-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
O 1.0 eco TSI 110ps,εχει 9.3 sec 0-100,197 τελικη,200nm,την ιδια στιγμη ο ecoboost 125ps εχει 9,6 sec 0-100,196 τελικη,200nm με overboost.Aυτα τα 15 αλογα παραπανω του ecoboost,εξαφανιζονται λογω 5αριου κιβωτιου η καταλαβα κατι λαθος?
Ένας κινητήρας δεν έχει 0-100 και τελική. Τα αυτοκίνητα που τον φορούν έχουν. Πες λοιπόν για ποια μοντέλα μιλάς για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
-
Το fiesta και το polo,η να θες το ibiza,το ιδιο κανει.
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Παιζει ρολο το σαζμαν, αν ειναι μακρυ ειδικα. Στα κιλα ειναι τα ιδια;Toυ fiesta εχει χαρακτηριστει ως μακρυ κιβωτιο,5αρι,το ibiza και το polo,με αυτη την εκδοση,τα 110ps εχουν 6αρι,τα 95ps 5αρι.
-
Ακολουθούν εργοστασιακές τιμές:
Fiesta 1.0 125: 0-100 9.4, 196 kph
Ibiza 1000 110: 0-100: 9.2, 197 kphΒλέποντας ότι το βάρος είναι παρόμοιο μένουν οι σχέσεις του κιβωτίου ως η πιθανότερη εξήγηση ή απλά οι κινητήρες είναι πιο κοντά σε απόδοση από όσο λένε οι επίσημοι ίπποι. Καλύτερο βέβαια θα ήταν να βλέπαμε μετρήσεις περιοδικών.
-
Παντως στο παρελθόν οι tsi στην δυναμομετρηση έβγαζαν παραπάνω άλογα της εργοστασιακής τιμής.
-
Υπάρχει σοβαρό συνεργείο - φανοποιείο για έλεγχο μεταχειρισμένου προς τα νότια? (Νεα Σμύρνη, Φάληρο, Καλλιθέα ή κάπου τριγύρω που να προσσεγγίζεται από παραλιακή ή Λ. Κιφησού)
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Παντως στο παρελθόν οι tsi στην δυναμομετρηση έβγαζαν παραπάνω άλογα της εργοστασιακής τιμής.Δηλαδη να υποθεσουμε οτι τα 110 αλογα στον τροχο ειναι καμια 115-118 και ετσι οπως ειπε ο REALZEUS η αποδοση ειναι πιο κοντα απο οτι η ονομαστικη ιπποδυναμη που εχει δηλωθει ?
Το ζητουμενο ειναι οτι μαλλον το 5αρι κιβωτιο της ford 'πνιγει' τις πραγματικες επιδοσεις του ecoboost 125ps και αυτο ειναι κατι που στην επομενη γενια πρεπει να το σκεφτουν περισσοτερο,δεν γινεται δηλαδη συνεχεια να παιζουν με την κλιμακωση του κιβωτιου(βλεπε εκδοση 140ps) για να αποφυγουν την 6η ταχυτητα και το κοστος αυτης,μην τρελαθουμε,μεχρι και η fabia εξοπλιζεται με 6αρι πλεον.
-
Πάντως στον δρόμο μια χαρά πάει το 125άρι Fiesta.
-
Αγαπητοί φίλοι την αυτοκίνησης και του φορουμ, σας γραφω την ιστορία μου, για την ακρίβεια την ιστορία της φίλης μου με την αγορα ενος fiesta απο την αντιπροσωπεία στην πατρα. Ας ξεκινήσουμε απο την τιμη, δεν είχαμε αποςυρςη οποτε παμε πρωτα στην πατρα και μας δίνουν τιμη 13750€ για την έκδοση 1.0 eco boost trend 5d λευκό με το κλειδι στο χερι.Επειδη μας φάνηκαν πολλά, σε μια βολτα που είχαμε παει στην Αθήνα ρωτάμε στην velmar και στην carcenter οι οποίες μας έδιναν την έκδοση titanium 13945€ & 13800€ αντίστοιχα με δώρο την απόσυρση και επιπλέον δώρο αισθητήρες βαμμένοι στο χρώμα του αυτοκινητου, επέκταση εγγύησης στα 5 χρονια,και συναγερμό Gemini. Γυρίζουμε στην πατρα και παμε παλι στην τοπική αντιπροσωπεία και μας δίνουν τιμη για την έκδοση titanium 15100€. Τους λεμε λοιπον οτι εχουμε αυτη την προσφορα και μετα απο ενα τηλεφώνημα η τιμη απο τα 15100€ πέφτει στα 13800€ με ολα τα δώρα και τις παροχές που μας δίνουν οι αθηναϊκές αντιπροσωπείες αλλα επειδη δεν υπαρχει διαθέσιμο λευκό επιλέγουμε μεταλλικό με επιβάρυνση αλλα 335€ και κλείνει η τιμη στα 14135€ και μας λένε οτι θα μας κάνουν και δώρο τα πατακια, τα αυθεντικά τα δικα του ειδικα για το fiesta. Το παραγγέλνουμε, ήθελαν ολα τα λεφτα στο χερι γιατι λένε οτι τα ζητάνε απο τη ford δεν φταίνε αυτοι( απαράδεκτο κατ´εμέ γιατι η εξόφληση θα επρεπε να γίνει κατα την παράδοση αλλα τέλος πάντων ). Σημερα λοιπον παμε να πάρουμε το αυτοκινητο.Εχουμε και λεμε:
1: το αυτοκινητο ηταν βρώμικο, πλυμένο αλλα κακοσκουπισμενο παντού σημάδια απο τα τζάμια, λαμαρίνα, πορτμπαγκάζ φανάρια, προφυλακτήρες. Η απαντηση ηταν εντάξει μωρε θα το ξαναπλυνουμε.
2: οι αισθητήρες ηταν μαύροι άβαφοι και οχι στο χρώμα του αυτοκινητου. Απαντηση εντάξει μωρε θα βάψουμε άλλους και ελάτε σε δυο ώρες να τους βάλουμε. Διερωτώμαι: ποτε θα προλάβουν να τους βάψουν και να στεγνώσει το χρώμα καλα ώστε μετα απο δυο-τρια πλυσίματα να μην ξεφλουδίσει;
3: τα πατακια ηταν δυο και οχι τέσσερα και στην ερωτηση γιατι;;;; Η απαντηση ηταν οτι αυτα στέλνει το εργοστάσιο μαζι με το αυτοκινητο. Διερωτώμαι παλι, τι μου έλεγες κυρία μου οτι μου κανεις δώρο τα πατακια απο τη στιγμη που τα στέλνει με το αυτοκινητο το εργοστάσιο;
4: συνεγερμος πουθενα ουτε για δείγμα, βεβαια μας ειχαν πει απο την αρχή οτι αυτοι δεν κόβουν τα καλώδια για να βαλουν το συναγερμό, αφου λοιπον δεν βαζετε κύριοι το συναγερμό δωστετον μου και ας τον εχω σπιτι μου.
5: η επέκταση της εγγύησης δεν υπαρχει, θα έρθει σε ενάμιση δυο μήνες μην ανησυχείτε! Τι λέτε ρε παιδια!!!! Θα έρθει σε ενάμιση δυο μήνες; Ποιος ο λόγος; Δεν την πλήρωσα; Δεν εχει σημασια αν μπορει να την χρειαστώ μετα τα δυο χρονια.
6: Μπαίνουμε να παμε μια βολτα και τι βλεπω; Εκει που τελειώνει το ταμπλό και πρεπει να εφάπτεται το παρμπρίζ νασου που φαινεται ένας πόντος απο το ηχομονωτικο που εχει το ταμπλό, πρωτη φορα το βλεπω σε αυτοκινητο αυτο. Ειναι πιο εμφανές προς το δεξί μερος του αυτοκινητου και λιγότερο εμφανές στο αριστερό, ειναι νορμαλ κατα τη γνωμη σας;Αυριο θα παω παλι γιατι θελω να δω και αλλο φιέστα να δω πως ειναι.Αν ειναι ετσι και το αλλο τοτε καλα να πάθουμε που επιλέξαμε παλι φορντ.
Η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας απαράδεκτη, αν πήγαινε η φίλη μου μονη της θα της πουλούσαν οτι ήθελαν οσο ήθελαν και θα τους ελεγε και ευχαριστώ, στράβωσαν που πήγα μαζι της και υπερασπίστηκα το συμφέρον της και οχι το δικο τους.
Υγ. Ειναι το δεύτερο φιέστα που πέρνει απο την τοπική συγκεκριμένη αντιπροσωπεία και επειδη μεχρι πριν μερικό καιρο δεν γνωριζόμασταν, πήγαινε εκει τυφλά, και οταν πήγαινε για σερβις και για οτιδήποτε της έλεγαν ειναι τόσα και απλα πλήρωνε.
Καλο απογευμα σε ολους.
Υγ. Οι προσφορες που ειχα απο Αθήνα ηταν επίσημα γραμμένες απο τις δυο αντιπροσωπείες και σταλμένες και μέσω e-mail τις οποίες μου ζήτησαν να δουν για λόγους εμπιστοσύνης οτι ειναι αληθινές και αφου τις έλαβαν μετα μου έλεγαν οτι δεν γινεται να έδωσαν τετοια τιμη γιατι η προμήθεια ειναι πολυ μικρή και βάζουν απο τη τσέπη τους. Μετα απο επιμονή μου, η απαντηση αλλαξε και παραδέχτηκαν οτι μπορει να εχουν περιθώρια απο τον εισαγωγέα ενω η περιφέρεια δεν εχει τετοια αντιμετώπιση. -
Με δεδομένη ότι η εμπειρία που περιγράφετε δεν είναι και η καλύτερη, εύλογα δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά.
Δεν αναφέρετε αν έχετε γραπτώς την προσφορά της αντιπροσωπίας όπως έχετε των Αθηνών και σας διασφαλίζει ως προς το ενδεχόμενο μη τήρησης των συμφωνηθέντων.
Αντικρίζοντας ένα αυτοκίνητο που σύμφωνα με τα λεγόμενα σας δεν ήταν και στην πλέον καλή κατασταση και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά για πιο λόγο υπογράψατε την παραλαβή του αυτοκινήτου.
Και εντέλει αποτανθήκατε ή έχετε σκοπό να το κάνετε σε κάποιον φορέα προστασίας καταναλωτή. -
Οι προσφορες υπαρχουν και ειναι όλες γραπτές.
Εννοείται οτι το αυτοκινητο το αφήσαμε και πήγαμε μετα απο 3 ώρες να το παραλάβουμε, πλυμένο αυτη τη φορα οπως επρεπε, με τους αισθητήρες βαμμένους και τα πατακια που έλειπαν θα τα εχουμε στις επόμενες ημερες.
Όσον αφορά το σημείο μεταξυ ταμπλό και παρμπρίζ που φαινεται το ηχομωνοτικο υλικό, θα παμε αυριο γιατι οταν το είδαμε ηταν αργα και ειχαν κλείσει(παραλάβαμε το αυτοκινητο στις 16:30).
Ανάλογα με τις απαντησεις που θα λάβουμε αυριο θα απευθυνθούμε αρχικά στην ford Hellas και μετα βλέπουμε. -
Πολύ κακή συμπεριφορά απο την εκεί αντιπροσωπεία, απο την στιγμή όμως που πληρώσετε προκαταβολικά πέρα απο την δυσφήμιση που δικαίως τους κάνατε δύσκολο να πετύχετε κάτι άλλο.
-
Εξαρχής φαίνεται κάπως η συμπεριφορά τους. Από την διαπραγμάτευση κλπ.
Δεν χρειάζονται να κάνουν κωλοτουμπες αλλά και όχι αυτό. Στο άλλο άκρο έφτασαν...Η εξόφληση από την αρχή ισχύει σε πολλές εταιρίες και αντιπροσώπους. Καθόλου παράξενο και μάλλον συνηθισμένο πλέον
Πέρα όμως απ' αυτά, ας το χαρεί η κοπέλα. Πήρε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στην αθηνα παντως στους εμπόρους φορντ που πήγα είχαν πολύ καλή συμπεριφορά.
-
Στην επαρχεία είναι όμως το μονοπώλιο...
-
Και σε άλλους στην αθηνα όμως που εχω παει εχουν πολύ μπλαζέ ύφος και οτι θα τους κανεις και χάρη αν πάρεις το αμάξι τους.
-
Ανω κατω στην κυριολεξια. Δεν θα εβαζα υπογραφη και ας εσκαζα σε δικηγορο λεφτα αν δεν μου εδιναν πισω τα 15 χιλιαρικα. Ετσι απο πεισμα γιατι, ποσο ηλιθιο με θεωρουν για να μου δωσουν ενα αμαξι με αβαφους αισθητηρες που σε 2 ωρες βαφονται, πατακια που απο 4 γινονται 2 αλλα μετα ξαναγινονται 4, επεκταση εγγυησης στο μελλον και συναγερμος που υπαρχει αλλα δεν μπαινει; Το μονωτικο υλικο του ταμπλο ειναι θεμα. Δεν τοποθετειθηκε καλα απο το εργοστασιο; Εγινε καμια στουκα και το ξαναβαλανε το ταμπλο ή βαλανε καινουργιο; Ειναι μεγαλο ξενερωμα να βλεπεις σε καινουργιο αυτοκινητο το μονωτικο υλικο. Βασικα πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο. Να σκασει απο την πολυκαιρια το πλαστικο και να φανει το μονωτικο ενταξει. Πριν 4 χρονια φιλος πηρε το 1.4 fiesta τσιλικι, του ζητησαν τα λεφτα ολα μπροστα. Τα εδωσε, το αμαξι ηταν στην εντελεια, κανενα προβλημα. Μαλλον ειναι που θα πεσεις.
-
Οριστε και μερικες φωτογραφιες για να μου πειτε τη γνωμη σας.
-
Κακη τοποθετηση; Αυτο θα ξεραθει και θα γινεται τριματα. Δεν εχω δει ξανα κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης ianni79 έγραψε:
Οριστε και μερικες φωτογραφιες για να μου πειτε τη γνωμη σας.
Νομίζω και στο δικό μας Fiesta έτσι είναι... Θα το κοιτάξω.
-
Αυτό που βλέπουμε στις φωτό είναι η μόνωση μπροστά από το ταμπλό, εκεί που τελειώνει το παρμπρίζ;
Αν ναι, τότε έχει γίνει λάθος τοποθέτηση της μόνωσης. Θα πρέπει να κατέβει ποιο χαμηλά.
Εργοστασιακή ατέλεια.Εγώ θα πήγαινα σε μία έκθεση της FORD και θα έβγαζα αντίστοιχες φωτογραφίες από εκθεσιακό fiesta ώστε να μπορεί να υπάρξει σύγκριση.
FORD FORUM