-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων έληξε στις 1/1/2005, μου είπε ένας φίλος μου που δουλεύει στη Ford. Μάλλον τους έμεναν όλα τα αυτοκίνητα και δεν είχαν τι να τα κάνουν! Τι να πω πια με τους καραγκιόζηδες;;;
Aυτο μαλλον εξηγει το οτι σε αρκετες αντιπροσωπειες της Φορντ υπαρχουν πολλα αμαξια στις βιτρινες με πληρωμενα τελη κυκλοφοριας και πινακιδες.Τους τα γυρισαν πισω και τα εβαλαν προς επιδειξη.Παντως εμενα δε με ενδιαφερει αν κανει κατι η Ελλ.αντιπροσωπεια ή αν ερχονται κατευθειαν σαραβαλα απο εξω.Οτι και να συμβαινει το θεμα ειναι οτι τα αμαξια στην κατασταση που ειναι,δε θα επρεπε να πωλουνται.Οταν εγω ειχα επικοινωνησει με τη Φορντ Αμερικης μεσω εμαιλ, το μονο που μου εκαναν ηταν να μου δωσουν το τηλεφωνο και τη διευθυνση της Ελλ.αντιπροσωπειας.
Παντως Anastasios μπορεις να τους κανεις και αγωγη για τα δικαστικα εξοδα οποτε αν χασουν,να τα πληρωσουν ολα αυτοι (ακομα και το δικηγορο σου).Επειδη το αμαξι σου ειναι καινουριο ακομα,μην το αφησεις να περασει ετσι.Οπως ειπες κι εσυ,ουτε μεταχερισμενα δεν εχουν τετοιες ζημιες!Εμενα ειχε διαρροη στα υγρα τιμονιου,φρενων και κινητηρα!!Χιλιες φορες καλυτερα να ειχα παρει Κορεατικο.Αποκλειεται να ειχε τετοια προβληματα!Γνωμη μου ειναι να το κυνηγησεις οσο μπορεις γιατι τα λεφτα δεν τα βρηκες στο δρομο αλλα κουραστηκες για να τα αποκτησεις και καποια στιγμη θα πρεπει να τελειωνει η κοροιδια!!! -
Με τίποτα μην το αφήσεις Αναστάση!!! Εγώ το άφησα στο δικό μου γιατί ήμουν φαντάρος και τώρα τρέχα-γύρευε! Με Αθήνα έχει μιλήσει κανείς; Ρε παιδιά, ας βγούμε να γράψουμε στους 4Τ. Εγώ είμαι μέσα, δεν το συζητώ!!!
Κορεάτικο, ε; Στο Piccanto της κοπέλας μου, το πλαστικό του καθρέπτη παρουσίασε μία άσχημη παραμόρφωση, μάλλον λόγω ζέστης. Της το άλλαξαν χωρίς καν συζήτηση! Και είναι το μόνο πρόβλημα που έχει. Κατά τα άλλα, Ford και εγγυήσεις και μ@λ@κίες! Άντε να μην... @#$#%!!!
-
Και εγώ νόμιζα ότι ήμουν υπερβολικός επειδή μου μπήκαν αυτές οι ιδέες για κράξιμο στην εταιρία, ενδεχόμενο αλλαγής μοντέλου. Κρίμα. Μου έχει περάσει η ιδέα του ότι πριν από 2 μήνες πήρα κάτι το οποίο ήταν κάτι παραπάνω από ένα πράμα με 4 ρόδες.
Ευτυχώς που δε ξαναεπαναλήφθηκε το αρχικό σοκ του να ανοιξει ως τη μέση το καπώ στα 140 χμ/ω από μόνο του Τότε μου είχαν πει οτι 'δεν έκλεισα καλά το καπώ'.
Ευτυχώς που άνοιξε μέχρι την δεύτερη ασφάλεια που έχει, αλλιώς θα είχε ανοίξει από τον αέρα εντελώς με τα προφανή αποτελέσματα, θραύση τζαμιού που στα 140 χμ/ω μέσα στην Εγνατία με 2 αυτοκίνητα από δεξιά δεν είναι και ό,τι καλύτερο.. Είμαι και εγώ μέσα αν παίξει κάτι για διαμαρτυρία
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Ευτυχώς που δε ξαναεπαναλήφθηκε το αρχικό σοκ του να ανοιξει ως τη μέση το καπώ στα 140 χμ/ω από μόνο του
Αν ειναι δυνατον!!!
-
Είναι είναι. Άνοιξε από μόνο του και έβγαλε έξω το γλωσσίδι. Μου είπαν ότι το έριξα το καπώ από πολύ ψηλά, αναπήδησε και δε κούμπωσε εκεί που έπρεπε. Και δε ξέρω γιατί δεν άνοιξε πρωτύτερα που πέρασα από σημεία με περισσότερες ανωμαλίες, ή και σε άλλα σημεία που το έτρεχα πιο πολύ..
Είχα χάσει μια μέρα ύπνο, ήταν 18 Γενάρη, 4 μέρες αφού το πήρα. Εκεί έφυγε ο έρωτας..
Τώρα προσπαθώ να το δώ ψύχραιμα..
Λέμε τώρα.Μπήκα προχθές σε ενός φίλου μου Golf Mk IV, 1.4. Στα 90 χμ με 4η μέτρησα με το κινητό 72 db θόρυβο. Στο κούκου μέσα πιάνω 80 για πλάκα περίπου με ίδιες ΣΑΛ. Εντάξει ο θόρυβος. Αλλά οι τριγμοί? Τί είναι αυτό? Ξερογλειφόμουνα, δεν ήθελα να βγω. Με 45000 χμ, 3 χρόνια και ούτε τσικ..
-
Kαλα,εχω ακουσει και για τα Γκολφ ουκ ολιγα με αποκορυφωμα μια φιλη μου η οποια αγορασε Γκολφ (το προτελευταιο μοντελο)και της επεσε η πορτα του οδηγου μετα απο ενα μηνα!!!Βεβαια επειδη βιαζοταν πηρε το μοντελο της εκθεσης το οποιο οσο ναναι δε θα ειχε και την καλυτερη δυνατη μεταχειριση αλλα και παλι δε νομιζω οτι δικαιολογειται τετοιο πραγμα!!
Εγω παντως το επομενο αμαξι που θα παρω θα ειναι Ιαπωνικο.Δε χρειαζομαι ουτε το τελειο κρατημα,ουτε το πολυτελες εσωτερικο των Ευρωπαικων.Προτιμω να εχω ενα αμαξι αξιοπιστο και μια εταιρεια που δε με κοροιδευει οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης ,τις εγγυησεις κλπΥΓ: Παντως το 1400αρι Φιεστα της φιλης μου ειναι ενα απο τα πιο αθορυβα αμαξια που εχω ακουσει οσον αφορα θορυβο λειτουργιας.Αλλα οι τριγμοι,τριγμοι..
-
Παιδιά μια ακόμη ερώτηση, τα δύο μαύρα πλαστικά που ακουμπάει η εταζιερα ειναι καλα βιδωμένα εμένα το αριστερό παιζει σαν ..... και αυτό προκαλεί τριγμούς!!! Οσον αφορά τη μαμά ford δεν νομίζω να ιδρώσει το αυτί της!!! Παντως εγω θα μιλήσω την Δευτέρα και θα ζητήσω τηλεφωνική επικοινώνια με τον υπευθυνο στα κεντρικά. Ειμαι μεσα για οποιαδηποτε μορφή διαμαρτύριας .Τελος εμαθα πριν μιση ωρα απο ενα δικηγορο που ειμαστε στην ιδια πολυκατοικία, οτι ο νομος υπαρχει και μαλιστα εχει ισχυ οχι για ενα εξαμηνο αλλα για 2 χρονια. τα υπολοιπα θα μου τα πει αυριο γιατι βιαζοταν! Τέλος το αμαξι το εχω αγοράσει απο την ford - Κοντέλης Πάτρας!!! Ευχαριστω και παλι για την στηριξη και την κατανοηση!!! αμα θελετε μαθηματικο εδω ειμαι!!! η οτι αλλο βρε αδερφε!
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
Παιδιά μια ακόμη ερώτηση, τα δύο μαύρα πλαστικά που ακουμπάει η εταζιερα ειναι καλα βιδωμένα εμένα το αριστερό παιζει σαν ..... και αυτό προκαλεί τριγμούς!!! Οσον αφορά τη μαμά ford δεν νομίζω να ιδρώσει το αυτί της!!! Παντως εγω θα μιλήσω την Δευτέρα και θα ζητήσω τηλεφωνική επικοινώνια με τον υπευθυνο στα κεντρικά. Ειμαι μεσα για οποιαδηποτε μορφή διαμαρτύριας .Τελος εμαθα πριν μιση ωρα απο ενα δικηγορο που ειμαστε στην ιδια πολυκατοικία, οτι ο νομος υπαρχει και μαλιστα εχει ισχυ οχι για ενα εξαμηνο αλλα για 2 χρονια. τα υπολοιπα θα μου τα πει αυριο γιατι βιαζοταν! Τέλος το αμαξι το εχω αγοράσει απο την ford - Κοντέλης Πάτρας!!! Ευχαριστω και παλι για την στηριξη και την κατανοηση!!! αμα θελετε μαθηματικο εδω ειμαι!!! η οτι αλλο βρε αδερφε!Αν σου είναι εύκολο, όταν έχεις νέα κάνε ένα post εδώ, να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε. Εγώ προφανώς δεν μπορώ να ζητήσω αντικατάσταση (μόνο οι τριγμοί δεν νομίζω ότι κάνουν ένα αμάξι ελαττωματικό, αλλά τουλάχιστον να το βάλουν εκεί που ξέρουν και να μου το διορθώσουν πλήρως μπορώ να διεκδικήσω!!! Αλλά εσύ, μην τους φοβηθείς τους ΑΛΗΤΕΣ!!! Ε ρε πούστη και να ήμασταν καμία σοβαρή χώρα... Το Focus θα τους έπαιρνες αντί αποζημίωσης και θα σου έλεγαν και ευχαριστώ που δεν τους πήρες μερικά εκ. ευρώ... Γαμώ το ελλαδιστάν μας γαμώ...
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
Τελος εμαθα πριν μιση ωρα απο ενα δικηγορο που ειμαστε στην ιδια πολυκατοικία, οτι ο νομος υπαρχει και μαλιστα εχει ισχυ οχι για ενα εξαμηνο αλλα για 2 χρονια. τα υπολοιπα θα μου τα πει αυριο γιατι βιαζοταν!Mαθε οσο πιο πολλα μπορεις γι συτο το θεμα με οσο το δυνατον περισσοτερες λεπτομερειες (αριθμο νομου,ποτε ψηφιστηκε κλπ) και ενημερωσε μας.Ειναι κατι που σιγουρα θα φανει χρησιμο σε αρκετους εδω μεσα.
-
Μπας κι αναφέρεται στην περίπτωση 'πραγματικών ελαττωμάτων' του πωληθέντος πράγματος, όπως περιγράφεται στον Αστικό Κώδικα;
Άρθρο 540
Αναστροφή της πώλησης ή μείωση του τμήματος
Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συμφωνημένης ιδιότητας, ο αγοραστής έχει δικαίωμα να απαιτήσει είτε την αναστροφή της πώλησης είτε τη μείωση του τιμήματος.Άρθρο 541
Ο αγοραστής μπορεί, αν ανακαλυφθεί αργότερα και άλλο ελάττωμα, αν απαιτήσει νέα μείωση του τιμήματος ή την αναστροφή της πώλησης. Το ίδιο ισχύει και όταν λείπει συμφωνημένη ιδιότητα........................
Άρθρο 554
Παραγραφή
Οι αγωγές για αναστροφή ή μείωση του τιμήματος ή αποζημίωση λόγω ελαττώματος ή έλλειψης συμφωνημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών για τα ακίνητα και έξι μηνών για τα κινητά.Άρθρο 555
Η παραγραφή αρχίζει στα κινητά από την εγχείρηση του πράγματος στον αγοραστή και στα ακίνητα από την παράδοση σ' αυτόν. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα.
Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη η παραγραφή διακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής.Άρθρο 556
Αν συμφωνήθηκε προθεσμία ευθύνης του πωλητή για ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνημένης ιδιότητας, αυτό σε περίπτωση αμφιβολίας σημαίνει πως η παραγραφή για τα ελαττώματα ή τις ελλείψεις που εκδηλώθηκαν μέσα στην προθεσμία αρχίζει από τότε που εκδηλώθηκαν.
Άρθρο 557
Ο πωλητής δεν μπορεί να επικαλεστεί την παραγραφή των δύο ετών ή των έξι μηνών, αν απέκρυψε με δόλο το ελάττωμα ή την έλλειψη της συμφωνημένης ιδιότητας.Άρθρο 558
Ο αγοραστής μπορεί και μετά τη συμπλήρωση του χρόνου της παραγραφής να ασκήσει με ένσταση τα δικαιώματά του από το ελάττωμα ή από την έλλειψη της συμφωνημένης ιδιότητας, εφόσον ειδοποίησε γι' αυτά τον πωλητή μέσα στο χρόνο της παραγραφής.Άρθρο 559
Πώληση πράγματος ορισμένου κατά γένος
Σε περίπτωση πραγμάτων ορισμένων κατά γένος ο αγοραστής έχει δικαίωμα να απαιτήσει, αντί για την αναστροφή ή τη μείωση του τιμήματος, την αντικατάσταση του πράγματος με άλλο χωρίς ελάττωμα ή με τις συμφωνημένες ιδιότητες. Ως προς τους όρους της άσκησης του δικαιώματος αυτού, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των άρθρων 546 έως 549, 551 έως 558, που αφορούν την αναστροφή.Άρθρο 560
Το δικαίωμα που έχει ο αγοραστής κατά το προηγούμενο άρθρο, να απαιτήσει την αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, το έχει με τους ίδιους όρους και ο πωλητής, εφόσον τέτοια απαίτηση δεν είναι φανερά ασύμφορη για τον αγοραστή.Άρθρο 561
Στην πώληση πράγματος ορισμένου κατά γένος, αν κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή λείπει η συμφωνημένη ιδιότητα ή αν ο πωλητής απέκρυψε με δόλο το ελάττωμα, ο αγοραστής έχει δικαίωμα, αντί για την αναστροφή ή τη μείωση του τιμήματος ή την παροχή άλλου πράγματος, να απαιτήσει αποζημίωση για τη μη εκτέλεση της σύμβασης.Ο ορισμός του 'πραγματικού ελαττώματος' δεν είναι σαφής, όμως γενικά σημαίνει ότι το πράγμα έχει είτε κάποιο πρόβλημα που εμποδίζει τη χρήση του επαρκώς και βάσει των συμφωνηθέντων, είτε που το καθιστά άχρηστο. Το θέμα είναι μάλλον στη σύμβαση πώλησης τα καλόπαιδα σε υποχρεώνουν να υπογράψεις πχ ότι αποκλείεται η επιστροφή του πράγματος ή η αντικατάστασή του με άλλο (τα παραπάνω είναι γενικές διατάξεις που ισχύουν ελλείψει ειδικής συμφωνίας). Στα πλαίσια όμως των συναλλακτικών ηθών και της αρχής της καλής πίστης, εφόσον η επισκευή του αυτοκινήτου από τον πωλητή δεν λύνει το πρόβλημα, τότε είναι δυνατό να υποχρεωθεί από το δικαστήριο να πάρει πίσω το σαράβαλο και να επιστρέψει τα χρήματα (αυτό είναι η 'αναστροφή πώλησης') γιατί αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε βάσει της σύμβασης, δηλαδή να επισκευάσει το αυτοκίνητο, ή να μειώσει το τίμημα ή να αποζημιώσει για τα προβλήματα ή ν' αντικαταστήσει το αυτοκίνητο με καινούριο.
(Η πώληση αυτοκινήτου εμπίπτει στις διατάξεις περί πώλησης πράγματος 'κατά γένος', δηλαδή πώληση ενός πράγματος από σύνολο ομοίων (όχι πχ όπως συμβαίνει με την πώληση ενός πίνακα)).
-
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
**Kαλα,εχω ακουσει και για τα Γκολφ ουκ ολιγα με αποκορυφωμα μια φιλη μου η οποια αγορασε Γκολφ (το προτελευταιο μοντελο)και της επεσε η πορτα του οδηγου μετα απο ενα μηνα!!!**Βεβαια επειδη βιαζοταν πηρε το μοντελο της εκθεσης το οποιο οσο ναναι δε θα ειχε και την καλυτερη δυνατη μεταχειριση αλλα και παλι δε νομιζω οτι δικαιολογειται τετοιο πραγμα!!
Εγω παντως το επομενο αμαξι που θα παρω θα ειναι Ιαπωνικο.Δε χρειαζομαι ουτε το τελειο κρατημα,ουτε το πολυτελες εσωτερικο των Ευρωπαικων.Προτιμω να εχω ενα αμαξι αξιοπιστο και μια εταιρεια που δε με κοροιδευει οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης ,τις εγγυησεις κλπΥΓ: Παντως το 1400αρι Φιεστα της φιλης μου ειναι ενα απο τα πιο αθορυβα αμαξια που εχω ακουσει οσον αφορα θορυβο λειτουργιας.Αλλα οι τριγμοι,τριγμοι..
Καλά, μετά από τα παράθυρα άρχισαν να πέφτουν και οι πόρτες;
Αυτό θα πει πρόοδος!
-
Είμαι κάτοχος ενός focus 1,6 station εςδώ και 6 χρόνια με 90,000 χλμ. Ποτέ θόρυβος, τρομερά αξιόπιστο, απουσία τριγμών αν και δεν το λυπήθηκα! Service με 130 ευρώ! Για ρωτήστε τους φίλους σας ιδιοτήτες των άλλων αυτοκινήτων!
-
Ο χρήστης KORINI72 έγραψε:
Είμαι κάτοχος ενός focus 1,6 station εςδώ και 6 χρόνια με 90,000 χλμ. Ποτέ θόρυβος, τρομερά αξιόπιστο, απουσία τριγμών αν και δεν το λυπήθηκα! Service με 130 ευρώ! Για ρωτήστε τους φίλους σας ιδιοτήτες των άλλων αυτοκινήτων!Μα το ιδιο δεν ισχυε και για το προηγουμενο Φιεστα;Εγω σε παλιοτερο μοντελο Φιεστα εκανα μαθηματα οδηγησης και δεν ακουγοταν τιποτα.Το καινουριο ομως ειναι αστα να πανε.Θελω να δω και εμπειριες απο το νεο Focus.Ειμαι παρα πολυ περιεργος να δω τι θα προκυψει...
-
σημερα αφου πηγα στο προκαθορισμενο ραντεβου απο την Παρασκευη και αφου διαπυστωσαν τις σκουριες και μου αλλαξαν το καντραν μια μερα νωριτερα, μου πηραν φωτογραφιες απο το αυτοκινητο,και μου ειπαν να παρω τηλ αυριο για να εχουν μιλησει με την Ford και να δουμε τι θα μας απαντησουν... τους γνωστοποιησα οτι δεν δεχομαι τιποτα αλλο εκτος απο καινουργιο αυτοκινητο τα αλλα ειναι ημιμετρα. Στο θεμα μας τωρα, στο service ηταν 3 focus (new) με προβλημα στα φρενα και ξεφτυσμενες οι χειρολαβες της πορτας του οδηγου (καλοριζικα στην ford) ΟΣΟ για το νομο ειναι αυτος που αναφερει προηγουμενος o manosk αλλα δεν ξερω τι ελπιδες υπαρχουν......
-
Παιδιά δοκίμασε κανείς να απευθυνθεί στο συνήγορο του πολίτη? Μπορεί να πάρετε μερικές χρήσιμες συμβουλές ή ακόμα και εκπροσώπηση από τους δικηγόρους τους. Ακόμα θα πρτότεινα να μιλήσετε και με τον ασφαλιστή του αυτοκινήτου σας μήπως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει μέσω της εταιρίας του. Ψάξτε το, μην το αφήσετε έτσι...
Κατά τ΄άλλα περαστικά ελπίζω να είναι όλα τα προβλήματα και να ευχαριστηθείτε σύντομα τ'αυτοκίνητά σας...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Παιδιά δοκίμασε κανείς να απευθυνθεί στο συνήγορο του πολίτη? Μπορεί να πάρετε μερικές χρήσιμες συμβουλές ή ακόμα και εκπροσώπηση από τους δικηγόρους τους. Ακόμα θα πρτότεινα να μιλήσετε και με τον ασφαλιστή του αυτοκινήτου σας μήπως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει μέσω της εταιρίας του. Ψάξτε το, μην το αφήσετε έτσι...Κατά τ΄άλλα περαστικά ελπίζω να είναι όλα τα προβλήματα και να ευχαριστηθείτε σύντομα τ'αυτοκίνητά σας...
Too late for that!!! Άμα πας να πάρεις καινούριο αμάξι μέσα στην τρελή χαρά και σου τη σπάνε με προβλήματα, έχεις χάσει το καλύτερο μέρος της αγοράς σου! Εγώ τώρα, 8 μήνες μετά, ακόμα και με το δεύτερο Fiesta που ομολογουμένως δεν έχει τόσα προβλήματα, νοιώθω ξενερωμένος εντελώς! Πάει ο ενθουσιασμός, πέταξε!
-
Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω τα λόγια μου, αλλά όπως είπα πιο πριν (όλο αυτό ως εδώ θυμίζει Ron Dennis) 'εκεί έφυγε ο έρωτας..' (4 μέρες μετά την αγορά).
-
Φίλε Anastasios διάβασα για τα προβλήματα στο Fiesta σου και ομολογώ πως ξενέρωσα αρκετά μιας και... τη Παρασκευή παραλαμβάνω το Focus μου... Προτείνω meeting στο Πάρκο της Ειρήνης με τα Ford να τα συζητήσουμε ! Είμαι στο Ε΄ Έτος , Η/Υ
-
Ο χρήστης Traction έγραψε:
Φίλε Anastasios διάβασα για τα προβλήματα στο Fiesta σου και ομολογώ πως ξενέρωσα αρκετά μιας και... τη Παρασκευή παραλαμβάνω το Focus μου... Προτείνω meeting στο Πάρκο της Ειρήνης με τα Ford να τα συζητήσουμε ! Είμαι στο Ε΄ Έτος , Η/ΥΕιμαι μεσα. Την Παρασκευη το μεσημερι ειναι καλα; Στειλε email για την ωρα;
-
Ρε παιδια να σας ρωτησω:αυτο το καπακι που εχει το Φιεστα στον μπροστινο προφυλακτηρα, για ποιο λογο ειναι εκει;Ειδα σημερα οτι επαιζε αρκετα και λιγο που το κουνησα,βγηκε.Ειδα οτι ουσιαστικα κουμπωνει,αλλα αυτο παιζει τοσο που απορω πως δεν εφυγε σε καμια λακουβα.Καμια ιδεα πως να το στερεωσω;Εγω σκεφτηκα να βαλω ελαχιστη κολλα αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο...
FORD FORUM