικά:
Είναι πολύ πιο εύκολο να συγκρίνει κανείς νούμερα (ισχύ, ροπή, χρόνους) από το να κάτσει να διατυπώσει και να αιτιολογήσει αισθήσεις που προέρχονται απο τη διαφορετική συμπεριφορά, λόγω φιλοσοφίας σχεδίασης, δυο διαφορετικών μηχανημάτων.Και τι περίεργο, που τελικά επικρατεί η ευκολότερη πιθανή λύση και πλέον έχει καταχωρηθεί στη συνείδησή μας η επιλογή αυτοκινήτου σα μάχη αριθμών!
Επιφανειακή θεώρηση των πραγμάτων, φοβάμαι, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ανεξάρτητες του αυτοκινήτου.
Πείτε με γεροπαράξενο, αλλά εγώ θα προτιμήσω το 6κύλινδρο με τα λιγότερα άλογα... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
................
Πείτε με γεροπαράξενο, αλλά εγώ θα προτιμήσω το 6κύλινδρο με τα λιγότερα άλογα...Αν και είναι αρκετά τα άλογα......
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
................
Πείτε με γεροπαράξενο, αλλά εγώ θα προτιμήσω το 6κύλινδρο με τα λιγότερα άλογα...Αν και είναι αρκετά τα άλογα......
-
Ωραίο αμάξι...αλλά είχα υπόψιν μου ένα άλλο!
-
Ναι αλλά αυτό που έβαλα έχει και λίγο από αυτό...
http://www.autodeltashop.com/product_in ... cts_id=542 -
Ναι αλλά αυτό που έβαλα έχει και λίγο από αυτό...
http://www.autodeltashop.com/product_in ... cts_id=542Εμείς είμεθα ατμοσφαιρικοί κύριε...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ωραίο αμάξι...αλλά είχα υπόψιν μου ένα άλλο!Συγγνώμη, ρε πρόεδρε, αλλά με το χέρι στην καρδιά, πως σου φαίνεται η τετρακύλινδρη σε σχέση με την εξακύλινδρη 320 (έστω και αν έχει καλύτερες επιδόσεις η καινούργια!);
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ωραίο αμάξι...αλλά είχα υπόψιν μου ένα άλλο!
Συγγνώμη, ρε πρόεδρε, αλλά με το χέρι στην καρδιά, πως σου φαίνεται η τετρακύλινδρη σε σχέση με την εξακύλινδρη 320 (έστω και αν έχει καλύτερες επιδόσεις η καινούργια!);
Ούτε κατά προσέγγιση Δι Γετ! Οι 6 κύλινδροι είναι μακράν προτιμότεροι (για μένα):yahoo:
Ακόμα και το valvetronic με ενοχλεί... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ούτε κατά προσέγγιση Δι Γετ! Οι 6 κύλινδροι είναι μακράν προτιμότεροι (για μένα):yahoo:
Ακόμα και το valvetronic με ενοχλεί...Όχι, για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή...
Οι τετρακύλινδροι, που μας προέκυψαν από οικολογικές ευαισθησίες και τα ρέστα, σε πολύ μεγάλο βαθμό εκτόπισαν τους εξακύλινδρους, λόγω κόστους κατασκευής, έτσι; Μη γελιέστε...
Λέτε ότι δε θα μπορούσε να βγάλει η άουντι ή BMW εξακύλινδρο turbo 2000κ.εκ που να φυσάει, το FSI, φρέσκο αέρα εξοχής αντί για καυσαέρια πίσω; Θα το αγοράζανε, όμως, οι νουμερόφιλοι αν έκανε 3-4 χιλιάρικα παραπάνω και είχε τις ίδιες επιδόσεις; -
Συγκρίνεις κινητήρες - Εγώ συγκρίνω αυτοκίνητα με κινητήρες. Και αναρωτιέμαι αν ο αριθμός των κυλίνδρων είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιλογή ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. Αν δηλ. κάποιος προτιμήσει το αυτοκίνητο Α από το Β επειδή το Α έχει πχ. 6κύλινδρο μοτέρ και το Β 4κύλινδρο τούρμπο, ακόμα και αν όλα τα άλλα κριτήρια (πχ. τιμή/κόστος χρήσης και ιπποδύναμη) συνηγορούν υπερ της επιλογής του Β.
Προσωπικά προτιμώ μια λιγότερο 'πιουρίστικη' και περισσότερο πραγματιστική αντιμετώπιση: θα προτιμήσω ό,τι είναι αποτελεσματικότερο και έχει καλύτερο λόγο τιμής προς απόδοση (συμπεριλαμβάνοντας φυσικά στην απόδοση χαρακτηριστικά του κινητήρα του Α, όπως ομαλή λειτουργία, ήχο κτλ.)
-
nass, για τον καθένα είναι διαφορετικό το κριτήριο.
Προσωπικά, δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο ΜΟΝΟ για τον κινητήρα.
Αλλά, ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που θα μου άρεσαν, θα προτιμούσα εκείνο με τον καλύτερο κινητήρα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά προτιμώ μια λιγότερο 'πιουρίστικη' και περισσότερο πραγματιστική αντιμετώπιση: θα προτιμήσω ό,τι είναι αποτελεσματικότερο και έχει καλύτερο λόγο τιμής προς απόδοση (συμπεριλαμβάνοντας φυσικά στην απόδοση χαρακτηριστικά του κινητήρα του Α, όπως ομαλή λειτουργία, ήχο κτλ.)Για πιο λόγο η σύγκριση επιδόσεων είναι πιο 'πραγματική'; Επειδή μπορείς να τις μετρήσεις; Και τι σημασία έχουν σε πραγματικό επίπεδο, αναρωτιέμαι, από τη στιγμή που είναι επαρκείς...
Και όσο για την επιλογή μου, ναι, δε ντρέπομαι να το δηλώσω ότι αν είχα να επιλέξω μεταξύ ενός εξακύλινδρου και ενός τετρακύλινδρου, γνωρίζοντας το αυξημένο κόστος, θα αγόραζα το πρώτο, ακόμα και αν αυτό ήταν BMW (λέγε με 520, το προηγούμενο) και το δεύτερο ΜΒ (λέγε με Ε200).
(το μήνυμα αυτό θα αυτοκαταστραφεί σε 10 δευτερόλεπτα....9.....8....κλπ κλπ ) -
Άντε να δούμε πότε....
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ακόμα και το valvetronic με ενοχλεί...Όχι, για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή...
Οι τετρακύλινδροι, που μας προέκυψαν από οικολογικές ευαισθησίες και τα ρέστα, σε πολύ μεγάλο βαθμό εκτόπισαν τους εξακύλινδρους, λόγω κόστους κατασκευής, έτσι; Μη γελιέστε...
Λέτε ότι δε θα μπορούσε να βγάλει η άουντι ή BMW εξακύλινδρο turbo 2000κ.εκ που να φυσάει, το FSI, φρέσκο αέρα εξοχής αντί για καυσαέρια πίσω; Θα το αγοράζανε, όμως, οι νουμερόφιλοι αν έκανε 3-4 χιλιάρικα παραπάνω και είχε τις ίδιες επιδόσεις;Σε μεγάλο βαθμό τους εκτόπισαν λόγω μεγέθους όταν η κίνηση γύρισε από πίσω εμπρός. Αλλά και λόγω βάρους-όγκου κτλ. Δεν είναι τρελλοί οι μηχανικοί, εφαρμόζουν τη λύση που τεχνικοοικονομικά είναι καλύτερη. Αν ένας 4κύλινδρος τούρμπο σου δίνει καλύτερη ιπποδύναμη, επίπεδη καμπύλη ροπής, καλύτερη κατανάλωση, μικρότερο βάρος και όγκο, μικρότερο κόστος από ένα straight six, θα μου επιτρέψεις να πω, πως το 'ναι αλλά ο 6κύλινδρος είναι καλύτερος επί της αρχής και έχει μεταξένια λειτουργία' φέρνει προς ελιτισμό. Γούστα φυσικά, αλλά μην απαξιώνεις το λόγο τιμής / απόδοση με ένα 'μονοκοντυλιά' 'νουμερόφιλοι'.
Διαφορετικά αυτοκίνητο θα είχαν μόνο οι πλούσιοι.
Αlfa Romeo Brera/Spider