-
Ενας φίλος θέλει να το αγοράσει και Ψάχνω να βρώ ΠΛηροφορίες για το Ford Fusion 1.4. Οπως, συγκριτικά τεστ, ή σχόλια σε σχέση με το Φιεστα, και το Focus.
Εχετε κάποιες πληροφορίες ;
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης kvargiam έγραψε:
Ενας φίλος θέλει να το αγοράσει και Ψάχνω να βρώ ΠΛηροφορίες για το Ford Fusion 1.4. Οπως, συγκριτικά τεστ, ή σχόλια σε σχέση με το Φιεστα, και το Focus.Εχετε κάποιες πληροφορίες ;
Ευχαριστώ.Πιο οικογενιακη εκδοση του Fiesta αλλα απο οτι ειδα και απο το δικο μου και απο αλλους στο forum ειναι απο τα αυτοκινητα για πολη που δεν μασανε στο χωμα. Το εχω ενα χρονο σχεδον. Κοιτα σε προηγουμενα στο θεμα, η ford δεν του κανει καλο marketing.
-
Το παρελαβα ειναι ωραιο το ματιασα !!! Την δευτερα το πηρα και το βραδυ με χτυπησε μηχανακι!!!! (Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ) και του εκανα και ενα μικρο βουλιαγμα στο καπο αφου δεν το αγηνα να πεφτει απο ψηλα και αρα το βουλιαξα πιεζοντας το ευτυχως δεν πολυφαινετε!!! Παντως ειναι αψογο δεν τριζει (ακομα) παει πολυ σταθερα και ωραια !!!! ελπιζω να μεινει ετσι και να μην τρεχω παλι!!!!! Α!!!! ξεχασα να πω τι πηρα !! Focus II!!!
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
Το παρελαβα ειναι ωραιο το ματιασα !!! Την δευτερα το πηρα και το βραδυ με χτυπησε μηχανακι!!!! (Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ) και του εκανα και ενα μικρο βουλιαγμα στο καπο αφου δεν το αγηνα να πεφτει απο ψηλα και αρα το βουλιαξα πιεζοντας το ευτυχως δεν πολυφαινετε!!! Παντως ειναι αψογο δεν τριζει (ακομα) παει πολυ σταθερα και ωραια !!!! ελπιζω να μεινει ετσι και να μην τρεχω παλι!!!!! Α!!!! ξεχασα να πω τι πηρα !! Focus II!!!Έλα γκαντέμη καποιος σε έφαγε επαιδή πήρες το καλύτερο αυτοκίνητο!!κρέμασε ενα μάτι ΝΑ..Λοιπόν καλορίζικο, καλοτάξιδο και χωρίς προβλήματα.Αυτοκινητάρα ε.. σ.σ. με ποιό έτρεχες πριν;είχες προβλήματα;
-
bkh
-
Αγαπητε tikket μαλλον απο την ford με φαγανε γιατι το προηγουμενο αμαξι ηταν ενα fiesta και αφου ειχε βγαλει τα χιλια μιρια με κυριοτερο τις σκουριες στις πορτες καταφερα να τους πεισω να μου το αντικαταστησουν μετα απο πολυ αγωνα!!!!! Τελικα ειχε αποτελεσμα και δεν εχασα τιποτα απο την αξια του fiesta απλα εδωσα κατι παραπανω και πηρα focus και ειχα και τρεις μηνες αναμονη!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ευχες και απο οτι καταλαβα εχεις και εσυ το ιδιο !!!! Τι χρωμα ειναι Εμενα ειναι το tonic και δεν περιμενα να δειχνει τοσο ωραιο!!!!!! (Αν θες να δεις το ιστορικο του παλιου νομιζω οτι ξεκιναει απο την σελιδα 12) Περισσοτερες πληροφοριες για την αλλαγη μεσω pm
-
Σημερα,καθως γυρναγα απο Αθηνων-Κορινθου ακουσα/ενιωσα εναν περιεργο θορυβο/τριγμο να ερχεται απο το δαπεδο του Φιεστα και συγκεκριμενα θα ελεγα οτι το ενιωσα απο τον οριζοντιο μπροστινο αξονα και τον καθετο διαμηκη αξονα του αμαξιου.Το ολο φαινομενο κρατησε μερικα δευτερολεπτα με καποιες διακοπες ενδιαμεσα,ετσι ωστε να μη μπορεσω να καταλαβω πολλα πραγματα.Παντως μου φανηκε αρκετα ανησυχητικο και αυριο αν μπορεσω θα το παω στο συνεργειο να του ριξουν μια ματια (αν και δε νομιζω να βρουν κατι).Εσεις εχετε καμια ιδεα για το τι μπορει να ειναι;
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
Αγαπητε tikket μαλλον απο την ford με φαγανε γιατι το προηγουμενο αμαξι ηταν ενα fiesta και αφου ειχε βγαλει τα χιλια μιρια με κυριοτερο τις σκουριες στις πορτες καταφερα να τους πεισω να μου το αντικαταστησουν μετα απο πολυ αγωνα!!!!! Τελικα ειχε αποτελεσμα και δεν εχασα τιποτα απο την αξια του fiesta απλα εδωσα κατι παραπανω και πηρα focus και ειχα και τρεις μηνες αναμονη!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ευχες και απο οτι καταλαβα εχεις και εσυ το ιδιο !!!! Τι χρωμα ειναι Εμενα ειναι το tonic και δεν περιμενα να δειχνει τοσο ωραιο!!!!!! (Αν θες να δεις το ιστορικο του παλιου νομιζω οτι ξεκιναει απο την σελιδα 12) Περισσοτερες πληροφοριες για την αλλαγη μεσω pmΑναστάσιε εχω το προηγούμενο μοντέλο και είμαι στα σκαριά για αυτό...Απλά έχω μπει στο δήλημα focus 1.6 3d ή mazda 3 1.6 sedan?Θέλω να μάθω οτιδήποτε
αφορά το νέο μοντέλο και αν ξέρεις τπτ για το mazda(μέσω pm).Αλήθεια ποια έκδοση πήρες? -
Καλησπέρα παιδιά,
Οδηγός Ford και εγώ, έχω ένα Orion του 89' (To facelift της πρώτης γενιάς) 1.6 Ghia αυτόματο.
Περιστασιακά οδηγώ και ένα Fiesta 1.4 Ghia 5d της γιαγιάς ( ) μου, το τωρινό, προ F/L.Υπάρχει κανένας άλλος με το ίδιο Orion? Έχω δει ελάχιστα να κυκλοφορούν. Εδώ στην Πάτρα δεν πρέπει να υπάρχουν πάνω από 4-5 αυτής της γενιάς.
-
Ερώτηση/παρατήρηση από υποψήφιο αγοραστή σχετικά με το service του Focus II
Μόλις επικοινώνησα με το 801 11 700 600 της Ford, εκεί με παρέπεμψαν
στο 210 5709900 και εκεί η γραμματέας με συνέδεσε τον 'ειδικό' ο
οποίος μου **επιβεβαίωσε ότι ισχύει service κάθε 20.000 χλμ ή κάθε χρόνο. **Αντιπαρέθεσα ότι, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, στα 3 χρόνια θα μου
'συμπεριφερθούν' με ένα πανάκριβο service σαν να είχα 60.000 ασχέτως
αν έχει τα μισά (και δεν μιλάμε για λάδια, βαλβολίνες κλπ). Και στα 5
χρόνια? Σαν να είχε 100.000 !Για παράδειγμα, στο Citroen μου το service των 120.000 που είναι και το
ακριβότερο, το έπιασα στα 12 χρόνια!!!Eίναι απίστευτο σε τί σε βάζουν να μπείς για τα πέντε χρόνια εγγύηση,
μέχρι επιτέλους περάσει η εγγύηση και να ακολουθείς το service
χιλιομετρικά όπως παντού στην Ευρώπη.Θα προσπαθήσω να βρώ άκρη στη Ford Europe γιατί κάτι βρωμάει.
Στη Mazda, Citroen τα service είναι καθαρά χιλιομετρικά. Εδώ βρωμάει
η εγγύηση των 5 ετών που πρακτικά την πληρώνεις γιατί θα κάνεις
5 υποχρεωτικά service και μάλιστα ένα των 100.000 είτε τα έχεις κάνει
τα 100 είτε όχι!!!!!!Τί λέει, εσείς τί ξέρετε?
-
γιατι εχω την εντυπωση οτι και στις αλλες τις εταιριες ετσι ειναι????
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
γιατι εχω την εντυπωση οτι και στις αλλες τις εταιριες ετσι ειναι????Όχι στην Citroen και στη Mazda
(έχω citroen και ο κουμπάρος μου MZ tribute) -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Εδώ βρωμάει
η εγγύηση των 5 ετών που πρακτικά την πληρώνεις γιατί θα κάνεις
5 υποχρεωτικά service και μάλιστα ένα των 100.000 είτε τα έχεις κάνει
τα 100 είτε όχι!!!!!!Τί λέει, εσείς τί ξέρετε?
Δε γνωριζω ποσο στοιχιζει το καθε service του Focus2 αλλα, για το Focus1 που εχω οι τιμες ηταν:
- 1ος χρονος-20000 χλμ....100 ευρω (απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
- 2ος χρονος-40000 χλμ....100 ευρω (απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
- 3ος χρονος-57000 χλμ....160 ευρω (περιλαμβανε καθαρισμο φρενων και αλλαγη μπουζι)
- 4ος χρονος-74000 χλμ....100 ευρω(απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
- 5ος χρονος-91000 χλμ....100 ευρω(απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
quote]
Δε γνωριζω ποσο στοιχιζει το καθε service του Focus2 αλλα, για το Focus1 που εχω οι τιμες ηταν:- 1ος χρονος-20000 χλμ....100 ευρω (απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
- 2ος χρονος-40000 χλμ....100 ευρω (απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
- 3ος χρονος-57000 χλμ....160 ευρω (περιλαμβανε καθαρισμο φρενων και αλλαγη μπουζι)
- 4ος χρονος-74000 χλμ....100 ευρω(απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
- 5ος χρονος-91000 χλμ....100 ευρω(απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
**Μα καλά, τακάκια στα φρένα ποτέ δεν άλλαξες? Πολύ περίεργο. **
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
**Μα καλά, τακάκια στα φρένα ποτέ δεν άλλαξες? Πολύ περίεργο. **
Καθόλου περίεργο. Αν θυμάμαι καλά, τα τακάκια που φόραγαν στα αυτοκίνητα μέχρι το 2001 ήταν πολύ πιο σκληρά από ότι τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος είναι μια νομοθεσία στην ΕΕ, σχετικά με μη ανακυκλώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά. Πάντως και στο Μοndeo, μετά από 2 χρόνια τα τακάκια είναι μια χαρά.
Φυσικά στο service γίνονται όσα χρειάζονται και όχι όσα γράφει το βιβλίο. Το βιβλίο δίνει οδηγίες για το τι θα πρέπει να ελεγχθεί και πιθανόν να αλλαχθεί. Σκέψου δηλαδή άμα το αγοράσω και το κλείσω σε κανά γκαράζ για 2-3 χρόνια, θα πάω να αλλάξω τακάκια το 3ο χρόνο ? Επίσης κάθε τόσο βγαίνουν νέα υλικά που αλλάζουν τα διαστήματα όσων γράφει το βιβλίο. Το βιβλίο δεν έλεγε επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου στο 2ο service, αλλά βγήκε νέο πρόγραμμα. Επρεπε να μείνω με το παλιό ?
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Φυσικά στο service γίνονται όσα χρειάζονται και όχι όσα γράφει το βιβλίο. Το βιβλίο δίνει οδηγίες για το τι θα πρέπει να ελεγχθεί και πιθανόν να αλλαχθεί.Δηλαδή λές ότι το βιβλίο αναγράφει μπουζί, αλλά δεν σου τα αλλάζουν
επειδή 'φαίνονται' καλά? Λες να το δεχτεί και η αντιπροσωπία εδώ στη
θεσσαλονίκη, ή θα μου πεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ η εγγύηση αν δεν το
πηγαίνω κάθε χρόνο για πέντε χρόνια και αλλάζω όλα όσα λέει να
αλλαχθούν?Παιδιά, επειδή ακόμη το Focus είναι στα 2 πρώτα υποψήφια αυτοκίνητα,
αλλά ως τώρα οι αντιπρόσωποι μου τα μασάνε στις εγγυήσεις-service
έχω μια παράκληση:Μπορεί κανείς να σκανάρει τα 5 πρώτα χρόνια από το βιβλίο
συντήρησης του Focus ΙΙ και να κάνει ένα post... Να δούμε αν
αξίζει τον κόπο το μαραφέτι ή θα μας πρήζουν στα συνεργεία κάθε
χρόνο (το ZX μου σε 13 χρόνια πήγε στο συνεργείο... 7 φορές!!!!
και να φανταστείτε ότι λάδια αλλάζω μόνο στο συνεργείο). Τώρα
έρχεται και ο καιρός του για 2η αλλαγή ιμάντα χρονισμού - 13 χρόνια
παίδες. -
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
Σημερα,καθως γυρναγα απο Αθηνων-Κορινθου ακουσα/ενιωσα εναν περιεργο θορυβο/τριγμο να ερχεται απο το δαπεδο του Φιεστα και συγκεκριμενα θα ελεγα οτι το ενιωσα απο τον οριζοντιο μπροστινο αξονα και τον καθετο διαμηκη αξονα του αμαξιου.Το ολο φαινομενο κρατησε μερικα δευτερολεπτα με καποιες διακοπες ενδιαμεσα,ετσι ωστε να μη μπορεσω να καταλαβω πολλα πραγματα.Παντως μου φανηκε αρκετα ανησυχητικο και αυριο αν μπορεσω θα το παω στο συνεργειο να του ριξουν μια ματια (αν και δε νομιζω να βρουν κατι).Εσεις εχετε καμια ιδεα για το τι μπορει να ειναι;Ειχα κι εγω παρόμοιο (πολύ ανησυχητικό) θόρυβο σε ταξίδι μου στην εθνικη.Διαπίστωσα ότι τον έκανε πάνω από κάποια ταχύτητα.Δηλαδή ακουγώταν πάνω από τα 120χ.α.ω. και μου έδινε την εντύπωση ότι ακούγεται από το δάπεδο-εκεί κάπου κάτω από το λεβιέ ταχυτήτων ή κάτω από το χειρόφρενο.Οταν πήγα στην αντιπροσωπεία και τους το είπα, φάνηκε να το έχουν ξανακουσει το ίδιο πρόβλημα αφού δίχως καν να δουν το αυτοκίνητό μου μου είπαν:'δεν είναι τίποτα-ένα προβλημα υπάρχει στα λάστιχα του παρ-πριζ,βαλτο στο συνεργειο να σου του φτιαξουμε'.Με λίγα λόγια,από το λάστιχο του παρπριζ σε μεγάλες ταχύτητες ακουγώταν ένας ενοχλητικός αεροδυναμικός θόρυβος.
Αυτό ξέρω από το fiesta μου.Από φίλο με το παλιο passat όμως, που είχε θόρυβους από το δάπεδο,ύστερα από πολύ ψάξιμο και πολλές άσκοπες αλλαγες ανταλλακτικών βρήκαν ότι είχε φύγει λίγο από τη θέση του εκείνο το μονωτικό πάνω από την εξάτμιση(αυτό που μοιάζει σαν αλουμινόχαρτο μωρε...)και αφού το έσφιξαν λίγο καλύτερα, όλα καλά.
Ελπίζω να βοήθησα.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Δηλαδή λές ότι το βιβλίο αναγράφει μπουζί, αλλά δεν σου τα αλλάζουν
επειδή 'φαίνονται' καλά? Λες να το δεχτεί και η αντιπροσωπία εδώ στη
θεσσαλονίκη, ή θα μου πεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ η εγγύηση αν δεν το
πηγαίνω κάθε χρόνο για πέντε χρόνια και αλλάζω όλα όσα λέει να
αλλαχθούν?Λέω ότι αν το service των 2 ετών / 40.000 χλμ λέει μπουζί κι εγώ στα 2 χρόνια κάνω 20.000 χλμ, τους το εξηγώ (δε χρειάζεται και πολύ μιας και αυτοί το καταλαβαίνουν) και συζητώ μαζί τους για όσα χρειάζεται να γίνουν. Προφανώς στο παράδειγμά μου δε θα συζητούσα ούτε καν τον έλεγχο των μπουζί. Στο 1ο service, το manual δεν έλεγε αλλαγή φίλτρου βενζίνης. Εσύ πιστεύεις ότι με τις βενζίνες που κυκλοφορούν αυτός δεν έπρεπε να μου προτείνει κάτι εκτός φυλλαδίου κι εγώ να το δεχτώ ? To φυλλάδιο είναι ένας μπούσουλας, δεν είναι ευαγγέλιο. Τέλος στο βιβλίο συντήρησης - επισκευών απλά μπαίνει μια σφραγίδα. Δεν αναγράφεται ότι έγινε αυτό ή το άλλο ώστε η παράλειψη ή η επί πλέον αλλαγή κάποιου να δημιουργεί προβλήματα εγγύησης.
-
-
FORD FORUM