-
Αφορμη που το γραφω αυτο ειναι το παρακατω σκηνικο που εγινε σημερα στις 12μιση στο Ν Ηρακλειο.
3 ατομα με αναπηρικα καροτσακια κατεβηκαν απο το τρενο και ηρθαν να βρουν ταξι κ μου ζητησαν να σταματησω ενα.
Ε λοιπον μολις τους βλεπανε ειτε φευγανε κατευθειαν και απο εναν ειχα το εξης καταπληκτικο.'Καλα τις τους εβγαλες στο δρομο να μας δυσκολευουν την ζωη αντε μαζεψε τους μεσα'...Τελικα δεν βρηκανε τπτ και φυγανε χειροκινητα για αποσταση κοντα 4χλμ.
Εχει παραξεφτιλιστει το θεμα με τους ταριφες ειδικα το βραδυ αμα θες να πας καπου κοντα δεν σε παιρνει κανενας και βλεπεις πολλα ευτραπελα οπως το παραπανω...
Στην ερωτηση μου γιατι δεν υπηρχε ΜΜΜ απο το σταδιο να τους παει στον προορισμο τους μου ανεφεραν οτι μετα τις 12 λεωφορεια τελος..
Ηθελα να ξερα ποσο θα συνεχιστει αυτη η κατασταση με τους ταριφες...
Να τους πληρωνεις χρυσαφι και να μην σε εξυπηρετουν κιολας... -
Αφορμη που το γραφω αυτο ειναι το παρακατω σκηνικο που εγινε σημερα στις 12μιση στο Ν Ηρακλειο.
3 ατομα με αναπηρικα καροτσακια κατεβηκαν απο το τρενο και ηρθαν να βρουν ταξι κ μου ζητησαν να σταματησω ενα.
Ε λοιπον μολις τους βλεπανε ειτε φευγανε κατευθειαν και απο εναν ειχα το εξης καταπληκτικο.'Καλα τις τους εβγαλες στο δρομο να μας δυσκολευουν την ζωη αντε μαζεψε τους μεσα'...Τελικα δεν βρηκανε τπτ και φυγανε χειροκινητα για αποσταση κοντα 4χλμ.
Εχει παραξεφτιλιστει το θεμα με τους ταριφες ειδικα το βραδυ αμα θες να πας καπου κοντα δεν σε παιρνει κανενας και βλεπεις πολλα ευτραπελα οπως το παραπανω...
Στην ερωτηση μου γιατι δεν υπηρχε ΜΜΜ απο το σταδιο να τους παει στον προορισμο τους μου ανεφεραν οτι μετα τις 12 λεωφορεια τελος..
Εγγλέζικα ταξί: http://www.lti.co.uk/txaccess.asp
Στην ελλάδα είμαστε 30 χρόνια πίσω -
Εμεις φταιμε και κανεις αλλος. (οχι εγω δηλαδη, γιατι εγω δεν μπαινω σε ταξι) Την αξιζουμε αυτη τη συμπεριφορα, γιατι την ανεχομαστε! Δηλαδη αφου ΟΛΟΙ το λεμε... ΕΝΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ στους καραγκιοζηδες δεν μπορει να γινει???
Αλλα ολοι παιρνουν ταξι για να πανε πιο 'γρηγορα' ακομα και εκει που εχει λεοφωρειολωριδες... Για να μην ξαναμπει κανεις σε ταξι να σου πω εγω πως αλλαζουν συμπεριφορα οι βρωμιαδηδες. -
H Θεσσαλονίκη έχει μόλις ένα ταξί για άτομα με κινητικά προβλήματα. Μια πόλη 1+ εκατομμυρίου με μόλις ένα ταξί. Το θέμα είναι οτι και εμείς είμαστε απαράδεκτοι σαν οδηγοί και όχι μόνο οι ταρίφες παρκάρουμε στις διαβάσεις πεζών και εμποδίζουμε την πρόσβαση των αναπηρικών αμαξιδίων στις ειδικές ράμπες, παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια δημιουργώντας πρόβλημα σε πεζούς και σε ΑΜΕΑ, παρκάρουμε μπροστά σε στάσεις με αποτέλεσμα να αχρηστεύονται οι ειδικές ράμπες των λεωφορείων άσχετα αν οι οδηγοί αρνούνται να τις ανοιξουν οταν βλέπουν αναπηρικά αμαξίδια και παιδικά καροτσάκια λέγοντας είτε οτι δεν λειτουργούν ( αν είναι έτσι γιατί δεν τις επισκεύαζουν ) είτε οτι δεν ξέρουν να τις λειτουργούν ( ένα κουμπί πατάς δεν είναι επιστήμη ). Να σημειώσω οτι η ΕΕ υποχρεώνει τα ΜΜΜ να είναι προσβάσιμα στα ΑΜΕΑ ( ράμπες, φωνητική ανακοίνωση στάσεων στο εσωτερικό τους, αναγγελία αφίξεως στις στάσεις κλπ) και όμως κανείς δεν εφαρμόζει τον κανονισμό. Τώρα για τον ταρίφα που αρνείται μίσθωση ( οποιαδήποτε μίσθωση ) είναι γνωστό οτι παρανομεί.
Και κάτι ακόμα επειδή μένω σε περιοχή κόκκινο πανί για τους ταρίφες της Θεσ/νικης ( κοντά στο κέντρο άρα ελάχιστη χρέωση, λίγες πιθανότητες διπλής ταρίφας ) πάντα μπαίνω πρώτα και μετά λέω τον προορισμό μου και αν αρχίσει την γκρίνια παίρνει την απάντηση 'υπάρχει πρόβλημα γιατί αν υπάρχει να τηλεφωνήσω να το λύσουμε' και το βουλώνει. -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Εμεις φταιμε και κανεις αλλος. (οχι εγω δηλαδη, γιατι εγω δεν μπαινω σε ταξι) Την αξιζουμε αυτη τη συμπεριφορα, γιατι την ανεχομαστε! ............................................... Για να μην ξαναμπει κανεις σε ταξι να σου πω εγω πως αλλαζουν συμπεριφορα οι βρωμιαδηδες.Αγαπητε μαζι με την προτροπη σας ξεχασατε να μας δωσετε και μια ενναλακτικη λυση για να εξυπηρετηθει καποιος που δεν εχει ευκαιρο αυτοκινητο για να τον μεταφερει απο και προς το αεροδρομιο η σταθμο ΚΤΕΛ η τρενου,,στο μαιευτηριο,στην εκκλησια για χαρα η θλιψη,στο σχολειο ,στα μαγαζια η στην ταβερνα,στο γηπεδο η οπου αλλου δεν τον εξυπηρετουν τα ΜΜΜ.
Φυσικα (πρεπει να) ξερετε οτι δεν ειναι ολοι οι Ελληνες κατοχοι ΙΧ αλλα οι αναγκες μετακινησεως ειναι παμπολλες και για ολους επιτακτικες.
Επισης για σκεφτειτε ποσο ευπρεπες ειναι να ξυπνατε καποιο φιλικο προσωπο στις δυο τα μεσανυχτα να ερθει να σας παει εκει που θελετε.Ενω ο 'βρωμιαρης' οπως τον χαρακτηρισατε ειναι εκει και σας εξυπηρετει.
Ειναι χιλιοειπομενο αλλα δεν γινεται για την ασχημη συμπεριφορα ορισμενων να χαρακτιριζετε τους χιλιαδες επαγγελματιες 'Βρωμιαριδες'.
Συγνωμην αλλα αυτη η ταση που εχουμε να γενικευουμε και να κατηγορουμε συλληβδην ενα οποιοδηποτε επαγγελματικο κλαδο επειδη μας ετυχε καποιο ασχημο περιστατικο,δεν με βρισκει καθολου συμφωνο και νομιζω και σας επισης. -
ΠΟλυ ωραια ολα αυτα, αλλα πολυ καλα για να ειναι αληθινα... Δυστηχως οι περιπτωσεις που περιγραφεις αγαπητε, ειναι τοσες λιγες, που θα αρκουσαν ~5000 ταξι... Ομως εγω βλεπω παρα πολλα ταξι για να ειναι μονο 5.000 αρα καποιοι κανουνε υπερβολη στη χρηση του, γιατι ας μην κοροιδευομαστε ειναι φθηνοι... (εν τω μεταξυ ποσο καρπεροι ειμαστε? Ποσες φορες θα χρειαστει να γεννησουμε??? )
Επισης για εναν ανθρωπο οπως εγω που δεν εχω μπει πανω απο 50 φορες σε ταξι, το να μου εχει τυχει τις 40 ισως και παραπανω, να με κοροιδεψει ο καθε ταξιτζης επειδη φορεσα ζωνη,Το να ακουνε ολοι οτι λαικουρα μπορεις να φανταστεις η Σπορ Εφ-εμ στη διαπασων, να βρωμανε τσιγαριλα και να μη ρωτανε αν θελω να αναψουν τσιγαρο, να μου εχει τυχει να μου φωναξει γιατι λεει ηθελα ρεστα απο 1000αρικο (τοτε) ενω ηταν 850 δραχμες και δεν του τα αφησα πουρμπουαρ (μαθητης εγω ) Το να μου παρει 10χιλιαρο και να μου πει ειμαστε ενταξει και να του πω φερε ρεστα και να μου λεει οχι, και επισης το να βγαλει λοστο και να μου λεει 'το εχω αυτο για προστασια' και αλλα τετοια ομορφα, ΣΥΓΓΝΩΜΗ αλλα ΟΧΙ. τετοια εξυπηρετηση, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Καλυτερα με τα ποδια στο μαιευτηριο-δουλεια και Αεροδρομιο (???? δεν εχει προσβαση χωρις ταξι στο αεροδρομιο? ΕΛΕΟΣ) παρα ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
ΠΟλυ ωραια ολα αυτα, αλλα πολυ καλα για να ειναι αληθινα... Δυστηχως οι περιπτωσεις που περιγραφεις αγαπητε, ειναι τοσες λιγες, που θα αρκουσαν ~5000 ταξι... Ομως εγω βλεπω παρα πολλα ταξι για να ειναι μονο 5.000 αρα καποιοι κανουνε υπερβολη στη χρηση του, γιατι ας μην κοροιδευομαστε ειναι φθηνοι... (εν τω μεταξυ ποσο καρπεροι ειμαστε? Ποσες φορες θα χρειαστει να γεννησουμε??? )
Επισης για εναν ανθρωπο οπως εγω που δεν εχω μπει πανω απο 50 φορες σε ταξι, το να μου εχει τυχει τις 40 ισως και παραπανω, να με κοροιδεψει ο καθε ταξιτζης επειδη φορεσα ζωνη,Το να ακουνε ολοι οτι λαικουρα μπορεις να φανταστεις η Σπορ Εφ-εμ στη διαπασων, να βρωμανε τσιγαριλα και να μη ρωτανε αν θελω να αναψουν τσιγαρο, να μου εχει τυχει να μου φωναξει γιατι λεει ηθελα ρεστα απο 1000αρικο (τοτε) ενω ηταν 850 δραχμες και δεν του τα αφησα πουρμπουαρ (μαθητης εγω ) Το να μου παρει 10χιλιαρο και να μου πει ειμαστε ενταξει και να του πω φερε ρεστα και να μου λεει οχι, και επισης το να βγαλει λοστο και να μου λεει 'το εχω αυτο για προστασια' και αλλα τετοια ομορφα, ΣΥΓΓΝΩΜΗ αλλα ΟΧΙ. τετοια εξυπηρετηση, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Καλυτερα με τα ποδια στο μαιευτηριο-δουλεια και Αεροδρομιο (???? δεν εχει προσβαση χωρις ταξι στο αεροδρομιο? ΕΛΕΟΣ) παρα ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣΗ απαντηση ειναι μια.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣτο σωματειο του για τις ασχημιες και στη τροχαια για τα πιο σοβαρα.Αλλα υπαρχει και το 'ου μπλεξεις' βλεπεις που μας αποτρεπει και ετσι εξακολουθουν να υπαρχουν αυτα τα φαινομενα.
Οσον αφορα τα γεννητουρια ηθελα να τονισω το επειγον του πραγματος και οχι την συχνοτητα .
Η μεταβαση απο και προς το αεροδρομιο με μπαγκαζια με τα αλλα μεσα μεταφορας ηταν (οσες φορες το δοκιμασα) γολγοθας.Βλεπεις ειμαστε και καποιας ηλικιας και κανενα λεωφορειο δεν σταματα στη γωνια του σπιτιου.
Για το μεγαλο αριθμο των ταξι συμφωνω απολυτα οπως επισης και για το καθεστως των αδειων που δεν ξερω αν ισχυει ακομη.Καποτε ειπαν πως θα φτιαξουν εταιρειες αλλα το θεμα παρεπεμφθη στς Καλενδας,ισως γιατι πολλα στραβα σαν το θεμα συμπεριφορας θα ελυνοντο παραυτα δια της αμεσου απολυσης.
Οπως βλεπεις συμφωνω με το προβλημα αλλα οχι με τη λυση (?) που δινεις.
Αληθεια τι προτεινεις για αντι-ταξιτζηδες ? -
Για γράψε κανένα γράμμα σε καμιά σοβαρή εφημερίδα να τους κάνει ΡΟΜΠΑ τους γελοίους. Αρκετά πια με τις ιδιοτροπίες της σιχαμερής κιτρινιάρικης φυλής. Να μην πω τίποτα για τους αλητάμπουρες που κάνουν πιάτσα στον Ηλεκτρικό της Κηφισιάς! Μόλις δουν ότι έχεις αποσκευές ή ότι πας πιο μακριά από ένα χιλιόμετρο, δεν σε παίρνουν ή κάνουν το κορόιδο. Σε άλλη περίπτωση, ένας ψυχάκιας ταρίφας ακριβώς στο συγκεκριμένο σταθμό, έβαλε σε κίνδυνο τους τρεις επιβαίνοντες στο ταξί (εμένα, τη μητέρα μου και μια κοπέλα) επειδή δε γούσταρε που εγώ και η μητέρα μου είχαμε αποσκευές. Άρχισε λοιπόν εν μέση οδώ να κάνει απότομες τιμονιές, να χτυπάει το κεφάλι του πως τάχατες του'ρχεται καρδιακό επεισόδιο, να ανοιγοκλείνει την πόρτα του οδηγού κι άλλα τέτοια ωραία.
ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ λοιπόν στους βρωμιάρηδες, όπου τους βρείτε. Πριν επιβιβαστείτε στο ταξί (ΑΝ κάνετε αυτήν τη βλακεία), σημειώνετε ΠΑΝΤΑ τον αριθμό του και την ώρα που το πήρατε. Και να τον ενημερώνετε ότι γνωρίζετε πολύ καλά τα δικαιώματά σας ως επιβάτη και ότι είστε πάντα έτοιμος να πάρετε την αστυνομία αν παρεκκλίνει έστω και κατά ένα ιώτα από τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και να του κάνετε μήνυση. Και να φτιάξουμε μια μαύρη λίστα με αριθμούς ταξί (και, γιατί όχι, ονοματεπώνυμα ιδιοκτητών και οδηγών) με τους οδηγούς των οποίων έχουμε αντιμετωπίσει κακή συμπεριφορά, υπερχρέωση κλπ. Και δημοσίευση αυτής της μαύρης λίστας στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ. Μόνον έτσι θα στρώσουν.
-
Και μην ακούσω αηδίες του στυλ 'μα είναι ρουφιανιά αυτό που λες για καταγγελία και δημοσιοποίηση των στοιχείων των κακών επαγγελματιών'
Επιτέλους, να σταματήσει αυτή η νοοτροπία των κλαδικών και των εργατοπατέρων.
ΔΕΝ είναι ρουφιάνος αυτός που καταγγέλλει τον κακό επαγγελματία που κάνει τη ζωή όλων μας δύσκολη ή όποιον καταχράται την εξουσία ή/και τα προνόμια που του έχουν δοθεί (ή νομίζει ότι του έχουν δοθεί).
Αντιθέτως, αυτός που αναγκάζει τον συμπολίτη του να τον καταγγείλει ως απατεώνα, κακό επαγγελματία ή καταχραστή εξουσίας είναι ΛΑΜΟΓΙΟ.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και μην ακούσω αηδίες του στυλ 'μα είναι ρουφιανιά αυτό που λες για καταγγελία και δημοσιοποίηση των στοιχείων των κακών επαγγελματιών'Αλλα με το δικο μας (πραγματικο) ονομετεπωνυμο φαρδια πλατια απο κατω και οχι να κρυβομαστε στην ανωνυμια.Αντρικια πραγματα.
-
Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα ταξί στον κόσμο!!! Γι'αυτό το λόγο πιστεύω ότι έχουν αποθρασυνθεί οι ''ταρίφες''. Και νομίζω ότι η συμπεριφορά τους θα γίνει ακόμα χειρότερη όσο βλέπουν ότι οι αστικές συγκοινωνίες αναπτύσονται( ΜΕΤΡΟ,ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ,ΤΡΑΜ κλπ.) ολοένα και περισσότερο. Απο την άλλη οι πωλήσεις αυτοκινήτων την τελευταία 5ετία έχουν αυξηθεί ραγδαία οπότε προβλέπω άσχημες μέρες για τους ''βρωμοταρίφες'' . Θα ζητήσουν πάλι καμία αυξηση στη ''σημαία''.!!! ???
Εγώ προσωπικά έχω να πάρω ταξί πάνω απο δέκα χρόνια και δεν σκοπεύω ποτέ να κάνω το λάθος να πάρω και προτρέπω όλους να περπατήσουμε λίγο παραπάνω(κάνει καλό και στην υγεία άλλωστε) και να χρησιμοποιούμε τα ΜΜμεταφοράς.
Πότε θα κάνουν απεργία αυτά τα ''βρωμόσκυλα'' να πάμε κι εμείς λίγο πιο γρήγορα στη δουλειά μας???
Be cool,be JAZZ!!!
-
Ώπα ώπα.... για σιγά! >''βρωμόσκυλα''
??????????????
Παιδάκια ηρεμήστε γιατί χαλαρά αν ήμουν αυτοκινητηστής θα ζητούσα να σπάσει το απόρρητο (χαλαρά βρίσκεται η αληθινή σας ταυτότητα) και μέσω του συνδέσμου μου (ο ΣΑΤΑ είναι νομίζω...) θα σας έριχνα πολύ ξεγυρισμένες μηνύσεις!!
Το ίδιο θα κάνω και στην περίπτωση όπου θιχτεί η δική μου επαγγελματική ιδιότητα (IT sector).
Ειλικρινά, με κάθε σεβασμό και πάντα καλοπροαίρετα θα ήθελα να σας επαναφέρω στην τάξη. Με στενοχώρησε ειδικά ο φίλτατος (αν και δεν γνωριζόμαστε) Skullone, ο οποίος είναι πάντα καυστικός εκεί που πρέπει. Δυστυχώς ξεφύγατε όμως και έμμεσα θίγομαι απλά επειδή συμμετέχω στο forum.
Φιλικά,
Β.Κ. -
Ο χρήστης vask έγραψε:
Ώπα ώπα.... για σιγά! >''βρωμόσκυλα''??????????????
Παιδάκια ηρεμήστε γιατί χαλαρά αν ήμουν αυτοκινητηστής θα ζητούσα να σπάσει το απόρρητο (χαλαρά βρίσκεται η αληθινή σας ταυτότητα) και μέσω του συνδέσμου μου (ο ΣΑΤΑ είναι νομίζω...) θα σας έριχνα πολύ ξεγυρισμένες μηνύσεις!!
Το ίδιο θα κάνω και στην περίπτωση όπου θιχτεί η δική μου επαγγελματική ιδιότητα (IT sector).
Ειλικρινά, με κάθε σεβασμό και πάντα καλοπροαίρετα θα ήθελα να σας επαναφέρω στην τάξη. Με στενοχώρησε ειδικά ο φίλτατος (αν και δεν γνωριζόμαστε) Skullone, ο οποίος είναι πάντα καυστικός εκεί που πρέπει. Δυστυχώς ξεφύγατε όμως και έμμεσα θίγομαι απλά επειδή συμμετέχω στο forum.
Φιλικά,
Β.Κ.Ναι αντι να κοιταξουνε γιατι εχουμε αυτη την πραγματικα ακραια συμπεριφορα, δηλαδη που μας εχουνε φτασει οι 'επαγγελματιες', θα κοιταξουνε την ΙΡ μας, και θα μας κανουνε μηνυσεις... . Μπηκε το ξαδερφακι μου απο το σπητι μου που ειναι 8 ετων και τα εγραφε οσο ημουνα στην τουαλετα και εκανα το ΝΟ2 μου... Βαλτε το φυλακη και να πληρωσει προστιμο για τις αποψεις και τους χαρακτηρισμους του...
Νταπ, δεν ειπα οτι τα ταξι δεν χρειαζονται, αλλα οχι σε αυτο τον αριθμο και σιγουρα οχι με αυτο το επιπεδο 'υπηρεσιων' που προσφερουν..
Και ας σταματησει αυτη η καραμελα οτι 'εξυπηρετουμε τον κοσμο' Ποολλοι εργαζομενοι εξυπηρετουνε τον κοσμο, αλλα δεν 'απαυτωνουνε' ολους τους υπολοιπους για να 'εξυπηρετησουν'...
Επισης πως να εκανα καταγγελιες οταν αυτα που περιεγραψα γινανε οταν ημουν ακομα κατω των 18??? αν τα ελεγα αυτα, δεν θα με αφηναν οι γονεις να ξαναμπω σε ταξι, δηλαδη δε θα μπορουσα να ξαναβγω σαββατο... -
Ο χρήστης vask έγραψε:
Ώπα ώπα.... για σιγά! >''βρωμόσκυλα''??????????????
Φιλικά,
Β.Κ.Καλά συγνώμη ''κοπρόσκυλα'' ήθελα να πώ!!!
Χαλάρωσε δεν θίξαμε κανέναν προσωπικά...και μην αγανακτείς τόσο εύκολα απο έναν χαρακτηρισμό γιατι σε πληροφορώ οτι έχω ακούσει στο δρόμο απο τους ταξιτζήδες πολύ πιό χυδαίες εκφράσεις εναντίον μου και χωρίς να φταίω. Αλλά βλέπεις δεν είχα το κουράγιο να απαντήσω γιατί απ'όσο γνωρίζω αυτοί οι ''καλοί'' ανθρωποι( υπαρχουν και εξαιρέσεις βέβαια) που λέγονται ταξιτζηδες κουβαλάνε μαζι τους λωστούς ή ρόπαλα για να επαναφέρουν στην τάξη τους ''κακούς'' οδηγούς που παρεκτρέπονται. Καλό θα ήταν ο συγκεκριμένος σύλλογος (ΣΑΤΑ,ΜΑΤΑ ΦΑΤΑ πως τον λένε τέλος πάντων) να κοιτάξει πόσες μηνύσεις έχει μέσα στο συρτάρι του απο κατι παλληκάρια που ''πειράζουνε'' τα ταξίμετρα,απο κάτι ταξί που γίνονται πουλμανάκια 8θέσια και απο κάτι απαράδεκτες συμπεριφορές που θίγουν ξεχωριστά τον καθένα μας και γενικότερα τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Εχω πέσει κι εγώ θύμα τέτοιας συμπεριφοράς αλλά δεν μπήκα στον κόπο να κάνω μηνύσεις για εξύβριση γιατί όλος μου ο μισθός θα πήγαινε στους δικηγόρους. Και είμαι βέβαιος ότι πολλοι συνάνθρωποι μας θα ήθελαν να μηνύσουν αντιστοιχες συμπεριφορές αλλά απαξιούν να ασχοληθούνε με τον συγκεκριμένο κλάδο των ταξιτζήδων γιατι τον έχουν ήδη καταδικάσει στην συνείδηση τους παρότι πολλοί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα ταξί.
Επικαλούμαι και τις μαρτυρίες και των προηγούμενων user για να δούμε εάν υπαρχει κάποιος ανθρωπος σε αυτή την χώρα που μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχει τύχει άσχημης συμπεριφοράς (έστω και μια φορά) απο ταξιτζή.
Άσε λοιπόν να κάνουμε την κριτική μας μήπως μπορέσουμε να σώσουμε κανένα ''χριστιανό'' απο τα χέρια και κυρίως την ''ευγενική γλώσσα'' των ταξιτζήδων και τον πείσουμε να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ποδαράκια του. Όταν λοιπόν κι ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο αυτά τα μέσα και αρχίσουν να πεινάνε και οι ''ταρίφες'' τότε θα δούμε εάν θα γίνουν ''καλά παιδιά''!!!
Φιλικά -
Από τις αρκετά λίγες φορές που έχω μπει σε ταξί είχα την ευκαιρία τις περισσότερες φορές να γνωρίσω αρκετά αξιόλογους ανθρώπους. Με άποψη και χαρακτήρα που πολλοί θα ζήλευαν. Μπορείς να συζητάς μαζί τους επί ώρα και να μη σου κάνει καρδιά να βγεις. Ίσως αυτό όμως να συμβαίνει εκτενέστερα στην επαρχία όπου και η 'κλίκα' τους είναι περιορισμένη. Δεν διαφωνώ πως στις μεγάλες πόλεις τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά. Αλλά αδυνατώ να φανταστώ πως η μεγάλη πλειοψηφία απ' αυτούς είναι 'καθίκια', αποβράσματα, περιθωριακοί, τσαμπουκάδες, 'στιλετάδες' και φονιάδες όπως τους παρουσιάζετε. Πολλοί από αυτούς είναι οικογενειάρχες, με παιδιά και όχι μόνο αλητήριοι τυχοδιώκτες. Και άνθρωποι οι οποίοι παίζουν τη ζωή τους κάθε βράδυ με τον κάθε 'φίλο' Αλβανό που θα θελήσει να 'διεκδικήσει' τα δικαιώματά του...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Από τις αρκετά λίγες φορές που έχω μπει σε ταξί είχα την ευκαιρία τις περισσότερες φορές να γνωρίσω αρκετά αξιόλογους ανθρώπους. Με άποψη και χαρακτήρα που πολλοί θα ζήλευαν. Μπορείς να συζητάς μαζί τους επί ώρα και να μη σου κάνει καρδιά να βγεις. Ίσως αυτό όμως να συμβαίνει εκτενέστερα στην επαρχία όπου και η 'κλίκα' τους είναι περιορισμένη. Δεν διαφωνώ πως στις μεγάλες πόλεις τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά. Αλλά αδυνατώ να φανταστώ πως η μεγάλη πλειοψηφία απ' αυτούς είναι 'καθίκια', αποβράσματα, περιθωριακοί, τσαμπουκάδες, 'στιλετάδες' και φονιάδες όπως τους παρουσιάζετε. Πολλοί από αυτούς είναι οικογενειάρχες, με παιδιά και όχι μόνο αλητήριοι τυχοδιώκτες. Και άνθρωποι οι οποίοι παίζουν τη ζωή τους κάθε βράδυ με τον κάθε 'φίλο' Αλβανό που θα θελήσει να 'διεκδικήσει' τα δικαιώματά του...Δεν διαφωνώ με την άποψη σου γι'αυτό άλλωστε μίλησα στο mail μου και για ''εξαιρέσεις''. Τώρα το αν οι ''εξαιρέσεις'' είναι περισσότερες απο τους κακούς ταξιτζήδες αυτό δεν μπορώ να το προσεγγίσω με ακρίβεια. Αυτό πάντως που ξέρω είναι ότι ο κλάδος των ταξιτζήδων περιλαμβάνει τους πιό αγενείς επαγγελματίες με διαφορά...
-
Και επειδή το ζήτημα είναι πρωτίστως το γεγονός ότι διάφοροι 'μεροκαματιάρηδες' ταρίφες δεν δέχονται να εξυπηρετήσουν αναπήρους (λες και οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους δεν μπορεί να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα... Σα δε ντρεπόμαστε λέω'γω) και φωνασκούν κι από πάνω (κάτι που αξίζει ΜΕΓΑΛΟ κράξιμο, όπως έχω ήδη πει, γιατί η σιωπή μας είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ), μήπως πρέπει ν'αρχίσουμε να εκθέτουμε επιτέλους τον κάθε εξυπνάκια/καλαμοκαβαλάρη που πάει και παρκάρει το SUVλάκι του ή τη μερσενντές (προφορά by Alpha) του πάνω στη ράμπα διευκόλυνσης αναπήρων, τους υπανθρώπους που πάνε και παρκάρουν πάνω στις θέσεις αναπήρων στα πάρκινγκ (μια φορά, προ πενταετίας, είδα έναν ΠΕΤΣΑΚΑ που είχε αράξει το πετσομομπίλ του στο πάρκινγκ μπροστά από το Φρούριο Φιρκά στα Χανιά έτσι ώστε να πιάνει ΔΥΟ από τις τρεις θέσεις αναπήρων. Όταν τόλμησα να του πω ότι έπιασε θέση για συμπολίτες του πιο άτυχους από αυτόν και μάλιστα ΔΥΟ τέτοιες θέσεις, άρχισε τις απειλές και τα 'εδώ έπεσες σε κακό τόπο και πρόσεχε πώς μιλάς'. Η δε τροχαία, όταν κατήγγειλα το γεγονός, μ'έγραψε σε μέρος όπου δεν πιάνει μελάνι) και τους δημάρχους που βάζουν μεν ράμπες στις γωνίες στενών πεζοδρομίων, αλλά μετά πάνε και χώνουν δέντρα, τα οποία καθιστούν το πέρασμα του αναπηρικού αμαξιδίου απολύτως αδύνατον;
Λέω... Μήπως πρέπει να κυκλοφορούμε με τις φωτογραφικές μηχανές στο χέρι και να τους κάνουμε ρόμπα στο πανελλήνιο;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και επειδή το ζήτημα είναι πρωτίστως το γεγονός ότι διάφοροι 'μεροκαματιάρηδες' ταρίφες δεν δέχονται να εξυπηρετήσουν αναπήρους (λες και οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους δεν μπορεί να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα... Σα δε ντρεπόμαστε λέω'γω)(...)Ναι, ενώ διάφοροι γραβατοδικηγόροι, μικρογιατροί, μεγαλογιατροί, διάφορες Σουλοβουλοκαφετεριοψωνάρες -και οι οποίες το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι το να προσπαθούν να μοιάσουν στη Αγγελοπούλου Δισκαλάκη- σέβονται πάρα πολύ τα δικαιώματα ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να σου έχει τύχει να βλέπεις αυτά τα ανθρωπίδια να μειδιούν ή να σιχαίνονται στη θέα ενός αναπήρου παιδιού που αναγκάστηκε να ζητιανεύει για να ζήσει ή για να κάνει μια εγχείρηση. Ή να θεωρούν λεπρούς κάποιους δύστυχους τυφλούς οι οποίοι παρακαλάνε να τους βοηθήσει κάποιος να περάσουν απέναντι...
Και μας πειράζουν οι 'ταρίφες' που τους έχει βγει ο Χριστός όλη μέρα και οι οποίοι περιφρονούν τους αναπήρους την ίδια στιγμή που οι γνωστές-άγνωστες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν ακόμη να μεριμνήσουν για την αξιοπρεπή μετακίνησή των τελευταίων. Λες και είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, λες και πρέπει να τους ρίξουμε στον Καιάδα για να ξεβρωμίσει ο τόπος... Μου λες ότι οι ταρίφες δε δέχονται τους ανάπηρους στο εργασιακό τους περιβάλλον. Ενώ ο κύριος Κουλτουρογραβατίδης θα δεχθεί με ανοικτές αγκάλες τον ζητιάνο γεράκο που θα μπει στο δικηγορικό του γραφείο για να ζητήσει μια δραχμή για να πάρει ένα κομμάτι ψωμί...
Αλλά ναι, ξέχασα, ο προαναφερθείς κύριος Κουλτουρογραβατίδης ΔΕ φωνασκεί, ΔΕ βρίζει, τον κοιτάμε στα μάτια όταν μας μιλά για μετοχές και ομόλογα, ΓΙΑΤΙ είναι πολιτισμένος ενώ ο αλήτης ο ταρίφας που παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα λόγω των διαφόρων απόρων και καταπιεσμένων νόμιμων μεταναστών ΕΙΝΑΙ απολίτιστος και πρέπει να τον κλείσουμε μέσα...
Συμπεριφορα ταξιτζη(ων)