-
Ξεχασα και το C4 Coupe το οποιο το θεωρω ισως το πιο ομορφο αμαξι του 2004-2005 (προς το παρον) με 13.900
-
Η εμπειρία μου απο ένα Focus facelift, ηταν φιλοι μου τελείως τραυματική. Μέσα στο πρώτο χρονο έκανα αναρίθμητες επισκευές, και το βασικοτερο, το after sale service ηταν για κλαματα. Κάποιος φιλος μιλησε για 'μικροπράγματα' οσον αφορα την αξιοπιστία του focus1. Δυστυχως ομως δεν ειναι έτσι, αφού ακόμα και η ίδια η Ford, μίλησε για τα προβλήματα του focus 1 , οταν παρουσίασε το focus2, το οποίο, όπως ειπε, είναι υποτιθεται απαλλαγμένο απο τετοιου είδους προβληματα.
-
[quote='Firegarden']
Εdit:Δε μπορω να καταλαβω γιατι το Φορντ αποτελει μονοδρομο.Το νεο Αστρα 1.4 Essentia πχ εχει μολις 300 -
Ε τοτε εγω θα πηγαινα μαλλον για το Αλμερα.Παρα τα χρονια του πιστευω οτι σε 3θυρο (και μαυρο!) ειναι αρκετα καλο εμφανισιακα.Οσο για την αξιοπιστια γενικα πιστευω οτι τα Νισσαν ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα
-
Με πρόλαβες φίλε Asimov Η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Το Fiesta 1.6 έχει 0-100 σε 10,6'' και 14,9Kgm ροπή.
Αντίστοιχα το Astra 1.4 Essentia έχει 0-100 σε 15,1'' και 12,2Kgm ροπή.
Nissan Almera 0-100 σε 13,1'' και 13,9Kgm ροπή.
Peugeot 307 1.4 XR 0-100 σε 12,8'' και 13,5Kgm ροπή
Peugeot 206 1.6 dynamic 0-100 σε 10'' και 15Kgm ροπή.
Seat Ibiza 1.4 sport 0-100 σε 11,2'' και 12,8Kgm ροπή.Πάμε λοιπόν: Astra - μου αρέσει αλλά είναι μεγάλο λάθος να πάρεις τέτοιο αυτοκίνητο 1400 κυβικά.
Almera είναι το οικογενειακό μας αυτοκίνητο και κάθε φορά που το οδηγάω βαριεμαι Άσε που ούτε μ'αρέσει ιδιαίτερα.
Peugeot 307 - επίσης πολύ αργό. θα το ήθελα σε 1.6 αλλά no money - no honey
Peugeot 206 - δεν μου αρέσει ιδιαίτερα και είναι και ακριβό.
Seat Ibiza - κάπου 1200 -
dazed, επειδή σε βλέπω αποφασισμένο, ένα έχω μόνο να σου πω: ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!! Και μην παραλείψεις να το ελέγξεις πολύ καλά πριν την παραλαβή. Επίσης ρε παιδιά, πρέπει να υπάρχει ένα check-list κατά την παραλαβή γιατί το αναφέρει το ερωτηματολόγιο της Ford. Το έχει δει κανένας; Το εφαρμόζουν οι πωλητές; Εδώ πάντως ΟΧΙ!!!
Να πω κάτι ακόμα; Σήμερα έτυχε να παρατηρήσω το εξής: Σχεδόν όλα τα Fiesta που χρησιμοποιεί η αντιπροσωπεία εδώ ως Service Cars είναι Trend. Επειδή δεν υποθέτω ότι τα αγοράζουν για αυτό το σκοπό οι ίδιοι, φαντάζομαι ότι είναι μάλλον αμάξια απογοητευμένων αγοραστών, τότε που ίσχυε ακόμα το καθεστώς της επιστροφής χρημάτων εντός του πρώτου μήνα. Η ερώτησή μου είναι η εξής λοιπόν:
Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι μας εδώ μέσα έχουμε προβλήματα με το Trend, μήπως είναι πρόβλημα αυτού του μοντέλου;;; Πόσο πιθανό είναι αυτό;
(Ξέρω, τραβηγμένο είναι, αλλά απ' την άλλη, είναι σύμπτωση η σχεδόν αποκλειστική χρήση trend από τη Ford; )
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Αντίστοιχα το Astra 1.4 Essentia έχει 0-100 σε 15,1'' και 12,2Kgm ροπή.
13,7' και 12,7 ροπή είναι το σωστό. Κάτι περίεργο έχουν κάνει στα τεχνικά των 4Τ, όπου το Essentia 1,4 εμφανίζεται 2 φορές.
-
Τιποτα περιεργο δεν εχουν κανει! Υπαρχει και εκδοση με... 75 αλογα
-
Έπαθα μεγάλη ζημιά χτες που πήγα σε μια αντιπροσωπεία ford και εκεί που ρώταγα για το trend βλέπω λίγο πιο δίπλα να λάμπει ένα fiesta S Έτρεξα προς το μέρος του, αγκαλιαστήκαμε και δώσαμε όρκους αιώνιας αγάπης Αχχχχ! Επιστροφή στην πραγματικότητα, και ο πωλητής δεν ξέρει τίποτα ακόμα για τίμη, έκπτωση κλπ, απλώς τους στείλανε το S να το έχουν Θα κάνω υπομονή και βλέπουμε, η αλήθεια είναι όμως ότι γλυκοκοιτάω και το ibiza sport.
Y.Γ. Ποιος χριστιανός (ή οτιδήποτε άλλο ) θα αγόραζε το astra με 75 άλογα? κουράγιο του εύχομαι και υπομονή
-
Ο ίδιος χριστιανός που αγοράζει το αντίστοιχο Golf! (αν και νομίζω ότι σε πλήθος θα είναι λιγότεροι )
-
Ειναι καποιος κατοχος Σιερρα? Θα μπορουσε να μου πει μερικά πραγματα για το αυτοκινητο? αξιοπιστια, κοστος κτλ κτλ?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τιποτα περιεργο δεν εχουν κανει! Υπαρχει και εκδοση με... 75 αλογαΑυτό ΔΕΝ το ήξερα.
Ζήλεψαν τη δόξα των Golf φαίνεται. Ευτυχώς η διαφορά στην τιμή από το 1,4 90 ίππων είναι μόνο 450 -
Για να πω τη μαυρη αληθεια και επειδη το ASTRA ειναι αυτοκινητο και οχι Golf μαλλον αυτή η έκδοση προορίζεται κυρίως για leasing, rent a car κλπ. Εξάλλου, όπως σωστά επισημαίνει ο manosk, η διαφορά στην τιμή ειναι μικρή και επιπρόσθετα διατίθεται ΜΟΝΟ σαν Essentia (λογικό αν προκειται για νοικιάρικα). Απλά θα ήθελα να μαθω πόσοι ιδιώτες έχουν κανει το ατοπημα και με ποια λογική...
ΥΓ. Είμαστε off topic, το ξέρω, προτείνω να συνεχίσουμε στο Opel forum!
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Έπαθα μεγάλη ζημιά χτες που πήγα σε μια αντιπροσωπεία ford και εκεί που ρώταγα για το trend βλέπω λίγο πιο δίπλα να λάμπει ένα fiesta S Έτρεξα προς το μέρος του, αγκαλιαστήκαμε και δώσαμε όρκους αιώνιας αγάπης Αχχχχ! Επιστροφή στην πραγματικότητα, και ο πωλητής δεν ξέρει τίποτα ακόμα για τίμη, έκπτωση κλπ, απλώς τους στείλανε το S να το έχουν Θα κάνω υπομονή και βλέπουμε, η αλήθεια είναι όμως ότι γλυκοκοιτάω και το ibiza sport.Y.Γ. Ποιος χριστιανός (ή οτιδήποτε άλλο ) θα αγόραζε το astra με 75 άλογα? κουράγιο του εύχομαι και υπομονή
Μου φαινεται πως πασ γυρευοντας αλλα αφου το θελεισ παρτο για να μην λες μετα γιατι δεν το πηρα.... Το 1600s εχει 14284 και 262 οι πινακιδες μετρητοις με την εκπτωση. Το μαθα πριν μιση ωρα!!!! Παντως εμενα και δωρο να μου διναν ford δεν θα το παιρνα.Τωρα εκτος απο τις πισω πορτες εχω και τις μπροστα με σκουριες (2 μηνων αμαξι),το καινουργιο καντραν κανει παλι μαλακιες,και το σασμαν καλα κρατει σε λιγο τισ ταχυτητες θα τις βαζω με το ποδι!!!Το Fiesta καλα παει στο δρομο αρκει να μην βρεχει (σκουριες) και να μην αλλαζεις ταχυτητες γιατι κλωτσανε και να μην πηγαινεις σε κατσαρο οδοστρωμα γιατι μπορει να παρεις τιποτα στο χερι!!!Ξεχασα πρεπει να μου σφιξουν το ταμπλο αυτο λενε οτι βρονταει!!!! Τελος το s δεν βγαινει σε πενταθυρο αν ενδιαφερεσαι και παραλαβη στις 15 με 20 Μαιου Πληροφοριες απο Κοντελης Πατρα
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
Ειναι καποιος κατοχος Σιερρα? Θα μπορουσε να μου πει μερικά πραγματα για το αυτοκινητο? αξιοπιστια, κοστος κτλ κτλ?Εδώ είμαι!!! Τι ακριβώς θες να μάθεις; Αξιοπιστία; Κανένα πρόβλημα! Κόστος; Ανταλλακτικά όχι ακριβά...
Υ.Γ.: Μήπως ξέρει κάποιος πώς βγαίνει το τιμόνι;;; Έχω πάρει ένα δερμάτινο και...
Ευτυχής Κάτοχος SIERRA '93 1.6 GT look COSWORTH
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
Ειναι καποιος κατοχος Σιερρα? Θα μπορουσε να μου πει μερικά πραγματα για το αυτοκινητο? αξιοπιστια, κοστος κτλ κτλ?και γώ sierra έχω (1.6, του μπαμπά από το '87). Το αμάξι είναι σκυλί, μεταχειρισμένο θα το βρεις σε καλή τιμή, χωράει τα πάντα μέσα, και αν έχεις κανά 2λιτρο θα γεύεσαι χαρές που οι κάτοχοι νέων αυτοκινήτων δεν μπορούν να χαρούν (λόγω πίσω κίνησης).
Εμένα που τα τελευταία 3 χρόνια το οδηγώ εγώ σχεδόν αποκλειστικά, το μόνο σοβαρό πρόβλημα ήταν η μίζα (κόλλησε) και την άλλαξα. Άρα μπορώ να πώ ότι το θεωρώ αξιόπιστο.
Φέτος μάλιστα του έβαλα νέο καρμπυρατέρ (webber 32/36) και K&N φίλτρο αέρα, έτσι για να το ζωντανέψω λίγο.
-
Ο χρήστης eLefas έγραψε:
και γώ sierra έχω
eLefa Καλώς ήρθες! Τι ΑΧ... έχεις; Εγώ είμαι ΑΧΧ, δεν νομίζω να υπάρχει άλλη SIERRA με τέτοια πινακίδα... Τραβάει καλά η γριούλα σου με το καρμπυρατέρ, διπλό δεν έχει;
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
eLefa Καλώς ήρθες! Τι ΑΧ... έχεις; Εγώ είμαι ΑΧΧ, δεν νομίζω να υπάρχει άλλη SIERRA με τέτοια πινακίδα... Τραβάει καλά η γριούλα σου με το καρμπυρατέρ, διπλό δεν έχει;
Καλώς σας βρήκα! Δεν έχω ΑΧ, Υ έχω χρώμα άσπρο, εξ' Αθηνών. Μένω Αγ.Σοφία περιοχή, εσύ; Μωρέ ξανάνιωσε η γρια-μπάμπο, κάτσε να φαγωθούν λίγο τα πίσω λαστιχα που να ψιλοκαινούρια και να δεις που σε λίγο θα μου κουνάει και κώλο!!!
Φίλε μου από θόρυβο είναι απόλαυση. Να ακούσεις το καρμπ να ρουφάει αχόρταγα αέρα καθώς πατάς το γκάζι...θα πορωθείς! Το καρμπ είναι 32/36 (το μαμίσιο είναι 28/30) με τις πεταλούδες του τσοκ ανοιχτές τέρμα.
Η δικιά σου η κυρία που βρίσκεται και τι χρώμα είναι;
Υ.Γ. δεν μαζευόμαστε όσοι έχουμε σιέρρα να φτιάξουμε δικό μας thread;
-
Ο χρήστης eLefas έγραψε:
Καλώς σας βρήκα! Δεν έχω ΑΧ, Υ έχω χρώμα άσπρο, εξ' Αθηνών. Μένω Αγ.Σοφία περιοχή, εσύ; Μωρέ ξανάνιωσε η γρια-μπάμπο, κάτσε να φαγωθούν λίγο τα πίσω λαστιχα που να ψιλοκαινούρια και να δεις που σε λίγο θα μου κουνάει και κώλο!!!
Φίλε μου από θόρυβο είναι απόλαυση. Να ακούσεις το καρμπ να ρουφάει αχόρταγα αέρα καθώς πατάς το γκάζι...θα πορωθείς! Το καρμπ είναι 32/36 (το μαμίσιο είναι 28/30) με τις πεταλούδες του τσοκ ανοιχτές τέρμα.
Η δικιά σου η κυρία που βρίσκεται και τι χρώμα είναι;
Υ.Γ. δεν μαζευόμαστε όσοι έχουμε σιέρρα να φτιάξουμε δικό μας thread;
Λευκή, πρώην GT / ΥΕ... νυν cosworth look / ΑΧ... από Άγ. Ανδρέα!
Στο τετράγωνο που μένω παρκάρουν άλλες δύο λευκές, αλλά η δική μου είναι η πιο όμορφη (ας είναι καλά τα ινστιτούτα αισθητικής!)
Από καρμπυρατέρ δεν ξέρω, εγώ έχω inj.
Άνοιξέ το thread! Μέσα! -
βρε συ andreasp τα sierra GT 2λιτρα δεν ήταν; Αν όχι ... τι διαφορά έχει ο κινητήρας σου από τον κλασσικό 1.600άρη;
Μιας και την έχεις κάνει cossie look, μήπως σου περισσεύει η GT αεροτομή; Αν ναι, την πουλάς; Ελπίζω σε λογική τιμή βέβαια.
FORD FORUM